Meille tulee siivooja!

Yhteistyössä: Freska

Pitkällisen ”no oishan se ihan kiva, mutku mutku mutku” -pähkäilyn jälkeen nyt tuli se viimeinen toimintaimpulssi: no hemmetti, kokeillaan nyt sitten!

Meille tulee huomenna ensimmäistä kertaa siivooja.

Tästä kaikesta on tavallaan kiittäminen ensinnäkin blogituttu MarjaH:ta, joka pari viikkoa sitten (täällä) kommenttikentässä hehkutti siivoojakäynninjälkeistunnelmiaan – ja sai minut täällä kotikaaoksessa väläyksenomaisesti haaveilemaan samasta. Ja toiseksi kiitos kuuluu siivouspalveluita tarjoavalle Freskalle, joka JUST sillä samalla hetkellä sattui laittamaan hyvän tarjouksen sähköpostiin. Ja kolmanneksi voi kiittää ehkä ihan sellaista omaa ja vähän ehkä ympäröivän yhteiskunnankin asenneilmastoa koko hommaa kohtaan.

Nämä kolme sattuivat osuivat just tiettyyn ajankohtaan kohdalleen. Ja kyllä: siitäpä mä sitten päätin, että kokeillaan mekin.

En tiedä vielä yhtään, miten se sujuu – siivooja tulee siis ensimmäisen kerran huomenna ja olen sopinut Freskan siivoojan kanssa nyt kalenteriin neljä ensimmäistä siivouskertaa. Sittenpä näkee, miten homma menee. Ei voi tietää, jos ei koskaan kokeile.

olohuone sotku

Mä kuulin ensimmäistä kertaa siivoojan käytöstä ”nykymaailmassa”, tavallisen suomalaisen perheen käyttämänä palveluna joskus 15 vuotta sitten silloisen työpaikan kahvipöytäkeskustelussa. Silloin se kuulosti vähän erikoiselta, yllättävältä. Mutta siinä kahvikuppi kädessä eräs perheellinen työkaverini  töräytti ykskantaan päättäneensä, että heillähän ei kotitöistä riidellä – ja heillä kävi siivooja.

Ajattelin ehkä silloin ”oho” ja ”vau”, mutta silloiseen elämätilanteeseen idea tuntui vielä yhtä kaukaiselta kuin… …no vaikkapa kuin yhdistelmävaunujen heittoaisa tai kestovaippojen imut (jotka ovat minulle kyllä ihan yhtä ufokaukaisia edelleen).

Mutta vähitellen siivoojan käytöstä alkoi kuulua kokemuksia sieltä täältä. Tutuiltakin. Jos alussa kokemuksista kerrottiin hieman nolostellen (tai jopa salaa vähän puolustuskannalla), nykyisin tuntuu, että asiaan liittyvät stigmat ovat tehokkaasti karisseet. Siivouspalveluista on tullut ihan tavallisten perheiden tavallinen juttu.

Täällä blogissakin monet ovat suositelleet sitä minulle ihan blogin alkuajoista asti. Varmaan kymmeniä ja kymmeniä kertoja.

Ja mitä minä olenkaan näihin kommentteihin vastannut…?

keittiö

Jokseenkin näin:
”Oi, ois kyllä luksusta! Mutta pelkään vaan, että joutuisin hampaat irvessä siivoamaan sitten sitä siivoojaa varten – ja se olisi tietysti kamala tragedia :D”.

Tämän saman kirjoitin myös vastasviestissäni Freskalle, tyyliin: kiitos tarjouksesta, kuulostaa hyvältä – mutta enhän mä vaan joudu itse siivoamaan ennen siivoojan tuloa…?

Suurin ongelma nimittäin täällä meillä ovat ne kamaröykkiöt; tavarat, joilla ei ole (vielä? koskaan?) paikkaa ja toisaalta (etenkin) se, että boheemisluonteisesti me olemme just niitä ihmisiä, jotka jollain hassulla tavalla nauttivat siitä, että voivat heivauttaa käsistään jonkun tavaran sinne päin, eikä tarvitse omassa kotona nyt herranjestas niin tip top -tarkkaa olla.

Eli vaikka järjestämisoperaatiot meillä on käynnissä etenkin yläkerrassa vaatehuoneen (valmis!) ja kodinhoitohuoneen (melkein valmis!) kanssa, niin aika varmaa meillä on se, että aina jostain päästä falskaa.

Eikä me millään tavalla tykätä siivoamisesta. Sotkemisessa sen sijaan ollaan tosi hyviä.

eteinen

Mä en epäile hetkeäkään siivoojien ammattitaitoa, siivouspalveluiden arjenhelpottavuutta ja niitä satoja kokemuksia sekä livenä että somessa, kun mulle on kerrottu, miten mahtavaa se on… Mä uskon. Oikeasti.

Mutta sitä mä epäilen, että miten täällä kamaräjähdysten keskellä kukaan ulkopuolinen voi siivota yhtään mitään:

olohuone
Mutta. Freskalta vakuutettiin, että ei tarvitse siivota ennen siivoojan tuloa. Siivoojan kanssa yhdessä voidaan ekalla käynnillä käydä läpi, että mitä millekin jutulle tehdään tai jätetään tekemättä. Kerätäänkö lelut koreihin ja niin edelleen. Mulle vakuutettiin, että siivooja on ammattilainen ja hän kyllä osaa toimia hyvin erilaisissa ympäristöissä. Ja että me ei olla maailman ainoa lapsiperhe, jonka kotona näyttää tältä.

Okei, okei. Kokeillaan.

