Testissä: Prisma Kauppakassin drive in -kaista

Yhteistyössä: Prisma Kauppakassi

Olen jo tuossa vuosi sitten kirjoitellut, kuinka me ollaan ihan täysin ihastuneita Alepan Kauppakassi -palveluun (kokemuksia täällä). Silloin kirjoitin, että ”Alepa-setä” tuo meille ruokaa kotiovelle pari kertaa kuukaudessa; nykyisin oikeastaan ihan joka viikko. Ihan rutiininomaisesti siis. Arjen luksusta, todella.

Nyt vähän vajaa kuukausi sitten Kannelmäen Prisma avasi uudenlaisen lisän tähän Kauppakassi-palveluun: drive in -kaistan, josta Prisma-ostokset on helppo noutaa. Eli että ne tilataan ensin netissä Foodie.fi:n kautta ja sitten vaan huristellaan ajokaistalle noutamaan.

Olin kuullut kehuja myös tästä Prisma Kauppakassista niin muilta bloggaajilta (erityisesti Emmiltä) kuin Instagramistakin (mm. täällä), joten testaajaksi oli helppo ryhtyä, kun tuolta Kauppakassista tällaista ehdotettiin.

Siispä testaamaan!

Klikkailimme tilauksemme Foodieen myöhään torstai-iltana. Homma kävi (kröhöm Joelilta) näppärästi, koska siellä on jo valmiina meidän tavalliset Alepa Kauppakassin puolella käytetyt ostoslistat. Itse kävin tutkailemassa vähän käyttötavaran puolta: mm. vaatteita ja leluja, koska niitähän Alepasta ei normaalisti saa.

Ehdotonta isoa plussaa siis siitä, että Prisman Kauppakassista pystyy tilaamaan laajemmin Prisman valikoimaa (ja Prisman hinnoilla) – esimerkiksi just vaikkapa leluja ja pelejä. Pientä miinusta sen sijaan siitä, että kaikista tuotteista ei löydy sieltä (vielä?) kuvaa. Olisin nimittäin halunnut ostaa tirpalle kuvajoulukalenterin. Mutta ööö ”joulukalenteri Joulupukki”, ”joulukalenteri Jouluyö” vai ”joulukalenteri Kuusenkori”…? Ja onko niissä sisällä kuvia vai jotain muuta…? Ääääh, kalenteri jäi siis ostamatta.

Aika isossa osassa leluja ja muita käyttötavaratuotteita kuvat olivat jo olemassa, eli ehkä osuin joulukalenteriostoksineni vain johonkin pahaan (kuvattomaan) sesonkisaumaan.

Nooh, joka tapauksessa tilaus kävi muuten aika klik klik klik -helposti ja rutiinilla. Sitten oikeasta kulmasta löytyi kohta ”toimitusikkunat”, josta voi valita ostoksille sopivan hakuajan. Tilatessamme silloin torstai-iltana meille parhaana aikana (perjantai-illlalla) oli vielä vapaata, mutta esimerkiksi perjantai-iltapäivän noutoaika olisi jo ollut täynnä.

Hyvä vinkki käyttöön kuuluukin (testattu on – sama toimii nimittäin myös Alepan puolella):
Kannattaa tehdä tilaus jo vähän aikaisemmin ”raakileena” ja sitten vaan myöhemmin täydennellä/muutella sitä. Silloin saa varmimmin itselle sen just sopivan toimitusajan valittua. Saa sen kyllä usein muutenkin, mutta jos haluaa olla ihan varma ja jos vain tietty aika käy. Noita muutoksia voi tehdä omaan tilaukseen ihan niin kauan, että tuotteiden keräily myymälässä aloitetaan.

Pikanakin homman voi hoitaa: tilata voi samana päivänä klo 12 asti ja lauantaina klo 9 asti. Silloin pitää vaan maksaa 5 euron pikatilauslisä.

Omat testikerran ostoksemme maksoimme saman tien netissä ja saimme tilaustunnuksen.
(etukäteen maksaminen ei ole pakollista, mutta se nopeuttaa noutoa)

 

Perjantaina Joelin töiden jälkeen huristelimme siis Kannelmäen Kaaren Prismaan. Drive in -kaista löytyi Prisman takaa (olin tsekannut kartan etukäteen). 

Täytyypä kyllä sanoa, että oli nopeaa ja näppärää. Todella.

Drive in -kaistan ovella oli kaiutin, johon sanoin tilausnumeron. Sitten ajoimme sisään halliin ja parkkiruutuun. Ehdin suunnilleen vain etsiä autosta sen nappulan, josta takaboksi aukeaa, kun myyjä jo saapui tilauksemme kanssa – ja nosteli kassit suoraan auton takakonttiin.

Oho, kiitos! Aikaa meni (kun oltiin siis maksettukin jo) ehkäpä alle minuutti.

