Äänikirjahuumassa (ja ilmainen kokeilukuukausi!)

Kaupallinen yhteistyö: BookBeat

Mä olen jo pidemmän aikaa ollut kateellinen Joelin korvassa piileskelevästä vihreästä nappulasta. Siellä se puoliso taas on; ihan joissain muissa maailmoissa. Se hääräilee keittiössä ja välillä naurahtelee itsekseen. Korvasta tuleva johto sen paljastaa. Se kuuntelee äänikirjaa.


Ja vihdoinkin minäkin päätin kokeilla! Lopullisen toimintasykäyksen hommaan sain BookBeatin ilmaisesta kokeilujaksosta, jonka sain käyttööni tämän blogiyhteistyön myötä. Ja niin saatte tekin; kuukauden (JEE!!!!) ilmaiseen käyttöön oikeuttava koodi postauksen lopussa.

Nyt olen testannut BookBeatia jo viikon ja aijaijaijai. Pyykin ripustaminen on saanut ihan uusia ulottuvuuksia.

Lukeminen on ihanaa. I-ha-naa. Rakastan sitä tunnetta, kun kiireettä uppoudun hyvään kirjaan ja sen maailmaan. Eikä minua häiritse kukaan…

Paitsi että aika usein häiritsee.

Nyt ymmärrän tämän, mitä Joel on puhunut jo pitkään: koska aikaa ”perinteiselle” lukemiselle ei tässä arjessa ole niin paljon kuin ennen, äänikirja tarjoaa siihen hyvän ratkaisun. Korvikkeen, kyllä. Mutta oikein hyvän ja toimivan korvikkeen.

Viimeisen viikon aikana olen kuunnellut äänikirjaa mm. pyykkiä lajitellessa, pidemmillä kävelymatkoilla (esimerkiksi jumppaan kävely kestää nykyisin 20 minuuttia) ja matkalla lasten päivähoidolta poispäin. Tavaroita järjestellessä, vessassa (too much information), siivotessa, kauppatavaroita jääkaappiin laittaessa, leluja kerätessä… Yllättäen tavallisissa arkipäivissä on hurjan paljon hetkiä, jolloin lukeminen ei onnistuisi, mutta äänikirjan kuuntelu on parasta mahdollista viihdettä!

Ja joo: olen myös lasten mentyä nukkumaan ihan vain löhönnyt sohvalla silmät kiinni yksikseen ja kuunnellut. Ihanaa.

Mutta kaikkein parhaiten mulle äänikirjan kuuntelu tuntuu toimivan just perusarkipuuhastellessa. Heh yhtäkkiä arkihommat tuntuvatkin tooosi-tosi kiinnostavilta, kun samalla pääsee jatkamaan kesken jäänyttä kirjaa. ”Joo äiti käy laittaan noi pyykit!” Ja äkkiä kirja pyörimään. Se muuten aina muistaa automaattisesti kohdan, mihin kuuntelu on jäänyt.

Ensivilkaisu BookBeatin äänikirjavalikoimaan sai aikaan melkoisen huuman. Toi! Toi! TOI!!!

Olen nimittäin nyt täällä Fugessa kahden talven aikana kahlannut Aurinkorannikon seurakunnan (sinänsä ihanan) kirjaston joka ikisen hyllysentin sekä suomalaisten ravintoloiden ja kahviloiden lainakirjahyllyt. Lisää luettavaa akuutisti kaivataan!

Ja sitten, kun pääsi tuon äänikirjahyllyn äärelle… Ooooh. Täällähän on vaikka ja mitä. Aukesi ihan uudet ulottuvuudet! Hyvää äänikirjojen käytössä ulkomailla on myös se, että ne voi (silloin kun on wifin äärellä) ladata omalle kännykälle, eli tuolla kaupungilla ei tarvitse olla netti päällä koko aikaa. Eli kirjan valitessa voi ottaa joko ”lataa” tai ”kuuntele”.

Ja tuolla voi siis kuunnella kuukausimaksulla (tai ilmaiseksi nyt ekan kuukauden) niin paljon kuin ikinä ehtii ja haluaa.

Kuulokkeiden nauha paljastaa, että laukussa kulkee kirja.

Pähkäilin jonkin verran ensimmäistä kuunteluun ottamaani kirjaa. Halusin jotain aika kevyttä, sillä kyseessä oli mun ensimmäinen äänikirjakokeilu (lapsuusvuosien jälkeen) enkä ollut ihan varma, miten pysyisin perässä historiallisten romaanien vuosiluvuissa sun muissa; paperikirjassa kun voi aina selata takaisin päin jotain kohtaa tarkistamaan. Meinasin ensin ottaa kuusamolaissyntyisen Tommi Kinnusen esikoiskirjan Neljäntienristeys, mutta sitten välähti.

Tämä!!! Totta kai tämä!!!

Kävin täällä Fuengirolassa katsomassa Eve Hietamiehen kirjasarjan ykkösosasta tehdyn elokuvan, Yösyöttö.

