Tekstiilikaksoset

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Pierre Robert

Ehkä olette huomanneet, että meillä suhtaudutaan uusiin lastentarvike- ja vaatehankintoihin ajoittain jopa kyräillen: ”ääääh tarvitaanko me ihan oikeasti tuotakin”. Oman blogienseurantaotoksen perusteella saatan olla jopa ainoa bloggaajaäiti, joka esimerkiksi viime keväänä ensimmäisillä yllärihelteillä lähti avojalkaisen naperon kanssa Prismaan, koska talosta ei yhtä äkkiä löytynyt yhtään sopivaa lastenkenkää kauden vaihduttua. Tai jonka yksivuotias vuotta aiemmin istui äitiyspakkauksen toppapuvussa toukokuussa hiekkalaatikolla – hattujaan myöten täysvarustettujen kuravaatetaaperoiden seassa.

Hupsis.

Sanotaan nyt vaikka niin, että meidän perheessämme huolenpito mitataan jossain muussa kuin varustearsenaalin määrässä.

Mutta joitain vaatteita ja varusteita sitä vaan tarvitsee. Etenkin talven tullen. Sopivan villavaatekerraston hankkimista olen pitänyt alusta asti ihan välttämättömänä jokasyksyisenä juttuna – etenkin, kun puutalon lattiat ovat viileiden kelien saapuessa kylmät. Siellä kun möyrii, on parempi olla lämmintä päällä. Ettei jäädy lattiaan kiinni.

Viime syksynä bongasin Silvan talvivillakerrastot paikallisesta kierrätysryhmästä; sitä aiempana vuonna ystävältä käytettynä. Tänä vuonna juuri oikeaan villavaatehankinta-aikaan eteen tuli Pierre Robertin yhteistyötarjous.

Näitä Pierre Robertin merinovillavaatteitahan näkyi myös aikaisemmin Isyyspakkauksen puolella – itse asiassa heidän tytöllä on näköjään ihan täsmälleen sama paita kuin tirpalla tuossa! Minäkään en sitten voinut edes halunnut vastustaa kiusausta, etenkin kun ajattelin, että varsinkin näille tirpalle tuleville vaatteille on sitten toinen käyttäjä vielä tulossa.

Kuvissa nämä näyttävät tietysti kivan värikkäiltä, mutta ekstrailahtunut olin myös paketin saatuani ensimmäisestä hypistelytuntumasta: vaatteet ovat sellaista suht ohuen tuntuista tosi-tosi pehmeää villaa. Eli juuri sopivaa sellaisenaan sisäleikkikäyttöön tai yhtenä luotettavana lämpökerroksena ulos päikkäreille.

…ja matsku on siis sataprosenttista merinovillaa.

Sain siis valita verkkokaupasta suosikkini – ja näissä kuvissa ne näkyvät. Valitsin paitsi ulkonäön myös käyttötarpeen perusteella: Silvalle kaksi villakerrastoa, Seelalle villabodyn ja pöksyt, ja molemille villaiset kypärälakit.

Lisäksi Silvalle ensimmäistä kertaa tällaisen: tuubihuivin.

Joel on ollut jo useamman talven ajan ihan vannoutunut villaisten tuubihuivien käyttäjä ja se puhui jo viime talvena, että sellainen pitäisi hankkia tirpallekin, kypärälakin lisäksi siis kaulan lämmittimeksi. No, nyt hankittiin. Tuo on vieläpä sellainen ”one size” eli sopii 1,5 – 14 vuotiaille (oli itse asiassa sopiva myös mulle; testasin). Eli käyttöikä ainakin on tosi pitkä.

…ja tälleen… (kröhöm)… tarkan budjetin pihistelijänä mainittakoon, että ainakin mun mielestä näiden hinnat olivat merinovillavaatteiksi yllättävänkin kohtuullisia; sellaista noin kahtakymentä euroa. Esimerkiksi tämän kuvan Seelan body 19 euroa ja pöksyt 18 euroa:
(…ja -25 % alekoodin jälkeen hinnat bodylle 14,25 e ja pöksyille 13,50 e)

Lisäksi tilasin Silvalle parit uudet sukkahousut – ensituntumalta huippupehmeät, saas nähdä miten pesuissa käy!

 

 

PS. Pierre Robertin nettikauppa tarjoaa 25 prosentin alennuksen Puutalobabyn & Isyyspakkauksen lukijoille 15.11.2014 asti. Alen saa syöttämällä tilauksen yhteydessä koodin PR25BFI.

You Might Also Like

 • Jeba
  2.11.2014 at 15:01

  ” Ettei jäädy lattiaan kiinni… ” :`D

 • Katie
  2.11.2014 at 15:48

  Mä tilasin jo! Käytin siis Tommin tarjouksen. Bodyn ja paidan ja kans tuommoisen tuubihuivin ja parit strømpebukset (kuitti tulee söpösti norjaksi, vaikka ois tilannut englanninkielisiltä sivuilta). Niitä vain ei voinut tilata Englantiin, niin saan ne sitten, kun tuun parin viikon päästä käväisemään Suomessa. 

