Puutalon pieni kesäkisa: eka viikon voittaja

Viikko sitten laitoin käyntiin tuon pienen kesäkisan: joka viikko nyt kesä-heinäkuun ajan palkitsen siis pikkupalkinnolla jokin mieleenjääneen kommentin. Kommentissa ei (välttämättä) tarvitse ratkaista Euroopan talouskriisiä eikä kertoa maailman hauskinta vitsiä, vaan voitto saattaa itse asiassa olla jopa aika randomia. Näin sunnuntaina nimittän vaan aina muistelen mennyttä viikkoa ja jotain kommenttia, joka vaan tavalla tai toisella on jäänyt minulle päällimmäiseksi mieleen.

Viime viikolla ilahduin siitä, kun eräs lukija kertoi hammasrautabloggaukseni innoittamana painelleensa YTHS:n hammaslääkärille, ja pääseensä oikaisuhoitoon itsekin. Voittavan kommentin kirjoitti siis kaisakaroliina Huvikumpu-bloggaukseen (12.6. klo 14:44), ja kommentti kuului kokonaisuudessaan näin:

”Upea teltta! Itsellänikin on taipumusta hankkia 2-vuotiaalleni samoja juttuja mitä mullakin oli lapsena. Mm. keinuheppa mallia Neuvostoliitto, punainen jakkara jonka pohjassa pyörät, hakka, Suomi-palapeli (tosin tulee käyttöön vasta isompana), Plaston mopo, Aarikan helistimiä ja paljon kaikkea muuta ihanan nostalgista.

Mutta mutta, oikeastaan minun piti tulla kirjoittamaan ihan muuta asiaa. Nimittäin hammasraudoista. Olen ihan pöhkön onnellinen tilanteesta, jossa olen oikeastaan ihan sinun ansiostasi. Luin tässä taannoin sen jutun sun hampaiden oikomisesta ja leukaleikkaukseen menosta. Siitä sain sytykkeen, että entä jos minäkin. Olen nimittäin kärsinyt vinksottavista hampaista, purentaongelmista ja niihin liittyvistä pirullisista lihaskireyksistä jo parikymmentä vuotta (olen nyt 33v.). Vinojen hampaiden takia olen myös oppinut hymyilemään arasti suu kiinni.

Olen miettinyt oikomishoitoa ennenkin, mutta sen hintavuuden takia en ole pystynyt haavettani toteuttamaan. Mutta juttusi luettuani tuli mieleeni, että mähän voisin yrittää tätä hommaa nyt YTHS:n kautta, koska aloitin viimevuonna opiskelun uudestaan yliopistossa. Nyt oikomishoito ei siis tulisi maksamaan tuhansia euroja, johon minulla ei edellisessä työssäni olisi todellakaan ollut varaa.

Varasin siis heti ajan tarkastukseen ja sitä kautta pääsin oikomishoidon tarpeen arviointiin. Ja kuinka ollakaan, tänään sain hammaslääkäriltä päätöksen, että raudat tulee ja mahdollisesti leukaleikkauskin.

Oon ihan superonnellinen, eikä mua haittaa yhtään vaikka joudunkin olemaan rautaleukana ties kuinka kauan. Jonakin päivänä mun ei enää tarvii hymyillä varovaisesti suu kiinni!”

Ihan mahtavaa! Pian hymyillään siis yhdessä suorien hampaidemme kanssa – ööö siis ihan kohta kolmen vuoden päästä :) Sitä ennen hymyillään reippaasti tätä telaketjuhymyä.

Kaisakaroliina saa siis valita palkintonsa näistä – minkäs valitset?

Tuotepalkinnot on saatu viestintätoimiston kautta kyseisiltä valmistajilta. Bloggaaja itse hyötyy kilpailusta vain hyvän mielen verran :)

Ensi sunnuntaina taas uusi voittaja!

