Vappupallon valinnan vaikeudesta

”Mä haluun ton! TON! Eiku mä haluunkin ton! TON, TON, EIKU TON!”

Kolmevuotias puolestaan ei ole ihastukseltaan ehtinyt sanoa vielä sanaakaan. Nyt käsi jo kurkottaa kohti lähintä eli spiderman-palloa; kröhöm ootkohan sä nyt ihan varma, että haluat just tuon…?

Tässä vaiheessa ollaan katseltu 500 vappupallon valikoimasta viisi ensimmäistä.

Sofia-prinsessa! Kaja-koira! Vielä isompi Kaja-koira! Teletappi! Dori-kala! Hello Kitty! Se ”mä haluun ton!” muuttuu jokaisen uuden pallon kohdalla.

”Katsellaan nyt ihan rauhassa kaikki pallot läpi”, kuulen tulevan sekä omasta suustani että arviolta joka ikisen muun paikalla olevan vanhemman suusta.

Kun kaikki viisisataa palloa on katsottu, osoittavat lapset edelleen sitä kaikkein viimeisintä. TON. Ihan ehdottomasti TON. Ja jos kierroksen aloittaa alusta, sanotaan taas joka ikisen pallon kohdalla. Kyllä: TON. Entä sen prinsessapallon? JOO SEN. Vai ponin? JOO SEN MÄ HALUAN. Entä se Ryhmä Hau? SEN MÄ HALUAN.

Kolmevuotias haluaa ”sellaisen pallon, joka leijailee hyvin”. Eli periaatteessa ihan minkä vaan PAITSI kun pallon narusta ottaa kiinni niin, että naru edes pikkiriikkisen heiluu. ”SE EI LEIJAILE HYVIN!”. Pallo vaihtoon.

Viisivuotias valitsee Elena-prinsessan. Kolmevuotias valitsee Hello Kittyn. Hieno homma. Viisivuotias vaihtaa Elena-prinsessan Shimmer&Shineen. Okei. Lähdetään kohti kassaa. Kolmevuotias vaihtaa Hello Kittyn (”se ei leijaile hyvin!!!”) prinsessoihin linnassa.

Okei, okei. Hienot valinnat, hyvä murut!

Päästään kassalle.

”Haluutko sä tän?”, kysyy toinen toiselta.
”Joo! Vaihdetaanko?”
”Joo!”

Lapset vaihtavat pallojaan. Toisella oli kuitenkin sitten vähän parempi.

Kaikki ovat tyytyväisiä.

Hauskaa vappua!!!

39

You Might Also Like

 • MarjaH
  29.4.2017 at 13:34

  Meille kotiutui 2 pientä palloa, Vaiana ja Frozen. Lapselle (4 v) kerrottiin, että hänellä on 10€ käytettävissä vappujuttuihin, jotka sitten sai itse käyttää miten halusi. Pallojen lisäksi rahat riitti 3 serpentiinirullaan. Nyt on talo hienosti koristeltu :D

  • krista
   29.4.2017 at 13:48

   Tuohan onkin hieno idea: antaa lapselle ”budjetin” ja saa itse valita sen sisällä! Kyllä tällaiset 4-5-vuotiaatkin tosiaan jo tuollaisen ymmärtäis; meidän 3-vuotias ei kyllä vielä :) Meillä oli niin, että molemmat saivat vapaavalintaiset pallot (muista tarvikkeista ei edes puhuttu) ja itse otin sellaisen kolmen serpentiinirullan paketin. Tavallisia ilmapalloja (vaikkakin vähän jo nuutuneita) on vielä jäljellä synttäreiltä.