  Mitenkähän noi pestään, mua jäi arveluttamaan… Sivuilta en pesuohjeita löytänyt. Villapesussa kai? 

  • Kristaliina
   2.11.2014 at 20:56

   Paketissa lukee, että 40 hienopesu, ja sitten että villan pesuohjelma ja villan pesuaine. Itse pesen varmaan pesukoneen villapesuohjelmalla 30 asteessa… Tai sit käsinpesuohjelmalla. Käsin pesijäksi minusta ei ole, se on ainakin varmaa :)

   • Katie
    3.11.2014 at 00:18

    Juu, ei kyllä mustakaan! :) Hyvä tietää, että hienopesu sentään sopisi.

 • Tri K. (Ei varmistettu)
  2.11.2014 at 17:48

  Pohjoisessa kahden pienen kanssa asustava vakkarilukija kiittää superhyvästä vinkistä! Naputtelin heti tilauksen :) Nyt kun kerrankin kommentoin, niin kiitos samalla superhyvästä blogista noin yleensäkin <3 Omat muksuni (tyttöjä myös molemmat) ovat saman ikäisiä kuin Puutalon tytöt. Varsinkin viime kuukausina – kun on hieman väsyttänyt – blogisi on tarjonnut verratonta vertaistukea. Mukavaa talvea koko Puutalon perheelle!

  • Kristaliina
   2.11.2014 at 21:03

   Kiva, että oli hyötyä!

   …ja kiitos myös, että kommentoit – terveiset sinne pohjoiseen! :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  2.11.2014 at 18:32

  tota tota tota… en oo yritykseen perehtyny, mutta ei ilmeisesti suomalainen? kaihan te kaikki myös tiedätte, että suomalaisiakin (siis suomessa valmistettuja) merinovillavaatteita löytyy? Ainakin ruskovillalta… Ihan vaan siksi mainitsen, kun koen suomalaisen työn tukemisen itse tärkeimmäksi kriteeriksi vaatteita ostaessa, jokainen toki itse valitsee omat kriteerinsä :)

  • Kristaliina
   2.11.2014 at 21:12

   Norjalainen yritys on – vaikka nimi ainakin mun korvaan ois viitannut enemmän Ranskaan :)

   • Voihan PR ja dementia (Ei varmistettu)
    3.11.2014 at 16:29

    Mä olen miettinyt tuota nimeä myös, että mistä muualta se on tuttu. Onko 80-luvulla ollut jotain Pierre Robert -vaatteita? Tai jotain muita tuotteita? Tulee mieleen joku soikea logo jonkun puserossa joskus, sitä pidettiin parempana merkkinä? Mihin mä tän Pierre Robertin sekoitan, saako kukaan kiinni? :)

    • Kristaliina
     3.11.2014 at 16:34

     Ihan oikein sä muistat! :) Mä kans muistan jotain Pierre Robert -neuleita silloin, Jos en väärin muista, niin sellaisia aika kirjavia :) Käsittääkseni merkki on ollut viime vuosina poissa Suomen markkinoilta ja nyt on ”uusi tuleminen” näiden kerrastojen muodossa :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  2.11.2014 at 20:14

  Myös mm. Kaino ja Myllymuksut valmistavat merinovillavaatteita Suomessa. Kannattaa myös muistaa (ulkomaisia) merinovillatuotteita valitessa, että hyvin usein villa (eli lammas) on mulesing-käsiteltyä, jota en itse tahdo tukea.

  • Kristaliina
   2.11.2014 at 20:59

   Nämä Pierre Robertin merinovillatuotteet ovat ”mulesing-vapaita”: http://stories.pierre-robert.com/Om-oss/Vaart-samfunnsansvar/Mulesingfri-ull-og-dyrevelferd

  • Eetikko (Ei varmistettu)
   3.11.2014 at 17:22

   Myllymuksujen merino ei sitten ole mulesing-vapaata, tiedoksi vaan (kysytty suoraan valmistajalta). Kainosta en tiedä.

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    3.11.2014 at 19:51

    Aivan totta, kiitos lisäyksestä! Kainon tuotteet sen sijaan näyttävät olevan peräisin onnellisimmilta lampailta.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  2.11.2014 at 21:19

  Tuleekoos tuo alennus koko ostosummasta vai vaan yhdestä tuotteesta? Tilaukseen menee jotakin joka tapauksessa! :)

  • Kristaliina
   2.11.2014 at 21:22

   Ääääks, käsittääkseni koko summasta,,, Mutta apua enpä olekaan ihan varma, tarkistan!

