Vapun kaksi keskeistä valintaa

Valinta 1: ilmapallot

Tärkeä, tärkeä, tärkeä valinta! Nyt, kun lapset ovat jo isompia, eivät he huuda enää Prismassa jokaisen 931o3 pallon kohdalla, että TON TON TON! Eikä tarvinnut kassalta kääntyä takaisin palloa vaihtamaan. Eivätkä he edes vaihtaneet kassan jälkeen palloja keskenään niin kuin kerran (haha, vanha kahden vuoden takainen autenttinen tilannekuvaus täällä).

Joten selvää helpotusta tässä valinnassa on kyllä tapahtunut!

Tässä tämän vuoden valinnat – nämä tulivat lapsilta aika viilipyttymäisen spontaanisti:

Valinta 2: naamiaispuvut

Aijaijai, toinen keskeinen valinta – oikea identiteettikysymys!

Vielä viime viikolla toinen lapsi oli linjannut olevansa ehdottomasti Viileä Venla. Päätöksen kuitenkin mursi yksi ainoa Puluboi ja Poni -leffan traileri. Nyt hän on PONI. Paitsi naamiaisissa, myös joka ikinen päivä. Että ihhahhaa vaan. (ja ihan vaan ministi hermo menee, kun lapsi vastaa kaikkeen hirnahduksilla)

”Hei mä voin virkata sulle sellaiset poninkorvat!”, minä lupasin spontaanisti.

Unohdin vaan, että en osaa virkata.

Eilen myöhään illalla sitten opiskelin taas kerran videolta (olen mä siis joskus ennen osannut; virkkasin hormonihuuruissani joskus tämän Silvan nimiäisiin, huh huh) pylvässilmukat. Ja sitten hommiin! Apua.

Kehitin matkalla muutaman ihan oman silmukkatyypin.

”Miten sä oikein kavennat noita?”, Joel katseli vierestä.

”Ööö en mitenkään. Tai se tapahtuu ihan automaattisesti, kun nuo silmukat vaan häviää multa johonkin”, minä selitin.

Näppärää.

Toinen lapsi puolestaan halusi olla taikaotus (joka on syntynyt croissantista). Kunnes edellisenä iltana halusikin olla – yllätys yllätys, nyt rummunpärinät tähän – krokotiili.

Haha, ylläri.

Vakkari-krokotiilikylpytakki on edelleen (OMG) rekassa jossain Espanjan ja Suomen välillä, mutta onneksi lapselle kelpaa hyvin vihreät vaatteet ja krokotiilihuppari. Asenne on yleisessä krokotiiliudesssa se tärkein!

Paitsi että iltakymmeneltä nukkumaanmenon yhteydessä.

”Äiti?”
”Mitä, rakas?”
”Sä oot niin ihana ja auttavainen, kun sä teet ne korvat ja hännän siskolle… Mutta… …voisitkohan sä tehdä jotain myös minulle?”

(koiranpennunkatse, johon minulta vastaukseksi välitön ja harkitsematon)

”Totta kai, rakas! Mä virkkaan sulle ihan oman krokotiilin pyrstön.”

KELLO KYMMENEN ILLALLA. Jea.

Jepjep. Viime yönä kello 1:22 oli meillä sitten valmiina ponin korvat ja häntä – JA krokotiilin pyrstö.

Oikeasti siis katsottin pari jaksoa Game of Thronesia, eli valvoin ihan mielelläni. En kuitenkaan ehkä noin pitkään, haha.

Erästä äitiä tänään vähän väsyttää. Lasten aamuinen riemu oli kuitenkin joka ikisen sinnepäin tehdyn pylvässilmukan (ja uskokaa: niitä oli aika monta) arvoista!

Hauskaa vappua kaikille! Paljon tippaleipiä, simaa ja pylvässilmukoita serpentiiniä!

Millaisia valintoja teillä tehtiin, ja irtosiko päätökset helpolla?