Testiluonteisesti jätämme nyt sitten oikeasti raivaamatta nuo kamat – näissä kuvissa todistusaineistoa – ja katson, mitä tapahtuu. Pyörtääkö siivooja ovelta ulos. Toki myöhemmillä kerroilla ei ole (kovin) iso vaiva esimerkiksi edellisenä iltana tehdä leluille se sellainen perusjärjestely, mikä meillä tietysti välillä tehdään. Koska uskokaa tai älkää: esimerkiksi tuon ”leikkihuoneen” (jotkut kutsuvat sitä olohuoneeksi) leluilla on omanlaiset korinsa; ponit yhdessä, pikku-ukkelit yhdessä, pehmolelut yhdessä ja niin edelleen. Leikkiteknisistä syistä ne eivät kuitenkaan pysy niillä omilla paikoillaan arviolta kymmentä sekuntia pidempään.
lelukori

Mutta joo. Niinpä nyt siis ajattelin, että kun kerran me ollaan ruuhkaviikkoväsymyshetkinä ulkoistettu ruokakaupassa käyminen ja vaikkapa matonpesu ympäri vuoden, niin miksi ihmeessä ei kokeiltaisi ulkoistaa myös siivoamista. Kun se hinta 34e/tunti (kotitalousvähennyksen jälkeen 18,70e) ei kuitenkaan ole niin paha, jos siitä saa jotain olennaista vastineeksi.

Jotain sellaista, mitä tuntuu, että ikinä ei ole tarpeeksi.

Aikaa.

keittiön pöytä

Tämä meidän valitsema Freska on siis siivouspalveluyritys, joka toimii tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla sekä Turun ja Tampereen lähiympäristöissä suht laajoilla alueilla. Ajanvaraukset voi tehdä helposti netissä (puhelimellakin varmaan saa, etenkin jos on kysyttävää) ja muutenkin homma vaikutti sopivan yksinkertaiselta meidän makuun. On yksi selkeä tuntihinta ja sillä mennään.

Ja mulle tärkeä (ehkä jonkin mielestä hölmö) juttu eli se, että kun ottaa säännöllisen tilauksen, saa halutessaan aina saman siivoojan joka kerta. Mä oon sellainen; haluan löytää kampaajan/pesulan/ompelijan/suutarin/sähköasentajan/whatever, joka tulee jollain tasolla tutuksi. Tuntuu vaan… …mukavammalta.

yläkerta

Saimme siis tältä Freskalta sellaisen tarjouksen, että saimme säännöllisen siivouksen ensimmäisen käynnin puoleen hintaan – ja saman tarjouksen pyysin (ja sain) myös välitettäväksi tänne blogiin. Eli napatkaa itsellenne, jos vaan kiinnostaa kokeilla! Ja jos joku haluaa tilata siivojan vain yhden kerran (esim. juhlat tulossa), pyysin siihenkin pienen alennuksen: kertasiivouksesta saa -20 e alennusta.

Näillä koodeilla:
PUUTALO50 (yhteen kirjoitettuna isolla) – tällä saa säännöllisen siivouksen ensimmäisen kerran puoleen hintaan
PUUTALO20 – tällä saa kertasiivouksesta 20 euron alennuksen.

Normaali tuntihinta 34/e tunti, kotitalousvähennyksen jälkeen 18,70e/tunti.

Tarjoukset voi käyttää perussiivoukseen tai vaikkapa näin kesän tullen ikkunoiden pesuun (VINK VINK). Ja tilauksen voi siis tehdä täällä.

Itse otimme (Freskan suosituksesta) meidän sotkutilanteen takia ensialkuun vähän tuhdimmat käynnit: ensin neljän tunnin siivous huomenna ja sitten vielä kolmen tunnin siivous ensi viikolla. Sen jälkeen alkaa perusrytmi eli kahden viikon välein 2 h siivousaika.

Millaisia kokemuksia kotisiivouksesta teillä muilla? Kuulostaako tuo meidän valitsema siivousrytmi sopivalta?

Täytyy sanoa, että odotan innolla huomista. Vähän jännitykselläkin. Pitäkää peukkuja!

42

You Might Also Like

 • Melina G
  9.5.2016 at 14:40

  Hyvä Krista! Puhdas koti, parempi mieli. :-)

  • krista
   9.5.2016 at 21:45

   Toivottavasti näin! Vähän kyllä jännittää huominen :)

 • Jenn-
  9.5.2016 at 15:29

  Seuraavaksi sulle suositellaan ammattijärjestäjää tavararöykkiöiden taltuttamiseksi! Haaveilen siitä itsekin, mutta budjetti ei oo vielä antanut periksi.

  Kokeilin tuota Freskaa kerran ja oli kyllä luksusta, mutta tällä hetkellä meillä ei oo siihen varaa säännöllisesti. Mutta olin oikein tyytyväinen siihen palveluun. Tein itse niin, että järjestin tavarat pois lattioilta ja tasoilta ennen siivoojan tuloa, jotta se pääs keskittymään itse puhdistushommiin. Oli kiva tulla puhtaaseen kotiin ja paikat pysy pitempään siistinä, kun sitä siisteyttä halus itsekin ylläpitää sen jälkeen.

  • krista
   9.5.2016 at 21:50

   Hahaa, siihen musta ei kyllä olis – VIELÄ. Eli ei koskaan voi sanoa ei koskaan; ehkä porttiteoria vie tulevaisuudessa siihen :)

   Mä luulen, että me kans jatkossa esim. kerätään lelut, mutta nyt jotenkin tuli sellainen, että hitsi mä haluan kokeilla ihan tällaisenaan, että mitä tapahtuu. Tasoilta järjestäminen meillä on vähän mahdotonta; tavaraa on niii-iiin paljon. Just vaikka tää työpöytä, uhhuh. Mutta ajattelin juuri, että ehkä tää eka käynti antaa ikään kuin lisäsykäystä itsellekin käydä käsiksi noihin kasakohtiin! Saas nähdä :)

 • Puumis
  9.5.2016 at 15:43

  Meillä käy kerran viikossa tuon 2 tuntia, ja tuntuu ettei sekään ole tarpeeksi…päivää ennen viikkosiivousta paljaisiin jalkapohjiin tarttuu jo aika paljon hiekkaa (koska koira) :D