 

You Might Also Like

 • Moltefor (Ei varmistettu)
  15.6.2014 at 21:00

  Oot kyl yks ihmeellisimpiä äitejä hyvällä tavalla kun jaksat muistaa kaikkia hyvällä ja kaikella :) Jos itekkin jaksais olla tollanen bloggari muttei vaan pysty kun juniori vie kaiken ajan ja illalla jaksa panostaa mihinkään muuhun kun kotiin ja löhöömiseen hiihihih ^^

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   16.6.2014 at 14:05

   Kyllähän tässä ei ole palkinnon saaja se suurin voittaja, vaan nämä ylikansalliset firmat, jotka saa ilmaista mainosta viattoman bloggarin siivellä. Koko kesä kuulkaa tuijotetaan porukalla tuota pampperssin kuvaa, kun ihan koko kesän kestää tämä ”iloinen antaminen” eli ilmainen mainostila. :(

   Ihan sama noissa lahjoitamme vaunut -jutuissakin. Eivät ne firmat sitä hyvän hyvyyttään tee, vaan siksi, että saavat paljon ilmaista, positiivista mainosta ja tuhansia lukijoita. Ilmaisia lounaita ei ole vieläkään keksitty.

   Tekisi mieli vielä uskoa tuota ”bloggari ei saa näistä kuin hyvää mieltä” -juttua, mutta jokaisen kaupallisen postauksen jälkeen se on yhä vaikeampaa. Eikähän blogissa tietenkään ole mikään pakko totta kirjoittaakaan, kaikkihan meille menee kuin häkä, kun Krista osaa kirjoittaa niin kivasti ja esittää yksinkertaista. Töitä varmasti tarjolla monestakin paikasta tämän äippäloman jälkeen – miten ujutat mainostamisen kuin huomaamatta osaksi iloista perheblogia.

   • Bjuuti
    16.6.2014 at 14:36

    Pakko kommentoida nyt tähän, ajattelin sanoa jotain jo kun on tuota tekstiä luin, mutta loppuun asti päästessäni olin jo muuttanut mieleni ja ajattelin että enpä sano mitään, enkä tule tänne muiden mieltä pilaamaan. Mutta jos joku muukin ajattelee samalla tavalla, niin… !

    On hirveen kiva että bloggaaja tykkää arpoa lukijoilleen kivoja ilmaiseksi saamiaan tuotteita, mutta mun mielestä valitettavasti tässä alkaa maistua ihan liikaa mainonta. Tuntuu että pitkiä postauksia on vaan ne mitkä liittyy jotenkin kaupalliseen yhteistyöhön, kertoo tuotteesta jne. Sitten ne ihanat Puutalobabyn pitkät postaukset pienistä arkisista asioista ihanan kepeään, tai joskus vakavaan, tyyliin kirjoitettuna tuntuu jääneen tosi vähälle. On paljon pieniä lyhyitä kirjoituksia jostain hassusta mitä Silva on sanonut ja onhan se hauskaa, mutta mielummin syventyisin pidemmäksi ajaksi lukemaan hauskoja kertomuksia tai kristamaisen sovittelevasti kirjotettuja mielipidetekstejä, enkä mainosliibalaabaa arvonnoista.

    Etenkin kun täysin samat tuotteet arvotaan niin monessa tämän genren blogissa. Tiedän enemmän Duplon villeistä jäätelöistä ja perhanan hamppareista, Braunin epillointivälinetarjonnasta, Oral-B:n supervalkaisevasta hammastahnasta ja Dolce Guston makukahvista ja kahvikoneen toimintaperiaatteesta, kuin siitä miten mun lempibloggareilla just nyt menee, mitä ne miettii, miten ne suhtautuu mihinkin asioihin jne. Enkä mä halua että kun tuun lukemaan blogeja ajanvietteenä ja viihdykkeenä ja ihanien hymyilyttävien vauvatarinoiden ja söpöjen pikkuisten toivossa, niin mulle juttelee vain rahanahneat firmat niiden bloggareiden tekstin kautta, jotka haluaa vaikuttaa muhun ja mun kulutuspäätöksiin ja tuoda tunnetuksin niiden brändiä ja tuotteita.

