Kolme herkkuhetkeä

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Castello Suomi kanssa.

Muutamia vuosia sitten olimme kaveriperheen kanssa eväsretkellä. Heillä oli mukaan pieniä minijuustoja, oi miten hyvännäköisiä…

”Mut hei miten noita syödään?”, minä kysyin. Mietin siis, että leikataanko niitä veitsellä keksin päälle, vai mitenkäs sitten…?
”Näin!”, kaveri sanoi, nappasi yhden juustopalan käteensä ja haukkasi.

Mindblown.

Terkkuja vaan sinne kaverille – tuo hetki muutti mun juustonsyöntikäsityksen! Siihen asti olin yhdistänyt tällaiset juustot aina klo 20 jälkeiseen aikaan, juustotarjottimeen ja viinilasilliseen. Mutta kuka muka määrää, millä tavalla sitä juustoa pitää syödä? Ihmeelliset pinttyneet normit, haha!

Meidän juustohetket ovat nykyään tavallisesti juuri tällaisia pieniä herkkulautasia – joku toinen syö herkutteluun vaikka suklaapatukan, mä (me) juustolautasellisen.

Viimeisen parin viikon aikana taltioidut (haha, oikeasti niitä oli enemmänkin) juustohetket ovat olleet meillä tällaisia:

1. Toissa perjantaina mökinlämmityksen jälkeen

Täällä kerroinkin: Ajoimme siis toissa perjantaina ensin aikuisten kesken mökille esilämmittämään ja tsekkaamaan hiirenbiletilanne. Samalla vietiin sinne jo ennakkoon viikonlopun ruoat ja juomavedet.

Sitten taivaalla näkyi valoilmiö: oho, kirkas hetki! Aurinko tosiaan on vielä olemassa! Ja meidän pitää lähteä ajamaan takaisin kaupunkiin päin vasta reilun puolen tunnin päästä.

Joel kaivoi viikonlopun ruoista esiin ennakkomaistajaiset, kas näin:

Ja sitten vain istuskeltiin ja hengähdettiin pieni ylimääräinen vapaahetki.

Meidän herkkulautasten perusyhdistelmä on omistautuneen pikantilla hienostuneisuudella hiottu viimeisimpään makuhermonautinnon ydikutkutukseen saakka. Haha, eli suomeksi: näistä me vaan tykätään.

Lautaselle laitetaan siis useimmiten juustoja, erilaisia pähkinöitä (usein cashew ja saksanpähkinä), oliiveja sekä omenaa tai päärynää. Aiemmin syksyllä hedelmänä oli aina oman pihapuun omppua, viime aikoina useammin päärynää.

Joel haluaa mukaan joskus myös taateleita, mutta se onkin tyhmä ja ällöttävä itsehän en niistä niin kovasti tykkää.

Castello Mini Cheeses -pikkujuustot sopivat näihin lautasiin ihan-ihan nappiin: niissä on siis yhdessä pakkauksessa viisi juustopalaa: 2 kpl valkohomejuustoa, 1 kpl sinihomejuustoa ja 2 kpl valkohomejuustoa chilillä.

Ja (kuten arvaatte), mun ultimate-lemppari on tuo valkohomejuusto chilillä. Se ei ole mitenkään överitulinen, mutta siinä on ihana pieni potkaisu chiliä kuitenkin mukana. NAM!

Se on itse asiassa niin superhyvää, että mä en meinannut saada tän postauksen kuvia otettua, koska mä aina söin ne juustot. Haha.

Mutta tämä Castellon Mini Cheeses -setti toimii siis tosi hyvin just tällaiseen pieneen herkutteluun: siinä on siis pienet annokset useampaa makua. Paketti on helppo ottaa myös mukaan eväsherkkupalaksi – testattu meillä (monesti) myös metsäretkellä!

2. Keittiön siivouksen jälkeen herkkupalkintona

Toinen juustoherkutteluhetki viime ajoilta oli viikko sitten, keittiön lattiasta kattoon -siivoamisen jälkeen. Tämä on meille jo melkein perinne: joku tällainen isompi projekti päättyy siihen, että Joel kattaa meille herkkulautasen. Alan aavistaa jo siinä vaiheessa, kun Joel siirtyy keittiön tasolle puuhastelemaan ja oliviipurkin kantta naksuttelemaan, että kohta tulee se ”eiköhän tää ois jo tässä”-ilmoitus.

Enkä muuten ole kertaakaan väittänyt vastaan, että ”no jatketaan vielä”.

Mun pöhkö idea oli laittaa piknik keittiön lattialle –  kerrankin kun se on puhdas! Kirjaimellisesti: niin puhdas lattia, että siitä voisi syödä?

No, lautaselta syötiin kuitenkin.

