Toive terveestä joulunajasta

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Lifen kanssa.

”Jos jouluna ei ole flunssa,
voiko joulupukki tullakaan…?”


Tämän postauksen alku on myös vanhan kirjoitukseni otsikko, vuodelta 2012. Meidän perheen olennaisin jouluperinne nimittäin on kautta aikojen ollut (jo ennen lapsia), että ainakin joku perheenjäsenistä on joulunpyhinä flunssassa.

Etukäteen me kuviteltiin olevamme täällä Espanjassa jotenkin terveempiä kuin Suomessa, meri-ilmasto ja silleen. Mutta valitettavasti totuus on ollut ihan toinen. Ihan samaan tapaan ne flunssat täälläkin kiertävät. Pahimmillaan saadaan jopa sekä täkäläiset pöpöt että Suomesta tulevat pöpöt siihen päälle.

Tänä vuonna ennen tänne Espanjaan lähtöä en sitten hankkinutkaan pelkästään ”mitä käteen sattuu osumaan” -vitamiineja, vaan marssin (osana tätä kaupallista yhteistyötä) Lifen myymälään Rediin. Siellä myyjä oli sopivasti vapaana ja selitin hänelle meidän perheen tarpeet: me ollaan jatkuvasti flunssassa ja lähdössä talveksi Espanjaan. Lisää vastustuskykyä akuutisti tarvitaan.

Ja ah! Olipa jotenkin ihanan helppoa saada tuotteisiin ammattilaisen suosittelut. Kävimme siis läpi erilaisia tuotteita vähän laidasta laitaan, ja niistä sitten valitsin, että mitkä meidän perheelle tähän talveen tuntuisivat kaikkein parhaimmalta. Lapsille ja aikuisille.

Itselläni etenkin se omien vitamiinien muistaminen on aina ollut se hankala juttu – lapsille kyllä muistan antaa. Mutta nyt päätin tehdä tässä sellaisen henkilökohtaisen ryhtiliikkeen.

Tässä siis meidän perheen tämänhetkistä vitamiinicomboa:

Oikeastaan kaikki näistä ovat hyviä, mutta jos valitsisin näistä viisi lempparia, joita ihan erityisesti haluan suositella, niin ne ovat tässä:

1. Life Kidz Vitamin D (lapsille)

Ja me kun luultiin, että meidän aiemmat lastenvitamiinit ovat olleet hyvämakuisia! Nämähän ovat nyt sitten ihan MEGAHERKKUJA – ei todellakaan jää lapsilta syömättä nämä ”aurinkopastillit”, eli siis D-vitamiinit. Nämä ovat vielä lapsien iloksi tuollaisia hymyilevän auringon muotoisiakin, sellaisia viinikumimaisia herkkuja. Väitän vilpittömästi, että parempaa kuin karkki.

Jos aikuinen ei muista antaa, niin lapset kyllä muistuttavat.

Tosi iso suosittelu näille! Sisältävät 10 mikrogrammaa D-vitamiinia. Ja: ovat tosiaan aivan älyttömän hyvänmakuisia!
(miinusmerkkinä ehkä se, että myös aikuisen tekee mieli syödä näitä lapsilta salaa)

2. Bioteekin Probiootti junior (lapsille) sekä Bioteekin Probiootti comp  (aikuisille)

Heh lapsille on jotenkin aina olennaista keksiä erilaisille ”pastilleille” nimi: nämä mansikanmakuiset lasten maitohappobakteerit ovat sitten meidän kielessä supersankarikoirapastilleja.

Yhdessä supersankarikoirapastillissa on kaksi miljardia maitohappobakteeria, ja lisäksi vielä c-vitamiinia.

Ja mä itse olen syönyt nyt kuukauden verran näitä aikuisten probiootteja, joissa on kuusi miljardia maitohappobakteeria, ja mukana myös glutamiinia ja biotiinia. Maitohappobakteereita olen reissuilla syönyt uskollisesti aina ennenkin (ja koko perhe), mutta tässä on vielä huomattavati enemmän maitohappobakteereita kuin mun aiemmin käyttämissä.

