Operaatio ”aikuisten makuuhuone”, osa 2: vaatehuoneen tyhjennys!

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Pelican Self Storagen kanssa.

Lauantaina meillä puuhasteltiin pihalla, sunnuntaina sitten vuorostaan sisätiloissa.

Operaatio ”vaatehuoneesta aikuisten makuuhuone” otti nimittäin viikonloppuna ensimmäisen konkreettisen steppinsä, jea! Haaveilusta toteutukseen!

Viime postauksen jälkeen jäimme siis pohtimaan, miten tuon meidän huonemuutosrempan ja -siivouksen käytäntö sitten tapahtuu. Jotta päästään pintaremppaamaan rojuhuonetta makuuhuoneeksi, ne kaikki vaatehuoneen tavarat täytyy saada ensin sijoitettua väliaikaisesti jonnekin. Auts.

Kunnes sitten rempan jälkeen saadaan taas jonkinlainen uusi kaapistoviritemä käyttöön.

Koska meillä ei ole käyttökelpoista kellaria eikä minkäänlaista ullakkoa, meidän mielestä oikeastaan ainoa fiksu ratkaisu tähän oli ulkopuolinen varasto. Ja se – tadaa! – me löydettiin tuosta 10 minuutin ajomatkan päästä Viikistä. Olimme jo aiemmin nähneet siinä uuden rakennuksen, joka vihreästä väristä oli selvästi tunnistettavissa Pelicaniksi. Noin vuosi sitten se siihen putkahti.

Ja sieltäpä nyt sitten kävin viime perjantaina iltapäivällä vuokraamassa meille pienen oman varastolokeron!

(Sain ensimmäiset kuukaudet veloituksetta osana tätä kaupallista blogiyhteistyötä. Tänään ensimmäiset tavarat viedessä päätettiin jo, että jatketaan sopparia sitten omalla rahalla ainakin jonkin aikaa, tarpeen mukaan.)

Ai että olen tyytyväinen, että tehtiin tämä veto! Helpottaa nii-iiin paljon remppaelämää ja tulevaa kesää, kun ei tarvitse asustella kamaröykkiön ja laatikkoalppien keskellä!

En ollut siis koskaan tätä ennen vuokrannut varastoa – olen kyllä harkinnut just noita Pelican Self Storagen varastoja useammassakin kohdassa. Ja vahva oppini on, että olisi pitänyt vuokrata silloin aiemminkin. Vähän kantapään kautta tuli minulle tuo(kin) oppi.

Nimittäin aikoinaan, kun olin myymässä Punavuoren-asuntoani, tyhjensin sen asuntonäyttöä ja myyntikuvia varten kaikesta ”irtokamasta”. Jätin asunnonkatsojia varten vain silleen harkitun tyylikkäästi sisustustavaraa – ja te tiedätte, että mun oikea sisustus ei todellakaan ole mikään harkitun tyylikäs. Eli karsin paljon.

Vein kaikki ne tavarat näppärästi oman taloyhtiön perunakellariin, jonka pakkasin lattiasta kattoon täyteen kamaa. No, asunto meni nopeasti kaupaksi ja muutto häämötti seuraavana syksynä. Äh, ei ole järkeä kantaa tavaraa edestakaisin. Niinpä jätäin tavarat sinne varastoon kesän ajaksi, muistaakseni kesäkuusta lokakuulle.

Kun muuton aika tuli ja aloin tyhjentää kellaria, edessä oli surkea näky. Suuri osa tavarasta oli selvässä, näkyvässä homeessa. Etenkin kaikki pohjalla olleet, ja sieltä kosteus ja home olivat ikään kuin nousseet ylöspäin.

Voi itkujen itkujen itkujen itku.

Perunakellari on siis ”olemukseltaan” kostea eikä siellä saisi säilyttää tuollaista tavaraa. Se oli aikoinaan 50-luvulla perunoille suunniteltu, ei talvitakeille. Tiesin sen teoriassa kyllä jo silloin, mutta ajattelin, että jos nyt vaan vähän aikaa…  Joo. Ei edes vähää aikaa. Oppi ja muistutus siis tässä: pitäkää huolta, että ette säilytä tavaroitanne  taloyhtiöiden mahdollisesti kosteissa tiloissa edes lyhyitä aikoja! Ullakko olisi siinä talossa ollut huomattavasti parempi (eli hyvin tuulettuva), mutta siellä oli juuri silloin remppa menossa.

