Äänikirjavinkki kesään: Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin

Kaupallinen yhteistyö: BookBeat

Hmmm onkohan näillä asioilla jokin mystinen yhteys…? Olemme nimittäin viime aikoina innostuneet puutalon siivoamisesta (täällä ja täällä), ja…


…mulla on ollut äänikirjakuulokkeissa ihan valtavan kiinnostava ja hyvä kirja!

Tämähän pitäisi olla ihan mainoslause: BookBeat saa sinut siivoamaan!

Haha. Uusi ura copywriterina?

Suomeen (ja kirjastopalveluiden ääreen) palattuamme äänikirjojen kuunteleminen oli arjestani noin kuukaudeksi jo melkein ”unohtunut”. Mutta nyt viime viikonloppuna siivotessa totesin, että hei tuo Joel tuossa taas vetelee jossain ihan omissa maailmoissaan äänikirjakuulokkeiden takana. Mä haluan kans!

Niinpä BookBeat esiin!

Selasin taas sitä valtavaa valikoimaa hetken – äääää mikä päättämisen vaikeus, niin paljon kaikkea! Ensin meinasin lähteä ”asialinjalle”: Maria Veitolan uusi kirja houkutti (hänen itsensä lukemana!), ja ystävä kertoi kuunnelleensa terapeutti Kimmo Takasen ”Tunne lukkosi” -kirjan, joka myös minua kiinnostaisi. Ooooo paitsi että sitten tuolla olisi myös Arundhati Royn (”Joutavuuksien jumala” -kirjan kirjoittaja) uusi kirja ”Äärimmäisen onnen ministeriö”.

Kunnes sitten silmät osuivat Viikon suositus -kohtaan. Ja siellä oli tuttu kansi: Mia Kankimäen ”Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin”. Jesh, tämä se on!

Tämän kirjan lukeminen on pyörinyt minulle ”tyrkyllä” jo pitkään. Meidän kirjahyllystä se löytyy pokkarina; sain sen aikoinaan näytekirjana, kun kirja ilmestyi. Kirja on tainnut olla muutaman kerran mukana mökilläkin, mutta jotenkin se on vaan jäänyt korkkaamatta.

Mähän siis rakastan Aasiaan (tai muualle kaukaisiin maihin) sijoittuvia kulttuurisia kertomuksia, mutta jotenkin Japani ei ole tätä ennen kuulunut ihan ensisijaisiin kiinnostuksen kohteisiini. Enkä edes tiedä, että miksi näin muka olisi! Ehkä siksi, että en ole ennen lukenut sinne sijoittuvia kirjoja…? Ha. No sehän on helppo ratkaista lukemalla jonkin sellaisen – sittenhän se ”portti Japaniin” olisi avattu.

Ja juuri nyt tuo Viikon suositus -boksi antoi mulle sen sopivan sykäyksen. Nyt kuulkaas lähtee tutustuminen tuhannen vuoden takaiseen Japaniin!

Äänikirja oli aivan lumoava. Ja ihan erilainen kuin olisin kuvitellut – en kirjasta kyllä juurikaan tiennyt muuta kuin että se oli hitti muutama vuosi sitten.

Kirja kertoo tavallaan siis kirjoittajasta itsestään: hänen matkastaan Kiotoon, jossa hänen oli tarkoitus tutkia tuhat vuotta sitten eläneen hovineito Sei Shonagonin elämää ja kirjoittaa siitä kirja. Hommaan häntä ajoi jonkinlainen sisäinen palo ja kiinnostus tätä samastuttavaa hovineitoa kohtaan – ja mahtavan itseironisesti hän kuvaa tunnelmiaan ja sitä, miten hänen oma elämänsä nivoutuu lähelle Sein elämää.

Jollain hassulla tavalla tästä asetelmasta tuli mieleen kirja ”Eat, pray & love”,  vaikka romanssia tästä kirjasta ei löytynytkään.

