Meidän vappu kuvina

Vappupallot oli käyty ostamassa jo torstaina:

vappupallot

…ja vappuaaton aamupäivä me vietettin sitten ihan keväästä nauttien omalla pihalla – vanhemmat enimmäkseen puutarhahommissa ja lapset leikkien.

kevät

Lounaaksi – hodaria, jea!

vegehodari

Mä söin hodarini sillä Hälsans Kökin soijachorizoilla, muu perhe tällä kertaa tavallisilla makkaroilla. Hodaripuffaidea siirrettiin myöhempään kesään, koska oltiin saatu kutsu ystävien luo grillailemaan vappuaattoillaksi.

Päikkärienjälkeiselämän vappuasu a la äiti:

päivän asu

…ja a la tytöt:

lasten vappu look

Joelin asukuva ei tallentunut. Sori. Sillä tais olla punainen t-paita, jossa ehkä jo pari pientä reikää.

Ystävien luona vietettiin mahtava ilta. Koska meidän ystäväpiirikin elää aika pitkälti tällaista lapsiperhemeininkielämää, meidän ”vappubileseurueessa” oli tällä kertaa peräti kuusi 2-4 vuotiasta naperoa ja heidän vahempansa. Istuttiin ulkona grillailemassa monta tuntia aurinkoisessa illassa – lapset leikkivät superihanasti (söpöläiset!) ja aikuiset ihmettelivät, että vautsi noiden perässä ei tarvitsekaan enää juosta ihan joka askeleella. Vau.

Ja sää oli parempi kuin juhannuksina mies- ja naismuisteihin.

auringonlasku

Vappupäivänä suunnattiin Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan Vappushokkeloon heti porttien avautuessa kymmeneltä.

Syötiin vähän grillimakkaraa aivan ihanteellisessa retkiympäristössä – löydettiin oma huvimaja, vau!

huvimaja

Jonotus tapahtumassa ei ollut ollenkaan niin tuskaista kuin viime vuonna – oltiinko sitten parempaan aikaan liikeellä vai tekikö lämmin auringonpaiste tämän kaiken; viime vuonna oli tosi kalsea sää.

Esimerkiksi heppakärryajelulle pääsi aamusella ihan ilman jonotusta:
hevosratsastus

”Ajetaan lujaa!”

lujaa

Muu perhe jäi vielä hetkeksi vappumeininkeihin, kun minä:

tanssitunnilla

Treenii treenii. Bollywood Kamleesien kesäkiertue lähestyy – Suomi-turneen reitillä on Helsingin lisäksi (Sfinksi Gala Show ja Shamsinan kevätnäytös) ainakin Åbollyn kevätnäytöksessä vierailu Turussa, Tähtigaala Jyväskylässä ja Kuopio tanssii ja soi Kuopiossa sekä Indian Dance Festival Tampereella (näistä Tampereella en itse ole mukana, mutta muissa olen).

Ai noi kepit vai? Ne on pinnasängyn pinnoja. Hukkasin omat tanssikeppini.

Muutaman tunnin intensiivisten (uhhuh, otti kunnolle!) tehotreenien jälkeen tytöt edelleen nukkuivat ja Joel teki puutarhahommia. Söin Joelin tekemän salaatin…

fetasalaatti

…ja leikattiin eka kertaa ikinä (jaiks) varovaisenvähän meidän omenapuuta.

omenapuu leikkaus

Illaksi vielä anoppilaan syömään niin kuin aina sunnuntaisin. Ja vappuviikonlopun loppuhuipennuksen jo tiedättekin – tän eilisen  kodak klonkku-momentin:

klonkku

…mutta jos luulitte, että ilta tosiaan ois jatkunut viinin juonnilla, tuotan valitettavasti pettymyksen. Mä vaan kuolasin sitä, mutta oon huono avaamaan viinipulloa yksikseen, se tuntuu jotenkin… …oudolta. Kun Joel siis ei juo.

Sen sijaan käytin lasten (yhtäaikaisen! wohoo, tääkin harvinaisluksus on jo muutamia kertoja onnistunut!) hoidossaoloparituntisen…

taimi tukeminen

…kepittämällä kukantaimia.

Elämä risaseks. Joo tiedän tiedän.

Ihan valtavan onnistunut vappu silti! Ihan paras!