Itse se Yösyöttö-elokuva enemmänkin (ihan positiivisesti) hymähdytti kuin mitenkään ääneennnauruhersyvänhöhötytti, mutta pitihän sen katsoa, kun se tänne asti oli kuljetettu nähtäväksi. Mutta tässä kakkososassa, Tarhapäivä, päähenkilö-isän Paavo-poika on kasvanut viisivuotiaaksi. Ja hitsi että osuu ja uppoaa monet jutut tässä kirjassa! Tai siis äänikirjassa.

Mä oon ihan oikeasti hörähdellyt ääneen tätä kuunnellessa. Ja välillä vähän kauhistunut ja liikuttunutkin. Eilen illalla just sain kirjan loppuun.

BookBeatissa on myös odottamassa tämän kolmososa, Hammaskeiju. Se lähtee ihan ehdottomasti kuunteluun nyt seuraavaksi. Voi Paavo <3 <3 <3

Pakko muuten sanoa vielä yksi tärkeä juttu tuosta kirjasta: lukijaääni. Tarhapäivän lukija on Antti Virmavirta. Ja se on ihan älyttömän hyvä. Se on just niin kuin kirjan Antti Pasasen voi kuvitella olevan. Elokuvassa Antti Pasasta näyttelee Petteri Summanen. Ja koska mulla on niin poskettoman huono kasvomuisti (ja näyttelijämuisti), mun mielestä Petteri Summanen ja Antti Virmavirta ovat joka tapauksessa yksi ja sama henkilö.

Joten toimii, sanoisin.

Sovelluksen käyttäminen oli muuten tosi helppoa. Rekisteröidyin palveluun pöytäkoneelta ja sen jälkeen asensin kännykälle appsin. Ja sitten vaan joko kirjahyllyistä etsiskelemään tai hauilla täsmähakemaan tiettyä kirjaa; itse löysin jo niistä ”top äänikirjat” -listoista niin paljon, että akuutti ähky meinasi iskeä. Vau.

Tulevien kuukausien ajan mut siis voi bongata aika usein pyykkihommista kuulokkeet päässä.

Pari käytännön vinkkiä:

1. Joelin pro-tip: nopeutettu ääni! Eli nopeus 1,25 on kaikkein sopivin lukutahti. Oon Joelin kanssa samaa mieltä!

2. Kristan käytännön vinkki: taskulliset kotihousut! Hyvästi, leggarit. Kotipöksyissä pitää olla nyt tasku, jonne puhelimen saa sujautettua.

Ja se kokeilujakso! Eli tervetuloa yhdessä mun kanssa tähän koukuttumaan! :)

BookBeat tarjoaa tosiaan siis kuukauden (!!!!!) ilmaisen kokeilujakson tämän blogin lukijoille, oooh. Ihan mahtavaa!

Koodi on voimassa 31.5.2018 asti ja se on voimassa vain uusille BookBeat-asiakkaille.

Ja tämän postauksen linkeistä (esimerkiksi täältä) kun menee palveluun sisään, niin alennuskoodi on sinne jo automaattisesti syötettynä. Jos se vielä erikseen kysyy koodia jossain vaiheessa rekisteröitymistä, niin:

Koodi on puutalobaby

Jos Yösyöttö – Tarhapäivä – Hammaskeiju -kirjasarja on vielä lukematta ja haluatte nauraahörähdellä kevyelle (ja monin paikoin tosi samastuttavalle) kuunneltavalle, niin suosittelen!

Samoin mullekin päin saa suositella hyvää kuunneltavaa, jos täällä kuulolla on palvelua jo aiemmin käytteneitä! <3

Kokeilukuukausi muuten ei sido mihinkään, ja sen jälkeen voi halutessaan jatkaa kuuntelua hintaan 16,90e/kk. Lopettaa voi koska vain.

Kaupallinen yhteistyö: BookBeat

13

You Might Also Like

 • Riina
  15.3.2018 at 10:12

  Katson ja kadehdin sun ihanan värikästä pyykkiäsi, ja vaatteitasi! Voisitko paljastaa mistä löydät ja ostelet vaatteita? Vaatepostaus! Yhdistelyvinkit! Itse kun on niin musta-valkoinen (ja harmaakin) tyyppi, niin olis ihanaa ja inspiroivaa saada sulta vaatevinkkejä! Kiitos! :D

  • krista
   15.3.2018 at 10:28

   Ooo, tulipa kiva mieli tästä :) Mulla itsellänihän on ihan sellainen olo, että mun vaatehankinnoissa ei ole juurikaan kerrottavaa, suuri osa vanhaa :D Ostan tosi harvoin itselle mitään, mun vaatteet on oman kaapin 5-10-vuotisia kestolemppareita (usein paikattuja), alkuperä kirpparia, täkäläistä basaaria, ketjuliikkeitä, itsevärjättyä – uusin noista on kukkapaita ja nuo värikkäät leggarit (vuoden ikäisiä), muut vanhoja… Esimerkiksi tuo keltainen t-paita on muistaakseni eurolla kirpparilta, kun Seela oli vauva, pöksyt on HM ja haaroista parsittu moneen kertaan :D Vihreä tekonahkatakki on Prismasta (haha) ehkä 5-6 vuotta sitten, narulla roikkuva turkoosi paita kierrätysryhmästä ja itse värjätty turkoosiksi. Kukkapaita on täältä basaarista vuosi sitten, mutta nuo leggarit on ihan ”oikeasta kaupasta uutena” (whohoo) eli nettikaupasta Desigualin leggarit.

