Vuosi 2017 kuvina

Kliseisen perinteisen vuosikatsauksen aika!

Hehe voi olla, että näiden kuvakatsausten teko antaa eniten aina tekijälle itselleen. Mutta jokin siinä on. Ihmisen taipumus järjestää vapaasti virtaavaa aikaa minuuteiksi, tunneiksi, viikoiksi, kuukausiksi, vuosiksi. Joku järjestys tapahtumien virtaan. Tekee hyvää katsoa, mistä on lähtenyt ja mihin on päätynyt, vaikka olisikin oikeastaan pysynyt ihan paikoillaan.

Meidän tapauksessa vuosi 2017 alkoi Espanjassa ja päättyy myös Espanjassa – tosin välillä oltiin 7 kuukautta Suomessakin.

Tältä se näytti:

Tammikuussa elettiin onnellista arkea Fuengirolassa. Pienellä ”talvilomalla” kuitenkin kävimme, pari päivää Sierra Nevadassa lumessa leikkimässä.

Helmikuu – heh ei juurikaan näköjään uutta Fuengirolan taivaan alle. Arkea edelleen, iloista sellaista….

…tosin flunssien ja noron (uhh) rytmittämänä.

Maaliskuu oli meidän viimeinen Espanjan-kuukausi, ja vähitellen Suomeen-paluuangsti alkoi jo hiipiä. Nytkö tää jo loppuu, tässäkö tämä oli…? Fugessa oli jo täysi kesä, ja meille vakiintui tavaksi viettää keskiviikko- ja lauantaiaamupäivät biitsillä.

Maaliskuun lopussa vietettiin myös tyttöjen synttäreitä ja samalla läksiäisiä Espanjan-ystävien kanssa.

Huhtikuu, angstikuu. Huh heijaa, että otti koville. Muiden oli sitä ehkä (ainakin blogikommenttien perusteeella) vaikea ymmärtää, mutta kun ahdistaa niin ahdistaa. Se on tunne, todellinen, ja sekin on mun mielestä tärkeä sanoa ääneen. Elämä ei ole pelkkää päivänpaistetta.

Ainakaan viime huhtikussa Helsingin keleillä.

Koska ahdistavista tuntemuksista kirjoittaminen selvästikin joitakin ärsytti, päätin olla kirjoittamatta sen enempää. Kirjoitin sitten vaikkapa kevään merkeistä tai mistä vaan. Vaikka ei se ahdistus siihen loppunut. Sitä kesti yllättävän pitkään, noin kuukaudessa alkoi helpottaa.

Lopullisesti se helpotti siinä vaiheessa, kun päätimme lähteä seuraavana talvena takaisin Espanjaan. Blogissa kerroin tästä päätöksestä vasta kuukautta myöhemmin.

Huhtikuun lopussa oli toisten synttäribileiden vuoro, kun tyttöjen synttäreitä vietettiin myös suomalaisten kavereiden kanssa. 16 lasta vanhempineen – oli niin kivaa!

Toukokuuta piristi tanssi, tanssi, tanssi! Sain valtavan sisäisen motivaation harjoitella tanssiryhmän viime talven koreografiat reilussa kuukaudessa, jotta pääsisin mukaan kesän esiintymisiin. Ja se onnistui! Minulla on ollut ”hitaan oppijan” minäkuva tanssiasioissa, mutta nyt yhtäkkiä opin lyhyessä ajassa paljon ja sain siitä hyvää palautetta tanssikavereilta. Se tuntui niin hyvältä, että tippa nousee linssiin vielä nyt sitä ajatellessa <3

Lapsiperhatautipuolella toukokuussa päästiin nauttimaan vesirokosta, phuuh. Ensin toinen ja sitten toinen.

Kesäkuun alussa käytiin ystävien luona Tampereella – niiden samojen, jotka myös ovat nyt täällä Fugessa. Viikonlopun tarkoitus oli suunnitella tulevaa talvea, mutta oikeasti me taidettiin vain huokailla, että ”ihanaa, kun kesä tuli”. Silloin tuntui ensimmäistä kertaa oikealta kesältä.

Kesäkuussa oli myös tanssiesiintymisiä, helmenä taas ihana Kuopio tanssii ja soi <3

Heinäkuussa odoteltiin (turhaan) kesäkelejä, mutta kuvissa näkyy kyllä ihan oikeaa kesää. Uimalassa ei kesän kalseuden takia polskuteltu kuin kerran tai kaksi, mutta sen sijaan nautittiin kahdesta omasta uudesta katoksesta. Terassikatoksesta…

…ja lasten leikkikatoksesta.