  • Kristaliina
   2.11.2014 at 21:26

   …ja oon siis 99,9-prosenttisen varma, että koko tilauksesta – mutta koska tää univelkamuisti pätkii, en uskalla sanoa varmasti ennen kuin joku vääntää mulle rautalangasta, että näin on :)

   • Katie
    3.11.2014 at 00:20

    Kyllä mä ainakin sain sen alennuksen koko summasta!

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    3.11.2014 at 08:33

    Tuli koko tilauksesta alennus! Ja ilmainen toimitus, koska loppusumma oli yli 50€… Hups :)

  • Kristaliina
   3.11.2014 at 10:20

   Kiitos Katie ja Vierailija vahvistuksesta (olitte nopeampia kuin mun meilikysely): eli:

   Koko tilauksesta saa sen alen, ja yli 50 e ostoksista ilmainen toimitus :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  2.11.2014 at 21:52

  Moi,
  Kattelin noita jo aikaisemmin kun Tommilla oli postaus, jäin sillon miettimään että miten vastaavat kokoaan? Ja jäi tilamaatta, josko nyt saisikin vietyä hommam loppuun asti. :)

  • Kristaliina
   3.11.2014 at 09:27

   Tommi varoitteli, että koot saattavat olla reiluja – siks mä tilasin just tasan ne koot, mitä käytetään (tavallisesti oisin ottanut vähän isoa seuraavaa kokoa) ja niillä tuli tosi sopivat.

   Silva käyttää kokoja 86-96, yleisin taitaa olla 92. Ja Silvan kerrasto (tuo kuvassa päällä oleva) otettiin koossa 86-92 ja se oli just sopiva; ja itse asiassa tuo raitapaita vähän silleen ”sopivasti reilu” eli siellä vois olla toinen paita alla myös. Toisen kerraston (tuon punaisen, joka kuvattu lattialla) otin isommassa koossa 92-104 ja se onkin sitten reippaasti iso. Varmaan sit ensi talvelle :)

   Seela käyttää kokoa 68 ja sille otin kokoa 68-74 ja se oli just sopiva. Muutenkin mun mielestä nuo kaikki pöksyt vastasivat aika hyvin mainittua kokoaan.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  2.11.2014 at 22:53

  Täytyy myöntää, että vaikka olen blogiasi seuraillut aika lailla alusta asti, en ollut mitenkään pannut merkille että teillä olisi tavara-arsenaalia yhtään keskivertoa vähemmän. Ennemminkin on pistänyt silmään että on aika hinnakasta tavaraa: stokken pinnis, tripp trappit, koliikkikeinu(?), stokken sitteri, (soiva?) ankkapotta, bugikset, vikingit, manduca… Tuleehan noiden hinnoista yhteenlaskettuina tonneja! Vaatepuolesta on pistänyt silmään ainoastaan että sitä täytyy olla paljon, jos parisataa kappaletta joutaa lojumaan viikkaamattomina :-) Ulkovaatteet ja kengät ovat aika vähän bloggauksissa esillä olleetkaan.

  Mitä vaatteisiin huolenpidon mittarina tulee niin pääasiahan se on, että on kuivaa ja lämmintä – tai viileää jos hellettä pukkaa. Meillä satsataan ulkovaatetukseen siinä mielessä, että lapsille on aina hommattu sään kestävät ulkoilutamineet, mutta ei kyllä vielä kertaakaan uusina vaan poikkeuksetta kirpputoreilta (vanhin on kouluiässä, nuorin vauva). Lähinnä se helpottaa omaakin työmäärää niiden vaatteiden kanssa kun hylkivät likaa ja kosteutta eikä aina tarvitse olla pyykkäämässä tai pukemassa kuravaatteita. Alusvaatteissa olen suosinut teknisiä kerrastoja sen ekan kerran jälkeen kun esikoinen sai ihanan merinoalusasun, joka kuitenkin kuulemma kutitti. Niinpä ihoa vasten käytämme muuta ja seuraavana kerroksena sitten (merino)villaa. Kaikkein suosituin merinovillavaatekappale meidän perheessä on ohuet alulapaset, joita käytetään niin välikausi-, talvi- kuin kurarukkastenkin alla. Itse ommeltuina niille ei paljoa hintaa tule, joten joka tenavalla on näitä useat (koska ne ovat aina häviksissä jäätyään million minkäkin takin taskuun tai rukkasten sisään).

  Kivoja värejä ja kuoseja kyllä noissa ostamissasi merinovaatteissa eikä paha hinta. Vähän samaa hintaluokkaa taisivat olla Name It-merinoalusasut, joita liikkeessä hiplailin. Jäivät kuitenkin tällä kertaa tankoon odottamaan pakkasia.

