Pientä pintaremonttia Karibia-keittiössä

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Vallilan kanssa.
Sisältää -30 % alekoodin Vallilan verkkokauppaan.

Meillä tehtiin viime viikonloppuna keittiössä pientä pintaremonttia.

Lopputulos: ihana!
Hintalappu: 20 euroa!

Uusi pöytätaso! Tai okei vähän niin kuin uusi.

Meidän ”väliaikaisratkaisukeittiö” täytti lokakuussa kymmenen vuotta.

Kun me aikoinaan muutimme tänne puutaloon, meillä oli tietysti keittiöremontti mielessä. Ajattelimme kuitenkin ”vähän katsella” ensin keittiön toimivuutta – ja remonttibudjettia – ja osittain siksi päädyimme rohkeasti revittelemään värien kanssa. Syntyi Karibia-keittiö.

Ja eihän me siitä voida enää luopua!

Silloin kymmenen vuotta sitten olin yhden syksyisen viikonlopun ihan d-c-fix -huumassa: teippailin puujäljitelmä-d-c-fixillä piiloon ruman harmaan muovityötason. Sitten siirryin keittiön kaappien sisuksiin! Sinne oli jäänyt sen verran massiiviset vuosikertakellastumat, että niille hyllyille ei tehnyt mieli omia astioita laittaa.

Mutta minäpä fixasin ne ihanan pirteiksi: rungot valkoisella, hyllyt keltaisella!

Täällä vanhassa postauksessa näkyy.

Kymmenen vuoden jälkeen hyllyt ovat edelleen priimaa, samoin työtason yleiskunto on hyvä – toisesta päästä.

Mutta kymmenen vuoden kulutus ja kuumilla levyillä kolhiminen on tehnyt todella tehnyt tehtävänsä lieden päätyyn. Joel kun on kuitenkin kokkausotteissaan sellainen… reipas, eikä paljon katsele pintojen kestävyyttä, kun kolistelee menemään kuumilla kattiloilla ja pelleillä. Noin kahdeksan vuotta tässäkin kohdassa pinta kesti ihan moitteetta, mutta parin viime vuoden aikana läpimenneiden klommojen määrä alkoi lisääntyä ja lisääntyä. Ja tosiaan juuri tässä lieden ympärillä ja yhdessä saumakohdassa – ei oikeastaan muualla.

Näky alkoi olla jo sellainen, että sille haluaisi jotain tehdäkin:

Mikä täydellinen tekosyy vaihtaa koko pöytäpinnan d-c-fix vieläkin mieleisempään kuosiin!

Niin ai joo mikä oikea keittiöremppa? Nääh. Jos vaihtaisi koko työtason puiseksi, pitäisi vaihtaa samalla tuo 70-luvun liesi sekä hana ja lavuaarikin. Ja samaan aikaan tuo jääkaappi-pakastinkin näyttää pelottavasti hyytymisen merkkejä, eli sen uusiminen on meille kuitenkin se kaikkein akuutein kodinkoneinvestointi. Hintalappu tällaiselle koko hommalle nousisi sen verran, että…

…seuraava (10 vuoden) väliaikaisratkaisu tähän saumaan, oi kyllä kiitos!

Silloin kymmenen vuotta sitten tuo tavallinen tumma puukuosi oli hienoin d-c-fix, minkä kaupoista onnistuin löytämään. Vähän myöhemmin bongasin kuitenkin nettikuvasta sellaisen vanhan puun näköisen d-c-fix -kuosin. Nooooooouh! Se olisi ollut niin täydellinen! No, teipattu mikä teipattu. Ja sitä paitsi sitä rustiikkia ei tosiaan silloin vielä löytynyt mistään peruskauppojen valikoimasta.

Mutta kymmenessä vuodessa muuttuu tällainenkin! Bongasin nimittäin vähän aikaa sitten Vallilan nettikaupasta ihan mielettömän laajan valikoiman erilaisia d-c-fix -sisustustarroja ja -kalvoja. Mitä ihmettä? Vallilla ja d-c-fix, miten ne liittyvät yhteen?

Selityskin löytyi: Vallila on nykyisin d-c-fixin maahantuoja – mahtavaa!