Muutaman viikon loma meni aivan liian nopeasti, ja elokuussa jatkui taas kiireinen Suomi-arki. Loman ”muumiangsti” helpotti loman loputtua, ja päädyimme suht ex tempore -henkisesti kuitenkin sitten päiväretkelle sinne Naantaliin – kiitos vain niille, jotka blogissa vinkkasivat, että niinkin voi tosiaan tehdä, ei se matka niin pitkä ole. Ja se oli ihanaa!

Syyskuussa oli kiirettä. Arkea. Onpa tässä ollut paljon näitä arkikuukausia, mutta sitähän se elämä enimmäkseen on. Kohokohtaa postausten perustella vähän vaikea löytää; aika tasaiselta näyttää. Näköjään olen saanut jännetuppitulehduksen tietokoneen maanisesta näppäilemisestä. Heh. Melkoinen kohokohta.

Toisaalta olen kirjoittanut vapautuneesta syysfiiliksestä, joten on se syksy sisältänyt hyvääkin.

Lokakuussa nautimme vielä hyvistä syyssäistä. Lähiretkeilimme Lammassaaressa…

…ja ”kauko”matkailimme Ikaalisissa, päiväreissulla sielläkin. Paljon ajamista yhdelle päivälle, mutta oli sen arvoista:

Marraskuu alku oli jo kyllä aika ankeaa. Monesti ehti käydä mielessä, että olisi pitänyt lähteä Espanjaan jo kuun alussa eikä vasta puolivälissä. Paljon aikaa kului taas lähtöön liittyvien pienten perusasioiden hoitamiseen: rokotuksia, passien uusimisia ja sensellaisia. Jotka tietysti kerääntyvät niille viimeisille viikoille.

Kuukauden puolivälin Espanjaan-saapuminen ei sujunut täysin sulavasti, mutta noin viikossa asetuimme ja saimme kotimme kotoisaan kuntoon. Ihan niin kuin joku päätä kiristävä vanne olisi taas ihanasti löystynyt. Aaaah, valoa ihmiselle!

Joulukuussa olimme jo täysin kotiutuneet. Ennen joulua koristeltiin kotia jouluun, leivottiin torttuja ja pipareita ja vietettiin useampiakin lasten pikkujouluja.

Tässäpä meidän vuosi kuvina ja vähän teksteinäkin.

Miltäs omaan silmään näyttää? Aika arkiselta ja tavalliselta, mutta pienten kivojen asioiden värittämältä. Ei sellaisia suuria myllerryksiä kuin niinä vuosina, kun tuli raskaaksitulemisia ja uusia perheenjäseniä maailmaan vuorovuosina :)

Silti ei tunnu tylsältä, vaan voi olla iloinen siitä, että on pystynyt tekemään sellaisia ratkaisuja, jotka itselle tuntuvat hyvälle. Loppuunsa asti täydelliseksi viritettyä elämä ei toki ole (koska se nyt olisi) ja etenkin stressaavuus on viime huhtikuun jälkeen ollut liian korkealla.

Vuodenvaihteen lomapäivät ovat antaneet lisää puhtia siihen, että omaan stressitasoon pitää pystyä vaikuttamaan. Jonkinlaisia uudenvuodenlupauksia (tai pikemminkin päätöksiä) siis luvassa. Ei mitään suurensuuria, lähinnä työn ja vapaa-ajan erottamiseen liittyvää. Ensi vuodelta toivon, että olisin vähemmän kireä kuin vuonna 2017 ajoittain.

Siitä (toivottavasti) jatkossa lisää! Kohti vieläkin parempaa elämää! Nyt, kun fyysisiä muutoksia elämään on tehty (tämä Espanjassa asuminen, vakityöstä irtisanoutuminen) on aika saada vihdoinkin oma henkinenkin puoli sille samalle vapauden ja rentouden tasolle <3

Millainen vuosi sulla on ollut? Mitä toivot ensi vuodelle?

Kiitos tästä vuodesta, kun olette olleet ”virtuaaliystävinäni” täällä läsnä. Arvatkaa mitä: vaikka me ei tunneta, ootte mulle tärkeitä! <3 Jos yhtäkkiä lopettaisin bloggaamisen, mulla tulisi tosi monta teistä ihan oikeasti ikävä. Virtuaalimaailmalla on merkityksensä live-elämäänkin <3 Kiitos siis teille, ystävät!

