Toive terveestä joulunajasta

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Lifen kanssa.

”Jos jouluna ei ole flunssa,
voiko joulupukki tullakaan…?”


Tämän postauksen alku on myös vanhan kirjoitukseni otsikko, vuodelta 2012. Meidän perheen olennaisin jouluperinne nimittäin on kautta aikojen ollut (jo ennen lapsia), että ainakin joku perheenjäsenistä on joulunpyhinä flunssassa.

Etukäteen me kuviteltiin olevamme täällä Espanjassa jotenkin terveempiä kuin Suomessa, meri-ilmasto ja silleen. Mutta valitettavasti totuus on ollut ihan toinen. Ihan samaan tapaan ne flunssat täälläkin kiertävät. Pahimmillaan saadaan jopa sekä täkäläiset pöpöt että Suomesta tulevat pöpöt siihen päälle.

Tänä vuonna ennen tänne Espanjaan lähtöä en sitten hankkinutkaan pelkästään ”mitä käteen sattuu osumaan” -vitamiineja, vaan marssin (osana tätä kaupallista yhteistyötä) Lifen myymälään Rediin. Siellä myyjä oli sopivasti vapaana ja selitin hänelle meidän perheen tarpeet: me ollaan jatkuvasti flunssassa ja lähdössä talveksi Espanjaan. Lisää vastustuskykyä akuutisti tarvitaan.

Ja ah! Olipa jotenkin ihanan helppoa saada tuotteisiin ammattilaisen suosittelut. Kävimme siis läpi erilaisia tuotteita vähän laidasta laitaan, ja niistä sitten valitsin, että mitkä meidän perheelle tähän talveen tuntuisivat kaikkein parhaimmalta. Lapsille ja aikuisille.

Itselläni etenkin se omien vitamiinien muistaminen on aina ollut se hankala juttu – lapsille kyllä muistan antaa. Mutta nyt päätin tehdä tässä sellaisen henkilökohtaisen ryhtiliikkeen.

Tässä siis meidän perheen tämänhetkistä vitamiinicomboa:

Oikeastaan kaikki näistä ovat hyviä, mutta jos valitsisin näistä viisi lempparia, joita ihan erityisesti haluan suositella, niin ne ovat tässä:

1. Life Kidz Vitamin D (lapsille)

Ja me kun luultiin, että meidän aiemmat lastenvitamiinit ovat olleet hyvämakuisia! Nämähän ovat nyt sitten ihan MEGAHERKKUJA – ei todellakaan jää lapsilta syömättä nämä ”aurinkopastillit”, eli siis D-vitamiinit. Nämä ovat vielä lapsien iloksi tuollaisia hymyilevän auringon muotoisiakin, sellaisia viinikumimaisia herkkuja. Väitän vilpittömästi, että parempaa kuin karkki.

Jos aikuinen ei muista antaa, niin lapset kyllä muistuttavat.

Tosi iso suosittelu näille! Sisältävät 10 mikrogrammaa D-vitamiinia. Ja: ovat tosiaan aivan älyttömän hyvänmakuisia!
(miinusmerkkinä ehkä se, että myös aikuisen tekee mieli syödä näitä lapsilta salaa)

2. Bioteekin Probiootti junior (lapsille) sekä Bioteekin Probiootti comp  (aikuisille)

Heh lapsille on jotenkin aina olennaista keksiä erilaisille ”pastilleille” nimi: nämä mansikanmakuiset lasten maitohappobakteerit ovat sitten meidän kielessä supersankarikoirapastilleja.

Yhdessä supersankarikoirapastillissa on kaksi miljardia maitohappobakteeria, ja lisäksi vielä c-vitamiinia.

Ja mä itse olen syönyt nyt kuukauden verran näitä aikuisten probiootteja, joissa on kuusi miljardia maitohappobakteeria, ja mukana myös glutamiinia ja biotiinia. Maitohappobakteereita olen reissuilla syönyt uskollisesti aina ennenkin (ja koko perhe), mutta tässä on vielä huomattavati enemmän maitohappobakteereita kuin mun aiemmin käyttämissä.

3. A. Vogel VegOmega-3

Nyt seuraa paljastus: mä en ole koskaan syönyt omega kolmosia. Koska kala. Vaikka mä olen kuinka tiennyt ja lukenut, että Omega-3:t olisivat hyvästä, niin en ole vaan pystynyt – sen kalaöljyn takia.

Okei tiedän edelleen sen, että paras Omega-3:n lähde on ilmeisesti just se kala, mutta entä kun ei voi syödä kalaa. No, tähän asti oon ollut syömättä mitään. Mutta hei! Tämä A. Vogelin VegOmega-3 on täysin kasvisperäinen, eli se sopii meille ”kalattomille” ja myös kokonaan vegaaneille.

Todellakin tämä mulle! Nyt loppui sekin ”pitäis pitäis”, eli nyt minäkin syön Omega-3:a!