Vaikka oli perjantai-ilta, ruuhkaa ei juuri silloin ollut. Meidän edellämme meni yksi auto, ja seuraava saapui juuri, kun lähdimme. Eli ihan esimerkillisen sujuvasti meni. Vilpittömästi yhteen ääneen kotimatkalla ihmettelimme, että ”hitsi voiko tää tosiaan olla näin helppoa”. Tirppa vaan oli vähän ihmeissään, että miksi ei mentykään kauppaan sisään.

Kannelmäen Kaaren Prisma on meitä toiseksi lähinnä oleva Prisma – Viikki olisi vielä tuossa lähempänä. Normaaliin Prisma-reissuumme kuluu matkoineen noin 1 h 20 minuuttia: tunti perillä plus matkat. Tsekkasin kellosta ajan drive in -testailuumme: aikaa koko reissuun meni yhteensä 45 minuuttia. Meidän testikäynti sattui juuri sille perjantain lumimyräkkäpäivälle ja olen aika (lue: tosi-tosi) varovainen kuski – normaalikeleillä koko reissun olisi luultavasti tehnyt reilussa puolessa tunnissa. Google Maps sanoo, että ajo kestää 13 minuuttia per suunta plus sen muutaman minuutin siellä paikan päällä.

Aikasäästö oli siis 35-50 minuuttia – huomattavasti enemmän se tietysti olisi ollut, jos asuisimme lähempänä Kannelmäkeä tai jos autoilisimme ”automaattisesti” siitä ohi. TAI jos tuo palvelu olisi tuossa meidän lähi-Prismassa, ooooh… Sinne ajaa noin 5 minuuttia, eli koko Prisma-keikan saisi tehtyä alle viidentoista minuutin. Huh huh. Aika huikea ajatus.

Oli siis hyvä juttu. Joo, todella. Ainoana vaan, että PLIIS nyt äkkiä tällainen drive in -kaista myös tuohon meidän ”koti-Prismaan” Viikkiin! Käyttäisimme ihan ehdottomasti.

*******

Ai joo niin kustannuksista:
Prisma Kauppakassin keräily- ja noutohinta on alkaen 3,90 euroa (meidän nouto perjantai-iltana oli 4,90e), ja Alepa Kauppakassin keräily ja kotiinkuljetushinta puolestaan on ollut tavallisesti alkaen noin 6,90 e (ja ”noin” siksi, että joskus on jotain kamppiksia näissä – kröhöm ja pakko sanoa, että Alepan kanssa en ole paljon tuota kustannusta tuijottanut, kun se vaan on niin älyttömän näppärä tyyliin ”maksoi mitä maksoi”). Prismasta noudetuissa tuotteissa on ihan normaalit Prisman hinnat ja Alepan tuotteissa vastaavasti Alepan hinnat. Tällä tekniikalla me ollaan muuten laskettu, että monissa tapauksissa Alepasta tilaaminen tulee kuljetuskustannusten kanssakin halvemmaksi kuin tuossa kalliimman hintatason lähikaupassa käyminen – etenkin jos (kun!) ostaa siinä yhteydessä vaippoja ja talouspapereita ja pesuaineita ja niin edelleen.

Tällä kokemuksella siis isot plussat ja suosittelut tuolle Prisman noutopalvelulle ja erityisesti tuollaiselle drive in -kaistalle (tää on käsittääkseni Suomen ensimmäinen), josta homma käy noin nopeasti. Ja etenkin siinä tapauksessa, jos asuu suht lähellä ko. Prismaa tai jos autoilee sen ohi. Muissa tapauksissa kuitenkin vannon edelleen tuon Alepa Kauppakassin kotiinkuljetuksen nimiin niillä alueilla, jossa tällainen kuljetus on mahdollista.

Pakko myöntää, että joskus aikoinaan kuullessani eka kertaa tuosta Kauppakassi-kotiinkuljetuksesta (silloin lapsettomana) vähän ihmettelin, että kuka tuollaista käyttää, kun se kerran maksaakin…?

No: me käytämme. Kerran kun sitä testasi, niin koukkuun jäi.

*******

Oletteko testanneet näitä? Millaisin kokemuksin?

1

You Might Also Like

 • Emmi Nuorgam
  24.11.2014 at 09:54

  No, me tykätään! Nyt tietysti on vähän hankalaa kun myytiin se meidän auto, mutta äiti sattuu asumaan Lietsun Prisman vieressä ja mummi ja pappa toimii meidän kotiinkuljettajina jos ei saada naapurista autoa lainaan. Meidän ongelma on vähän se, että tajutaan aina sunnuntai-iltana liian myöhään että pitäis tehdä tilaus, eikä koskaan saada noutoaikaa maanantaille. Oon miettinyt tota raakiletilauksen tekemistä, mutta en oo kehdannut. Mut nyt kun säkin oikein yhteistyöpostauksessa mainitsit, niin ehkä mäkin uskallan! :D Lietsun Prismassa ne aloittaa keräilyn yleensä 2-3h ennen noutoajan alkamista, eli siihen saakka ehtii muokata tilaustaan. Siis vinkkinä, jos joku innostuu täällä päin tilailemaan. 