Mutta sitten ”omaelämänkerran” lisäksi kirja oli yhtä aikaa vähän niin kuin tietokirja muinaisesta Japanista. Ei yhtään tietokirjamaisen tylsästi (?) vaan ihan valtavan kiehtovasti ja koukuttavasti! Lisäksi kirja sisältää kirjoittajan suoraa puhuttelua Sei Shonagonille. Ja sitten mukana on vielä Sein itsensä kirjoista peräisin olevia (eli tuhat vuotta vanhoja!) valtavan osuvia ”Asioita joita…” -tyyppisiä listauksia kaikenlaisista elämän ihanuuksista ja ärsyttävyyksistä.

Esimerkiksi:
(Sei Shonagon kirjoittaa)

”Asioita joita ei voi verrata

Kesä ja talvi. Yö ja päivä. Sade ja auringonpaiste. Nuoruus ja vanhuus. Henkilön nauru ja suuttumus. Musta ja valkoinen. Rakkaus ja viha. Sade ja usva.

Kun on lakannut rakastamasta jotakuta, tuntuu kuin hänestä olisi tullut toinen ihminen, vaikka hän on edelleen se sama.”

Joo joo joo tiedän, että tämä kuulostaa sekavalta ja varmasti aika oudoltakin kirjatyypiltä. Mun korvaan ainakin. Ehkä jopa tekotaiteelliselta? Omaelämänkerta-tietokirja-mikäikinäonkaankirja. Mutta hitsi että se vain toimi. Varmasti kirjanakin (sitä on niin paljon kehuttu), mutta äänikirjana ainakin ihan huikean hyvin.

Kuunnelkaa ihmeessä! Itselläni tekee melkein mieli kuunnella se uudestaan, jotta varmasti saa imetyksi itseensä kaiken tiedon ja tunnelman Heian-kauden Japanista.

Ai niin ja äänikirjan lukija (Petriikka Pohjanheimo) on tämän lukijaksi ihan täydellinen nappivalinta. Sillä 1,25-kertaisella lukuvauhdilla (se oli se Joelin pro-tip, viime postauksessa) hän kuulosti juuri sellaiselta kuin tämän kirjan kirjoittajan voi kuvitella olevan. Hieman ironinen, vähän hengästynyt, ajoittain itseään epäilevä, mutta koko ajan fiksu ja ajatteleva nainen. Aijaijai, että se olikin hyvin luettu!

Viimeksi sain blogipostauksen yhteyteen kuukauden (JEE!) ilmaisen kokeilujakson uusille tilaajille. Jos se jäi jostain syystä silloin kokeilematta, niin täältäpä tulee vielä uusi mahdollisuus! Ilmaista kesälukem… eiku: ilmaista kesäkuuntelua siis tarjolla!

Eli koodilla: puutalobaby

…saat kuukauden ilmaisen kokeilujakson BookBeatiin (vain uusille asiakkaille), ja koodi on taas voimassa mukavasti tästä eteenpäin eli 30.9. asti.

Tämän postauksen linkeistä (mm. tästä) jos menet BookBeatiin, niin koodi on jo valmiiksi sinne syötettynä (lue: se on nopein tapa) – tai sitten voi tieysti myös mennä suoraan BookBeatin nettsivuilta ja syöttää vaan tuon alekoodin silloin, kun sitä kysytään.

Mutta hei siis antakaa tulla: lisää äänikirjasuosituksia otetaan vastaan! Jos esimerkiksi silloin viime kerralla jo nappasitte BookBeatin kokeilujakson käyttöön ja kuuntelitte jotain hyvää, niin vinkatkaa!

Olettko esimerkiksi kuunnelleet jotain näistä?
Gail Honeyman: Eleanorille kuuluu hyvää
Laura Manninen: Kaikki anteeksi
Henriikka Rönkkönen: Mielikuvituspoikaystävä

Tai hei: olisiko jotain muuta Japaniin sijoittuvaa?

…ja sit mua kiinnostaisi ehkä myös englanniksi ne Harry Potterit (Stephen Fryn lukemina!), mitä viime postauksen kommenteissa kehuttiin. Nekin tuolla BookBeatissa siis ovat. Oiskohan mussa riittävästi nörttiä siihen, hmmm…?

