Tekstiilikaksoset, vol. 2 (ja alekoodi!)

Yhteistyössä: Pierre Robert

Muistatte ehkä meidän lasten viime syksyn Pierre Robert -merinovillavaatehankinnat – me ollaan käytetty niitä aivan jär-jet-tö-män paljon ja tykätty aivan valtavasti! Etenkin villakerrastot ja ohuet sukat ovat olleet päivittäisessä käytössä noin marraskuusta kesäkuuhun, ja nyt taas syyskuusta eteenpäin. Koneessa on pesty (tosin näitähän ei tarvitse kovin usein pestä) villapesuohjelmalla ja -aineella – mun on pakko myöntää, että meistä ei ole käsinpesijähifistelijäksi. Mutta priimakunnossa ovat edelleen, etenkin nuo kerrastot; ainoastaan sukat megakäytön ansiosta hieman nyppääntyneet.

Eli suosittelen!

Ja siksi, kun Pierre Robertilta kysyttiin, haluanko tänäkin vuonna toteuttaa blogiyhteistyön, vastasin kyllä. Koska haluan tehdä blogiyhteistyöt sellaisista jutuista, mitä me oikeasti-oikeasti käytetään. Ja lisäksi olin ymmärtävinäni, että viime vuonna tykkäsitte siitä alekoodista – sellainen on tarjolla siis myös tänä vuonna :)

kiljuvat lowres

Näytttääkö kuva muuten yhtään tutulta?

Yritin lavastaa saman tilanteen kuin viime vuonna (täällä) – ja jotenkin häkellyttävää, että vaikka lapset ovat tietysti kasvaneet, ne ovat kuitenkin ihan saman näköisiä kuin viime vuonnakin. Myös Seela! Tosi kummallista; silloin Seela on ollut 7 kk ja näissä kuvissa 1v6kk. Ja etenkin noissa ekoissa kypärälakkikuvissa vois kuvitella, että ne kuvat on tyyliin samalla kerralla otettuja.

Mmmmitä, eikö meidän lapset kasvakaan…?

käsi kädessä lowres

Tällä kerralla meidän villakerrastotarve ei ollut niin akuutti kuin viime vuonna, koska nuo viime vuonna tilatut koot ovat olleet yllättävän pitkäikäisiä. Viime vuodelta ainoastaan Seelan body ja pöksyt ovat jääneet pieneksi; Silvan molempia kerrastoja (toinen kokoa 86/92 ja toinen kokoa 98/104) voivat käyttää nyt molemmat tytöt sen mukaan, mikä käteen ensimmäisenä sattuu osumaan.

Mutta koska puutalon kylmien lattioiden ja tyttöjen ulkopäikkärinukkumisten ansiosta me ollaan villakerrastojen hc-käyttäjiä, eihän ne vaihtovaatekerrat tietysti pahaakaan tee. Siispä tilasin nyt setit molemmille tytöille, eli nyt me omistetaan kaksi settiä kerrastoja per lapsi.

Me tosiaan käytetään noita joka päivä.

Niin ja nämä kaikki ovat 100 % merinovillaa siis. Eivät kutise ja ovat vaan kertakaikkisen ihania.

soutaa lowres

Mut hei yhden pöksyvinkin voisin heti antaa! Lasten pöksyjä siellä on sekä näitä näissä kuvissa näkyviä (näissä vyötärö, joissa Pierre Robertin logo) että 92-kokoon asti toisenlaisia pöksyjä, joiden nimi ”footless tights baby wool”. Nämä jälkimmäiset ovat sellaista hyperpehmeää ohutta villaa, varmasti aivan ihania ihoa vasten… Mutta meidän käytössä (kun niitä pidettiin siis myös ”päällyshousuina” kotona ja sisäleikkipuistoleikeissä niihin alkoi tulla noin puolen vuoden jälkeen pieniä purkaumia. Tajusin kyllä heti itsekin, että vika oli ollut käyttäjissä; ne olivat siis sellaista ohuen-ohutta, eihän se sellainen esimerkiksi päivittäistä konttaushankausta kestä… Mutta nuo logovyötäröiset pöksyt eivät ole olleet meidän rajusta käytöstä moksiskaan!

Eli jos haluaa kerraston kestävän myös leikkikäytön, kannattaa valita pöksyiksi mieluummin nuo logovyötäröiset, niiden matsku on paksumpaa. Ja jos taas haluaa paikallaanolevan vauvan iholle sellaista yyyyyyyberpehmeää, jonka ei tarvitse kestää hankausta, niin sitten nuo baby woolit.