  Mut joo, mä tykkään! Ei tuu ostettua oikeastaan mitään turhaa, kilohintoja tulee vertailua enemmän kuin myymälässä, homma on nopeaa ja helppoa. Meilläkin noutokeikkaan kuluu aikaa 30min, kun kaupassa käyminen noiden kahden pallopään kanssa vie vähintään 1,5h. Että iso peukku täältä! :)

  • Kristaliina
   24.11.2014 at 10:10

   Tämä tilauksentekovinkki tuli ihan tuolta Kauppakassin taholta, eli noin vaan reippaasti tekemään! Ja uuu teillä on vielä ”kotiinkuljetus”, lisäluksusta :)

   Toivottavasti tämä leviää pian muihinkin Prismoihin!

    

   • Silkkitassu
    24.11.2014 at 20:37

    Äh… kävin kurkkailemassa ja ei ole Jyväskylän alueelle vielä tullut. :( mälsää. Niin hyvin tuo kotiinkuljetus sopis meille kun ei ole autoa ja on kuitenkin matkaa sen verta et ei pysty lähtemään kävellen eikä julkiset kulje suoraan. 

 • Rakastunut kotiinkuljetukseen! (Ei varmistettu)
  24.11.2014 at 10:18

  Oo, olen niin rakastunut kotiinkuljetukseen, mutta kilpailijan sellaiseen. Ruoka.citymarket.fi, cittarin hinnat ja valikoimat + se kotiinkuljetus! Helpompaa en ole löytänyt ja vastusteluista huolimatta helpottaa tämän lapsiperheen arkea huomattavasti!:)

  • Kristaliina
   24.11.2014 at 10:30

   Sama juttu, rakastuneita ollaan – ihan selvä & iso arkihelpotus, kun ei tarvitse käydä kaupassa!

 • SaaraT (Ei varmistettu)
  24.11.2014 at 10:21

  Mää en vaan tajua.. Ihan mahtavaa, että tälläisia palveluita on, etenkin siis tuo kotiinkuljetus. Jos elämäntilanne yhtäkkiä on sellainen, ettei kykene kotoa poistumaan. Mutta ite kotiäitivuosina (4lasta), on kaupassa käynti ollu suunnilleen viikonlohokohtia :D Kaupassa pääsääntösesti käydään koko perheellä ja meille on jostakin syystä tärkeää opettaa myös lapsille kaupassa käyntiä ja siellä käyttäytymistä.

  • Kristaliina
   24.11.2014 at 10:28

   Koulukuntakysymys :) Mä inhoan kaupassakäymistä – no oikeastaan ainoastaan Prismassa ajan kanssa (ja tietyllä mielentilalla) on kiva käydä, silleen että hipelöi kaikki lastenvaatteet ja lankakerät läpi :) Mutta esimerkiksi mun oma äiti on sellainen ”kaupasskävijä”, käy ihan tarkoituksella joka päivä – ja ostaa tarkoituksella sen verran vähän, että taas seuraavana päivänä pääsee lähtemään :)

   Mutta hyvä, että palvelua löytyy molemalle ”koulukunnalle” :)

  • Tilia kirjautumatta (Ei varmistettu)
   24.11.2014 at 10:41

   Itse myös mielelläni käyn ihan ruokakaupassa sekä lasten kanssa että ilman. Tulee keskusteltua, miksi valitsemme tietyt tuotteet ja miksi tiettyjä ei, ja lapsilla on myös mahdollisuus tehdä ehdotuksia esim. kalatiskillä, mitä haluaisivat maistaa. Mielelläni myös itse valitset hedelmien kypsyysasteen ja muutan ruokalistaa lennosta sen mukaan, mikä on tuoreinta tai tarjouksessa.

   Toki on päiviä, jolloin valmis kauppakassi ovella olisi luksusta. Vielä kun sen saisi kestokassiin ja pyörällä toimitettuna, niin voisin jo harkitakin. Joku elitistinen luksussävy tässä hommassa vielä kyllä on, mutta ehkä se vuosien mittaan laantuu muun nettikaupan tapaan.

   • Päähenkilö
    25.11.2014 at 15:27

    Tässä asiassa on tosiaan kovasti koulukuntaeroja. :-) Mun ja myös puolisoni ehdotonta luksusta on mennä yksin rauhassa, ajan kanssa isoon kauppaan ja ostaa sieltä koko viikon tarvikkeet kerralla. 

    Sitten taas aikansa ja hetkensä on sillekin, että mennään kauppaan lapsen/lasten kanssa ja valikoidaan heidän kanssaan yhdessä juttuja ja opetellaan sitä touhua. Siis ihan kaupassa käyttäytymisestä sellaiseen tiedostavaan kuluttamiseen. Valikoidaan kokeilemalla parhaat vihannekset ja katsellaan kalatiskistä, että mitä otettaisiin. 

