Kirsikankukat – nyt!

Näin viime lauantaina ensimmäisen, yllättäen ilmestyneen pilkahduksen vaaleanpunaista. Näky oli sen verran lumoava, että pysäytin auton parkkiin ja lähdin katsomaan lähempää.

Kyllä! Totta se oli: ensimmäiset kirsikankukat Annalan kartanon kulmalla, pienen leikkipaikan edessä.

Sunnuntaina äitienpäiväbrunssille lähtiessä bongattiin jo seuraava vaaleanpunoitus. Siinä bussia odottaessa oli sopivasti minuutti (heh) aikaa: äkkiä tytöt puun alle ja räps kuvaamaan.

Parin vuoden takainen ”lapset ja kukkiva kirsikkapuu” -kuva täällä.

Kirsikkapuiden täysi kukinta on siis juuri tulossa – tuossa sunnuntain kuvassakin näkyy vielä mustia oksia, mutta kukkien vaaleanpunaisuus valtaa mustalta tilaa joka hetki enemmän ja enemmän. Veikkaisin, että just oikea hetki kirsikankukkien ihasteluun on joskus loppuviikosta. Ah!

Tässä katoavassa kauneudessa on vaan jotain niin maagista.

Jännä, että tykkään kirsikankukista näin paljon, mutta en ole koskaan käynyt Roihuvuoren hamamissa (tänä vuonna nyt sunnuntaina 21.5.) . Nämä keväät ovat niin ohjelmaa täynnä, että aina on jotain muuta. Niin tänä vuonnakin.

Mutta onneksi kirsikankukkia voi ihailla tässä kotikulmillakin.

Ja mähän ihailen.

Ah.

13

You Might Also Like

 • Devika Rani
  16.5.2017 at 15:19

  Kirsikankukat ovat kyllä lumoavia <3

  • krista
   16.5.2017 at 21:33

   Niin on! <3 Niissä on jotain ihan erityisen lumoavaa! <3

 • Anomuumioriginaali
  16.5.2017 at 20:03

  Niuhosta päivää! Se on hanami. Hamam (tai hammam) on muistaakseni turkkilainen kylpyhommeli.

  • krista
   16.5.2017 at 21:34

   Hahahaa, siis TOTTA KAI mä tarkoitin sitä Roihuvuoren turkkilaista kylpylää, ettekös ole koskaan kuulleet siitä…? :D Okei joo. Eli hanami :D

 • Torey
  16.5.2017 at 20:32

  Rakastan kukkivia puita! Niin kirsikan kuin omenapuiden kukkiessa tuijjottelen niitä! Noissa kukkivissa puissa on vaan jotain niin ihanaa! Meidän pihalla on onneksi kolme kukkivaa puuta!

  Tatuoin kukkivan puun käsivarteeni ja sillä on merkityksensä, olen tyttönimeltäni kukanoksa, ja mikäs sen parempi sukupuu kuin puu täynnä kukkivia oksia. Ja koska rakastan noita joka kevät kukkivia puita, se oli kaikin puolin sopiva!

  • krista
   16.5.2017 at 21:37

   Oi! <3 Kukkivat puut on siis ihan-ihan sun juttu! <3 Mä kans rakastan näit kirsikankukkia, ja omenankukkia myös. Syreenejä ja jasmiinia (tai jasmike se meillä on). Ah. Kaunis tyttönimi sulla, en ole koskaan ennen kuullutkaan tuollaista sukunimeä!

   • Torey
    17.5.2017 at 15:12

    Blomqvist, jonka entinen opettajani käänsi Kukanoksaksi. :P Ja kun tyttönimeni oli moinen, sanoin aina, etten voi naida Virtasta tai Aaltosta. Onneksi miehellä oli vielä harvinaisempi sukunimi. :D

 • Jasmina
  18.5.2017 at 11:56

  Oih, kuinka kaunista! Ihanaa, kun vihdoinkin Suomen luonto herää ”henkiin”: vihertää ja kohta saa sireenien tuoksuakin haistella :) Ihan toista on tuolla Pohjois-Afrikassa päin: monesti olen matkustellut sinne, ja vuoden ympäri kukkii jasmiinit ja muut ihanat kukkaset ja puut…. :D <3