Koko perheen välipalaherkku

Tämä julkaisu on tehty kaupallisessa yhteistyössä Fazer Aito ja Fazer Yosa sekä Indieplacen kanssa.

Ah kesäiltapäivä mökillä.

Sääennuste lupaa tuleville päiville 21-23 astetta ja puolipilvistä. Juuri sopivaa. Ihanaa. Ja jos välillä vähän ripsaisee, se tuo vain tunnelmaa. Usein toivon sadetta päiväuniaikaan; sateen ropinassa uni maistuu ihanasti. Silloin usein aikuisetkin sukeltavat hyvällä omatunnolla peiton alle.

Ja sitten on näitä lähes idyllisiä iltapäivähetkiä. Ollaan juuri polskittu (kylmää!) vedessä ja vaihdettu kuivat mekot päälle. Istutaan siinä rannan tuntumassa piknik-viltillä yhdessä ihanan pysähtyneessä tunnelmassa: toinen lapsista lukee ääneen runoja, toinen värittää rauhassa, minä luen omaa kirjaani. Mehän ollaan kuin kiiltokuvasta, voiko tämä olla todellista, melkein naurattaa!

Joel puuhastelee mökin luona (jotain poransurinaa sieltä taas kuuluu), ja jossain vaiheessa kiikuttaa meille mökkikeittiöstä helpot välipalat piknik-viltille.

Mehän ”löysimme” Aito Kauravälipalat viime syksynä. Silloin ne Aidon Angry Birds -kauravälipalat olivat ihan uusi juttu (siitä täällä), ja saimme niitä silloin blogiyhteistyön myötä testiin. Ja koko perhe tykkäsi! Kiitos sekä hyvän helpostilähestyttävän maun että lapsia houkuttavan tuotepakkauksen, meillä tapahtui sellainen tyypillinen positiivinen porttiteoria.

Sen jälkeen nimittäin meidän perheen (sekä lasten että aikuisten) makuvalikoima on laajentunut muihinkin Aito Kauravälipaloihin ja myös Yosan Kauravälipaloihin. Enää siis purkin kyljessä ei tarvitse olla välttämättä sitä Angry Birds -kuvaa, vaan kaikki kauravälipalat maistuvat lapsillekin, nam!

Tällä hetkellä toisen lapsen lempparimaku taitaa olla tämän kevään uutuustuote, Aito Kauraherkku Vadelma. Mun sekä toisen lapsen suosikki puolestaan on tällä hetkellä Yosa Kauravälipala Mango.

Myös noista Aito-tuotteista tuli muuten viime vuonna osa Fazeria, eli entisten Kaslink Aito -tuotteiden nimi on nykyisin Fazer Aito. Tuotteet kuitenkin pysyvät ihan samoina tuttuina! Tuotepakkauksiin on ilmestynyt Fazer-logoja, ensin näihin välipaloihin ja myöhemmin myös kaurajuomiin ja ruoanlaittotuotteisiin.

Pakkauksista puheen ollen – nämähän tuntuvat erilaisilta kuin ennen! Käteen hypistellessä ja viimeistään pohjaan kurkistaessa huomaa, että sekä Yosan että Aidon Kauravälipalojen pakkaukset ovat todellakin nykyisin kartonkia.

Pakkausten uudistamisen taustalla on ekologisuus. Näissä Yosan ja Aidon Kauravälipalojen uudessa purkissa on (pakkaustyypistä ja -koosta riippuen) 52–73 prosenttia aiempaa vähemmän muovia. Kierrättäminen menee näin: kartonkipikari kartonginkeräykseen ja alumiinikansi metallijätteeseen.

Meidän porttiteoria siis toimi juuri niin kuin pitikin: ensin kokeiltiin ja hyväksi todettiin, ja sitten tuotteet jäivät ihan normaaliin arkiseen käyttöön. Ai että mä tykkään siitä, että tällaiset helposti lähestyttävät kasvipohjaiset tuotteet tulevat (ennen kaikkea henkisesti mutta myös fyysisesti) ihan ns. tavallisen kuluttajan ulottuville.

Esimerkiksi nämä  Yosan ja Aidon Kauravälipalat ja Kauraherkut maistuvat ihan jokaiselle, lapsista mummeleihin – ei siis vain vegaaneille, vaan kaikille.

Ne on muuten valmistettu Suomessa, ja suomalaisesta kaurasta.

Kun viimeksi vajaa vuosi sitten näistä kauravälipaloista kirjoittelin, olin siis vasta aika ”uusi käyttäjä” – tai satunnaiskäyttäjä ehkä. Nyt tosiaan sekä Aitoa että Yosaa on tullut maisteltua enemmänkin.

