Testissä: Reiman hyttysiä torjuvat ja ihoa viilentävät kesävaatteet (ja arvonta!)

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Reiman kanssa.

Superaurinkoinen lämmin kesäviikonloppu takana!

Ainakin tässä meidän pihamaalla oli sunnuntaina alkuiltapäivästä jopa läkähdyttävän kuuma. Ilma tuntui ihan seisovan paikoillaan. Luin siinä kirjaa pihalla lasten touhuillessa omiaan, kun yhtäkkiä havahduin siihen, että oho onpa huono olo. Tuli ihan äkillisesti jokin outo yleisheikotus ja kuvottava olo, ja lisäksi sormet alkoivat turvota ja niitä pistellä.

Kääks, äkkiä vettä myös äidille!

Lapsille kyllä muistuttelin jatkuvasti, että juokaa juokaa juokaa vettä, mutta itsehän join vain kahvia. Tulipa hyvä muistutus: nyt on alkanut se vuodenaika, jolloin pitää (aikuisenkin) muistaa taas ihan uudet jutut. Vettä, varjoa, vilpoisuutta, aurinkorasvaa – ja hattu päähän!

Lapset sen sijaan hippaloitsivat koko kuuman päivän pitkin pihoja ihanan vilpoisasti.

Kuvat otettu heti aamusta, myöhemmin päivällä päässä oli tietysti vielä ”aurinkotyttöhatut”.

Lapsilla oli nimittäin sunnuntaina päällä eka kertaa Reimalta saadut viilentävät Xylitol Cool -vaatteet. Ja he ihan ensituntumasta asti rakastivat niitä!

”Äiti, tämä tuntuu ihan niin kuin silkiltä!”

Saimme siis Reiman brändilähettäänä toimimisen myötä testiin kaksi Reiman tämän kevään materiaaliuutuutta. Toinen on tämä Xylitol Cool ja toinen sitten Anti Mosquito. (siitä lisää myöhemmin tässä postauksessa)

Kun kuulin näitä uusista materiaaleista, tuuletin (mielessäni) erityisesti tuolle Anti Mosquitolle – jesh jesh jesh tuollainen on Suomen kesään just huippu! Xylitol Coolista puolestaan ajattelin, että ”no ihan kiva lisä” ja myös ”onpa kivan värikkäitä”, mutta sen kummempia innonväristyksiä ei ensikuulema vielä aiheuttanut. Onhan tässä ennenkin pärjätty ohuella puuvillalla ja UV-puvuilla.

Mutta ensimmäinen käyttöpäivä sai kyllä tuuletukset nousemaan tälle Xylitol Coolillekin. Kuumana päivänä materiaali oli ihan selkeästi jotain ihan uutta (meille ainakin) ja Suomessa näköjään on myös kesällä niin kuuma, että tällaiselle on käyttöä.

Ja lapset tosiaan kuorossa vakuuttivat, että vaate tuntuu aivan ihanalta. Esimerkiksi toinen lapsi oli jossain vaiheessa leikkejä riisunut pusakan, mutta myöhemmin puki sen takaisin päälleen.

”Äiti! Äsken mulla oli ihan läkähtynyt kuuma olo, mutta kun laitoin takaisin tuon pusakan päälle, tuli ihanan raikasta!”

Tänään päivähoitoon lähtiessä (iltapäivälle luvattu taas painostavaa ilmaa) lapset pakkasivat nuo pusakat mukaan reppuihin ja miettivät, miten hoitopaikassa pitääkin selittää hoitajille, että tämä ei olekaan sellainen, joka laitetaan päälle silloin kun on kylmä, vaan silloin jos tuntuu liian kuumalta.

”Jos ne ei vielä tiedä, että tällaista on olemassa, niin me voidaan opettaa se niille!”

Tässä käynnissä Risto Räppääjän ”Kyllä pärjätään” -tanssikoreografia.

Xylitol Coolin materiaalin viilentävä vaikutus tulee viimeistelyssä käytetyistä makeutusaineista (ksylitoli ja erytritoli), joten tuotteet ovat (totta kai!) turvallisia ja haitattomia.

Ja tosiaan meidän lapset todistivat nyt omakohtaisesti eilisen kuuman päivän perusteella, että se todella viilentää. Reiman materiaalin tutkimuksissa mitattiin, että 10 minuutin jälkeen ihon lämpötila viileni 1-3 astetta.

Materiaali myös hengittää hyvin ja siirtää kosteutta pois iholta. Se joustaa ja kuivuu nopeasti – tämä tuli todettua, kun lapset lääräsivät vedellä eilen pitkin päivää. Kesä märkänsä kuivaa!

Veikkaan, että näistä tulee meidän tämä kesän (etenkin jos on kuumuutta luvassa) suosikkivaatteet!