 • Torey
  24.11.2014 at 10:33

  Itse hehkutin tota miehelle sun instasta. :D Me vaan asutaan täällä maalla sen verran korvessa, että lähimpään Prismaan ajaa sen 25 minuuttia ja se on ison kauppakeskuksen yhteydessä, eli sinnekään tuskin tuollaista on ihan heti tulossa. 

  Mutta ajatuksena kiva! :)

  • Kristaliina
   24.11.2014 at 10:39

   Hei mutta tämä Kaarikin on kauppakeskuksessa! Sinne on vaan tehty oma sisäänkäyntikaista sinne koko keskuksen taakse. Että siinä mielessä ei ihan mahdotonta joskus tulevaisuudessa…?

   Toivottavasti tää tosiaan leviää! (lue: tahtoo siis meidän lähi.Prismaan kans) Ainakin ovat saaneet ilmeisesti hyvän vastaanoton nämä ensimmäiset noutopalvelukokeilut – tai mitä olen omilta tutuilta ja somesta kuullut käyttökokemuksia…

   • Torey
    24.11.2014 at 10:50

    Jee! Koska siis toi lisähinta siitä, että he kerää tavaran valmiiksi, yllätti mut positiivisesti. Oishan tollanen tosi kätsy esim. kesällä mökille lähtiessä. Varais jo kuukautta ennen noutoajan ja sit kun muut kiukuttelee jonoissa ni itse vaan huristelisi hakemaan omansa. :D

    • Kristaliina
     24.11.2014 at 11:00

     No huhhuh niinpä – tai vaikka ennen juhannusta tai joulua!!!!

     • resres (Ei varmistettu)
      24.11.2014 at 13:14

      Itse tilasin viime jouluna kaikki jouluruuat suoraan kotiovelle. Aika luksusta varsinkin kun silloin oli nuorimmainen lapsista parin kuukauden ikäinen.

      Me ollaan itseasiassa aika kauankin käytetty tuota Prisman kauppakassi-palvelua ja ajoittain myös Alepan kautta suoraan kotiovelle (Prismasta tilataan siis pelkkä keräys ja noudetaan itse). Kerran viikossa naputellaan tilaus ja käydään hakemassa, helppoa nopeaa ja kätevää. Aina löytyy joku jonka mielestä ko palvelu on turhaa mutta itse olen valmis maksamaan siitä että säästän paitsi hermoja myös aikaa, kaupassakäynti kahden lapsen kanssa työ/tarhapäivän tai vapaa-päivän päätteeksi ei ole minun käsitys hauskanpidosta tai hyödyllisestä opetushetkestä. Me tehdään tilaus yhdessä lasten kanssa ja siellä verrataan eri tuotteita keskenään, mukavampi koneen äärellä selittää lapselle miksi me syödään luomua ja kotimaisia kasviksia kun ei tarvitse tapella lapsen huomiosta tai selittää miksi jokainen muu kaupassa kävijä ostaa mitälie sitten ikinä ostaakaan.

      Kivijalkakaupassa käynti meidän lasten kanssa ei ikinä onnistuisi alle tuntiin, tähän kun lisää vielä matkat ja muut niin lopputulos on yleensä se että aina sieltä kaupasta jotain unohtuu tai pahimmissa tapauksessa poistutaan tyhjin käsin väsyneiden ja huutavien lasten kanssa.

      Lopputuloksena voisi siis sanoa, että itse olen erittäin tyytyväinen kauppakassi palveluun ja me aiomme käyttää kyseistä palvelua myös jatkossa. Ennemmin käytän aikana lasten kanssa olemiseen entä kaupassa käymiseen. Tämä on meidän perheelle sopivin ratkaisu.

     • Kristaliina
      24.11.2014 at 14:26

      Joo samoilla linjoilla. Uuuuu jouluruoat me muuten todellakin ostetaan tänä vuonna näin!

 • Helki (Ei varmistettu)
  24.11.2014 at 10:54

  Joo, Viikin Prismaan vaan seuraavaksi tämmönen!!! Meillä kohta 4 alle 5-vee lasta ja kaupassakäynti ei todellakaan aina innosta. Tämä nopeuttaisi meidän kauppareissua yli tunnilla, kun asutaan 5 minsan ajomatkan päässä ko. kaupasta.

  • Kristaliina
   24.11.2014 at 11:06

   Joo joo joo joo joo seuraavaksi Viikki – kannatetaan!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  24.11.2014 at 10:58

  Mä tilaisin heti kotiinkuljetuksella Prismasta jos Kantsun Prisma ees pikkiriikkisen laajentaisi jakelualuettaan. Autottomalle kassin hakeminen Prismasta ei paljon helpota ja Alepan valikoima ja hinnat ei mua tyydytä. Mutta odottelen kärsivällisesti josko toi jakelualue joskus laajenisi ja siihen asti mennään niin että kerta viikkoon käydään Lidlissä (ja vähän harvemmin koko perheen Prisma-retkellä). Lähikaupoissa käydään useampi kerta viikkoon, k-kauppa on päiväkotimatkan varrella ja siellä käydään lapsen kanssa ihan vaan ostamassa tarjouksia ja huristelemassa pikkukärryillä ja sit pikkuisesta independent lähikaupasta käydään iltakävelyllä lapsen kanssa ostamassa maitoa. Että menee tämä näinkin ihan hyvin.

