Enemmän musiikkia, vähemmän… …biisejä?

Oon tainnut joskus kertoakin, että mulla on ollut tapana kuunnella autossa Radio Rokkiurp… Rockia. (meinasi tulla Joelin antama nimitys) Ei siksi, että mä erityisesti tykkäisin siellä soitetuista biiseistä; suurin osa sieltä tulevasta uudesta musiikista on aika… eijeijei. Mutta Radio Rockia kuunnellessa on aina olemassa sellainen sisäänrakennettu minimaalinen mahdollisuus, että juuri seuraavaksi tulee vaikkapa Red Hot Chili Peppers tai Von Hertzen Brothers. Ja sitten, kun tulee… ooooo. Nyt tuli hyvä biisi, ihanaa. Jee mahtavaa; niiii-iiiin hyvä fiilis! Tän takia kannattikin kuunnella taas puoli vuotta pask… oho eiku?

Nooh. Radio Rockin kuuntelu (lapset kyydissä) loppui kuitenkin kuin seinään sinä kauniina päivänä, kun aukaisin (tirppa kyydissä) autoradion sillä samalla hetkellä, kun Jone Nikula päätti todeta:
”…niin enimmäkseenhän siellä lukee, että v*un h*mo vedä ittes h*rteen.”

Graah! Nopea ranneliike radionappulalle, mutta Jone-perhana oli minua nopeampi.

”Mitä setä sanoi?”, tirppa kysyi silmät pyöreinä.

Ööööh.

Eli sitten etsimään korvaavaa kanavaa. Joo joo, on olemassa kaikki Radio Helsingit sun muut. Mutta jotenkin mulla on niistä sellainen ennakkokäsitys, että mä oon niille liian juntti ja liian vähän hipster. En tunne omakseni.

Mitäs täällä radiossa on automaattisesti ohjelmoituna? Kiekko? EI! Radio Suomi? No ei. Metro Helsinki? Täh. Loop? Hei mikäköhän tää on, kokeillaan.

Alkuun vaikutti aika hyvältä. Hei täähän on tällaista ihan zumbamusiikkia!

Parin automatkan jälkeen totuus kuitenkin paljastui. Jos olette yhtään kuunnelleet tuota, niin ehkä tiedätte, mitä tarkoitan. Nimittäin tätä:

…ja tätä:

Tätä:

Tää jopa pari eka kertaa huvitti:
(viidennelläkymmenennelläkahdeksannella kerralla enää ei)

…mutta j*mankauta ei sitten tyyliin mitään muuta.

Ai joo paitsi että tulee sieltä vielä joku tecknourp…biittibiisi, joka menee silleen: tyd-dyt-ty-dydy-ty-dyt-dyy. Hmm tai ehkä tydyt-dy-ty-dyt-dyy. Nokyltetiiätte,

Joel tuli yhtenä päivänä puhisten kuntosalilta: perhanan kuulokkeet olivat jääneet kotiin ja siellä soi aina se kanava, joka soittaa niitä hemmetin paria biisiä.

”Yeah, my mama she told me don’t worry about your size. She says, ”Boys like a little more booty to hold at night…?”, hyräilin.

Jepjep. Sama kanava.

Enemmän musiikkia, vähemmän puhett... biisejä.

Sarjassamme ”mitä ajattelin tänään”. Tätä. Ja päiväunia.

 

You Might Also Like

 • Juudit
  5.11.2014 at 15:15

  Mulle Radio Helsinki on mennyt ihan täydestä, kuuntelen nettiradiota täällä Joensuussa kun muistan. Hipsteriyteni on kiistanalaista :) Ja sitten pitää mainita bassoradion Seitsemäs päivä, joka soittaa joka toinen sunnuntai ”ylösnousemismusiikkia”. Täällä esimerkkiohjelma. Sellaista sunnuntai-aamua. Ja sitä ennen on ilmeisestikin aina (uusinta) ohjelma nimeltä ipanapa, joka vaikuttaa hyvältä. Never heard, onko joku?

 • eppunen
  5.11.2014 at 15:19

  Mä kuuntelen suomipoppia, koska se on siedettävin radiokanava mun mielestä. Iskelmä on toiseksi siedettävin. Kuuntelisin cd-levyjä jos autossa toimisi cd-soitin. Tai edes kasettia, jos sekään toimisi… Jos olisi paikka audiopiuhalle, laittaisin ipodin kiinni, mutta se on jo ihan liian uutta hienoa teknologiaa mun autolle. Hiljaisuudessa ei voi ajaa koska se on tylsää.

