Rojukasan takaa löytyi HUONE!

”Hiljalleen vähän raivata”, kirjoitin eiliseen postaukseen. Haha! Postauksen julkaisun jälkeen ”hiljalleen” muuttui ihan vahingossa sellaiseksi ”nytpäs mä tälle sotkulle näytän” -energiabuustihulluudeksi, johon sain lietsottua vielä Joelinkin töistä kotiin palattuaan.

Ja OHHOH. Illalla ennen nukkumaanmenoa meillä oli sotkuläjän sijaan leikkihuone. Jossa on lattia! Ja matot!

Oon niin järjettömän ylpeä tästä puserruksesta, että kohta halkean ilosta laitan tähän ihan järjettömän määrän kuvia.

Tadaa! Ta-v*un-DAA!

Putsasin kaapistoista alimpia hyllyjä lasten lelulaatikoille, samoin kirjahyllystä annoin lisää tilaa lasten kamoille.

Rooliasut ovat ennen olleet meillä yhdessä laatikossa nekin, kunnes avasin kaapin oven ja huomasin, että… …no tännehän ne kuuluvat!

Mutta. Ehkä sen jo hoksasittekin.

Tämän leikkihuoneen ”ongelma” on tavallaan se, että sitä ei koskaan ajateltu leikkihuonekäyttöön – se oli ennen kirjasto ja työhuone. Mutta viime syksynä iski jokin spontaani operaatio, minkä johdosta… …no, siitä tuli sitten parissa tunnissa leikkihuone.

Huone on kuitenkin leikkihuonekäyttöön selkeästi liian tumma ja pimeä. Se sijaitsee talon ”pimeällä puolella” ja sitä valaisee vain yksi himmeähkö pallolamppu.

Lisäksi sisustuksen väritys on lasten iloiseen värimaailmaan verrattuna liian tumma. Isoimmat ”tumman fiiliksen” aiheuttajat ovat varmaan nuo kaapistot; niihin Joelilla oli alun perin idea (siihen liittyi mm. itse tehtyä paperia ja Japani-fiilistä), mutta se idea ei tässä lapsiperhevuosina koskaan päässyt realisoitumiseen asti.

Ensi hätään ”valoa tuomaan” laitoin huoneeseen ämmini itse kutomat räsymatot ja teippasin kaapistoihin randomilla valitsemaani lasten taidetta.

Mutta vielä tarvitsisi jotain.

Tilasin jo alkuviikkoon meidän aiemminkin käyttämän sähkömiehen tsekkaamaan valaistusideoita. Useampia valopisteitä kattoon tarvitaan – tai ehkä kaapistojen päälle?

Lisäksi mietin noita kaapistojen ”peiliosia”… Katselin dc-fixejä, mutta sitten keksin: tapettia. Yksi tosi kiva tapettimalli on jo itse asiassa löydettykin. Eli ensin tapetti levyyn ja sitten levy jotenkin kiinni kaapinoviin. Liimalla? nauloilla? En tiedä.

Muita ideoita?

Seiniä ja lattiaa tuskin aletaan tähän hätään maalailemaan, sillä myöhemmin on luvassa isompi talon remontti, jossa lastenhuone siirtyy varmaan yläkertaan. Silloin tästä todennäköisesti tulee taas kirjasto ja työhuone.

Tähän asti koko leikkihuone on taidettu tehdä ihan kokonaan meidän vanhoista, jo-olemassaolevista jutuista. Yhtään laatikkoa tai mattoa ei ole ostettu, vaan kaikki ratkaisut on vaan kerätty aiemmista huonekaluista ja jutuista.

Lisää tavaraa tähän taloon kun ei varsinaisesti tarvita :)

Mutta siis JEE. Katsokaa, tästähän tuli ihan HUONE!

36

You Might Also Like

 • Susa
  21.6.2018 at 18:13

  Kuvissa ainakin näyttää iloisen värikkäältä huoneelta ja tuo tumma tausta on jotenkin rauhoittava elementti kaiken värikkään lasten sälän taustalla. 😊Valaistus on kyllä tärkeä juttu, toivottavasti siihen löytyy hyvät ratkaisut. 👍🏻

  • krista
   21.6.2018 at 18:19

   Kiitos! Joo, varmaan valaistus jo tekee ihmeitä! Mä en oikein osaa sanoa, millaisia ratkaisuja tähän kannattaisi laittaa, mutta luotan siihen sähkömieheen, että sillä on heti näkemys :)

   Heh mä itse ehkä silmissäni näen kaikki maailman (somen) lastenhuoneet sellaisina valkoisina, vaaleanpunaisina ja hempeinä – sellaista nyt tähän ei tule tekemälläkään :D Mutta varmasti värikkyys onkin se meidän juttu. Ja lapset tykkää, se on tärkeintä <3

 • maaritanneli
  21.6.2018 at 20:01

  Mitä jos tapetoisit vain noi ”neliöt” noista ovista? Olisi kehyksissä ikään kuin..

  • maaritanneli
   21.6.2018 at 20:03

   Tai vaihdatte vaan ovet toisenlaisiksi. Siis jos on Ikean pax-sarjaa, mihin saa irto-ovia.

   • krista
    21.6.2018 at 20:26

    Aaa niin joo totta, tämä ei tullut mieleenkään! Täytyypä katsella, millaisia niitä on :) Kiitos vinkistä! Hmm mitäköhän niillä vanhoilla ovilla sitten tekisi…? :)

  • krista
   21.6.2018 at 20:25

   Joo, just tää oli ajatus! Varmaan epäselvästi kirjoitin, eli just se ”peiliosa” eli se neliö. Mä luulen, että siitä vois tulla kivannäköinen :)

 • Ihana Ahvenanmaani
  21.6.2018 at 20:39

  Nää on aina nää lastenhuonehommat sellaisia projekteja – mutta onpa ihana värimaailma!