   Mutta joo näin kun ajattelee, voisin hyvin kirjoittaakin tästä! Ainakin vähän eri kuin monien tyyliblogien luksusmerkkivaatejutut :D Kiitos kivasta aihevinkistä! (ja kivasta kommentista, josta tuli hyvä mieli!)

   • Anne
    16.3.2018 at 03:05

    Tän vastauksen perusteella oot munkin vaateidoli ja tällainen (erilainen) vaatepostaus kiinnostaisi! Kirppis- ym. edulliset löydöt ja vanhat mukavat vaatteet kunniaan! :)

    • krista
     16.3.2018 at 10:18

     Oooo kiitos <3 <3 <3 Mä luulen, että mut kyllä heti nostettaisiin seinälle syytettyjen penkille noista mun ketjuvaatteista :D :D :D Eli siinä mielessä ei idolinainesta mussa :D Mutta ainakin mä käytän nekin loppuun asti ja parsin tosiaan sitten vielä moneen kertaan :D Joten joo, mäpäs teen tällaista joskus lähitulevaisuudessa! Voisin alkaa vaikka kuvailemaan "päivän asu" kuvia tässä varastoon postausta varten, niin näkee itsekin, että mitä sitä päällään oikein tulee käytettyä :D

 • Torey
  15.3.2018 at 12:05

  Pasasen pojat on niiiin liikkiksiä! :D Kaikki kolme kirjaa luettu ja itseasiassa Hietamieheltä muitakin. Tota elokuvaa en ole nähnyt, mutta haluan nähdä. Vaikkakin en mitenkään saa Summasta sopimaan siihen kuvaan mikä mulla on herra Pasasesta tullut kolmen kirjan aikana. :D

  • krista
   15.3.2018 at 12:36

   Tosi hauska tämä ”millainen on herra Pasanen” -mielikuva. Mähän siis näin leffan ensin, niin sen takia mulle sitten Summanen on ajatuksissa se The Pasanen koko ajan :D Mutta äänikirja oli mun mielestä kyllä parempi kuin leffa! Tai siis vertailussa tietysti kakkososa äänikirjana ja ykkösosa leffana eli ei suoraan vertailukelpoisia. Mutta monesti tuota kakkkosta kuunnellessani ajattelin, että äänikirja toimii paremmin kuin elokuva. Kirja/äänikirja antaa just ihan omanlaisensa ainekset kuvitella se tarinan maailma <3 Mietin tuossa sitä ykköstäkin, että voisin kuunnella sen myös äänikirjana. Veikkaan, että tykkäisin enemmän kuin leffasta.

 • kp
  15.3.2018 at 12:26

  Grrr, haluisin niin ton suomalaisen BookBeatin mutta tarttee olla suomalainen maksukortti mitä mulla ei ole. Tili sentäs löytyy mut eihän siellä rahaa ole kun maksan vaan opintolainaa pois. Oon aikaisemmin kokeillut BookBeatin enkkuversiota, mutta sieltä taas en saa noita suomenkielisiä kirjoja.

  Jos sulla Krista on mahdollista lähettää yhteystyön varjossa palautetta, niin olis tosiaan kiva jos englanninkielisestä versiosta saisi kuunnella suomenkielisiä kirjoja. Tai suomalaisen BookBeat-tilin voisi luoda ulkomaalaisella kortilla.

  • krista
   15.3.2018 at 12:39

   Voi ääääh, mikä harmi: ja mahtavan hyvä kehitysehdotus BookBeatille, muistakaa ulkosuomalaiset! <3 Eli just ulkomaillahan varmasti on paljon suomalaisia (joilla ei välttämättä enää suomalaista maksukorttia), jotka varmasti tosi mielellään omalla äidinkielellään kuuntelisivat.
   -
   Laitan kysymystä menemään! Seuraile ihmeessä vastauksia, josko heillä olisi joku niksi, jolla saataisiin ulkosuomalaisille "kortittomille" tämä käyttöön myös!

   • kp
    15.3.2018 at 12:47

    Napisin tästä jo Bookbeatille ja he lähettivät tälläisen vastauksen:

    The reason you cannot access Finnish titles is because of publisher contract restrictions. Publishers release their content to us under the condition that we distribute it based on contractual agreements. Unfortunately this means that Finnish titles are not available at the moment in the UK.