Kaupallinen yhteistyö: BookBeat

7

You Might Also Like

 • Heidi Arjunan
  30.6.2018 at 10:53

  Kokeilin joskus BookBeatia, ja vaikka on itsessään upea sovellus, nämä äänikirjasovellukset eivät vaan sovi minulle. Mulla herpanee keskittyminen parissa minuutissa, erityisesti jos siinä sivussa touhuaa muuta :D Perinteisten kirjojen lukeminen on se paras kokemus kun voi sulkea muun maailman ulkopuolelle ja vain nauttia siitä hetkestä <3

  • krista
   30.6.2018 at 11:01

   Hih joo mäkin oon huomannut, että samalla ei voi etenkään avata Facebookia/Instaa tms. tai tipahtaa heti juonesta :) Toisaalta mulle toimii hyvin niin päin, että tulee pidettyä some-taukoa kuuntelun ajan, mulle se tulee välillä ihan tarpeeseen :D Mutta just siivotessa/pyykkiä laittaessa/julkisissa kulkuneuvoissa istuessa mulle toimii!

   Perinteisissä kirjoissa on kyllä jotain niin ihanaa, just siinä keskittymisessä! Kirjan maailmaan uppoamisessa, ah! Mä huomaan aina kirjojen kohdalla nykyisin miettiväni, että ”äänikirjana vai perinteisenä” ja sit perinteisenä luen ne, jotka haluan just korkata kesämökkilaiturilla, kun kukaan ei häiritse. Mutta sit tässä arjessa on lukemisen kannalta liian vähän niitä hetkiä, ettei kukaan häritse :D Niin siltä kannalta äänikirjojen kautta saa just elämään vähän lisää kirjoja! Mutta perinteistä lukemista ei kyllä koskaan päihitä mikään, siinä on oma taikansa <3

  • krista
   30.6.2018 at 11:02

   Mutta hei kokeile tuota ”Asioita jotka…” -kirjaa, sä varmasti tykkäisit siitä! Jos et halua äänikirjana vaan mieluummin tavallisena kirjana, niin multa saa pokkarin lainaan!

 • nro26
  30.6.2018 at 11:07

  Hei tota 1,25 nopeutta voiskin kokeilla. Mä en saa ikinä äänikirjoja kuunneltua, kun ne lukee aina (ainakin niissä joita olen kokeillut, en tosin kovin montaa) hitaammin kuin mä ite lukisin, koko ajan vaan semmonen olo, että joo joo joo mee jo asiaan! vaikka olis hyväkin kirja ja ihan asiassa :D

  • krista
   30.6.2018 at 11:09

   Joo siis 1,25 on ehdoton! Tavallinen on mullekin IHAN liian mateluhidas, mutta 1,25 just täydellinen!

   • nro26
    30.6.2018 at 11:27

    Varottaako se jotenkin kun tuo ensimmäinen kuukausi on päättymässä? Muuten en kyllä uskalla ottaa, unohdan kuitenkin perua sen. Etenkin jos toteankin heti alkuun, etten edeleenkään pysty keskittymään äänikirjan kuunteluun kovin montaa minuuttia :D

    • krista
     30.6.2018 at 11:48

     No hitsi kun mun käsittääkseni se ei erikseen varoita… Mutta sä kyllä varmasti tykkäisit! Laita kännykkään muistutus? Tai useampi? :D

     Eli jos sitä ei peruuta ilmaisen jakson jälkeen, se maksaa 16,90e/kk. Ja voi koska tahansa peruuttaa!

     • nro26
      30.6.2018 at 12:06

      Kuulostaa stressaavalta 😀 Toki ymmärrän että maksullinen palveluhan se on ja maksullisuus on sen tarkoituskin 🙂

      Kirjaston kautta Ellibs-palveluun mennessä voi kuunnella siellä olevia e-äänikirjoja ilmaseksi (tosin valikoima e-äänikirjojen suhteen on vielä aika surkea, siellä on lähinnä tavallisia e-kirjoja). Nopeutusmahdollisuutta ei selaimella kuunnellessa kuitenkaan ainakaan vielä ollut, joten laitoin palautetta. Koeilen sitten sitä kunhan saavat siihen sen nopeutuksen 😀 Ja kirjastostahan saa sitten fyysisiä äänikirjoja.

