Varaslähtö hodarikauteen

Yhteistyössä: Hälsans Kök ja PING Helsinki

Ovatko hodarit muuten jotenkin yleisestikin vappuruokaa?

Meillä itsellämme nimittäin ihan selkeästi on – esimerkiksi viime vuoden vappuhodareita näkyy täällä. Ei me niitä mitenkään vielä ulkona (hrr) grillata tai mitään. Katsotaan sitten ehkä joskus juhannuksena.

Mutta just tuossa alkuviikosta erään aurinkoisen illan (jee, aurinko paistaa vielä lasten päikkärien jälkeenkin!) inspiroimana Joel päätti ottaa pienen varaslähdön vappuun, ja…

chilihodari lähis

…teki koko porukalle chili dogeja – NAM!

Onko nuo chili dogit teille tuttuja? Itsehän söin siis niitä näin kotioloissa vasta ensimmäistä kertaa. Eli muuten tuo on varmaan niin kuin hodari, mutta lisätäytteenä on rutkasti chiliä. Ja se ei siis tarkoita sitä mauste-chiliä vaan ruokalaji-chiliä: papu-jauhelihamössöä tai mun kasvisversiona papu-soijarouhemössöä. Mausteeksi tietysti… no ylläri: tuoretta chiliä.

…ja päällä sinappia ja tulista srirachaa (aikuisille) ja ihan perus-ketsuppia lapsille.

Maistui!

Ja tuo chili-lisä tekee tällaisesta pikaruoasta eiku: trendikkäästä street foodista vielä jotenkin ruokaisampaa.

hodaria syömässä1

Kun silloin joskus ajat-ajat sitten olin vähitellen siirtymässä sekasyöjästä kasvissyöjäksi, grillimakkara oli (krapula-salamipitsan lisäksi) varmaan se, mitä eniten kaipasin. Aika monen vuoden ajan mulla olikin tapana syödä ainakin kerran kesässä sellainen mahdollisimman lihattoman makuinen halpisjauhogrillimakkara. Ihan vaan sen fiiliksen takia.

Joskus opiskeluaikana sitten opiskelukaveri hehkutti mulle soijanakkirakkauttaan – hän oli kuulemma ihan koukussa Hälsans Kökin soijanakkeihin. Siitä se sitten lähti; ne ovat olleet ”mun makkaroita” siitä asti. Joitain kertoja silloin keskustassa asuessani hain kyllä myös jossain hifistelyhaluissani ekokaupasta erilaisia kasvismakkaroita maisteluun. Niiden joukossa oli sitten tosi hyvä, vähän vähemmän hyviä ja sitten ihan kamalia. Mihinkään niistä en kuitenkaan niin fiksautunut kuin näihin Hälsans Kökin nakkeihin. Plus se, että näitä saa ihan kaikista meidän normaaleista lähikaupoista. Ei tarvitse erikseen lähteä mihinkään makkaraostoksille.

Ai niin paitsi just noita soijanakkeja syön nykyään ehkä harvemmin. Koska joskus muutamia vuosia sitten Joel nappasi kaupan pakastehyllystä soijanakkien sijaan saman merkin soijachorizot. Kyllä! Näitä! Uusi lemppari löytynyt! Siitä lähtien meidän pakastimesta on löytynyt aina vakkaritarvikkeena näitä:

hälsans kök

Noi on muuten hyviä myös siksi, että ne säilyvät pakkasessa paljon pidempään kuin mitä tuorenakkipaketti jääkaapissa. Voi sitten tosiaan aina olla varanakit pakkasessa – nopeaan ”nyt on nälkä, mitä syödään” -arkiruokaan meillä näitä useimmiten käytetäänkin.

Sitten ”oikeaan vappuun” ajattelin, että oispa kiva sellainen hodaripöytä – että jokainen vois siitä sitten itse kasata omat hodarinsa. Buffet! Joo, sitä sanaa hain: hodaribuffet! Tarjolle väliin laitettavaksi näiden lisäksi vaikka jotain avokadojuttua ja kasvisjuttua ja voisko olla jotain fetaa (vai onko se jotenkin ihan epähodarimaista) ja ja ja… Mitä muuta? Jotain majoneesia? Salsaa! Jugurttityyppistä kastiketta vaikka turkkilaisesta jugurtista…?

Onko teillä ollut hodaribuffetia koskaan – ja mikä oli siinä parasta?

