Siivoustestiryhmään! (voita siisti koti)

Yhteistyössä: Freska

Siivouskuulumisia!

Toukokuusta asti meillä on käynyt Freskan siivooja kahden viikon välein – miinus vakkarisiivoojan heinäkuussa pitämä kesäloma, minkä ajalle me ei otettu sijaista. Ja sen kyllä huomasi sitten kesätauon jälkeen… Mutta nyt ollaan takaisin ruodussa, ja siivoojan palveluiden käyttäminen on kyllä kerta kaikkiaan koukuttavaa.

Edes kerran kahteen viikkoon meillä on itsestään puhdistuva koti. Se kotiinpaluun tunne, kun joku muu on poissaolon aikana siivonnut ja joka paikassa on kiiltävää ja bling-bling-puhdasta. Ah!

eteinen lowres

Arjen luksusta.

…ja koska mä oon nyt näköjään ihan superinnostunut näiden videoiden tekemisestä (hitsi niiden tekeminen on vaan niii-iiin kivaa!), niin olkaa hyvä – meidän siivousmaanantai liikkuvana kuvana:

Kiva fiilis on vielä kivempi, kun sen saa jakaa.

Niinpä täten jaettakoon kolme siistiä kotia tämän blogin lukijoille.

Ehdotin nimittän Freskalle testiryhmää – että täällä blogissa arvotaan kolme kodin perusteellista siivousta lukijoiden kesken. Nämä kolme voittajaa saavat siis kotiinsa täyssiivouksen Freskalta, ja sen jälkeen lähetän testiryhmäläisille melitse pienen kyselyn: että miltä tuntui ja niin edelleen. Nämä lukijoiden aidot kokemukset (ehkäpä joku rohkaistuisi ottamaan ennen/jälkeen-kuviakin…?) sitten jakaisin eteenpäin täällä blogissa.

Kuka lähtee mukaan? Arvon testiryhmäläiset kaikista tähän postaukseen kommentoineiden joukosta pe 26.8. klo 16. Siihen mennessä siis osallistukaa kertomalla kommentissa jotain siivoukseen liittyvää. Vaikka että oletteko koskaan testanneet siivouspalveluita – tai miksi olette tai miksi ette ole? Tai jos olette: miltä se tuntui? Voi tieysti myös perustella, miksi ehdottomasti juuri te tarvitsisitte kotiin täysssiivousta. Testiryhmäläiset kuitenkin ihan arvon :)

Freskan toiminta-alue on tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella, eli sen verran (valitettavasti!) tässä on pakko rajoittaa testiryhmäläisten maantieteellistä sijaintia. Freskan nettisivujen etusivulla (täällä) voi syöttää oman postinumeron ja testata, ulottuvatko Freskan palvelut sinne. Kokeilin muuten Kuusamon postinumerolla (93600) ja joo: taisi olla liian kaukana Tampereesta tuo Kuusamo :)

eteinen siisti lowres

Mutta toivotaan kovasti, että Freska myös laajentaa! Olen nimittäin nyt ihan vapaa-ajanelämässänikin suositellut tätä yritystä useammallekin tutulle, jotka ovat tuskailleet kotisiivouksen kartoituskäyntien ja tarjouspyyntöjen kanssa. Freskalla nimittäin palvelun voi tilata yksinkertaisesti nettikaavakkeella ja hinta on aina selkeän sama: normaali tuntihinta 34/e tunti, kotitalousvähennyksen jälkeen 18,70e/tunti. 

Siivousmäärän voi valita suosituksen mukaan tai muokata sitä itse. Me itse käytämme suositusta alempaa tuntimäärää (2 h per kerta, joka toinen maanantai) ja annamme siivoojalle aina ohjeen siitä, mitä halutaan sillä kerralla erityisesti siivottavan. Esimerkiksi nyt eilen toivoimme keskittymistä alakertaan – mutta joskus Jane (meidän vakkarisiivooja siis) on käyntinsä yhteydessä mm. raivannut tuon eteisen mustan aukon eli peilikaapin. Aika uskomatonta oli muuten avata se peilikaapin ovi, kun siellä oli about ensimmäistä kertaa muuton jälkeen ihan siistiä.