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   3.11.2014 at 00:20

   Mä kiinnitin huomiota myös tuohon samaan. Meillä on taaperolle tyyliin viidet sukat, viidet bodyt ja viidet housut. Hyvin pärjätään noilla. Ei ole koliikkikeinuja eikä sittereitä. Lelut ja pehmolelutkin mahtuu yhteen koppaan. Ulkovaatteet sen sijaan on säihin sopivat, koska ulkoillaan paljon. Nämä on vain käytännön ratkaisuja, ei huolenpidon mittareita. Ei edes ne ulkovaatteet.

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    3.11.2014 at 09:52

    Jatkan vielä sen verran, että säähän sopivien ulkovaatteiden merkitys korostuu kun lapsi on kodin ulkopuolella hoidossa/koulussa. Siellä kun ei kukaan kysele niin herkästi ”joko tuli kylmä tai kastuiko läpi” eikä sisälle voida lähteä kun ekaa tenavaa viluttaa/kastuu.

    Ja ihan turhaan tässä kukaan kokee tarvetta puolustella tavara-arsenaaliaan: eiköhän jokainen hanki ne välineet ja vermeet jotka tarpeellisiksi kokee ja budjetti kestää. Meillä tavaraa ja vaatetta on paljon, mutta kaikki kierrätettyjä (ostohinnat noin 10-20% uusien vastaavien hinnoista). Joku taas ajattelee, että kun ostaa yhden loistavan, ei tarvitse kuin sen yhden ja jälleenmyyntiarvokin on kohdallaan.

    • Kristaliina
     3.11.2014 at 10:06

     Totta! Tai pysyä sisällä, kun ilma on liian harmaa :)

     • Vierailija (Ei varmistettu)
      3.11.2014 at 13:35

      Eiköhän suurin osa kuitenkin hommaa tavaraa sen mukaan mikä kellekkin on tarpeellista. Meillä nimen omaan ne ulkovaatteet on se tarpeellisin juttu, mitkä pitää ehdottomasti olla. Meillä ulkoillaan päivittäin, ja vähintään sen kaksi kertaa, säällä kuin säällä, kaikkina vuodenaikoina. (heh paitsi helteet ehkä ne kaikeista tylsimmät). Ulkona lapset leikkivät hiekkalaatikolla, puistossa, pihalla, metsässä. Kiipeilevät kalliolla, puissa, kiipeilytelineissä. Pelaavat pallopelejä yms. Kerho ja koulumatkat kuljetaan kävellen. Me ei kyllä pärjättäs yhdellä haalarilla, koska en halua pukea valmiiksi pinnalta märkiä tai kosteta vaatteita seuraavaan ulkoiluun tai päikkäreille. Meillä lapset saavat myös leikkiä ilman huolehtimista sotkemisestä, pesukone pesee sitten. Ulkovaattet on meillä nimenomaan siihen ulkoiluun ja monipuoliseen leikkiin, ei koristeeksi. Ostetaan uutena ja käytettynä, miten sattuu löytymään.(pienille löytyy, isoille harvemmin) Tarjouksia kyttään kyllä, ja ostan alesta valmiksi seuraavalle vuodelle. Onhan nuo hyvät ulkovaatteet useasti törkeän hintasia, ja meillä kun suositaan käytännön syistä teknisiävaatteita. Sade/kuravaatteet on todettu meillä käytössä huonoiksi ja toimimattomiksi.
      Meillä tykätty myös kovasti villa ja silkkivilla vatteista, ihan lasten lemppareita talvella. Itse en pysty harmikseni kutinan takia käyttämään. Täytyypä käydä siis kattomassa.

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   3.11.2014 at 08:26

   Lähden tässä vähän puolustamaan. Meilläkin tavaraa on paljon, mutta seassa on mm pieneksi jääneitä vaatteita ja esim nyt laatikoissa vielä paljon kesävaatteita joten näyttää että tavaraa on paljon, mutta sopivia ei niin paljon. Ollaan saatu myös paljon kavereiden lapsilta pieniksi jääneitä joten sitä kautta myös tavaraa kertyy eikä kaikki ole aina omaan käyttöön järkeviä vaatteita. Meilläkin jouduttiin keväällä sinkoamaan kenkäostoksille ja nyt sain minäkin tilattua nämä villa-asut ja koko poppoolle nuo villatuubit! Olin vähän vältellyt tätä aihetta mutta nyt klik klik tuli illalla jo tehtyä tilaus. :) Isot kiitokset ajankohtaisesta ja hyvästä yhteistyökampanjasta!!