    Viimeisen parin viikon aikana, olen pettynyt useasti odottaessani uutta bloggausta ja päätyäkseni vain lukemaan taas jälleen uudesta kaupallisesta yhteistyöstä tai arvonnasta. Niin Puutalobabyssä, kuin monessa muussa lily-blogissa ja monessa ei-lily-blogissa. Täällä vaan lähtöodotus bloggaajan tasolle on niin korkea että pettymys on kaikkein suurin ja siksi valitan ääneen :/

    • Beanielie (Ei varmistettu)
     16.6.2014 at 16:06

     Pakko on nyt kans kommentoida, vaikken sitä usein tee. En tiedä miksi ihmiset tulevat tänne valittamaan blogin sisällöstä, jos ei kelpaa niin pakko ei ole lukea. Olen itsekin lopettanut useamman blogin seuraamisen siinä vaiheessa, kun mielenkiinto on lopahtanut. Blogien kirjoittajat kun kirjoittavat mistä haluavat, omasta elämästään ja itselle tärkeistä, hassuista tai tunteita herättävistä asioista ja niitä lukevat ne, joita kiinnostaa. Sittenhän se vasta markkinointia olisikin, jos Krista alkaisi kirjoittamaan vaan asioista, joita me lukijat haluamme lukea, eikä siitä, mistä Krista milloinkin haluaa kirjoittaa. Minusta tämä blogin tason taustalla on nimenomaan kirjoittajan aito kiinnostus tekstejään kohtaan. :) Jos joku loukkaantuu siitä, että pieniä (tai isoja) ilmaisjuttuja jaetaan tämän kautta, niin se on heidän ongelmansa, ei meidän muiden. Ne, joilla on vähänkin kykyä itsensä säätelyyn ja harkintakykyä ylipäänsä mainoksia kohtaan tuskin tulee ostettua jotakin täällä mainostettua tuotetta vaan sen takia, että se mainittiin juuri täällä. Sitä paitsi, on oikeasti hyödyllistä kuulla käyttäjien kokemuksia eri tuotteista :) Ihan niin kuin tyyliblogeissakin mainitaan mistä kaikkialta tuoetteita on ostettu tai minkä merkkisiä tuotteet ovat, miksei täällä voi kertoa suoraan mitä vaippoja tai purkkiruokia kukin käyttää tai ei käytä?

     Toki ymmärrän kaiken takan vaanivan kaupallisuuden, mutta eihän bloggaajan tarvitse kaikkeen suostua, jos tuote ei kiinnosta tai on vaikka epäeettinen blogin omistajan mielestä? Lukija taas voi usein otsikosta (tai sen alapuolella olevasta kaupallisesta yhteistyöstä kertovasta mianinnasta) päätellä, kiinnostaako juuri tämänkertainen teksti niin paljoa, että se kannattaa lukea. Kaupallisuus voi olla kivaakin, niin kuin täällä, missä ilmaisia ja joillekin hyödyllisiä tavaroita annetaan ilmaisiksi voittajille. Itse en ole arvontoihin osallistunut, koska en koe kuuluvani palkintojen kohderyhmään (toisin sanoen minulle ei ole niille käyttöä tällä hetkellä).

     Pidän itsekin eniten pidemmistä ja ajatuksia tai nauruhermoja hivelevistä teksteistä, mutta ymmärrän myös kirjoittajan elämäntilanteen ;) ei blogi minnekään karkaa vaikka ei aina imettämiseltä ehtisi kirjoittaa, lukijoista taas ne jää, jotka oikeasti tätä blogia haluavat seurata :)

     • Emilee (Ei varmistettu)
      16.6.2014 at 16:36

      No kun tässä olisi edes kerrottu, mitä vaippoja tai hammasharjoja bloggari käyttää, mutta kun ei! Ihan pelkkää satunnaisten tuotteiden mainosta. Tai vissiin ei satunnaisten, jos näitä samoja mainostetaan nyt kaikissa muissakin blogeissa. Ällöttävää.