  • nansk
   5.11.2014 at 15:45

   Hei, vinkki tähän: verkkokauppa.comista ynnä muista vastaavista saa sellaisia… mikähän sen oikea nimi on? Eniveis, sellainen härpäke, joka hakee vapaan radiokanavan, se lyödään kiinni kännykkään/podiin ja toinen pää autolaturin paikkaan! Sitten haet laitteen valitseman kanavan radiosta ja ta-daa, omat musiikit radioon.

   Olipas selkeä selitys. Tietääkö kukaan mikä tän masiinan nimi on? Onko sille sellaista? Joka tapauksessa, mulla on sellainen ja on kyllä hintansa arvoinen. Kannattaa.

   • Nellis (Ei varmistettu)
    5.11.2014 at 17:28

    Kuulostaa fm-lähettimeltä, eli on sillä nimi. ;) Mies epäili, että esim. verkkokauppa.comista löytyisi.

 • possu
  5.11.2014 at 15:22

  Radio Rock ja Radio Nostalgia, terveisiä melko kaikkiruokaiselta musiikinkuuntelijalta. Mutta: Nostalgian puolella mainostaa eräs yritys, joka tekee elämästä nautinnollisempaa. Mun mielestä Jone-setä traumatisoi pieniä ihmisiä paljon vähemmän kuin kaalimato.

   

   

  • suvitus (Ei varmistettu)
   5.11.2014 at 15:43

   Mutta kaalimadon mainoksethan on juuri sillä tavalla nerokkaita, ettei lapsi niitä tajua! Ainakaan pieni lapsi. Ihan hyvin voi sanoa sen olleen lelukaupan mainos (eikä tarvitse edes valehdella ;) )

   • Cpop
    5.11.2014 at 16:46

    Mut se on vähän noloa jos lapset rupee kaupassa kertaamaan kaalimadon mainosta, niinkun tädilleni kävi : DDD

  • Aamuruuhka (Ei varmistettu)
   5.11.2014 at 19:54

   Miten ihmeessä seksilelumainokset traumatisoi, varsinkin kun niitä ei mitenkään tajua? :D Ja jos lapsi kysyy mitä mainostetaan, eikö voi ihan rehellisesti kertoa? Tietysti ikäkauden mukaan. Ei lapsi tajua saada traumoja sellaisesta, mihin vanhemmat suhtautuvat terveellä järjellä – katsos kun pikkulapset eivät ole vielä oppineet, että seksi on likaista ja kiellettyä ;) Ja ainahan lapset huutelee ja kyselee kaikkea, en mä siitä nolostuisi vaikka kyselisivätkin kaalimadosta julkisilla paikoilla. Seksuaalisuus on luonnollinen ja positiivinen asia, ja toivottavasti vanhemmat kasvattaisivat lapsensakin ajattelemaan niin :)

   • possu
    7.11.2014 at 14:30

    Ehkä mä oon sen verran kukkahattutäti, että mainoksille mietittäis aika ja paikka. Omat lapset ei enää oo pieniä ja hoksaavat kyllä mitä mainostetaan. Käy nimittäin enemmän omiin korviin ne mainokset.

 • Iitanen
  5.11.2014 at 15:23

  Meillä kuunnellaan YleX:ää, lähinnä siksi et en vaan jaksa kuunnella mainoksia, joita muut kanavat suoltaa melkein enemmän kuin itse musiikkia. Plus, että YleX ottaa soittoon myös tuntemattomampia suomalaismuusikoita ja sitä kautta tutustuu uuteen musiikkiin, jota ei valita sen mukaan, mikä myy. Mutta se mainoksettomuus! (..onko tuo sana?) Ah!

  • Heidi_S (Ei varmistettu)
   5.11.2014 at 16:02

   Mullakin, silloin harvoin kun radiota kuuntelen, valinta on YleX juurikin tuon mainoksettomuuden takia. Ei jaksa, kun joka biisin väliin tulee niitä surkeatakin surkeampia mainoksia. Juontajilla, riippuu tosin vähän kuunteluajasta, on myös hauskoja juttuja. Viime kesänä esim. metsästettiin Suomen surkeinta kesäduunia, jonka voitti joku tuttikoneen käyttäjä :D Ja yllättyisin kyllä todella, jos sieltä tulisi jotain lapsille sopimatonta, vaikkei nyt ihan lapsille suunnattuakaan ole. Itselläkin kirosanat särähtää korvaan niin radiossa kuin telkkarissakin, vaikkei ole edes lapsia.