Toivottavasti selitin suht selkeästi :)

Muitakin valintavinkkejä saa kysyä; käyttökokemusta näistä kun nyt todellakin löytyy :D

auttaa sukassa lowres

Isosisko ”auttaa” sukkien laitossa – vaikka todellisuudessa pikkusisko vetää sukat jalkoihinsa ihan yhtä näppärästi kuin isompikin :)

Viime vuonna tilasin Silvalle tuollaisen tuubihuivin, ja se on ollut tosi hyvä! Sitä on käytetty silloin, kun kypärälakkia ei ole kaulaa suojaamassa tai sitten isommilla pakkasilla kypärälakin lisäksi. Mä en jotenkin tykkää solmittavista huiveista lapsilla… tai siis eipä siinä; en ole sellaisia koskaan edes lapsilla kokeillut. Tuubihuivin voi laittaa myös päähineeksi/alulakiksi; viimeksi toimi Seelalla sellaisena tänä aamuna, kun pipo ei muuten meinannut pysyä korvilla.

Niin tuo tuubihuivihan on ”one size” eli ikuinen (jos eivät koit syö, terveisin puutaloasukas), joten nyt tilasin vain yhden lisää, Seelalle. Samoin tilasin tuollaiset ”one size” beanie-pipot, jotka myös pääsevät käyttöön tästä iästä ikuisuuteen. Ja nuo mukelot kun nykyisin vaativat, että vaatteiden pitää olla samanlaiset (eri väri toistaiseksi käy). Eli kun toisella on pipo, niin toinenkin haluaa :)

Aaaa joo ja kypärälakeista voisin mainita sellaisen, mitä en viime vuonna alussa edes tajunnut. Ne on kaksinkertaisia ja käännettäviä! Eli noi eka kuvan kypärälakit ovat joko raidallisia tai sitten yksivärisiä, kummin vaan haluaa. Tai meillä: kummin päin sattuu käteen osumaan :D

tuubihuivit lowres

Turkoosi tuubihuivi viime vuodelta; muut uutta.

Niin joo ja sukat kans tilasin molemmille tytöille (viimevuotisia on käytetty näissäkin ihan hurjasti) molempaa paksuutta. Käytän itsekin talvisaikaan mieluiten teknisiä tai merinovillasukkia – ha ha joku ehkä muistaa ne käyttämäni sporttisukat suoraan 90-luvun Kuusamosta. Mut hei ihan hyvässä kunnossa edelleen! Nyt ehkä vähän harmittaa, että en tilausta tehdessä raaskinut ostaa itselle mitään. Mä pysyn siellä 90-luvulla sukkineni edelleen kunnes toisin todistetaan :D No, tytöt saivat siis tällaiset:

sukat lowres

Apua, meniks tää ihan mainospuheeksi… :D No, olisin kirjoittanut vähemmän kehuvan, jos olisin vähemmänkehumieltä. Näitä nimittäin ostaisin omalla rahallakin ja olen kehunut myös privaelämässä kaikille, jotka noita ovat ihastelleet.

Laatunsa ja väriensä puolesta, mutta myös siksi, että nuo hinnat eivät mun silmään ainakaan ole kovin tähtitieteelliset 100 % merinovillasta. Etenkään tuolla alekoodilla.

Eli se alekoodi.

Se on yksinkertainen, alekoodilla PUUTALOBABY saa kaikista tuotteista -20 % alennusta tämän vuoden loppuun asti (myös joululahjaostokset siis!). Alekoodin näppäilemisen jälkeen muistakaa painaa ok-nappulaa (ilmestyy lomakkeelle, kun koodia on alkanut syöttää).

…ja Pierre Robertin nettikauppa siis täällä. Haha jos unohtaa tuosta (www.pierre-robert.com) tuon väliviivan, pääsee jonkun astrologin sivulle. Nimimerkillä kokemusta on :D

Toivottavasti tuosta alennuksesta on hyötyä ja iloa!

mahallaan lowres

Sain myös meidän ”vauvan” masulleen pötkölleen niin kuin viime vuoden kuvassakin <3

 

PS. Täällä on tiedostavia lukijoita (hyvä me!), joten vastaan, kun kysytte kuitenkin :) Eli kaikki nämä merinovillatuotteet ovat mulesing-vapaita: Pierre Robert ostaa vain sertifioitua mulesing-vapaata villaa ja ainoastaan niistä maista, jossa kyseistä toimintaa ei ollenkaan harjoiteta. Yritys myös painottaa, että ei hyväksy millään tavalla eläinten epäeettistä kohtelua, lisää voi lukea täältä.