  • krista
   9.5.2016 at 21:54

   Joo, koira on kyllä varmasti aika paha hiekantuoja… Meillä ulkolian kanssa ollaan vähän neuroottisia, riisutaan AINA eteisessä myös esim. farkut näin kesäaikaan, kun niillä on istuskeltu hiekkiksillä ym. Mutta keittiönlattia on se uhh-huh. Jos ois koira, niin se kivasti kompensois – se isoin lika lattioilla kun on lasten ruokailusta tipahtelevat ruoat :) Keittiön lattia on pinttyneessä ruoassa vaikka mitä tekis; ihme ettei tule hiiriä, torakoita tai muurahaisia :)

   • Puumis
    10.5.2016 at 10:47

    Haha, koira tosiaan huolehtii ettei lattialle jää turhia ruokia lojumaan! Ai joo, tuosta siivoojien joustavuudesta ja asiakkaan toiveista: meidän siivooja jopa päästää lähtiessään meidän koiran takaisin sisälle (se on siivouksen aikana siis ulkona) ja pyyhkii siltä tassut, jos ulkona sataa. :)

    • krista
     10.5.2016 at 21:29

     Oi! Noi on tavallaan sellaisia pikkujuttuja, joista tulee sellainen… …huomioitu olo. Että ei vaan liukuhihnasiivota osana jotain koneistoa vaan oikeasti tuodaan palvelua sille perheelle. Ihana!

 • ElinaBee
  9.5.2016 at 16:04

  Meilläkin on käynyt Freska pari kertaa! Se meillä normaalisti käyvä mies oli ihan huippu, mutta sitten kerran saatiin yksi vähän heikompi esitys. Jos tilailee näin satunnaisesti, niin ei tosiaan voi varmuudella sanoa kuka sieltä on tulossa, eli nyt ei olla pariin kuukauteen taas siivousta tilattu, vaikka tarvetta kyllä olis :D

  Muuton jälkeen kyllä tilataan Freska pistämään uusi koti kondikseen ja pesemään ikkunat :D Sormet ristissä toivotaan sitä hyvää siivoojaa paikalle!

  Niin ja toi 2h kahden viikon välein on varmaan aika hyvä! Kahdessa tunnissa ehtii varmaan just vessat pesemään, imuroimaan ja pyyhkimään tärkeimmät tasot! Meillä oli nimittäin noin kerran kuukaudessa 4h ja siinä tapahtui paljon sellaista, mitä me ei edes osata oikein arvostaa (ovenkahvojen ja valonkatkaisijoiden pyyhkiminen yms!) :D Vähän kirjaimellisesti helmiä possuille.

  • krista
   9.5.2016 at 22:00

   Laitoitteko palautetta menemään? Kantsii laittaa (jos vielä nimet muistatte), mä luulen, että noitakin kiinnostaa, että kenen jäljiltä hykerrellään tyytyväisyyttä ja kenen jäljiltä ei-niin-paljon…

   Hei tilatkaa ihmeessä tolla alekoodilla! Jos oikein ymmärsin, voi ottaa esim. siivouksen ja ikkunanpesun samaan käyntiin (pitkä käynti) ja sen kun saa puoleen hintaan (jos ottaa jatkuvan siivouksen), niin sillä saa jo ihan hyvän alen! (tyyliin 2 h ikkunanpesua ja 2 h siivousta = ikkunanpesu periaatteessa ilmainen). Tuosta koodin voimassaolosta ei ollut puhetta, mutta on se nyt varmaan tässä tän kuun ainakin ja varmaan voi tilata myös ennakkoon teidän muutonjälkeisajalle!

   Joo me possutkaan ei välttämättä ihan-ihan siisteyshelmiä tarvita. Eikä tällaista vanhaa taloa kliiniseksi saisikaan, vähintään nyt maalit ropisee alas jostain. Mutta just nuo tärkeimmät ois hienoa olla kunnossa!

   • ElinaBeE
    10.5.2016 at 10:03

    Joo! Laitettiin palautetta ja saatiinkin tosi kiva vastaus ja saatiin seuraava siivous sille siivoojalle josta me kovasti tykätään, eli siis tästäkin kyllä kiitos Freskalle!

    Joo, kunhan joku muu siivois vessat ja imurois edes kerran kuussa, niin onhan se nyt aika ihanaa :D Ikkunat jos nyt sais puhtaaksi edes kaksi kertaa vuodessa, niin wohoo!

 • Asikaine
  9.5.2016 at 16:14

  Hei, ihan mahtavaa! Suosittelen Freskaa, jäin siihen koukkuun…
  Tosin se eka kerta oli …VAIKEA! :D Kirjoittelinkin siitä:

  http://www.asikaine.fi/koukuttava-kotisiivous-freska-sis-alennuskoodin/

  • krista
   9.5.2016 at 22:01

   Hahaa, multa olikin tuo jäänyt jostain syystä väliin :D Mut TÄH miten siistiä noissa kuvissa; missä teidän kaikki tavarat on? :) Siivositko sä rojuröykkiöt (ai niin eiku ei teillä sellaisia varmaan olekaan) etukäteen vai siivosiko siivooja ne…?

   • Asikaine
    14.5.2016 at 02:06

    Nuo kuvat on jälkeen siivouksen.. :D

 • Vyyhti
  9.5.2016 at 16:23

  Hyvin tuttuja ajatuksia! Yhtenä talvisena päivänä sitten vain päätin tarttua tuumasta toimeen ja lähetin tarjouspyyntöjä löytämilleni siivousfirmoille. Hinnoissa ei ollut isoa eroa, joten valittiin se, jolla oli kokonaisuutena paras vastaus.

  Siivooja on käynyt nyt kolmisen kuukautta ja tosi tyytyväisiä on oltu! Siivoja käy meidän pienehkössä kerrostalokolmiossa noin kahden tunnin ajan kahden viikon välein. Meille on kyllä tullut juuri tuo siivousta edeltävä raivausstressi, mutta mieluummin kuitenkin laitellaan tavarat pääasiassa itse paikalleen ja maksetaan ammattilaisille siitä varsinaisesta siivouksesta. Miten ihanalta sitten tuntuukaan tulla siistiin kotiin! Edelleen on tekemistä sen kanssa, että siisteystaso pysyisi edes jotenkin yllä eikä niitä suuria raivaustalkoita tarvittaisi… Mutta ehkä vielä joskus sekin opitaan.