    You are correct, to sign up for BookBeat.fi you either need to have a Finnish payment method or be located in Finland. However, you do have some alternatives. If you plan on visiting Finland in the near future, you can sign up for BookBeat.fi while you are there using any payment method (ie. a card issued in any country). Another option is to have a friend or family member buy a gift card at BookBeat.fi on your behalf. You can then use the gift card code to create an account on BookBeat.fi

    Nyt koitan selvittää voisinko saada tilin tehtyä VPN:n avulla :D

    • krista
     15.3.2018 at 12:53

     Joo mäkin laitoin meilin Suomen päähän, josko heillä olisi jotain niksiä! Tuo lahjakorttihomma (jos oikein tajusin) vois ainakin toimia! Voisko joku Suomessa vaan tehdä sulle tilin (niin saisit tuon tän blogin ilmaistarjouksenkin) sun luvalla ja antaa salasanan sulle…? Onkohan se sallittua? No mutta varmasti vastaavat täältä Suomen päästäkin, toivotaan että saadaan sulle suomalainen BookBeat käyttöön! <3

     • kp
      15.3.2018 at 13:22

      Sain toimimaan VPN:n kautta. Jee, jee jee! Voisin melkein itkeä ilosta. Kiitos ilmaisesta kuukaudesta! Aion kyllä varmasti jatkaa palvelun käyttöä koska täällähän on vaikka mitä! Ja hyvä tapaa pitää hyvää kielitaitoa yllä. On alkanut vähän rapistumaan sanavarasto.

     • krista
      15.3.2018 at 13:30

      Jeeeeee, ihanaa <3 <3 <3 <3 <3

    • RainDrop
     15.3.2018 at 17:07

     Hei KP, mulla sama ongelma ton Bookbeatin kanssa, että en halua enkkutili kun haluaisin nimenomaan suomalaista kirjallisuutta, täkäläistä löytyy kirjastoistakin :) Voitko vinkata vähän tarkempia ohjeita, miten sait ton VPN:n avulla tehtyä ”suomalaisen” tilin? Saitko sen siis maksettua ulkolaisella pankkikortilla, vai miten? Sori kun kyselen, olis vaan niin kiva saada tää toimimaan :)

     • krista
      15.3.2018 at 23:46

      Toivottavasti saadaan sullekin toimimaan! <3 Pysy kuulolla, varmaan BookBeatistakin vastataan, jos niillä on jotain vinkkiä!

    • krista
     19.3.2018 at 13:51

     Joo harmi kyllä samaa tuli tuolta Suomen BookBeatilta, eli näin:
     ”Valitettavasti kirjojen jakeluoikeuksista johtuen olemme joutuneet rajaamaan rekisteröinnit Suomeen tai suomalaisella korteilla tehtyihin. Jos kysyjä käy joskus Suomessa, voi hän rekisteröityä BookBeatiin silloin ja jatkaa käyttöä ulkomailla. Hän voi mahdollisesti myös pyytää jotain läheistä ostamaan hänelle lahjakortin BookBeatiin jonka hän voi lunastaa ulkomailla. Toivottavasti joku vinkeistä auttaa!”

     Saitko Raindrop jotenkin onnistumaan? Voisko joku hankkia sulle lahjakortin tuonne? Toivottavasti saat toimimaan! <3

  • salallaa
   15.3.2018 at 22:56

   Suosittelen ehdottomasti, mun mielestä kirja oli monin verroin parempi kuin leffa.

   • krista
    15.3.2018 at 23:48

    Joo mulla on vahva fiilis, että näin on! Leffa ei juurikaan iskenyt, vaikka oli ns. katsottava. Mutta kakkoskirja oli oikestikin hyvä!

 • Lurre
  15.3.2018 at 14:14

  Jee, huippua, kiitos<3<3<3 Tulee hyvään saumaan, mulla on paljon pitkän matkan ajoa seuraavan kuukauden sisään tiedossa :) :) :)

  • krista
   15.3.2018 at 14:21

   Mahtavaa! Pitkillä automatkoilla nämä on kyllä varmasti ihan pelastus! Just naurettiin, että keväällä kun ajetaan Sotkamoon, niin voidaan olla koko perhe omilla kuulokkeilla omia kirjojamme kuuntelemassa :D

 • Hnaa
  15.3.2018 at 14:42

  Ihana postaus. Annan BookBeatille toisen mahdollisuuden tän postauksen ja erityisesti Joelin pro-tipin vuoksi :D En tajunnut, että voi säätää äänennopeutta. En kestä, kuinka hitaasti kirjat etenee perinteisissä äänikirjoissa.

  • krista
   15.3.2018 at 14:54

   Mäkin olin Joelin pro-tipistä ihan ihmeissäni, mutta kyllä: siellä oli se nopeuden säädin! Tavallisella vauhdilla kuuntelu tuntui liian hitaalta mullekin, mutta nopeutettuna se silti kuulosti sellaiselta ”tavalliselta puheelta”. Se 1,25 oli just tasan nappisopiva! Enemmän nopeutettuna alkoi sit tulla jo sellaista ”Tiku ja Taku” -efektiä vähän liikaa :D :D :D

  • A
   15.3.2018 at 15:27

   Mulla ihan sama! En ollut tajunnut nopeuden säädön mahdollisuutta ja siksi äänikirjat on jääneet multa aina kesken. En kestä hitaasti etenevää luentaa.

