Ystävien syntymäpäiväjuhla

Postasin eilen Puutalobabyn Instaan useampiakin tunnelmakuvia meidän lastenjuhlasynttäreiltämme – ja isoksi yllätyksekseni meidän synttärikakku taisi saada eniten tykkäyksiä. Siis tämä tällainen hyvin yksinkertainen pakettijätskikakuista koottu linna, jonka kyhäsin sillä hetkellä, kun vieraat alkoivat jo tulla sisään puutaloon. Jätskilinnan keskellä komeilee todistusaineistona rakentajansa sormenjälki.

synttärikakku

Koristeina sekalaiset läjät strösseleitä sekä jo viime vuonna käytetty Tigerin kakunkoristesetti.

Muina herkkuina juhlapöydässä olivat tuoreet hedelmät ja kuivahedelmät, Joelin tekemä salaatti (tammenlehvä, kurkku, avocado, viinirypäle, punasipuli, vesimeloni ja öljyä – plus feta erikseen) sekä valmispakasteista paistetut karjalanpiirakat ja minipasteijat sekä sulattamisvalmiit tuulihatut.

Juhlamehuissa oli havaittavissa ehkä ainoaa minihifistelyä; oon tykännyt hankkia mehut Kaaren Maatilatorilta, vähän jotain… …parempia mehuja kai. Maultaan ainakin hyviä.

Täysstressitön ruokatarjoilu – ja hyvin näytti maistuvan!

Ehkäpä ne Insta-sydämet tulivatkin juuri siitä <3

…ja siis ne bileet tietysti olivat aivan mahtavat!

synttäriviirit

Kolmen vuosikerran synttäriviirit, uusimpana ylimmät perhoset.

Lunttasin viime vuodelta (täältä) – silloin juhlameningeissä oli näköjään 14 naperoa vanhempineen. Nyt tehtiin enkat ja laskettiin pikkutyyppejä huikeat kaksikymmentä.  Ja äidit ja isit siihen päälle.

Vau.

synttärikakun puhallus

Eikä yhtään riitaa tai leikkierimielisyyttä nähty tällaisessa lapsiporukassa – nää ihanat pikkutyypit on vaan niin <3 <3 <3 <3

Synttärit olivat meillä siis taas ihan puhtaat lastenjuhlat; aikoinaan Silvan ensimmäisenä syntymäpäivänä kutsuttiin myös sukulaisia ja aikuisystäviä, mutta siitä eteenpäin on päätetty tehdä linjaus juhlia synttärit ihan lastenjuhlameiningillä. Lasten vanhemmat toki ovat mukana edelleen. Tytöt päättivät itse kutsutut ystävät. Sellaiset parhaat siis, tärkeimmät ja läheisimmät – ja ne, kenen kanssa vaan jotenkin synkkaa ja leikit menevät kivasti yksiin. Hihi kaksikymmentä parasta ystävää siis; olemmepa onnekkaita! <3

Oih ja mä kun olen joskus kai ollut puolisalaa huolissani, että miten erityisesti tuo herkkä ja empaattinen esikoinen pärjää lapsiryhmissä (erityisesti päivähoitoa silloin ajattelin), joissa joskus aikuisen silmiin näyttää, että kovaäänisimmät ja rajuimmat lapset jyräävät muut alleen. Mutta kun näiden ystävysten keskinäisiä leikkejä ja sosiaalisia taitoja seuraa ja näkee, miten hienosti nämä kaikki lapset leikkivät yhdessä, tajuaa vaan niin kristallinkirkkaasti, että oh ei mitään syytä huoleen.

Kun on kiva ja ystävällinen toisille, on helppo saada ystäviä.

Voi rakkaus <3

Ihanien ystävien kanssa on helppo viettää hyväntuuliset, rennot ja ihanat juhlat.

Oi, pitäisi juhlia useamminkin! <3

52

You Might Also Like

  • Vannikkila
    10.4.2016 at 18:42

    <3 Onnittelut sankareille!

    Juhlat nalletalossa? ;)

  • Nellisi
    10.4.2016 at 20:23

    Onnea paljon tytöille! :)

  • a
    10.4.2016 at 20:33

    Meillä juhlittiin lapsen 4v. kaverijuhlat ja reippaat juhlavieraat tulivat pääosin ilman aveceja. Meidän asuntoon ei millään mahtuisi kovin isoa laumaa (nyt lapsivieraita oli 9 ja kolme aikuista ja oma perhe päälle ja meno oli just sopiva). Tietynlainen kasvamisjuttu tämäkin, että juhlimaan mennään ilman äitiä tai isää, oma tyttö jo liuhuu sulavasti kyläluutana ja nytkin pari lasta jotka tuli ”äiti jää tarvittaessa” varauksella totesivat että ”heippa äiti” ja jäivät juhlimaan ilman avecia. Juhlien jälkeen huokasin ilosta, juhlat oli tosi kivat ja nämä pääosin päiväkotikaverit leikkivät niin kivasti ja olivat ihan mahtavaa juhlaseuraa, kohteliaita ja iloisia, 4v. on kyllä mahtava ikä.

    Onnea tytöille, poniyllätys on kyllä ihan mahtava idea!

  • piupali
    10.4.2016 at 21:29

    Vappunaamiaiset seuraavaksi! Meillä on tarkoitus järjestää lapsille vappujuhlat, meidän koko perheellä on synttärit talvella ja haluan järjestää myös kevätjuhlat, joten vappujuhlilla mennään. Simaa! Ilmapalloja! Munkkeja! Ehkä parveke! Montakohan henkeä 70 neliön kämppään mahtuu? :D