  • Kristaliina
   5.11.2014 at 16:49

   Radio Rockilla on kans ihan älyttömästi mainoksia. Kerran taisin laskea, että puoli tuntia kestäneen työmatkani aikana ehti tulla vain kolme biisiä, kaikki muu oli mainosta…

  • ironia
   5.11.2014 at 20:30

   YleX ei kyllä voi kehuskella yhtään laajemmalla soittolistalla. Ainoastaan Uuden musiikin ohjelmissa soi vähänä jotain yllättävää, muuten mennään kuukausi tolkulla niillä samoilla renkutuksilla. Parasta on, että niillä on vielä se Himotuimmat-ohjelma, jossa siis saa laittaa niitä samoja soittolistabiisejä paremmuusjärjestykseen. Surullisinta mun mielestä tää on siksi, että kyseessä on kuitenkin Yle:n kanava, joka vois todellakin soittaa vähän laajemmalla kaavalla musiikkia, eikä soittaa vaan sitä, mitä levy-yhtiöt tarjoaa,

    

   Onneksi olen äitiyslomalla, eikä mun tarvi enää kuunnella työpäivän verran radiota jokainen arkipäivä :D

 • AnniM
  5.11.2014 at 15:29

  Asian ytimessä. Tosin sillä erotuksella, että itse rämppään autoradiossa Voicen, NRJ:n, Suomipopin, Radio Mikkelin ja Ylex:n välillä, kun en ole muita löytänyt. Mutta siis missä, MISSÄ ovat nykyisin ne hyvät biisit häh?! No okei, oma käsitykseni hyvistä biiseistä voi olla joskus hyvinkin kyseenalainen, mutta ei perkele noita tämän hetken listahittejä pysty kuuntelemaan ilman, että tekee mieli pahoinpidellä joku riikinkukko. Ja kun NE TULEE SAMAAN AIKAAN KOLMELTA ERI KANAVALTA AINA JA IKUISESTI AAAAARGH.

  Joo, olen siis paininut saman ongelman kanssa ja pahoittelen, että tulin aivo-oksentamaan sen kommenttikenttääsi :D Mutta ihanaa, etten ole ainoa. Vaikka on tuo Stolen dance kyllä ihan jees.

  • Kristaliina
   5.11.2014 at 16:47

   Mä kans periaatteessa tykkään tuosta Stolen dancesta paljonkin. Ja itse asiassa noista ihan kaikista. Mutta graaaah jos saman biisin kuulee sekä matkalla tirpan tanssitunnille että 1,5 tuntia myöhemmin paluumatkalla, niin se on vain liikaa liikaa liikaa liikaa.

   Ärsyttävää, kun hyvät biisit menevät ihan pilalle liialla toistolla!

   Sama kävi muuten joskus pari vuotta sitten tälle:

   • kao kao
    5.11.2014 at 20:08

    iihanaa, koska mä jäin miettimään et mikä sit on sellai musiikkia, jota jaksaa kuunnella koko ajan. Mä nimittäin menin pilaamaan muutaman tosi hyvän biisin soittamalla itsetekemiäni soittolistoja liian usein. Mulle omien listojen hankaluus on se, että niitä pitäis päivittää tosi usein, ettei ne kulu ja mulla ei ole ihan niin laajaa musiikkitietämystä, että sen jakaisin tehdä riittävän usein.. 

    Oon ratkaissut tämän kuuntelemalla töissä Voicen purkkapoppia. Taustameluna. Sellaisen vakavastiotettavan kuuntelun suoritan sit kotona :) Ja autossa kuunnellaan vaihtelevasti sitä mitä mies haluaa (sen auto ja se ajaa) ellen mä sit leiki bambia ja hilaa sinne jotain iloisempia veisuja soittavia kanavia välillä. (Bambi-ilme on se ”voi-kulta-kun-mä-olen-niin-suloinen-että-kai-sä-kuuntelet-pari-tuntia-tätä-eihevimusiikkia-kun-mä-kerran-nätisti-sua-killitän-näillä-lautasen-kokoisilla-silmilläni-ja-räpsräps).