      Protip lukemisesteisille: Jos on jollakin tavalla lukemisesteinen (esim. erittäin huono näkö tai ei pysty kannattelemaan kirjaa), Celian kautta pääsee ilmaiseksi käsiksi todella laajaan äänikirjavalikoimaan, niitä voi sitten kuunnella CD:llä tai selaimen kautta. Käyttäjäksi voi rekisteröityä kirjastossa. https://www.celia.fi/

     • nro26
      11.7.2018 at 10:37

      Ellibsille (eli paikka josta voi kuunnella joitakin äänikirjoja ilmaiseksi kirjastokortilla) oli tullut pari päivä sitten viesti, että heidän selaimesta kuunnellessa voi nyt myös säätää nopeuden :)

    • Veera
     30.6.2018 at 20:36

     Kun sen peruu niin mun mielestä se jatkuu sen jakson loppuun tai siis aina sen ennalta maksetun jakson loppuun. Tässä tapauksessa jos peruu heti kun sen ilmaisen on aloittanut, niin voi kuunnella kuukauden maksutta ilman että tarvitsee stressata koska se loppuu.

     • krista
      30.6.2018 at 20:57

      Joo hei tää on hyvä vinkki! Ja mäkin voin vielä maanantaina kysäistä tuolta, että toimiihan varmasti noin – mutta mä kans luulen, että se tapahtuu just noin!

 • Aleyna
  30.6.2018 at 11:09

  Sukla patukka saa sydämeni lyömään nopeammin.

  • krista
   30.6.2018 at 11:15

   Apua nyt en ymmärrä? :) Suklaapatukka? Vai tekikö ennakoiva tekstinsyöttö jotkut yllärit? :)

  • Raisa
   30.6.2018 at 12:38

   Sen Bookbeatin tilauksen voi irtisanoa vaikka samantien rekisteröidyttyään, mutta aina saa pitää siihen asti ”maksetun” (eli tässä tapauksessa koodilla lunastetun) käyttöajan. Näin toimien tilaus siis katkeaa automaattisesti kun ilmainen kokeilujakso päättyy. Käsittääkseni samaan tapaan toimii kaikki Netflixit, HBO:t jne.

   • krista
    30.6.2018 at 14:55

    Jesh, kiitos tästä! Näin ajattelinkin, että se varmaan menee, mutta itsellä ei vielä käyttökokemusta, kun en ole perumisen haluja :D

    Tämä hupsahti ehkä väärään kohtaan enkä saa siirrettyä, mutta nro 26 varmaan bongaa kans tästä :)

 • Henni
  30.6.2018 at 11:45

  Tuo Laura Mannisen kaikki anteeksi oli kyllä ihan mielettömän hyvä vaikkakin tosi ahdistava lukukokemus.

  • krista
   30.6.2018 at 11:50

   Jesh kuulostaa hyvältä! :) Mä tykkään ahdistavasta (heh) luettuna, voisi kokeilla että tykkäänkö kuunneltunakin!

 • Varpu
  30.6.2018 at 12:18

  Mä oon ruvennut kuuntelemaan Enni Mustosen sarjoja, kun niissä on Suomen historiaa naisten arkielämän läpi kuvattuna. Noi vaikuttaa ihan suoraan siivoamiseen ja muihinkin kotitöihin positiivisen inspiroivasti. Esim äsken silitin kaikki mun kesävaatteet! Tapahtuu ehkä kerran kolmessa vuodessa. Mutta leikin samalla olevani piika, jolle on annettu hommaksi silittää ”neidin” vaatteet :D

  • krista
   30.6.2018 at 14:59

   Oi, tää kuulostaa tosi hyvältä! Mulla on näihin historiaan keskittyvien naistarinoiden osalta Suomen mentävä aukko! En ole löytänyt siihen sellaista mukavaa luettavaa, lähin on ollut Viron historia Sofi Oksasen kautta. Koska jotenkin pelkään sitä sotakeskeisyyttä, mitä suomalaisissa monissa historiaa koskevissa kirjoissa tuntuisi olevan pinnalla. Mutta tää arkielämän läpi kuvattuna kuulostaa just hyvältä! Noi mä selvitän ja otan kuunteluun, iso kiitos hyvästä vinkistä!