  • krista
   9.5.2016 at 22:24

   Joo tosi samantyyppinen tilanne kuin meillä! Meillä kans on tässä ”maltillisesti!” neliöitä eli ihan vähän vajaa 100 virallisesti plus käyttöönotettua ullakkotilaa. Toivotaan, että mekin ollaan kolmen kuukauden päästä yhtä tyytyväisiä ja vielä noiden asiakkaita! :)

   Mä valitsin kans ”tuntuman” perusteella tän firman, ja just ajoituksen takia eli tekivät tarjouksen just sopivaan saumaan. Kyselin tutuilta hintoja ja useimmiten oli jotain 36 euron pintaan joten hintataso on varmaan suunnilleen sama. Eli oli ihan helpottavaa, että ei tarvinnut sitten massiivisia vertailukierroksia alkaa tekemään vaan pystyi hyvillä mielin valitsemaan tämän, joka sattui olemaan sopivasti tarjolla ja jossa homma tuntui helpolta ja tosiaan netissä pystyi varaamaan ja niin edelleen. Helppous on tärkeää :)

   Mä toivon kans, että meilläkin tää vaikuttais puolisalaa myös omaan siistinäpitämismotivaatioon! Saas nähdä :) Toinen vaihtoehto on se, että kaikki repsahtaa entistä enemmän, kun tietää, että joku muu siivoaa :D :D :D

 • Jasmin
  9.5.2016 at 16:46

  Mulle tuli ihan yllätyksenä näin ex-siivoojan näkökulmasta että toisissa siivouspalveluissa siivotaan ihan tavarat lattialta sun muuta! :D Siis luonnollisestihan ton ajattelisi siivoukseen kuuluvan, mutta mun siivousfirmassa aikoinaan pyyhittiin, imuroitiin ja pestiin vain lattiat ja pinnat ja just esim. leluihin ei koskettu vaan jos lattia näytti siltä että sinne oli käännetty ympäri koko lelukori niin sit imuroitiin siivottiin sieltä missä mahduttiin. Siivoaminen oli kyllä ihan pimeetä hommaa, puolet taloista näytti about samalta kun teidän (eli ei tarvitse pelätä että siivooja kääntyy heti ovelta :D) ja sit puolet oli niin siistejä jo valmiiksi että ihan pelotti pyyhkiä peilejä sun muita koska mua pelotti että sotken :D Mieluummin sitä siivoaa paikkoja joissa siivoojaa oikeesti tarvitaan kun pyyhkii jo valmiiksi kiiltäviä lattioita.

  • krista
   9.5.2016 at 22:47

   Voiskohan olla niin, että se aika monesti meneekin just noin… Tai mulla on ainakin ollut se käsitys, että jos ei ole kerätty, ne kohdat vaan kierretään. Tässä oli kivaa jotenkin just se, että oman siivoojan kanssa pystyy sopimaan (tekeeköhän se muistiinpanot…?) ihan tasantarkkaan sen, mitä haluaa. Mä ajattelin ihan näyttää huone kerrallaan, että mitä toivon ja mihin ei saa koskea :D Saas nähdä! :)

   Ihana kuulla ex-siivoojan näkökulmaakin! Antaa jotenkin luottamusta siihen, että ”kehtaa” päästää tänne jonkun ylipäänsä tätä kaaosta ihmettelemään :) Vaikka tätä blogissa jatkuvasti näytänkin; se on vaan jotenkin kummallisella tavalla eri juttu livenä :)

 • Adaira
  9.5.2016 at 17:06

  Hei kerro sit tarkasti kokemuksista, etenkin siitä jatkossa että riittääkö toi kaks tuntia teidänkin kokoisen asunnon siivoamiseen :) nimittäin kun meidän kaksiossa on käynyt nyt kevään freskalta siivoaja 3,5h neljän viikon välein ja oon miettinyt että jatketaanko samalla vai pitäiskö typistää käyntiä tai lyhentää väliä ja lyhentää käyntiä. Että kokemuksia kiitos :)

  Kaikin puolin ollaan kyllä oltu tyytyväisiä palveluun, aivan ihana et välillä on ihan oikeesti siistiä :)

  • krista
   10.5.2016 at 00:41

   Mä kans oon miettinyt näitä optimaalisia välejä, mutta sit ajattelin, että kokemus kai sen parhaiten näyttää. Eli kyllä, kerron kokemuksia! Ja mietin niiden myötä itsekin, että mikä ois paras mahdollinen tapa hyödyntää tää siivousluksus :)

   Onpa muuten hauska huomata, että näin monella on just tää sama Freska! Ne on varmaan laittanut palvelunsa jotenkin niin helposti ja hyvin saataville, että houkuttaa tavallistakin ihmistä testaamaan!

 • Heidi
  9.5.2016 at 17:38

  Olen itsekin ollut nuorempana siivoojan töissä, ja viime kesä-syksyllä kun opinnot eivät enää maittaneet. Oli ihan perusjuttu että lapsiperheessä laitoin lasten leluja heidän omiin paikkoihin (asiakas aina näytti mihin kukin menee) ennen kun se varsinainen siivoustyö alkoi. Ja ei hätää, ei teidän paikka ole pahassa kunnossa, olen nähnyt pahempiakin :D Joskus kävin muuten kodeissa, missä oltiin siivottu oikein kunnolla ennen tuloani. Siinä sitten käytin kaksi työtuntia siivoten olemattomia pölyjä :D

  On totta muuten että nykyään siivoojan hankkiminen on alkanut siirtymään ”tavallisten” kaduntallaajien koteihin, nyt kun kilpailua on tullut lisää ja hinnatkin suht suopeat. Ennen jos sulla kävi siivooja niin sitä alkoi miettiä ”hiton porvari” (vai oliko se vain minä?), ja nykyään halutaan myös panostaa omaan aikaansa sen sijaan että olisi koko ajan imuri ja rätti käsissä. Kyllä minäkin panostaisin siivoojaan kun olen lapsitalouden pyörittäjä joskus tulevaisuudessa :)