   Mutta PERHANA että meinasin hajoilla noihin hintoihin! Foliopallot on tuolla marketeissa tieytysti suht edullisia (me ostettiin Viikin Prismasta) verrattuina pallomyyjien hintoihin; me aina ostetaan marketista. Mutta GRAAH kaikkien muiden juhlatarvikkeiden hintoja, nyt kun jotenkin ”tottui” Espanjassa basaarien hintoihin. Tyttöjen synttäreille ostetut Frozen- ja Ryhmä Hau -pallot maksoivat 4,50e per pussi, aaaargh! En tajunnut ottaa painokuviottomia palloja, ne ois olleet paljon halvempia. Samoin serpentiinien hinnoissa oli erot: ensin otin yhden paketin, jossa oli kaksi rullaa 2,90 (tai jotain), mutta onneksi kurkistin hyllyn päätyyn: siellä oli kolme rullaa 1,90e. Mmmmitä? Ois pitänyt tuoda Espanjasta matkalaukullinen juhlatarvikkeita loppuelämän tarpeiksi :D

 • ElinaBee
  29.4.2017 at 13:48

  Meidän alle 2-vuotias katsoi palloja kerran ja valitsi heti Angry Birds- pallon. Nuorin ei ole koskaan nähnyt tai kuullut mitään vihaisiin lintuihin liittyvää, mutta juuri kyseinen pallo oli ehdottomasti saatava ja mikään muu ei käynyt!

  4-vuotias olisi halunnut valas-pallon, mutta sellaisia ei ollut tarjolla. Onneksi löytyi sininen kala, joka sitten ajoi kyllä asiansa.

  Nämä pitäisi kyllä aina kirjata muistiin nämä pallojenvalitsemisoperaatiot! Ovat niin hellyyttäviä!

  • krista
   29.4.2017 at 14:11

   Hei mä luulen, että meilläkin katseltiin sitä sinistä kalaa! Tai itse asiassa kahtakin; toinen taisi olla se Dori-kala ja toinen joku delfiini. Nää pallojen valinnat ovat kyllä isoja juttuja <3 <3 <3
   -
   Angry Bidrs -valinnankin kyllä hyvin ymmärrän, se on sellainen kirkas ja "selkeä" jotenkin se hahmo, ymmärrän hyvin että vetoaa pieniin! Joskus ne näyttää "liian ikäviltä" meidän tyttöjen silmiin, mutta on niillä onneksi hymyilmeitäkin välillä!

 • Lilia
  29.4.2017 at 14:16

  Mulla oli eilen mukana 2v, 4v ja 6v. 6v katseli hetken palloja, valitsi Kaja-pallon harkitusti, mutta vaihtoinsen hetken päästä kun huomasi isomman Kaja-pallon. Ihaili muita palloja vielä, mutta pysyi päätöksessään.

  2-v käveli ensimmäisen vastaantulevan pallon luo ja nappas narusta kiinnk. Kuvana oli joku rölli joka ei ole mulle tai lapsille tuttu. Odotti kärsivällisesti niin kauan että menin irrottamaan pallon ja pysyi valinnassaan ilman muihin palloihin haikailemista.

  4-vuotias, oli juuri niinkuin tuo kuvailemasi neljävuotias. Päätöksenteossa suurta pulmaa. Pari kertaa palattiin takaisin ja viimeisellä kerralla sanoin että enää ei voi vaihtaa muuta kuin niin että päättää olla ottamatta ollenkaan. Odotin silti akuuttia kriisiä ennen kassaa, mutta ihme kyllä sitä ei sitten enää tullut. Voitto!

  • krista
   29.4.2017 at 14:33

   Hahaa molempia Kajoja ja sitä Röllityyppiä (oliko se sellainen vaaleanpunainen?) katseltiin myös meillä. Se on kai joku uusi leffa; me törmättiin siihen Espanjassa, kun jossain Burger Kingissä oli sen sarjan lelut lastenannoksen kylkiäisinä :)