    • Kristaliina
     16.6.2014 at 17:15

     Sori mä en ehdi vastaamaan tähän aiheeseen just nyt sen kummemin (syy ks. tän päivän bloggaus), mutta haluaisin tähän kohtaan vaan äkkiä sanoa:

     ”Sitten ne ihanat Puutalobabyn pitkät postaukset pienistä arkisista asioista ihanan kepeään, tai joskus vakavaan, tyyliin kirjoitettuna tuntuu jääneen tosi vähälle. On paljon pieniä lyhyitä kirjoituksia jostain hassusta mitä Silva on sanonut ja onhan se hauskaa, mutta mielummin syventyisin pidemmäksi ajaksi lukemaan hauskoja kertomuksia tai kristamaisen sovittelevasti kirjotettuja mielipidetekstejä, enkä mainosliibalaabaa arvonnoista.”

     …että mä tiedän, mä tiedän… Mutta kuten ehkä tiedättekin, elämä on aika hektistä ja aika raskastakin nyt; kahden pienen lapsen kanssa, joista toinen on todella itkuinen. Tyyliin että tänään soitin kahdelta itkien Joelille enkä saanut edes sanoja ulos suusta – tajusi kyllä ilman sanojakin, että nyt kantsis tulla kotiin. Eli jos pitkät kepeät postaukset on vähemmistössä, niin syy on valitettavasti kyllä siinä eikä kaupallisuudessa… :(

     • ? (Ei varmistettu)
      16.6.2014 at 17:30

      oikeesti soitit miehesi kesken työpäivän kotiin?!?! :D huhuh ja anteeksi!

     • Kristaliina
      16.6.2014 at 17:35

      Joo. Seelalla rotavirusrokotteen sivuoireet ja mä itse kipeänä :( Toivottavasti oli ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun tuollaisen puhelun joutuu tekemään :(

   • Kristaliina
    16.6.2014 at 18:15

    Mä lykkäsin lapset Joelille ja tulin nyt kuitenkin vastaamaan, koska tää on aihe, jota pidän tärkeänä. Ja koska ihan ehdottomasti arvostan mielipiteitänne, etenkin kun mukana on vakkarikommentoijaa, jonka tunnistan nimimerkistä – ja muutenkin.

    Tosi harmi, jos ootte viime aikoina pettyneet sisältöön. Lyhyemmät bloggaukset kuitenkin johtuvat enemmän tästä meidän nykyisestä elämäntilanteesta (kuten kerroin tuolla lyhyessä kommentissa; tuleekohan se nyt tähän ylle vai alle – no anyway). Mä itsekin toivon, että pian ois taas aika kepeämpien ja pidempien bloggausten, oi miten toivonkaan! Odotan esim. Joelin kesälomaa kuin kuuta nousevaa… Mutta, tää on tätä nyt, ja toivon että lukijat pysyvät mukana – vaikka en selvästikään ole juuri nyt ihan lennokkaimmillani, myönnettäköön :) Elämä on kuitenkin aika vaihteleva tapaus: joskus on ylävirettä ja joskus alavirettä. Enkä halua alkaa väkisin alkaa repiä jotain, mitä ei ole. Tosi helposti menisi itseltä motivaatio tähän hommaan, jos väkisin pitäisi yrittää alkaa ”no olenpas nyt hauska” -kirjoittamaan, jos olo ei olisi hauska ollenkaan. Niinpä mun bloggauksista ihan varmasti tavalla tai toisella näkyy mun fiilikset; on se sitten hyvä tai huono asia… Tämä on kuitenkin mulle sellainen kanava, jonka haluan pitää mahdollisimman ”minuna” enkä yhtään alkaa tämän takia esittämään jotain, mitä ei ole olemassa…

    Ai joo ja aihehan oli tuo kaupallisuus :)

    Joo: kaupallisuutta on ollut viime aikoina enemmän kuin ennen. Ja tää on ihan maksimi; ehkä vähän yli maksiminkin. Mulle on tosi tärkeää, että tämä ei menisi ”ylikaupalliseksi” ja otan kyllä vakavasti sen, jos joku niin kommentoi. Haluan ehdottomasti, että puutalobabylandian alkuperäinen henki pysyy – vaikka niitä kaupallisia yhteistöitä maltillisesti voinkin tehdä, parhaassa tapauksessa niistä saa kivaa sisältöä blogiin. Nämä kaksi nyt käynnissä olevaa (vaunuarvonta ja tämä) on sellaisia, jotka halusin toteuttaa just siksi, että niistä tulee lukijoille jotain ekstraa. Vaikka se aiheuttaakin, että kaupallisaiheisia on tässä muutaman viikon sisällä enemmän kuin haluaisin.

