Toive terveestä joulunajasta

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Lifen kanssa.

”Jos jouluna ei ole flunssa,
voiko joulupukki tullakaan…?”


Tämän postauksen alku on myös vanhan kirjoitukseni otsikko, vuodelta 2012. Meidän perheen olennaisin jouluperinne nimittäin on kautta aikojen ollut (jo ennen lapsia), että ainakin joku perheenjäsenistä on joulunpyhinä flunssassa.

Etukäteen me kuviteltiin olevamme täällä Espanjassa jotenkin terveempiä kuin Suomessa, meri-ilmasto ja silleen. Mutta valitettavasti totuus on ollut ihan toinen. Ihan samaan tapaan ne flunssat täälläkin kiertävät. Pahimmillaan saadaan jopa sekä täkäläiset pöpöt että Suomesta tulevat pöpöt siihen päälle.

Tänä vuonna ennen tänne Espanjaan lähtöä en sitten hankkinutkaan pelkästään ”mitä käteen sattuu osumaan” -vitamiineja, vaan marssin (osana tätä kaupallista yhteistyötä) Lifen myymälään Rediin. Siellä myyjä oli sopivasti vapaana ja selitin hänelle meidän perheen tarpeet: me ollaan jatkuvasti flunssassa ja lähdössä talveksi Espanjaan. Lisää vastustuskykyä akuutisti tarvitaan.

Ja ah! Olipa jotenkin ihanan helppoa saada tuotteisiin ammattilaisen suosittelut. Kävimme siis läpi erilaisia tuotteita vähän laidasta laitaan, ja niistä sitten valitsin, että mitkä meidän perheelle tähän talveen tuntuisivat kaikkein parhaimmalta. Lapsille ja aikuisille.

Itselläni etenkin se omien vitamiinien muistaminen on aina ollut se hankala juttu – lapsille kyllä muistan antaa. Mutta nyt päätin tehdä tässä sellaisen henkilökohtaisen ryhtiliikkeen.

Tässä siis meidän perheen tämänhetkistä vitamiinicomboa:

Oikeastaan kaikki näistä ovat hyviä, mutta jos valitsisin näistä viisi lempparia, joita ihan erityisesti haluan suositella, niin ne ovat tässä:

1. Life Kidz Vitamin D (lapsille)

Ja me kun luultiin, että meidän aiemmat lastenvitamiinit ovat olleet hyvämakuisia! Nämähän ovat nyt sitten ihan MEGAHERKKUJA – ei todellakaan jää lapsilta syömättä nämä ”aurinkopastillit”, eli siis D-vitamiinit. Nämä ovat vielä lapsien iloksi tuollaisia hymyilevän auringon muotoisiakin, sellaisia viinikumimaisia herkkuja. Väitän vilpittömästi, että parempaa kuin karkki.

Jos aikuinen ei muista antaa, niin lapset kyllä muistuttavat.

Tosi iso suosittelu näille! Sisältävät 10 mikrogrammaa D-vitamiinia. Ja: ovat tosiaan aivan älyttömän hyvänmakuisia!
(miinusmerkkinä ehkä se, että myös aikuisen tekee mieli syödä näitä lapsilta salaa)

2. Bioteekin Probiootti junior (lapsille) sekä Bioteekin Probiootti comp  (aikuisille)

Heh lapsille on jotenkin aina olennaista keksiä erilaisille ”pastilleille” nimi: nämä mansikanmakuiset lasten maitohappobakteerit ovat sitten meidän kielessä supersankarikoirapastilleja.

Yhdessä supersankarikoirapastillissa on kaksi miljardia maitohappobakteeria, ja lisäksi vielä c-vitamiinia.

Ja mä itse olen syönyt nyt kuukauden verran näitä aikuisten probiootteja, joissa on kuusi miljardia maitohappobakteeria, ja mukana myös glutamiinia ja biotiinia. Maitohappobakteereita olen reissuilla syönyt uskollisesti aina ennenkin (ja koko perhe), mutta tässä on vielä huomattavati enemmän maitohappobakteereita kuin mun aiemmin käyttämissä.