Kun sitten valitsin Vallilan nettikaupan tuotteista kohdan d-c-fix – klik – ilmestyi sieltä esiin 221 hakutulosta. KAKSISATAAKAKSIKYMMENTÄYKSI. Ja kyllä, myös se ihana rustiikki.

Meidän ”pieni pintaremppa” käynnistyi siis vanhojen muovien repimisellä:

Repimiseen sain toisesta lapsesta ihanasti remppaseuraa. Lapset olivat aivan hämmästyneitä, että sieltä löytyi harmaa työtaso alta – he ovat nähneet tämän vain tällaisena puunvärisenä.

Ihan kokonaisina liuskoina nuo vanhat d-c-fixit eivät lähteneet. Tai ehkä olisivat lähteneetkin, jos olisimme jotenkin varovaisen systemaattisesti niitä vedelleet. Mutta meillä oli aika sellaiset riuskat otteet ja revittiin spontaanisti sellaisia paloja, mitä sattui irtoamaan. Työkaluja poistamiseen ei tarvittu, ja aikaa meni ehkä noin 20 minuutin verran.

Samalla tuli myös todistettua, mitä tapahtuu tällaiselle pinnalle, kun siinä on kymmenen vuoden ajan d-c-fix päällä. Tässä tapauksessa vastaus oli: ei mitään. Alla oli ihan priimakuntoinen muovitaso. Ei minkäänlaisia vaurioita edes esimerkiksi hanan ympärillä.

Jos olisi halunnut ottaa sen vanhan työtason käyttöön, olisi voinut hinkata vaan jollain ihmesienellä liimanjämät pois, ja siinäpä se. Me kuitenkaan ei haluta harmaata työtasoa meidän kotiin.

Tällainen hehkeä harmaa (haha) sieltä sitten paljastui. Hui! Äkkiä taikasauvanheilautus ja piiloon tuo harmaus!

Heti tuon ensimmäisen liuskan fixattuani jäin vaan silittelemään tuota pintaa – ihana, ihana, ihana!

Muistin jo viime kerrasta, että d-c-fixien asennus oli yllättävän kivutonta, jopa koukuttavaa! Muuta en oikeastaan sitten muistanutkaan, haha. Mutta takapuolella siihen taustapaperiin painettuna on hyvät ohjeet ja tuollainen senttiruudukko leikkaamista varten, hienoa!

Itse ainakin laitan d-c-fixit paikoilleen tällaisella tekniikalla: vedän ”alakädellä” tasaisesti suojamuovia pois, ja samalla ”yläkädellä” silittelen pinnan sileäksi. Loppurulla rullailee itsekseen tuossa päällä. Ja ei tule kupruja!

Sitten vaan reunojen viimeistely terävällä mattoveitsellä.

Vähän jännitin, että miten saumat tulevat tässä kuosissa näkyviin. Mutta oho! Nehän vaan ihan maagisesti hävisivät sinne!

Jos haluaa tietää saumakohdan paikan, pitää ihan laskea liuskojen leveys ja arvioida sen perusteella ensin arvioitu kohta, että mistä sauman pitäisi suunnilleen löytyä. Ja sitten sormilla hypistellä pöydän pintaa siltä kohdalta, että löytää sen rajan. Eikä silloinkaan meinaa löytää.

Yhden mittausvirheen kuitenkin tein: arvioin etukäteen, että pöytätasoon menee vähän päälle kolme rullaa. Mitäköhän mä oikein laskin? Kaksi rullaa olisi riittänyt, jos olisin tehnyt lavuaariosuuden vähän pienemmistä paloista.

Mutta kun sisustustarraa kerran oli, korkkasin kolmannekin rullan, jotta säästin muutaman sauman verran.

Kaksi rullaa olisi siis kuitenkin ollut riittävästi. Yksi rulla maksoi 9,90e, eli ”pienelle pintarempalle” tuli tosiaan hintaa vain 20 euron verran!

Ja oho: laskin juuri, että tämän jutun lopussa olevalla -30% alekoodilla yhden rullan hinnaksi jää vain 6,93 euroa.

”Mitäköhän muuta me voitais vielä teipata”, Joel pohti.
”Ehkä tuo valkoinen kaapin päätyseinä?”, minä ehdotin.

