Pehmoleluja onnettomuuksiin joutuneille lapsille

Voi mikä ihana tempaus! Huomasin eilen iltapäivällä HS:n nettisivuilta (täältä), että Helsingin pelastuslaitos kerää käytettyjä pehmoleluja. Niitä he sitten voivat antaa onnettomuuksissa olleille lapsille tueksi ja turvaksi, uudeksi kaveriksi.

Oh!

Pehmolelun voi viedä Helsinki-päivänä ke 12.6. klo 10-18 jollekin Helsingin pelastuslaitokselle.

Muistan itse lapsena, kun vein oman pehmolelunalleni Kuusamon kirjastoon lelunkeräykseen. Sieltä se lähetettiin…  …jonnekin – kohdetta en enää muista. ”Kehitysmaiden lapsille” oli varmaan se yleisin keräyskohde siihen aikaan. Muistan, miten huipputärkeältä se minulle tuntui! Ja miten ihastelin isoa leluröykkiötä, joka keräyksellä saatiin kasaan.

Kaikki tällaiset tuovat iloa paitsi lahjan saajalle, myös opettavat paljon omastaan luopuvalle lapselle. Miten tärkeää onkaan auttaa toista ihmistä ja apua tarvitsevaa! Ja kun antaa omastaan, tulee antajallekin hyvä mieli. Mun mielestä on tärkeää tarjota lapselle näitä kokemuksia ja tuntemuksia.

Aloin heti lukea tuota Hesarin juttua ääneen meidän lapsille, ja katsottiin siellä ollut videokin. Tytöt säntäsivät suoraan leikkihuoneeseen etsimään sopivaa lahjoitettavaa. Oli ihana seurata, miten he pohtivat valintaa – olisivat itse asiassa olleet valmiita antamaan isommankin määrän, voi ihanat! Mutta totesin, että yksi varmasti riittää; muutenkin mietin, että hukkuvatkohan he pelastuslaitoksella kohta niihin pehmoleluihin… Veikkaan, että moni muukin haluaa lahjoittaa!

Tällaisiin valintoihin tytöt päätyivät – he halusivat, että siskoksilta on kaksi samantyyppistä lelua ja pohtivat, että mitä jos nämäkin menisivät joillekin siskoksille. Eihän sitä koskaan tiedä!

Vinkkinä helsinkiläisille siis: ke 12.6. voi viedä jollekin Helsingin pelastuslaitokselle pehmolelun! Lahjoituksesta saa myös diplomin.

Muut vastaavat vinkit ympäri Suomen erittäin tervetulleita!

12

You Might Also Like

 • PikkuMyy
  5.6.2019 at 14:29

  Oi ihana idea!! Oispa muuallakin päin Suomea vastaava keräys! pitääpä googlailla..

  • krista
   5.6.2019 at 14:43

   No niinpä! <3
   -
   Blogin FB-ryhmässä eräs äiti kertoi, kuinka hänen lapsensa oli saanut ambulanssissa pehmolelun, ja miten tärkeää se oli. <3 <3 <3 mun piti itkeä ihan vähän <3 <3 <3

 • Lilah
  5.6.2019 at 22:15

  Kaikki pehmojen kierrätys on ihanaa, jos niin saa niitä kotinurkissa vähemmäksi.

  • krista
   6.6.2019 at 08:48

   No sanos muuta! :D Tosi mielellään lahjotettaisiin vielä lisääkin jonnekin :D

 • Torey
  6.6.2019 at 09:35

  Ihana idea! Meiltäkin löytyisi kyllä lahjoitettavaa! On uskomatonta millaiset määrät pehmolelula on kertynyt. Enkä itse myönnä ostaneeni kuin muutaman. 😄

  Meiän äiti vei joskus mun ja siskon päiväkotiin meidän pehmoleluja.
  Mä olen lahjottanu esim. seurakunnalle pelejä, joita meillä ei oo enää pelailtu. Samoin oon aatellu, että neuvolat vois olla vauvojen (helposti pestäville) leluille hyviä lahjotuspaikkoja.

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/06/05/alan-nayttaa-aidiltani/