Nam nam nam nam nam nam nam.

chilihodari annos

Nam. Tulipa just nyt nälkä. Hahaha en välttämättä jaksa odottaa siihen vappuun asti! :D

 

 

PS. Aaaa ja pakko mainita esimerkiksi mun lapsuuden lemppariruoka nakkikeitto (näkyy Instassa pääsiäisenä täällä) noilla samoilla Hälsans Kökin soijachorizoilla. Suosittelen testaamaan!

17

You Might Also Like

  • Heidi
    8.4.2016 at 15:28

    Itse tykään noista Hälsans Kökin ”liha”pullista :P Makkaraa en ole vielä uskalanut maistaa, se pitää kokeilla tässä kesän aikana :)

    • krista
      8.4.2016 at 15:37

      Ne on niiii-iiiin parhaita! Gourmet bullar!!! Paitsi nykyään ne taitaa olla nimeltään ihan kasvispyörykät. Se on kyllä toinen mun ikiaikainen herkku, NAM!

  • Riepu
    8.4.2016 at 16:43

    http://www.pouttu.fi/tuote/pouttu-tofu-kasvisgrilleri-320g-kuoreton ja
    http://www.pouttu.fi/tuote/pouttu-tofu-kasvisnakki-280g/
    Nuo mainitsemasi olivatkin tuttuja, yllä myös pari muuta vaihtoehtoa:D, kyseisiin tutustuin kun kriitereihin lisättiin vielä gluteeniton:). Kannattaa kokeilla.

    • krista
      8.4.2016 at 17:47

      Tuttuja nämäkin! :) Ja hyviä ovat; näitäkin joskus ostetaan meille vähän niin kuin vaihtelu virkistää -hengessä :)

  • Kultakatriina
    8.4.2016 at 17:10

    Hälsans köket-merkin takana oleva yritys nimeltä Osem tulee laittomia siirtokunta Israelissa – tässä syy miksi itse en enää mielelläni näitä osta. Hyvänmakuisia toki ovat!

    • krista
      8.4.2016 at 17:45

      Mulle luvattiin (kyselin tätä etukäteen), että yrityksellä ei ole mitään tekemistä laittomien siirtokuntien kanssa, vaikka siis joitain tehtaita Israelissa onkin. Kartankin sain; eivät siis sijaitse lähelläkään, ihan eri puolilla. Näin mulle kerrottiin ja luvattiin, että asia ois näin…

      • Kultakatriina
        8.4.2016 at 18:55

        Oi, no hyvä jos näin tosiaan on :)

        • Aino
          8.4.2016 at 19:08

          Te olette molemmat oikeassa :) Tehtaat eivät tosiaan ole siirtokunnissa, mutta Osem tukee Jewish National Fundia, joka taas tekee kaikenlaista, kuten tukee siirtokuntien rakentamista. Ja Osem on ainakin ollut jollain palestiinalaisten omalla boikottilistalla.

  • Ilona
    8.4.2016 at 17:25

    Ne ton merkin soijanakit ja -pyörykät on kyllä ihan ”aidon” makuisia, ihmettelen miten ne sen tekee, kun jotain aivan kammottavaakin olen maistanut… Chorizoja en olekaan testannut. Harmittaa vain, kun noi taitaa kaikki sisältää kananmunaa? Mielellään söisin vegaanisena, mutta kyllä varmaan kesällä täytyy noita vähän grillailla. Tai sitten ihan oikeeta lihaa. ;) Savutofu muuten maistuu myös ihan nakille, tai no ainakin aika lähelle. Sitä oon joskus laittanut sellaiseen tomaattiseen tuliseen nakkipataan ja on ollut hyvää!

    Hodaribuffettiin vinkiksi hei sellainen rapea paahdettu sipuli! Ja sopisko sinne myös joku coleslaw-tyylinen kaaliraaste?

    • krista
      8.4.2016 at 17:51

      Ne on niii-iiiin hyviä kyllä; nuo pyörykätkin. Ihan erilaisia siis tosiaan koostumukseltaan kuin muut kasvispyörykät, sellaisia… …kiinteämpiä. Mulle nää on ”niitä ainoita oikeita” pyöyryköitä :)

      Kananmuna on muuten vasta poistettu neljästä ton merkin tuotteesta, näin mulle kerrottiin! Eli pihvit, pyörykät, leikkeet ja nuggetit ovat vegaaneja nykyään! Näissä nakeissa sen sijaan kanamunaa on… Savutofusta mäkin tykkään, nam nam!