No, ehkä ei anneta mopon lähteä karkuun (vielä), pidetään se kuitenkin toistaiseksi valkoisena.

Vanhojen d-c-fixien irrottamiseen meni siis ehkä 20 minuuttia aikaa.

Sen jälkeen pidimme muutaman tunnin tauon, jotta päällä olleesta tiskikoneesta tullut kosteus ja lämpö pääsevät varmasti haihtumaan. D-c-fix laitetaan tietysti ihan kuivalle pinnalle.

Ja sitten uuden pinnan fixaamisessa meni alle tunti.

Haha, mä vitsailin jälkikäteen, että tän ainoa huono puoli on, että tätä teipattavaa oli liian vähän! Olin jotenkin varautunut, että tämä olisi mulle sellainen koko viikonlopun projekti, mutta sehän tulikin sitten valmiiksi ihan liiankin nopeasti!

Niiiii-iiiiin koukuttavaa! Ehkä se johtuu jotenkin palkitsevuudesta: muutoksen näkee heti.

Aaaaaah, meidän ”uusi” pöytätaso on vaan niin ihana!

Ja tosiaan d-c-fix -sisustustarra rustiikki on tämä meidän uuden työtason pinta. Ja todennäköisesti tämä saksanpähkinä oli se meidän aikaisempi sisustusteippi – kaunis oli kyllä sekin!

Ja hei alussa lupailtu alekoodi vielä – Vallilalta luvattiin nimittän tällä kertaa ihan poikkeuksellisen mahtava -30 % alekoodi blogissa jaettavaksi!

Alekoodi koskee tietysti näitä d-c-fixejä, mutta myös siis ihan kaikkia muitakin Vallilan normaalihintaisia tuotteita Vallilan nettikaupasta. Esimerkiksi siis keittiötekstiilejä, mattoja, verhoja, pussilakanoita ja niin edelleen.

Koodi on: PUUTALO30

…ja sen pitäisi aktivoitua automaattisesti, jos menee nettikauppaan tästä linkistä. Mutta jos siis menee muuten vaan, niin sitten vaan näppäilee itse tuon koodin sitten maksuvaiheen yhteydessä!

Alekoodi on voimassa ihan koko loppuvuoden eli 31.12.2021 asti. Jesh! Kannattaa siis ehdottomasti muistaa tuo koodi silloin, kun pohditte joululahjaostoksia – tai tietysti, jos on jotain oman kodin sisustushankintaa lähiaikoina tulossa, niin hyödyntäkää ehdottomasti! Ihan tuntuva alennus nimittäin jo tulee tuolla 30 prossalla!

 

PS. Ideoita, mihin käyttäisin vielä lähes kaksi rullaa tuota rustiikkia?

15

You Might Also Like

 • Karoliinan
  30.11.2021 at 18:16

  Okei….meidän kodin harmaat keittiötasot on ollu tosi ok TÄHÄN HETKEEN ASTI. Nyt mäkin haluan niihin enemmän meidän näköisen pinnan.. :D tuleeko helpolla ilmakuplia? Kirjojen päällystystraumat :D…..

  • krista
   30.11.2021 at 18:32

   Hihihi nyt mä synnytin sussa tarpeen, sori! :D Mutta hei ei ole kallis tarve, ja tällä saa tosi edullisesti ihan uuden pöytätason fiiliksen :)

   Ja siis ei tule yhtään kuplia, ei yhen-yhtään! En edes tiedä, mistä se voi johtua, kun kirjoihin mullakin niitä kuitenkin tulee :D Mutta tää on varmaan jotenkin jämäkämpää paksuudeltaan, johtuiskohan siitä…?

