Pitkäaikaisin lastentarvike

Joskus ihan huvittaa, kun katse osuu lasten istumapaikkoihin puutalon ruokapöydän ympärillä.

Vuosi 2014:

Vuosi 2020:

Kyllä, ne ovat edelleenkin käytössä.

Toinen niistä on ollut jokapäiväisessä aktiivikäytössä meillä nyt muutamaa kuukautta vajaa 9 vuotta, ja toinen sitten pari vuotta vähemmän eli ”vain” vajaa 7 vuotta.

Tämä tekee siis näistä pitkäaikaisimman käytössä olleen lastentarvikkeen ikinä. Ei ainakaan tule mieleen mitään, mikä olisi ollut vielä pidempään käytössä!

Eli nämä Stokken pöydänpäälliset siis.
(toinen muistaakseni saatu blogiyhteistyön yhteydessä, toinen itse ostettu)

Siis ai-van nerokkaat kapistukset, me ei luovuta näistä varmaan koskaan!

Tai niin kauan, kun jollain tässä perheessä on riski kaataa maitomuki (tai heh kahvikuppi) pöydällä, jossa on myös usein kannettavat ja kännykät, niin nämä pysyvät meillä käytössä. Itse asiassa tarvitsisin tällaisen siis myös itselleni, ha.

Tämä tuli todistetuksi taas pari päivää sitten, kun ketsuppi kyllä lopulta tuli ulos purkista, mutta sivutuotteena kokonainen muki nestettä levisi pitkin pöyt… haa! Eipäs levinnytkään!

Meidän lasipöydässä nuo alusessa olevat imukupit pysyvät kuin nakutettu. Olen kuitenkin kuullut vuosien varrella blogikommenteissa, että jossain pöytälaaduissa se ei välttämättä ole niin toimiva – sellaisella varauksella siis tämä meidän fanitus. Mutta meillä lasipöydässä todellakin pysyvät.

Kaikkein tärkein ominaisuus näissä: tuo kovera rakenne siis pitää hyvin kaatuneen juomalasin sisälmykset leviämästä pitkin pöytää. Lisäksi se on hyvä askartelualusta – ei mene liimoja ja glittereitä pöytään. Se on koululaisen läksyjentekoalusta. Kaikkien vesiläträystä sisältävien leikkien leikkimispaikka – esimerkiksi barbien kylpypaikka, tai kauneushoitola kuten tässä tänään.

Värityspaikka, malaalauspaikka, askartelupaikka ja niin edelleen.

Lapset sanovat myös, että ne tuntuvat paljon mukavammalta kättä vasten kuin kylmä lasipinta.

Naarmuja nuo pöytäsuojat toki ovat vuosien varrella saaneet paljonkin (itse asiassa alkuun yllätti, miten paljon niitä tulee) ja muutenkin yleisesti samentuneet, mutta se nyt ei yhtään mitään haittaa.

Tässä se siis on: meidän perheen pitkäaikaisin lastentarvike!

Hetkinen, ja tietysti myös nuo jakkarat! Nehän ovat totta kai myös olleet yhtä pitkään käytössä!

Nyt kun mietin muita pitkäaikaisia lastentarvikkeita, myös harsot ovat kärkikahinoissa totta kai.

Hahaa, ja nyt harsopostauksen viimeisestä kuvasta bongaan myös vielä yhden: ankkapotta! Se on itse asiassa samaa vuosikertaa kuin se Stokken eka alunen, eka kertaa blogissa marraskuussa 2012. Se on siis edelleen meillä kylppärissä korokejakkarana; itse asiassa varsinaista tarvetta sille ei enää olisi, mutta lapset tykkäävät käyttää sitä hampaiden pesulla.

Ehkä näitä lähes kymmenen vuoden tarvikkeita on useampiakin, kun vaan hoksaa sillä silmällä ympärilleen katsoa!

Pitkäikäisimpien lastenvaatteiden kärjessä puolestaan taitaa olla ainakin tämä kettumekko:

Se on kokoa 74/80. Kohta se varmaan on kettunapapaita! Täällä (vuosi 2014) se on päällä eräällä perjantaibailaajalla.

…sekä kaksi Reiman pipoa, jotka meille saatiin blogiyhteistyössä vuonna 2105. Näkyy vanhassa postauksessa täällä ja noista tuo vihreä esimerkiksi Instassa täällä. Edelleen käytössä!