 • Heli
  30.6.2018 at 14:02

  Japani-aiheinen kirjavinkki Minna Eväsojan Melkein Geisha.

  • krista
   30.6.2018 at 15:02

   Oijoijoijoi, mahtavaa! Luin tän kuvauksen just BookBeatista ja kuulosti just hyvältä, jesh!

 • Kuunari
  30.6.2018 at 14:29

  Jos Hunger Games on vielä kuuntelematta, niin ne vois noin niikun nuortenkirjapuolella osua lähemmäs makuasi (traagisia naistarinoita toisista ajoista) kuin Harry Potterit. Minusta ne on aika koukuttavia ja niissä on melko kiinnostava asetelma sekä maailmalle että päähahmon sisäisille ristiriidoille.

 • krista
  30.6.2018 at 15:05

  Joo traagiset naistarinat toisista ajoista on JUST mun juttu! :) Tuo on vain nimen tasolla tuttu, mutta oon tosiaan luokitellut mielessäni nuortenjutuksi. Mutta menisi hyvin aikuisellekin? Tuolta ne näköjään suomeksi löytyisi kyllä, täytyy varmaan kokeilla!

  • nro26
   11.7.2018 at 10:45

   Joo, mut tässä Hunger Games -tapauksessa ’toisista ajoista’ tarkoittaa tulevaisuutta, joten saattaa olla ettei sittenkään ehkä iske? Tai en tiedä, ehkä luet scifiä into piukeena salaa multa :D

   • krista
    11.7.2018 at 11:31

    Joo oot oikeassa, scifi ei… kröhöm… ehkä oikein ole mun juttu :D Mutta! Mähän oon siis katsonut monta leffaa ja sarjaa hyvillä mielin TAJUAMATTA, että se on scifiä. Siitä on tullut meille ihan läppä, jos on joku outo leffa tai leffan alku, mä kysyn, että ”onks tää nyt sitä scifiä” :D

 • A
  30.6.2018 at 20:34

  Meillä äänikirjoja kuuntelee vaan lapsi (mä ja äänikirjat ei vaan toimi, e-kirjoihin olen kyllä lämmennyt, mutta siihen tarpeeseen mulle on sofar riittänyt HS:n ilmainen viikon kirja). Mutta lapsenviihdyttäjänä äänikirjat on niin pop (meillä lapsi on lukutaitoinen, eli lukee kyllä paljon itsekseen), mulle kun päivän ääneenlukukiintiö tulee täyteen iltasadusta (hah, juurikin Harry Potteria nyt, tosin 6v:lle on musta vähän siinä ja siinä että kannattaako lukea sarjan toista osaa iltasaduksi…seuraavien osien kanssa pitää ehkä odotella). Mutta ah, nyt vasta tajusin ettei äänikirjoja oo pakko kuunnella suomeksi, Stephen Fryn kuunteluhan ois ihan juhlaa (ja ehkä mä meen nyt Bookbeatin sivuille ottamaan selvää että oisko siellä dekkareita ruotsiksi tai saksaksi, ois hyvä treeni).