 • Heidi
  29.4.2017 at 14:16

  Flashback lapsuuteen kun 6v pikkusiskoni sai ostaa vappupallon ja äiti kääntyy minuun…
  Äiti: Heidi, haluatko sinäkin ilmapallon?
  Minä 12v: *nauraa ivallisesti koska liian vanha, lähtee ensi syksynä yläasteelle, mutta sisäinen lapsi haluaa silti jotain* Jaa… tuo skumppapullo näyttää kivalta.
  Äiti: … mutta tuossa on tuollainen noita, sinähän tykkäät noidista.
  Heidi 12v: Nope. Mä haluun skumppapullon.
  Äiti: *yrittää epätoivoisesti puhua ympäri*
  Heidi 12v: PULLO!!
  *lähtee kotiin tyytyväisenä hymyillen, nolostunut äiti vieressä*

  • krista
   29.4.2017 at 14:24

   <3 Ihana! <3 Hei mut skumppapulloja oli myös tuolla edelleen myynnissä! Kestosuosikki :)

  • Hilmukka
   29.4.2017 at 20:04

   Jep, täällä yksi joka välttämättä halusi suunnilleen saman ikäisenä kaljatuoppipallon… ja sai sen. 😂

   • Heidi
    29.4.2017 at 22:47

    Hyvä kuulla että meitä on enemmän, äiti murehti sitten ihan turhaan 😂😂😂

 • M-M
  29.4.2017 at 14:27

  Mä vaan ilmestyin kotiin kauppareissulta Spiderman ja my little pony – vappupallojen kanssa. Lapset oli onnessaan niistä. Paljon helpommalla pääsin 😂

 • A
  29.4.2017 at 14:45

  Meillä lapsi (nyt 5v.) on saanut tyypillisesti valita itse (1v. iästä lähtien). Yksivuotiaana mukaan lähti Angry Birds Stella ja sitten on ollut monenmoisia, yleensä se oma suosikki on löytynyt aika helposti. Tänä vuonna oli lapsi sit kipeänä (koko viikko kotona kuumeessa ja jäi väliin päiväkodin vappujuhlinnat ja sekös harmitti lasta) ja isänsä päätti ilahduttaa tuomalla tuon prinssessalinnapallon…ei siinä muuta, mutta ei vissiin ollut 5km fillarointi ihan helppoa toi kainalossa ;)

 • Ebe
  29.4.2017 at 15:13

  Ei lapsia vielä, mutta minä eilen munkkihyllyllä:
  ”Haluun tota! ”
  ”Ja kyllä vähän tuotakin..”
  ”Uu ja tuota ois kyllä ihana maistaa!”
  ”Oijjoi mikä tämä on?!”
  Ratkaisu; kotiin lähti kolmea erilaista munkkia. Yhteensä kuusi. Ja vain minä syön meillä niitä. Ooooooooohnamnamnam.

  Taidanpa käväistä tuolla pussilla.

  • Ebe
   29.4.2017 at 15:14

   Tämä ratkaisu ei tosin olisi järkevä tuossa ilmapallotapauksessa :D

 • Kkkkrista
  29.4.2017 at 15:18

  Tulipa mieleen tuosta juhlatarvikkeiden hinnoista eräs Thaimaan reissu kun seottiin ystävän kanssa juhlatarvikekaupassa ja oikeesti roudattiin Thaimaasta asti ilmapalloja ja muita härpäkkeitä synttäreitä varten aika iso pussi… Thaikkumyyjä vaan kyseli, että ostatteko itselle vai myyntiin 😅🙈😂

 • Peikkorukka
  29.4.2017 at 16:05

  Meille valikoitui sellainen ihan mini muumipallo meidän kohta 11kk herralle. Pikku-ukko vaan onnistui rikkomaan sen jo ennen kassaa…leikkii nyt sitte tikulla ja pallonriekaleilla. Ehkä ensi vappuna menee paremmin. :D

 • Tilde
  29.4.2017 at 16:30

  Meidän nuorempi valkkasi ihan saman Shimmer&Shine -pallon! Etsittiin sen kunniaksi illalla eka jakso Shimmer&Shineä Viaplaysta, mutta se ei tehnyt vaikutusta.