  • krista
   22.6.2018 at 10:09

   Joo, ja sit jos systeemi joskus repsahtaa, niin projekti alkaa aina alusta! :D Toivotaan kuitenkin, että tää systeemi pysyisi nyt pidemmän aikaa toiminnassa!

   Ja kiitos! <3

 • A
  22.6.2018 at 08:14

  Teillähän on kaikki lastenhuoneen parhaat elementit kasassa (paljon, siis sikapaljon säilytystilaa kaikelle sälälle ja kunnolla tyhjää lattiapinta-alaa vapaana leikeille), loppu on vaan hienosäätöä :D Kivalta näyttää huone.

  • krista
   22.6.2018 at 10:12

   Oooo mahtavasti ajateltu – ja siis sehän on totta, en ollut tullut ajatelleeksi! Mutta noi tärkeimmät ominaisuudet tosiaan on nyt hallussa! Nuo kaapistot on olleet ennen sellaista hukkatilaa, kun niissä on ollut vain yksittäisiä irtotavaroita (tyyliin avaamaton mainoskassi jotain esitteitä) laitettuna hyllyille ja 90 % tyhjää. Nyt tuli tilaa vähän niin kuin itsestään! Vielä kun aikuisten kamaa saisi noille lopuille, esimerkiksi yläkerran vaatehuonekaaoksesta (siellä on edelleen sullottuna ne kahden vuoden takaiset kamat, jotka roudattiin sinne tyhjentäessä taloa vuokralaisille) sinne vois tuoda jotain :) Vaatehuone onkin sitten seuraava projekti! :)

   Ja kiitos! Eilen oli jo ihanat sirkusesitysleikit ystävän kanssa siellä, oli ihana katsoa, kun lapsilla oli tilaa leikkiä ja tanssia!

 • Vannikkila
  23.6.2018 at 00:03

  Asun itse valotarkan kanssa… Tai valon värisävy hänelle on tärkeää :D itselleni taas säädettävissä oleva valon määrä. Sitä siis itse tässä mietin :)
  .
  Meillä on ollut (varsinkin mulle) aivan ykkönen iso kirkasvalolamppu, joka on olohuoneessa. Lapsikin (4v) siitä pitää pimeän aikaan. Ollaan kuitenkin huomattu, että iltaisin pitää olla eri vaihtoehtoja, jotta saadaan hämärrettyä tilaa tarpeeksi aikaisin, jotta uni malttaa toiselle tulla (meillä on 6 eri lamppua ja niiden eri kombot :D). Suosittelen siis siltä sähkömieheltä kyselemään vinkkejä saada eri asteista valoa helposti :)

  • krista
   23.6.2018 at 12:16

   Haa, mielenkiintoinen ominaisuus; hän siis näkee valon värit tarkasti, onko muuten ”väritarkka”? Onko se vain makuasia vai tuleeko esimerkiksi huono olo vääränlaisessa valossa? Mähän olen ”väritarkka” ja valossa (niin kuin väreissäkin) on tärkeää, että se on lämmintä. Ei siis yhtään siniseen/vihreään taittuvaa. Kerran ostin epähuomiossa hienon vihreän lampunvarjostimen, silkkityyppistä kangasta ja pallon muotoinen. Kaupassa se näytti upealta ja vielä kotonakin – niin kauan kuin siihen laitettiin valo. Mutta kun napsautti sitten valon… …aaaaargh. Sellainen tosi kelmeän kylmä raja, yök. Ei tullut sitä lamppua meidän kotiin!

   • vannikkila
    23.6.2018 at 21:11

    Näkee niiden värisävyjen erot todella tarkasti. Voin kertoa, että kun eteisen kolmelamppuisesta valaisimesta paloi yksi, piti vaihtaa kaikki kolme, kun ei löytynyt tarpeeksi samaa sävyä uutta :D

    • krista
     23.6.2018 at 21:24

     Mä ihailen! Tai no joo, voin ymmärtää, että se voi olla hankalaakin – mutta silti itse värisilmäherkkänä ihmisenä oh kuinka toivoisinkaan, että mulakin olisi tuollainen kyky! Vau, mitkä uudet ulottuvuudet väreihin! :D

 • Tilia
  24.6.2018 at 19:57

  Liisterillä (esim. itsekeitetty vehnäjauholiisteri https://www.menolippumaalle.fi/tee-itse-tapettiliisteria-vehnajauhoista) tapetoitte nuo peiliosat ja sitten kun kyllästyttää, niin kostuttaa tapetin ja irrottaa pois. Tai tapetoi jotain uutta päälle.

  Mutta voitte jättää ne tummiksikin, koska mikään pakko ei ole lastenhuoneen olla mikään pinkki hattara eikä värien sekamelska muutenkaan eikä kalustettu millään erityisillä lasten kalusteilla. Leluista tulee värikylpyä ihan kylliksi ja tummat kaapit on aivan ok myös.

  Lapset mukaan valaistussuunnitteluun? Voi tulla kivoja ideoita. Pöytä-, seinä- ja jalkalampuillakin saa paljon aikaan.

 • Tilia
  24.6.2018 at 19:59

  Yksi idea voisi olla vetää kaapin oviin mustaa liitutaulumaalia? Menee täydestä sitten myöhemmin aikuisten käytössä, mutta lapset voisi piirtää niihin tai niihin voisi piirtää/kirjoitella, mitä missäkin kaapissa säilytetään.