Silloinkin olin kyllä harkinnut ja googlannut ulkopuolista varastoa. Kyllä jälkeenpäin harmitti, että olin ”säästänyt”.

Mutta nyt siis ollaan uusia Pelican Self Storagen käyttäjiä eikä tarvitse huolehtia tuollaisesta! Varastot ovat lämpimiä ja tosi hyvin tuuletettuja – siellä ei homehdu!

Ja jatkossa jos meillä tulee vielä Espanjan-talvia puutalo-vuokralaisineen, tämä on ehdottomasti meidän ratkaisu. Vaatehuone ei ole silloin enää saatavilla varastokäyttöön, jos se on muutettu makuuhuoneeksi.

Sunnuntaina me tosiaan sitten aloitettiin tämän meidän makuuhuoneoperaation ensimmäinen osa: vaatehuoneen tyhjentäminen.

Suurin osa tavaroista meillä on (onneksi!) jo valmiiksi kannellisissa laatikoissa. Ihan sellaisenaan niitä ei voi kuitenkaan varastoon viedä, vaan ne täytyy käydä läpi, ainakin pintapuolisesti. Ettei varastoon vahingossa lähde sellaista kamaa, jota kesän aikana tarvitsee.

Omien aiempien laatikoiden lisäksi me käytettiin noita Pelicanin vihreitä pahvilaatikoita. Eilen me pakattiin jo ensimmäiset, eli kolme keskikokoista ja yksi pieni paketti: kenkiä, laukkuja, elektroniikkaa (kaiuttimia ym.) ja muita tavaroita, jotka olivat irrallaan vaatehuoneessa. Ja tänä aamuna käytiin viemässä ensimmäinen (pikku)autollinen tuohon Viikkiin.

Näin ensikäyttäjänä koko homma oli yllättävän sujuvaksi ja siististiksi suunniteltua!

Kulkulätkän avulla pääsi portista sisään, ja auton saa ajettua katetulle alueelle, aivan varaston ovelle. Sieltä saa nokkakärryn, ja sitten hissillä omaan kerrokseen ja omalle varastolle. Eka kerralla piti vähän suunnistaa vihreiden ovien sokkelossa, mutta eiköhän reitti tule tutuksi!

Koko Viikin Pelican Self Storage on tosi siisti. Ja se sisätila on tosiaan lämmitetty ja hyvin ilmastoitu sekä kameravalvottu, eli sinne todellakin voi turvallisin mielin jättää tavaransa. Siellä ne pysyvät ihan yhtä hyvinä kuin kodin vaatehuoneen hyllyllä. Olisin voinut ennakkoajatuksena ajatella jotenkin ”autotallimaisempaa” fiilistä (hiekkaa ja öljyä ja mitä lie), mutta tämä oli jotain ihan muuta. Eli siis aivan puhdas ja raikas tila, niin nuo käytävät kuin itse se oma varastokin.

Ekstrapisteet muuten ihan erityisen hyvästä asiakaspalvelusta perjantaina Viikissä, kun kävin siellä asiakaspalvelun puolella hakemassa avaimet ja täyttämässä paperisysteemit; harvoin törmää noin mukavaan fiilikseen asioidessa. Ihan kiinnitti huomiota! Kahvitkin tarjottiin!

Tuo Viikin varastoalue on auki klo 5.30 – 24. Eli viikonloppuna ja illallakin sinne voi viedä tavaraa! Tai voi hakea myöhään illalla, jos vaikka lasten nukahdettua vielä tajuaa, että joku toppahaalari on siellä ja sitä seuraavana päivänä tarvitsee. Hah.

Me suunniteltiin nimittäin nyt tässä aamulla tavaraa viedessä (ja kun Joel myös näki tilan ensimmäistä kertaa), että kun nyt tämän rempan jälkeen meidän kodin varastointitilanne vähenee, tämä pelikaanivarasto voisi jäädä meille pidemmäksikin aikaa. Tuolla varastossa voisi säilyttää ”väärän kauden” vaatteet ja vaikka sitten suksi/luistin/pulkka/whatever -skenen tavarat, kun ensi talvena niitä sitten joudutaan hankkimaan Suomen-talvea varten. Kun tuolta ne käy sitten tosiaan ihan hetkessä hakemassa!

Ja tyhjät matkalaukut ja ylimääräiset matot (me otetaan usein kesäksi matot pois) voisi tuoda tänne myös pidempäänkin säilytykseen!