3. A. Vogel VegOmega-3

Nyt seuraa paljastus: mä en ole koskaan syönyt omega kolmosia. Koska kala. Vaikka mä olen kuinka tiennyt ja lukenut, että Omega-3:t olisivat hyvästä, niin en ole vaan pystynyt – sen kalaöljyn takia.

Okei tiedän edelleen sen, että paras Omega-3:n lähde on ilmeisesti just se kala, mutta entä kun ei voi syödä kalaa. No, tähän asti oon ollut syömättä mitään. Mutta hei! Tämä A. Vogelin VegOmega-3 on täysin kasvisperäinen, eli se sopii meille ”kalattomille” ja myös kokonaan vegaaneille.

Todellakin tämä mulle! Nyt loppui sekin ”pitäis pitäis”, eli nyt minäkin syön Omega-3:a!

4. Life D-vitamiini 80 mikrogrammaa

Mun aiemmissa (vaihtelevissa) monivitamiineissa on ollut ripaus D-vitamiinia. No, nyt ajattelin syödä vähän enemmän kuin ripauksen, eli tässä D-vitamiinissa on nyt sitten 80 mikrogrammaa. Se tuntui sopivalta.

Tämä D-vitamiini on sellainen, että asiantuntijatkin taitavat olla sen sopivasta määrästä eri mieltä, virallinen suositushan on jopa niin alhainen kuin 10 mikrogrammaa. Mutta mä uskon, että tämän 80 mikrogrammaa pystyn kuitenkin turvallisesti syömään tässä talven aikana – täällä toki aurinko paistaa paremmin kuin Suomessa, mutta aika paljon siitä auringonpaisteajasta tulee (valitettavasti) kuitenkin oleskeltua töissä sisätiloissa.

Heh ja se on pakko kyllä kertoa tämä: Todellisuudessa yksi kriteeri just tämän D-vitamiinin valitsemisessa oli se, että myyjä kertoi tämän olevan peräisin jäkälästä. Haha, jotenkin… ..suloista, en tiedä miksi. Ehkä se jotenkin iski mun kuusamolaisytimeen! :D

Eli tämä on myös vegaaneille sopiva tuote, kapselikaan ei sisällä liivatetta.

5. A. Vogel Echinacea-purutabletti

Jos tämä suosituslista olisi ollut lempparijärjestyksessä, tämä olisi melkein voinut olla ykkönen! Koska siis… …onko kenenkään muun lapsuudenkodeissa syöty (tai oikeastaan juotu) ”auringonhattutippoja”? Meillä nämä olivat tosi tärkeitä lapsuuskotona. Aina flunssan ensioireiden tullessa äiti laittoi Vogelin Echinaforce -tippoja mehuun, ihan pystyn palauttamaan sen maun suuhuni!

Ja nyt huomasin ensimmäistä kertaa tuolla Redin Lifessä, että näitähän on nykyään myös purutabletteina! Pakko testata!

Nämä Echinacea-purutabletit maistuvat appelsiinilta (ne perinteiset tipathan ei rehellisesti sanottuna olleet kovin hyvänmakuisia), eli nämä menevät tosi hyvin lapsillekin! Oon itse näihin tosi kovasti tykästynyt, ja kun tämä purkki loppuu, niin tahtoo lisää. Todennäköisesti pyydän jotakuta tuomaan joululahjaksi näitä mulle :)

Näitä ei taida olla kaikissa Lifen kaupoissa (en harmi kyllä löytänyt heidän verkkokaupasta), mutta jos omasta Lifen myymälästä löytyy, niin suosittelen todellakin testaamaan!

Saisikohan nyt sitten tällä arsenaalilla (ja päälle hyvällä käsienpesulla ja vielä paremmalla tsägällä) meille tänä jouluna flunssattoman joulun…?

Alku oli ihan lupaava: ihan ensimmäinen täällä kiertänyt kröhä ei meihin tarttunut (tavallisesti meille tarttuu jokainen yskäisy), ja toisesta pöpöstä selvisimme lasten vuotavilla nenillä ilman kuumetta, ja päälle minun silmätulehduksella.