   • Kristaliina
    3.11.2014 at 09:43

    Tämähän se just on :) Jos olisi aikaa tehdä inventaariota, vois vaateläjätkin näyttää vähän järkevämmiltä. Röykkiöissä on muuten sekin miinus, että joku hyvä saattaa jäädä käyttämättä sinne röykkiön pohjalle – ärsyttävää…

    Meillä on kans varmaan 90 % vaatteista käytettynä saatuja tai kierrätysryhmästä halvalla shopattuja. En enää edes kirpparilla ole käynyt :)

    Mutta kiva, että tuosta kamppiksesta oli hyötyä! Yritän valita näitä yhteistyöbloggauksia aina mahdollisimman niukasti mutta järkevästi – ja välillä ehkä siis onnistunkin :)

  • Kristaliina
   3.11.2014 at 09:21

   No sehän siinä just on, että kun sitä kamaa on niin paljon, niin sitä ei haluaisi yhtään lisää. Mulle kipeä paikka ovat aina nuo ulkoiluvaatteet – sisävaatteita kyllä on helppo ostaa eurolla kierrätysryhmästä. Mutta kun hintalapussa on enemmän numeroita, niin sitten haluaa, että se tuote on kans hyvä. Pitää miettiä jo enemmän kuin jostain euron bodysta. Ja sitten iskeekin ”tarvitaanks me noita” -ahdistus. Esim. kuravaatteita meillä ei vieläkään ole. Tai no yhdet on, mutta ne on lainassa toisaalla. Me siis pysytään sateella sisällä :)

 • jennilina
  3.11.2014 at 09:14

  ”meidän perheessämme huolenpito mitataan jossain muussa kuin varustearsenaalin määrässä”  <3 just näinhän sen on hyvä mennäkin.

  Hiukan välillä mietin, että tarvitsiko sitä olla enemmän, kun katselen poikani yksiä ainoita kenkiä kumppareiden vieressä. Mutta, kun hankkii kunnolliset niin miksi tarvitsisi useammat? 

  Näitä Pierre Robertin tuotteita on ollut tarkoitus tilata, mutta aina (eli kerran) kun olen yrittänyt sivuille päästä niissä on ollut joku häikkä päällä. Yritetään siis uudelleen.

  • Kristaliina
   3.11.2014 at 10:39

   Ehkä siellä on joku yleisöryntäys :)

   Meillä on nyt mummin ostamat Kuomat ja yhdet Prisma-alesta ostetut kengät enemmän välikauteen, Eli aika hyvin, sanoisin!

   Mulla on ehkä ollut vähän sellainen ”apua pitääks nyt hamstrata etukäteen seuraavan kauden juttuja, kun kaikki muutkin tekevät niin” -angsti. Mutta vähitellen oon päässyt siitä eroon, hyvä niin ;)

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    3.11.2014 at 11:00

    Mä taas hamstraan halpaa tavaraa etukäteen eli ostan kirppareilta jos edullisesti hyvää tulee vastaan vaikka koko olisi sopiva vasta vuoden parin päästä. Meillä on aika hitaanlaisesti kasvavat lapset joten parin ekan vuoden jälkeen kasvavat juurikin sen koon (6cm) vuodessa eli kaikki tullee käyttöön eikä mikään vaate mene ”vääränä kautena” ohi. Ja toistaiseksi tuolle alakoululaisellekin on kaikki käytettynä kelvannut vaikka on tyttö (joista jotkut vanhemmat sanoo ettei niille kelpaa yhtä hyvin kuin pojille). Ja mun edullinen tarkoittaa siis sitä että täksi talveksi tyttö sai kalliin haalarin kun maksoin loistokuntoisesta reimatecistä 20 e. Muuten ulkovaatteet on kaikki maksaneet alle 10 e. Käytettyjä siis ostan mutten missään nimessä rikkinäisiä tai muuten ihan loppuun kulutettuja. Sillä periaatteella siis että kestävät meilläkin vielä kaksi lasta. Enkä yhtäkään ole käytön jälkeen heittänyt pois vaan edelleen ovat kiertoon lähteneet, osa myytyinä, osa annettuina. Aikaa ja vaivaa näiden metsästys toki vaatii, mutta on mulle eräänlainen harrastus. Siinä missä muut shoppailee kaupoissa tai netissä, minä piipahdan kirpputorilla kerran viikossa.

    • Vierailija (Ei varmistettu)
     3.11.2014 at 11:49

     Mun piti oikeen alkaa laskea miten meidän ekaluokkalaisella on talvi- ja vk-kenkiä:

     Viking vk-nilkkurit, vikingin vanhat tarralliset talvikengät, superfitin hamesaapikkaat, merrellin tosipaksut eskimosaapikkaat, superfitin toppasaapikkaat, kahdet vuorittomat ja yhdet vuorilliset feikkicrocssaappaat ja huopikkaat. Hups, vähän on mopo karannut käsistä kirppiksillä. Toisaalta yhdet saappaat asuu koulussa, kahdet ensin mainitut ovat vaihtoehtoiset vk-kengät (eilenkin toiset oli melkoisessa kurassa lapsen tullessa pihalta joten kuivuvat pyykistä aikansa), hamesaapikkaita tarvitaan pari kertaa talvessa kun on parempaa menoa, eskimosaapikkaat ja huopikkaat on parhaat kovilla pakkasilla (vain ensimmäiset käyvät jos ei ole lunta, kumipohjaisetkin huopikkaat on soralla äkkiä pilalla) ja nuo superfitin toppasaapikkaat on ne, mitä lapsi ehkä eniten pitää ihan normitalvikelissä. Äkkiseltään laskien rahaa noihin on uponnut 45 e, millä just saisi yhdet uudet kengät. Etelä-Suomen talvi on siitä kurja, että keli tunnetusti voi vaihdella viidestä plusasteesta yli kahteenkymmeneen pakkasasteeseen ja samaan aikaan voi olla vesisade tai lunta nollasta puoleen metriin. Aika harvassa on ne kengät jotka noihin kaikkiin keleihin on passelit.

    • Vierailija (Ei varmistettu)
     3.11.2014 at 13:09

     Mulla on sama strategia (plus hyväkuntoisen käytetyn lisäksi ostan uutta loppualeista jne, vähintään 50% alennuksesta, mutta mieluiten 70%). Koitan muistaa mitä löytyy ja esim. tällä hetkellä meillä on vaatekoko 92-98 käytössä ja ostan varastoon 104 koosta ylöspäin. Toki välillä tulee huteja (esim. lapsen kasvaessa lapsen/äidin käyttömieltymykset muuttuu), mutta kun on ostanut hyvällä hinnalla hyväkuntoista, niin tietää että omansa saa vähintääkin pois (ja esim. rukkaset, kumpparit, kuravaatteet on semmoisia jota tiedän että tullaan tarvitsemaan tulevinakin vuosina). Tämä ”jemmailu” vaatii yhden lapsen kanssa yhden yläkaapin verran ekstratilaa (eli kohtuullisen vähän) ja säästää mun hermoja (ekan pakkaspäivän tullessa kauppaan ryntäys ja kalliilla ostaminen, agh, en kestäisi). Mutta kyllä se aikaa vie, ei sille mitään voi. Mutta sopii mulle. Niin ja kierrätys pyritään pitämään siinä mielessä nopeana, että kun vaatteet käy pieneksi laitetaan ne eteenpäin heti seuraavan kerran sopivan sesongin alkaessa (eli tänä syksynä pieneksi jääneet vk-vaatteet lähtee myyntiin heti kevään koittaessa).

     • kierrättäjä täälläkin (Ei varmistettu)
      3.11.2014 at 15:50

      Meillä myös jemmataan, ostan esim. luistimia ja kumppareita varalle seuraavia kokoja, jos tulee hyviä vastaan. Mutta ulkovaatteet alkaa olla eka-tokaluokkalaisen pojan koossa jo niin kovalla käytöllä, että esim. toppahousuja en ole mistään löytänyt tälle talvelle käytettyinä, vaikka kuinka olen etsinyt. Ei vaan ole yksiäkään ehjiä minkään merkkisiä tullut tämän kaupungin netti- tai livekirppareilla vastaan! Eli pakko ostaa uutena. Meiltä lähtee myös kuopukselta pieneksi jääneet kamppeet heti eteenpäin. Kun on vika lapsi, niin on helppo päästää kaikista vaatteista heti eroon. Osa kirpparille, osa kavereille, osa lahjoituskonttiin, osa tekstiilinkeräykseen.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  3.11.2014 at 09:14

  Kallista tavaraa on ilmeisesti siksi, että bloggaaja on saanut sen blogiyhteistyön kautta mainostamista vastaan. Maksaavatko bloggaajat veroa näistä ilmaistuotteista jos ovat kalliita, kuten esim. nuo tämänkin blogin kirjoittajan tuplavaunut? Ihan mielenkiinnosta kysyn, en kateudesta :)

  • Kristaliina
   3.11.2014 at 09:18

   Jos olen saanut jonkun tuotteen (kuten tuplat), mainitsen siitä suoraan bloggauksessa. Tai tällaisissa yhteistöissä merkitsen sen heti alkuun. Jos mainintaa ei ole, se tarkoittaa, että olen ostanut sen ihan omalla rahalla. Noista yllä mainituista tuplat ja uusin Stokken syöttöistuin saatu, kaikki muu ostettu ihan normaalisti. Useimmiten käytettynä.

   Verot maksan ihan 100 % pilkulleen pykälien mukaan.

   • Kristaliina
    3.11.2014 at 09:35

    Mä jatkan vielä – vaikkei varmaan tarvitsisi :) Mutta mä en vaan oikeasti halua, että kukaan joutuu epäilemään, että ”onkohan toi saanut noi kaikki ilmaiseksi” jne. Itsekin joskus blogeja lukiessa mietin, että onkohan nuo merkattu asianmukaisesti vai ei… Mä siis merkitsen aina, voitte oikeasti luottaa siihen.