Lisätty: Pelican Self Storageiden hinnat löytyvät täältä. (tällä hetkellä siellä ensimmäiset 2 kk -50 %) Meillä on nyt tämän remppaprojektin ajan 1,5 neliön varasto, mutta pidempään säilytykseen riittäisi kyllä pienempikin. Tilaa korkeussuunnassa nimittäin on PALJON, kun laatikot kasaa siististi päällekkäin.

Tämä on nyt ihan selvä merkki: ekat stepit on otettu, joten kyllä tämä meidän aikuisten makuuhuoneesta haaveilu on nyt selvästi lähdössä ihan toteutukseen asti! Ihanaa!

PS. ”Vaatehuoneesta aikuisten makuuhuone” -operaation OSA 1 (haaveilua) aiemmin täällä.

Kaupallinen blogiyhteistyö: Pelican Self Storage

11

You Might Also Like

 • Ppaa
  29.4.2019 at 17:28

  Hintatiedot olis ollut kiva lukea tässä samalla:) todella kätevältä systeemiltä kyllä vaikuttaa!

  • krista
   29.4.2019 at 19:03

   Aaa joo totta! Mun täytyy sanoa, että oon katsonut vain Viikin hinnat, en ole ihan varma, onko kaikkialla samat… Mutta niiden netistä löytyy, kun valitsee ensin paikan ja katsoo siitä!

   Mutta siis tuon meidän käytössä olevan lokeron ”listahinta” ois ollut kaksi ekaa kuukautta 31e/kk ja sen jälkeen 61e/kk. Se on 1,5 neliön varasto. Edullisimmillaan se on 21e/kk ekat kaksi kuukautta, ja sen jälkeen 41e/kk, tämä on 0,75 neliön varasto. Jos/KUN me tän blogiyhteistyökauden jälkeen jatketaan, mä tsekkaan varmasti nuo pienemmät varastot (0,75 ja 1 neliötä), mä luulen, että meidän ”vakisäilytykseen” riittäisi tuo pienikin! Nehän on siis valtavan korkeita eli hyviin laatikoihin pinottuna siihen mahtuu PALJON. Mutta nyt, kun tulee koko vaatehuoneen kamat, tuntui tuo 1,5 neliötä just hyvältä.

   Mutta kannattaa tsekata vielä paikkakohtaisesti! Ainakin Viikissä oli superhyvä asiakaspalvelu, eli uskon että meilillä kyselemälläkin saa tarkat hintatiedot!

   Ja JOO, todella on kätevä systeemi!

  • krista
   29.4.2019 at 20:56

   Hei lisää vielä hintatietoja – täältä löytyy suoraan eri toimipaikkojen hinnat, ne nimittäin tosiaankin vaihtelee! Lisään tän myös tuonne postaukseen, niin löytyy helposti niille, joita kiinnostaa!
   https://pelicanselfstorage.fi/toimipisteemme

 • Utelias
  29.4.2019 at 17:51

  Onko tätä yhteistyötä sulle tarjottu vai pyysitkö itse?

  • krista
   29.4.2019 at 19:13

   Usko tai älä: tarjottiin! <3 Mutta tässä olikin ihan poikkeuksellisen hyvä mäihä, pakko kertoa vähän lisää :D Sain siis isommalle joukolle osoitetun tiedustelun, että onko tässä porukassa bloggaajia, jotka ovat lähiaikoina muuttamassa ja sen myötä varastontarvetta. No, ei olla... Mutta mulla välähti: varastontarvehan meillä kuitenkin ON! Vastasin siis viestiin ja selitin juurta jaksaen meidän tarpeen: ei muutto, vaan remppa - ja ihan oikea aito tarve täällä, ollaan tätä just katseltu, JEE ja oispa mahtavaa! Ja olin superiloinen, kun se tajuttiin myös siellä toisessa päässä :D
   -
   Mutta tämä ois ollut ehdottomasti sellainen, jonka olisin voinut itsekin ehdottaa asiakkaalle päin! Mun mielestä se on oikein suotavaa niin päin, vaikkakin isotöisempää, kun pitäisi ensin alkaa selvittää alusta asti, että kuka yrityksessä vastaa asiasta x ja niin edelleen. Yleisimmin nämä kuitenkin menevät niin päin, että asiakkalta ehdotetaan mulle/isommalle bloggaajaporukalle päin ja sitten katsotaan, että tuleeko match ja kenen kanssa. Noin 10 % menee sitten lopulta toteutukseen asti :)
   -
   Tässä oli just kaikki kohdallaan: meidän aito tarve ja palvelu, joka me oltaisiin rehellisesti sanottuna otettu (ja oltiin jo sitä katseltu) ilman blogiakin!

