Testissä: Reiman hyttysiä torjuvat ja ihoa viilentävät kesävaatteet (ja arvonta!)

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Reiman kanssa.

Superaurinkoinen lämmin kesäviikonloppu takana!

Ainakin tässä meidän pihamaalla oli sunnuntaina alkuiltapäivästä jopa läkähdyttävän kuuma. Ilma tuntui ihan seisovan paikoillaan. Luin siinä kirjaa pihalla lasten touhuillessa omiaan, kun yhtäkkiä havahduin siihen, että oho onpa huono olo. Tuli ihan äkillisesti jokin outo yleisheikotus ja kuvottava olo, ja lisäksi sormet alkoivat turvota ja niitä pistellä.

Kääks, äkkiä vettä myös äidille!

Lapsille kyllä muistuttelin jatkuvasti, että juokaa juokaa juokaa vettä, mutta itsehän join vain kahvia. Tulipa hyvä muistutus: nyt on alkanut se vuodenaika, jolloin pitää (aikuisenkin) muistaa taas ihan uudet jutut. Vettä, varjoa, vilpoisuutta, aurinkorasvaa – ja hattu päähän!

Lapset sen sijaan hippaloitsivat koko kuuman päivän pitkin pihoja ihanan vilpoisasti.

Kuvat otettu heti aamusta, myöhemmin päivällä päässä oli tietysti vielä ”aurinkotyttöhatut”.

Lapsilla oli nimittäin sunnuntaina päällä eka kertaa Reimalta saadut viilentävät Xylitol Cool -vaatteet. Ja he ihan ensituntumasta asti rakastivat niitä!

”Äiti, tämä tuntuu ihan niin kuin silkiltä!”

Saimme siis Reiman brändilähettäänä toimimisen myötä testiin kaksi Reiman tämän kevään materiaaliuutuutta. Toinen on tämä Xylitol Cool ja toinen sitten Anti Mosquito. (siitä lisää myöhemmin tässä postauksessa)

Kun kuulin näitä uusista materiaaleista, tuuletin (mielessäni) erityisesti tuolle Anti Mosquitolle – jesh jesh jesh tuollainen on Suomen kesään just huippu! Xylitol Coolista puolestaan ajattelin, että ”no ihan kiva lisä” ja myös ”onpa kivan värikkäitä”, mutta sen kummempia innonväristyksiä ei ensikuulema vielä aiheuttanut. Onhan tässä ennenkin pärjätty ohuella puuvillalla ja UV-puvuilla.

Mutta ensimmäinen käyttöpäivä sai kyllä tuuletukset nousemaan tälle Xylitol Coolillekin. Kuumana päivänä materiaali oli ihan selkeästi jotain ihan uutta (meille ainakin) ja Suomessa näköjään on myös kesällä niin kuuma, että tällaiselle on käyttöä.

Ja lapset tosiaan kuorossa vakuuttivat, että vaate tuntuu aivan ihanalta. Esimerkiksi toinen lapsi oli jossain vaiheessa leikkejä riisunut pusakan, mutta myöhemmin puki sen takaisin päälleen.

”Äiti! Äsken mulla oli ihan läkähtynyt kuuma olo, mutta kun laitoin takaisin tuon pusakan päälle, tuli ihanan raikasta!”

Tänään päivähoitoon lähtiessä (iltapäivälle luvattu taas painostavaa ilmaa) lapset pakkasivat nuo pusakat mukaan reppuihin ja miettivät, miten hoitopaikassa pitääkin selittää hoitajille, että tämä ei olekaan sellainen, joka laitetaan päälle silloin kun on kylmä, vaan silloin jos tuntuu liian kuumalta.

”Jos ne ei vielä tiedä, että tällaista on olemassa, niin me voidaan opettaa se niille!”

Tässä käynnissä Risto Räppääjän ”Kyllä pärjätään” -tanssikoreografia.

