Ihana tuoli (ja asiakaspalvelun tärkeydestä)

Kasvihuoneilmiö-pysähdyksestä kertoessani (täällä) maintsinkin, että silmämme osui siellä tuoliin, joka huuuu-uuuu-uuuusi haluaan päästä meidän makuuhuoneeseen. Vai mitäs sanotte?

”Oh!!!!!!”, sanon minä.

Tuolissa oli ministi rikkinäinen selkänoja (ja siksi se oli vähän edullisempi), mutta Joel saa sen kyllä korjattua. Eikä sille oli varsinaista paikkaakaan kyllä, mutta… oh!!!!

Tuoli ei mahtunut sillä reissulla automme kyytiin, mutta lähdin sitten ystäväni kanssa sitä ihan asiasta tehden hakemaan. Sieltä tunnin ajomatkan päästä Turun-tieltä; ja onhan siellä Kasvihuoneilmiössä tosiaan aina muutakin ihasteltavaa ja ihmeteltävää.

Ihanaan kesäillan reissuumme tuli kuitenkin myös sellainen särö, mitä ei naulalla korjata niin kuin notkuva tuolinselkämys. Se särö tapahtui kassalla, ja sen särön nimi oli ihan poikkeuksellisen tyly ja hyökkäävä ja epäkohtelias asiakaspalvelu.

En ala tilanteen sisällöstä avautumaan ehkä tässä enempää muuta kuin että jos ajomatkamme sinne olisi ollut yhtään lyhyempi (ja tuoli vähemmän ihana), olisin jättänyt tuolin siihen paikkaan, poistunut enkä enää koskaan palannut. Mutta sitten kuitenkin nieleskelin, tein ostoksen ja ajoimme hieman epäuskoisissa (MIKSI se käyttäytyi noin hyökkäävästi?) tunnelmissa kotiin.

Asia jäi vaivaamaan, ja kotona tuolia ja sen ihanuutta selvästi varjosti se, miten töykeästi meitä oli kohdeltu. Ihastelun sijaan olo oli akuutti blaah. Päätin kirjoittaa asiakaspalautteen Kasvihuoneen Facebook-sivulle. Kirjoitin sen juuri niin kuin ajattelinkin: paikka on ihana, upea ja mahtava, ja soisi että asiakaspalvelu tällaisessa paikassa olisi elämyksen tasalla. Kerroin kirjoittavani palautteen siksi, että voisitte jatkossa kiinnittää asiaan huomiota.

Lähetin palautteen heti samana iltana iltana paria minuuttia vaille kymmenen.

Tasan puoli tuntia myöhemmin (minuutilleen) – eli puoli yhdeltätoista illalla – Kasvihuoneilmiö (ehkäpä yrittäjä itse) vastasi. Siinä vastauksessa oli kolme lausetta. 1: Vilpittömän kuuloinen pahoittelu. 2: Lupaus, että asia otetaan käsittelyyn heti aamulla, kun vastaaja menee töihin. 3: Toive, että asioin paikassa toistekin ja että asiakaspalvelu on silloin sillä tasolla, missä sen kuuluukin olla.

Klik.

Painasin vastaukselle ”tykkää”.

Ja bling! Se ihana tuoli alkoi taas loistaa. Minua oli kuunneltu ja palautteeseeni oli reagoitu hyvin ja asiallisesti. Kiitos. Vaikka paikka on näköjään saanut ajoittain jotkut muutkin kävijät huomauttamaan asiakaspalvelun epäystävällisyydestä (myös minun käyntini jälkeen), silti voin mennä sinne mielelläni uudestaan – jotenkin tuossa koin, että ainakin paikan yrittäjä on kanssani samaa mieltä asiakaspalvelun tärkeydestä, vaikka haasteita ehkä heillä siinä onkin.

Toivotaan, että ensi kerralla palvelukin sujuu sitten paremmin!

Ja siis hei meillä on tosi ihana tuoli. Oh!!!