 • A
  29.4.2019 at 19:46

  Mä olen periaatteessa hyvin vastahankainen pidempiaikaiseen varastoon, koska aattelen että silloin tavaraa on vaan liikaa jos ei mahdu kotiin (nimittäin oon isäni kuoleman jälkeen tyhjentänyt tavarahamsterin omakotitalon, jossa oli tavaraa autotallin täydeltä, oli ulkovarastoa ja vielä huvimajakin muutettu varastoimaan sitä sun tätä). Tästä kun äitini sitten muutti kaksioon, niin täytyy sanoa, että oli ihan jäätävä määrä tavaraa mistä piti päästä eroon (onneksi, iso osa saatiin menemään eteenpäin faijan kavereille, samaa ikäluokkaa oleville hamsteripapparaisille omakotitaloissaan ;)). Mutta lyhytaikaiseen käyttöön tuollainen on omiaan, ehdottomasti.

  Meillä löytyy kans Pelican-varasto ihan läheltä (Töölöstä), siitä on ollut iloa jo sen verran, että tajuttiin että sieltä voi ostaa käsikiristekalvoa kätevästi kodin läheltä. Tuo muuttajan apuri on meille ihan ehdoton, koska meidän hyvin tuulettuva vintti on katupölymagneetti, eli sinne voi viedä tavaraa vain hyvin muovitettuna. Koitetaan pitää vinttivaraston jemmat minimissä, mutta pakko myöntää että kyllä sinne on tavaraa kertynyt 10 vuoden aikana ihan tarpeeksi siltikin. Tuon vintin pölyisyyden (ja kellarikomeron kosteuden) vuoksi pyritään kyllä, että pääosin tavarat mahtuu kodin kaappeihin. Kadehdin kyllä sellaisia puhtoisia varastoja joita on uusissa / rempatuissa taloissa.

  • krista
   30.4.2019 at 09:31

   Toisaalta oon ihan samaa mieltä, ja nykyihmisellä on kyllä VALTAVASTI tavaraa verrattuna siihen, mitä sitä oikeasti tarvitsisi… Mutta sitten on tosiaan nämä käytännöt, kun ne ullakko/kellari meiltä tosiaan puuttuvat ja kohta puuttuu vaatehuonekin (ja kunnon kaapistot). MUTTA optimi kuitenkin olisi, että kaikki silti mahtuisi ihan kotiin, vaikkakin pienissä tiloissa se joskus on aika… …ahdasta :D

   Joo tuolla oli vaikka mitä muutto- ja pakkaustarvikkeita! Käsikiristekalvosta (hassu sana) oon kuullut kehuja tutulta, joka on muuttanut usein!

 • Kirmi
  29.4.2019 at 20:08

  Meillä on ollut varasto useamman vuoden. Säilytämme siellä juurikin ne tavarat, jotka eivät ole sesongissa käytössä (esim. Puutarhakalusteiden päälliset). Lisäksi siellä on tallessa tavaroita, joita haluaa säilyttää, muttei tarvitse sinäänsä kotona, kuten hääpuku ja lapsen vauva-ajan suloisimmat muistot.
  Lämpimästi siis suosittelen varastoa.

  • krista
   30.4.2019 at 09:37

   Joo tällaiseen käyttöön voisi meillekin jäädä vakkariksi! Mahtava kuulla, että teille on ollut tuosta hyötyä! Meillä ehkä isoin tilaa vievä juttu just nyt on matkalaukut: niitä kun on tarvittu Suomi-Espanja -muutoissa ja niitä on nyt joku 8kpl (kierrätysryhmä- ja basaariostoksia) ja ne on ISOJA. Ihmisillä, jotka ei tähän asti omistaneet yhtään matkalaukkua :D Niille ei ole mitään sijoituspaikkaa täällä, kun tosiaan mitään varastoa ei ole. Eikä voi oikein luopuakaan, kun todennäköisesti ne taas todennäköisesti joskus pääsevät palaamaan Espanjaan :) Mua helpotti ihan valtavasti ajatus, että nuo laukut (toki pakattuina, niihin voisi littaa vaikka väärän kauden vaatetta) saisi pois tästä meidän jaloista pyörimästä.