3. A. Vogel VegOmega-3

Nyt seuraa paljastus: mä en ole koskaan syönyt omega kolmosia. Koska kala. Vaikka mä olen kuinka tiennyt ja lukenut, että Omega-3:t olisivat hyvästä, niin en ole vaan pystynyt – sen kalaöljyn takia.

Okei tiedän edelleen sen, että paras Omega-3:n lähde on ilmeisesti just se kala, mutta entä kun ei voi syödä kalaa. No, tähän asti oon ollut syömättä mitään. Mutta hei! Tämä A. Vogelin VegOmega-3 on täysin kasvisperäinen, eli se sopii meille ”kalattomille” ja myös kokonaan vegaaneille.

Todellakin tämä mulle! Nyt loppui sekin ”pitäis pitäis”, eli nyt minäkin syön Omega-3:a!

4. Life D-vitamiini 80 mikrogrammaa

Mun aiemmissa (vaihtelevissa) monivitamiineissa on ollut ripaus D-vitamiinia. No, nyt ajattelin syödä vähän enemmän kuin ripauksen, eli tässä D-vitamiinissa on nyt sitten 80 mikrogrammaa. Se tuntui sopivalta.

Tämä D-vitamiini on sellainen, että asiantuntijatkin taitavat olla sen sopivasta määrästä eri mieltä, virallinen suositushan on jopa niin alhainen kuin 10 mikrogrammaa. Mutta mä uskon, että tämän 80 mikrogrammaa pystyn kuitenkin turvallisesti syömään tässä talven aikana – täällä toki aurinko paistaa paremmin kuin Suomessa, mutta aika paljon siitä auringonpaisteajasta tulee (valitettavasti) kuitenkin oleskeltua töissä sisätiloissa.

Heh ja se on pakko kyllä kertoa tämä: Todellisuudessa yksi kriteeri just tämän D-vitamiinin valitsemisessa oli se, että myyjä kertoi tämän olevan peräisin jäkälästä. Haha, jotenkin… ..suloista, en tiedä miksi. Ehkä se jotenkin iski mun kuusamolaisytimeen! :D

Eli tämä on myös vegaaneille sopiva tuote, kapselikaan ei sisällä liivatetta.

5. A. Vogel Echinacea-purutabletti

Jos tämä suosituslista olisi ollut lempparijärjestyksessä, tämä olisi melkein voinut olla ykkönen! Koska siis… …onko kenenkään muun lapsuudenkodeissa syöty (tai oikeastaan juotu) ”auringonhattutippoja”? Meillä nämä olivat tosi tärkeitä lapsuuskotona. Aina flunssan ensioireiden tullessa äiti laittoi Vogelin Echinaforce -tippoja mehuun, ihan pystyn palauttamaan sen maun suuhuni!

Ja nyt huomasin ensimmäistä kertaa tuolla Redin Lifessä, että näitähän on nykyään myös purutabletteina! Pakko testata!

Nämä Echinacea-purutabletit maistuvat appelsiinilta (ne perinteiset tipathan ei rehellisesti sanottuna olleet kovin hyvänmakuisia), eli nämä menevät tosi hyvin lapsillekin! Oon itse näihin tosi kovasti tykästynyt, ja kun tämä purkki loppuu, niin tahtoo lisää. Todennäköisesti pyydän jotakuta tuomaan joululahjaksi näitä mulle :)

Näitä ei taida olla kaikissa Lifen kaupoissa (en harmi kyllä löytänyt heidän verkkokaupasta), mutta jos omasta Lifen myymälästä löytyy, niin suosittelen todellakin testaamaan!

Saisikohan nyt sitten tällä arsenaalilla (ja päälle hyvällä käsienpesulla ja vielä paremmalla tsägällä) meille tänä jouluna flunssattoman joulun…?