 

21

You Might Also Like

 • vannikkila
  7.10.2015 at 15:51

  Ovat kyllä molemmat niin itsensä näköisiä, että ymmärrän kun sanoit, etteivät tunnu kasvavan ollenkaan :D Ja vitsit miten näen Seelassa isänsä näköä :)

  • vannikkila
   7.10.2015 at 15:52

   Niin joo ja hei. Voiskos saada suoran linkin verkkokauppaan? Tai vaihtoehtoisesti osoittaa sokealle, missä se on :D

   • krista
    7.10.2015 at 15:55

    Hup-SIS jotain aika olennaista unohtui :D :D Lisään linkit, tulee ihan pian!!!!

   • vannikkila
    7.10.2015 at 15:58

    No löysin verkkokaupan, mutta vitsit miten vaikee tuolla on suunnistaa! Voit antaa palautetta, että selkeyttävät verkkokauppaansa ;)

    • krista
     7.10.2015 at 16:02

     Mäkin eka ihmettelin, kun siellä on sellaiset ”näyteikkunatyyppiset” teemojen esittelyt. Mutta kun tajusin ottaa aina vetovalikosta ”kids” ja sitten tutkailla ne alakategoriat, niin johan helpotti! Oothan varmasti oikealla sivulla? (hehehe et astrologilla :D) Linkit siis nyt lisätty, kiitos kun heti huomautit! Vähän tökkii ajatus (taas) tänään :)

     • vannikkila
      7.10.2015 at 16:05

      Oon ihan oikeella sivulla sentään :D

     • vannikkila
      8.10.2015 at 11:03

      Nyt lähti jo ihan tilaukseenkin – pojalle tuubi ja paita, äidille naisten tuubihuivi ja serkkutytölle joululahjat samaan syssyyn :) Eli kiitos koodista ja suosituksista! :)

     • krista
      8.10.2015 at 12:09

      Vannikkila, hieno homma! Ja vähänks oot pro, kun pystyt ajattelemaan joululahjojakin jo nyt! :)

 • KaroliinaN
  7.10.2015 at 15:57

  Hei kysyn nyt sulta kun mulla ei oo oikein mitään äitikavereita! Käyttääkö tytöt talvikengissä pelkkää merinovillasukkaa vai lisäks villasukkaa? Ostin mun lapselle elämänsä ensimmäiset talvikengät ja myyjä sano että niihin ei mahdu villasukka. Pöh! mä oon ny iha stressaantunu että jäätyykö mun lapsen jalka talvella.

  Sitten kans toinen pukemisjuttu: käytätkö siis tytöillä näitä kerrastoja ja niiden päällä perusvaatteet ja sit siihen talvihaalari vai mitenkä? Meillä olis ny talveks normivaatteet+villapuku ja siihen talvihaalari ja mietin että onko se liian vähän.

  Lasten pukemisjutut on tosi haastavia! Mä en osaa :D

  • krista
   7.10.2015 at 16:19

   Etenkin jos ei mahdu perinteistä villasukkaa, niin sitten ainakin ihan ehdottomasti tuollainen merinovillasukka (jos vaihtoehtona on tavallinen)! Noita Pierren sukkia on kahta paksuutta, näkyy tosiaan tuossa kuvassa. Ohuempi ei vie sen enempää tilaa kengästä kuin tavallinen trikoosukkakaan, mutta lämmittää ihan eri tavalla

   Meillä on tytöillä nyt näillä keleillä kengässä sukkahousu/ohut sukka ja siinä päällä Pierren ohuempi villasukka plus välikausikenkä. Ja talvella tavallinen sukka + Pierren sukka. Mutta esim. metsäkerhon ohjeissa oli painotettu, että villasukka aina paljasta jalkaa vasten! Ehkä pitää vaihtaa tekniikkaa siis meidänkin, pähkäilen tätä itsekin usein… Ehkä talvella tuollainen ohut merinovillasukka ensin jalkaa vasten ja siihen villasukka päälle… Mutta kengän lämmöstä se kans riippuu ja koosta; ahdas ei saa olla, se on kylmä!

   Me ollaan muutenkin ihan hc-kerrospukeutujia :) Tällä hetkellä (nyt ollut pakkasta) lapsilla on ulkoillessa sisävaatteet + Pierren kerrastot + Reiman fleecehaalari + Reiman välikausihaalari. Viime talvena meillä taisi olla usein sisävaatteet + Pierret + mummin kutomat villapöksyt ja takki (ei täyttä villaa vaan jotain sekoitetta) ja Isbjörnin toppahaalari. Villakerrasto olisi näissäkin käsittääkseni paras suoraan ihoa vasten, mutta esim. leikkipuistosta lähdettäessä tuntuis hassulta (lue: yksi ”työvaihe” lisää) riisua lapsi välillä nakuksi, jos siellä on ollut erilliset sisävaatteet leikeissä päällä.