…ja pitikö palata kassalta takaisin vaihtamaan? :D

25

You Might Also Like

 • A
  30.4.2019 at 15:06

  Meillä lapsella oli pitkällinen, mutta rauhallinen pohdinta Prisman pallokäytävien äärellä. Koska oltiin liikkeellä bussilla ja kauhulla aattelin ison pallon kiskomista läpi tuulen bussiin ja himaan, tein klassisen peliliikkeen ”saat valita yhden ison tai kaksi pientä” (sama määrä euroja). Hoh. Otettiin sit kaksi pientä ja niitä valittiin sitten pitkään ja hartaasti. Naamiaisasuja ei tänään valittukaan, vaan esiintymisasu. Lapsi keksi kaverinsa kanssa alkutalvesta että haluavat pitää konsertin ja ihana eskariope lähti mukaan, ovat sitten keväällä harjoitelleet, saaneet mukaan koko eskariryhmän, tehneet mainoksia pk:n seinille ja tänään on se päivä kun konsertti vedetään pk:n toiselle eskariryhmälle (tähän voisin kertoa miten paljon rakastan varhaiskasvatusta!)

 • Myy
  30.4.2019 at 15:17

  Poika 8v valkkas paavo pesusienen, tosin oli jo päättänyt että haluaa kakka emoji pallon joten ehkä salaa vähän hihkuin kun niitä ei ollutkaan 😂 Ja hienot virkkailut! Mä luottaisiin paksuun huopaan ja kuumaliimaan kun ei noi puikot pysy käsissä😀

 • Torey
  30.4.2019 at 15:50

  Voi pieni, kun niin ihanasti pyysi äitiä vähän näkemään vaivaa hänenkin asunsa eteen. :D

  Vappupallojen valinta meni kivuttomasti. Mitä nyt vähän lapset palloili vaihtoehtojen kanssa, muttei sentään kassalta palattu vaihtamaan. :D Toisaalta kun oli ponia, perhosta, ja pinkkiä delfiiniä, SEKÄ LEPPÄKERTTU (mä olisin halunnut sen), niin on valinnanvaikeus ihan ymmärrettävää. Nyt on serpentiinit laitettu ja muutama tavallinenkin ilmapallo puhallettu. Just vasta pääsiäiskoristeet keräsin pois. :D

  https://naissanelioissa.wordpress.com/

 • Hanna
  30.4.2019 at 16:51

  Meillä esiteni (12v) sopi kaverin kanssa treffit, vaikka aamulla viimeksi muistutin että mennään mummolaan syömään ja juhlimaan. Kolmas maailmansotahan siitä meinasi syttyä ennen kuin pappa, entinen ammattineuvottelija keksi ehdottaa, että mahtuuhan pöytään vielä yksi. Eli vietän vapunaaton hilpeästi kahden 12-vuotiaan ja neljä seitsemänkymppisen kanssa. Ulkopuolinen olo. Miehenpirhanakin on iltavuorossa.

 • Anna
  30.4.2019 at 18:52

  Ilmapallot valikoitui aika helposti ja nopeasti. Tylsälle äidille iski vappupihi ja ilmoitin että otetaan pienet pallot ja sillä hyvä. Toinen valitsi pyöreän yksisarvisen kuvalla ja toinen sydämen Minni Hiirellä. Kuopuksen silmät loistivat ja hyvä ettei hypännyt ostoskärryjen istuimesta kun mentiin pallojen lähelle ja sai ihan oikeasti ottaa sellaisen mukaansa <3

  Esikoinen ilmoitti ensin että haluaa olla päiväkodin naamiaisissa Pitkä John Silver, mutta muuttikin sen keijukaiseksi, mutta lopulta halusi kuitenkin olla merirosvo John Silver. Äidin reikäinen musta sukka sai olla säärystimenä kuvaamassa katkennutta jalkaa, pihan katajasta saatiin keppi ja pari äidin vyötä lanteille ja hartialta lanteelle roikkumaan (tajuaakohan kukaan mitä tarkoitan?) ja Kalikå -mato (googlella löytyy kuva) toimitti pyssyn virkaa. Aamulla vielä maalasin tytölle parran ja viikset ja sidoin hiukset kiinni mustalla silkkinauhalla.