En tiedä, voiko näin olla – mutta mulla oli sellainen fiilis, että ehkä mullakin olisi ollut se sama flunssa tuloillaan, mutta se ei vaan ”tullut päälle” flunssana, vaan sain sen pelkän silmätulehduksen. Että olisikohan oikeasti vastustusukyvyssä jo ollut jotain paranemista…

Nooh, ei noista ehkä niin yksi yhteen tiedä, mutta ainakin musta tuntuu siltä! Ja niin kuin olen kertonut, niin mullahan on ollut leukaleikkauksen jälkeisten vahvojen antibioottien jälkeen vuosikausia ihan surkea vastustuskyky. Olisi jo aikakin saada se kohdilleen!

Joulusta puheen ollen – voisivatkohan nämä toimia myös joululahjavinkkeinä? Ja tuolla Lifellä on myös paljon erilaisia jouluun liittyviä tuotteita, sekä joulupöytään että lahjaideaksi.

Mulla itselläni ainakin on hyvin vahvana se, että en halua mitään tavaraa. Mutta esimerkiksi tuollainen purkillinen Echinacea-purutabletteja todellakin olisi tervetullut lahja. Ehkä jonkun korvaan olen ankeuttaja, kun haluaisin paljon mieluummin purutabletteja kuin kaulakorun tai edes konvehtirasian, haha.

Mutta siis jos näin muotoilee: lahjaksi hyvinvointia! Kuulostaa hyvältä, kyllä kiitos!

Sieltä Redin Lifestä bongasin muuten muutaman muunkin (oikeastikin) jouluun liittyvän tuotteen meillekin. Meidän kanssa Espanjan joulunviettoon lähtivät Lifestä tällaiset:

Lapset saivat siis molemmille omat Moo Freen joulukalenterit – eli maidoton, gluteeniton, soijaton ja vegaaneille sopiva joulukalenteri. Vielä ei olla tietenkään avattu ensimmäistä luukkua, joten mausta ei uskalla sanoa mitään. Lauantaina tiedetään, toivottavasti on hyvää! Lapset ainakin odottavat ihan valtavalla innolla.

Lisäksi mulle tulee nyt ensi joulun ”joulukinkku” seitanista. Tällaista muutama joulu sitten söin ja viime jouluna tällaisesta haaveilin. Nyt on ainekset mukana!

Ja myös tuollainen lämmitettävä pupupehmolelu lähti meidän lasten sänkyjä lämmittämään – tuolla on siis sellainen mikrossa lämmitettävä pussi sisällä. Oikeasti sitä ei olla kyllä kovin monesti täällä lämmitetty, mutta sellainen mahdollisuus kuitenkin olisi olemassa. Mutta unilelukäyttöön pupu pääsi kuitenkin ihan välittömästi. Meinattiin ensin säästellä sitä joululahjaksi, mutta lapset ehtivät sen pakkauksen lähtötohinassa jo nähdä, joten… no, ei ollut sitten joululahja.

Aaa ja sitten oli vielä tämä yksi, jolla me kylläkin herkuteltiin jo Suomessa – ah mä rakastan inkivääriä:

Inkivääritoti me juotiin siis jo ennen lähtöä Suomessa kotona, oli ihan valtavan hyvää!

Life lupasi myös tänne blogiin arvonnan!

Täten siis arvotaan kaikkien tähän postaukseen kommentoineiden kesken kolme kappaletta Lifen Life Body & Soul -luonnonkosmetiikkatuotepaketteja (arvo noin 50e per paketti).

Kerro vaikka kommentissasi, millaisen Lifen luontaistuote- tai hyvinvointituotteen voisit antaa joululahjaksi, ja kenelle? Lifen joulukuvasto löytyy täältä. Ostaisitko mieluiten lahjaksi jotain joulutuotetta (vaikka luomusuklaata) tai luonnonkosmetiikkaa, vai olisiko sulle (niin kuin mulle on) luontevaa kääriä pakettiin vaikkapa purkillinen vitamiineja…?

Kilpailu on käynnissä to 6.12. klo 16 asti ja kilpailun säännöt löytyvät täältä.