Varmaan jotain muutakin on – lisäilen kommentteihin, jos putkahtelee mieleen!

Mikä teillä on pisimpään oman perheen käytössä ollut lastentarvike tai lastenvaate?

9

You Might Also Like

 • A
  23.4.2021 at 15:18

  Meillä pisimpään käytössä (siinä oikeassa käytössään) on ollut Ikean vauva-amme (maksoi noin 5 euroa ja on esim. Orthexin perinteistä vannaa pienempi, eli just passeli oli meidän kompaktiin kylppäriin). Vielä tämän vuoden helmikuussa, kuukautta ennen 9v. synttäreitään mun 135cm tyttönen nautti siinä vaahtokylvyistä (en tajua miten laps sinne aina survoutui, mutta rakasti kylpyjään äänikirjoja kuunnellen). Hihi.Kylpyjen välillä amme palveli puhtaan pyykin korinakin. Amme meillä on vieläkin, mutta viimeiset 2kk se on ollut tiskialtaana kun keittiöremppa on ollut kesken (mut ei enää kauaa, ihan just on valmista ja ap-kone saa alkaa hoitaa tiskit, jeEEeee!). Pitää kysyä että haluaako 9v. ammeensa takaisin (oikeasti hän haluaisi kylpyammeen ja tää on vähän haastava dilemma kun uusi kylppäri on niin iso, että sinne mahtuisi sekä suihku että amme…hmmmm.

  Toisella sijalla vauvatarvikkeista on harsot. Ne on olleet aktiivikäytössä ihan koko ajan viimeisten 9 vuoden aikana. Lapsen sotkujen putsauksessa, keittiössä kuivauspyyhkeinä, ruokalapuppuina, putsausrätteinä ja rehellisesti sanottuna ne on kuluneet ihan olemattomiin. Viimeisenä vielä remppasiivoukset ja meillä on tasan yksi harso jäljellä. Voi kääkl sanon minä, koska mitään muuta yhtä hyvin kosteutta imevää tekstiiliä ei oo…mietin että pitääkö nyt ostaa uusia harsoja kun ne on nyt loppu, voi kökkö :D

  • krista
   26.4.2021 at 09:47

   Ihana! Meillä oli se sellainen kallis Stokken taittuva amme, joka myytiin siinä vaiheessa, kun alkoi suihkujen aikakausi – ja tän perusteella Ikean halpa vauva-amme ois ollut paljon monikäyttöisempi :D Mutta hei mä ymmärrän ton vaahtokylpyihanuuden niii-iiiin hyvin, itse asiassa meilläkin lapset taitavat mummilassa harrastaa samaa <3
   -
   Harsot on kyllä tosi monikäyttöisiä! :D Veikkaan, että joudut ehkä ostamaan uusia, vaikka "vauva" on jo 9-vuotias :)

 • Suvi
  23.4.2021 at 15:52

  Harsot ja Stokken tuoli meilläkin kärkikahinoissa. Mutta lisäksi nauratti juuri yhtenä päivänä babybjörnin ruokalappu, joka ostettiin 5,5 vuotta sitten esikoiselle ja siirtyi suoraan kuopukselle, jolla edelleen käytössä. Nalle on vuosien varrella hieman kulunut, mutta muuten priimakunnossa edelleen, käytössä monta kertaa päivässä koko tämän 5,5 vuotta!

  • krista
   26.4.2021 at 09:49

   Oooo mahtavaa, teillä ruokalappu! Ja siis (niin oudolta kuin se kuulostaakin) mä muistelen, että meillä puolestaan ruokalappu jäi kokonaan käyttämättä, meillä oli harso (hih ks. edellinen kommentti) aina ruokalappuna. Olikohan siinä sellainen, että taapero jotenkin sitä ruokalappua repi pois ja sitten se jäi vaan kokonaan unholaan, kun totuttiin käyttämään harsoa. Ehkä jotain sellaista.

   Mutta siis ihan huikeaa, että on näin pitkäkäyttöisiä varusteita ollut monella!