Alku oli ihan lupaava: ihan ensimmäinen täällä kiertänyt kröhä ei meihin tarttunut (tavallisesti meille tarttuu jokainen yskäisy), ja toisesta pöpöstä selvisimme lasten vuotavilla nenillä ilman kuumetta, ja päälle minun silmätulehduksella.

En tiedä, voiko näin olla – mutta mulla oli sellainen fiilis, että ehkä mullakin olisi ollut se sama flunssa tuloillaan, mutta se ei vaan ”tullut päälle” flunssana, vaan sain sen pelkän silmätulehduksen. Että olisikohan oikeasti vastustusukyvyssä jo ollut jotain paranemista…

Nooh, ei noista ehkä niin yksi yhteen tiedä, mutta ainakin musta tuntuu siltä! Ja niin kuin olen kertonut, niin mullahan on ollut leukaleikkauksen jälkeisten vahvojen antibioottien jälkeen vuosikausia ihan surkea vastustuskyky. Olisi jo aikakin saada se kohdilleen!

Joulusta puheen ollen – voisivatkohan nämä toimia myös joululahjavinkkeinä? Ja tuolla Lifellä on myös paljon erilaisia jouluun liittyviä tuotteita, sekä joulupöytään että lahjaideaksi.

Mulla itselläni ainakin on hyvin vahvana se, että en halua mitään tavaraa. Mutta esimerkiksi tuollainen purkillinen Echinacea-purutabletteja todellakin olisi tervetullut lahja. Ehkä jonkun korvaan olen ankeuttaja, kun haluaisin paljon mieluummin purutabletteja kuin kaulakorun tai edes konvehtirasian, haha.

Mutta siis jos näin muotoilee: lahjaksi hyvinvointia! Kuulostaa hyvältä, kyllä kiitos!

Sieltä Redin Lifestä bongasin muuten muutaman muunkin (oikeastikin) jouluun liittyvän tuotteen meillekin. Meidän kanssa Espanjan joulunviettoon lähtivät Lifestä tällaiset:

Lapset saivat siis molemmille omat Moo Freen joulukalenterit – eli maidoton, gluteeniton, soijaton ja vegaaneille sopiva joulukalenteri. Vielä ei olla tietenkään avattu ensimmäistä luukkua, joten mausta ei uskalla sanoa mitään. Lauantaina tiedetään, toivottavasti on hyvää! Lapset ainakin odottavat ihan valtavalla innolla.

Lisäksi mulle tulee nyt ensi joulun ”joulukinkku” seitanista. Tällaista muutama joulu sitten söin ja viime jouluna tällaisesta haaveilin. Nyt on ainekset mukana!

Ja myös tuollainen lämmitettävä pupupehmolelu lähti meidän lasten sänkyjä lämmittämään – tuolla on siis sellainen mikrossa lämmitettävä pussi sisällä. Oikeasti sitä ei olla kyllä kovin monesti täällä lämmitetty, mutta sellainen mahdollisuus kuitenkin olisi olemassa. Mutta unilelukäyttöön pupu pääsi kuitenkin ihan välittömästi. Meinattiin ensin säästellä sitä joululahjaksi, mutta lapset ehtivät sen pakkauksen lähtötohinassa jo nähdä, joten… no, ei ollut sitten joululahja.

Aaa ja sitten oli vielä tämä yksi, jolla me kylläkin herkuteltiin jo Suomessa – ah mä rakastan inkivääriä:

Inkivääritoti me juotiin siis jo ennen lähtöä Suomessa kotona, oli ihan valtavan hyvää!

Life lupasi myös tänne blogiin arvonnan!

Täten siis arvotaan kaikkien tähän postaukseen kommentoineiden kesken kolme kappaletta Lifen Life Body & Soul -luonnonkosmetiikkatuotepaketteja (arvo noin 50e per paketti).