23

You Might Also Like

 • Heispi
  2.5.2016 at 15:33

  Vau noita sun istutuksia! Lapset kippas vahingossa yrit kumoon tossa jokin aika sitten, kun olin jättänyt ne huonosti valokylpyyn liian alas. Kesäkukan yritelmät kuivui kokoon kun mä vaan kyllästyin niiden hyysäämiseen. Ei ollut follow-through tässä hommassa kovin hyvä :).
  Onneksi saa ihania kesäkukkia kaupasta :)

  Mut ihana vappu! Mä tein 50 munkkia ja vedettiin ihan överit niistä :) lapsilla naamiaisia, tivolia ja foliopalloja, ihan parasta <3

  • krista
   2.5.2016 at 20:15

   Hahaa, no meillähän ei ole myöskään yrteistä hengissä kuin ehkä yksi rucolanlehti ja nuo kuvassakin näkyvät ”for dummies” -yrtit. MUTTA mä en luovuta, laitoin just pihalle istutuslaatikot :D

   Ja kun sanon ”en luovuta”, tarkoitan, että ”en opi kerrasta” :D :D :D

   Oi, kuulostaapa ihanalta vapulta teilläkin! Itselläni meni sellainen ”jee jee megajuhlintavappu” -meininki ohi jo vuosia sitten, ja nyt on ollut huippua saada taas vappuunkin ihan uusia (tai siis vanhoja) ulottuvuuksia lasten myötä! En oo kaivannut juhlintaa. No okei ehkä tota viiniä vähän :D

 • Iitanen
  2.5.2016 at 16:02

  Oi huippua, mä nii-iin yritän päästä katsomaan teidän esitystä Kuopiossa! Tämä kevät meni afrotanssin pyörteissä, mutta bollywoodin uudelleenaloittaminen (kun viimeksi harrastin sitä yläasteella.. :D) kyllä houkuttelisi! :)

  • krista
   2.5.2016 at 20:10

   Oi, tuu ihmeessä! Meillä on muistaakseni jopa kaksi eri esiintymistä ja useita tansseja – voisin laittaa lähempänä vielä tarkemmin, että mihin aikaan ja missä me ollaan! Toinen tais olla ulkolava. Mutta mulla menee nuo jo sekaisin :)

   Vau, sä oot harrastunut Bollywoodia jo yläasteikäisenä! Ilmeisesti Kuopiossa oli opetusta silloin jo? Vau.

   • Iitanen
    2.5.2016 at 22:22

    Hei, ois huippua jos vaikka facen tai instan puolella vinkkailet, jos et jaksa kokonaista postausta tehdä! :)

    Ja höps asuin tuohon aikaan Tampereella ja meidän koulussa nyt sattui olemaan joku intialainen tyttö, joka rupesi huvikseen pitämään tanssiryhmää :D Eikä sekään kestänyt kuin ehkä yhden lukukauden, kuunneltiin mankalta musaa josta ei tajunnut mitään ja tehtiin jänniä liikkeitä käsillä. Mutta jotenkin se itämaisen tanssin rytmi toimii ja näyttävyys kiehtoo! Harmi vaan, että täällä Kuopiossa näitä etnisten tanssien kursseja on melko vähän saatavilla, pitänee odotella syksyä jos kansalaisopistossa alkaisi itämaisen tanssin kurssi :)

    • krista
     2.5.2016 at 22:32

     Joo, vinkkaan mielelläni! Ja mä voisin kyllä vaikka vähän postatakin näistä tarkemmin, jos joku muukin sattuis olemaan kiinnostunut katsomaan ja samalla vaikka mua keikan jälkeen tanssipuvun hihasta vetäisemään :)

     Ihana tuo teidän tanssijuttu <3 Toi on kyllä ihana laji, suosittelen! Toivottavasti jostain löytyy tarjontaa sielläkin! Ehkäpä joku innostuu, kun me tullaan valloittamaan kaupunki ens kesänä :D

 • mismiss
  2.5.2016 at 21:44

  Vitsi että Silvalla on kyllä ihanan pitkä tukka! :-)

  • krista
   2.5.2016 at 22:10

   Silvan puolesta kiitos :) Nykyään se pysyy jopa suht selvänä, kun alettiin Niiskuneidin ihmesuihkeen lisäksi käyttää saman sarjan shampoota! :)