Kaupallinen yhteistyö: Life

6
Like
2

You Might Also Like

 • 6tytönäiti
  29.11.2018 at 21:20

  Tyttärille vitamiineja 😊

  • krista
   30.11.2018 at 11:55

   Ne on tärkeitä! <3

 • Outiii
  29.11.2018 at 21:25

  Ethän anna punahattua lapsille? Muutenkaan, kun tiedetään luontaistuotteiden mahdolliset esim.maksaan kohdistuvat haitat ja usein vähäiset hyödyt, en riskeeraisi ainakaan lasten terveyttä. Lisäksi luontaistuotteet voivat sisältää myös aineita, joita ei ilmoiteta tuoteselosteessa, esim.raskasmetalleja ja potentteja lääkeaineita.
  Tässä lainaus herbal base-tietokannan (lääkäreiden käytössä oleva tietokanta koskien luotaistuotteiden käyttöä, tehoa ja turvallisuutta) punahattu-kohdasta lapsia koskeva suositus, en valitettavasti ehtinyt lukea noita alkuperäisjulkaisuita:

  ”Euroopan lääkeviranomainen on antanut punahatusta puristetulle mehulle/kuivatulle mehulle vakiintuneeseen lääkinnälliseen käyttöön perustuvan indikaation lyhytaikaiseen nuhakuumeen estohoitoon ja oireenmukaiseen hoitoon [(1)],[(2)]. Suositeltu aikuisen vuorokausiannos puristettua mehua on 6-9 ml tai vastaava määrä kuivattua mehua, jaettuna 2-4 annokseen [(2)]. Käyttöä alle 12 -vuotiailla lapsilla ei suositella [(2)]. On huomioitava, että vakiintuneeseen lääkinnälliseen käyttöön perustuva indikaatio ei koske muita punahatun valmistemuotoja tai muista punahatun osista tai muista punahattulajeista valmistettuja valmisteita.”

  1] Assessment report on Echinacea purpurea (L.) Moench., herba recens. EMA Committee on Herbal Medicinal Products. Published 05/03/2008.
  [2] Final assessment report on Echinacea purpurea (L.) Moench, herba recens. EMA Committee on Herbal Medicinal Products. Published 08/05/2008.

  • Lomalla
   29.11.2018 at 23:25

   Omaiseni kuoli erittäin harvinaiseen verisairauteen. Jokaista häntä tutkinutta lääkäriä kiinnosti, mitä luontaistuotetta omainen oli mahdollisesti käyttänyt. Suorastaan pidettiin itsestään selvänä, että jotain oli käytetty. Tästä päättelin, että näissä on vaaransa.

   • krista
    30.11.2018 at 12:07

    Osanottoni :( Mäkin oon sitä mieltä, että luontaistuotteita on hyvin laidasta laitaan ja kaikkeen ei kannata (tai ainakaan minä en niin tee) sokeana hurahtaa. Luotettavat merkit ja luotettavat toimijat! Tuossa yllä (ei kun hups se tuleekin tuohon alle) vähän tätä avaankin: mutta me esimerkiksi tosiaan tuodaan vitamiinimme Suomesta tänne, on se sitten pöhköä tai ei, mutta tuntuu turvallisemmalta.

  • krista
   30.11.2018 at 12:06

   Kiitos huomautuksesta ja tiedosta, en ollut tullut ajatelleeksi punahatun soveltuvuutta lapsille, kun olen sitä tosiaan itse lapsena niin lipitellyt! Tuossa tippojen annostuksessa tosiaan lukeekin ”aikuiselle”, kun taas tableteissa on erilliset annostusohjeet lapsille ja erilliset aikuisille – itse olen nyt kuukauden aikana antanut flunssakierroksen yhteydessä yhden aamuisin lapsille (alle annostuksen), mutta nyt stoppasin sen ja.. …syön loput itse.