  • krista
   30.6.2018 at 20:43

   Joo hei siis tuolla on paljon englanniksikin! :) Mä en ole vielä kuunnellut englanniksi, mutta voisin hyvinkin kuunnella! Ja ruotsiksi ainakin näkyy olevan paljon myös :)

   Meillä lapsilla on omalla lastentietokoneella se satukirjasto, ovat ihan faneja. Bookbeatin osalta lapset on kyllä jo kyselleet, että oisko siellä lapsillekin jotain – ja onhan siellä paljonkin. Mutta en ole vielä ”esitellyt” asiaa heille, pelkään että vievät mun kännykän ja sit mä en enää saa :D

 • Anna
  1.7.2018 at 13:22

  Mä suosittelen myös Enni Mustosta! Ne koukuttaa niin, että joutuu oikein keksiä siivottavaa, että sais tekosyyn kuunnella!

  • krista
   2.7.2018 at 16:29

   Ooo kuulostaa ihan täydelliseltä, veikkaan että nämä mä otan seuraavaksi kuunteluun! Hyvä äänikirja tekee just tuon: yhtäkkiä on tosi iso motivaatiota ripustella pyykkiä pidemmän kaavan kautta :D

  • krista
   2.7.2018 at 16:29

   Ooo kuulostaa ihan täydelliseltä, veikkaan että nämä mä otan seuraavaksi kuunteluun! Hyvä äänikirja tekee just tuon: yhtäkkiä on tosi iso motivaatio ripustella pyykkiä pidemmän kaavan kautta :D

 • Anna X
  1.7.2018 at 13:55

  Haruki Murakami on yksi mihin voi tutustua, tosi palkittu. Eväsoja on katsaus lähimenneisyyteen, vaikka saattais äkkiseltään luulla nykyistäkin Japania kuvaavaksi.
  Sensein salkku olis kiinnostava, en ole ehtinyt itse vielä lukemaan.
  Sulle sopis Amelie Nothomb varmasti, naisen omaelämänkerrallista Aasiaa ym ym!!!
  Oliskohan Sujata Massey jo liian kevyttä…?

  • krista
   2.7.2018 at 16:34

   Jesh kiitos! Näistä IHAN KAIKKI kuulostaa just nyt tosi hyvältä! Ainoastaan Haruki Murakami on nimeltään tuttu, hmm, olisinkohan nähnyt sen Norwegian Wood -leffan vai pelkästään aikonut… Joka tapauksessa: KIITOS, ihan mahtavia kuuntelu/lukuvinkkejä, ehdottomasti aion testata!

 • Lurre
  1.7.2018 at 21:28

  Kuuntelin keväällä ton Eleanorille kuuluu hyvää – tykkäsin! Nyt on kuuntelussa Orjattaresi.

  • krista
   2.7.2018 at 16:36

   Heeeeeeei tuo Orjattaresi on siis Handmade´s Tale…? Sarja, perustuu siis tuohon kirjaan…? Tää on mulle ihan uutta, oon siis vaan paljon kuullut tuosta sarjasta enkä koskaan päässyt sisälle, että mikä. Jee, toimiiko äänikirjana? Jos toimii, niin mahtavaa! Joel on kuulemma lukemnut sen kirjana.

   • Lurre
    3.7.2018 at 20:32

    Joo just se! Toimii mun mielestä kyllä :)

 • Ebe
  1.7.2018 at 22:59

  Tottakai Harry Potterit! Mä luin vasta kaikki monen vuoden tauon jälkeen ja nyt parin ihan eri tyylisen kirjan jälkeen mietin, josko niitä vähän taas lukaisisi :’D mies pyöritteli päätään kun tuosss ääneen tätä pohdiskelin :D

  • krista
   2.7.2018 at 16:40

   No hei ja Harry Potterit tietty kuuluisi ihan yleissivistykseen olla luettu/kuunneltu, ihan jo siksi ne muakin kiinnostaisi! Ja ekstrasilaus ois tosiaan siitä lukijasta :)

 • Iina
  1.7.2018 at 23:05

  Aiempien kommentoijien vanavedessä suosittelen myös Haruki Murakamin tuotantoa ja sitä Melkein geisha -kirjaa! Sen kirjoittajalta näkyi nyt kirjakaupassa olevan joku uusikin Japani-aiheinen teos, jonka nimeä en tietenkään muista.