   • krista
    15.3.2018 at 17:39

    Joo hei ehdottomasti kantsii testata sillä 1,25:llä!

    • Eee
     18.3.2018 at 23:05

     Mistä ihmeestä sen nopeuden voi vaihtaa?? :D

     • krista
      18.3.2018 at 23:31

      Tsekkaa tuo kuva, jossa puhelin on lähinnä. Vasemmalla puolella on pallo (siihen juuri aurinko heijastuu), turkoosi. Siitä klikkaamalla saa nopeusvaihtoehdot!

     • Eee
      19.3.2018 at 08:30

      Kiitos ohjeesta! Latasin BookBeatin jo uudelleenkin mutta tuota nappia ei vain ilmesty… tylsää, ehdin jo niin iloita tuosta ominaisuudesta!

     • krista
      19.3.2018 at 10:09

      No hitsi! Mistäköhän tuossa voi olla kyse, kysäistäänpä BookBeatilta sitäkin, pysy kuulolla! :) Mikä puhelin sulla on? Onkohan niissä sovelluksissa eroa, mulla on Anrdoid eli Google-kaupasta. Onko sulla iPhone? Miten muilla, onko tuo ominaisuus löytynyt kaikilta?

     • krista
      19.3.2018 at 14:13

      Tuli vastaus! Saisitko päivitettyä käyttöjärjestelmän uudempaan? (mä nyt ihan randomisti ehdotin tuota, mulla ei ole mitään käsitystä, miten ja milloin käyttöjärjestelmät päivitetään :D ) Mutta siis näin vastattiin!

      ”Äänikirjan nopeutustoimintoa varten tarvitaan Android 6.0 tai uudempi. Sitä vanhemmat käyttöjärjestelmän versiot eivät tue nopeudensäätöä. Jos hän siis voi päivittää käyttöjärjestelmänsä uudempaan versioon, pitäisi myös nopeutta pystyä säätämään!”

     • Eee
      20.3.2018 at 16:57

      Wau kiitos avusta!! Mulla on pian 5 vuotta vanha Samsung, pitääpä kokeilla tuota käyttöjärjestelmän päivitystä! Mä oon ihan häkeltynyt että otit mun ongelma näin tosissaan 😄❤ kiitos!

     • krista
      20.3.2018 at 17:02

      No hei siitä se varmaan sit johtuu, toivottavasti päivitys auttaa! :)

      Ja hih mielelläni mä tällaisia selvitän ja näissä yhteistöissä on näppärä, kun voi kysellä suoraan sieltä taholta niin kuin tässä BookBeatilta, mielellään hekin neuvovat! Itsehän en ois tuota päivityshommaa tajunnut millään :D

 • coxia
  15.3.2018 at 14:59

  Mä rrrrrrrakastan äänikirjoja, elän siis kans koko ajan napit korvilla. Vinkkinä että bluetooth-kuulokkeet tekee elämästä/elämyksestä vieläkin nautinnollisempaa kun ei tarvii varoa johtojen kaa ja saada pidettyä kännykkää koko aikaa taskussa. (Ei tulis pyörätuolin ja käsitöiden kanssa mitään langallisten kuulokkeiden kanssa :D ) Halvimmillaan löytyy kympilläkin, niin ei oo edes iso investointi.

  Mut niin, itellä käytössä Storytel ja oon siitä tykänny tosi paljon. Ite kuuntelen kyllä melkein kaikki kirjani englanniks, mut se nyt vaan on mun mieltymys, samaten kuin se että kuuntelen norminopeudella niin ehdin elää tunteella mukana :D Mutta lukijoiden lukunopeuksissakin on kyllä eroja. Kaveri jolla oli aiemmin tuo Bookbeat vaihtoi jossain vaiheessa Storyteliin ja on tykännyt valikoiman laajuudesta ja itse sovelluksesta enemmän kuulemma, mutta varmasti riippuvainen paljolti siitä millaisia kirjoja kuuntelee.

  • krista
   15.3.2018 at 17:43

   Heeeeeei tämä on siis pro-tip nro 3, ihan mahtavaa! Sit ei varmaan kännykänkään tarvitse olla koko aikaa ihan vieressä? Sit voi olla tavallisissa kotileggareissakin ehkä :D Mua ei se johto niinkään häirinnyt, mutta eniten se, että sitä puhelinta pitää kantaa mukana – esimerkiksi (kröhöm) just vessassa pitää olla tarkkana, että ei käy (kröhöm) vahinkoa :D Mun pitäis joka tapauksessa ostaa omat kuulokkeet, joten ehdottomasti ois hyvä langattomilla! Jee, kiitos vinkistä!