Xylitol Coolin materiaalin viilentävä vaikutus tulee viimeistelyssä käytetyistä makeutusaineista (ksylitoli ja erytritoli), joten tuotteet ovat (totta kai!) turvallisia ja haitattomia.

Ja tosiaan meidän lapset todistivat nyt omakohtaisesti eilisen kuuman päivän perusteella, että se todella viilentää. Reiman materiaalin tutkimuksissa mitattiin, että 10 minuutin jälkeen ihon lämpötila viileni 1-3 astetta.

Materiaali myös hengittää hyvin ja siirtää kosteutta pois iholta. Se joustaa ja kuivuu nopeasti – tämä tuli todettua, kun lapset lääräsivät vedellä eilen pitkin päivää. Kesä märkänsä kuivaa!

Veikkaan, että näistä tulee meidän tämä kesän (etenkin jos on kuumuutta luvassa) suosikkivaatteet!

Meidän lapset valitsivat itselleen Reiman Xylitol Cool -vaatteista Badestrand-mekon toiselle, ja vihreän Sannikka-topin ja Tellina-shortsihameen toiselle. Tosi kiva muuten tuo shortsihame! Päältä se on lyhyt kesähamonen, mutta alla on shortsit siis.

Ja molemmilla oli myös Korsi-legginsit (siniset ja mustat) ja verkkatakit, toisella pinkki Block ja toisella vihreä Brygge.

Kesäkenkinä meillä käytetään just nyt noissa yläkuvissa näkyviä uimakenkiä, oi kyllä! Ihanat pehmeät läpyskät! Oikeasti nämä oli tarkoitus laittaa vasta uimakäyttöön mökillä (viime kesänä havahduttiin uimakenkien tarpeeseen vasta siinä vaiheessa, kun ne olivat loppuunmyytyjä jo kaikkialla!) mutta olivat niin hyvän tuntuiset ja helppo vetää jalkaan että hitsi, käyttäkää ihmeessä pihallakin kun kerran haluatte. Näillä kengillä lähtivät tänään hoitoonkin! Molemmat kengät ovat malliltaan Twister, toinen kuviollinen ja toinen yksivärinen pinkki.

Eli viime kesältä opittu vinkki: jos tarvitsette kesällä uimakenkiä, ne kannattaa ostaa jo tässä vaiheessa kevättä! Ainakin viime kesänä heinäkuun helteillä kaikissa marketeissa ja nettikaupoissa oli vaan eioo:ta tarjolla.

Sitten se toinen Reiman tämän kevään materiaaliuutuus, se joka meitä jo heti ensikuulemalta innosti!

Viime torstaina iltapiknikillä Roihuvuoren kirsikkapuistossa.

Eli Anti Mosquito.

Mun ensimmäinen kysymys tulee varmaan monen muunkin mieleen. Millä se hyttysten karkottavuus on tehty? Eeeeeeeeeeei kai siinä ole mitään myrkkyä? Ei kai ne HAISE?

No ei, se ei kyllä yhtään istuisikaan Reiman toimintatapoihin.

Tässäkin materiaalin erityispiire on tehty viimeistelyvaiheessa, ja haitattomalla aineella. Tässä hyttysiä karkottava aine on geraniol-niminen kasviuute. Ja ei, se ei myöskään haise.

Näiden varsinainen hyttyskarkoittavuustoimivuus testataan varmasti sitten kesällä mökkeilyolosuhteissa – itse asiassa sain itsellenikin tuollaisen Slusse-takin isoimmassa koossa (164) ja väitän, että käyttöön tulee. Vielä kun karkottaisi punkitkin!

Mutta muuten noita takkeja ja housuja on pidetty meillä jo tosi paljon tässä pitkin kevättä. Itse asiassa oli vielä toppapukukelit, kun tytöt jo yrittivät vaatia uusia kesätakkeja hoitoon.

Pinkki takki on Slusse ja vihreä on Abroad. Molemmat ovat supermukavia (kangas joustaa neljään suuntaan) vuorettomia kevättakkeja. Kuivuu tarvittaessa nopeaasti, ja  UV-suojakerroin on 50+.