  • Kristaliina
   24.11.2014 at 11:05

   Mäkin voisin ottaa Prismaa kotiinkuljetuksella :) …mutta ihan tänne asti ei taida Kantsun jakelualue koskaan ulottua… Mä laitan toivoni tohon Viikkiin! :)

  • Kristaliina
   24.11.2014 at 11:39

   Joo – mutta kuluvat kyllä roskakasseina :)

   • Emmi Nuorgam
    24.11.2014 at 12:07

    Ja meillä lukee lisäinfona tilauksissa, että mahdollisimman vähän pieniä pusseja ja muovijätettä, että aina ensisijaisesti pakkaamatonta tai paperipusseihin pakattua tavaraa! Jonkun verran noita ostoskasseja tulee silti, mutta ne tosiaan menee vaipparoskiksina tai energiajätteeseen, kun vaippoja ei joka tapauksessa voi kierrättää. :(

   • Kaatiksella käynyt (Ei varmistettu)
    24.11.2014 at 12:44

    Meille ei osteta IKINÄ muovikasseja kaupasta, ja silti ei ole koskaan roskapussit loppuneet taloudesta. Sen verran leipäpusseja yms. tuntuu aina tulevan, vaikka koirankakkojakin niihin ahkerasti kerätään. No toki meillä oli käytössä kestovaipat, joten mitään jättisäkkejä ei ole tarvittu.

    • Linn (Ei varmistettu)
     24.11.2014 at 15:10

     On tietenkin hyvä ja tärkeää että muovijätettä pyritään vähentämään, mutta kannattaa myös miettiä suurempaa kokonaisuutta. Jos esimerkiksi yksi auto tuo monen perheen ruuat sen sijaan että nämä kaikki köröttelisivät automarkettiin omilla autoillaan, niin kyllähän siinä kuluu vähemmän bensaa. Mielestäni on hyvä että vaihtoehtoja saadaan lisää, kukin hoitaa sitten asiansa omalla tyylillään.

     • Kastikkeella käynyt (Ei varmistettu)
      24.11.2014 at 20:32

      Siis tässä esitetyssä mallissa jokainen perhe edelleen autoille omalla autollaan Prisman – eikä edes siihen lähimpään! Eli mitä tästä piti miettiä suuremman kokonaisuuden kannalta? Lapset viettivät laatuaikaa istumalla autossa…

     • Linn (Ei varmistettu)
      24.11.2014 at 20:57

      Viittasin tässä siihen Alepa kauppakassiin, jossa kotiinkuljetus. Sekin jutussa mainittiin, eli ajattelin ettei tarvitse erikseen mainita. Itse asun paikkakunnalla, jossa vastaavaa palvelua ei ole saatavilla, ainakaan noihin hintoihin. Toivon että jonain päivänä meilläkin tämä on mahdollista. Eli halusin tuoda esille että ne muovipussit eivät ole ainoa ekoaspekti, muutkin asiat vaikuttavat.

     • iidami
      26.11.2014 at 00:38

      Samaa mielta!

      Taalla Englannissa on kaikilla suurimmilla kauppaketjuilla kotiinkuljetuspalvelu, ja ainakin osalla siella toimitusaikaa valitessa se systeemi vinkkaa tietyt ajat, jolloin jakeluauto on jo muutenkin omilla kulmilla ns. suositeltuina toimitusaikoina — tassa siis pyritaan viela entisestaan vahentamaan ylimaaraista edestakaisin ajelua :)

  • ennii (Ei varmistettu)
   24.11.2014 at 18:00

   Prismalle voisi ehdottaa siirtymista muovikasseista laatikoihin. Ma olen vuosia kayttanyt vastaavaa palvelua Keski-Euroopassa ja taalla tavarat saapuvat kotiin muovilaatikoissa, jotka sitten palautetaan seuraavan tilauksen yhteydessa. Laatikot ovat helposti kokoontaittuvia, eivatka siten litteiksi taitettuina vie juurikaan tilaa kotona.

   • Kristaliina
    25.11.2014 at 09:11

    Tää ois tosi hyvä, ääni tälle!

  • KL (Ei varmistettu)
   25.11.2014 at 05:17

   ruokakauppa24.fi:ssä saa valita tuleeko muovikasseja – tulevat isoissa lootissa joiden purkamista kuski odottelee jos ei halua muovikasseja. On vielä parempi valikoima.