 • Anna
  30.11.2021 at 21:22

  Meillä on DC-fixillä päällystetyt keittiön tasot, sekä kaappien rungoista ulospäin näkyvät osat (paitsi alapinnat).
  Asennus on aika ok, mutta saa olla tarkkana, että pinta on oikeasti puhdas. Jos alle jää pienikin muru niin sen huomaa siellä jatkuvasti :D
  Meillä nuo on olleet ehkä nelisen vuotta ja ovat vielä pääosin ehjiä, mutta huomaa, että kaikista ahkerimmin käytetyissä paikoissa kuluneita.
  Eivät kestä yhtään teräviä esineitä tai kuumia juttuja. Mutta siihen nähden, että äitini oli epäluuloinen tasojen kestämisestä ne ovat kestäneet uskomattoman hyvin.
  Todella hyvä tapa päivittää vähän keittiön ilmettä edullisesti. Tietty minulla nousee heti mieleen, että ei auta hullaantua liikaa ja vaihtaa ihan ehjiä jatkuvasti mielen muuttuessa, koska muoviahan nuo ovat ja ne päätyvät roskiin kun ne puretaan. Eli kohtuus ja vastuullinen kuluttaminen tässäkin asiassa hyvä pitää mielessä :) Nuo kun ovat niin helppoja, että kiusaus vaihtaa heti jos löytyy uusi hienompi voi olla aika suuri.

  • krista
   1.12.2021 at 08:52

   Mäkin muuten hetken mietin, että pitäisikö poistaa ne edellisen muovin liimanrippeet ennen kuin laitan uudet – mutta en sitten poistanut, ja ei ne sitten sieltä näykään, onneksi. Mutta tosiaan sehän on enemmän sellaista ”matalaa tahmeuskohtaa” kuin varsinaista ryppyä. Siinä ohjeessakin on tosiaan, että pinnan pitää olla kuiva ja puhdas.

   Joo samaa mieltä, kesti kyllä uskomattoman hyvin! Vasta tosiaan nyt viimeisen parin vuoden aikana alkoi mennä puhki, sitten kyllä tosiaan menikin aika nopeasti huonoon kuntoon tuosta lieden ympäriltä. Mutta väliaikaisratkaisuna tosiaan aika hieno kymmenen vuoden tie :D

   Mä kans halusin käyttää edelliset ehdottomasti loppuun ennen kuin laitan uudet. Mutta sit taas kuluttamisen toista puolta kun ajattelee, niin jos tällaisella saa jollekin asialle (vaikka keittiötasolle) 10 tai 20 vuotta lisää käyttöaikaa ilman, että valmistetaan kokonaan uusi työtaso (etenkin tällaisessa muovisessa taimitämateriaalianytonkaan työtasossa sitä muovia vasta onkin), niin senhän luulisi olevan ihan hyvä juttu! Mut joo, järki kädessä niin kuin kaiken ostamisen kanssa!

 • Kati
  30.11.2021 at 21:35

  Kaveri fixasi jääkaappinsa oven ja siitä tuli hieno, olisiko siinä ideaa sullekin seuraavaksi teippauksen kohteeksi? 😊

  • krista
   1.12.2021 at 08:56

   Oooooo, mahtava idea! Meillä kyllä jääkaappi vetelee ihan viimeisiään, saattaisi tulla lyhytaikainen fixaus tuolle laitteelle. Mutta kodinkoneet on kyllä jotenkin häiritsevän valkoisia tässä keittiössä! Hmmm miltäköhän näyttäisi tiskikoneen fixaus, se on uudempi laite eli käyttöikä ois pidempi… Täytyypä mallailla, oisko ihan hassu tän puisen d-c-fixin kanssa! Kiitos hienosta ideasta!

   • Anna
    1.12.2021 at 17:29

    Minä fixasin meidän tiskikoneen kun laitoin keittiön enkä ole katunut ollenkaan. Eli anna mennä ;)

 • Pia
  30.11.2021 at 23:22

  Olisikohan teillä jotain muovikoreja tai pahvinkierrätysastiaa yms. mitkä voisi päivittää samaan sävyyn. Hieno lopputulos.

  • krista
   1.12.2021 at 08:59

   Oi, nyt pitääkin katsella ympärilleen sillä silmällä! Meillä on kierrätyskorit sellaista juuttikangasta, mutta nyt kun katselen keittiössä, niin tuolla kaapin päällä on muutamia random-säilytyslaatikoita (pahvisia ja muovinen). Näkyy täällä eka kuvassa: https://www.puutalobaby.fi/varikas-keittio/ Ne ois kyllä kiva saada yhdenmukaisiksi, jos vaikka teippaisi niistä etureunat! Hmmm mitäköhän niissä laatikoissa edes on, uskaltaakohan niitä edes avata….? :D