 • Tilia
  30.4.2019 at 08:40

  Kyllähän tuo aika tyyriiksi tulee, jos vaikka vain kausikamat ovat varastossa. Vuoden säilytyshinnalla ostaa lapselle jo aika monet käytetyt sukset ja jokusen haalarinkin… Mutta esim. ulkomaankomennuksen ajaksi varmaan ihan hyvä. Joskus mietin, ketä varten me tavaraa säästämme? Meilläkin on perintöastiasto, jota säästän ilmeisesti neljännelle sukupolvelle, jotta he voivat säästää sitä seuraaville…

  • krista
   30.4.2019 at 09:45

   Joo pidempiaikaiseen mekin otettaisiin joku mahdollisimman edullinen (pieni) varasto, tuo Viikin hinnaston pienin 41e/kk mahtuisi vielä meidän kipukynnykseen, jos/kun se ois sellainen juttu, joka aidosti pitkäaikaisesti helpottaa elämää. Sen näkee sitten, kun uuden systeemin hyllytila hahmottuu. Mutta yleisesti mä ajattelen niin, että mietin aina, että onko se palvelun tuoma arjen helpotus mulle sen hinnan arvoista henkisesti. Ja usein sitten on :D Sillä perusteellahan me käytetään esimerkiksi noita ruoan kotiinkuljetuksia, eli silloin kun tuntuu, että se hinta on samalla tavalla kuin sen palvelun tuoma hyöty. Mutta aina sitä toki ihmis/tapauskohtaisesti puntaroi.

   Perintökama on kyllä hankalaa! Tai siis ihanaa, mutta hankalaa. Mulle eri asia on tärkeät muistoesineet, kuten vaikka mun mummin rukki – joka toisen mielestä ois ihan tyhmä omistaa. Mutat sit just jotkut astiat. Mun äiti tuskailee jo nyt, että mihin ne kaikki sillä olevat perintöastiat menee sitten joskus, ja mullehan se ”tuska” (heh) varmaan sitten siirtyy. Kun kaapit on kuitenkin itselle hankittuja käyttöastioita täynnä enkä halua YHTÄÄN lisää – ja itseäni ei kiinnosta mitkään koristekeramiikat. Mutta tosiaan kun niitä on aiemmat sukupolvet tärkeydellä keränneet, niin pois dumppaaminen tuntuisi hurjalta. Uih, vaikeita!

 • MMinne
  30.4.2019 at 14:02

  Vaikka ei tuo varastointi ihan ilmaista ole, niin kyllähän se halvemmaksi tulee kuin isompi kämppä. Jos siis ajattelee sen niin, että voin asua ahtaammin varastoimalla vaikkapa juuri ne kausikamat varastoon..

  Mut jooh, toisaaltas oon kans sitä mieltä, että kamaa olis hyvä olla sen verran kuin itelle mahtuu. Juuri siksi oon vähän hangoitellut vastaan, kun puoliso haluaisi vuokrahallin (meillä täällä landella ajatellaan isommin, ei mitään pikkuvarastoja ole tarjolla, vaan kokonaisia hallin pätkiä :D), kun pelkään, että sitten sinne kertyy yhtä sun toista turhaa. Niin ainakin kaikki sanoo, että mitä enemmän on tilaa, niin sitä enemmän se täyttyy. Nykyisin joutuu sanomaan paljolti ei, jos joku jotain tarjoaa tai jos itse jotain haluaisi hankkia. Ei, ei mahdu. Tosin nytkin meillä ajelehtii vailla sijoituspaikkaa yksi perintönä saatu design-kalusto, ei mahdu tähän asuntoon, mutta kun ei malttaisi millään luopua. Ääh. Vaikeita kyllä tosiaan nää perintöhommat..
  Mut hei, teidän remppaprojekti näyttää edistyvän hyvin! Tsemppiä siihen!

  • krista
   30.4.2019 at 14:26

   TOTTA! Just tuota mäkin ajattelen! Ja meillähän on täysin vakaa aikomus asua tässä puutalossa AINA. Vaikka tässä on tilaa ”vain” sen sata neliötä (heittomerkit siksi, koska mun mielestä se on ihan riittävästi). Mutta etenkin sitten, kun lapset alkavat kaivata omia huoneitaan, kyllä se vaatii varmaan vähän luovia tilaratkaisuja. Ja jos se siitä olisi kiinni, niin EHDOTTOMASTI ottaisin vaikka isommankin ylimääräisen varaston kuin sen takia lähtisin etsimään isompaa asuntoa meille.