  • krista
   10.5.2016 at 00:47

   ”Hiton porvari” :) Mut joo, et ollut vain sinä – ihan sama täällä :D Mutta nykyisin se on muuttunut sellaisesta ”yläluokkaisuudesta” tosiaan enemmän tähän, että halutaan panostaa omaan elämän laatuun. Ja jos se siivous EI tuota nautintoa itselle (jotkuthan siitäkin nauttii), niin miksi tehdä sitä hampaat irvissä ”koska pitää”. Hinnatkin ovat ehkä tulleet enemmän taviksen saavutettaviin; tai en tiedä, mitä ne ennen ovat edes olleet :)

   Hauska ajatus muuten tuo, että siivooja yrittää keksiä, että ”mitäs hitsiä mä siivoisin, kun täällä on jo niin siistiä” :D Joo tuota ei tapahdu meillä; täällä riittää työmaata kyllä :D :D

 • Pia
  9.5.2016 at 18:02

  Mun on pakko kertoa yksi katastrofikokemus. Kun menin töihin äitiysvapaan jälkeen, niin ajateltiin kokeilla siivousta arkea helpottamaan. Firma oli naapurin suosittelema ja suht iso firma kai alallaan Uudellamaalla. Kartoituskäynnillä sovittiin, että eka siivous olisi perusteellisempi n 4 tunnin ja seuraavat sitten tunnina-kahden mittaisia. Eka siivouksessa oli ollut kaksi henkilöä ja kun tulin kotiin, niin ensin olin tietty että ihanaa. Kunnes… Suihkun shampooteline (muovinen) rikottu ja asetettu rikkinäisenä muka paikoilleen. Korjauskelvoton ja roskiin, se ei pysynyt enää kiinni. Valokuvakehyksen tausta murtunut. Roskiin. Block-lamppuun tullut halkeama. Lasin siruja löytyi roskiksesta ja ikkunalaudalta, ainoa tiskipöydälle jäänyt lasi oli rikottu. Mistään näistä ei oltu jätetty viestiä edes. Mattojen alta ei oltu imuroitu. Keittiön tuolin jalkoja ei oltu imuroitu, meillä koira ja sinne jää karvat. Tuoli laitettu kosteaan lattiaan takaisin, karvatupot tällöin irronneet. Tämän jälkeen en ole kertakaikkiaan uskaltanut tilata siivoojaa. Firma antoi ilmaiseksi sen siivouksen ja irtisanoin sopparin. Mutta joo, olisi se ihanaa, jos siivous olisi ulkoistettu, tiedän vain että stressaisin liikaa, että mitä menee rikki, etten enää uskalla kokeilla. Harvemmin kai tällaisia stooreja.

  • krista
   9.5.2016 at 22:39

   Apua. Jonkin yksittäisen jutun hajoaminen on inhmillistä, mutta NOIN PALJON – mitä hemmettiä siellä on riehuttu, kuulostaa ihan siltä, että oikeasti siellä ois jotain… …bakkanaalia meneillään. Saitko korvausta noista rikkoontuneista jutuista? Karseaa.

   Mä oon itse kotona tän meidän siivoojan ekan käynnin koko käynnin ajan (teen töitä toisessa huoneessa), mutta toivon, että siinä syntyy sellainen luottamus, että jatkossa siivooja kävis sitten niin, että me ei olla itse paikalla. Mutta haluan ehdottomasti, että se on tämä yksi ja sama. Mä oon kans omaisuudestani sen verran neuroottinen, että jos tulisi vaikkapa siivoojan sairastuminen ja sijainen, en todennäköisesti päästäisi kotiini (ilman, että olen itse paikalla) sellaista ihmistä, jota en ole tavannut useamman tunnin ajan… Tuolla tuntuikin just kivalta se, että viesteissä luki tyyliin ”me etsitään just sulle sopiva vakkarisiivooja”, josta tuli sellainen olo, että voi rakentaa ”luottamussuhteen” yhteen ihmiseen, jolle voi (huh sentään) jopa antaa avaimen sitten omaan kotiinsa. Aika hurjaa sinänsä, kun ajattelee :)

   • Pia
    10.5.2016 at 07:02

    Ei muuta korvausta kuin ilmainen oli sit tuo siivous. Mä kans mietin, että miten ne oikein siivoaa, jos saa tiskipöydän lasinkin rikki, lssin joka on kestänyt kaikki mun opiskeluvuodet 😀 Eniten harmitti se Block-valaisin ja se ettei suihkuun saanut shampoita… Joo jos sun kokemukset hyviä, niin saatan uskaltaa kokeilla joskus taas😂

 • Laurakaisa
  9.5.2016 at 19:32

  Meillä on käynyt siivooja siitä asti kun menin töihin esikoisen äitiyslomalta tyttären ollessa 8kk eli, öö, kohta viisi vuotta. Eka oli Marttojen kotipalvelu, nyt yksityinen kahden naisen firma. Minulla ei ole ikinä ollut mitään henkistä ongelmaa siivoojien palkkaamiseksi, johtuen ehkä siitä että myös lapsuudenkodissani kävi siivooja kerran kuussa – ja me oltiin sellainen ihan tavallinen keskiluokkaisperhe, äiti vaan ei ole mikään siivouksen fanittaja.

  Meillä käy siivoojat kerran kuussa, maksu on yleensä 134-168 eur ja meillä isohko omakotitalo. Yleensä yritetään järjestellä paikat suht koht kuntoon ennen siivoojien tuloa just siitä syystä, että rajattomasti ei ole rahaa käyttää tähän. Mutta on kyllä joka euron väärti.

  • krista
   10.5.2016 at 21:45

   Joo kyllä mäkin oon nyt alkanut ajatella, että ne on hyvin käytettyjä euroja, jos ne tuottaa arkeen oikeaa helpotusta – ja se näkee tosiaan sit omasta kokemuksesta. Mä laskin, että jos meillä kävisi 2 kertaa viikossa 2 tuntia, se ois 136 euroa eli just samaa kuin teillä, ja kotitalousvähennyksen kanssa 74,80e.