 • MIMA
  29.4.2017 at 18:58

  Viime vuonna 4v. tyttö halusi ehdottomasti luuranko-pallon. Iskä yritti kovasti saada valitsemaan jonkun tyttömäisemmän. Äiti oli vihainen isille. Tyttö sai lopulta minkä halusu. Luuranko sai kotona nimekseen tytöltä Kaunokirjallisuuden karvakuono ;)

  Tänä vuonna tyttö muisti viime vuotisen episodin, kuinka isi yritti pakottaa ottamaan muumi-pallon. Me olimme unohtaneet koko kärhämän. Nyt hän sai valita minkä halusi ja valinta osui pinkkiin Ryhmä Hau-palloon. Ei varmaan siksi, että se oli ihana ja tyttömäinen, vaan koska myyjä sanoi Ryhmä Hau-pallojen loppuneen, mutta tyttö bongasi kuitenkin yhden, niin pääsipähän sanomaan myyjää huijariksi :)

  Hauskaa Vappua!

 • Karkkibee
  29.4.2017 at 19:52

  Meidän 9v on aina pelännyt vappupalloja – lähinnä siksi että kun tuuli ottaa niihin niin tyttö pelkää hysteerisenä että se karkaa. Viime viikolla oltiin kahestaan Prismassa ja ehdotin että otetaan pallot. Tyttö valkkaa vähän aikaa, 6v veljelle minion ja itelle iso kukka. Sitten sanoi ettei niillä tee mitään ja jätetään ostamatta.
  Seuraavana päivänä olin Prismassa yksin ja näin Pikachu-pallon! Mun oli pakko saada se itelle :D Himassa lapset ihmetteli miksi ostin vappupallon kun ei niillä tee mitään. Vastasin et se on vaan niin ihana! Nyt se roikkuu puolityhjänä metrin lattianpinnasta ja ärsyttää kaikkia :D

  Mä sain muuten elämäni slaagin kerran kun vielä ei ollut niitä painoja naruissa. Meidän monster high-vappupallo leiju silleen puolityhjänä metrin lattiasta mua vastaan kun kävin aamuyöllä vessassa. Ou mai gaad. Onneks niissä on nykyään ne painot eikä ne leiju mielivaltasesti missä vaan.

  • Miitu
   29.4.2017 at 23:34

   Meillä harrasti reilu puolimetrinen Myy samaa – varmaan pari kuukautta 😂 Pikkasen karrrrrmaisevaa.

 • j
  30.4.2017 at 00:29

  Meidän pojat sai myös prismasta valita pallot itse. 4v valitsi heti ison turtles pallon. 2v taas otti ensin perhosen, sen jälleen kalan, sen jälkeen hello kittyn mutta vaihtoi sen lopuksi palomies sami palloon jonka sitten itse narusta talutti kassalle ja autoon :D

 • Tilia
  30.4.2017 at 16:32

  Mulla on vain traagisia vappupallomuistoja; olen kokenut ehkä kaikki mahdolliset vappupallon menettämiset? Kerran se paras karkasi jo myyjältä eikä toista samanlaista ollut. Onneksi omia lapsia ei juuri pallot ole kiinnostaneet eikä joka vuosi ole ostettukaan. Esikoinen oli neljä, kun pallo oli luvattu ostaa ja matkalla hän puhui vanhemmat ympäri, että ostettaisiin mieluummin sillä rahalla legoja, kun niistä olisi pitemmästi iloa. Oli helppo suostua.

 • Heispi
  1.5.2017 at 08:52

  Me käytiin ostamassa jo viime viikolla marketista pallot. Puhuttiin etukäteen siitä ja molemmat (4&2,5v) sanoi jo matkalla, että muumipallot ostetaan. Ja _onneksi_ siellä oli kaksi samanlaista! Huh! Meillä tulee nykyisin riitaa jopa niistä samanlaisista tavaroista, se toisen on ihan vähän parempi kuitenkin. Mutta tää pallo homma meni nappiin.