3 + 1 tragediaa perjantailta

Kolme elämäni tragediaa tältä perjantailta:

1:
Minulta leikattiin pois viisaudenhammas ja saan syödä vain tätä:

2:
En tykkää tän trio-jätskin suklaasta. Se on liian makeaa, se peittää muut maut alleen ja siinä on tuollaisia inhoja suklaahippusia, joiden pelkään menevän hampaan jättämään aukkoon ja aiheuttavan tulehduksen.

3.
En saa syödä riittävän vahvoja särkylääkkeitä, koska imetän.

Plus yksi:
Nyt saisin nukkua (koska ämmi & Joel & viikonloppu), mutta olen niin kipeä, että en saa unta.

Au au au au au au jätskiä.

 

You Might Also Like

 • kao kao
  24.10.2014 at 19:48

  Voi Krista mä toivoisin olevani sun tilalla.. Kävin keskiviikkona särkypäivystyksessä, kun en saa enää suuta auki. Tohtori tutki hampaitani ja otti röntgenit, totesi että viisaudenhampaat vasemmalta ovat tulehtuneet ja että vastaanotosta voi varata ajan niiden poistamiseen. Sieltä minä sitten lähdin burana 800 mg reseptin kanssa ja aika hampaan poistoon yli kuukauden päästä.

  Kuukausi tätä kipua.. Buranan kanssa joka on yhtä tyhjän päälle.. En tykkää. Tyhmäät viisurit kun olette olemassa.

  • kaktuskakru (Ei varmistettu)
   24.10.2014 at 19:54

   Eihän burana auta siihen tulehdukseen mitenkään. Kyllä mä sain ainakin kiirellisen viisurin poiston, kun huomattiin sen tulehtuneen. Hassua, että noin kauan pitäis odottaa, varsinkin, kun burana ei välttämättä edes auta hammaskipuun(ei ainakaan mulla auttanut silloin ko oli tulehtunut).

  • pienisisko
   24.10.2014 at 20:01

   Muistithan mainita että hammas on tulehtunut! Ainakin Helsingissä pääsee kokemuksen mukaan melko rivakkaa poistoon, kun tilanne on sen verran paha. 

   Tsemppiä!

  • Kristaliina
   24.10.2014 at 20:02

   Voi ei, noin pitkä aika säryn kanssa!

   Multa ei olisi tarvinnut muuten edes leikata (ei ollut edes puhjennut vielä), mutta se piti ottaa pois sitä tulevaisuuden leukaleikkausta ajatellen. Oli ihan yllättävän iso operaatio – ennen multa on vaan nyhdetty, mutta nyt oli kunnon leikkausvarustukset. Multa kysyttiin, että ”jännittääkö?” Olin just vastaamassa, että ”eeeeei”. Mutta sitten ne sanoivat, että ”niin me nähdään sun pulssi tuosta monitorista”. :)

   Mutta hitsi! Pääsisitkö sä mitenkään nopeammin? Yli kuukausi, eihän sitä voi kestää. Mitä tuollainen maksaisi yksityisellä? Burana ei tosiaankaan auta – nimimerkillä kokemusta on: mulla on lääkkeinä ihan normaalivahvuista Buranaa ja Panadolia. (normaalisti näihin kai saa kunnon kolmiolääkkeet) Juu ei auta: särky säteilee silmään ja korvaan asti, au au au au au au.

   Vaikka tietty tää on varmaan vaan pientä, mitä se tulee sitten siinä varsinaisessa leukaleikkauksessa olemaan. Mutta sit saan kyllä varmaan kunnon tropit.

   • kao kao
    26.10.2014 at 19:28

    Kaktuskakru: joo ei auta burana yhtään mihinkään. Onneksi kaapista löytyi arcoxiaa vanhaan nilkkavammaan määrättynä. Sillä on edes minimaalinen vaikutus.

    Pienisisko, ku se lääkäri nimenomaan totes kivun johtuvan tulehduksesta.. Et ilmeisesti se ei ole tääl Vantaalla mitenkään suuri kriteeri saada poisto särkypäivystyksessä.

    Krista, mulle tarjottiin oikotietä siinä vaiheessa, jos suu ei ollenkaan avaudu ja poski turpoaa. On se nyt ihan ministi turvonnut, mut ei varmaan tarpeeksi. 

