Äitienpäiväbrunssi Helsingin kaupungintalolla

Kaupallinen yhteistyö: Suomalaisen Työn Liitto

Meidän perheen ensi kesän brunssipaikkasuosikki on täten löytynyt – ehdottomasti! Kävimme nimittäin nyt äitienpäivänä koko perheen voimin äitienpäiväbrunssilla Kaupungintalon uudessa ravintolassa Palmian kutsumana (kaupallinen yhteistyö Suomalaisen Työn Liiton kanssa), ja täytyy sanoa, että onneksi kävimme.


Veikkaan, että tästä toukokuussa avatusta ravintolasta tulee kyllä ensi kesän brunssihitti etenkin lapsiperheille. Itse olimme ainakin ihastuksesta ihan pöllämystyneitä. Vielä kun sisäpihan terassin yhteydessä oleva leikkipaikka avataan (oi kyllä!), niin tämä on kyllä selvä piilotettu aarre täällä ydinkeskustan sisäpihalla!

Kaupungintalon ravintolan sijainnin voi hahmottaa ehkä tästä yllä olevasta kuvasta: se on siis tuossa Senaatintoria vastapäätä, Sofiankadun eräällä sisäpihalla. Aikaisemmin ravintola on ollut auki vain virkamiehille, mutta nyt tänä keväänä se on uusittu ja avattu ”kaikelle kansalle”. Ravintolassa oli iso uutuuttaan hohtava ravintolasali, jossa oli valoa ja avaruutta; oli kiva, että salia ei oltu täyteenahdettu pöydillä, vaan ympärillä oli tilaa hengittää. Ja pienemmät taaperot pääsivät vähän jaloittelemaankin olematta kenenkään tiellä.

Ravintola on auki arkisinkin (arkena klo 7-17, ja viikonloppuna klo 10.30-16), mutta meitä itseämme houkuttaa jatkossa(kin) erityisesti nuo viikonloppubrunssit – oli niin huippua käydä rauhassa brunssilla tällaisessa kauniissa (hengeltään ns. aikuisen makuisessa) ravintolassa, johon silti lapsetkin olivat selvästi tervetulleita.

Päivänsankari-äiti otti juhlan kunniaksi lasillisen kuohviiniä ja päivänsankari-isi (oli nimittäin myös Joelin syntymäpäivä) alkoholitonta marjakuohuvaa. Kippis meille ja aurinkoiselle sunnuntaille!

Kasvissyöjänä olen ennen suhtautunut tällaisiin brunsseihin hieman skeptisesti: joskus aikoinaan minulle on tullut ravintolabrunsseista sellaisia kokemuksia, että sieltä ei löydy oikein minulle mitään. Ajat ovat kuitenkin selvästi muuttuneet – tai ainakin täällä kasvissyöjä sai lautasensa jo alkupaloistakin ihan pullolleen. Vau! Olin tosi positiivisesti yllättynyt!

Mun perusmeininki onkin just tämä: otan niin paljon alkupaloja, että en juuri pääruokaa jaksakaan:

Myös vegaaneille oli täällä tarjolla ruokaa lautasten täydeltä, ja ruokavaliomerkinnät tosi hyvin merkattu. Näin jälkikäteen kuvia katsellessa harmittaa, että en maistanut tuota vegaanista raakasuklaakakkua.

Mutta maha oli niii-iiiiin pullollaan. Kahvin kanssa minuun mahtui enää pieni ripaus lakritsapannacottaa (NAM!) ja ravintolan oman kylmäkön tekemiä tryffelipalleroisia (NAM!). Tytöt söivät jälkkäriksi hedelmiä ja täytekakkua:

Äitienpäiväbrunssikutsumme siis liittyi Suomalaisen Työn Liiton Suomi 100 -juhlavuoden ”Made by Finland” -kampanjaan. Sen idea on nostattaa ylpeyttä suomalaisesta työstä ja kertoa, millaisella työllä hyvinvointiamme rakennetaan seuraavatkin sata vuotta. Blogiyhteistyön myötä pääsen itse tutustumaan kolmeen suomalaiseen yritykseen – kaikki heistä ovat Suomalaisen Työn Liiton jäseniä ja kantavat avainlipputunnusta tunnustuksena siitä, että tuote tai palvelu on valmistettu Suomessa ja työllistää meitä suomalaisia.

Palmian edustaja totesi ihan ohimennen tästä niin hyvin, että haluan jakaa sen ajatuksen: nykyään puhutaan paljon suomalaisesta huippuosaamisesta ja silloin tarkoitetaan usein vaikkapa teknologiaa tai designia – mutta on todella tärkeää arvostaa myös meidän kaikkien suomalaisten tekemää arjen työtä. Meidän jokaisen työpanos ja osaaminen on tärkeää.

Huippuosaaja oli esimerkiksi se palvelutyön ammattilainen, joka tuolla brunssilla toivotti kaikki vieraat henkilökohtaisesti tervetulleiksi, esitteli ruoat ja ohjasi pöytään, kertoi ohimennen ravintolan historiaa ja jakoi vielä äideille äitienpäiväruusutkin. Hän oli ihan ehdottomasti suomalainen huippuosaaja.

