Tuoksuskaba

Pelastin eilen illalla sateen alta maljakkoon muutaman pionin ja oksallisen jasmikkeita.

Nyt koko puutalon keittiö tuoksuu ihanalta, ah! Kaksi lempparituoksuani!

Mutta kumpi voittaa tuoksuskaban?

Pioni…

…vai jasmike?

Ulkonäöltään tietysti pionin huikea pörheys on ihan omaa luokkaansa. Mutta jos tuoksulla kilpaillaan, niin kumpi….? Omaan nenääni ehkä jasmike. Ehkä. Pioni on ministi pistävämpi, hyökkäävämpi. Kuten arvoisalle pörhelölle tietysti sopii. Jasmike on aika vaatimattoman näköinen, mutta sen tuoksu silti on mielettömän voimakas, upea. Ja jotenkin… …täyteläisempi.

Jasmike tuo minulle aina mieleen Intian – ei niitä löyhkääviä viemäreitä, vaan ne naisten hiuksissa roikkuvat jasmiinista sidotut kukkakoristeet. Niin ihania!

Ensi yönä sataa ilmeisesti vieläkin kovemmin. Voi mun pioniparat. Täytyy ehkä pelastaa maljakkoon vielä lisää. Toisaalta maljakossa ne elävät vain hetken.

Mutta huumaavankauniin ja tuoksuvan hetken, sentään.

Kumpi on sun lemppari?

12

You Might Also Like

 • Anna
  26.6.2019 at 17:39

  Näin kuvan missä joku oli laittanut sateenvarjon pionien suojaksi ;)

  Voi, joskus toivoisi sietävänsä tuoksuja paremmin. Esim. kieloja olisi ihana tuoda maljakkoon, mutta tuoksu on esimmäisinä päivinä liian vahva.
  Toinen tuoksukas jonka tahtoisin kotiin on posliinikukka. Mutta en kestä sen tuoksua muutamaa minuuttia kauempaa.

  • krista
   26.6.2019 at 21:27

   Joo mäkin oon nähnyt! Me kans yritettiin virittää varjoa tai jotain suojaa, mutta varret ovat niin pitkät, että tavalliset sateenvarjot ei riitä – ja päivänvarjoa testattiin, mutta sitten todettiin, että jos tuuli sen nappaa tai kaataa penkkiin, niin saa vielä enemmän tuhoa aikaan. Niinpä sit päätettiin jättää sikseen, niisk! Joku pressuviritelmä ois kyllä hyvä!

   Ja voi kurjuus tuota tuoksuherkkyyttä! Mä en yhtään tykkää ”keinotuoksuista”, mutta sit just vaikka kukkien tuoksu on jotain aivan ihanaa! Mä en muuten tiedäkään, miltä posliinikukka tuoksuu. Enkä edes, miltä se näyttää :D Nyt googlaan! :)

   • Anna
    26.6.2019 at 22:59

    Pidän peukkuja että tuhot eivät ole suuret :)
    Posliinikukka on hurjan kaunis ja sen saisi hauskasti viriteltyä ympäri huoneen kattoja, mutta tuoksu on todella voimakas. Sanoisin että jopa voimakkaampi kuin hyasintissa.

 • Tuuli
  27.6.2019 at 22:30

  Aika mielenkiintoista… Mulla oli posliinikukka, mutta en ikinä haistanut yhtään mitään. Hyasintin kyllä haistan 😂

 • Torey
  28.6.2019 at 13:14

  Kun me muutettiin tähän taloon, niin pihalla kasvo pioni. Kauheassa ryteikössä. Seuraavana keväänä kävin sen ryteikön kimppuun, ja onnistuin hävittämään sen pioninkin. Vähänkö ärsyttää. Ja silti en oo saanu aikaiseksi istuttaa uutta. 😅

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/06/28/kuin-kreivi-dracula/