Seitsemän päivän treenifiiliksiä (ja Yogaian vuosijäsenyyden voittajat!)

Kaupallinen yhteistyö: Yogaia

Elämä haltuun -joogahaaste on nyt takana – seitsemän päivää ja seitsemän erilaista 10-15 minuutin joogatreeniä!

Heti alkuun täytyy sanoa, että ideahan on ihan nerokas. Ilman tällaista haastetta on hyvin vaikea kuvitella, että olisin joka ikinen päivä (myös niinä väsyneinä tai kiireisinä päivinä) tehnyt joogaharjoituksen. Mutta kun seitsemän päivän ajan näitä tein, haluan nyt lisää lisää lisää. Ihanasti koukussa!

Koko seitsemän päivän treenipäiväkirjani löytyy Yogaian blogista täältä.

Fiiliskuva treenin jälkeen: päivä 6, luento.

Uutena juttuna mulle viikon aikana tuli se, miten monipuolista jooga voi oikein olla. Aikoinaan astanga-joogassa tehtiin joka ikinen treeni ihan samat liikkeet ja samalla tavalla. Lisäksi joskus opiskeluaikoina olen käynyt yliopistoliikunnan joogassa; siitä päällimmäiseksi jäi mieleen, että vähän ojenneltiin käsiä, paleltiin lattialla ja että käytävästä kuului sählyjoukkueen kolina.

Mutta tuolla Yogaiassahan on vaikka ja mitä. Omia suosikkejani olivat kakkos- ja kolmospäivien 15 minuutin keskivartalotreenit (ensin vatsan puoli, seuraavana päivänä selkä), sekä nelospäivän astanga-joogatyyppinen aamutunti. Näistä jokaista aion ehdottomasti tehdä toistekin.

Treenikuva: lankutusyritys päivältä 2.

Vakaa aikoimukseni oli kokeilla tallenteiden lisäksi myös live-tunteja ja jopa kamera päällä, jolloin ohjaaja näkee joogaajan ja voi antaa palautetta ja neuvoja. No, myönnän tämän avoimesti: rohkeuteni ei vielä riittänyt tähän. Tai no ei se ehkä ollut pelkästään rohkeudesta kiinni, vaan huomasin nauttivani tästä ”yksityisyyden” mahdollisuudesta. Oma harjoitus kun hyvin pitkälle on tässä vaiheessa vielä sellaista lyllerrystä ja pyllerrystä; oli tavallaan aika vapauttavaa puhista ihan rauhassa (ja kalsareissa) ja tietää, että kukaan ei katsele.

Mutta uskon, että kunnon vähän tässä kasvaessa pääsen kyllä siihen live-kameravaiheeseenkin – siinä kun on tietysti se etu, että ohjaaja voi sekä tsempata että antaa ”siirrä käsiäsi hieman eteenpäin” -tyyppisiä vinkkejä. Tuntui kivalta, kun ohjaaja tosiaan vähän huomioi live-yhteyden päässä olevia joogaajia. Samalla tuli jännä ”yhteisöllisyyden” tunne: tavallaan tiesi olevansa osa jotain joogaavaa joukkoa, vaikka treenasikin oman kotinsa rauhassa itsekseen.

Fiiliskuva treenin jälkeen: päivä 4, onnistumisen iloa, kun treenistä löytyi jotain tuttua!

Myös tuolloin neljäntenä päivänä astanga-tyylistä joogaa tehdessäni koin pienen ahaa-elämyksen: hei mähän olen tässä koko ajan eturivissä! Näen siis selkeästi joka hetki, mihin suuntaan jalkaterä osoittaa ja mihin suuntaan lantio kääntyy. Ryhmäliikuntatunnilla on aina se, että välillä näkee ja välillä ei. Astanga-joogatunneilla yritin usein päästä eturiviin (juuri ohjaajanäkyvyyden takia), mutta etenkin jos tuli tunnille yhtään myöhempään, saattui päätyä kohtaan, jossa näkyvyys oli kehno. Vaikka ohjaajat usein hienosti kiertävätkin salia, silti fiilis oli eri. Tässä näkyvyys oli hyvä koko ajan ja todellakin tunsi, että saa hyvät ja perusteelliset ohjeet liikkeisiin.

Tykkäsin!

Fiiliskuva treenin jälkeen, päivä 3: päivä oli mennyt väsymyssumussa, mutta treenin jälkeen oli hyvä olo.

Ja sitten ne Yogaian vuosijäsenyyksien onnelliset voittajat!

…rummunpärinää tähän…

Excel-onnetar arpoi voittoon nimimerkit:

Liisa, kommentilla ”15 min, mua kiinnostais kokeilla!”
…ja…
Saana, kommentilla ”Elämä alkaa olla kohta vielä hektisempää, kun aloitan töiden lisäksi opiskelut, joten joku nopea rentouttava voisi tehdä hyvää.”

Onnea onnea onnea molemmille voittajille! Jätän teille hieman ”oman nimen bongaamisaikaa” ja jos pariin päivään ei kuulu täällä blogissa teidän ”jee!”-hihkaisuja, laitan tietysti henkilökohtaista meiliäkin voitosta tulemaan! Jee!