   Ja tietysti lämpömittaristakin kiinni. Mutta noin tiivistäen kerrospukeutumisesta ja monista villakerroksista oon tykännyt! Aaa joo ja sit tosiaan tietty se, että nämä saattaa nukkua pakkasellakin ulkona sen kolme tuntia. Silloin on monta kerrosta villaa, toppapuku ja toppapussi/merinovillapussi. Paitsi sen oon todennut selvästi, että päikkärikäytössä monta villakerrosta plus päällimmäisenä fleece on parempi kuin se, että ois nukkuessa toppapuku/välikausipuku. Villakerrokset ja fleece lämmittää mukavasti, mutta on ilmavia. Esim. tällä hetkellä Silva nukkuu yhdistelmällä sisävaatteet, sit Pierret, ja sit se Reiman fleecehaalari päällimmäisenä.

   Aaa joo ja mulla kans tulee alkusyksystä aina ”apua, miten nää nyt puettiinkaan”. Mutta voin nyt kokemuksesta lohduttaa, että usein lämpötila muuttuu ikään kuin asteittain, joten aika hyvin tulee lapsen käsien/jalkojen lämpöä tarkkailemalla sellainen ”liukuva tuntuma”. Eli että kun vähitellen kylmenee, niin sit huomaa vähitellen, että mikä on parasta. Vaikeimmat kohdat on mun mielestä ne, kun lämpötila tekee harppauksen johonkin suuntaan. Esim. nyt tänään, kun oli yllättäen pakkasta. Silloin sitä on eniten hukassa jotenkin joka vuosi :)

   edit: olipa multa sekava viesti – oon myöhemmin vähän muokannut, että puhuisin yhtään järkeviä :D

   • Cpop
    7.10.2015 at 22:26

    Villan lämpöhyöty toimii parhaiten, kun villatuote on ihoa vasten! Jos esimerkiksi on puuvilla sukka ja sen päällä villasukka niin se ei enää pidä lämpimänä läheskään niin hyvin kun jos villainen sukka on ensimmäisenä! Myös kaikki jarrut sun muut sukissa johtaa jalkaan kylmää ja siksi niitä kannattaakin pitää vaan sisätiloissa ja vaihtaa toiset sukat ulos lähtiessä (:

    • krista
     8.10.2015 at 10:39

     Joo, tää oli tosiaan metsäkerhon ohjeessakin tummalla korostettu ja painotettu :) Täytyy varmaan siirtyä tähän käytäntöön nyt itsekin! Meillä just usein sisäsukanpohjissa niitä jarrunypyröitä, eipä ollut tullut mieleenkään tuo lämmönjohtaminen… :( Kiitti vinkistä!

 • piupali
  7.10.2015 at 15:57

  Oo kiitos! Ainakin kypärämyssyt lähtee tilaukseen. Ja hei olis vielä houkuttelevampaa jos tuossa alekoodin yhteydessä olis suora linkki nettikauppaan. ;)

  • krista
   7.10.2015 at 15:59

   Noi kypärämyssyt on kyllä ihan parhaat! Tosiaan kaksinkertaista villaa, ja käännettävät.

   Joo, mun linkit vähän unohtui :D Sori! Nyt lisätty! :)

 • rinkeli
  7.10.2015 at 16:19

  Ei ole todellista! :D Istuskeltiin tässä koko perhe sohvalla ja kattelin siinä tytärtäni, joka touhusi viime vuoden Pierrebody päällä ja mietin, että näitä pitäis kyllä saada lisää ja tosi hyvä kun tääkin mahtuu vielä. Sitten käännyin koneelle ja facebookissa oli tämän jutun linkki ensimmäisenä :D Eli mun pitäääää tilata näitä lisää!
  Viime vuonna tilattiin myös ne lämpöhousut, niistä sanon varoituksen muille, että ovat vyötäröltä aika kireää tavaraa, vaikkei meidän tyttö ole todellakaan mitään paksua tekoa. Bodya ollaan pesty ihan normaaleissa 40-pesuissa ja erittäin hyvänä on pysynyt!

  Iiihhh kiitos koodista! <3

  • krista
   7.10.2015 at 16:27

   Mahtavaa, täydellinen ajoitus! :) Tosi kiva kuulla, että tekin ootte tykänneet! Onks ne lämpöhousut just nuo, joissa lukee logot vyötäröllä?

   • rinkeli
    8.10.2015 at 20:30

    Joo ne on just ne! Mäkin itseasiassa ostin silloin itselleni lämpöpaidan ja housut, housut on kröhöm vielä kaapissa kun jännästi kiristi vyötäröltä raskauden jälkeen :D Mut paita on hyvä!