Kivaa vuodenvaihdetta kaikille!

47

You Might Also Like

 • Tiba
  30.12.2017 at 17:44

  Ihanan näköinen vuosi teillä ollut. :) Ah, nuo kesäiset kuvat! Tämä pimeys ja kylmyys on kyllä tänä talvena raastanut omaa mieltäni enemmän kuin aikaisempina talvena, plus koko vuosi on ollut aikalailla rankka. Tuleva vuosi tuo tullessaan jälleen uusia haasteita, mutta elän siinä toivossa että jossain vaiheessa helpottaa. Odotan kesää ja kesälle suunniteltuja reissuja. Varsinaista talvilomaa ei ole, mutta onneksi sain töistä järjestettyä reilun viikon vapaan helmikuun loppuun! Miehen kanssa ajateltiin lähteä viikoksi jonnekkin lämpimään, mutta ei olla vielä päätetty minne. Missään päin Espanjaa en ole koskaan käynyt, mutta haluaisin kyllä ja nyt ollaan mietitty Malagaa viikon lomakohteeksi. Olisko vinkkejä tai ehdotuksia minne kannattaisi suunnata? Onko siellä Fugessa helmikuussa millaiset kelit?

  • krista
   30.12.2017 at 22:11

   Kuulostaa hyvältä tuo teidän vapaaviikko – viikonkin ”valohoito” voi tehdä ihmeitä! <3
   -
   Espanja on kyllä ihana, ja sopivan lentomatkan päässä viikon matkallekin! Täällä Fugessa helmikuussa on vielä "talvi", eli ihan biitsikelit ei ole, mutta päivällä lämpö nousee helpostikin siihen pariinkymmeneen, mutta illalla (ja aamulla) on viileämpää: farkut ja hupparit. Täällä on nyt ollut tosi lämmin talvi, nyt kylmimpään aikaan vuodenvaihteessakin oli just 23 tänään päivällä lämmintä <3 Mutta illalla tosiaan kalsea, olisi tarvinnut äsken takkia tuolla ulkona kävellessä.
   -
   Meille tämä Fuge on ennen kaikkea "asumiskaupunki", eli ihan just siinä mielessä en osaisi välttämättä suositella lomakohteena; toki täällä lomalaisiakin käy. Mutta tämä ei välttämättä ole mun silmissä sellainen idyllinen tunnelmallinen paikka, jota itse lomailurentoiluun hakisin, pikemminkin me ajatellaan, että tämä on "kaikki palvelut asumiseen" -kaupunki, mutta rentoutumislomalle lähtisin johonkin toiseen kohtaan tässä samalla rannikolla. Mutta tässä rannikolla on tunnelmallisempiakin paikkoja varmasti muitakin; tai just jos Malagaan menee, niin siinä saa kaupunkiloman ja voi kiertää sitten muita paikkoja helposti siitä ympäriltä, eli monenalaista paikkaa samaan pakettiin :)

 • MarjaH
  30.12.2017 at 21:23

  Kiitos blogista!
  .
  Vaihtuukohan mun kuva taas, kun puhelin päivittyi, hmm.
  .
  Selasin FB:n, että mitäs on tullut tehtyä
  Tammikuussa tein kakkuja
  Helmikuussa tein kakkuja
  Maaliskuussa tein kakkuja
  Huhtikuussa tein kakkuja
  Toukokuussa tein kakkuja
  Kesäkuussa tein kakkuja
  Heinäkuussa tein kakkuja
  Elokuussa tein kakkuja
  SYYSKUUSSA EN TEHNYTKÄÄN!
  Lokakuussa tein kakkuja
  Marraskuussa tein kakkuja
  Joulukuussa tein kakkuja
  .
  Toki tuli tehtyä muutakin, mm parit treffit, avioliittoleiri heinäkuussa, omat tissiäiset elokuussa ja töihin paluu syyskuussa :D

  • krista
   30.12.2017 at 22:00

   Mitä IHMETTÄ on tapahtunut syyskussa, kun sä et tehnyt kakkuja :D Se oli eka ajatus, mutta sitten jatkoin lukemista – ehkä liittyy sun töihin paluuseen? Onneksi olet lokakuuhun mennessä päässyt taas raiteillesi :)