   Nettiruokakauppa rulaa. Meillä ei osteta oikein mitään enää ”livenä”, käytetään aika mieluummin harrastuksiin ja perheen kanssa olemiseen. Kirjat sähköisenä tai kirjastosta, musa spotifystä tai itunesista, leffat netflixistä. Sisustamista ei harrasteta ja vaatteita on liikaa (ja nekin sais netistä halutessaan). Vain asiantuntemusta vaativat asiat kuten uuden polkupyörän ostan mieluummin liikkeessä (okei joskus vaatteita, kun pari kertaa vuodessa kerkiää myyjän ulottuviin). Lähikauppareissu on toki välillä kolmevuotiaalle juhlaretki kun maito loppuu.

  • Satunnainen (Ei varmistettu)
   26.11.2014 at 00:59

   Muovikassien suuri (?) määrä selittyy sillä, että jokaisen tilauksen eri osastojen tuotteita on pakattava eri pusseihin säilytyksen mukaan eli mm. pakasteet, kylmätuotteet, tuoretuotteet jne. Ei niitä ostoksia tuolla keräilypalvelussa voida pakata samoin kuin itse ostoksilla käydessä – tilaus joutuu aina odottamaan noutoa ja siihen asti tuotteita on säilytettävä asianmukaisesti.

 • IlonaSV
  24.11.2014 at 12:23

  Apua, minä kyllä haluan valikoida avokadoni (pehmeys valitaan suunnitellun käyttöpäivän mukaan), banaanini (ei liian vihreitä, mutta ei mustia pisteitäkään) ja satsumani (kiinteitä, mutta pehmeän joustavia) itse! :D Mutta yllätyin kyllä tästä edullisuudesta! Aivan hyvin voisin kuvitella jossakin toisessa elämäntilanteessa tai juhla- tai kiiretilanteessa käyttäväni palvelua, vaikka se nyt ei ajankohtaiselta tunnukaan. Mä olen juuri niitä, joiden mielestä kaupassa on ihan mukavaa käydä.

  • Emmi Nuorgam
   24.11.2014 at 12:31

   Mustakin se olis ihanaa, haluaisin käydä vaan hallissa ja hipelöidä kaikkea ja jutella lihakauppiaan kanssa ja syödä erikoisjuustoja. Mut sit todellisuus on nyt tällä hetkellä mikä se on. Ehkä jo 10 vuoden päästä määkin pääsen kauppaan taas fiilisteleen! 

  • ennii (Ei varmistettu)
   24.11.2014 at 18:16

   Tamakin on asia jossa voisi esittaa Prismalle parannusehdotuksen. Meidan kaupassa voi nimittain tilauksen yhteydessa erikseen mainita haluaako banaaninsa mustina, keltaisina vai vihreina, ja tuleeko avokado kayttoon heti tanaan vai vasta viikonloppuna, niin tietavat valita oikean pehmeysasteen. Mika parasta toivomukset myos taytetaan.

   • Kristaliina
    24.11.2014 at 21:13

    Tää ois hyvä!!!

 • Pyjama
  24.11.2014 at 12:28

  Täällä Keski-Suomen Kylässä taitaa toimia ainoastaan tuollainen keräilypalvelu, 12€/kerta ja siinäkin jotain rajoituksia (35 tuotetta jne). Mutta onneksi tuo kaupassa käynti ei ole mulle kovin vastenmielistä, mutta joskus kaipaan ruokahuoltoa sellaisena kuin se toimi melkein 10 vuotta sitten Lontoossa asuessani: vuokranantajani (siskoni) tilasi ruoan, se kannettiin kaupan puolesta kotiin, sisko teki ruoan, joka oli suunnilleen valmiina pöydässä, kun pääsin töistä. Minä vaan maksoin oman osuuteni. :D Se OLI kätevää!

   

 • Nii
  24.11.2014 at 12:41

  Mun täytyy kyllä myöntää että mun mielestää tää konsepti on lähinnä todella outo :D siis oikeasti-oikeasti porukka maksaa siitä ettei ite tartte käydä kaupassa? Mitä hittoa? Miksi?

  Toki nyt meiän lähi-Prismaan on se 300km (juu ei ole yks nolla liikaa) ja lähikauppaankin 15km, joten ehkä en vaan tajua sitten. Mutta ihmetyttää kyllä, miten voi olla niin kiireinen elämä ettei ruokakauppaan ehi itte. Eihän sinne koko perheellä ole pakko mennä? Kai nyt aikuinen selviää listan kanssa kauppareissusta alle puoleen tuntiin (pl. matkat) vaikka mihin maailmanloppuun varautuis?

  Ehkä mä tosiaan oon vaan liian maalaisjuntti :D en vaan tajua.