   Mulla kans se kynnys on enemmän ollut se ”mun kamoihin koskeminen” tai lähinnä se, että tuntuu, että niitä ei voi järjestää kukaan muu kuin minä itse. Ei niinkään siis sellainen ”moraalinen este”, että itse pitää siivota – koska en selkeästikään siivoa niin paljon, että paikat pysyis järjestyksessä :D Mutta ehkäpä tuon myötä se järjestelypuolikin tuntuu itselle kivemmalta, kun tietää, että sieltäkin pääsee sitten siivooja paremmin siivoamaan. Saas nähdä!

 • Leluteekin Emilia
  9.5.2016 at 20:57

  Mä olisin niin valmis maksamaan siitä, että joku kävisi siivoamassa juuri ne kamaröykkiöt – mikäs vaiva sitten enää olisi imuroida tai heilutella rättiä. Katselen tässä just ikkunaa, joka selvästi kaipaisi pesua (on kaivannut neljä vuotta), mutta jotta se pesu tapahtuisi, pitäisi ensin raivata sen edessä oleva kirjoituspöytä. Huoh.

  Mun vanhemmat tilasi meille megasiivouksen, kun odotin kaksosia, ja silloin siivoojat (kyllä, niitä tuli kaksi ja aikaa meni neljä tuntia) raivasi myös röykkiöt, mutta ei kamat olleet välttämättä siellä minne mä olisin itse ne raivannut (jos olisin joskus raivannut). Oli se parempi kuin ei mitään – ja kaksosia odottaessa vaihtoehto oli ei mitään – mutta sittten mua kaiveli väärällä paikalla kirjahyllyssä olevat pinot. Mutta odotan mielenkiinnolla, miten teillä onnistuu.

  • krista
   10.5.2016 at 21:47

   Vähän samoja juttuja täällä. Ja kun niitä kamaröykkiöitä ei tosiaan oikein kukaan muu voi siivota kuin itse, tai muuten jotain ”kuittia-vuodelta-x” ei AINAKAAN koskaan löydä. En kyllä menis sanomaan, että sitä löytää nykytilassakaan, että eipä sinänsä :D

   Oliko se ihan tavallinen siivouspalvelu, joka sulle sen ”röykkiönjärjestämisen” teki? Annoitko jotenkin ohjeita siihen?

 • Mirva / Little Messers' House
  9.5.2016 at 21:15

  Meillä käy kerran kahdessa viikossa kolme tuntia. Joskus pyydetään neljäs jos on jotain ylimääräistä isompaa tehtävänä. On kyllä joka euron arvoista kun ei tarvii itse kuluttaa vähäistä aikaa imurin kanssa vaan voi lasten kanssa viettää senkin ajan. Meillä on kyllä yleensä siistiä (siis ei puhdasta vaan kamat omilla paikoillaan) ennen siivoojan tuloakin ja lapset siistivät oman leikkihuoneensa edellisenä iltana. Keittiössä saattaa olla astioita aamupalalta mut muuten pääsee kyllä aika suoraan itse asiaan :) oon huomannu et parin viikon välein on parempi kuin kerran kuussa isompi rysäys, niitä vessoja kun saa kyllä jynssätä jo näidenkin käyntien välissä…!

  • krista
   10.5.2016 at 21:50

   Joo kyllä jos ajattelee sitä, että mihin sitä euronsa laittaa, niin tällainen, että saa lisää aikaa vaikka lasten kanssa oleiluun, niin se on sen arvoista! Minkä kokoista kotia teillä tuossa kolmessa tunnissa siivotaan?

 • Stiina
  9.5.2016 at 22:37

  Meillä on nyt reilun vuoden mittainen kokemus kotisiivouksesta. Neljä tuntia neljän viikon välein. Arjen pelastus! Ihanaa, että koti on edes kerran kuussa kunnolla siisti! Ja vaikka sitä tavaroiden järjestelyä ennen siivousta vähän stressaa, on se ihan hyvä, että on jokin motivaattori, saa senkin homman joskus tehtyä ja tavarat edes suunnilleen oikeille paikoille. Kuten moni muukin, mekin haluamme itse järjestellä tavarat ja jättää sen puunaushomman sitten siivoojille.

  • krista
   10.5.2016 at 21:53

   Kuulostaa hyvältä! Mä luulen, että mekin jatkossa yritetään mennä tuohon suuntaan, että järjestettävää ois vähemmän ja siivoomiseen käytettävää aikaa enemmän.

   Meillähän nyt muuttuikin kuvio, kun sain viime yönä vatsataudin (UHH) ja siivous piti siirtää. Nyt meille tulee ensi viikolla maanantaina 4 tunnin siivous ja sitten vielä perjantaina 3 tuntia, eli yhteensä 7 tuntia. Jos siinä tulisi sellainen massiivinen yleissiivous, jonka jälkeen ylläpitosiivous käivisi vähän lyhyemmin… ehkä. Toi neljä tuntia neljän viikon välein vois olla meillekin toinen mahdollinen vaihtoehto testattavaksi, kun kustannus on kuitenkin sama kuin tällä meidän ensin ottamalla ”kaksi kertaa kaksi tuntia” -systeemillä. Noita on onneksi helppo sopia sitten ja fiksailla, kun kokemuksia alkaa itsellekin kertyä!

 • Lilah
  9.5.2016 at 22:59

  Siivousväleistä lukiessa tulee väkisin mieleen, että kuinka usein lapsiperheissä yleensä
  – imuroidaan
  – pestään vessat
  – pestään lattiat
  – pyyhitään pinnat
  – siivotaan keittiön tasot
  – pestään ikkunat?

  Meillä 160 neliön talossa nuo ikkunanpesua lukuunottamatta pyritään siivoamaan viikoittain eikä kaksi tuntia todellakaan riitä. Siksi itsestä tuntuisi että 2h joka toinen viikko ei juuri vähentäisi kototyötaakkaa. Tavaroiden raivaus paikoilleen tosin on se aikaavievin osuus hommasta.