 • Lyydia
  5.11.2014 at 15:31

  Asiaa!

 • Hulmuhelmahumanisti
  5.11.2014 at 15:33

  Yle Puhe, Ykkönen tai Classic sen olla pitää. Nimim. henkisesti mummo, joka ei kestä radiopoppia. Kanavan vaihto, kun menee hihhulointiin tai nykypopulaarimusiikkiin. Nostalgia on ihan kiva.

  • Hulmuhelmahumanisti
   5.11.2014 at 19:20

   Pakko vielä lisätä: Kansanradio! Mitä viihdettä. :D

  • Toinen mummo 36 v (Ei varmistettu)
   6.11.2014 at 09:46

   Mä kuuntelen kanssa Puhetta ja joskus Ykköstä. Puheelta on näppärä kuunnella telkkariohjelmat samalla kun tekee kotitöitä. Harmittaa vaan se uudistus, että kaikki illat on pelkkää urheilua, kun just iltaisin ehtisi kuunnella.

 • Torey
  5.11.2014 at 15:36

  Ite oon nyt tässä parina viimesenä vuonna jotenkin tykästynyt yhä enemmän suomalaiseen musiikkiin ja alkanut kuunnella Suomi Popia. 

  Joskus menin enemmän aamujuontajien mukaan radiokanavilla, mutta kun ne tuppaa vaihtelemaan ”jatkuvasti” niin oon nyt jämähny Suomi poppiin. :D

  Muita siedettäviä on Nova!

 • Järkky
  5.11.2014 at 15:49

  On yksi ylitse muiden: Auran Aallot. Onkohan niillä nettiradiota? Se on melkeinpä jo itsessään syy muuttaa Turkuun. Hyvin vähän puhetta, hyvin vähän mainoksia (ja ne vähätkin ovat ihanan kotikutoisia paikallisten rengasliikkeiden mainoksia, jotka ovat samanlaisia kuin silloin kun lapsena leikittiin radiota. ”hei,hienot renkaat sulla!” ”Joo, hankin ne x:stä, siellä on halpaa” ”Jee,mäkin menen sinne!”, tiedättehän).

  eikä ole toista kanavaa, joka uskollisesti soittaisi Nordmania, Crashia, Puff Daddyn I’ll be missing You:ta, TLC:n Waterfallsia ja mitä näitä kaikkia onkaan. Tunnen suorastaan nuortuvani kun kuulen musiikkia aikakaudelta, jolloin olin hehkeimmilläni.

  On kauheaa ajaa kotiin, kun Auran Aallot lakkaavat soimasta jo Salon kohdalla.

  • Kristaliina
   5.11.2014 at 16:44

   Hihii, mä olin joskus aikoinaan Turussa vuoden kansanopistossa, ja sieltä tehtiin tutustumiskäynti Auran Aaltoihin. Muistan siitä pelkästään sen, että juontajan välispiikki kuului: ”Eteenpäin sanoi mummo lumessa.” Ajattelin, että OMG radiojuontajaa musta ei ainakaan tule :D

   Mulla on muuten vastaava (mutta toisensuuntainen) taajuudenkatoamiskokemus Turun ja Helsingin välillä. Sen talven ajoin sitä väliä, viikonlopuksi aina Helsinkiin. Turkuun päin tullessa yhden tunnelin kohdalla loppui aina Radio City kuulumasta. Se oli aina kova paikka silloin :)

 • Mirka Maaria
  5.11.2014 at 16:02

  Minä kykenen kuuntelemaan vain Ylen Ykköstä ja Puhetta, koska en kestä muiden kanavien juontajia. Ainut vaan, että niistä tulee aika paljon asiaohjelmaa ja musiikki on pitkälti klassiseen painottunutta (sinällään ei haittaa, mutta joskus ois kiva kuunnella muutakin musiikkia). Oonkin jo pidempään haaveillut radiokanavasta, jolla olis monipuolisen hyvän musiikin lisäksi juontajat, joita voi kuunnella ilman että aivot pursuaa ulos korvista silkasta vihansekaisesta säälistä ihmiskunnan rappiota kohtaan. Tilauksessa siis mainokseton kanava, jolla on ammattitaitoiset, sivistyneet juontajat ja laaja, hititön musiikkivalikoima. Kuuleeko Houst… Yle?