  • Emmi Nuorgam
   24.11.2014 at 12:47

   No meidän tilanteessa esimerkiksi mulla ja miehellä on kaksi yhteistä vapaailtaa viikossa – varsinkin nyt marraskuussa kun mieskin käy töissä. Mää pääsen töistä neljän jälkeen, olen ennen viittä kotona ja lasten iltapuuhat alkaa seitsemältä. En halua viettää iltojani ruokakaupassa sen lisäksi, että mulla on paljon ilta- ja viikonlopputöitä jo nyt ja ihan oikeasti meidän yhteinen aika on aika pienestä kiinni. 

   Se, ettei tarvitse tungeksia siellä ruokakaupassa tunnista puoleentoista tuntia kerta viikossa tarkoittaa siis samaa aikaa enemmän perheelle. Ei meillä ainakaan Prismasta selviä mitenkään ulos alle puoleen tuntiin, vaikka kuinka olis lista. Meidän viikottainen kauppalasku on noin 150€, että ehkä se kertoo myös jotain listan laajuudesta? 

   Sori kun nyt kommentoin kaikkea täällä, mutta tää on musta vaan supermielenkiintoinen aihe! :D

   • Emmi Nuorgam
    24.11.2014 at 13:24

    Täh? 

    • Emmi Nuorgam
     24.11.2014 at 13:31

     Sivuten aihetta, meillä on kummallakin työssämme nyt ns. sesonkiaika ja siksi paljon töitä. Alkuvuodesta on hiljaisempaa ja ollaan kumpikin kotona. Että kiitos vain huolenpidosta.

    • Kristaliina
     24.11.2014 at 13:44

     Mut eiks tää tarkoita just sitä, että hyvä kun käytit kaupankäynniltä säästyvän ajan omien lasten kanssa olemiseen…? Tai niin mä ainakin ton luen :D

  • ITE (Ei varmistettu)
   24.11.2014 at 12:52

   Ymmärrän sua. Nykyihminen ei voi enää itse siivota, ei pestä mattoja, ei käydä kaupassa, ei vaihtaa renkaita, ei opettaa lapsiaan liikkumaan. Kaikkeen tarvitaan joku palvelu.

   • Kristaliina
    24.11.2014 at 13:37

    Hihihi no me ollaan just niitä nykyihmisiä, joiden matot pesee pesula (joka myös noutaa matot ja tuo takaisin), autot vaihtaa liike (jonne ukki vie ja tuo) ja siivous on ihan muuten vaan täysin retuperällä. Juustot ostetaan viipaleina ja aurajuusto valmiiksi murskattuna. Kyllä. Mutta se siitä vapautuva aika sitten käytetäänkin mahdollisimman paljon tuohon viimeiseen kohtaan: lasten kanssa oleluun – ja liikkumiseen :)

    Mä oon pro-palvelu! Kaikkea ei tarvitse tehdä itse, mulle itselleni/meille se ei ole mikään itseisarvo. Palvelut rulettaa! :)

    MUTTA onneksi niitä itsetekemismahdollisuuksia on niille, jotka niin haluavat tehdä. Eli jokainenv voi itse valita itselle sen sopivimman tavan elellä :)

    • Kristaliina
     24.11.2014 at 13:47

     autot vaihtaa = auton renkaat vaihtaa

     (lue: mä en edes tiedä, mitä ne siellä tekee :D )

    • Nii
     24.11.2014 at 17:14

     Mutta siis miksi kaupassa käynti, mattojen pesu, renkaiden vaihto, siivous, juuston höylääminen tai aurajuuston murustaminen on pakko olla lapsilta pois? Siis jotenkin mä en vaan edelleenkään tajua tätä yhtälöä. Jos siellä kaupassa menee tunti jokatapauksessa (en kyllä edelleenkään tajua että miten, kyllä mekin tehdään yleensä viikko-ostokset eli n. 100e arvosta tavaraa lähtee mukaan eikä sinne siltikään uppoa kuin se puolisen tuntia) ja kokee että se on lapsilta pois, niin sittenhän voi mennä lasten kanssa ja ottaa sen 30min lisää. Tai sitten jos kokee että lasten kanssa menee niin kauan niin käy sitten yksin ja on säästöajan lasten kanssa.

     Ja miksi lasten kanssa pitää aina niin olla? Siis tottakai pitää sitäkin aikaa olla että oikeasti pystyy keskittymään satasella vain lapseen, mutta eihän nyt herranjestas 20min renkaiden vaihto voi olla niin jäätävästi lapsilta pois ettäkö sillä pitäisi alkaa perustelemaan palvelun käyttöä. Kyllähän nyt muutenkin kotona siivoilee, pesee pyykkiä, laittaa ruokaa, roikkuu netissä, juttelee puolison kanssa jne. eikä koko ajan ole 100% läsnä kuitenkaan… eikä mun mielestä ole tarvettakaan.