   • coxia
    16.3.2018 at 16:55

    Riippuu vähän kuulokkeiden kantosäteestä, mutta ainakin pari-kolme metriä pitäis olla (kuulokkeista riippumatta, paremmilla enemmänkin) ihan ongelmaton välimatka jos ei oo seiniä tai muita isoja asioita häiritsemässä välissä. :)

 • Lilja
  15.3.2018 at 17:10

  Mä rakastan äänikirjoja myös. Kotityöt sujuu ja työmatkat menee ihan huomaamatta!! Ja suosittelen kans langattomia kuulokkeita!😊

  • krista
   15.3.2018 at 17:45

   Mä muuten ihan odotan tän jälkeen bussimatkoja Suomessa (täällä ei tule liikuttua niin paljon), niin ois hyvää aikaa istua ja kuunnella! <3
   -
   Joo langattomat kuulokkeet on kyllä tosi hyvä vinkki, ehdottomasti sellaiset pitää ostaa!

 • Peikkorukka
  15.3.2018 at 18:45

  Itsekin olen nyt pari kuukautta kuunnellut äänikirjoja. Kokeilin ensin sen BookBeatin parin viikon kokeilujakson mutta siirryin sitten StoryTeliin koska siellä nyt vaan on laajempi äänikirjavalikoima sekä suomeksi että englanniksi. Mutta joo, äänikirjat. <3 Kuuntelen kanssa kotihommia tehdessä, ruokaa laittaessa ja kun kävelen töihin. Aivan ihanaa, koska tosiaankaan ei pysty kyllä nyt lukemaan. Koska lapsi joka istuu kirjalle, plärää sivuja, kuskaa siihen kirjan päälle pikkuautoja ja ties mitä muuta. Nyt kun saisi vielä miehen innostumaan äänikirjoista…

  • krista
   15.3.2018 at 23:50

   Hihi, tuosta sun lapsen käyttäytymisestä tuli ihan mieleen kissa: meidän Tikru aikoinaan tuli just kirjan (tai näppäimistön) päälle, kun halusi huomiota <3 <3 <3
   -
   Houkuttele sun mies testaamaan jonkun yhden kirjan kanssa, mä luulen, että koukuttuminen on aika taattu, kun kuuntelun makuun pääsee :)

 • Iina
  15.3.2018 at 20:39

  Oon ollut Bookbeatin tyytyväinen käyttäjä kesäkuusta asti :) Tosin äänikirjoista en tykkää – musta se kuunteleminen on jotenkin rasittavaa, vaikka käytänkin sitä 1,25-nopeutta. Kuuntelen oikeastaan vain lenkillä. Paljon mieluummin luen tarinat itse. Bookbeatillähän pystyy siis lukemaan myös e-kirjoja! Aivan mahtava keksintö sekin, vaikka olin pitkään skeptinen e-kirjojen suhteen. Otin testiin, kun kesäkuussa matkustettiin Japaniin kolmeksi viikoksi, enkä halunnut roudata kamalaa määrää paperikirjoja mukaan. Reissussa luin kirjoja niin pitkillä kuin lyhyilläkin junamatkoilla. Tokion metrossakin koin ihan sulautuvani joukkoon, kun kaikilla muillakin matkustajilla oli puhelin kourassa :D Matkan jälkeenkin oon lukenut Bookbeatillä varsinkin uutuuskirjoja, joihin on kirjastossa pitkät varausjonot.

  • krista
   15.3.2018 at 23:53

   No hei mä katselin noita e-kirjoja kans sillä silmällä, että pitäiskö kokeilla! Se voisi mulla nimittäin toimia just niihin, jotka haluaa itse lukea mutta joita ei ole täällä kirjastossa saatavilla! Ai siitä kännykän näytöltä on ihan ok lukea? Mä en ole sitäkään koskaan testannut! Mutta joo hei voisin kyllä testata tän saman jakson kuluessa nyt sitäkin! Jesh!

 • Annem
  16.3.2018 at 07:53

  Minäkin hurahdin äänikirjoihin aivan täysillä muutama vuosi sitten. Otin ilmaisen kokeilukuukauden Audiblea ja eihän se yhteen kuukauteen jäänyt… Mulla äänikirjat on lähes kokonaan syrjäyttäneet paperikirjat, välillä luen jonkun e-kirjan kindlelläni (yleensä sellaisen jonka muuten kuuntelisin mutta äänikirjan lukijaääni ei ole mieleeni joten ”täytyy” lukea itse). Ja olen siis aiemmin ollut täysi kirjarakastaja jolla on yhä kodissaan hyllymetrikaupalla kirjoja, joten muutos oli aika iso. Äänikirjoissa tykkään just tosta kuuntelemisen kätevyydestä (kahden tunnin päivittäiset työmatkat ja kotityöt ovatkin nyt odotettua kuunteluaikaa) sekä siitä että hyvä lukija nostaa lukuelämyksen aivan uudelle tasolle.