Ilman tätä ”suomalainen työ” -ulottuvuuttakin olisin varmasti brunssiherkkujen lisäksi kiinnittänyt huomiota siihen, että tässä ravintolassa oli ihan poikkeuksellisen hyvä palvelu. Osansa teki tietysti äitienpäivän juhlavuus – erityisesti tällaisena päivänä asiakkaille selvästi haluttiin tarjota mahdollisimman mukava ravintolakokemus – mutta olin aistivinani, että kyse saattaisi olla myös jostain muusta. Tuntui, että henkilökunta on aidosti ylpeä näistä tarjoamistaan herkuista, hienosta miljööstä ja koko uudesta ravintolasta.

Mielenkiinnolla (ja toiveikkaana) jään odottamaan, toistuuko tämä kokemus jatkossakin ns. tavallisilla viikonloppubrunsseilla. Menemme ehdottomasti kokeilemaan!

Tämä seuraava havainnonti puolestaan tuli varmasti juuri siksi, että tarkkailin tilannetta tästä suomalaisen työn näkökulmasta: mielestäni oli hurjan ihanaa, että henkilökunnassa oli kaikenikäisiä ja -näköisiä ihmisiä, ja kaikki näyttivät toimivan yhteen hiileen puhaltaen isona tiiminä.

Pisteet myös sinne, missä tehdään työvuorosuunnittelua ja -päätöksiä: henkilökunnan määrä oli tällaisena juhlapäivänä tosi hyvin mitoitettu. Vaikka brunssivieraita oli paljon, silti jatkuvasti joku ehti kaatamaan lisää vettä laseihin, kysymään että onko kaikki hyvin tai vaikkapa jututtamaan vähän lapsia. Kun jotain halusi henkilökunnalta kysyä (esimerkiksi kysyin, että saako lasiovista mennä sisäpihaa katselemaan), heti joku henkilökunnan jäsen pysähtyi kiireettä ja ystävällisesti vastaamaan – ja siihen pihalle sain jopa lyhyen opastuksenkin. Henkilökunnalla oli varmasti kiire (asiakasmäärästä päätellen), mutta kiireen tuntu ei millään tavalla näkynyt asiakkaalle.

Niin siis siitä pihasta vielä! Tämä oli ehkä se kuuluisa viimeinen silaus sille ”vau me tullaan tänne toistekin” -efektille.

Muistatteko, kun talvella kerroin siitä espanjalaisen ravintolan terassilla olevasta leikkipaikasta – ja mietimme, missä Suomessa voisi olla vastaavia. No: tänne on tulossa nyt kesäkuussa sellainen! Heh en melkein uskonut korviani, kun tästä kerrottiin. Ihan niin kuin suorana vastauksena siihen, mitä me vasta muutama kuukausi sitten toivottiin.

Todellakin tuonne mennään kesällä!

Suosittelen muuten erittäin lämpimästi yhdistämään brunssikäynnin viereisen korttelin mahtavaan Lasten kaupunkiin – siitä viime kesänä blogissa täällä. Mekin nyt menimme suoraan syömästä vielä pariksi tunniksi sinne leikkimään, eka kertaa Espanjasta-paluun jälkeen. Ihan lempparipaikka! Nämä ovat siis ihan vierekkäisissä kortteleissa.

Helsingin kaupungintalon ravintolan brunssin hinta on 24e per aikuinen. Alle 4-vuotiaat ruokailevat ilmaiseksi, ja 4-12 -vuotiaiden hinta on 1,50e per ikävuosi. Lisätietoja (ja linkki pöytävaraukseen) ravintolan nettisivuilta täältä. Ja ravintolan Facebook-sivuilta (täältä) löytyy aina tuoretta tietoa mm. ravintolan tapahtumista ja tarjouksista.

Tulipa tässä nyt ylisanoja käytettyä, mutta en kyllä liioitellut yhtään. Kokemus oli niin hyvä. Lämmin suositteluni kesäpäivän tekemiseksi lapsiperheille: Helsingin kaupungintalon ravintolan brunssi ja Lasten kaupunki -yhdistelmä! Me itse tehdään sama combo toistekin.

Ihan sataprosenttisella varmuudella.

Yhteistyössä: Suomalaisen Työn Liitto

15

You Might Also Like

 • Karoliinan
  15.5.2017 at 14:41

  En tiedä johtuuko raskaudesta mutta mä ihan liikutuin itkeen! Ihan oikeesti.. noin ihana ravintola johon lapset on noin tervetulleita ja palvelu noin hyvää!! Ihan pakko päästä.

  • krista
   15.5.2017 at 15:04

   Hihi, hormonit <3 <3 <3 Mutta joo, suosittelen - hormoneilla tai ilman :)

 • Westend Mum
  16.5.2017 at 10:50

  Vaikutti oikein kivalta paikalta. Myös lasten annosten hinnoittelu kohdillaan. Niin monen keskustan paikan äitienpäiväbrunssi maksoi 4-12 vuotialle lapsille (kiva haitari, 4 v. kun syö yhtä paljon kuin 12 v.) tyyliin 25 euroa. Kun lapsia on useampi, niin…kohtuullista… ;)
  http://westendmum.fi

  • krista
   16.5.2017 at 12:50

   Joo, mun mielestä oli kans kiva, että oli lasten hinnat. Ja sekin tosiaan kivasti tasoittaa hintaa, kun alle 4-vuotiaat ruokailee ilmaiseksi! Meilläkin Seela syö ilmaiseksi ja Silvan hinta on 7,50e :)