 • a
  7.10.2015 at 17:11

  Kiitti alekoodista, näitä käyttää meillä sekä äiti (isoin lasten koko) ja lapsi :D Löytyy aika kasa (ööh äidille kahdet villahousut ja kaksi villapaitaa, tuubihuivit koko perheelle samoin kuin pipot, kypärämyssy lapselle ja lapselle vielä kahdet housut ja villapaita…huhhuh), mutta tytölle voisi ostaa seuraavan koon. Hyvälaatuisia ovat ja esim. pipo + tuubihuivi on ihan paras talvella pyöräillessä (mahtuu kypärän alle ja suojaa naamaa), meillä siis vanhemmat pyöräilee vuoden ympäri, niin villakerrastoille on tarvista. Niin joo ja testausta odottaa kesällä alesta hankitut villarintsikat :D

  • krista
   7.10.2015 at 19:41

   Hitsi me ei olla tilattu aikuisille muuta kuin noita mun sporttirintsikoita. Tällä kertaa katselin kyllä aikuisillekin noita villakerrastoja, tekis kyllä mieli… :) Ne on siis hyvät ne aikuistenkin? No, varmasti on… Pitäisköhän…? Oishan se aika kiva olla lämpimänä hiekkiksen reunalla itselläkin!

   Mutta joo, mä kans oon tosiaan todennut ton laadun tosi hyväksi

   • a
    7.10.2015 at 21:52

    Mä oon ostanut niitä lasten 158/164 kokoisia, mahtuu hyvin tällaiselle alle 160cm pätkälle :D

    • krista
     8.10.2015 at 10:37

     Ne ois varmaan just hyvät mullekin! :)

   • sandi
    8.10.2015 at 12:04

    Minä tilasin viime vuonna aikuisten villahousut (sport collection wool). Ne on aivan ihanat!! Ehkä täytyy tilata toisetkin, harmi vaan kun ei ole enää niin kivan värikkäitä kuin viime vuonna. Mutta siis suosittelen. Tuubihuivi on myös tosi hyvä ja on ollut paljon käytössä.

    • krista
     8.10.2015 at 12:55

     Noita mustia mäkin oon nyt pari kertaa käynyt tuijottelemassa… Oih, viime vuonna ois ollut värikkäitä myös?

 • Katri
  7.10.2015 at 17:18

  Hei mä tilasin viimeksi sillä koodilla urheilurintsikat ja ne on täy-del-li-set. Oon nyt noin vuoden käyttänyt niitä ja noin kerran viikossa pessyt 60 asteessa. Tuote on edelleen briljanttia tavaraa, ihan huippua. Todellakin tilaan lisää, kiitos vinkistäsi aikanaan :)

  • Katri myös
   7.10.2015 at 18:59

   Nyt on todella creepyä, meinasin itse ihan samaa tulla sanomaan – tilasin keväällä alekoodilla tuolta muutamat urheilurintsikat ja ne on täydelliset. Kaima ehti ensin.

   • krista
    7.10.2015 at 19:42

    Hihi muuten vois epäillä Katri-spämmiä, mutta teillä on eriväriset pallurat – näppärää! :D

  • krista
   7.10.2015 at 19:27

   Mulla itsellä on keltaiset jonkin verran haalistuneet pesujen myötä, mutta kaikki olleet tosi hurjalla käytöllä (tälläkin hetkellä päällä) ja kaikki muut ihan priimaa! Tykkään! Nyt, kun imetys on loppunut, oon alkanut käyttää niitä kevyesti topattuja ihan arkikäytössäkin; ei ole enää paluuta kaaritukirintsikka-aikaan mulla :)

 • ElliiSa
  7.10.2015 at 18:40

  Minkälaista kokoa vastaa? Minkälaisia kokoja ostaisitte 76cm ja 93cm lapsille? Entä vuodenvaihteessa syntyvälle? :)

  • krista
   7.10.2015 at 19:38

   Meillä Seela kokoa 86 ja Silva kokoa 98, ja nuo kuvien vaatteet Seelalla 86-92 ja Silvalla 98-104 ja vähän reilut. Näin näppituntumalla ottaisin teille ehkä samat – reilut ne tulis kyllä selvästi olemaan, mutta ehkä menis sitten ens talven hyvällä tsägällä myös… Mut mä oon tällainen ”kasvun varaa” -ostaja muutenkin :)

   Vastasyntyvälle ottaisin varmaan 62/68-bodyn ja baby wool -pöksyt. Seelalla oli siis sellaiset viime talvena, näkyvät tuolla vanhemmassa postauksessa: http://www.puutalobaby.fi/tekstiilikaksoset/ Seelalla (7 kk noissa kuvissa) ne olivat kokoa 68-74. Ne olivat siis sellaista pehmeämpää ja ohuenohutta merinovillla. Just ihanat vauvalle <3 Siellä oli muuten myös sellaisia vauvanmyssyjä! <3 Viime vuonna en näitä ainakaan itse hoksannut; ehkä uusia tuotteita...?