33

You Might Also Like

 • Torey
  21.8.2017 at 16:48

  Kyllä se vastaus vaan auttaa. Olen joskus laittanut myös palautetta epäkohdista ja kerran juurikin töykeästä asiakaspalvelusta. Kun saa vastauksen, että asiaan puututaan ja kiitos tiedosta, niin tietää tulleensa kuulluksi.

  Tuoli on ihan teidän näköinen! :)

  • krista
   21.8.2017 at 16:53

   Joo taas tuli omakohtaisesti todistettua, miten tuo vastaus vaikuttaa niii-iiiin paljon. Jos ei olisi tullut vastausta ollenkaan/ olisi tullut muka-anteeksipyyntö (mallia ”olemme pahoillamme JOS olet pahoittanut mielesi) / olisi tullut jotain selittelyä, olisi jäänyt todennäköisesti tosi paska maku suuhun – samoin olisi jäänyt, jos en olisi palautetta laittanut vaan olisin jäänyt itsekseni miettimään vaan asiaa. Mutta palaute > selkeä anteeksipyyntö, niin hups, pöytä puhdistui ja asia on ”korjattu”! (kunhan se asiakaspalvelukin siellä korjataan, vähän pettynyt olin kun mun jälkeenkin on tullut vielä samaa palautetta tuonne).

   Ja kyllä, NIIN ON! Ihan just nappiin tuonne makkariin <3

 • Westend Mum
  21.8.2017 at 17:25

  No niinpä, on se joskus pienestä kiinni! Mielleyhtymä on niin vahva asia! Onneksi tuoli saa nyt loistaa :)
  http://westendmum.fi

  • krista
   21.8.2017 at 21:03

   Totta! :)

 • heidi
  21.8.2017 at 18:58

  oi kasvihuoneilmiö on ihana <3 Henkilökunta ei niinkään :( Itseänikin jäi vaivaamaan todella töykeät myyjäneidit kassalla :(

  • krista
   21.8.2017 at 21:07

   Oho, ai sulla samanlainen kokemus, voi harmi :( Luulisi, että tuollaisessa paikassa olisi myös jotenkin superomistautuneet, iloiset ja innostuneet myyjät, mikäköhän siinä sitten on, hmm… Silloin eka kerrallla oli kassalla ihan perusnormaalinhyvä palvelu ja kahvilassa ystävällinen hyvä palvelu, molemmat eri henkilöitä siis kuin tämä tuolinhakureissun nainen. Sen verran kiinnitin kuitenkin huomiota molemmilla reissuilla, että somistajatkaan (?) eivät millään tavalla huomioineet/ottaneet kontaktia ohi pyöriviin ja ihasteleviin asiakkaisiin. Ihan pieni hymy ja tervehtiminen olisi riittänyt. Joku perustavanlaatuinen asiakaspalvelutsemppikoulutus olisi siis varmasti tarpeen tuolla!

   • nro26
    21.8.2017 at 21:32

    Jos useat työntekijät ovat töykeitä, se saattaa olla motivaation puutetta; huono palkkaus / huono johtaminen tms. syö työn iloa ja syyttömät asiakkaat saavat kärsiä. Ei se asiakkaalle silti kivaa ole, tai tee siitä hyväksyttävämpää, vähän ymmärrettävämpää kylläkin. (En tiedä enkä tunne kyseistä paikkaa ollenkaan, enkä ole edes käynyt siellä kuin kerran joskus 10v sitten, enkä muista mitään asiakaspalvelusta, joten en todellakaan tiedä lainkaan onko siellä kyse tästä)

    • vannikkila
     22.8.2017 at 09:53

     Totta. Jos palveluhenkilöstölle itselleen lähinnä huudetaan, niin ei siinä jaksa kuin lehmähermoisin olla toista laitaa asiakkaiden edessä.

