Elämäni ensimmäinen soittolista – ja heti jakoon!

Mähän oon kertonut, miten tänä vuonna Suomeen palatessa radion kuuntelu muuttui mulle ihan… no, jopa vastenmieliseksi. Sen myötä päädyin siirtymään nykyaikaan (oi kyllä), eli ihan oikeasti Spotify:n käyttämiseen, muuhunkin kuin Mimi ja Kukun, Ti Ti Nallen ja Risto Räppääjän luukuttamiseen.

Kuuntelin sieltä ensin valmiita reggaeton- ja spanish hit songs -tyyppisiä soittolistoja, kunnes tuossa reilu viikko sitten totesin, että nyt on aika kypsä: mä voisin tehdä ihan oman soittolistan.

Omien Espanjan-zumbatuntien lempparibiisien jäljille pääsin blogikommenteista saadun vinkin perusteella – kiiiiiiitos miljoonasti! Kävin siis Espanjassa parin viimeisen zumba-tunnin aikana ennen uuden biisin alkua klikkaamassa aina Shazam-sovelluksen päälle. Ja tadaa, se tunnisti ison osan biisejä – harmi kyllä ei ihan kaikkia –  ja sillä tavalla pääsin niiden jäljille!

Tälle omalle listalle laitoin lisäksi Suomen-zumbista tuttuja biisejä. Yhteensä siis 31 biisin verran omia lemppareitani.

Ja tadaa (jos vaan osaan), tässä se lista jakoon! Biisien järjestystä ei ole mitenkään mietitty, suosittelen soittamaan shufflella.

Voisiko toimia kesämusana? Tai jos ei, niin sitten ainakin jokinlaisena musiikillisena kurkistusikkunana siihen, millaiseen musiikkiin olen nyt viime aikoina totaalihurahtanut tämän shaky shaky -tanssi-innostukseni myötä. Näistä tulee niin hyvä mieli!

Myönnän. Vielä muutama vuosi sitten en olisi kuvitellutkaan, että mun autossa raikaa tällainen. Mutta nyt nuo rytmit yhdistyvät mun mielestä sheikkaamiseen, vatkaamiseen ja hauskanpitoon. Oikeastaan näistä jokaiseen biisiin pystyisin tanssimaan (siltä osin, mitä muistan) oman tanssikoreografian, jota oon naama punaisena ja hikeä valuen mahtavalla fiiliksellä hytkyttänyt.

Ja ei, en ymmärrä sanoja. Paitsi yksittäisiä ”corazon” tai ”baila baila” -sanoja sieltä täältä, haha. Baila baila! Joten en ota vastuuta sanoista. Taisi olla useampiakin ”explicit lyrics”-merkintöjä siellä, että luultavasti siellä herutetaan jotain ihan säädyttömyyksiä. Että sori, ei espanjankielisten lasten korville siis!

Olkaa hyvä siis, tässä 31 sheikkausbiisin verran ”mun” musiikkia!

13

You Might Also Like

 • Torey
  25.6.2019 at 12:48

  Pakko käydä kuuntelemassa! Ja vähän sheikata. :D

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/06/25/ikava-jotakin-mita-ei-koskaan-oikein-ollutkaan/

  • krista
   25.6.2019 at 13:16

   Oliko mitään tuttuja biisejä? Tai tykkäsitkö jostain erityisen paljon?

   • Torey
    25.6.2019 at 19:00

    Ei ollu tuttuja! Mä mietin vaan, että millasen superkuntoon sitä tulis jos joka päivä sheikkais noiden tahdissa ihan täysillä! :D

    • krista
     26.6.2019 at 16:43

     No hei mä käyn nykyään neljä kertaa viikossa, 60 minuuttia ja TÄYSILLÄ :D Viime talvena 2-3 kertaa, ja ei tullut taukojakaan, kun en ollut kipeä. Ja siis ihan vilpittömästi voin ylpeänä sanoa, että kunto on noussut ihan hemmetisti! Lähtöhän oli mallia ”rapa” Seelan jälkeen, olin siis ihan susisurkeassa kunnossa. Mutta kyllä se TÄYSILLÄ sheikkaaminen vaan on näkynyt kunnossa ihan älyttömän paljon. Nykyään vedän zumbat niin kovaa, että muu salillinen taitaa katsoa, että ”ooookei?” :D :D :D Ja esimerkiksi yksi päivä juoksin pitkästä aikaa bussiin pidemmän matkan, ja kun istahdin penkille, tajusin, että MÄ EN EDES HENGÄSTYNYT. Pari vuotta sitten en ois edes kyennyt siihen juoksupyrähdykseen, olisi neljäsosamatkassa jo alkanut pistää kylkeen, henki salpautunut ja pissat tulleet housuun :D :D :D