  • piupali
   9.5.2016 at 23:18

   Joo sama. Meillä ikkunoita lukuunottamatta kaikki vähintään kerran viikossa, eli perinteinen siivouspäivä torstaisin ennen viikonloppua. Imurointia tulee yleensä ainakin yksi lisäpäiväkin. Ja mun mielestä me siivotaan aika vähän, kun mattoja ei jakseta viedä ulos kovin usein. :D Siistiä meillä onki sit yleensä päivän – kaaos on heti. Tavaroiden järjestelyä pitkin viikkoa kiinnostuksen ja jaksamisen ehdoilla.

   • krista
    9.5.2016 at 23:23

    Meillä ei viedä mattoja ulos koskaan :D No, pesulassa käyvät 2-3 kertaa vuodessa, sijainnista/matosta riippuen. RAKASTAN puhtaiden mattojen tuntua varpaissa <3

  • krista
   9.5.2016 at 23:20

   Hahaa, tähän voinkin vastata näin kohta kohdalta:
   – imuroidaan: koko talo max. kerran kahdessa viikossa, tavallisesti harvemminkin. Mutta ”täsmäimurointeja” varsi-imurilla (meillä on sellainen huippuhyvä) useita kertoja viikossa niiltä kohdilta, jossa roskaa on
   – pestään vessat: ennen kuin vieraita tulee :D Tarkoittaa varmaan samaa max. 2 kertaa kuussa. Potat tietysti pestään aina käytön jälkeen ja lavuaarin pyyhkäisen, jos satun huomaamaan likaiseksi
   – pestään lattiat: keittiön likakohdat pyyhitään tarvittaessa, koko talon lattiat… …kahdesti vuodessa? ehkä?
   – pyyhitään pinnat: riippuu pinnasta; keittiön pöydät päivittäin, pölyjen yleispyyhintä… …kerran vuodessa? Pyyhin silloin, jos huomaan pölykarseuksia jossain ja koen ne häiritseviksi
   – siivotaan keittiön tasot: päivittäin, rutiinitoimi
   – pestään ikkunat: kerran vuodessa jos sitäkään, viime vuonna ei pesty

   Mehän siis EI SIIVOTA viikoittain; mun mielestä on karsea ajatuskin (meidän perheeseen), että muutenkin kortillaoleva aika menisi siihen. Siivousta tehdään ”sykäyksittäin” silleen ”nyt hemmetti vie raivataan” -tyyliin jostain impulssista, ja sitten toisaalta arjen lomassa pientä siistimistä tulee koko ajan, lähinnä niistä asioista, jotka liittyvät hygieniaan (puhtauteen) eikä sotkuisuuteen (levällään olevat kamat). Keittiön siisteydestä pidetää huolta koko ajan siellä toimiessa; ulkoliasta ollaan neuroottisia eli ulkokengät/ulkovaatteet aina eteiseen jne. ja pyykkihommat on taas mun oman neuroottisuuden piirissä. Sitten meillä on näitä omia juttuja kuten että syödään aina pöydässä, ruoan jälkeen pestään aina kädet ja suu jne – jotka myös vähentävät tahmaa vähän niin kuin huomaamatta kaikkialla.

  • krista
   9.5.2016 at 23:21

   …enkä mä hitsi vie ole ehtinyt vastata vielä eilisen viesteihin, joissa rivien väleissä oli UUTINEN! Onneksi olkoon!!!! Ihanaa! <3 <3 <3 <3 <3 Hitsi et aiemmin tullut kertomaan :) Voi viikon ikäinen pikkuinen, niiskis <3

 • ilona/keskeneräinen
  9.5.2016 at 23:29

  Ai että mä rakastan järjestelemistä. Sormet alkaa syyhyämään, kun näkee näitä kuvia!
  Uuh.

  • krista
   10.5.2016 at 21:50

   Hahaa, tervetuloa kylään vaan! :)

 • Noora
  10.5.2016 at 07:10

  Mä en tiedä mitään niin ihanaa kuin laittaa miehen ja lapsen pois jaloista ja siivota rauhassa! Pari lasia punkkua siinä samassa niin johan sujuu! Itse siivoan (ilman punkkua :) ) kerran viikossa kunnolla, eli pölyt, imurointi, matot ulos, lattioiden pesu.. Ja tarpeen mukaan imuroin pitkin viikkoa. Mutta ihan neuroosiksi asti on kuitenkin kehittynyt se, etten voi mennä nukkumaan ellei esim lelut oo omilla paikoillaan :D ehkä olis kultaisen keskitien löytämisen paikka!

  • krista
   10.5.2016 at 21:59

   Mä tavallaan ymmärrän tuon rauhassasiivoomisasian! Mulla itsellä on tullut siitä sellaisia utopiaunelmia mieleen noin niin kuin TEORIASSA, mutta en tiedä, oisko se sit mulle yhtään niin iso nautinto kuin miltä se teoriassa kuulostaa :) Itse asiassa vähän ennen kuin buukattiin tää siivooja, olin ”haaveillut” (HAH), että koko muu porukka menisi viikonlopuksi pois meiltä kotoa esim. mummilaan ja mä yhden kokonaisen viikonlopun ajan VAIN siivoaisin huone kerrallaan joka ikistä nurkkaa. Mutta sitten tulin järkiini :)

   Meillä jossain vaiheessa keräiltiin leluja kans iltaisin, mutta sitten todettiin, että turha vaiva – se on pois siitä ajasta, kun iltaisin ehtii rentoutua (tai vaikkapa vastailla kommentteihin niin kuin nyt teen) ja sit kuitenkin aamulla ensitöikseen lapset leväyttää kaiken, kun onhan ne lelukorit niin houkuttavia :) Siitä siisteystilasta ei ehdi itse nauttia ollenkaan kuin sen hetken, kun tulee yläkerrasta alas ensimmäiset 10 sekuntia :) Eli me ei kerätä läheskään päivittäin; ehkä tyyliin kerran viikossa – tai oikeastaan tosi vaikea arvioida tiheyksiä edes; kyllä niitä sit päivän mittaan heittelee niihin koreihin takaisin aina väleissä vähän niin kuin huomaamattakin…

 • Heispi
  10.5.2016 at 07:15

  Vau! Kiinnostaa kyllä miten teillä käy ja onko lopputulos hyvä!