Kerro vaikka kommentissasi, millaisen Lifen luontaistuote- tai hyvinvointituotteen voisit antaa joululahjaksi, ja kenelle? Lifen joulukuvasto löytyy täältä. Ostaisitko mieluiten lahjaksi jotain joulutuotetta (vaikka luomusuklaata) tai luonnonkosmetiikkaa, vai olisiko sulle (niin kuin mulle on) luontevaa kääriä pakettiin vaikkapa purkillinen vitamiineja…?

Kilpailu on käynnissä to 6.12. klo 16 asti ja kilpailun säännöt löytyvät täältä.

Kaupallinen yhteistyö: Life

6
Like
2

You Might Also Like

 • Eve
  30.11.2018 at 17:31

  Voisi antaa luonnonkosmetiikkaa lahjaksi itselleni. :) Viime talvena ostinkin itselleni Lifestä lahjaksi luonnonkosmetiikkalahjapakkauksen.

 • Kate
  30.11.2018 at 22:00

  Isäni vannoo echinea-tippojen ja valkosipulin nimeen, joten sillä linjalla löytyis hyvä lahja varmasti.

 • Petri
  30.11.2018 at 23:00

  Lapsille vitamiineja ainakin ja minun vanhoille luilleni jotain mikä auttaa kolotukseen.

 • Hanna-Marleena
  1.12.2018 at 00:03

  Mie en luonnonkosmetiikka tuotteista tykkää kun ne haisee minun nenään jotenki ihan kamalalle. Useampia olen kaupoissa haistellu.
  Lifestä olen ostanu teetä, luontaistuotteita esim magnesiumsitraattia… Ja nyt vilkaisin Life nettikauppaa ja siellähän oli piparminttu eteeristä öljyä. Kuulin että voi auttaa päänsärkyyn ja niinhän se tuolla kuvauksessakin lukee. Ja sitä etanavoidettakin löytyy tuolta! Sitä olen käyttänyt ja tykkäsin. Sen voisin itsellekin tilata joululahjaksi

 • Emilia Katariina
  1.12.2018 at 09:14

  Mä voisin hyvin antaa sekä omille vanhemmille että appivanhemmille lahjaksi kunnon vitamiiniarsenaalit kun kukaan ei oikein tavaraa tahdo mutta hyvinvointia varmasti sitäkin enemmän. Meidän perheen vitamiini-suosikki on ollut jo pitkään Vitanallet 😀

 • EllaNi
  1.12.2018 at 10:35

  Voi apua, mä aina hullaannun Lifessä ja voisin ostaa puoli kauppaa! 😀 Ainakin antaisin äitille ja siskolle luonnonkosmetiikkaa ja suklaata, miehelle ja itselle yhteiseksi vitamiinit ym. juurikin sairauksien estoon samoin kuin lapsille omansa. Voin kuvitella kuinka innoissaan lapset on kovasta paketista, jonka sisältä paljastuukin vitamiineja 😂

 • Taru
  1.12.2018 at 22:38

  Mä olisin varmaan myös se ankeuttaja joka ostaa vitamiineja muille joululahjaksi, ah niin käytännöllistä ja katoavaista ettei jää nurkkiin pyörimään ja pölyttymään. Paljon lifen tuotteita käytänkin ja kosmetiikkakin on ihan vaan luonnontuotteita, joten kyllä keksisin joululahjat lifestä vaikka ja kelle :D

 • Karoliina
  2.12.2018 at 04:50

  Vitamiineja omega3:sta tääläkin tarvittais. Myös tuo D-vitamiini lapsille ois kiva kokeilla, kun taapero ei suostu syömään tämän hetkisiä tabletteja..

  Mukavaa ja tervettä joulua teille!

 • Jenna
  2.12.2018 at 18:58

  Inkivääritotia ja luomusuklaata minne vain joulun aikaan meneekään vierailulle. :)

 • HannaK
  2.12.2018 at 22:07

  Luonnonkosmetiikkaa mulle🙂
  Tai ehkä kuitenkin vitamiineja taaperolle

 • Maria87
  2.12.2018 at 23:01

  Vitamiineja perheelle, luonnonkosmetiikka olisi varmasti mieluinen lahja ystäville.