Ei ole muuten enää; ha ha. Järjestys ei tässä härdellissä tietty kovin pitkään pysy. Mutta hetken kuitenkin – ja se on kaunis hetki se!

Ja mitä tahansa siivouksen tärkeimmäksi jutuksi onkin sovittu, aina on ollut yleispuhdas vaikutelma kotiin tullessa: siistit lattiat, puhtaat peilit, kiiltävät hanat ja lavuuarit sekä puhdas veski. Luksus.

eteinen ovi lowres

Mehän siis itsekin tilasimme tämän Freskan siivouksen kotiimme alekoodilla ja keväällä jaoin sen saman koodin täällä blogissakin. Ja edelleen tuo ”Puutalobaby Freska alekoodi” -hakuyhdistelmä näkyy blogin yleisimmissä Google-hauissa jatkuvasti. Siksi sovimme nyt tässä samassa yhteydessä myös uudesta alekoodista. Ja jopa ihan pikkuisen paremmankin sain kuin viimeksi: 50 % alennus ensimmäisestä siivouksesta säännöllisille asiakkaille (kuten viimeksikin) tai 30 euron alennus kertasiivouksesta (tämä oli viimeksi 20e).

Koodit ovat:
30PUUTALO antaa 30€ alennuksen kertatestaajille
50PUUTALO antaa 50% alennuksen ensimmäisestä siivouksesta säännöllisiksi asiakkaiksi ryhtyville

Käyttäkää siis ihmeessä alennukset, jos itsestäänsiistiytyvästä kodista haaveilette!

…ja www.freska.fi -osoitteessa voi tilauksen tehdä.

puhdas pöytä lowres

Ja kilpailuun/testiryhmään voi osallistua siis kommentoimalla tähän postaukseen pe 26.8. klo 16 mennessä!

edit: kilpailu on päättynyt! Voittajat ja siis testiryhmän osallistujat ovat…

Jermia, joka kommentoi:  ”Just miehen kanssa mietittiin, että hommattaisi freskalta joku siivoilemaan. Olisi ihana päästä testiryhmään! :)”

Suvi, joka kommentoi: ”Ei olla käytetty siivojan palveluita, vaikka välillä olis todella tarvetta mm. kesällä meillä oli super siistiä tai edes perus-siistiä, kun mulla oli aikaa kuurata enkä odottanut perheen muiden jäsenten panosta. Nyt taas kun työt ja opinnot on jatkuneet niin välillä vähän lipsutaan. Ei vaan jaksa. Siivoja toisinaan siis mahtuisi varmaan meidän budjettiin(turhempaakin menee rahaa), mutta itselle on todella vaikeaa kutsua vieraita meille varsinkin päästää joku toinen siivoamaan. Opin jo ihan lapsena jotenkin pitämään kotia kauheen yksityisenä paikkana ja no suuren tarkastelun kohteena (tiedättehän että vieraat arvostelee). Varmaan siksi, kun meillä ei koskaan sisustettu ja kotiin sai kutsua kavereita todella harvoin. Jos arvontaonni suosisi niin ehkä pääsisin yli tästä mun vieras-siivoja kammostani :D”

sekä Tuulia, joka kommentoi: ”Voi onnetar suosi mua kerrankin! Tän palkinnon mä oikeasti haluan! Yksinhuoltajaäidin elämää taitais vähän helpottaa… =)”

Onnea, onnea, onnea – ja kiitos kaikille osallistuneille! Voittajien siivouskokemuksia tulossa blogiin varmasti muutaman viikon kuluttua :)

23

You Might Also Like

 • Sanna
  23.8.2016 at 15:51

  Olisipas ihana saapua kotiin vaikka pitkältä ulkoilulta perheen kanssa, kun koti olisikin siistinä odottamassa. Ei olisi koiran karvojen, pölyn ja 4,5 kk ikäisen tyttäremme lelujen täyttämää lattiapintaa, ja pöydillekin mahtuisi laskemaan tavarat kädestä. :) Itse olen haaveillut säännöllisestä siivouspalvelusta, mutta miehen mukaan siivotaan itse. Ja kuinka monta kertaa siivoustyölista on tehty ja jätetty noudattamatta :D No saahan se elämä näkyäkin kodissa, mutta jospa joskus koti siivoutuisi kuin itsestään!