 • SJ
  25.6.2019 at 14:10

  Kuunteluun menee!:) Mulla on itsellä vähän samanlainen tarina: asuin vajaan vuoden Espanjassa, enkä sen jälkeen ole oikein lämmennyt muulle kuin espanjankieliselle musiikille. ”Lattarirytmit” vaan jotenkin tuo ihan eri tavalla energiaa ja iloa ja on ihan pakko tanssia!:) Hetki meni Suomeen paluun jälkeen, että pystyin kuuntelemaan espanjankielistä musiikkia tai katsomaan sarjoja, kun tunnereaktio oli niin akuutti ikävä takaisin, vaikka en ns. oikeasti halunnutkaan takaisin. Nykyään lattarimusa toimii piristävästi ja lievittää kaipuuta Espanjaan ja uskottelen itselleni näin ylläpitäväni kielitaitoani:D vaikka välillä tulee kyllä hymähdeltyä sanoituksille, tuntuu, että erityisesti latinalaisamerikkalaisten hittiartistien sanoituksista välillä kuuluu konservatiivisempi ja patriarkaalisempi kulttuuri, ja sisäinen feministi irvistelee, mutta lanteet ei lakkaa heilumasta:D

  Itse tutustuin ”lattarigenreen” salsan kautta, myöhemmin aloin kuunnella myös reggaetonia ja bachataa fiiliksestä riippuen:) Reggaeton on ollut viime vuosina isossa nosteessa mainstreamin puolelle ja viime vuosina siihen on törmännyt Suomessakin enemmän, siis sen yhden pakollisen reggaeton-kesähitin lisäksi;)

  • krista
   26.6.2019 at 21:35

   Joo mä oon ihan täsmälleen samaa mieltä: lattarirytmit saa hyvälle tuulelle, ja tulee IHAN erilainen fiilis kuin jos kuuntelisi jotain melankolista. Tulee sellainen olo, että haluaa tanssia ja pitää hauskaa!

   Hihi ai sä ymmärrät sanat! Mun feministiminän ”pelastaa” se, että en ymmärrä :D Joitain biisejä oon katsonut translatorilla, ja olin itse asiassa yllättynyt, että esimerkiksi Daddy Yankeella ei ollut niin sovinistista kuin olin (sanoja tajuamatta) kuullut, enemmänkin sellaista herutusta :) Mutta musiikkivideoita… aijaijai, ei kykene. Joku T”aki taki” on niin karsea se video, että on vähän pilannut koko (muuten hyvän) biisin, ihan… …puolipornoa. Ihan karseaa, kun lapset tykkää siitä biisistä ja täytyy olla tarkkana, että eivät näe videoita. Mutta onneksi ei tarvitse katsoa visuaalisia toteutuksia näistä :D

   Onko muuten tälle kesälle joku ”yleinen” kesähitti reggaetonia? Tai mitä hittejä aiemmin on ollut? Mä oon vähän tälleen hittipimennossa, en tavallisesti tule kuulleeksi mistään hittejä ja oon ihan pihalla aina, kun muut hokee, että ”NO TOTTA KAI SÄ TÄN OOT KUULLUT” :D

   Bachata on muulle lattarityyleistä ehkä uusin. Sitä on ollut muutaman kerran tansseissa! Mitkäköhän biisit sitä edustaa?

 • M
  27.6.2019 at 11:35

  Suomibachataa voi kuunnella Vili Mustalammelta, julkaistuina kappaleina Liian ihana ja Mä olen sun kokonaan, löytyy Spotifyista (Youtubessa Spotifyita enemmän vielä biisejä, ei pelkkää bachataa vaan muitakin lattarirytmejä). Prince Roycen (esim. Deja vu, La carretera, Darte un Beso…) ja Romeo Santosin (Propuesta indecente, Eres Mia, Carmin, Me Voy…) kappaleista moni on bachataa. Spotifyista hakemalla bachata hakusanana saa varmsti hyvän kattauksen myös! :)

  • krista
   27.6.2019 at 12:00

   Kiiiiiiiitos, lähden bachata-tutkimusmatkalle! <3 Tuttuja biisejäkin tuossa on, mutta korva ei ole niin harjaantunut, että tunnistaisin kovin hyvin vielä lattarimusiikkilajeja toisistaan!