  Mielikuvituspoikaystävä on älyttömän hauskaa ja kevyttä luettavaa. Kaikki anteeksi oli aivan LOISTAVA. Hengästyttävän hyvä ja kamala. Saatan kyllä olla puolueellinen, kun on itselläkin kokemusta hieman samanlaisesta parisuhteesta vuosien takaa. Teki suunnilleen joka välissä mieli julistaa kaikille, että joo, just tuollainen munkin eksä oli. En ole tosin noita kumpaakaan kuunnellut äänikirjana, vaan ihan e-kirjana Bookbeatissa. :)

  • krista
   2.7.2018 at 16:44

   Ihan mahtavaa, kiitos näistä, nyt mulla onkin sit varmasti pitkälle syksyyn mahtavaa kuunneltavaa – taas iskee paljouden huuma :) Oon nyt mökillä ja on mahdollista lukea ”perinteisesti”, mutta huomenna kotiin palatessa lähtee kyllä taas seuraava ääikirja käyntiin! Täytyy sit vaan valita fiiliksen mukaan näistä, mutta ai hitsi miten paljon hyviä vaihtoehtoja!

   Mulla muuten on tuo e-kirjaominaisuus kokonaan testaamatta! Sekin mahdollisuus kun noille tosiaan olisi, mutta osaisiko sitä sit kännykän näytöltä lukea…? Sun mielestä se on ollut ihan toimiva tapa lukea? Se kyllä toisi mahtavasti perinteistäkin luettavaa saataville! Koska jotain sellaisia kirjoja mullakin on mielessä, jotka kuitenkin mieluummin lukisin kuin kuuntelisin. Mutta joissain on aika pitkä kirjastojono. Tuoltapa ne saisikin heti e-kirjana lukuun, hmmm…

   • Iina
    2.7.2018 at 17:00

    Siis joo. Itsekin pitkään välttelin e-kirjoja, koska paperikirja tuntui jotenkin niin tärkeältä ja perinteiseltä :) Viime kesänä testasin ekaa kertaa e-kirjoja juurikin Bookbeatin kautta, kun oltiin kahden viikon reissulla Japanissa eikä tehnyt mieli roudata yhtään ylimääräistä painoa mukana. Ihan yllätyin, miten nopeasti jäin koukkuun puhelimen näytöltä lukemiseen. Tokion metrossa sopeuduin vaivattomasti joukkoon, kun kaikilla muillakin oli älypuhelin kädessä :D Nykyään luen aika lailla varmaan yhtä paljon e-kirjoja ja paperikirjoja. Äänikirjoja kuuntelen lähinnä lenkillä jne.

    E-kirjojen eduksi on sanottava se, että nyt kun oon 32. viikolla raskaana enkä uskalla kamalasti maata selälläni, niin e-kirjoja lukee kylkiasennossa maaten puhelimen tai tabletin näytöltä huomattavasti vaivattomammin kuin paperikirjoja :D

 • heiskav
  3.7.2018 at 23:33

  Eleanorille kuuluu hyvää on kyllä ehdottomasti kuuntelemisen arvoinen. Vähän outo ja kummallinen ja sellainen, mikä saa miettimään, että mitä ihmettä on tapahtunu ja mistä ihmeestä tämä kertoo. Mut ei kuitenkaan liikaa, vaan just sopivasti ja kun on samalla niin koukuttava, nii tulee äkkiä kuunneltua. Ja tuo 1,25x nopeus, ihan täydellinen.👌🏻

 • Ninna
  7.7.2018 at 00:51

  Oon yrittänyt kuunnella noita kaikkia mainitsemiasi mutta kesken on jäänyt, se tietty *joku* ärsyttänyt! Mutta kokeilepa Punainen osoitekirja -nimistä romaania, aivan huippukoskettava ja kaunis kertomus vanhan naisen eletystä elämästä. Kiitos 1,25x-nopeusvinkistä, käytössä on, ihan superb! 🙏

  • krista
   7.7.2018 at 13:37

   Uuu kiitos vinkistä, kokeilen, kuulostaa hyvältä! :)