Silloin kirjoitin Aito Angry Birds -välipaloista näin: ”Kauravälipalan maussa on toki ripaus kauraisuutta, mutta päällimmäisenä on suussa sellainen kivan hedelmäinen maku.”

Nyt haluaisin lisätä tähän, että kannattaa maistella useita makuja ja löytää sieltä just ne omat suosikit; esimerkiksi sen ”kauraisuuden” määrässä on nimittäin eroja. Mun suuhun esimerkiksi Aito Hillassa kaura maistuu huomattavasti enemmän kuin vaikka Yosa Mangossa. Toisaalta mä itse en yhtään vierasta sitä kauran makuaakaan, eli tykkään kyllä sekä kauraisemmasta että vähemmän kauraisesta mausta.

Mutta vinkkinä, jos jollekin tuo kauraisuus vaatii alkuun totuttelua!

Myös koostumuksissa on jonkin verran eroa: etenkin nuo uudet Aidon Kauraherkut (mango ja vadelma) ovat sellaisia ”täyteläisempiä” koostumukseltaan. Nimensä mukaan herkku siis, toimii hyvin jälkiruokana. Vaikka tuoreiden marjojen kanssa vähän myöhemmin kesällä! Toisaalta näistä kahdesta vadelma on mun suuhun hyvinkin sellainen makeankirpsakka; se on siis meidän toisen lapsen suosikki.

”Tämä on ihan niin kuin jäätelöä!”, kommentoi meidän kuusivuotias tässä eräänä lämpimänä kesäpäivänä Aidon Kauraherkku Mangoa maistellessaan. Aikamoinen herkku siis!

Olettekos te muut jo tutustuneet Aidon ja Yosan Kauravälipaloihin, Aito Kauraherkkuihin tai muihin tuotteisiin? Meillä nämä ovat lyöneet läpi siis myös perheen lasten makumieltymyksiin – miten teillä, maistuuko lapsille?

 

PS. Ai niin ja yksi juttu, jota ei tosin tällä mökkiympäristössä pääse nauttimaan, kun ei ole tehosekotinta. Mutta siis: smoothie! Muistakaa smoothie! Nämä ovat ai-van ihania smoothiessa.

Kokeile superhelppona versiona vaikka Yosa Mango Kauravälipalaa banaanin tai avokadon kanssa. Lisänesteeksi voi lorauttaa mukaan kauramaitoa tai hedelmämehua. Jos haluat rouheaa suutuntumaa, heitä mukaan ruokalusikallinen kaurahiutaleita. Nam!

9

You Might Also Like

 • Anna A
  11.6.2020 at 20:57

  Mun lempimaku noista Aitoista on puolukka! Suosittelen!

  Ikäväkseni täytyy rehellisesti sanoa, että meillä kumpikaan lapsista ei suostunut syömään noita angry birds makuja. Sen sijaan tuo mango, ja nuo mustikka ja mansikka kyllä maistuvat kuopukselle. Meillä näitä kutsutaan äidin jugurteiksi :) ja hän haluaa aina syödä mieluummin minun jugurttiani. Esikoinen ei oikein välitä.

  Kiitos tuosta smoothie -vinkistä! Niin kätevää, että tuli semmonen facepalm että miksen ole tajunnut :D

  • krista
   12.6.2020 at 11:18

   No tuota puolukkaa mun pitäiskin sitten maistella, jotenkin se ei ole koskaan osunut ostoslistalle. Ehkä siksi, kun puolukka sinänsä ei ole ihan mun lempparimarjoja, mutta tällaisessa voisi toimia hyvin! Onko se sellainen vähän kirpsakka maku?

   Hih ja joo makunsa jokaisella näistä – ja ymmärrän kyllä, että mango ja mustikka ja mansikka maistuu, niin meidänkin lapsille :) Ihana tuo ”äidin jugurtti” <3

 • Miitu
  11.6.2020 at 22:29

  Vois testata, jos tästä löytyis helppo välipala. Aika skeptinen tosin oon. Meillä toinen syö maustamatonta jugurttia, hätätilassa maustettuja. Toinen söis hapanmaitotuotteista vain pikkurahkoja (harvoin), mutta noita ei valitettavasti saa laktoosittomana.

  • krista
   12.6.2020 at 11:27

   Hei joo kannattaa kokeilla! Noita on tosiaan eri makuisia ja eri rakenteista, joten kannattaa kokeilla muutamaa erilaista vaihtoehtoa ainakin!