   • MarjaH
    30.12.2017 at 22:38

    Omenapiirakoita ❤
    .
    Töihin paluu oli kyllä aika iso juttu, onneksi rakkaani jäi pariksi kuukaudeksi kotiin vielä. Sitten lokakuun lopussa alkoi Oikea Arki sairasteluineen :/

 • Veema
  31.12.2017 at 01:57

  Kiitos blogista ja riemukasta vuotta 2018 :)

  • krista
   31.12.2017 at 23:45

   Kiitos itsellesi, että olet mukana! <3 Hyvää Uutta Vuotta! :)

 • Tiba
  31.12.2017 at 13:42

  Kiitos vastauksestasi. :)
  Syksyllä ajattelimme, että talvella menisimme jonnekkin päin eurooppaan kaupunkilomalle, mutta nyt mieli ja keho huutaa lämmön ja auringon kaipuuta. Olen valmis lähtemään melkein minne vain missä aurinko paistaa, toki kohtuullisen lentomatkan rajoissa. Malaga vaikuttaisi hyvältä vaihtoehdolta, mutta se sää mietityttää. En mitään hellettä haluakkaan, mutta en myöskään haluaisi palella kesävaatteissa ja olisi kiva auringossa lepäillä.

  • Lilah
   31.12.2017 at 15:33

   Minä ainakin palelin Aurinkorannikolla marraskuussa, yöt oli alle 10c eli aamut ja illat eritoten viileitä ja kämppä ilman lämmitystä kalsea. Hotelleissa tietty lämmitys, mutta keli kuin suomen alkukesä, joskin aurinkoinen. Canarialla tähän aikaan vuodesta sama tai jos lämpimämpää yöt niin aina tuulee. Jos haluaa mukavan kesävaatekelin niin dubai vois olla varteenotettava, lentokin erittäin kohtuullinen.

  • krista
   31.12.2017 at 23:56

   Malaga olisi kyllä tuohon tarkoitukseen kiva! Mutta talvikuukausiin se helmikuun vielä tosiaan kuuluu, paikallisethan on untuvatakeissa :D Kaivoin viime helmikuulta kuvista, että millaisissa varusteissa me ollaan oltu. Päivällä näin: https://www.instagram.com/p/BQYNUWjB9Bs/?taken-by=puutalobaby ja illalla näin: https://www.instagram.com/p/BQ_DD0aFtDj/?taken-by=puutalobaby Aurinko lämmittää päivisin ihanasti, mutta ilma ei ole lämmin eli kun aurinko laskee, tulee nopeasti viileä. Mutta sit me viime kesänä naureskeltiin monesti, että enemmän meillä oli Suomen heinäkuussa vaatetta kuin Espanjan talvessa :D

   • Tiba
    3.1.2018 at 18:30

    Niin mä aattelinkin, että kyllä sielä varmasti lämpimämpää päivisin on kuin viime kesänä täällä. :D Päädyimme nyt kuitenkin, että lähdemme kanariansaarille. Se on kaikkien käytännön asioiden kannalta järkevin vaihtoehto ja siellä näyttäisi kuitenkin olevan ihan lämmintäkin. Tässä on vielä vaan pari muuttujaa, mutta toivotaan että päästään lähtemään. :)

    • krista
     3.1.2018 at 19:00

     Joo, siellä on lämpimämpää! Jos ette ole vielä varanneet, vinkkaisin että mun kokemuksella Teneriffan toisella puolella on viileää ja tuulista (Puerto de la Cruz muistaakseni), kun taas Americaksen puolen rannikolla lämpimämpää. Muilla saarilla en olekaan käynyt :)

 • Laurasss
  6.1.2018 at 11:05

  Kiitos kuluneesta vuodesta! Ehei, ei ratkaise lapsella eikä aikuisella se, että olisiko huono, hidas ym oppija vaan se MOTIVAATIO <3 luin jostain, että 5-7-vuotias oppisi lukemaan parissa tunnissa kunhan vaan odottaa sen lapsen halua selvittää kirjainten ja lukemisen mysteeri – että siihen ei tarvitsisi todellakaan tuhlata kokonaista lukuvuotta.
  Hyvä Krista! Olisi niin kivaa nähdä sun joskus tanssivan. Nyt meitä on tuo Kuopio lähempänä, ehkä ensi kesänä <3_<3 Onnellista uutta vuotta, tasapainoisempaa, terveempää ja ehdottomasti vähemmän stressiä <3