     Mutta joo, ihan mielenkiintoista keskustelua. Itselle tällaiset palvelut on niin kaukaisia ajatuksen tasollakin, että tosiaan mielenkiinnolla luen näitä perusteluja niiden käytölle. Minähän oon siis se tyyppi joka ei osta pipoa lapselle, koska osaan tehdä itsekin enkä näe mitään järkeä maksaa jostain jonka voin tehdä myös itse parissa tunnissa. Ja oon myös sen tyypin vaimo, jolle on suorastaan kunnia-asia itse tehdä paitsi omat, myös naapurin mummonkin lumityöt ja vetäistä samalla latu koko kylälle. Ehkä luonne-eroja ja kulttuurierojakin :)

     • ennii (Ei varmistettu)
      24.11.2014 at 18:23

      Ma taas mieluusti kaytan rahani palveluihin, vaikka tavaroiden hankinnassa olenkin sitten tosi nuuka (tosin multa ei kylla pipon neulominen onnistuisi kuuna paivana, etta ’chapeau’ kaikille kadentaitoja osaaville. Kateellinen olen :-) Palvelut on aina jonkun tuotettava, ja yleensa viela jossain ihan lahella -> mulla saastyy aikaa ja joku toinen saa toita -> klassinen winwin!

     • Tilaa kirjautumatta (Ei varmistettu)
      24.11.2014 at 20:52

      Komppaan. Kyllähän se on just laatuaikaa parhaimmillaan, kun opetat lasta hakkaamaan halkoja ja siivuttamaan juustoa. Kun tehdään yhdessä konkreettisia juttuja. Meillä muksuja on otettu hommiin, kuten remontointiin, konttausiästä alkaen. Vaikka sitten yhtä ruuvia antamaan. Meilläkään ei ole koskaan aikuisten päätyö leikkiä lasten kanssa. Ei meidän arjessa ole mitään niin mieletöntä kiirettä, ettei ehdittäsi kauppaan, kirjastoon, ruoanlaitoon ja siivoukseen itsekin. Vaikka täyttä työpäivää molemmat tehdäänkin.

     • Kristaliina
      24.11.2014 at 21:05

      Tsihihihi juuston höylääminen – ei varsinaisesti kuulosta mun käsitykseltä laatuajasta :D

      Mutta joo, yhdessä puuhastelu on kyllä kivaa; oon ihan samaa mieltä! :)

     • Vierailija (Ei varmistettu)
      24.11.2014 at 21:42

      Sä et ole vielä nähnyt lapsen onnellista ilmettä kun hän oppii senkin homman tekemään itse :-)

     • resres (Ei varmistettu)
      24.11.2014 at 22:32

      Täällä kehä kolmosen sisäpuolella on pikkuisen enemmän väkeä joten helposti menee se puoli tuntia ihan vaan siinä lähi sivassa maitoa hakemassa. Puhumattakaan viikon ruokaostoksista jostain Prismasta, joka vielä viikissäkin on kahdessa kerroksessa. Vielä jos joudut lähteä työpäivän jälkeen saatat joutua käyttämään sen puolituntisen jo pelkkään matkaan, vaikka itse matkaa ei olisi kuin muutama kilometri.

     • Emmi Nuorgam
      24.11.2014 at 22:38

      Kyllä mää ihan mielelläni laitan lapseni kanssa ruokaa, käyn saunassa tai menen ulos mieluummin kuin vaihdan renkaita tai tungeksin Prismassa. Musta on todella ikävää esittää väitteitä muiden ihmisten elämästä tai varsinkin puhua niistä arvostelevaan sävyyn, kun ei tarkalleen tiedä, että mitä ne toiset sillä renkaiden vaihtamisen ulkoistamalla ajallaan tekee.

      Ihan yhtä hyvin mää voisin nyt alkaa tässä vetää johtopäätöksiä ja jeesustella, että ai kauhee, kun sun miehes ei oo koskaan kotona kun se vaan päivästä toiseen vetää latuja ja tekee lumitöitä. Että koskahan se näkee lapsiaan, onpa ihmeellistä ettei ole sen vertaa kiinnostunut viettään aikaa perheensä kanssa. En sitä kuitenkaan tee, koska mulla ei ole mitään käsitystä siitä, millainen elämä teillä on, eikä oikeastaan kiinnostakaan muu kuin että omasta mielestänne voitte ihan kivasti.

      Mua ihmetyttää suuresti, että tästä Kristan blogista on tullut joku erikoinen suomikaksnelonen, jossa mitään ei voi sanoa, kehua tai valittaa ilman että kommenttiboksi täyttyy väärinymmärtäjistä, vittuilijoista tai muuten vaan epäolennaisuuksien jankkaajista – pahimmillaan vaan ihmisistä, joiden pääasiallinen tarve on olla ilkeä. Ei tämä ole mikään lakikirja – ei tarvitse lukea ja kommentoida jos ei yhtään kiinnosta. Eikä nyt siis Nii sulle tää kommentti, vaan ihan yleisesti.

 • Finn
  4.9.2015 at 02:37

  Very interesting article, i think you can make puutalobaby.fi go
  viral easily using one tricky method. Just search in google:

  Skelap’s Method To Go Viral