Ja tyttöjen housuvalinnat olivat coral pink Silta ja harmaa Virtaus. Molemmat housut ovat (meille eka kertaa!) 2in1-malliset, eli housut saa sekä lahkeellisiksi että vetskarit avaamalla shortseiksi. Tämä ominaisuus herätti suurta intoa ja piti vähän muistutella, että pliis älä vedä koko ajan sitä vetskaria auki, haha. Tytöt ovat nyt myös lämpimällä käyttäneet housuja jo shortsiominaisuudella tavallisten leggareiden kanssa, koska ne ovat kuulemma stailit just sillä tavalla.

(Kyllä, Viileä Venla asuu meillä edelleen)

Nämä ovat siis sellaisia ohuita, vuorettomia kaikki. Eli käyttöön me on otettu nämä siinä vaiheessa, kun sään puolesta Reiman softshellit (nämä) voi vaihtaa kevyempiin.

Reiman brändilähettiläänä toimimisen myötä olen sopinut näihin Reiman postauksiin ihan uuden ulottuvuudenkin. Muistaakseni nimittäin koskaan ennen en ole saanut Reiman tuotteita arvottavaksi, mutta nyt sovittiin, että sillon tällöin blogissa voisi olla myös arvonta! Kivaa!

Arvotaan siis näistä postauksessa esiintyvistä tuotteista yksi vapaavalintainen tuote, ja siksipä kysynkin teiltä: minkä näistä tämän postauksen Reiman Anti Mosquito- tai Xylitol Cool -tuotteista valitsisit teille, jos saisit vapaasti valita? Linkeistä pääsee halutessaan katsomaan tarkemmin tuotteen tiedot ja värivaihtoehdot.

Ja arvonnan voittaja siis voittaa kyseisen tuotteen :) Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti meiliin sitten, kun arvonta-aika päättyy.

Huomioidaan vielä sellainen, että JOS tuotetta ei ole enää Reiman varastossa, korvataan se sitten vaihtoehtoisella (voittaja toki saa sen sitten valita) tuotteella. Samoin näitä on valitetttavasti tarjolla vain koosta 104 alkaen, eli jos voittajan lapsi on vielä pienempi, niin sitten totta kai saa valita jonkun vaihtoehtoisen tuotteen Reimalta :)

Kommentoi siis tähän alle ma 27.5. klo 12 mennessä, niin olet mukana arvonnassa! Minkäs tuotteen siis haluaisitte teille, jos voitat?

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Reiman kanssa.
Olen yksi Reiman brändilähettiläistä 2019.

10

You Might Also Like

 • Päivi
  21.5.2019 at 07:28

  Antimosquito takki typylle ois jees! 😊

 • Hanna
  21.5.2019 at 07:41

  Abroad takki tyttärelle.

 • iida
  21.5.2019 at 08:16

  Korsi legginsit- vähän pidemmillä lahkeillla aurinkosuojaa ja viilennystä veneelle.

 • Emmi
  21.5.2019 at 08:56

  Coolia coolille eli xylitol cool 👌🏻

 • JoannaT
  21.5.2019 at 09:39

  Pojalleni tuo aboard takki :) ulkoillaan paljon niin sille olisi käyttöä.

 • Enski
  21.5.2019 at 09:41

  Voi harmi! Hetkenä minä hyvänsä putkahtaa meille pikkuihminen, joka muuttaa elämämme täysin. Hänelle olisin jo halunnut tuon hyttystakin! Olen katsonut vierestä monien pienten lasten päitä mökillä, kun ne ovat ihan epämuodostuneet jo hyttysistä. Anti mosquiton siis valitsisin ja odottelisin sopivaa aikaa, tai antaisin siskon lapselle lahjaksi :)

 • Sanni
  21.5.2019 at 09:49

  Xylitol cool takki! Taitaa kyllä mennä joka tapauksessa hankintalistalle kesää varten