   • krista
    7.10.2015 at 20:17

    TAI nyt kun tarkemmin mietin, että Silva (kokoa 98) kyllä edelleen käyttää tuota 86-92 paitaakin ja se on ihan sopiva; ehkä hihat lähinnä alkaa jäädä lyhyeksi. Eli oikeastaan varmaan vähän makuasia; että ottaako mieluummin alussa reilun vai just sopivan, joka vähän aiemmin jää sit kuitenkin pieneksi :)

    • ElliiSa
     7.10.2015 at 20:59

     Kiitos, täytyypäs vielä miettiä kumpi koko ois parempi. Ärsyttävä tämä välivaihe, 86/92, menee just nyt hyvällä tuurilla, mutta jää pian pieneksi ja tuo 98/104, on taas sitten vielä ihan liian iso. Noo, mietitään! :)

     • a
      7.10.2015 at 21:56

      Meillä reilun metrin mittaiselle (luokkaa 102cm) on koko 98/104 sopiva, oli käytössä jo viime talvena (mittaa silloin noin 98cm), ja uskon että mahtuu vielä tän talven. Noissa on sen verran slimmi toi malli, että isompi kokokaan ei kyllä haittaa, joten mä henk.koht. ehkä ottaisin nyt 93cm tyypille 98/104 koon.

 • Ninnili
  7.10.2015 at 21:12

  Tuolla verkkokaupassa näytti olevan naistenvaatteissa todella monissa tuotteissa useita kokoja kokonaan loppu. Onko sieltä saatavissa mitään tietoa milloin niitä tuotteita olisi tulossa lisää? Esim. monet villaleggingsit, joita katsoin, samoin kivan väriset kevyet urheilutopit.

  • krista
   8.10.2015 at 10:41

   Mä voin kysyä! Urheiluvaatteita näytti olevan aika paljon alessa (esim. just ne urheiluvaatteet, mitkä mulla on viime talvelta); usein se vihjaa siihen, että uusi mallisto tulossa… Mutta tosiaan tää vaan ihan arvailua, tietoa mulla ei ole… Mutta kysyn ja palaan! :)

 • KattiKoo
  7.10.2015 at 21:47

  Ongelmainen pukija täällä, hei! Siis kerrastot. Viime talvena meidän pojat olivat vielä kotihoidossa ja kotiasuina oli lähes aina joko tekniset ta villakerrastot. Ulos lähtiessä siihen päälle vain välikerros ja toppahaalari – kätevää! Mutta.
  Päiväkoti. Enhän mä voi niitä sinne viedä päiväksi leikkimään kerrastoissa. Vai voinko? Kun kerrasto ei oikein mun mielestä käy olo-/leikkiasuksi edes tuollaiseen ”puoliviralliseen” ympäristöön kuin päiväkoti, vaan ainoastaan kotioloihin.

  • krista
   8.10.2015 at 10:45

   Kuule ihan sama ongelma! Tai siis pohdinta. Nyt meillä on ollut ensin sisävaatteet ja sit kerrasto, mutta parempihan se ois ihoa vasten. Nuo iloisen väriset vaatteet menisivät varmaan ihan hyvin päivähoitokäytössäkin MUTTA meidän tirppa on ainakin saanut nyt tiukasti päähänsä, että pitää olla MEKKO. Kun muillakin tytöillä on. Käytännössä siis usein pitkähihainen paita, jossa on pidempi helma. Sen pitää myös hulmuta, kun balleriina pyörähtelee <3
   -
   Mutta joo, mietin sitten sellaista, että sehän voisi myös toimia, että olisi kerrasto ja siinä päällä sisämekko, vaikka tyyliin hihaton farkkumekko. Ja sit se otettaisiin pois ulkoilemaan lähtiessä. Pojan osalta tää niksi ei varmaan kuitenkaan ole niin toimiva :)
   -
   Toi kerrastopaita on ainakin mun mielestä ihan "päällyspaita"-henkeä eli ei näytä mitenkään "kalsaripaidalta". Ehkä sellainen paitana, ja sitten jalassa kerrastopöksyt ja päällä jotkut ohuet collarit?