    Oon täs loppuviikon aikana huomannut et tän kaa kestää, kunhan ei syö mitään, ei juo mitään, ei haukottele, puhu paljon tai naura :)  Noi kaikki pahentaa kipua. Töissä tiuskaisin lopulta lounaspöydässä kaikille, jotka tarjos mulle (rahattomalle) vaihtoehdoksi yksityistä, että kolehdin kun keräätte, niin minä menen kyllä samantien. Ei ihan irtoo tollai 200-800 € ihan tosta noin vain. 

    Mut, sushia syöden (sitä ei tarvi purra paljon), äärimmäisen vakavana ja puhumattomana kohti uutta viikkoa :)

 • Nii
  24.10.2014 at 20:15

  Piti kyllä ihan hymähtää, kun oman postauksen julkaisun jälkeen luin seurattuja blogeja ja tämä tipahti vastaan. Saa kyllä olla uskomattoman kiitollinen siitä että hammassärky on se joka tänään ansaitsee tragedian arvonimen.

  Eikä siis todellakaan mitenkään loukkaus- tai edes vähättelymielessä! Nyt vain sattui niin hyvin kohdalle että ihan aidosti vähän nauratti. Toivottavasti kipu helpottaa pian!

  • Kristaliina
   24.10.2014 at 20:35

   Eiku tragedian oli tarkoitus olla toi jätskin syönti :) Eli ei oikeasti tragadia ollenkaan :)

   • Nii
    24.10.2014 at 20:41

    Siis joo ymmärsin kyllä ja tajusin myös että vitsi oli vaan koko postaus. Jotenkin kun vaan itse on päivän seurannut uutisia ja sitä tragedia-sanaa on vilauteltu piiiiikkusen eri mittakaavassa niin nauratti tää sattuma :)

    • Kristaliina
     24.10.2014 at 20:45

     Joo :)

     Ja joo, ihan oikeasti – tosi kamala tuo Utsjoen tapaus. Mä kans sitä oon nettiuutisista seurannut…

 • Yks hammashoitaja vaan... (Ei varmistettu)
  24.10.2014 at 22:56

  Haudo hei sitä poskea kylmällä niin se estää vähän sitä turvotusta ja kipua. Ja suuta kannattaa huuhdella (EI purskutella) apteekista saatavalla klooriheksidiiniä sisältävällä suuvedellä niin saat pidettyä sen tulehduksen minimissä. Ja tsemppiä, sunnuntai on jo parempi :).
  Ja hei, innolla odotan sun uusia hammaskokemuksia. Kerro niistä lisää jos vaan jaksat.

 • Hen--na (Ei varmistettu)
  24.10.2014 at 23:17

  Tsemppiä! Itsellä oli sama tilanne reilu pari viikkoa sitten. Ihan jäätävä tuska melkein kaks viikkoa ja myöskin imetyksen vuoksi kevyemmillä kipulääkkeillä. Synnytyksen jälkeenkään ei tarvinnut syödä särkylääkettä näin kauaa. Nyt sentään jo voiton puolella. Mutta onneks se jäätelö edes hiukan lohduttaa tilanteessa. Tosin sillon kun sitä sai luvan kanssa syödä niin teki mieli ruisleipää ja porkkanaa.. Toivottavasti sulla menee vähemmällä kipeilyllä ohi!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  25.10.2014 at 10:00

  Jäin miettimään että mä sain panacodia kun multa poistettiin viisaudenhammas..imetin myös..lapsi oli kyllä yli yksi että imetys vähäsempää. Kerroin kyllä tietysti imetyksestä. Sen verran hirvitti kun olin ihan lääkepöllyssä, että en imettänyt kuin vasta illalla kerran..

  • honeychile
   25.10.2014 at 10:41

   Se on muuttunut vasta aika hiljattain, ettei Panacodia saa käyttää imettäessä, mutta tosiaan on nykyään kielletty.

 • Annaa (Ei varmistettu)
  25.10.2014 at 12:56

  En tiedä helpottaako tämä tieto yhtään, mutta multa on poistettu useampi hammas leikkaamalla ja joka kerta olen saanut vain Burana 800-tabletteja enkä mitään sen vahvempaa, vaikka en olekaan ollut raskaana/imettänyt.. :)

 • annemi
  26.10.2014 at 21:03

  TSEMPPIÄ!!! vaikka omasta viisuripoistosta on jo 1,5 vuotta (veivät kaikki 4 kerralla) niin muistan elävästi ne kivut. Au. 

  Mä sain Panacodeja kipuun mutta niistä meni kuuppa niin sekaisin että en halunnut enää syödä niitä kun ns. pahin oli ohi.