Meidän lapset valitsivat itselleen Reiman Xylitol Cool -vaatteista Badestrand-mekon toiselle, ja vihreän Sannikka-topin ja Tellina-shortsihameen toiselle. Tosi kiva muuten tuo shortsihame! Päältä se on lyhyt kesähamonen, mutta alla on shortsit siis.

Ja molemmilla oli myös Korsi-legginsit (siniset ja mustat) ja verkkatakit, toisella pinkki Block ja toisella vihreä Brygge.

Kesäkenkinä meillä käytetään just nyt noissa yläkuvissa näkyviä uimakenkiä, oi kyllä! Ihanat pehmeät läpyskät! Oikeasti nämä oli tarkoitus laittaa vasta uimakäyttöön mökillä (viime kesänä havahduttiin uimakenkien tarpeeseen vasta siinä vaiheessa, kun ne olivat loppuunmyytyjä jo kaikkialla!) mutta olivat niin hyvän tuntuiset ja helppo vetää jalkaan että hitsi, käyttäkää ihmeessä pihallakin kun kerran haluatte. Näillä kengillä lähtivät tänään hoitoonkin! Molemmat kengät ovat malliltaan Twister, toinen kuviollinen ja toinen yksivärinen pinkki.

Eli viime kesältä opittu vinkki: jos tarvitsette kesällä uimakenkiä, ne kannattaa ostaa jo tässä vaiheessa kevättä! Ainakin viime kesänä heinäkuun helteillä kaikissa marketeissa ja nettikaupoissa oli vaan eioo:ta tarjolla.

Sitten se toinen Reiman tämän kevään materiaaliuutuus, se joka meitä jo heti ensikuulemalta innosti!

Viime torstaina iltapiknikillä Roihuvuoren kirsikkapuistossa.

Eli Anti Mosquito.

Mun ensimmäinen kysymys tulee varmaan monen muunkin mieleen. Millä se hyttysten karkottavuus on tehty? Eeeeeeeeeeei kai siinä ole mitään myrkkyä? Ei kai ne HAISE?

No ei, se ei kyllä yhtään istuisikaan Reiman toimintatapoihin.

Tässäkin materiaalin erityispiire on tehty viimeistelyvaiheessa, ja haitattomalla aineella. Tässä hyttysiä karkottava aine on geraniol-niminen kasviuute. Ja ei, se ei myöskään haise.

Näiden varsinainen hyttyskarkoittavuustoimivuus testataan varmasti sitten kesällä mökkeilyolosuhteissa – itse asiassa sain itsellenikin tuollaisen Slusse-takin isoimmassa koossa (164) ja väitän, että käyttöön tulee. Vielä kun karkottaisi punkitkin!

Mutta muuten noita takkeja ja housuja on pidetty meillä jo tosi paljon tässä pitkin kevättä. Itse asiassa oli vielä toppapukukelit, kun tytöt jo yrittivät vaatia uusia kesätakkeja hoitoon.

Pinkki takki on Slusse ja vihreä on Abroad. Molemmat ovat supermukavia (kangas joustaa neljään suuntaan) vuorettomia kevättakkeja. Kuivuu tarvittaessa nopeaasti, ja  UV-suojakerroin on 50+.

Ja tyttöjen housuvalinnat olivat coral pink Silta ja harmaa Virtaus. Molemmat housut ovat (meille eka kertaa!) 2in1-malliset, eli housut saa sekä lahkeellisiksi että vetskarit avaamalla shortseiksi. Tämä ominaisuus herätti suurta intoa ja piti vähän muistutella, että pliis älä vedä koko ajan sitä vetskaria auki, haha. Tytöt ovat nyt myös lämpimällä käyttäneet housuja jo shortsiominaisuudella tavallisten leggareiden kanssa, koska ne ovat kuulemma stailit just sillä tavalla.

(Kyllä, Viileä Venla asuu meillä edelleen)

Nämä ovat siis sellaisia ohuita, vuorettomia kaikki. Eli käyttöön me on otettu nämä siinä vaiheessa, kun sään puolesta Reiman softshellit (nämä) voi vaihtaa kevyempiin.

Reiman brändilähettiläänä toimimisen myötä olen sopinut näihin Reiman postauksiin ihan uuden ulottuvuudenkin. Muistaakseni nimittäin koskaan ennen en ole saanut Reiman tuotteita arvottavaksi, mutta nyt sovittiin, että sillon tällöin blogissa voisi olla myös arvonta! Kivaa!

Arvotaan siis näistä postauksessa esiintyvistä tuotteista yksi vapaavalintainen tuote, ja siksipä kysynkin teiltä: minkä näistä tämän postauksen Reiman Anti Mosquito- tai Xylitol Cool -tuotteista valitsisit teille, jos saisit vapaasti valita? Linkeistä pääsee halutessaan katsomaan tarkemmin tuotteen tiedot ja värivaihtoehdot.