   • vannikkila
    8.10.2015 at 11:01

    Me ollaan mietitty myös just tätä samaa kun hoitotädiltä tuli viesti, että voisi jonkun välikerraston tuoda mukaan – jos nyt jo välikerrastot käytössä tällä +5 kelillä, ni miten meidän pitää topata poika sit -20 keleillä, kun lasten toppapuvut tuntuu käsiin jotenkin todella ohuilta? Mietin myös tuota, että sukkikset alle ja ulos sitten siihen kollarit, mutta näyttääkö poika olevan alusvaatteisillaan, jos on sisällä sukkikset päällä? Ja meille kun ei voi hyödyntää tuota mekko ideaa :D

   • a
    8.10.2015 at 13:46

    Mekkotytön äitinä vinkkaan, että ohuet trikoiset hihattomat mekot on hyviä talvellakin (esim. just sellai H&M:n femman mekko mikä on musta Silvankin kuvissa joskus vilahtanut), alle pitkähihainen paita ja leggarit ja sit hihaton/lyhythihainen mekko päälle, farkkulappumekkokin toimii hyvin. Tyttökin tykkää kun saa pitää kesän lempimekkojaan. Toinen mitä meillä käytetään paljon on hameet, mutta jostain syystä mekko on paljon parempi kuin hame tytön mielestä. Joo ja meillä mekkopaidat (sellaiset peplum-paidat) ei kelpaa mekoksi, valitettavasti. Villavaatteet meillä on sisävaatteiden päällä (eli välikerroksena) ja ihan tarpeeksi lämmittävät niinkin (ja tällä viikolla käytössä onkin ollut jo P-R:n vaatteita paksumpi villahaalari vk-haalarin alla, koska hrrr aamulla on ollut jo pakkasta).

 • Cpop
  7.10.2015 at 22:20

  Ehkä tiesitkin jo, mutta villatuotteitahan ei tarvitse välttämättä pestä melkein koskaan, tuuletus ja pakastus jo puhdistaa ne superhyvin!
  Lanoliinotuskin tekee villavaatteille hyvää (:

  Voih, olisipa rahaa… :D

  • krista
   8.10.2015 at 10:48

   Joo, meilläkin on pesty vaan likaantuessa – eikä kovin usein ole likaantunut, kun kotona ainakin paita on vaihdettu/otettu pois syömisessä. Sukkia on ehkä enemmän pesty, ja ne on tietty sit vähän nukkaantuneetkin.

   Tuosta lanoliinihommasta on kuullut, mutta en koskaan toteuttanut… Miten se siis oikein tapahtuu ja mitä se tekee?

 • Hanne
  7.10.2015 at 23:35

  Kiitos koodista, Tuun hyödyntään kyllä kunhan vaan mietin mitä kaikkea lähtee pakettiin.
  Onko sukkien koot reiluja vai vastaako kokoaan, lähinnä mietin kun tuolla koot näytti olevan esim 33-36, niin jos normaalisti on 36, niin onkohan liian tiukka merinovillasukka tuota kokoa? (Ajatuksena kyllä käyttää sitä suoraan iholla korvaamaan normisukan)

  • krista
   8.10.2015 at 10:53

   Aika hyvin vastaa kokoaan, mitä nyt noita tuijottelin tuossa :) Tuo ohuempi sukka ainakin venyy myös hyvin, vetäisin just testimielessä omaan 35-36 -kokoiseen jalkaani sukan koossa 25-28 :) No, vähän jäi kanta jalan alle, mutta hätärinä ois voinut mennä :) Paksumpi ei veny läheskään niin paljon.

   Näppituntumalla itselleni 35-36 jalkaan ottaisin 33-36, jos ajatuksena olisi tosiaan laittaa suoraan iholle. Jos on kasvavalle lapselle, niin sitten ehkä puolestaan valitsisin yhtä kokoa isomman.

   • krista
    8.10.2015 at 10:54

    Aaa joo ja lasten paksumpien sukkien varsi on aika korkeallemenevä ja suht piukea! Eli isopohkeisten kannattaa huomioda se, että ei purista pohkeesta liikaa!

 • Linda
  8.10.2015 at 02:58

  Kiitos koodista! Juuri pähkäillyt pääni puhki, että raaskisiko ostaa villakerrastoa, hirvittää miten poika (2v) pärjää päiväkodin ulkoiluissa, kun on hikoilevaa sorttia ja silloinhan puuvillaiset kastuu ja on kylmiä. Tämä tuli siis todella oikeaan ajankohtaan! Taisin tilata pojalle Seelan kanssa samisvaatteet ;) Ja siskontytölle ristiäislahjaan villasukat.

  • krista
   8.10.2015 at 10:55

   Hyvä valinta! Noi on tosiaan aivan ihania iholla! Silva kans hikoilee usein etenkin niskasta ja villavaate on siihen hyvä, kun pysyy kuivana!

 • Laura
  8.10.2015 at 10:49

  Mites aikuisten koot näissä? Onko enemmin reiluja vai pieniä?

  • krista
   8.10.2015 at 10:57

   Auts, kun aikuisten vaatteista sit taas puolestaan ei ole kokemusta… Muuta kuin niistä sporttivaatteista/rintsikoista, ne olivat kokoaan vastaavia tai pikemminkin vähän piukeita – tietty tarkoituskin oli istua napakasti ihoa vasten eli siinä mielessä kokoaan just vastaavia.