      Joo, paahdettua sipulia ehdottomasti! Colesaawiin mä taidan olla meidän perheen ainoa, joka siitä tykkää – mutta jos hodaribuffaan tulee muitakin meidän perheen lisäksi, niin sitten sitä vois kyllä todellakin harkita! Nam nam nam!

  • Tessa
    8.4.2016 at 19:13

    Mites teidän buffaan sais kutsun? Tsihihihi kuulostaa hyvältä!

    • krista
      8.4.2016 at 19:42

      Vaikka näin – tervetuloa! :) No, ei me siis oikeasti tiedetä meidän vapun ohjelmasta vielä, mutta luultavasti samaa kaavaa kuin viimeksikin: Kumpulan vappushokkeloa (jos sellainen tänä vuonna järjestetään) ja jossain vaiheessa hodareita :)

      • ElinaBeE
        9.4.2016 at 07:58

        Meidän ainejärjestö (Symbioosi) on kyllä ryhtynyt Shokkeloa väsäämän! Itse en ole tänä vuonna suunnittelemassa, mutta hyvä siitä varmasti tulee ;)
        Ja toi hodaribuffet olis kyllä aika taivas!

        • krista
          9.4.2016 at 22:20

          Jee, kiva kuulla – sinne siis! Viime vuonna meni kyllä vähän jonottamiseksi, kun kaikki muutkin lapsiperheet taitaa suunnata samaan paikaan :D

  • Devika Rani
    8.4.2016 at 20:16

    Hei mekin halutaan hodari puffettiin!! :D :D

    • krista
      8.4.2016 at 20:25

      No hei näistähän taitais sitten tulla isommatkin bileet! Oispa muuten kivaa! Palataan :)

      • Devika Rani
        8.4.2016 at 22:19

        Wohoo! Pistetään Joel ja mun mies keittiöön, niin he saavat loihtia herkkuja. ;) Me voidaan sitten juoruta ja lapset voivat ilakoida yhdessä :D Hyvällä säällä katuliituja ja saippuakuplia? Mähän alan jo suunnittelemaan täällä tapahtumaa :D

        • krista
          8.4.2016 at 22:44

          Hei kuulostaapa kivalta! Meillä on pihalla kalliotakin, jota saa rauhassa katuliitumaalata :)

  • Heidi
    8.4.2016 at 21:39

    Marinoitu punasipuli on hyvää! Ja vappuhodaribuffaan voisi sopia paistettu halloumijuusto (en ole kokeillut mut ainahan se maistuu).

    • krista
      9.4.2016 at 22:21

      Niin maistuu! Noi molemmat itse asiassa. Marinoitu punasipuli on NAM. Mutta hyvää se on sellaisenaankin. Vaikea valita :D

  • Jonnap
    8.4.2016 at 22:06

    Eeva Kolun resepti on super: marinoituja punasipuleita, ite tehtyä valkosipulimajoneesia, cipotlea ja chorizoa!
    Hauskaa vappua ☺

    JonnaP

    • krista
      9.4.2016 at 22:21

      Täytyypä googlata ennen hodaribileitä – kuulostaa niii-iiiin hyvältä!

  • cpop
    8.4.2016 at 22:51

    Ite mietin just joku aika sitten, että jos olis esim. kesäsynttärit tai jotkut muut kesäjuhlat, niin tollanen hodari buffetti ois älyttömän kätevä! Ne on helpompi kasata myös pienempienkin, kuin esimerkiksi tortillat ja noita hot dog leipiä saa myös pienemmässä koossakin, eli just lasten käteen sopivana! Ja miten helppo ois ulkona niitä syödä!
    Nyt sit vaan puuttuu se kesäsankari/-juhla :D :D Ei varmaan naperokaan ihan suostuis siihen että hänen synttäreitä siirrettäis maaliskuulta kesä-/heinäkuulle, haha!