 • Karina
  3.12.2018 at 00:05

  Luonnonkosmetiikkaa anopille :)
  Tosta joulusairastelusta – meillä se oli kans perinteenä tosi monta vuotta, varsinkin esikoinen, jolla oli pienenä infektioastma ja joka yskäsy johti aina ihan kauheeseen tautiin. Jouduttiin kerran ajelemaan Keski-Suomessakin sairaalaan päivystykseen joulunpyhinä hengittämään spiraa. Yhä nyt kauhulla aina kuuntelen sen yskimistä jos sillä sattuu olemaan flunssa, vaikka se astma selätettiin jo aikaa sitten. Mutta suunnilleen kouluiässä ne loppu kun seinään! Mitään muutoksia ei tehty ruokavalioon tai vitamiinien saantiin. Kai se ikä sitten tekee tehtävänsä. Ja mietin myös että voiko olla että kun on niin paljon pienenä sairastanut, niin sekin on jotenkin vahvistanut vastustuskykyä?
  Mutta jos flunssa iskee, niin itse asiassa sulta bongasin sen nielusuihkeen ja sitä ollaan viime talvi käytetty ja ostin jo kaappiin odottamaan tätä talvea. Suihkittiin niin lapset kun aikuisetkin ja oisko sit sen ansioita että viime talvena ei juurikaan sairastettu ;) Toinen asia mitä ite käytän säännöllisesti on inkiväärishotit. Huh, ne kyllä avaa röörit ja tekee raikkaan olon kertalaakista! Sitä en kyllä lapsille ole saanut menemään :D – molemmat on maistaneet vähän shottilasin reunalta. Sitten luin jostain hunajan mahtivaikutuksista, ja poitsu saakin nyt joka ilta lusikallisen suomalaista kiteistä (samaisesta artikkelista luin että nimenomaan kiteinen olis hyvä) hunajaa ja kop kop, toistaiseksi ollaan terveinä oltu. Tyttö tosin ei tykkää hunajasta, ja, kröhöm, on sekin pysynyt terveenä :D

  Että ennustan teille kyllä terveempiä aikoja sitten muutaman vuoden päästä viimeistään! Toki toivon että flunssat selätetään jo nopeammalla aikataululla tuolla sun vitamiiniarsenaalilla :)

 • A
  3.12.2018 at 07:58

  Voisin ostaa rautaa ja piparminttukapseleita ihan itselleni lahjaksi, kun molempia pitäisi syödä mutta ne unohtuu… Muille en välttämättä pakettiin laittaisi kuitenkaan.

 • Sandi
  3.12.2018 at 10:28

  itaelleni toivoisin luonnonkosmetiikkaa:)

 • Hanna
  3.12.2018 at 10:32

  Meille kelpais nuo kaikki riemusta kiljuen. Kaikki ravinnelisät on kalliita ostettavaksi ja joudumme erityislapselleni ostamaan niitä paljon. Itse tykkään myös luonnokosmetiikasta paljon😊

 • Ruusunnuppu
  3.12.2018 at 11:03

  Äidille kollageni jauhetta sekä kurkuma valmisteen

  • krista
   3.12.2018 at 13:10

   Oli ihan ilman syytä mennyt roskapostikansioon, vapautin sieltä, pahoittelut! :)

 • Päivi
  3.12.2018 at 11:19

  Miehelle lahjaksi magnesiumia, ainaisiin suonenvetoihin.

  Mukaan arvontaan :)

 • jasmine
  3.12.2018 at 11:20

  vaikka teetä, hunajaa ja vitamiinia vaarille

 • Miia
  3.12.2018 at 12:44

  Unisukat on tulossa paketissa puolisolle :)

 • Heini
  3.12.2018 at 14:03

  Vitamiineja tai tuota inkivääritotia lahjaksi, kulutusjuhlaa vältellen. Tosin oma poika 3 vee aina ihailee tota lämpöpupua kun kävellään myymälän ohi 😁

 • 1 2 3 4