  • krista
   23.8.2016 at 21:42

   Mä oon samaa linjaa siinä, että elämä saa näkyä – mut välillä se ”elämä” saa meillä niin vallan, että sieltä altakin sais jotain näkyä :D Eli itsestäänsiivoutuminen on kyllä hieno juttu, ympäripuhumaan siis vaan puolisoa tässä! :)

 • Ninni_B
  23.8.2016 at 15:52

  Vauvan kanssa kuulee usein ohjeena että pitäisi levätä itse ja löysätä kodin kunnosta, mutta entäs ne joiden on vaikea rentoutua jos villakoirat näykkii nilkkoja ja tiskivuori muistuttaa everestiä… Kotihoidontuella ei vaan paljon siivouspalveluihin ole varaa ja samalla joskus vielä tuntuu että kehtaako, kun on periaatteessa kotiäiti.

 • A
  23.8.2016 at 15:52

  Ei ole testattu siivouspalveluita, vaikka tarvetta olisi :) Ei niinkään arjen perussiisteyteen, mutta sellaiseen suursiivoukseen että joku pesisi keittiön kaappit sisältä ja ulkona, kuuraisi lattioita ja kylppärin katosta lattiaan. Suursiivous on musta jopa sopivassa mielentilassa rentouttavaa, mutta aikaresurssit on ruuhkavuosissa sellaiset että kerran kahteen viikkoon 2h siivoukseen on kipuraja, omaa aikaa siis.

 • poks
  23.8.2016 at 15:55

  Voi tää olis mun dream come true! Koskaan ei vielä ole ollut varaa ottaa siivoojaa. Oon ihan super neuroottinen siisteyden suhteen mutta tässä ruuhkavuosien pyörityksessä on ollut pakko vähän joustaa standardeista ja se kyllä syö naista välillä.

 • Ebe
  23.8.2016 at 16:03

  Voihan perhana, miksi pitää asua täällä kuusen perseessä! :D oisin antanut äidille siivouksen lahjaksi jos olisin voittamaan sattunut :)

  • krista
   23.8.2016 at 21:46

   Mä taidan arvata, mikä paikka tuo kuusen perse on – jos se on se, missä mäkin oon asunut :D (ja myös <3 )

   • nro26
    23.8.2016 at 22:13

    Kuusen perse on ehkä osuvin ilmaisu ikinä :D jos se siis tosiaan on sama kuusen perse..

    • nro26
     23.8.2016 at 22:14

     (ja arvontaan osallistumisen jätän perheellisille, joilla on varmasti enemmän tarvetta :) )

    • krista
     24.8.2016 at 22:33

     Sama on :D

   • Ebe
    24.8.2016 at 21:07

    Juurikin se kuusen perse <3

 • Henni
  23.8.2016 at 16:04

  Todellakin mukana arvonnassa. Ois niiiin parasta 😍

 • Elina
  23.8.2016 at 16:06

  Töihin paluu hoitovapaan jälkeen edessä ensi viikolla ja kovasti pohdin, pitäisikö tätä arjen helpotusta kokeilla :)

 • Johanna
  23.8.2016 at 16:08

  Oi, tämmönen kokonaisvaltainen jynssäys tulis kyllä tarpeeseen ja olis kyllä kunnon luksusta kun joku muu huolehtis lattioiden ja ikkunoiden pesusta (vähän turhankin pitkän) tauon jälkeen!