 • Naks
  23.4.2021 at 16:52

  Mä täällä vaan hämmästelen, miten nuo Stokken alustat on pysyneet teillä ehjänä noin monta vuotta! Meillä taapero sai aikaan alle vuoden käytössä sellaiset halkeamat että koko pöytäsuojus oli aika hyödytön, kaatuneet maidot valui halkeamasta pöydälle kuitenkin. Eikä meidän lapset suostu Stokken tuoleillakaan istumaan enää kun yltää pöydälle tavallisenkin tuolin kanssa.

  • krista
   23.4.2021 at 17:50

   Oho! Millä ihmeellä teillä taapero sitä paukutti, ihan käsillä…? Vasaralla? :D Meillä on siis näillä ollut vielä meidän lisäksi kolme perhettä käyttäjinä (vuokralaisperheet) ja itse asiassa niissä kaikissa perheissä vielä taisi oli taaperot siinä vaiheessa, kun meidän lapset jo isompia… Hetkinen, jos oikein lasken, niin peräti kahdeksan taaperoikäisen paukuttamat nämä aluset on, ja sitten meidän lasten siistimpi käyttö myös näin isompana… Yhden vuokralaisen jäljiltä jäi kyllä näistä toiseen selvät raaputusjäljet, ehkä saksilla. Mutta sitten sellaista ohutta pintaperusnaarmua ja tuollaista ”sameutta” sen lisäksi. Mutta joo, jos halkeaisi, niin sen hyöty ois sitten kyllä mennyttä. Onneksi ei ole niin käynyt täällä!

   Se on varmaan lapsikohtaista, että millaisesta tuolista tykkää! Meillä Espanjan-kodeissa lapset on istuneet jo aika pienestä asti tavallisilla ruokapöydän tuoleilla, mutta Suomen-kotona tykkäävät näistä eivätkä ole suostuneet luopumaan, vaikka mä kerran olen sellaista jo väläytellyt :D Mutta näillä mennään siis!

   • Naks
    23.4.2021 at 18:46

    Ei sentään vasaralla! :D Käsillä lähinnä, olisko joskus sitten kiivennyt koko taapero alustan päälle vai mikä lie oli viimeinen niitti. Kuka nyt yksityiskohtia univajeisista taaperovuosista enää muistaa.

    • krista
     26.4.2021 at 09:53

     Hih joo yksityiskohdat kyllä itse kullakin armeliaan hämärän peitossa :D <3

 • Eedla
  23.4.2021 at 19:41

  Meillä on Stokken tuoli ollut käytössä nyt yhtäjaksoisesti 11 vuotta. Siinä istui vielä 9 -vuotiaskin, kunnes pienempi sisarus syntyi ja valtasi tuolin. Käyttöaika jatkuu siis vielä.

  Vessan korokejakkaroita käyttää meillä aikuisetkin :D on olleet käytössä jo 10 vuotta.

  Ikean kylpyammeellakin on käyttöikää jo ehkä 8 vuotta.

  Useammalla muullakin asialla on pitkästi ikää, mutta ne ei ole olleet koko ajan käytössä vaan on kiertäneet vauvaperheestä toiseen tarpeiden mukaan.

  • krista
   26.4.2021 at 10:12

   Hih joskus tuota tuolia ostaessa pähkäili just sitä, että joo on se kyllä kallis, mutta kai sitä käyttää sitten pidempään kuin tavallista syöttötuolia… Tämä tuli täten omalta kohdalta täälläkin todistettua :D Meilläkin se on 9-vuotiaan lapsen koulutuolina, ja en usko, että ollaan vähään aikaan edes luopumassa!

   Meillä on muuten alakerrassakin yksi korokejakkara, Ikeaa. Mutta se on keittiön roskakaapissa ja sitä ei tule sieltä oikein kaivettua esiin (etenkin kun on fiilis, että onko se roskakuorrutettu), vaikka mäkin kyllä tarvitsisin jakkaraa joillekin hyllyille yltääkseni! Jos olisi paremmin esillä, varmasti käyttäisin itsekin!

   Joo meillä kans on sitten näitä kiertäneitä, joilla ihan oma ikäluokkansa – esimerkiksi leluja!

 • Puutalon asukas
  23.4.2021 at 20:13

  Stokken tuoli ja Ikean kylpyamme täälläkin jo reilu 6v käytössä. Tuon saman Stokken alustan myin kuukausi sitten eteenpäin seuraavaan perheeseen :)

  • krista
   26.4.2021 at 10:13

   Ikean kylpyamme saa kyllä paljon mainintoja! Kohta alkaa harmittaa, että meillä ei ollut sellaista vaan se kallis ja paaaaaljon lyhytaikaisempi taitettava! Hauska, että aina ei voi etukäteen tietää, että mikä sitten onkaan se paras tai pitkäaikaisin – tai millä sen parhauden sitten mittaakin, heh.

