Päivien asuja

Perhe on repinyt riemua tästä viime aikoina vähän enemmänkin: äiti ottaa asukuvia.

lapsi: ”Miksi sä otat kuvia hississä?”
minä: ”No kun mä otan kuvan, että mitä mulla on päällä.”
puoliso: ”Miksi ihmeessä jotain kiinnostaisi, että mitä vaatteita sulla on päällä?”

No öö tuota tuota. Vaikea selittää.

Mutta kun kerran pyydettiin, niin minäpä sitten annan perheen nauraa mun kustannuksella otan vaatekuvia. Mutta sen totesin hyvin nopeasti (taas kerran), että mä en ala poseeraamaan silleen tyylibloggaajasti. Apua ei vaan yhtään luontevaa mulle! Mieluummin sitten tärähtäneesti hissin peilin kautta.

Minulta siis kysyttin, että mistä löydän ja ostelen vaatteita – ja miten niitä yhdistelen. No, esimerkiksi näin:

Tekonahkatakki ostettu noin 7 vuotta sitten Prisman aletangolta. Puuvillaneule täältä El Corte Inglesistä, mokkasiinit myös El Corte Inglesistä – lastenosastolta -70 % alesta. Paidan alla Desiqualin mekko (2 e kierrätysryhmästä, se on repaleinen ja sitä pitäisi paikkailla). Jalassa mustat housut Cittarin-blogiyhteistyön myötä viime syksynä.

Niin kuin siihen kuukauden takaisen kysymykseen vastasinkin, musta itsestäni tuntuu, ettei mun pukeutumisessa ole paljon kerrottavaa. Ostan itselleni aika vähän, koska mulla on jo niin paljon kaikkea kamaa. Nyt täältä Espanjasta on tullut ostettua muutamia vaatteita; oon hulluna noihin basaareihin. Kun ostan itselleni jotain, ostan yleensä aletangoilta (tai näiden zalando-whatever-nettikauppojen alesta) tai Facebookin kierrätysryhmästä. Usein ihan perus-ketjuliikkeiden vaatteita.

Ei siis oikeasti mitään kerrottavaa, sori :D

Indiskan paita on ihan lemppari; näköjään neljä vuotta sitten ostettu. Vaaleiden farkkujen alkuperää en muista – HM? Oranssit mokkakengät sain appivanhemmilta tuliaisiksi joskus viitisen vuotta eipä kuin ehkä 7-8 vuotta sitten.

Nykyisin ostan vain silloin, kun oikeasti tarvitsen tai jos joku vaate ihan erityisen poikkeuksellisesti huutaa mun nimeä. Mitään ”ihan kiva” tai ”oispa kiva ostaa jotain” -ostoksia en tee. Himohamstraajan vuodet loppuivat joskus… …lasten myötä varmaan. Ostamisperiaatteistani aiemmin täällä.

En ole missään nimessä mikään eettinen vaatteiden ostaja – ehkä siksi en ole näistä tullut kovasti kirjoittaneeksi, koska mua ahdistaa jo etukäteen tämänkin postauksen mahdolliset kommentit ketjuliikkeistä ja niin edelleen. En ole tässä siis millään tavalla mikään esikuva. Mä saatan ostaa halpisvaatteita ja mulle tuottaa iloa se, että löydän just munnäköisen pitkäaikaisen lempparivaatteen parilla eurolla. Mieluiten kirpparilta tai basaarista. Ja niitä lemppareita sitten tosiaan käytän vuodesta (ja vuosikymmenestä) toiseen, puhki ja paikaten.

Mun kaikkein omimmalta tuntuva perustyyli on nykyisin suunnilleen tämä: farkut, mokkasiinit ja nahkalaukku (satulalaukkumalli, Italiasta viisi  vuotta sitten), tuo vihreä tekonahkatakki, huivin väri fiiliksen mukaan (suurin osa mun huivesta on saatu tuliaisiksi appivanhemmilta) ja alla joku kirjava paita. Näissä vaatteissa tuntuu parhaimmalta.

Aika usein mulla on kirjava yläosa ja farkut – ja yläosana monesti mekkokin. Joo, siis ihan farkkujen kanssa silloin, kun ei ole kesämekkokeli. Tälleen:

Mekko myös sieltä samalta Indiskan-käynniltä neljän vuoden takaa. Jalassa on farkuilta näyttävät leggarit; ihan sellaista trikookangasta siis. Pari euroa maksoi ferioilla täällä.

Yllättävänkin moni vaate mulla on värjätty. Esimerkiksi tämä keltainen mekko oli ennen sellainen aika ihonvärinen vihretävillä kuvioilla, mutta värjäsin sen nelisen vuotta sitten keltaiseksi:

…ja tämä oranssi paita oli ennen valkoinen. Ostin sen kierrätysryhmästä imetyspaidaksi muistaakseni viisi vuotta sitten ja värjäsin sen itse oranssiksi:

Hassua muuten huomata, että mulla oli tasan samat vaatteet päällä täällä Fugessa kolme vuotta sittenkin (täällä). Heh näin mä siis pidän vuodesta toiseen samoja vaatteita. Noidenkin HM:n pöksyjen (aleosasto-ostos netistä kolme vuotta sitten) haarat olen jo paikannut useampaan kertaan, mutta taas ne ovat ihan täysrei’illä. Yritän siis olla pyllistelemättä.