    Yleisesti bloggaajille tarjotaan paljon tavaraa ja pyydetään bloggaamaan niistä. Minun oma linjani on, että en koskaan bloggaa ”tavaralahjaa” vastaan. ”Kaupallinen yhteistyö” -merkinnällä varustetut jutut on tehty verokortilla palkkiota vastaan, ja sanon ”kyllä” vain niille jutuille, jotka ihan aidosti ja oikeasti kuuluvat meidän elämään tai josta ihan oikeasti katson tulevan kivaa sisältöä blogiin. Ehdotuksia tulee erittäin paljon (päivittäin) ja olen niissä hyvin-hyvin valikoiva. Itse tykkään niistä, jos niitä on sopivan vähän (oma henkinen rajani max 2 kpl per kk) ja ne ovat blogiin luontevia eivätkä ns. hyppää silmille. Jos joskus on ollut/on ”epäsopiva” yhteistyö, niin se on sitten vaan mun arvostelukyvyn puutetta :) Ja virheistä yritän oppia.

    Esimerkiksi vaikkapa tuollaisesta epilaattorista olisin hyvin voinut blogata niin, että olisin kirjoittanut epilointibloggauksen itse sellaisen masiinan saanut. En kuitenkaan toimi niin. Jos haluan epilaattorin, ostan sen kaupasta :) Tämän arvonnan/palkintojen tausta on sellainen, että alun perin minulle tarjottiin noita vaippoja arvottavaksi; on itse asiassa tarjottu useamman kerran ja silloin olen kieltäytynyt. Mutta nyt tuli tuo kommenttien palkitsemisidea mieleen ja siinä yhteydessä vastasin vaippatarjoukseen, että ”joo”:t ja kerroin tuosta kesäkisaideani. No, siellä viestintätoimiston päässä tykättiinkin ideasta ja tarjottiin myös noita muita tuotteita kisaan mukaan. Mun mielestä se oli kiva juttu: mukavampi monipuoliset palkinnot kuin pelkät vaipat. Eli tausta tällainen – mietin että laitanko sen jo tuonne bloggaukseen, mutta olisi mennyt liian pitkäksi jaaritteluksi. Mutta tulipa kerrottua nyt tähän :)

    Ja totta kai noiden tuotteiden valmistajat saavat tuosta vähän näkyvyyttä ja ovat varmasti iloisia siitä. Tuskin kukaan ajattelekaan, että ne tuotteiden valmistajat ihan hyvää hyvyyttään noita lahjoittavat :) Mutta mun mielestä oli ihan kiva juttu, että ”ilmaista kamaa” menee näin lukijoille. Toivottavasti ne jotakuta ilahduttavatkin, se ainakin oli tarkoitus.

    Tuohon kaupallisuuspuoleen sitten vielä sen verran, että se on tosiaan maksimissaan tässä viime aikoina. Tämän enempää kaupallisuutta määrällisesti ei ole tulossa. Ja jos muu sisältö puolestaan on tuottanut pettymystä/ollut lyhyttä viime aikoina, niin siitä kuuluu syy vaan mulle, tälle väsymykselle ja elämän hektisyydelle :( Toivottavasti voi sanoa, että ”tää on vaan vaihe” niin kuin moneen muuhunkin tyyliin hampaidentekoon on täällä sanottu :)

    Oho, mikä avautuminen :) Jos on sekavaa, niin se johtuu siitä, että olen väsynyt ja kipeä.