   Oon itsekin luontaistuotteiden kanssa hyvinkin ”herkkänä”, eli mutta mun ”henkilökohtaisen seulan” ylittävät just nämä vitamiinit ym. sekä maitohappobakteerit – sekä hyvin yksittäiset omat luottotuotteet, kuten tällainen lapsuudesta asti tuttu juttu, jonka kanssa on ikään kuin oppinut elämään. Toinen voisi olla carmolis-tipat :) Ja punahattuhan on käsittääkseni just näitä ns. paremmin tutkittuja (kuten säkinm löysit tutkimusta), sillä on niin perinteinen juttu. Etenkin ihan uudet jutut mua usein epäilyttää :D Mutta luotettavuutta kannattaa tosiaan punnita ja mä itse nojaan valinnassani luotettaviksi kokemiini merkkeihin/valmistajiin. Yksi vähän pöhkökin esimerkki on, että mehän tuodaan perusvitamiinitkin Suomesta eli en osta niitä täältä – koska en just tunne valmistajia ja epäilyttää, vaikka täälläkin varmaan olisi ihan hyviä.

   Osittain nämä on tietysti ihan koulukuntajuttuja eli moni syö luontaistuotteita paljon enemmänkin! Jokainen varmaan valitsee ne omat linjat (ja mä oon sitä mieltä, että myös placebovaikutus on hyvä vaikutus). Meidän linja on tällainen, mikä varmaan osin noissa valituissa tuotteissakin näkyy :) Eli suht konservatiivinen, mutta kuitenkin hyvin ”vitamiinimyönteinen” :) Mun äiti (eläkkeellä oleva neuvolantäti) on aina painottanut mulle näiden vitamiinien ym. tärkeyttä, joten kai se on osin äidinmaidostakin peräisin se oma asenne :)

   • Outiii
    30.11.2018 at 14:04

    Näinpä, ei ole aivan mustavalkoista tämäkään. :) Kuitenkaan lapsi ei ole pieni aikuinen eikä hänen terveytensä kohdalla kannata ottaa tahallisia riskejä. Useinhan noissa suosituksissa voi olla niinkin, että kun valmistetta ei ole tutkittu lapsilla lainkaan, ei sitä voi suosittaa lapsille (eikä suoraan siitä että sen tiedettäisiin olevan vaaraksi lapsille). Kuitenkin, tutkimuksen tulokset voi yleistää vain siihen populaatioon, jossa tutkimus on tehty eli terveillä aikuisilla tehdyt tutkimukset osoittavat haitat/hyödyt terveillä aikuisilla, eivät 2-vuotiaalla terveellä lapsella tai 85-vuotiaalla munuaissairaalla vanhuksella.

    • krista
     30.11.2018 at 14:06

     Kyllä, just näin!

 • Suvi
  29.11.2018 at 21:27

  Luonnonkosmetiikkaa itselle tai kelle tahansa perheenjäsenelle, kun kaikki tykkäävät sitä käyttää.

 • Mii
  29.11.2018 at 21:57

  Lämmitettävä pehmopupu ja joku ihana tee menis lahjaksi. Luonnonkosmetiilla itselle testaukseen :)

 • Satu
  29.11.2018 at 22:17

  Toimistotyötä tekevän äidin paketista löytyisi minihierontatyyny :)

 • JJ
  29.11.2018 at 23:08

  Ystävälle luonnonkosmetiikkaa ja kummipojalle vitamiineja :)

 • Tiipu
  30.11.2018 at 00:17

  Sisko lähdössä reissuun joulun jälkeen, joten aurinkorasvaa ostaisin hänelle :)

 • Sannamarianna
  30.11.2018 at 00:48

  Mulla ei oo aikaisemmin kävässy mielessä
  antaa joululahjaksi vitamiineja. Mutta miksipä ei! Lifesta kuitenkin ennemmin menis joulupakettiin jouluteetä ja -kahvia, pähkinä- ja marjasekoituksia, suklaata… näitä voi mun mielestä antaa kaikille aikuisille. :D Sit ystävälleni raakasuklaan valmistuspaketti, siitä tykkäisin itekin!

  • krista
   30.11.2018 at 12:13

   Mä oon itse asiassa joskus saanut itse joululahjaksi vitamiineja sellaisena nätisti pakattuna lahjapakkauksena, ja yllätyin ja ilahduin yhtä aikaa – siitä tuo ajatus itse asiassa tähänkin juttuun tuli :) Mutta mmm on tuolla tosiaan noita perinteisempiäkin joulunajantuotteita! Raakasuklaan valmistuspaketti! Tuota en ollut itse huomannutkaan, käynpä katsomassa, aika jännä!