   Ja samaa mieltä myös siitä, että jos sitä tilaa olisi määrättömästi, varmaan myös kertyisi kaikkea turhaa. Kun sitä turhaa on jo näin pienissä tiloissakin! Se oli muuten mielenkiintoinen tilanne aikoinaan, kun me Joelin kanssa muutettiin yhteen tänne puutaloon. Mun ullakkokomeron tavarat + mun kellarikomeron tavarat + Joelin kellarikomeron tavarat + Joelin ullakon tavarat – > kaikki taloon, jossa EI ollut ullakkoa eikä kellaria! KÄÄK! Mutta selvitty on toki siitäkin :D Useinhan niihin ullakko/kellarikomeroihin kertyy kaikkea vanhaa rojua, jota ei koskaan tarvitse. Optimi olisi, että sielläkin olisi siististi vaikka ”kausivaatteet” ja muu tarvittava helposti saatavilla. Ja paino sanalle TARVITTAVA. Ja toki itselle erityiset muistoesineetkin, mähän oon tietysti tunnearvoihminenkin vielä tähän päälle :)

   Kiitos tsempeistä! <3 Tehdään silleen fiilispohjalta!

 • Amaalia
  1.5.2019 at 19:32

  Kyllä ihmisillä on liikaa tavaraa. Olen sitä mieltä, että tavarat tulee mahtua niihin neliöihin missä asuu, teidän 100 neliön omakotitalossa luulis olevan tilaa vaikka komerolle jossain nurkassa?

  Meiltä purettiin vaatehuone pois – se oli lattiasta kattoon täynnä tavaraa. Hävitin/lahjoitin pois PALJON! Kuka tekee ikivanhoilla koulupapereilla mitään? Sanon verhot, matot, varapeitot, patjat, lasten vanhat vaatteet.. paljonko niitä tarvitsee säilöä? Nykyisin otan kirppispöydän n. 4krt vuodessa ja myyn kaikki lasten pienet vaatteet pois. Meillä ei ole tilaa säästää kaikkia vaatekertoja enkä kyllä näe järkeäkään sille. Kaikki sellainen tavara, mille ei näe käyttöä pariin seuraavan vuoden aikana – pois! Eihän kukaan edes löydä/muista sieltä tavarapaljoudesta etsiä mitään.

  Anteeksi purkaus, mutta tää tavara-ahdistus taitaa olla vakavaa laatua.

  • krista
   2.5.2019 at 09:55

   Joo oon ihan samaa mieltä, että nykyihmisellä on liikaa tavaraa – täälläkin tosiaan taas kerran uusi buusti ”tavarantyhjennystä” käynnissä, mutta ai että on hidasta ja hankalaa sekin! Toisaalta ajattelen, että sen PITÄÄKIN olla hankalaa, muistuttaapahan meitä vähän jokaista siitä, että tavarasta jää jäljet meidän maailmaan ja siitä pitää kantaa vastuu sen jälkeen, kun sen on hankkinut. Mun tähän (jo monen vuoden) omaan tavara-ahdistukseen kuuluu myös sellainen ”pontenssiin x” -murhe, että en suostu dumppaamaan sitä isona eränä mihinkään ”paikan x murheeksi” vaan haluan nähdä, että se menee seuraavaan järkevään käyttötarkoitukseen. Helpommalla pääsisin jos dumppaisin, mutta silti en sitä aio tehdä :D

   Mutta siis (edelleen) tavaran vähennys on käynnissäja tavoite on, että kaikki mahtuisi. Mutta voi olla, että tän jälkeen ei silti mahdu. Mutta sen kaappitilan näkee lopullisesti sitten, kun esimerkiksi Joel saa suunnitelmansa hyllynnikkaroinnista tehtyä ym. (matalaan tilaan tehdään jonkinlainen hylly, ja siihen verho päälle. Irtokomeroita ei ainakaan tällä hetkellä mahtu (meillähän on näissä neliöissä kahden henkilön ”toimistotkin”), mutta suunnittelen yhden lipaston (vaikka se onkin niii-iin hieno ja rakas) myymistä ja siihen voisi saada jonkin säilytyskalusteen. Tosin Joel haaveilee siihen samaan kohtaa piirtopöydästä :D