 • Miitu
  30.4.2019 at 20:06

  Olisin veikannut nuo pallovalinnat toisinpäin. En tiedä miksi. Väri?! Ja ehkä tuo sydän näytti omaan silmään eskarihypetykseltä.
  .
  Mä pääsin pallonhankinnassa superhelpolla, kun ostivat jo aiemmin isoäidin kanssa. Samalla vältyin myös pienemmän pallokateudelta. Ha! Koululainen ei lopulta halunnut pukeutua, kun ei jaksanut raahata toisia vaatteita kouluun iltapäivää varten. Pienempi aikoi ehdottomasti olla merirosvo Ryhmä Hau -lehden mukana tulleen silmälapun innoittamana. Kunnes illalla nukkumaanmennessä päättikin olla Elsa. Mekko löytyy onneksi kaapista, joten tämä versio edellytti vain hiusten letittämisen.

 • ElNi
  30.4.2019 at 20:08

  Meidän kohta 3-vuotias valitsi sammakkoilmapallon. Se itse valinta nyt oli suht helppoa: äiti ehdotteli mieluisia ja poika valitsi. Se vaan, että yhden pallon se oli sitä ennen jo ehtinyt vapauttaa sinne cittarin kattoon – ja tämän kyseisen sammakon se päästi hengiltä noin tunti kotiinsaapumisen jälkeen. Mm. hyppimällä sen päällä. Ja seuraavana aamuna, ennen kuin äippä ehti väliin, vimeisteli hän homman leipäveitsellä. 🙈

 • Piupali
  30.4.2019 at 21:54

  Täällä yksi eskarilainen erittäin vankasti oli sitä mieltä, ettei aio pukeutua eikä pukeutunut. Eskarissa oli talvella ”kesälomapäivä”, jolloin sai pukeutua lippikseen, aurinkolaseihin jne. Meidän lapsen mielestä oli aivan typerä idea, ei pukeutunut silloinkaan. Pienempi halusi tänään olla keijukaiseksi pukeutunut kissa. Näiden lasten mielikuvitus on jakautunut vähän epätasaisesti. :D

 • Q
  1.5.2019 at 19:35

  Miltei-2-vuotias useammalla eri kauppareissulla alkoi huudella ”kala! kala! tuonne!” samanlaisille delfiineille niin otettiin sitten sellainen matkaan. :D

 • Taatu
  2.5.2019 at 19:48

  Tästä oli tehty äidille oikeastaan ihan äärettömän helppoa. Poika oli päättänyt että haluaa pingviinipallon. Monta myymälää ja myyjää koluttiin mutta ei, ei löytynyt pingviinipallon joten ei sitten ostettu palloa. Päiväkoti oli lisäksi lanseerannut vapun kunniaksi vaatteet väärin päin -päivän, jonka senkin unohdin joten lapsi käänsi itse vaatteet nurinkurin sitten päiväkodissa :D

 • NiinaAnniina
  2.5.2019 at 21:11

  Vappupallojen valinta tuotti vähän pähkäilyä. Itse kyllä ymmärrät, että jos olet kolmen lapsen kanssa liikkeellä nissan micralla niin miksi ei oteta kolmea iso palloa. Mutta yritäppäs selittää 6v,5v ja 3v.lle miks pitää ottaa pienet pallot eikä isoja. 🤭
  Ja vappuasuista. 6v oli Ariel. Ehdottomasti ja varmasti. Sitten tämä 5v taivaanrannanmaalari oli päättänyt olla Batman. Viitta ja naamari oli jo. Kasvomaalien aika kun kotona tuli, niin arielille vihertävää, kukkia ja simpukoita. Mutta mitäpä teet batmanille?! No merirosvonaaman tietenkin! ”äiti otan kartankin mukaan niin ei mitään hätää.”

  • krista
   3.5.2019 at 09:34

   Hihi ymmärrän tuon roudausongelman :D Meillä suunnilleen samankokoinen tuo meidän auto, ja kyllä jo kahden lapsen kanssa piti vähän taiteilla, että saatiin tuo sydän mukaan :D