  Vitsi jos täällä itsekin joskus siivois 4 tuntia!!! Silloin vois syödä lattioilta :D mä vähän suunnittelen tässä jotain suurjuhannussiivousta, pesis ikkunat (myös sisältä, 2v menty vaan pintojen pesulla) ja hinkkais kaikki kuivuneet ruuantahmat pois lattiasta, kiipesi pölyt pois karmeista ja verhotangoilta :D mut se on vasta suunnitteilla :) yleensä meillä tehdään supersiivous 2x vuodessa ennen molempien naperoiden synttäreitä :) eli marras- ja helmikuussa :)

  Salaa haaveilen siivojasta, mutta toisaalta olen niin nuuka, etten ehkä kuitenkaan raaskisi ottaa sellaista :)

  • krista
   10.5.2016 at 22:10

   Mulla tuo suunnittelupuoli on paljon helpompaa kuin se toteutus :) Tosin en kyllä nykyään kovin paljon suunnittelekaan siivousta, kun tiedän, etten kuitenkaan tee :D Meillä se vaatii sellaisen impulsiivisen ”NO NYT!”-toimintasykäyksen, että aletaan raivata paikkoja. Joskus se tulee, joskus ei. Useimmiten ei :D

   Meillä jäi muistaakseni viime keväältä ikkunoiden pesu kokonaan tekemättä. Ja täytyy sanoa, että sen kyllä huomaa. Tänä keväänä kyllä itse joko pesen tai pesetän. Ois kiva nähdä läpikin se kesän tulo :)

 • murina
  10.5.2016 at 07:26

  Jos mulla joskus olisi varaa siivoojaan, niin haluaisin että se kävisi kahden viikon välein, imuroisi, pesisi lattiat, laittaisi tiskit, vaihtaisi lakanat kaikkiin sänkyihin (mielellään myös pesisi pari koneellista pyykkiä) ja pesisi vessat. Suoraan sanottuna en imuriin enkä lattialuuttuun siinä välissä koskisi kertaakaan…. pyykkejä ja tiskejä olisi varmaan pakko hoitaa itsekin ;)

  • krista
   10.5.2016 at 22:14

   Mulle itselle just nuo pyykit/tiskit (koneilla) menee ihan hyvin. Tiskeissä on edelleen se ”nautinto”, että on tiskikone eikä tarvitse käsin pestä – kone mulla on ollut jo yli kymmenen vuotta, mutta nautinto ei ole vieläkään kadonnut vaan muistan ihan selvästi ne käsinpesuvuodet. Ja sitten pyykki siitä syystä, että näin lajitteluneurootikkona saa ITSE tehdä kaiken OIKEIN, ja nyt kun on tuo toimiva pyykkihuonekin, niin siitä on tullut taas uudella tavalla ”mukavaa” (jos kotityötä nyt voi mukavaksi kutsua) hommaa…

   Mutta joo just tosi pitkälti saman listan ajattelin kuin mitä säkin kirjoitit! Enkä VARMASTI koskisi luutuun itse (heh ihan niin kuin nyt koskisin), rikkaimuriin ehkä vähän pakkotilanteissa :)

 • a
  10.5.2016 at 07:27

  Meille siivooja olisi loistava juttu. Siis kun mun sydäntä oikein särkee kun en pysty pitämään kodissa sellaista siisteystasoa kuin haluaisin (en pysty koska lapsi + kaksi pitkää työpäivää tekevää aikuista jotka haluavat minimoida lapsen pk-ajan järkeväksi, tarkoittaa silloin että työpäivät jatkuvat monesti iltaan). Eikä siinä mitään, meillä on kyllä siistin näköistä, koska tavaraa ei ole pahemmin missään lojumassa (tätä järjestelyä tulee tehtyä päivittäin) ja imurointi sekä pölyjen pyyhintä mahdutetaan ohjelmaan pari kertaa kuukaudessa)….mutta siihen kunnolliseen siivoukseen ei ole aikaa: ikkunoiden pesu, keittiön kaappien kuuraus, kylppärin pesu katosta lattiaan (sille tulee aina vaan pikainen peruspesu), jne jne. Eli selkeästi oltaisiin hyvä asiakaskohde vaikkapa kerran kuussa tapahtuvalle isommalle siivoukselle. No miksi sit ei siivoojaa olla hankittu…no kun ei ole aikaa ja energiaa etsiä sellaista jonka kanssa synkkaisi ja jonka uskaltaisin ottaa kotiin siivoamaan, raha tässä olisi tosiaan pienin kynnys. No, ehkä joku päivä hermostun noihin keittiön kaapin oviin ja tilaan sen siivoojan ;)

  • krista
   10.5.2016 at 22:24

   Joo kyllä sitä kiire-elämässä väkisinkin joutuu priorisoimaan, ei VOI ehtiä tehdä kaikkea. Ehkä teille siivoojan ottaminen ois just toimiva juttu – tsemppaan kokeilemaan! (heh vaikka itselläkään ei siis kokemuksia vielä muuta kuin ajatuksen tasolla)

   Mä tykkäsin tuossa Freskassa jotenkin siitä, että varmaan jo ihan ekassa viestissä sanamuoto oli jotenkin silleen ”etsitään just teille sopiva tyyppi siivoamaan”. Eli tuli sellainen fiilis, että siivoojalla ei ole mitään yleislistaa, että ”tää-ja-tää näin-ja-näin” ja muu ei onnistu, vaan sen kanssa käydään yhdessä läpi tarpeet ja toiveet. Tai näin mä ainakin nyt toivon! Ja että se ois sitten yksi ja sama luottotyyppi, joka tavallaan ”tuntee” meidät ja me sen. Tää on meidän toive, toivottavasti toteutuu!

  1 2