4. Life D-vitamiini 80 mikrogrammaa

Mun aiemmissa (vaihtelevissa) monivitamiineissa on ollut ripaus D-vitamiinia. No, nyt ajattelin syödä vähän enemmän kuin ripauksen, eli tässä D-vitamiinissa on nyt sitten 80 mikrogrammaa. Se tuntui sopivalta.

Tämä D-vitamiini on sellainen, että asiantuntijatkin taitavat olla sen sopivasta määrästä eri mieltä, virallinen suositushan on jopa niin alhainen kuin 10 mikrogrammaa. Mutta mä uskon, että tämän 80 mikrogrammaa pystyn kuitenkin turvallisesti syömään tässä talven aikana – täällä toki aurinko paistaa paremmin kuin Suomessa, mutta aika paljon siitä auringonpaisteajasta tulee (valitettavasti) kuitenkin oleskeltua töissä sisätiloissa.

Heh ja se on pakko kyllä kertoa tämä: Todellisuudessa yksi kriteeri just tämän D-vitamiinin valitsemisessa oli se, että myyjä kertoi tämän olevan peräisin jäkälästä. Haha, jotenkin… ..suloista, en tiedä miksi. Ehkä se jotenkin iski mun kuusamolaisytimeen! :D

Eli tämä on myös vegaaneille sopiva tuote, kapselikaan ei sisällä liivatetta.

5. A. Vogel Echinacea-purutabletti

Jos tämä suosituslista olisi ollut lempparijärjestyksessä, tämä olisi melkein voinut olla ykkönen! Koska siis… …onko kenenkään muun lapsuudenkodeissa syöty (tai oikeastaan juotu) ”auringonhattutippoja”? Meillä nämä olivat tosi tärkeitä lapsuuskotona. Aina flunssan ensioireiden tullessa äiti laittoi Vogelin Echinaforce -tippoja mehuun, ihan pystyn palauttamaan sen maun suuhuni!

Ja nyt huomasin ensimmäistä kertaa tuolla Redin Lifessä, että näitähän on nykyään myös purutabletteina! Pakko testata!

Nämä Echinacea-purutabletit maistuvat appelsiinilta (ne perinteiset tipathan ei rehellisesti sanottuna olleet kovin hyvänmakuisia), eli nämä menevät tosi hyvin lapsillekin! Oon itse näihin tosi kovasti tykästynyt, ja kun tämä purkki loppuu, niin tahtoo lisää. Todennäköisesti pyydän jotakuta tuomaan joululahjaksi näitä mulle :)

Näitä ei taida olla kaikissa Lifen kaupoissa (en harmi kyllä löytänyt heidän verkkokaupasta), mutta jos omasta Lifen myymälästä löytyy, niin suosittelen todellakin testaamaan!

Saisikohan nyt sitten tällä arsenaalilla (ja päälle hyvällä käsienpesulla ja vielä paremmalla tsägällä) meille tänä jouluna flunssattoman joulun…?

Alku oli ihan lupaava: ihan ensimmäinen täällä kiertänyt kröhä ei meihin tarttunut (tavallisesti meille tarttuu jokainen yskäisy), ja toisesta pöpöstä selvisimme lasten vuotavilla nenillä ilman kuumetta, ja päälle minun silmätulehduksella.

En tiedä, voiko näin olla – mutta mulla oli sellainen fiilis, että ehkä mullakin olisi ollut se sama flunssa tuloillaan, mutta se ei vaan ”tullut päälle” flunssana, vaan sain sen pelkän silmätulehduksen. Että olisikohan oikeasti vastustusukyvyssä jo ollut jotain paranemista…

Nooh, ei noista ehkä niin yksi yhteen tiedä, mutta ainakin musta tuntuu siltä! Ja niin kuin olen kertonut, niin mullahan on ollut leukaleikkauksen jälkeisten vahvojen antibioottien jälkeen vuosikausia ihan surkea vastustuskyky. Olisi jo aikakin saada se kohdilleen!

Joulusta puheen ollen – voisivatkohan nämä toimia myös joululahjavinkkeinä? Ja tuolla Lifellä on myös paljon erilaisia jouluun liittyviä tuotteita, sekä joulupöytään että lahjaideaksi.

Mulla itselläni ainakin on hyvin vahvana se, että en halua mitään tavaraa. Mutta esimerkiksi tuollainen purkillinen Echinacea-purutabletteja todellakin olisi tervetullut lahja. Ehkä jonkun korvaan olen ankeuttaja, kun haluaisin paljon mieluummin purutabletteja kuin kaulakorun tai edes konvehtirasian, haha.

Mutta siis jos näin muotoilee: lahjaksi hyvinvointia! Kuulostaa hyvältä, kyllä kiitos!

Sieltä Redin Lifestä bongasin muuten muutaman muunkin (oikeastikin) jouluun liittyvän tuotteen meillekin. Meidän kanssa Espanjan joulunviettoon lähtivät Lifestä tällaiset:

Lapset saivat siis molemmille omat Moo Freen joulukalenterit – eli maidoton, gluteeniton, soijaton ja vegaaneille sopiva joulukalenteri. Vielä ei olla tietenkään avattu ensimmäistä luukkua, joten mausta ei uskalla sanoa mitään. Lauantaina tiedetään, toivottavasti on hyvää! Lapset ainakin odottavat ihan valtavalla innolla.