 • vannikkila
  22.8.2017 at 09:50

  Itsellä on samankaltainen kokemus eri alalta, jossa mentiin ojasta rotkoon (koska allikko ois liian lievä ilmaus). Kävin valittamassa silloin meidän keittiörempan aikana huonosti hoidetusta projektista (elettiin pari kuukautta puretun keittiön kanssa tietämättä, milloin homma jatkuu) ja eivät pahpotelleet tai selittäneet vaan SYYTTIVÄT kaikesta MINUA. Heidän mokastaan meillä oli keittiö märkänä ja seinään asti purettuna saunaan ja terassille, mut syynä oli mun pikkutarkkuus. Voin kertoa, että kiukku nousee yhä ja olen lähinnä kaikkia vain varoittanut firmasta, sillä en voi kehua sitä millään muotoa :D eli kyllä, palvelun laadulla on merkitystä ja paljon.

  • krista
   22.8.2017 at 10:05

   Uhhuh. Just tällainen, että suhtautuu reklamaatioon syyttämällä asiakasta – se on KAIKISTA pahinta, ja tullut joskus itsellenikin vastaan :( Varmaan 15 vuotta sitten mulla oli yksi tällainen case (joululahjaksi saamani kahvinkeitin oli valmiiksi rikki) ja vieläkään en suostu astumaan kyseiseen myymälään sisälle, edelleen kiukku nousee :D Joo, reklamaatiotilanteessa yrityksellä on vielä SE VIIMEINEN MAHDOLLISUUS kääntää tilanne hyväksi, ja se voi olla hyvinkin helppoa: just nuo kolme lausetta riitti mulle tässä tuolitapauksessa ns. ”puhdistamaan tilanteen”.

   • vannikkila
    24.8.2017 at 08:56

    Ja just tuo sama ”anteeksi voin (ehkä) antaa, mutta en unohda” on itelläkin :’D

 • jkv
  27.8.2017 at 17:49

  Mullakin on tommonen verenpainetta nostattava tarina huonosta asiakaspalvelusta, tosin kyseessä oli Ruoholahden Citymarket ja tehosekoitin.

  Tehosekoittimen ostin kampanjatarroilla ja takuuta kuitilla 2 vuotta. Vuoden jälkeen tehosekoittimesta katkesi yksi teristä, eli sitä ei voinut enää käyttää. Ajattelin, että onneksi on takuu. Olinpa väärässä! Kävin siis kyseisen liikkeen asiakaspalvelussa kysymässä miten vaihto tai palautus onnistuisi. Asiakaspalvelun purkkaa suu auki mässyttäny nuori tyttö ilmoitti, että ei onnistu. Näytin kuittia ja kerroin takuusta, ei vaikutusta. Tyttö purkkaa jauhaen ei suostunut myöskään kertomaan mulle mihin voisin olla asiasta yhteydessä tai mitään syytä, miksei laitteen vaihto/korjaus/hyvitys takuunkaan perusteella onnistu.

  Lopulta lensi tehosekoitin roskikseen ja mä en ole Ruoholahden Citymarketissa enää asioinut. Vaikka eihän se kauppiaan vika ole, jos työntekijät on k*sipäitä, mutta mua alkaa ärsyttää niin paljon jo ajatuskin, etten halua sinne mennä. Harmi, koska kyseinen Cittari on ihan loistava kauppa muuten!

  • krista
   27.8.2017 at 21:47

   Auts, kuulostaa tosi paljon samalta kuin se mun ”traumaattinen” (heh) vanha kokemus. Pakko vielä lisätä tällainenkin säie kertomukseen, että mähän sitten laitoin vielä ko. osaston esimiehelle (siis tässä kahvinkeitintapauksessa) asiasta viestiä. Ja SIELTÄ EI KOSKAAN VASTATTU. Ei siis yhtään mitään vastausta tullut. Olin tosi pöyristynyt :D En todellakaan mene ko. paikkaan enää koskaan, vaikka nämä ihmiset tuskin on edes töissä enää siellä. Sama juttu, että tosiaan pelkkä ajatuskin edelleen ärsyttää :D