    • Tilia
     16.6.2014 at 20:00

     Minäkin olen hyperallerginen kaupallisuudelle, jopa lastensairaalakeräyksille, mutta kuitenkin tässä hässäkässä lohduttaa se, että saat noista mainoskirjoituksista verotettavaa tuloa! Puolustaa paikkaansa, jos mainostus blogissa tuottaa perheelle hyötyä ja toimeentuloa. :)

    • Bjuuti
     17.6.2014 at 04:22

     Kiitos, että tulit kuitenkin vastaamaan kommenttiini, vaikkakin, tulevaisuudessa toivon että rankkoina hetkinä, et stressaisi kommentteihin vastailusta! Blogistasi on käynyt hyvin selvästi ilmi että kahden lapsen kanssa on rankempaa kuin yhden. Usein mietinkin että mitenköhän vaikkapa teillä on päivä mennyt, miten jaksat kahden lapsen kanssa ja muistathan varmasti pyytää tarvittaessa apua. On hienoa että muistat, muista se jatkossakin! Pettymykseni ei missään nimessä johdu siitä, että odottaisin väsyneen ja uupuneen bloggaajan vääntävän pakolla postauksia silmät ristissä. Häiritsevää on kaupallisten yhteistöiden saama suuri osuus bloggaukseen käytettävissä olevista resursseista.

     Puutalobabya lukiessani minulle on tullut aina tunne että mainostus mainostuksen vuoksi bloggaajan kautta ei ole pointti, että täällä mainostetaan vain silloin kun todella uskot itse että tämä tuote on hyvä ja olet sen takana. Silloin kun yritys oikeasti tekee hyvää, silloin kun se on juuri sinun arvomaailmaasi sopiva ja juuri sinua. Tykkään siitä ihan mielettömästi, juuri siksi palaan tänne aina uudestaan, koska täällä on hyvä fiilis, täällä on hyvät arvot. Hyvä mieli tulee myös raskaista aiheista lukiessa, hyvä mieli tulee tsemppauksesta ja muiden kunnioituksesta, siitä että ilmaistaan mielipiteet siten ettei pahoiteta muiden mieltä. Siitä kristamaisuudesta, siitä mitä puutalobabylandia on!

     Nyt kun tulee mainostuspostausta(vaikkakin arvontana, mutta silti!) normaalia paljon enemmän suhteessa muuhun tekstiin, tuntuu, että pitääköhän tuo ylempi kappale enää paikkaansa. Se saa minut huolestuneeksi, sillä juuri puutalobabyn kautta alunperin löysin blogimaailman ja olen monesti nauranut ja itkenyt tätä blogia lukiessani. Siksi halusin kommentoida, ikäänkuin tiedustella että millaisella linjalla bloggari asian suhteen on.

     Pahaa mieltä en missään nimessä halunnut aiheuttaa kanssalukijoille, enkä sinne puutaloon! Halusin vain vihjata, että minä täällä tykkään tosi paljon lukea siitä mitä siellä oikeasti tapahtuu, hyvistä ja huonoista jutuista ja elää niitä mukana. Rehellisesti. Tavaranmainostuksien lukeminen ei ole minulle niin oleellista, vaan välttämätön paha joka kuuluu pakettin.

     Toivottavasti olin hieman selvempi eikä kenellekkään jäänyt palkokasveja ruumiinaukkoihin kummastakaan kommentistani! :)

     • Kristaliina
      17.6.2014 at 12:21

      Mulla ei ainakaan palkokasveja :) Tai siis on vain hyvä saada palautetta vakkareilta, koska tehän sitä tietysti parhaiten huomaatte, että miltä blogi näyttää lukijan silmin!