 • Anna
  30.11.2018 at 07:59

  Voisin hyvin antaa paketillisen hyvinvointia! Vitamiineja ja muuta tärkeää :-)

 • anne k
  30.11.2018 at 08:48

  Joululahjaksi voisin antaa luonnonkosmetiikkaa, itselle ja omalle perheelle voisin ostaa tuon saman vitamiiniarsenaalin kuin teillä, lapsellani flunssa helposti kroonisoituu, eikä hän usein parane ilman siitä ilman astmalääkkeitä, ja itse olen joutunut syömään pari vahvaa antibiottikuuria, joten probiootit, d-vitamiinit ja echnaea-tabletit voisivat olla hyvä suoja meillekin. :)

  • krista
   30.11.2018 at 12:18

   No kuule ihan oikeastaan just täsmälleen samalta kuulostaa meidän tilanne kuin teillä! Ja tällä selostuksella (heh selitin siis meidän terveyshistorian siellä myyjälle, hän antoi suosituksia, joista sitten itse valitsin ne, jotka tuntuivat meille sopivilta) päädyin just näihin tuotteisiin meille!

 • Eine
  30.11.2018 at 08:53

  Meidän perheeb pakettiin käärisin d-vitskuja, maitohappoja ja magnesiumia. Elsalle pupun ja isoille tytöille kosmetiikkaa ja perheen miehille ihonhoitotuotteita. Toivotaan ettei pöpöt iske 👍

 • gone with the fairies
  30.11.2018 at 08:59

  Joululahjaksi antaisin vitamiineja jo vähän iäkkäämmille vanhemmilleni ja muulle perheelle <3

 • Metsärusakko
  30.11.2018 at 09:43

  Lapsille vitamiineja ja itselle luonnonkosmetiikkaa.

 • Alma
  30.11.2018 at 09:50

  Luonnonkosmetiikkaa ja teetä/suklaata voisin antaa lahjaksi, ja ilolla myös vastaanottaisin. Omat vitamiinit haen myös lifestä, mutten ehkä lahjana antaisi.

 • avaruuskenguru
  30.11.2018 at 09:57

  Tuollainen vitamiinipakettihan olis ihan loistava lahja. Sehän kertoo, että minä välitän sinusta, enkä halua että sairastut. :) Ennemmin lahjaksi jotain oikeasti hyödyllistä.

  • krista
   30.11.2018 at 12:22

   Kyllä, mä oon ihan samaa mieltä! Ja se on sellainen lahja, joka tulee käytettyä (ainakin mulla) eikä jää kaappeja täyttämään turhana tavarana…

 • Tilia
  30.11.2018 at 10:21

  Kun syö monipuolista ja terveellistä ruokaa, muita vitamiineja kuin D:tä ei tarvitse purkista ottaa. Juuri tänä syksynä uutisoitiin siitäkin, että antibioottikuurin tasapainottamiseksi syödyt probiootit voivat jopa hidastaa normaalin bakteerikannan toipumista! Koska luontaistuotteiden haittavaikutuksista ei ole olemassa mitään systemaattista seurantatietoa, toisin kuin lääkkeistä, niiden turvallisuutta ja pitkäaikaisvaikutuksia ei pysty kukaan takaamaan. Valtaosa luontaistuotteista myydään elintarvikkeina, joten niillä ei ole mitään etukäteiskontrollia eikä laadunvalvontaa viranomaisten toimesta.

  • krista
   30.11.2018 at 12:24

   Sehän se tosiaan varmaan se optimi olisi, että kaikki vitamiinit ja ravintoaineet tulisivat ruoasta! Mutta mun ainakin täytyy myöntää, että meillä ei pystytä syömään läheskään niin monipuolisesti (kasvissyöjä-kalaton minä ja nirsoruokaiset lapset), että se oikesti tulisi… Valitettavasti. Mutta se olisi tietysti se paras, jos pystyisi syömään niin hyvin!