  Jos lähdet langattomia kuulokkeita hankkimaan ja haluat kerralla panostaa kunnollisiin, suosittelen vastamelukuulokkeita. Rakastan omiani ❤ Kuuntelu onnistuu helposti meluisissakin paikoissa (bussit, junat, lentokoneet, imuroidessa, kokatessa liesituulettimen alla…) eikä äänenvoimakkuutta tarvitse säätää täysille, joten korvat kiittävät.

  • Peikkorukka
   16.3.2018 at 10:34

   Tuo lukijan ääni on kyllä tosi vaikuttava tekijä. Kuuntelin sillai sivukorvalla Harry Potterit Stephen Fryn lukemina ja oli aivan mahtavia. Tuli eri ääniä ja aksentteja, lukemisen nopeus/voimakkuus/intensiteetti sopi yhteen kirjan sen hetkisten tapahtumien kanssa. Kuuntelin sen jälkeen hetken matkaa suomeksi ekaa Potteria. Jaksoin ehkä minuutin, oli sen verran monotoninen tunnelma. :D

   • krista
    16.3.2018 at 14:05

    Oi miten hienolta kuulostaa jo ajatus: Harry Potterit Stephen Fryn lukemina!

   • coxia
    16.3.2018 at 17:00

    Joo Fry on kyllä Pottereissa (ja varmasti muissakin) ihan loistava! Kun enemmän kuuntelee niin alkaa muodostua selkeitä lempparilukijoita tosi helposti, ja lempihahmojen ”ääntä” saattaa tulla ikävä 😂 *kröhöm kuuntelen parhaillaan 17-osaista kirjasarjaa uudestaan koska rakastin sitä, ja välissä on ollu vaan kolmisen kuukautta* 😂

    • krista
     16.3.2018 at 17:46

     Joel kans on kertonut, että sille on tullut jo lempparilukijat ja välillä hakee ihan sillä, että mitäköhän muuta joku tietty tyyppi on lukenut!

  • krista
   16.3.2018 at 14:04

   Joo mä ennakkoon vähän jännitin sitä, että miten mä suhtaudun lukijan ääneen ikään kuin ”uutena elementtinä” kirjakokemuksessa. Mutta ainakin just tässä toimi mahtavan hyvin! Mutta varmasti lukija voi joko ”sytyttää” kirjan tai latistaa sen. Jos tulee huonompia lukijoita joskus vastaan, niin sitten kyllä mieluummin varmaan ottaisin e-kirjana, en halua, että kukaan latistaa mun kirjakokeumsia :D

   Nyt mun typerä kysymys: vastamelukuulokkeet siis sekä suojaa melulta että myös sieltä voi kuunnella jotain…? Vähänks mä oon dorka, oon aina luullut, että niistä tulee vain jotain huminaa, joka torjuu melun, mutta en tiennyt että niillä voi kuunnellakin :D :D :D

   • coxia
    16.3.2018 at 17:02

    Joo ne siis toimii ihan normaaleiden kuulokkeiden tapaan, mut estävät vaan sen ulkopuolisen melun ja hälinän :) eli vähän ku ois korvatulpat tyyliin paitsi et ne onkin kuulokkeet :D

 • Tilia
  16.3.2018 at 10:28

  Suomessa kirjastoverkon parissa oleville vinkkinä, että kirjastoissa on paaaljon äänikirjoja ihan cd-muodossa, joita voi lainata kotiin tai automatkoilla kuunneltaviksi. (Ja niitä e-kirjoja myös.) Eli jos joku tai jonkun äiti/anoppi/mummu/pappa/appi/isä/muu mikä ei ole vielä älyluuriaikaan siirtynyt, niin äänikirjoja on silti saatavilla. Myös lastenkirjoja on äänikirjoina paljon ja kyllähän se automatka menee kivasti aikuisteltakin, kun koko perhe voi kuunnella jotain muumia tai Kolmea iloista rosvoa takapenkin kitinän sijasta.

  Ja sitten on olemassa Celia-äänikirjasto, jota voivat käyttää ne kirjaston asiakkaat, joille painetun kirjan lukeminen on vamman, sairauden tai muun syyn takia vaikeaa tai mahdotonta tai kirjastoon pääsykin on haasteellista tai mahdotonta, esim. just vanhusväestö, pitkäaikaissairaat (reuma, ms-tauti yms.), sokeat jne. Celia on tosi monessa kunnassa jo käytössä ja ihan ilmainen näille käyttäjille, tässä juttu Hämeenlinnasta. https://www.vanamokirjastot.fi/fi/content-page/celia-%C3%A4%C3%A4nikirjapalvelu ja toinen Turusta http://www.turku.fi/blogit/kulttuuriblogi/40-000-ilmaista-aanikirjaa Celiasta voi saada äänikirjat myös kerran kuussa pakettina kotiin, jos asiakas ei ole netin päässä https://www.celia.fi/palvelut/aanikirjat-yksityishenkiloille/cd/ .