      Aika tarkkanäköistä muuten, että ilmeisesti nämä kaksi arvontaa juuri kiinnittivät tällaisen ”nyt alkaa olla aika paljon kaupallista” -huomion – ja siis tarkkanäköistä siksi, että mulle itsellenikin ne olivat ns. ”ylimääräisiä” bloggaajan näkökulmasta. Niin kuin tuossa aiemminkin kirjoitin, oon tosiaan pitänyt omana henkisenä rajana sitä 2/kk ja nämä menivät yli sen rajan – mutta annoin mennä, kun aattelin, että no hitsi ilmaista kamaa lukijoille, onpa kivaa. Ehkä vähän moponriistäytymiskädestä-henkisesti siis, mutta ns. oma lehmä ojassa mulla näissä kummassakaan ei ollut, kun itse en tosiaan itse näistä mitään palkkioita saa :) Eli mulla oli/on kyllä ihan vilpitön aikomus näissä :) Tavallaan annan siis blogissa ilmaista näkyvyyttä näille tuotteille siksi, että voisin ilahduttaa jotakuta. Mulla kun ihan oikeasti monesti on olo, että haluaisin jotenkin palkita ruudun sillä puolella olijoita, kun niin monesti oon saanut tosi tärkeää tukea täältä…

      Mutta joo liiba-laaba sikseen: jatkossa mun kantsii ehkä tarkemmin vielä ajatella lukijan näkökulmasta ja laskea tällaiset arvonnatkin mukaan siihen ”omaan henkiseen rajaan”. Ja lupaan, että siitä ei tarvitse olla huolissaan, että homma noin pidemmän päälle riistäytyisi käsistä: tää oli vähän tällainen huumapiikki ja tästä tää sitten taas tasaantuu :) 

 • kaisakaroliina
  15.6.2014 at 22:20

  Jihaa! Ihan mahtava juttu! KIITOS! En ole koskaan aiemmin voittanut mitään mistään blogiarvonnoista tai kilpailuista. Ja se palkinto. Aiheeseen liittyen valitsen ehdottomasti ton aikuisten sähköhammashan lisukkeineen. Kuulemma rautojen kans jopa suositellaan sellaista. 

  Ps. Kävin vastaamassa sun kommenttin, jonka huomasin myöskin juuri.

  • kaisakaroliina
   15.6.2014 at 22:58

   Öh, siis sähköhammasharjan. Innoissani kirjoitin niin nopeasti että jäi kirjaimia puuttumaan.

 • Hannahi90
  15.6.2014 at 23:46

  Oikeasti ihanaa että olet innostanu jonku varaamaan hammaslääkäriajan! Upeaa! Sun blogissa on ihan kaikkea vertaistukea :D Mulla itsellä oli parivuotta hammasraudat, joskus ala-asteella, eivät näkyneet ulospäin niinku sun ”kiskot”. Takimmaisten ylähampaiden ympärillä ja siitä rautalangat kitalaessa hampaiden vierustaa pitkin. Ja olen tosi iloinen että ne laitettiin, hampaat on nätit ja suorat :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  16.6.2014 at 12:34

  Olen niin onnellinen puolestasi, kaisakaroliina! Ja siun, Krista! Ite kuljin rautasuuna liki koko lapsuuteni, mutta lopputuloksena olivat suorat hampaat. Nyt riesana ovat kellertävä hammasluu ja bruksiitti, joka lohkoo hampaita ja aiheuttaa niskajumeja. Siihen ei tosin taida auttaa edes terapia….

  • Morgaise (Ei varmistettu)
   16.6.2014 at 12:35

   Hups, unohtui tiedot äskeisestä viestistä…..

 • murina
  19.6.2014 at 12:12

  Ajattelin vaan sanoa, että mun mielestä tällänen monta viikkoa jatkuva pikkuarvontajuttu, jossa on vähän erilaiset säännöt (ei siis varsinainen arvonta, vaan joku muu tapa valita voittaja) on ihan täysin puutalobabytyyliä, enkä siis ymmärrä miksi joku kokisi sen häiritseväksi. Vai oonko mä ainut joka muistaa esim. rokkibeibi-arvonnan? :D 

  Muutenkin Krista oot suorittanu kaikki yhteistyö/arvontajutut hyvällä maulla, enkä mä ainakaan muista et ois ollu sellasia ärsyttäviä ”sain tuotteen x ja ei mulla tästä nyt mitään sanottavaa ollutkaan”.