Ja se ”lohdutuspalkinto” eli 14 päivän ilmaiseen kokeiluun oikeuttava koodi lähtee kaikille viime postaukseen kommentoineille huomisen maanantain aikana. Sillä muuten ehtii vielä haasteen kakkoskierrokselle mukaan – haaste nimittäin uusitaan nyt vielä kahden viikon verran, koska se sai niin paljon hyvää palautetta!

TODELLAKIN suosittelen!!!
(ja mä aion itsekin tehdä nuo kakkos- ja kolmoskierroksetkin!)

Jos koodia ei ala kuulua sähköpostiin maanantai-iltaan mennessä, kantsii tsekata roskapostikansio (joskus multa tulevat viestit menevät sinne) ja laittaa vaikka meiliä mulle sitten tulemaan! Poimin nimittäin joka ikisen meiliosoitteen tuolta käsityönä… Mutta yritän olla tarkka!

Fiiliskuva treenin jälkeen, päivä 5: tässähän hengästyy!

Treeniviikon seitsemännen päivän kuva oli muuten tällainen – kukas arvaa, mitä tämä tarkoittaa…?

Heh ja oikean vastauksen voi lukea sieltä treenipäiväkirjasta, täältä.

Lapsiperhemeininki. Perus.

8

You Might Also Like

 • Salla
  20.8.2017 at 21:44

  Vitsit, saisko tännekin vielä 14 pv alekoodin?

  • krista
   20.8.2017 at 21:51

   No hei mäpäs kysyn vielä huomenna, saisinko laittaa vielä :) Nyt oon noin puolet koodeista lähettänyt, niitä oli tehty vain tietty määrä. Mutta palaan, kun saan vastauksen ja näen, että paljonko niitä meni! :)

  • krista
   21.8.2017 at 10:35

   Jesh, lupasivat vielä mattimyöhäisillekin :) Eli koodia tulee meiliisi tänään :)

 • Saana
  20.8.2017 at 23:04

  Jes! Just päivällä ostin Lidlistä joogahousut, ja mies vaan tuumas, ”sit sun kyllä pitäs alkaa joogaan.” Ja lupasin, en näköjään turhaan! :D

  • krista
   21.8.2017 at 10:36

   No niin, sehän oli sit enne!!! :D Onnea onnea, ja vuodeksi joogailoa sulle! Laitan meiliä tulemaan tänään :)

 • murina
  21.8.2017 at 11:39

  Pakko oli heti kirjautua, vaikka vasta illalla ehdin treenailemaan, mutta bussissa kuuntelin muutamat luennot, tuskin tulee kaks viikkoa riittämään, taisin jäädä koukkuun jo samantien 😂

  • krista
   21.8.2017 at 11:44

   Mahtavaa! :D Tuossa haastehommassa on näköjään illalla ohjelmassa venyttelyä – AH, VENYTTELYÄ 15minuuttia! Odotan sitä jo nyt, teen varmasti illalla!

 • Paula
  21.8.2017 at 20:54

  Mua kiinnostais kauheesti, miten noille livejoogaajille ohjaaja kommentoi. Et onkse niinku ”sinä keltapaitanen siellä” vai saaks itelleen jonku koodinumeron (haha) vai nimellä vai miten?

  • krista
   21.8.2017 at 21:00

   Nimellä! En ikinä uskaltautunut siis kokeilemaan sitä live-joogaa kameralla, mutta todennäköisesti siinä annetaan nimi rekisteröityessä – koska tosiaan ihan etunimellä ohjaaja puhutteli :) Oli jotenkin superkiva kuulla, että siellä oli muitakin läsnä!

 • Liisa
  22.8.2017 at 09:29

  Jeeeeeeeeee! Mä voitin! Ihan parasta, nyt alkaa uusi joogaelämä!!!!!! Kiitos tosi paljon arvonnasta!

  • krista
   22.8.2017 at 09:42

   Hihihihihi jee!!!! :) Mä laitan nyt teille molemmille voittajille tänään meliä tulemaan :)

 • Katariina
  22.8.2017 at 21:23

  Hei! Kuinkahan kauan alekoodi on voimassa? Siis pitääkö kokeilujakso aloittaa nyt heti vai voisiko vasta kahden viikon päästä rekisteröityä? Juuri tuli reilun viikon reissu tähän ja mieluummin kokeilisin joogaa joka-aamuisena rutiinina, mikä taas onnistuu paremmin kotona :)

  • krista
   22.8.2017 at 21:49

   Mä hei kysyn tätä vielä huomenna! Palaan pian, sieltä saa tavallisesti vastaukset supernopeasti :)

 • Teija
  29.8.2017 at 19:15

  14 päivän kokeilusta puolet käytetty ja ihanaa on ollut. Toi on niin kiva kun saa tehdä kotona omassa rauhassa ja useimmiten pienemmän lapsen päikkäreiden aikaan on kahvi ja koneella jumitus vaihtunut joogaan. Kiitos kokeilu koodista :) Kyllä se jäsenyys on pakko ostaa, sen verran mukavaa on ollut.

  • krista
   29.8.2017 at 21:06

   Jee, ihan mahtavaa, että oot tykännyt! Niin mäkin oon, jäsen tulee mustakin :)