 • Anna A
  30.11.2018 at 11:19

  Valitettavasti minäkin yhdyn näihin skeptisempiin kommentteihin luontaistuotteista.
  Muutoinkin mun mielestä ratsastetaan hirmuisesti luonto/luonnollinen sanoilla ja niiden mielikuvalla terveellisyydestä ja jotenkin hyvyydestä. Kun olisi ihan hyvä muistaa, että myös ne vaarallisimmat myrkyt ovat myös luonnosta ja luonnollisia!
  Lisäksi aika monista tutkimuksista (mutu, ei lähdettä) mistä/mitkä olen lukenut on todettu, että normaalisti tasapainoisesti syövä terve ihminen ei tarvitse/hyödy vitamiinilisistä.

  Ja saarnani jälkeen totean, että niimpä minäkin marssin syysväsymyksen kourissa apteekkiin ja ostin vitamiinipurkin. Liekö vaikutus lumetta tai ei, niin kyllä se auttoi.
  Mä myös jotenkin luotan siihen, että kun ostan tuotteen apteekista se on oikein käytettynä turvallinen. Liekö harhaluulo vai ei, mutta sama uskomus ei mulla yllä näihin luontaistuoteputiikkeihin.
  Anteeksi, ikävä tää mun kommentti tähän sun ihan asialliseen postaukseen. Jotenkin sitä saa nää luontaistuotteet niin mun karvat pystyyn, etten pysty hillitsemään itseäni.

  • krista
   30.11.2018 at 12:32

   Haha kröhöm no tota mä olen (en julkisesti) saarnannut vähän samaa erilaisiin kosmetiikkatuotteisiin/meikkeihin liittyen, mutta en ole ”uskaltanut” kirjoittaa blogiin, ettei kukaan pahastu :D Kun näkemyksiä on niin erilaisia. Mutta siis se, että joku kasvovoide on vaikka LUONNOSTA, ei kyllä ratkaise vielä mitään tai tee siitä sinänsä parempaa. Koska just onhan luonnossa myrkkyjäkin, ja aina niitä ei ole testattu niin pitkään. MUTTA samaan hengenvetoon mä sit jatkan, että uskon kyllä erittäin lujasti esimerkiksi vitamiineihin ja maitohappobakteereihin – eli just näihin, mitä itsekin tänne Espanjaan roudattiin. Ja uskon myös siihen, että joillain muillakin luontaistuotteilla varmasti on hyviä vaikutuksia. Ja haluan ostaa vitamiinini just luotettavaksi katsomastani paikasta (lue: mulla ne on apteekit ja Life) Suomesta enkä vaikka esimerkiksi täältä, vaikka täältäkin varmaan saisi vaikka minkälaista.

 • Inna
  30.11.2018 at 12:08

  D-vitamiinin hankinta tuppaa unohtumaan aina syksyn aluksi. Siksi d-vitskua pakettiin!

  • krista
   30.11.2018 at 12:34

   Meillä mä muistan sen jotenkin lapsille, mutta ITSELLENI aina jää! Mutta nyt oon ryhdistäytynyt siinäkin! D-vitamiinia kai Suomessa (näin oon jostain lukenut) on hyvä syödä jopa ympäri vuoden, mutta etenkin tietysti pimeään aikaan!

 • muuttolintu
  30.11.2018 at 12:59

  Wau siis todellakin perheelle hyvinvointia joululahjaksi, ihana idea! Antaisin vitamiineja etenkin sellaisille läheisille kellä on korkea kynnys ostaa/käyttää niitä itse. Olen myös viimevuosina siirtynyt käyttämään luonnonkosmetiikkaa ja joskus olen jopa jouluksi tehnyt ystäville omaa kosmetiikkaa lahjaksi, tyyliin kuorintavoiteita.

  • krista
   30.11.2018 at 13:49

   Itsetehty kuorintavoide kuulostaa muuten tosi hyvältä! Ei ainakaan menisi mitään muovisirpaleita luontoon! Oliko sulla ”resepti” jostain?

 • Jennimaaret
  30.11.2018 at 17:17

  Luonnonkosmetiikkaa olen antanut ystäville ja varmaan tänäkin vuonna menee pakettiin. Puolisolle magnesium olisi varmaan mieleinen ja nuo lasten vitamiinit täytyy ottaa kokeiluun ☀️

 • 1 2 3 4