Lisäksi mulle tulee nyt ensi joulun ”joulukinkku” seitanista. Tällaista muutama joulu sitten söin ja viime jouluna tällaisesta haaveilin. Nyt on ainekset mukana!

Ja myös tuollainen lämmitettävä pupupehmolelu lähti meidän lasten sänkyjä lämmittämään – tuolla on siis sellainen mikrossa lämmitettävä pussi sisällä. Oikeasti sitä ei olla kyllä kovin monesti täällä lämmitetty, mutta sellainen mahdollisuus kuitenkin olisi olemassa. Mutta unilelukäyttöön pupu pääsi kuitenkin ihan välittömästi. Meinattiin ensin säästellä sitä joululahjaksi, mutta lapset ehtivät sen pakkauksen lähtötohinassa jo nähdä, joten… no, ei ollut sitten joululahja.

Aaa ja sitten oli vielä tämä yksi, jolla me kylläkin herkuteltiin jo Suomessa – ah mä rakastan inkivääriä:

Inkivääritoti me juotiin siis jo ennen lähtöä Suomessa kotona, oli ihan valtavan hyvää!

Life lupasi myös tänne blogiin arvonnan!

Täten siis arvotaan kaikkien tähän postaukseen kommentoineiden kesken kolme kappaletta Lifen Life Body & Soul -luonnonkosmetiikkatuotepaketteja (arvo noin 50e per paketti).

Kerro vaikka kommentissasi, millaisen Lifen luontaistuote- tai hyvinvointituotteen voisit antaa joululahjaksi, ja kenelle? Lifen joulukuvasto löytyy täältä. Ostaisitko mieluiten lahjaksi jotain joulutuotetta (vaikka luomusuklaata) tai luonnonkosmetiikkaa, vai olisiko sulle (niin kuin mulle on) luontevaa kääriä pakettiin vaikkapa purkillinen vitamiineja…?

Kilpailu on käynnissä to 6.12. klo 16 asti ja kilpailun säännöt löytyvät täältä.

Kaupallinen yhteistyö: Life

6
Like
2

You Might Also Like

 • Kaisa
  3.12.2018 at 15:29

  Jotain hyvää suklaata tai vaikka pähkinöitä voisin ostaa melkein kelle vaan, varmaankin rakasta ystävää ilahduttaisin. Luonnonkosmetiikkaa ostaisin lisäksi itselleni. Esim. jonkun palashampoon voisin myös ostaa lahjaksi vaikka siskolle tai ystävälle. :)

 • Henni
  3.12.2018 at 20:11

  Luonnonkosmetiikkaa äidille, joka on jo siirtynyt käyttämään kokonaan sitä :-) itsekin pitäisi kyllä kokeilla!

 • Nyyti
  3.12.2018 at 22:35

  Paremmalle puoliskolle laventelihierontaöljy :) Ihanin lahja olisi varmasti tekaista vielä mukaan omatekoinen lahjakortti hartijahierontaan pitkän päivän jälkeen! Olen varma, että tykkäis!

 • Tia
  4.12.2018 at 05:02

  Jos lahjat olisi hankkimatta lähtisin herkkuja ja hemmottelua linjalle (suklaata ja kuorintaa) mutta koska kaikki on paketissa olisi tuo lämmitettävä pupu ihana pikkuiselle 😊

 • Ellliiisa
  4.12.2018 at 13:30

  Lapsille vitamiinit ja maitohappobakteerit lahjaksi! Tai jos ei lahjaksi, niin suuntaanpa lifeen lähipäivinä kuitenkin.

 • Nonaemm
  4.12.2018 at 13:39

  Laadukasta suklaata ja luonnonkosmetiikkaa (myös miehelle :)

 • Minna
  4.12.2018 at 17:20

  Vitamiineja koko perheelle yhteiseen pakettiin 😊

 • Venla
  4.12.2018 at 17:42

  Omega3 vegaanisia kapseleita. Inhoan sitä tavallisten sivumakua. Ja itselleni, koska muuten jää omat lahjat aika vähiin tänä vuonna.

 • anna s.
  5.12.2018 at 13:02

  Sisaruksilleni voisin koota paketin, joka sisältäisi D-vitamiinia, suklaata ja jonkun hyväntuoksuisen rasvan :)

 • hilkka
  5.12.2018 at 13:33

  Herkkulinjalle todennäköisesti menisin, eli pähkinöitä ja suklaata ainakin. Perheelle antaisin lahjaksi.

 • TiinaKoo
  6.12.2018 at 02:00

  Unisukat! Iäkkäälle äidilleni, jolla kylmät varpaat.

  Noista Omega3 kapseleista tuli mieleen sellainen, että ne lisäävät verenvuotoriskiä.
  https://www.ess.fi/teemat/terveys/art2418692

 • Eva
  6.12.2018 at 09:37

  Parhaat lahjat on antaa terveyttä ❤

 • 1 2 3 4