 • Vimma
  23.8.2016 at 16:09

  Oi meille kiitos! Kaksi hiekkalaatikkohirmua, kani ja äiti, joka mielummin nukkuu itsekin päikkärit kuin siivoaa, tietää kaaosta. Mutta hei meillä siivooja saisi kokea tekevänsä työtä jolla on tarkoitus!

 • Liisa
  23.8.2016 at 16:10

  Mukana arvonnassa! Kotona vallitsee ainainen lapsi- ja koiraperhehärdelli eikä me aikuisetkaan olla erityisen kunnostautuneita siivoamisessa😁 Olen pitkään miettinyt siivouspalvelun kokeilemista mutta kahden opiskelijavanhemman perheessä tuntuu isolta rahanmenolta.

 • Katri
  23.8.2016 at 16:14

  Meillä kävi siivooja raskauden loppuaikana, ja oli kyllä ihanaa! Nyt kun hoitovapaalta palaan töihin, olisi mukava käyttää siivoojaa jotta perheelle jäisi enemmän aikaa.

 • Helki
  23.8.2016 at 16:18

  Tää tulis niiiin tarpeeseen tässä ihan ylihektisessä töiden ja lasten täyttämässä arjessa. Ei oo erityisen akkuja lataava käyttää joka viikonloppu toinen vapaapäivistä siivoamiseen… 😞 Ehdottomasti siis mukana arvonnassa. 😊

 • Hanna
  23.8.2016 at 16:20

  Olisipas mukava kokeilla Freskan palveluja! :)

 • Jestanpoo
  23.8.2016 at 16:23

  Meillä on itsestään sotkeutuva koti 😂

  • krista
   23.8.2016 at 21:47

   Meillä myös niinä kaikkina muina päivinä :D

 • Riina
  23.8.2016 at 16:27

  Mukana arvonnassa! Nelihenkisen perheen arkihädellissä tästä olisi niin iso apu!

 • Tiina
  23.8.2016 at 16:28

  Lapsen lisäksi kaksi villakoiraa tuo tassuissaan likaa sisään ulkoota. Muiden koteja on mun mielestä kiva siivota, mutta miksi imuriin tarttuminen omassa kodissa on niin hankalaa… :D

 • Teehoo
  23.8.2016 at 16:34

  Mää tahdon.
  Jos joku muu pesisi lattiat ja hinkkaisi ikkunat jnejne.. Ahh…

 • Nina
  23.8.2016 at 16:34

  Apua joo! Musta on kotiäitiyden aikana (joka on tosin toukokuusta lähtien ollut taaksejäänyttä elämää) tullut tosi herkästi sekamelskasta ahdistuva henkilö. Ja lasten kanssa se pa**an määrä on vakio, johon oman mausteensa tuovat kaksi kissaamme. Oon miettinyt raaskisko sijoittaa siivoojaan juurikin parin viikon välein ja tässähän olisi liistava tilaisuus testata, miltä homma tuntuisi. Jos vaikka kotonakin olisi taas kivaa olla 😁

 • Ritu
  23.8.2016 at 16:38

  Tavaroidensa kanssa huoleton 4-vuotias ja mahassa viimeistä kuukautta majaileva vaavi ovat kyllä pitäneet kuolen siitä että liian siistiä meillä ei ole. Olisi ihana saada siivouksesta apua arkeen, oma jaksaminen kun on välillä vähän koetuksella.

 • Karoliinan
  23.8.2016 at 16:38

  Me todellakin tarvittais kerran viikossa lattianpesijää&imuroijaa. Ollaan suunniteltu semmosen järkkäämistä heti kun hoitoraha&opiskelija -taloutemme muuttuu kahdeksi työssäkäyväksi :)

  • krista
   23.8.2016 at 21:48

   Meillä ei ole muuten luututtu siivoojan ottamisen jälkeen itse kertaakaan, ja imuroitukin on vain rikkaimurilla keittiötä ja eteistä (muistaakseni). Ihanaa, kun jonkun homman voi vaan täysin sulkea pois mielestä!

  1 2 3 12