    …ja näistä edellä mainituista: stokken pinnis (ostettu käytettynä), tripp trappit (ostettu omalla rahalla), koliikkikeinu(?) (ostettu käytettynä omalla rahalla), stokken sitteri (plus se uusi steps-tuoli; saatu Stokkelta), ankkapotta (ostettu omalla rahalla), bugikset (ostettu omalla rahalla), vikingit (saatu Lastentarvikkeelta), manduca (ostettu omalla rahalla)…

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    3.11.2014 at 09:42

    Tässä äitiblogeja lukiessa tuli mieleen että miten blogiyhteistyöt vaikuttaa äitiysrahaan? Töitähän saa tehdä sunnuntaisin niin kirjoitatteko kaikki jutut silloin vai ilmoitatteko Kelalle tehdyt työpäivät?

    • Kristaliina
     3.11.2014 at 10:43

     Nämä on just ne kaksi laillista vaihtoehtoa: joko kirjoittaa sunnuntaina ja ajastaa tai sitten ilmoittaa Kelalle, ne päivät, kun on työskennellyt (silloin saa sen minimirahan; jos muutenkin on minimiraha, niin se käsittääkseni ei vaikuta). Kaikki itse tuntemani bloggaajat (joiden kanssa ollaan aihetta pähkäilty) tekevät jomman kumman mukaan. Asia on perinpohjaisesti selvitetty Kelan kanssa :)

    • Emmi Nuorgam
     4.11.2014 at 10:52

     Tai sitten menee töihin ja maksaa blogisivutuloistaan kohtuullista lähes 50% sivutuloveroa. :P

 • Mirtsu (Ei varmistettu)
  3.11.2014 at 09:37

  Kiitos alennuskoodista. Sain tilattua lapselle kerraston ja itselle villahousut. Eikä loppusumma ollut paha. Toivotaan kylmää talvea :)
  Olen aina pitänyt Silvaa isänsä näköisenä, mutta Seelahan se vasta isältään näyttääkin,

  • Kristaliina
   3.11.2014 at 09:49

   Kiva!

   Ja todella; Seela on vielä Silvaakin enemmän Joelin näköinen. Noi geenit näköjään jyrää, mun näköä on välillä ihan vaikea löytää :)

 • Ellieellie (Ei varmistettu)
  3.11.2014 at 09:56

  Omiin silmiini sekä Pierre R:n hinnat että kuosit ja mallit iskevät paljon enemmän kuin Ruskovillat sun muut (jota hinnan vuoksi meillä ei ole ollut, mutta kirpparilla olen käytettyjä (kallliita silloinkin!) hiplannut, ja hyvältähän se Ruskovilla tuntuu. Mutta jos Ruskovillaan vertaa, niin suosittelen menemään markkinoille ja ostamaan Sirpan kotikutomon (tms.) Pyry-villahaalarin (100% merinoa), halvempi hinta ja ihanampi villa minun mielestä. Saatiin tollainen käytettynä viime talveen ja sen jälkeen ostin kaappiin varastoon pari seuraavaa kokoa, koska toi on vaan superhyvä.

  Mut sit näihin Pierre Robertseihin. Näissä tunnustan olevani blogimainonnan uhri (eka tilaus, tilaukset kaksi ja kolme on sit tehty ekan tilauksen kokemusten perusteella). No niin, meillä siis näitä vaatteita on nyt (ihan omalla rahalla) kaapissa sekä äidillä että tyttärellä, joten muutama havainto. 100% merinovaatteet (lapsen) on ihanan pehmeitä ja ohuita ja ehdottomasti hintansa arvoisia. Koko vastaa mun mielestä varsin hyvin numeroaan, meillä noin 93cm lapselle koon 98-104 vaatteet on vähän reiluja, mutta ehdottoman pidettäviä (halusin reilun koon että mahtuvat ensi talvenakin mahdollisesti), Toisena vertailuna 160cm pitkä äiti tilasi itselleen koon 158-164 villahousut ja on sopivat! Hah, siis ihanimmat villahousut mitä mulla on (ja tän omakohtaisen kokemuksen perusteella uskallan suositella, tuntuvat hyviltä myös aikuisen iholla ja eivät ole vielä yhtään nyppyyntyneet ja selvisivät pesusta hyvin). Tilasin itselle myös naisten puolelta villaleggarit (oiskohan ne 80% villaa) ja silkkivillatopin. Toppi on ihana ihana ihana &lt;3, mutta villaleggarit nyppyyntyi tosi nopeasti (esteettinen vika, toimivat kyllä ja mukavat yllä, mutta en tilaa uusia tän kokemuksen perusteella). Eli seuraaviin tilauksiin kasasin lisää 100% merinoa lasten puolelta, paidat ja villahousut äidille ja tyttärelle ja vielä pipot koko perheelle. Kelpaa sit talven tulla.