Ja arvonnan voittaja siis voittaa kyseisen tuotteen :) Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti meiliin sitten, kun arvonta-aika päättyy.

Huomioidaan vielä sellainen, että JOS tuotetta ei ole enää Reiman varastossa, korvataan se sitten vaihtoehtoisella (voittaja toki saa sen sitten valita) tuotteella. Samoin näitä on valitetttavasti tarjolla vain koosta 104 alkaen, eli jos voittajan lapsi on vielä pienempi, niin sitten totta kai saa valita jonkun vaihtoehtoisen tuotteen Reimalta :)

Kommentoi siis tähän alle ma 27.5. klo 12 mennessä, niin olet mukana arvonnassa! Minkäs tuotteen siis haluaisitte teille, jos voitat?

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Reiman kanssa.
Olen yksi Reiman brändilähettiläistä 2019.

10

You Might Also Like

 • Heli
  20.5.2019 at 13:15

  Lasten 2in1 housut Virtaus jossa anti mosqiuto käsittely koossa 140/146

  • krista
   20.5.2019 at 13:18

   Noi on tosi hyvät! Seela lähti omissaan hoitoon (ja aamu-ulkoiluun) just tänään, aamulla varmaan hyvä näissä ja iltapäivällä varmasti sitten pelkät leggarit riittää. Meidän hoidossa pitääkin olla eri housut ulkona ja sisällä (fiksua), ettei tule hiekkaa sisälle.

 • Sanna
  20.5.2019 at 13:15

  Shortsihametta olisi kiva kokeilla typykälle ja pojalle brygge-takkia. Cool-juttuja siis :)

  • krista
   20.5.2019 at 13:26

   Meidän lapsilta terkkuja, että ne tosiaan ON cool! :)

 • Laura
  20.5.2019 at 13:17

  Xylitol cool – takki! Olispa loistava, ei tarvisi aurinkorasvaa käsiin ja vielä viilentäis! Nyt oli kyllä villi uutuus! :)

  • krista
   20.5.2019 at 13:28

   Joo ja tosiaan ihan kuumallakin eilen lapset tosi mielellään pitivät pitkähihaiset päällään suurimman osan aikaa. Kun tuntui niin kivalta :) Aurinkorasvaa ei eilen laitettu muille kuin minulle, kun lapsilla oli hartiat ja käsivarret piilossa ja aurinkohatun lieri puolestaan suojaa hyvin kasvot!

 • Reetta
  20.5.2019 at 13:17

  Heti ajattelin et Anti Mosquito mutta kuulosti toi xylitol coolkin aika loisto tuotteelta! Vaikea valinta mutta varmaankin mosquito takki koska viime kesä omassa pihassa oli oikeeta moskiitto painajaista ni pääsisi takki kunnon testiin jos tämä kesä vastaava!

  • krista
   20.5.2019 at 13:35

   Joo ihan samat sanat täällä! :) Meillä ei ole tavallisesti omalla kotipihalla kovin paljon hyttysiä (tosin mun vertailukohta on Kuusamo, jossa hyttysiä oli välillä niin paljon, että ulkona ei voinut iltaisin OLLA), mutta nyt jotenkin parin päivän aikana niitä on näkynyt yllättävänkin paljon. Vaikka ei ole edes satanut! Mökillä hyttysiä sen sijaan kyllä on niin, että iltaisin on syytä laittaa ikkunat ja ovet kiinni, joskus hormeista tulevat yöllä inisemään!

 • Henna
  20.5.2019 at 13:17

  Xyliton cool-vaatteet vaikuttavat niin mielenkiintoisilta ja näppäriltä, että sieltä mallistosta voisi neiti 7v valita itselleen, jos arpaonni napsahtaisi.
  Tuo mekko näyttää kyllä aivan ihanalta!

  • krista
   20.5.2019 at 13:36

   Silvan mielestä tuo mekko oli AIVAN hurmaava (ja kaverit sitä ihastelivat myös), voin kuvitella että monen muunkin 7-vuotiaan mieleen :)

 • Tia
  20.5.2019 at 13:20

  Slusse takki pinkkinä lähtis meille! Hieman kasvunvaraa vielä tosin, neiti menee tällä hetkellä 56-68 vaatteilla 😅

  • krista
   20.5.2019 at 13:55

   Hihi! Sit se ois noin kahden vuoden päästä sopiva! <3 Jos voitto osuisi kohdallesi, saat sitten tosiaan valita, josko löytyisi joku korvaava tuote, joka olisi teidän neidille nopeammin sopiva - tai sitten vaan hyllylle odottelemaan! :)

 • Kirsi
  20.5.2019 at 13:22

  ’Badestrand mekko 7 vuootiaalle :)

  • krista
   20.5.2019 at 13:55

   Se on ihana!