 • LauraEm.
  5.11.2014 at 16:08

  Mä kuuntelen Loopia joskus ihan siks, että sieltä ei tuu niin paljon juontajien kalkatusta. Useimmissa aamu-/iltapäiväohjelmissahan on joku jengi joilla on IHAN SIKAMAISEN HAUSKOJA JUTTUJA HEHHEHHEEEE joita ne keskenään huutaa ja röhöttää. YleX:llä on välillä ihan oikeestikin hauskoja tai asiallisia, mut siellä on parilla tyypillä ärsyttävä ääni.

  • Hannahi90
   5.11.2014 at 22:29

   Kesällä 2013 SuomiPopin Aamulypsy show oli just tämmönen. Juontajat nauraa keskenään jollekin joka on ”tosi hauskaa”…

 • Riika. (Ei varmistettu)
  5.11.2014 at 16:16

  Two words:

  Radio Helsinki.

  (…ja viikonloppuisin myös radio Suomi laadukkaiden erikoisohjelmien vuoksi. Radio Nostalgia aivan ykkönen mökkiradiona).

 • All_i
  5.11.2014 at 16:37

  Kokeilkaa Yle1:n aamujen pelastusta eli Muistojen bulevardia. Myös saman kanavan tiistai-iltojen  Kaiken maailman musiikkia saattais olla teistä kiinnostava…? Nämä löytyvät myös Areenasta.

 • Cpop
  5.11.2014 at 16:42

  Miä tykkään kuunnella yleX:ää kun siellä on välillä ihan hauskoja juttujakin ja periaatteessa monipuolista musiikkia (ei oo pelkkää purkkapoppia, eikä pelkkää örinämörinää, joista molemmista tykkään välillä kyllä)… Mutta noh, en enää kuuntele radiota kun EHKÄ keittiössä kokkaillessani ja tämäkin vaan sillon JOS lapsi ei katso siellä miun kanssa koneelta piirrettyjä. Toisekseen meidän radio tai asuinsijainti on sen verran hanurista, että aika harvat kanavat kuuluu. YleX:kin piti hakemalla hakea ja auta armias jos radio vähänkään liikahtaa(tai se hakusysteemi)niin krääääättsss ppsssst blrrrrrrrrrrrrrrr alkaa kuulumaan -.-

  Kuuntelin pari viikkoa nrj:tä ja olin ihan semityytyväinen, kunnes se rupes rätisemään enkä löytäny oikeeta taajuutta enää. Nykyään menee kanava kun kanava HETI kiinni jos kuulen sieltä sen yhden kappaleen joka on vaan jotenkin liian misogynistinen/naista alentava/jotain ärsyttävää, etten edes halua tietää sen esittäjää enkä koko kappaleesta mitään enempää. Rasittaa jo se fakta että se on joku ”hittibiisi” ja porukka kuuntelee ihan onnessaan kappaletta siitä miten joku mies väkisin aikoo mennä naimisiin tytön kanssa joka kieltäytyy hänen kosimisestaan ja kuulemma nainen on vielä kieltäytyessään jotenkin epäkohtelias! HUOH!!!

  • marjaraj (Ei varmistettu)
   5.11.2014 at 17:32

   Ihan pakko vastata tähän, koska tiesin heti, mitä kappaletta tarkoitat, koska luulin siitä ihan samaa:) Kappaleen nimi on tosiaan ’Rude’ ja esittäjänä on Magic. Ne kuitenkin laulaa siitä, että menee pyytämään tytön kättä isukilta, joka on kieltäytyessään rude and he’s gonna marry her anyway. Tyttöpolo on vielä jätetty rauhaan:)

   Vähän off-topic, sorry:)

   • Cpop
    12.11.2014 at 13:24

    Aijaa x,DD Aina oppii uutta! Kiitosta selvennyksestä!