  Mutta joo, mun vinkki (nyt kun sain oman tilaukseni tehtyä) että pituusrajoitteiset äidit, tilatkaa lasten puolelta, saatte mitä ihanimmat villahousut lämmittämään talvelle omia kankkuja ja hintaa alle 20 euroa. Ugh :) Itse olen siis todennut merinovillan mitä parhaimmaksi lämmikkeeksi talvipyöräilyssä ja siksi näitä hamstraan.

  • Kristaliina
   3.11.2014 at 10:18

   Jesh, kiitos kokemusten jakamisesta! Mä muuten kans usein ostan täntyyppisey omat vaatteet lastenosastoilta – monesti paljon halvemmalla saa, Samoin mulla on ollut muutamat talvisaappaat lasten mallia; pitävät vettä paremmin :) …ja joskus mulla oli ongelma, että kaikki aikuisten saappaat oli pohkeista liian väljät.

  • Kristaliina
   3.11.2014 at 10:24

   ,,,ja meillähän on myös ollut Ruskovillaa, tosin kaikki käytettynä, kun mäkään en ole raaskinut uutena ostaa :)

   • Avainlippu (Ei varmistettu)
    3.11.2014 at 12:06

    No kyllä se Avainlippu saakin maksaa. Mieluummin maksan suomalaisesta työstä kuin suomalaiselle veroistani päivärahoja…

    Ruskovillalla on aika kivat jälleenmyyntiarvot myös, jos sitä kautta haluaa säästää. Toki noita muitakin kotimaisia on, kuten tässä ketjussa on mainittu. Vink, vink, Myllymuksut ja muut, laittakaa tekin alennuksia kehiin, koska ostajia löytyy näistä blogeista kyllä!

    Ja kaikille bloggareille, jotka saavat tavaroita ilmaiseksi voisi heittää sellaisen haasteen, että ostavat lahjaksi saatujen tavaroiden arvosta suomalaisia, itselleen tarpeellisia tuotteita ja kertovat meille muille, mitä ovat ostaneet. Viimeisen kymmenen vuoden aikana on mahtavasti lisääntynyt kotimaisten, iloisten lastenvaatteiden saatavuus, joten valikoimaa on, kun vain hoksataan hyödyntää sitä.

    • Vierailija (Ei varmistettu)
     3.11.2014 at 12:28

     Kotimaisissa valmistajissa on vähemmän tällaista ohutta merinovillaneulosta kuin nää Pierret. Ruskovilla ja Kaino on esim. paksumpaa ja en niitä välttämättä niin sisävaatteina näkisi (meillä siis nämä merinot ovat pääasiassa sisällä vanhassa kivitalossa kun tuppaa lattiat olemaan kylmät). Monia muitakin on, esim. Merineule ja moni muu pienempi kutoma (Rönkön kutomo, jne). Meillä on käytössä Pyry-villahaalari on se on tosi hyvä (sille suositteluni ja voi kun sitä saisi nettikaupasta!).

     Ohuempaa laatua on kaipa Myllymuksujen (en ole livenä nähnyt, mutta kuvien perusteella olettaisin) mutta ne kuosit ei mun silmiin ole kamalan nättejä (Myllymuksujen villavaatteita kun olen itse monestikin pohtinut, mutta sitten kun ei ole tullut vastaan tosi kivaa väriä/kuosia niin ostamatta on jäänyt). Kukin tavallaan, mutta tuotekehitystä tarvittaisiin Suomessakin. Ei se suomalaisuus minusta ole itseisarvo, jos tuote on hyvä ja hinta kohdallaan, niin silloin se myy. Kuinkahan moni kotimaisuudesta kommentoiva ostaa itse omat vaatteensa kotimaan tuotantona? Meillä on lapsella vaatetta laidasta laitaan (Reimaa ”designed in Finland”, Ticketiä ei mitään kytköstä suomeen, H&amp;M, Mainio, Nosh, Metsola, Ainola, Verson puoti, Viljamin puoti, Melli ecodesign) ja sitten vielä kankaat päälle joista tää äiti itse ompelee (taatusti tietää kenen hiellä ne ompeleet on ommeltu). Eli kun listaa katsoo, niin kyllähän tässä suomlaistakin työtä kannatetaan (vaikka tod. kaikki noi merkit ei ole Suomessa ommeltu tai kankaat suomessa tehty).

     • Kristaliina
      3.11.2014 at 12:36

      Näinhän se menee! Ja sama myös aikuisten vaatteissa: mulla itselläni on tyyliin Indiskaa ja imetysvaatetta (ei-suomalaista) ja Prisman vaatteita ja mitänytvaan – ja joukossa muutama harvinainen tyyliin Marimekko-investointikin (kröhöm no oisko vaan se yks mekko), joita ei kuitenkaan hinnan takia ole kovin paljon raaskinut ostaa…