 • Tanja I
  20.5.2019 at 13:24

  Pinkki Anti Mosquito takki olisi huippu!

  • krista
   20.5.2019 at 13:56

   Mun täytyy ottaa kuva joskus, kun mulla itselläkin on se päällä :) Kivannäköinen on nimittäin aikuisellakin! Ollaan sit tyttöjen kanssa samikset :)

 • Piiatee
  20.5.2019 at 13:24

  Takki slusse ja varmaan pyytäisin isoa kokoa itselle kun lapset (kaikki kolme ihme ja kumma) on vaatetettu tosi hyvin ja oma pukeutuminen vaan sinne suuntaan 🤔😂😂

  • krista
   20.5.2019 at 13:57

   No näin se aina menee :D Mulla on itsellä Reimaa nyt ne Wetterin kengät ja tuo Slusse-takki, ja ihan ovat sopivat :)

 • Ananasa
  20.5.2019 at 13:25

  No nyt on paha, en osaa valita! Molemmat sarjat tulisivat tarpeeseen! Mutta kiinnostaisi kuulla enemmän tuosta Xylitol cool -materiaalista. Miten ihmeessä siinä voi olla makeutusaineita? Kestääkö viilentävä ominaisuus silti normaalisti pesua?

  • krista
   20.5.2019 at 13:52

   Kysytäänpä tätä Reimalta! Itsekin mietin tuota pestävyyttä, kun Seela sai paitansa jo aikamoiseen… …leikkiin. Lue: lääräysleikkiin sekoittui myös hiekkalaatikon hiekkaa. Pesulappu sanoo normaalin 40 asteen pesun eli sen mukaan kyllä uskaltaisi ihan samanväristen kanssa laittaa normaalisti pesuun. Mutta kysytäänpä, kestääkö viilentävä ominaisuus loputtomasti pesuja vai alkaako vähentyä ajan myötä!

  • krista
   20.5.2019 at 15:41

   Reimalta vastattiin näin: ”Kankaan viimeistyksessä on molekyylipalloja, joissa on sekä ksylitolia että eritrytolia. Kostuessaan, esim. hiestä, nämä makeutusaineet sitovat lämpöä. Käsittelyn voimme luvata kestävän ainakin 20 normaalia pesua!”

   • Ananasa
    20.5.2019 at 16:15

    Vielä yksi tarkentava kysymys: Lasketaanko myös huuhtelu (pelkällä vedellä) normaaliksi pesuksi?

 • Päivi
  20.5.2019 at 13:26

  Vihreä Aboard -takki kävisi meidän pojille, eli 104 tai 128 kokoisena.

 • KattilaKoo
  20.5.2019 at 13:36

  ”Anti Mosquito!!!”, sanoo omia hyttysensyömiä kinttujaan raapiva äiti.
  Eli Virtaus-housuille löytyisi kaksikin käyttäjää (122/128 ja 134/140).

 • Paula
  20.5.2019 at 13:36

  Molemmat uutuudet kuulostavat todella hyviltä, mutta, jos voittaisin, niin lapsi saisi tuon xylitol cool Brygge takin vihreänä. :)

 • Kaisa
  20.5.2019 at 13:38

  Mä ottaisin heti kokeiluun meidän lapsille joko Xylitol cool Pyynikki-mekon tytölle tai Speeder- t-paita pojalle. Mielenkiintoisia materiaaleja!

 • Tiu
  20.5.2019 at 13:43

  Pinkki Slusse koko 140 :)

 • Micci
  20.5.2019 at 13:43

  Lasten mekko Pyynikki (116) olisi just hyvä meidän vanhemmalle lapselle! ^_^ Onpa kyllä mielenkiintoinen uutuus tuo Xylitol Cool.

 • Tinkku
  20.5.2019 at 13:45

  Anti-mosquito tuotteet kiinnostavat! Viime viikonloppuna oli niin äkäisiä mäkäräisiä liikkeellä, että tarvetta todella olisi ollut. Jos voittaisin, niin valitsisin mallistosta Slusse-takin.

 • Ida
  20.5.2019 at 13:49

  Brygge-takki pojalle. 👍 Vaikka toisaalta täällä pohjoisessa voisi olla enemmän käyttöä noille anti mosquito-vaatteille. 🙈

 • Laura Eerika
  20.5.2019 at 13:49

  Neon green brygge-takki olisi loistava kuumakallelle. Väri myös pienten lasten kanssa tooosi hyvä, lisää myös turvallisuutta liikenteessä.

 • Helki
  20.5.2019 at 13:50

  Xylitolia meille ja mieluisin jompi kumpi takeista. 😍

 • 1 2 3 8