    No mut kuuntelu kokemus kuitenki jo pilattu, en taida päästä tän väärinkäsityksestä aiheutuneen ragen yli :D

  • Jasmin88
   5.11.2014 at 20:10

   Tuosta Rude-biisistä minkä mainitsit, niin jos oikeasti kuuntelisit sanat niin huomaisit että siinähän mies on menossa kysymään tyttöystävänsä isältä tyttären kättä, ei siksi että niin kuuluisi tehdä vaan koska se isä on ”an old-fashioned man” ja tämä laulaja haluaa tehdä vaikutuksen isukkiin. Isä kuitenkin kieltäytyy (biisin videolla tämäkin selittyy hyvin, tytön vanhemmat suht konservatiivisia ja laulaja pitkätukkahippi) johon mies sitten toteaa että ihan sama, ”I’m gonna marry her anyway”. Videon lopussa tämä pari sitten menee naimisiin omannäköisissään häissä, välittämättä vanhempien kommenteista, ja morsiankin vaikuttaa hyvin onnelliselta eikä yhtään alistetulta ;)

   Sanoit että et halua tietää biisistä mitään, mutta tämä nyt oli vähän tällainen ”the more you know”-tilanne, sori :D

   • Jasmin88
    5.11.2014 at 20:12

    Oho, marjaraj olikin jo vastannut! (näin käy kun unohtaa välilehden auki pariksi tunniksi…”

    • Cpop
     12.11.2014 at 13:25

     Haha! Eikös se niin mee että toisto auttaa oppimaan!

 • Pari sannaa
  5.11.2014 at 17:01

  Kannattaa antaa Radio Helsingille mahdollisuus! Siellä soi oikeasti hyvää musiikkia. Tai siis, korjaan: siellä voi soida ihan mitä tahansa musiikkia. Oikeasti, IHAN MITÄ TAHANSA, ei lainkaan pelkkää hipstericooleilua. Yhtenäkin päivänä oli aivan ihanaa, kun kamppailin hirveän tiskivuoren kanssa ja koko ajan soi Radio Helsingiltä 60- ja 70-luvun iskelmiä. Ei todellakaan toistu samat biisit, ja siellä myös puhutaan siitä musiikista! 

  Oon sen verran maalaisjuntti, etten välillä ymmärrä joidenkin juontajien puheesta ihan kaikkea, mutta suurin osa niistä on musta ollut ihan miellyttäviä. Harvemmin kuulee mitään krapulavitsitasoista ”hauskaa läppää” niin kuin monilla nuoria kosiskelevilla kanavilla. Ja asiaakin siellä puhutaan, tässä esimerkki viime aikoina kuullusta: https://www.radiohelsinki.fi/podcast/34586/Tom+Packal%C3%A9n+ja+Maryan+Abdulkarim+kinasivat+rasismista

 • Silkkitassu
  5.11.2014 at 17:10

  Mä joskus toivon et sais olla enemmän juttua kuin sitä musiikkia. Monesti niissä välispiikeissä on niin hauskaa läppää (no vaikkapa ylex iltapäivä tai suomipop aamu) että sitä kuuntelis mieluummin kuin sit musiikkia. Mutta olen samaa mieltä, jos jokaiselta radiokanavalta soi tunnin välein samat biisit niin kyllä se ärsyttää, vaikka hyvä kappale olisikin.

 • Sarba (Ei varmistettu)
  5.11.2014 at 17:23

  Eiku laita nyt vaan se radio helsinki, se on oikeesti hyvä, näin sanon vaikken mikään hipsteri ookkaan, mutta musiikin kanssa kyllä tarkka.

 • tirppa (Ei varmistettu)
  5.11.2014 at 18:18

  Pakko selvittää mitä biisiä tuolla tyd-dyt-ty-dydy-ty-dyt-dyy:llä tarkotat ja ainoo minkä keksin oli tämä:


  Onko sama? 8)

 • Miitu (Ei varmistettu)
  5.11.2014 at 18:29

  Tapasin kuunnella NRJ:iä ennen lasten syntymää. Töihin palattua kanava sitten vaihtui, ku piru vie puolen tunnin työmatkan aikana ei ehtiny kuulla mitään juttua loppuun. Ankaraa mainostusta kyllä siitä, et kohta kuulette jotain tosi mahtavaa, mutta mitään varsinaista huipennusta ei ikinä (jos sellaista ylipäätään oli). Ja sit tosiaan aina samat biisit. Rajansa sillä, kuinka monta kertaa päivässä jaksaa kuunnella ”timantit on nikuisia” jne. Tätä nykyä mulla on yleensä Puhe tai jokin oma cd silloin, ku takapenkki ei oo vaatimas Ti-Tiä, Muumia, jotain muuta lasten renkutusta tai Miinaa ja Manua.

 • jermia
  5.11.2014 at 18:56

  Suomipoppia kuuntelen aina ja aamulypsy ihan suosikkeja! Ei kuitenkaan missään määrin muksuille sopivaa kuultavaa.

 • 1 2