Joel muuten vastasi mun ehdotukseen, että ”voidaanhan me siinäkin syödä”. Arvaan, että se tarkoitti, että ”mutta eikös tuossa pöydän ääressä olisi mukavampaa”.

Mutta kuinka monta kertaa elämässä me syödään keittiön pöydän äärellä ja kuinka monta kertaa keittiön lattialla. Vaihtelua elämään, uusia näkökulmia hei! Toiset hyppää laskuvarjolla (mäkin ennen) ja toiset syö keittiön lattialla.

Tässä on vain kolme juustoa viidestä, koska tällä kertaa Joel oli ehtinyt syödä niistä jo kaksi.

3. Ylläritauko keskellä päivää

Tämä kolmas oli ylläri: Joel on valittanut huomannut, että mua on vaikea saada kesken työpäivän koneelta irti edes lounaan ajaksi. Ja se on ihan totta, syön siis usein lounaan tässä koneella, vaikka teoriassa on sovittu, että syötäisiin yhdessä pöydän äärellä. Lupailen myös päiväkahviseuraa, mutta sitten kuitenkin naputan näppäimistöni iltapäivän tunnit niin tarmokkaasti, että on parempi olla tulematta kyselemään.

Mutta käy se näinkin! Olin saatellut lapsen kymmeneksi kouluun, ja kun kävelen kohti kotia, niin sieltähän tulee eräs tietty tuttu mies vastaan. Ja kyllä: puiston penkille on paljon helpompi istahtaa, kun on jo valmiiksi ulkona.

Eikä työasiat vielä surise mielessä (kovin paljon).

Ei tosin ollut maailman aurinkoisin aamu, mutta tätä se nyt on. Ja ei satanut!

Plus että harmaudesta huolimatta nämä syksyn viimeiset keltaiset näyttävät vielä tosi kauniilta.

Romanttisen kahdenkeskisen aamupäivähetken näkymänä tietysti on…

…oman lapsen päiväkotipiha.

”Hei vaan mussukat, täällä me istutaan penkillä ja syödään juustoa!”

11

You Might Also Like

 • Eve/Pinkkiä piiperrystä
  2.11.2020 at 16:53

  Pitääkin heti kurkata juustohyllyllä käydessä että joko olis tullut lähicittariin. Yksin asuvalle ne normaalikokoiset homejuustot on ihan liian isoja kun tykkää syödä keksin päällä tai hedelmien kanssa ja on tylsää ostaa vaan yhtä makua kerrallaan. Se Castellon minimix on ollut välillä kiva, mutta siinä on taas enemmän tuorejuustoja kuin homejuustoja.

  • krista
   2.11.2020 at 17:34

   Joo suosittelen! Me ollaan tilattu näitä kans ainakin K:n ruokatilauksista, voisi kuvitella että teidänkin Cittarista löytyy :) Ja siis munkin mielestä näillä on paras mahdollinen koko! Johonkin illanistujaisiin tietysti niitä tavallisia isoja, mutta yhdelle/kahdelle nämä pienet on just kiva :)

 • Milla
  2.11.2020 at 17:27

  En tiennyt että tuollainen minijuustopakkaus on olemassa, menee kyllä hankintalistalle! 🤩 Usein tulee ostettua isoja paketteja useampi ja sit on ihan ähkyssä!
  Mua ahisti tossa postuksessa vain yksi asia: juustot ei mene tasan kahdelle 😱 Jaatteko te sinihomejuuston? Vai tykkääkö teistä vain toinen siitä? Kolmen pienen pojan äitinä musta on tullut ”hieman” neuroottinen tän jakamisen suhteen 😄

  • krista
   2.11.2020 at 17:45

   Hahahaa, olennainen kysymys! :D Meillä tämä menee ihan vahingossa helposti sen takia, että Joel ei ole niin kova sinihomejuuston ystävä – olisi huomattavasti hankalampi juttu, jos yksi olisi vain vaikkapa tuota chilistä valkohomejuustoa :D Hih nojoo, voihan tuon tietysti jakaakin – teoriassa. Jos siis raaskii antaa toiselle :D

   • Milla
    2.11.2020 at 18:08

    😁👌🏻

 • MMinne
  3.11.2020 at 09:57

  Jee, kiitti vinkistä! Täytyykin testata tätä minipakettia, kätsyä kun on monta makua yhdessä paketissa. :)

  • krista
   3.11.2020 at 10:10

   Kertokaa hei sitten, mitä tykkäsitte, kun testaatte! <3 Uskon, että tykkäätte, kun nää vaan ON niin hyviä :D

 • Anna R
  4.11.2020 at 18:09

  En olekaan tähän törmännyt. Kuulostaa tosi hyvältä :P

  Castellolla oli myös tuorejuustoista tuollainen mini mix. Loistavia, kun vain yksin tykkäisin syödä juustoja. Testiin!