   Harmi, että en osaa tähän vastata tarkemmin… Voin yrittää kysellä samalla, kun kyselen noista aikuisten vaatteiden saatavuuksista!

   • Laura
    8.10.2015 at 12:02

    Kiitos ;) Menee nimittäin varmana tilaukseen, on sen verran edulliset merinovillaisiksi!

 • LauraEm
  9.10.2015 at 10:07

  ”Näytttääkö kuva muuten yhtään tutulta?
  Yritin lavastaa saman tilanteen kuin viime vuonna (täällä) – ja jotenkin häkellyttävää, että vaikka lapset ovat tietysti kasvaneet, ne ovat kuitenkin ihan saman näköisiä kuin viime vuonnakin.”

  Voi huoh, siis mä luulin että toi eka ylempi kuva on viime vuodelta ja toka alempi nyt otettu… ja mietin että no on kyllä ihan samannäkösiä :D pitää ehkä juoda vähän lisää kahvia…

 • Eedith
  10.10.2015 at 22:13

  Kivan näköiset kerrastot! Meillä on villakerrastoja ollut niin kauan kuin lapsiakin (lapset 3,5 ja 5,5 vuotta). Me puetaan ne aina ihoa vasten, jotta teho on taattu. Päiväkodissa lapset pärjää pääosin tavallisilla sisävaatteilla + fleecekerrastoilla haalarin alla. Kovimmille pakkasille otetaan käyttöön villakerrastot. Käytännössä puen ne lapsille sinne silloin sisävaatteiksi. Tytöille laitan hameet myös päälle, jotta eivät niin pahasti näytä kalsarikalleilta :D hyvin on toiminut jo kaksi päiväkotitalvea. Pienemmälle olen laittanut mukaan myös vaihtovillakerraston, kun vaatteita menee päivittäin likaiseksi. Päiväkodissa ulkoilevat kovilla pakkasilla sen verran lyhyitä pätkiä, että näillä on lapset pysyneet lämpiminä (toki hanskat, pipot, kengät&oikeanlaiset sukat auttavat tässä asiassa). Kotiulkoilussa laitetaan talvella aina päälle villakerrastot ja tarpeen mukaan fleeceä myös talvipuvun alle :) ja samalla tyylillä pukeutuu perheen aikuisetkin :D

 • Pinja
  13.10.2015 at 14:31

  Hei mahtavaa, että tää kamppis tuli uudestaan ja vielä noin pitkällä voimassaoloajalla (t: tili tyhjä :D)! Joulupukin konttiin lähtee varmasti tavaraa, sekä lapselle, että itselle!

  • krista
   13.10.2015 at 15:46

   Hieno homma, hyvä että on hyötyä! Mä varmaan muistuttelen tuosta vielä uudestaan lähempänä joulua – mä kans tykkäsin siitä, että antoivat näin pitkän voimassaoloajan!

 • kv
  19.10.2015 at 15:11

  Heips! Kyselisin tuohon tilaamiseen liittyen, että kun tilaa yli 20e niin tarviiko maksaa tullit? Usein kun tilaan ulkomailta niin olen joutunut maksamaan. Mitenkäs siis tällä firmalla?

  • krista
   20.10.2015 at 09:55

   Ei tarvitse maksaa tulleja tänne Suomeen, tulee ihan normaalisti postiin ja niin edelleen :)

 • Lahja
  2.11.2015 at 15:38

  Hei, ihan mahtavaa!

  Juuri tulin katselemaan, että minkäs merkkisiä villa-asuja viime vuonna kehuitkaan ja täällä onkin taas alekoodi! (En ole viime aikoina juuri ehtinyt muuten blogeissa surffailla…)

  Ostin pojalle täksi talveksi PoPin villakerraston ja se on kahden metsäkerhoreissun jäljiltä aivan nyppyinen. Nyt kyllä menee nuo Pierre Robertit tilaukseen ja PoPit palautukseen.

  • krista
   2.11.2015 at 20:47

   Oho, kahden käytön jälkeen? Reklamointia menemään, ei pitäis kalliille vaatteille kyllä käydä noin! Nuo Pierret (tuo paksumpi laatu) ovat kyllä kestäneet meillä hyvin, ei ole tullut nyppyjä oikeastaan muihin kuin sukkiin, ja niitä onkin käytetty PALJON. :)

 • S
  14.12.2015 at 01:34

  Kiitoksia koodista! Tilaukseen lähti sukkia naperoille :) Toivottavasti nyt pysyvät sitten pikkujalat lämpiminä tulevia(?) pakkasiakin ajatellen!