    • krista
      8.4.2016 at 23:03

      No hei voihan juhlan teema olla vaan hodarikesäjuhlat! Ilman sen kummempaa syytä; hodarijuhlat vaan, siinä syytä kerrakseen! :) Me ollaan oltu joskus hampurilaisbuffassa samaan tyyliin eikä siinäkään tainnut olla mitään ”oikeaa” juhlasyytä. Hitsi, pitäis juhlia enemmän kyllä! (ps. ja tää on mun ohimenevä mielenhäiriötoteamus ja johtuu siitä, että odotetaan innolla just meidän huomisia synttärilastenjuhlia :) )

  • Emmi Nuorgam
    9.4.2016 at 08:31

    Meillä on ollut monesti hodaribuffa, koska se on niin helppo ja simppeli tehdä! Ja antaa silti myös tilaa kikkailulle, jos siitä tykkää. Me myös syödään hodareita aika usein ihan arkenakin, kun käydään ostamassa 4Vuodenajasta Tampereelta maan parhaita raakamakkaroita. Klassikko on se, johon tulee sinappia, hapankaalta, marinoitua sipulia ja majoneesia, mutta aina välillä on myös joku muu teema. Kreikkalaistyyppisissä on ollut feta-jugurttikastiketta, tuoreita yrttejä ja tomaatti-sipulisalaattia ja meksikolaisissa guacamolea, salsaa, cheddarjuustoa ja jalapenoa. Aaa vitsi, tuleepa nälkä! :D

    • krista
      9.4.2016 at 22:30

      Eääääh mulla tekee jo toista päivää mieli hodareita näiden kommenttien takia :D Mmmm! Kreikkalaistyyppinen ja meksikolaistyyppinen iskee molemmat mun makumieltymyksiin – ja sit ois se kolmas, intialaistyyppinen… Mitäköhän siinä ois…? Mmmm… <3

  • Epu
    9.4.2016 at 13:37

    Meillä oli hodaribuffa pääsiäisenä, sämpylät tällä ohjeella https://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2014/09/08/valehtelematta-parhaat-hot-dog-sampylat-ja-muutama-sana-leipaveitsesta/, marinoituja punasipuleita, nyhtöhirveä ja bbq-soosia (http://www.24kitchen.fi/shows/sara-la-fountain/recipe/ultimate-burgeri). Oli tajuttoman hyvää ja ruoka loppui kesken:)

    • krista
      9.4.2016 at 22:35

      Noihin hodarisämpylöihin vois kyllä kans joskus panostaa! Me ei olla oikein leipojia, ostetaan mieluummin valmiina, mutta mun omaan makuun tuo meidän tänkertainen hodarisämpylä on kyllä liian höttöinen. Sisus antaa kyllä herkkumaun, mutta ei se haittais, vaikka sämpyläkin ois vähän parempaa! Noi sun tekemät näyttää huippuhyviltä!

  • Lepa
    9.4.2016 at 19:17

    Heippa! Kiinnostais ihan oman elämäntilanteen takia tietää, että miten teidän ruokailufilosofiat sujuu niinku lapsiperheen kannalta? Eli mitä teidän lapset syö ja mikä on teidän opettama ruokasuhtautuminen lapsillenne? Olin tyhmä enkä etsinyt ensin oletko tehnyt jo siitä mitään postausta mutta kysynpähän silti :) Nuo Hälsans Kök -soijanakit ovat mielestäni ihan hirveitä :D Mun lemppari on Anamman Vegobullarit!

    • krista
      9.4.2016 at 22:38

      Mun piti ihan miettiä, että oonko tästä blogannut – mutta ei tule mieleen kokonaista postausta, jonka olisin voinut linkata. Kommenttikentissä tästä on monesti kyllä puhuttu. Voisin tehdä joskus ihan oman postauksenkin!

      Mutta tuolleen ihan yleistasolla (eka kysymykseesi; toinen on niin laaja, että siitä voisin kirjoittaa pidemmätkin tarinat) mä oon siis perheen kasvissyöjä ja muu perhe on sekasyöjiä. Joel on meidän perheen kokki – ja hyvä sellainen (mun makuun) onkin!

  • Naku
    10.4.2016 at 21:43

    Hodaribuffa on juhlien kuin juhlien pelastaja! Ekaa kertaa otin siihen tuntumaa firman kesäjuhlissa, ja sen jälkeen sellainen oli meillä mm. ristiäisissä. Guacamole, raikas salsa ja kuivattu sipulirouhe ovat pakolliset, muita täytteitä voi varioida. Sieltä firman juhlista jäi kasvisnakin tilalle idea paksusta parsasta, on muuten hyvää! Varsinkin jos ei ole vegaani, ja voi oikein kunnolla voissa paistaa. Sämpylään kannattaa tosiaan panostaa ja tilata vaikka jostain leipomosta. Eikä muuten ole kallis tarjoilu, vaikka tilaisi kaiken keitrauksesta.