  • krista
   16.3.2018 at 14:08

   Kiitos hyvistä vinkeistä! Heh mulle tuli joskus ajat-ajat sitten entisen työn kautta sellaisia cd-äänikirjoja näytteinä, mutta en koskaan tullut itse testanneeksi vaan annoin eteenpäin :D Mulle jotenkin se ajatus cd-levyjen kanssa pelaamisesta ja sit istumisesta kuunnellen (kun ei ollut kannettavaa cd-systeemiä) ei oikein auennut ollenkaan, silloin kun ei ollut autoakaan. Mutta nyt tajuaa, että tosiaan autossa pitkällä matkalla sellaiset ois kivoja (etenkin jos sopii koko perheelle)ja sellaisille, joilla ei ole älypuhelimia!

 • Anomuumioriginaali
  16.3.2018 at 12:12

  Myös Areenassa on äänikirjoja! https://areena.yle.fi/radio/ohjelmat/30-272 Valikoima painottuu kyllä vanhoihin suomalaisiin kirjoihin, mutta eipä maksa penniäkään (no Yle-veron lisäksi…). Yritin olla kunnon ihminen ja kuunnella salilla aina Jotunin Huojuvaa taloa, mutta en kyllä päässyt loppuun. Ehkä seuraavaksi yritän tuota Koraania :D

  • krista
   16.3.2018 at 14:10

   Koraani äänikirjana! Se ois kyllä jo aika mahtipontista :D

 • Anna
  16.3.2018 at 13:21

  Aasinsiltana kirja-asioista: Oletko tietoinen tulevasta TiTi-nalle-kirjasta ja vielä konkreettisemmin siitä, että koko TiTi-nalle talo on muuttamassa! https://www.is.fi/viihde/art-2000005475204.html

  • krista
   16.3.2018 at 14:13

   Joo! Se oli kyllä iso yllätys, joskus silloin loppuvuodesta tuo uutisoitiin ja joku just blogikommenteissa tuli heti kertomaan, että ootteko kuulleet ootteko kuulleet… ei oltu kuultu, yllärinä tuli! ONNEKSI me ehdittiin käydä siellä syksyllä, kun oltiin sitä niin pitkään lupailtu – ois ollut tosi kurjaa, jos oltais sanottu, että ”no Espanjan jälkeen” ja sit sitä ei olisikaan ollut enää :( Me oltiin ajateltu, että keväällä vielä ehditään käydä vanhalla sijainnilla tunnelmoimassa viimeistä kertaa, mutta se taisi jo mennä kiinni, niisk :( Mutta toivottavasti avataan johonkin hyvään sijaintiin pian, ja toivottavasti siitä tulee yhtä ihana kuin vanhastakin paikasta <3 <3 <3

 • wewwaton
  16.3.2018 at 13:22

  Siis tuo nopeutus! Miten en oo hoksannut! Mä latasin kans Bookbeatin tasan 2vk sitten ja eniten on ärsyttänyt se lukunopeus (itse lukisin nopeammin! :D ) Mutta heti testiin. Oon tässä parin viikon aikana nyt kuunnellut jo kolme (!!) kirjaa ihan vaan työmatkojen ja kotitöiden ohessa. Ihan mieletöntä miten paljon aikaa niihinkin menee, ja nyt sen ajan voi käyttää hyödyksi! Lukeminen on ollut ihan mun lemppariharrastus, mutta lasten myötä sille ei vaan ole enää löytynyt paikkaa ja aikaa. Nyt olin niin innostunut tästä, että ekan kirjan kiskaisin reilussa vuorokaudessa (mm. imuroin napit korvilla antaumuksella koko talon.) Hillitön määrä !! mutta mä oon niin innoissani tästä. Ja suosittelen Satu Rämön Islantilainen voittaa aina sekä Islantilainen kodinonni. Ja Satun ja Lähiömutsi-Hannen Unelmaduunarit. Oon noi kaikki kolme halunnut lukea siitä asti kun ne ovat ilmestyneet, mutta niitä ei ikinä ole ollut kirjastossa kun siellä on ollut ja sitten se on vaan jäänyt. Mutta nyt! Seuraavaksi voisinki siirtyä tuonne sun suosituksiin. Imetysaivoilla on joskus tullut luettua Yösyöttö ja Tarhapäivä, eli nyt vois sitten suoraan hypätä uusimpaan osaan… Kiitos. :D

  • krista
   16.3.2018 at 14:15

   Hahaa, nopeutus siis käyttöön! Testaa ja kerro, toimiko sulle tuo 1,25 hyvin!

   Sä kuulostat ihan multa äänikirjahuumassa :D Mutta siis tosiaan tuohan ON ihan mahtava juttu! Kiitos suosituksista, mä puolestani nappaan nyt ehdottomasti noi sun suosittelut seuraavaksi luk… kuunteluun. Paitsi ensin lähtee se kolmas osa Paavoa eli Hammaskeiju :)