 • Kieppi
  21.5.2019 at 09:49

  Meille tulisi varmaan abroad-takki typykälle koossa 146. Vaikka tuo xylitol cool kuulostaa kanssa superhyvältä…

 • Anna A
  21.5.2019 at 09:54

  Anti-mosquito takki mun miehelle :D :D :D Ollaan menossa kesällä leirille täällä pohjoisessa ja mä pelkään et mun mies tulee hulluksi siitä ötökkämäärästä :D :D

  Nojoo, mutta siis vaikka mäkäräisten (ja polttiaisten) takia noi ed mainitut ois hyviä, niin kahden kuumakallen äitinä valinta osuisi xylitol cool vaatteisiin… takin ottaisin!

 • Aino
  21.5.2019 at 09:59

  Wautsi! Nuo anti mosquito-takit tulisi itse kullekin tarpeeseen tulevan kesän metsäretkille

 • Hj
  21.5.2019 at 09:59

  Xylitol cool-takki ois mahtava! 😍

 • Tilia
  21.5.2019 at 10:52

  Onko jossain oikeasti testattu tuota hyttystakin toimivuutta vai onko vain toiveajattelua, että karkottaisi hyttysiä? Kiinnostaisi nähdä tutkimusta tai edes kunnon käyttäjäarviota aiheesta. Roihuvuoressa ei ole niin monta hyttystä, että tämän blogin perusteella takkia voisi sanoa testatuksi. :) Kiinnostaisi nämä käytetyt aineet muutenkin terveellisyyden ja turvallisuuden osalta. Reiman nettisivujen tekstit on tosi niukkoja eikä minua ainakaan se vielä vakuuta, että joku viimeistely on tehty makeutusaineilla – eihän sitä vaatetta syödä ole tarkoitus. Mihin käsittelyaineet liukenevat käytössä ja pesussa ja millä vaikutuksilla? Virtaus-housuja voitaisiin meillä testata, että ovatko lapset tulleet äitiinsä, joka inhoaa katkolahjehousujen hankaavia vetskareita, vai pystyvätkö käyttämään.

 • Jenni M.
  21.5.2019 at 10:56

  Oih, kaikki vaikutti kivoilta. Käytännöllinen äiti valitsisi kuitenkin Virtaus-housut, jotka menisi toivottavasti kaikille kolmelle muksulle aikanaan. Ekat hyttyset kotipihalla ja sisällä(!?) jo havaittu.

 • mq
  21.5.2019 at 11:25

  Slusse takki, clay gray ja 164 koossa! Iso siksi, että tämä tulis äidille, lapsi sai jo omansa ja se on niin hieno, että mäkin tarvitsen meidän kesän retkille ehdottomasti tämän!

 • Vikkola
  21.5.2019 at 12:23

  Xylitol Cool -mekko näyttää just sellaiselta, jota käytettäisiin todella paljon. Ja vaikka ei sitä hellettä olisikaan, niin varmasti muutenkin.

 • Riina
  21.5.2019 at 12:54

  Hei toi xylitol oli huippu! Meidän 4-vuotias hikoilee varsinkin päästä ihan hurjasti. Ehkä siis xylitol-verkkatakki tai tuollainen mekko voisi olla sopiva. Onkohan siinä jotain perää, että hyttyset valitsee tietyt ihmiset uhreikseen? Meillä minä ja tyttö saadaan olla rauhassa, kun hyttyset pörrää miehen kimpussa! :)

 • iinamai
  21.5.2019 at 13:29

  Pinkki xylitol cool- takki, 116 cm.

 • Ellliisa
  21.5.2019 at 14:44

  Molemmat uutuudet kiinnostavat! Virtaus-housut jollekin lapsista tai sitten tuollainen Cool-takki.

 • Saija
  21.5.2019 at 19:51

  Badestrand mekko tytölle

 • Anne L
  21.5.2019 at 20:04

  Anti mosquito vaatteet kiinnostaa, sekä takki että virtaus housut.

 • 1 3 4 5 6 7 8