 • Lilja
  23.4.2021 at 20:33

  Ikean kylpyamme ostettiin esikoiselle 12v.sitten, on palvellut kylpyammeena kolmelle lapselle. Nyt lähinnä toimii puhtaiden vaatteiden kuljetuskorina:).

  • krista
   26.4.2021 at 10:17

   Hitsi mä tarvitsisin myös puhtaiden vaatteiden kuljetuskorin taas kesällä, kun alkaa ulkokuivauskausi! Mä oon ihan vähän vajaa, että alan ostamaan tuota Ikean kylpyammetta, kun se saa näin paljon mainintoja! :D

   • Tuuli
    26.4.2021 at 19:42

    Suosittelen pyykkien kuljetukseen ihan vaan reilun kokoista kestokassia. Menee pieneen tilaan silloin kun ei ole käytössä.

    • krista
     27.4.2021 at 11:36

     Joo siis itse asiassa tää olikin meidän vakkariniksi Espanjan-kodissa, kun pyykit kuljetettiin aina jyrkkiä portaita ylös katolle kuivumaan. Jostain hassusta syystä Suomessa ei olla hoksattu samaa :D

 • Veema
  24.4.2021 at 08:17

  Meillä on ikeasta ostettu lasten sänky, jossa kolme eri pituutta. Se on ostettu nyt 11,5-vuotiaalle esikoiselle 1-vuotiaana. Oli ensin hänellä taaperosänkynä, sitten juniorisänkynä ja lopulta täydessä mitassa nuorisosänkynä, kunnes siirtyi pikkuveljelle taaperosängyksi ja nyt on jo pikkuveljelläkin juniorikoossa. On siis yli 10 vuotta vanha ja vielä useampi vuosi pikkuveljellä edessä.

  Toinen, itse asiassa pitkäaikaisempi, on kylpyamme, joka myös ostettu esikoiselle vauvana ja nyt sitten pienemmällä edelleen käytössä.

  Ja en tiedä lasketaanko näitä, mutta meillä on myös aika paljon leluja, jotka ovat olleet joko minulla tai mun miehellä lapsena ja nyt meidän lapset leikkii niillä ☺️ Esim yks mun nukke, jolla on reilu 35v ikää.

  • krista
   26.4.2021 at 10:20

   No vau! Mä kävin googlailemassa noita sänkyjä :D Meillä on se Ikean ”puoliparvi” ja kohta pitää alkaa miettiä, että haluaako alhaalla nukkuva ”oikean sängyn”. Toisaalta siis haluaa, toisaalta ei halua luopua vanhasta. Jos tulee sänkyhommat eteen, pitää miettiä jotain ratkaisua, mikä mahtuisi fiksusti tuonne huoneeseen… No, jatkettava tosin ei tässä tapauksessa enää ole niin näppärä vaihtoehto, kun varmaan täyspitkänä jo suoraan käytettäisiin.

   Joo, leluja meilläkin on paljon! Just mun barbeja ym.

 • Tuuli
  24.4.2021 at 09:07

  Täällä on ollut korokejakkara käytössä yli 20 vuotta. 😂 Esikoinen täyttää ensi kuussa 25, mutta en muista tarkasti koska jakkara on hankittu. Todennäköisesti 1-2 vuotiaana?

  Olin jo heittämässä roskiin (en kierrätykseen, koska on pieni halkeama) mutta sitten totesin, että yletyn paljon paremmin vaatehuoneessa ylemmille hyllyille jakkaran avulla, niin se asustaa nyt siellä, katseilta piilossa. Pysyy hyllykin paremmassa järjestyksessä, kun yletyn kunnolla enkä vaan heittele vaatteita sinne.

  Pikkiriikkisen tietysti haaveilen, josko jonain päivänä olisi lapsenlapsia samaista jakkaraa käyttämässä käsiä pestessään. 😊

  • krista
   26.4.2021 at 10:21

   Meinasin just kirjoittaa, että teit ennätyksen tuolla yli 20 vuodella, mutta sitten hoksasin alta, että jollain ollut harsot yli 30 vuotta. Ai hitsi mä jotenkin nautin näistä! Tää on vähän hassua, mutta mulle tuottaa jotenkin tosi paljon iloa, että jollain tavaralla on pitkä käyttöikä!

   Juu ehdottomasti kannattaa säästää <3 Sekin tuottaa aivan valtavasti iloa, kun joku tavara siirtyy sukupolvelta toiselle <3

 • Anna
  24.4.2021 at 09:21

  Tuo sama ruoka-alusta on myös meillä käytössä, eikä ole haljennut tai muutenkaan vioittunut pahemmin. Ostettiin käytettynä ja oli jo tullessaan vähän samea, mutta ei ole haitannut käytössä yhtään. Tykkään hurjasti. Varsinkin kun vähän pelkään, että tempperamenttinen leikki-ikäinen suutuspäissään pamauttaa jollain koko pöytälasin halki (hän suuttuu hetkessä ja täysillä ja leppyy myös nopeasti).
  Meillä on myös vessassa korokejakkara. Vaikka meidän kotona onkin (kiitos talon rakennuttaja) lapsiystävällisen korkuinen lavuaari niin ei lyhyt 3V vielä yllä hammastahnaa sylkemään lavuaariin. ja itse tykkään pöntöllä istuessa nostaa jalat jakkaralle. En varmaan suostu itse luopumaan tuosta jakkarasta ikinä xD
  Nämä eivät kuitenkaan ole niitä pitkäikäisimpiä meidän käytössä, koska ne on hankittu kuopuksen jo synnyttyä. Sen sijaan harsoja meillä on sieltä seitsemän vuoden takaa ja niitä käytetään edelleen. Ja jos mennään tarpeeksi kauas niin meillä on harsoja, jotka ovat olleet pikkuveljeni käytössä jo 1989 (tai ehkä jopa minun 1986). Ne ovat kyllä lähestulkoon puhki hiutuneita. Ensin olivat käytössä ihan pukluharsoina, sitten ompelin ne kesvovaipan täytteiden sisälle lisäimuksi ja nyt nuo kestovaipan täytteet toimivat hyvinä pesusieninä xD
  Niin ja kosteussuojista on osasta leikattu istuinalustoja kostealla maalla istumista varten ja isompia paloja käytän auton penkillä kun kuljetan koiraa.
  Minuh mummoni on neulonut tai virkannut minulle vauvapeiton, joka on edelleen lapsilla leikkikäytössä.
  Leluja en ala edes luettelemaan, koska niitä on aika paljon. Mm. miehen vanhoja nalleja ja minun ihan ensimmäisiä pehmoja.

  • krista
   26.4.2021 at 10:24

   Joo tuo sameus tuli meillekin tosi nopeasti! Mutta ei se tosiaan sinänsä haittaa. Ja itse asiassa sama täällä, että samalla se on tietysti suojannut pöydän lasipintaa! Ei kai ne kovin helposti rikkoonnu (ja hajoaa atomeiksi eikä teräväksi), mutta toisaalta riskejä ei tee mieli ottaa.

   Tähän mennessä eniten mainintoja saanut siis korokejakkara, ruoka-alusta ja tuoli, harsot ja vauvan amme! Mutta hei tuo kosteissuojahomma on kans tosi hyvä vinkki! Meilläkin saattaa olla vielä jossain vanhoja patjojen kosteussuojia…

 • Mummu
  24.4.2021 at 14:30

  Sideharsot yli 30 v ensin kahdella lapsella pulautteluun yms. Viimeiset kaksi liina prässäysliinoina pitkään.

  • krista
   26.4.2021 at 10:27

   No vau! Tästä tuli ennätys, ihan mahtavaa!

 • Heikkis
  25.4.2021 at 12:59

  Meillä 5 vee ilmoitti, että hän ei enää istu ”vauvojen tuolissa” eli siinä vaiheessa meni meillä Stokke vaihtoon. Liittynee siihen, että isovelikään ei istunut enää Stokke tuolilla kun sisko otti sen käyttöön vauvana. Oli se meillä kuitenkin melkein 9 v. käytössä. Sideharsot luultavasti käytössä lopun elämää, niitä tuli sen verran paljon haalittua vauva aikoina. :)

  • krista
   26.4.2021 at 10:31

   No hitsi! No mutta tuollaisen, kun saa lapsi päähänsä, niin siinä se sitten tosiaan menee. Meillä ei ole oikeastaan tuota ilmiötä ollut ollenkaan, pikemminkin lapset haluavat käyttää vanhoja tavaroita (esim. vaatteita) vielä senkin jälkeen, kun ne tosiaan… no, ovat kokoa 74 :D Pieneksimenneiden poislaitto pitää tehdä aina salaa :D Meillä on etenkin toisella lapsella sellainen persoona, että hän pitää siitä, että asiat toistuu tutulla tavalla ja nauttii niistä muistoista ja fiilistelee tuttuja rakkaita esineitä. Hih niin kuin äitinsä!

   Nyt kuulkaas kaikki tästä tavoittelemaan tuota yllä olevaa (Mummu-nimimerkin) 30 vuoden harsonkäyttöenkkaa! <3 Mutta se on varmasti ihan mahdollinen! Mäkin muuten muistan lapsuudesta, että silitysliinoina oli vanhoja harsoja. Itsehän en silitä :D

 • Karina
  26.4.2021 at 09:21

  Stokken tuoli yhä käytössä, kuopus täyttää kohta 11 ja esikoinen, jolle se hankittiin, 14 :)
  Ei siinä normaalisti kukaan istu, kaikki istuvat normaaleilla ruokapöydän tuoleilla, mutta joskus kun on enemmän syöjiä niin se otetaan käyttöön (meillä siis vain neljä ruokapöydän tuolia ja jos on enemmän porukkaa niin otetaan käyttöön kaikkien työtuolit ja se Stokke) ja sillä istuu yleensä minä :D
  Korokejakkarakin on toisessa kylppärissä käytössä ja sitäkin käyttää – tadaa – minä, ylettyäkseni ylähyllyille. N. vuoden päästä olen perheemme lyhyin jäsen :D

  • krista
   26.4.2021 at 10:33

   Tässä taisi tulla sitten Stokken tuolin käyttöenkka! Meilläkin muuten usein etenkin triptrappiin (siiihen toiseen vähemmän) hakeutuu istuskelemaan/nojailemaan myös aikuiset, etenkin kyläilijät – vaikka on meillä aikuisten tuolejakin! :D Mutta se on sellainen helppo, mihin nojailla keittiön pöydän äärellä ollessa :)

   • Karina
    26.4.2021 at 11:46

    Muuten hyvä kun tuli puheeksi! Taidankin hakea sen tänne työpöydän ääreen kun tää mun ei-säädettävä työtuolin virkaa tekevä tuoli on vähän liian matala ja kun työskentelen ruokapöydän ääressä, istun tripp trappissa. Miten en ole tajunnut tuoda sitä tänne! Höh,

    • krista
     26.4.2021 at 11:50

     Hahaa, sehän varmaan tosiaan sopii myös työtuoliksi!

 • Lilah
  26.4.2021 at 11:04

  Liinavaatteissa meillä on myös lapsilla multa perittyjä lasten lakanoita ja pyyhkeitä. Mun lähemmäs 40v vanhoja leluja on paljon. Esikoisella on 14-vuotiaana edelleen yksi hameyöpaita kokoa 110 cm. Hän oli varmaan 4v kun sen hänelle kirpparilta ostin. Hipoi ensin lattiaa. Nyt ylettyy lantioon. On kuulemma niin ihanan pehmeä ettei voi luopua.
  Tripptrappit pyöri käytössä yksivuotiaasta – 10 vuotiaaksi, parhaimmillaan niitä taisi olla kolme samaan aikaan. Käytettyinä kaikki tulivat ja lähtivät edelleen kiertoon, joten käyttöikää niille tuli ihan reilusti.

 • Blue Peony
  26.4.2021 at 13:16

  Kyllä se varmaan on oma kummilusikkani, jolla äitini alkoi aikoinaan minulle soseita syöttää, koska käytän sitä edelleen aamupalalla päivittäin ja ikäähän sekä minulla että lusikalla molemmilla on jo yli 40 vuotta :-D!

  • krista
   26.4.2021 at 16:16

   Oooo, kummilusikka – siinä pitkäaikainen lastenjuttu, jos vaan tulee käyttöön eikä laatikkoon pölyttymään! Mun kummilusikka löytyi kans mun äidin luota, lapset sitä ihastelivat!