Desigualin vaatteet (Indiskan lisäksi) aika usein istuu mun estetiikkaan. Ei kuitenkaan aina. Mutta silloin kun löydän jotain täydellistä, voin jopa poikkeusluontoisesti ostaa sen uutenakin ja täyteen hintaan. Esimerkiksi nämä seuraavan kuvan pöksyt ovat just sellaiset – ja NEKIN on näköjään kolme vuotta vanhat – heh hyvä, kun vanhoista bloggauksista voi tarkistaa:

…ja tuossa seuraavassa kuvassa myös uutena ostettua Desigualia, nuo leggarit siis. Mulla on tosiaan näiden värikkäiden alaosien kanssa vähän yhdistelyvaikeuksia. Musta yläosa tuntuu tosi… …mustalta. Mutta on mulla näköjään joskus kuitenkin mustaa väriäkin päällä:

Desigualin leggareiden kanssa El Corte Inglesin aletangolta löytynyt musta trikoomekko sekä about 15 vuotta vanha musta bolero. Jalassa leopardiballerinat, nekin siltä samalta Indiskan-ostosreissulta vuonna 2014. Olipas se hyvä ostosreissu!

Päässä mulla on huivi, jonka sain naapurin ”saa ottaa” -pöydältä viime kesänä. Ja sama huivi tässä kuvassa:

Yläosana sama keltainen puuvillaneule kuin eka kuvassa, alaosassa se eurolla kierrätysryhmästä ostettu… …mysteerivaatekappale, josta en vieläkään tiedä, että mikä se on. Hameena se on tainnut nämä pari vuotta palvella. Ja jalassa nuo kengät, jotka ostin vuonna 2003 varastomyymälästä ja jo nyt niistä lähtee pohja irti (mutta käytän niitä silti).

Ja vielä yksi kuva! Vaikkakaan mun vaatteet ei kunnolla edes näy. Viime vuonna ferioilta ”kaksi viitosella” -läjästä löydetty laatikkopaita, jota oon käyttänyt paljon.

Tai no kyllähän te tiedätte. Nämä samat vaatteethan mulla on blogissa jatkuvasti päällä :D

Joo. Sille on syynsä, miksi en ole tyylibloggaja.

Tähän vois vinoilla, että koska mulla ei ole tyyliä. Mutta on mulla. Se on oma tyyli. Ja sen nimi on ”se, mistä itse tykkään”.

38

You Might Also Like

 • Henna
  23.4.2018 at 19:11

  Täytyy sanoa, että vaikka seuraankin useita tyylibloggaajia, niin tämä postaus oli yksi mielenkiintoisimmista vaatepostauksista! Minusta perusmarketista, kirpparilta ja naapurilta tehdyt hankinnat ja vaatteiden värjäys on paljon kiehtovampia postausaiheita kuin joku muodinmukainen hankinta ja ohessa linkki Zaraan. Joten ymmärrän, miksi näitä pyydellään sinulta ;)

  • krista
   23.4.2018 at 19:30

   Ooo, kiitos, ihanasti sanottu! Tälleen vähän ”alternative-tyylibloggaajana” täällä siis :D Itsestä tosiaan tuntuu, että ei näissä ole paljon kerrottavaa, mutta tietysti tosiaan eroaa oikeiden tyylibloggaajien postauksesta niin kovasti, että… …no, on erilainen, en mä muuta osaa sanoa :D

 • sarvis
  23.4.2018 at 19:32

  Sulla on upea, oman näköinen tyyli, joka sopii sulle tosi hyvin. Kai se on aika aika ekologistakin ostaa kierrätysvaatteita ja käyttää vuositolkulla samaa vaatekappaletta, vaikka se sitten olisikin ketjuliikkeestä ostettu. :) Kiva postaus!

  • krista
   23.4.2018 at 19:35

   Kiitos <3 <3 <3 Se on just nimenomaan se "omannäköinen"; mun silmä jotenkin sanoo tosi tarkasti, että mikä on MUN vaatetta ja mikä ei (ja vaikka muut ei sitä näkisi). Sen takia esimerkiksi hankinnat on helppoja tehdä, koska mä tiedän HETI, että onko joku "mua" vai ei. Varmaan se on sellaista säälittävää yhteen tyyliin jumahtamista jonkun mielestä - mutta silti mä itse ajattelen sitä oman tyylin löytymisenä :)

 • Laupis
  23.4.2018 at 19:49

  Olen lukenut blogiasi pitkään, jopa kaikki postaukset alusta saakka, enkä ole koskaan kommentoinut (tänne tai muihinkaan blogeihin). Olen itse tosi kiinnostunut vaatteiden eettisyydestä, materiaaleista jne. Ja ehkä siksi teki mieli nyt kommentoida. Ensiksikin A: Sullahan on paljonkin eettisiä valintoja pukeutumisessasi! Se että ostat vain tarpeeseen, käytät kirppiksiä ja erityisesti että käytät vaatteet ns. loppuun ja vielä korjaat ja paikkaat tarpeen tullen on kaikki ns kestävää kulutusta.
  B) Olipa virkistävää nähdä näin maanläheinen postaus juuri tästä aiheesta! Ja paljon kiinnostavampaa nähdä niitä asuja jotka arjessa on käytössä kuin juuri blogia varten mietittyjä asukokonaisuuksia
  C) Kivoja vaatteita ja asuja! Sulla on tosi johdonmukainen ja oman näköinen tyyli. Uskoisin, että sun on helppo yhdistellä noita vaatteita toisiinsa. Asia josta itse haaveilen on helposti yhdisteltävä vaatekaappi, mutta en koskaan onnistu, kun tyyli rönsyää niin moneen suuntaan.
  Siinä varmaan kaikki, mun kommentointineitsyyden vei nyt sitten Puutalobaby 😉

  • krista
   23.4.2018 at 22:40

   Apua miten ihania kommentteja täällä, KIITOS! Tavallaan se on tosiaan eettistä, että käyttää vaatteet ”tien loppuun” asti – ja se on silloin helppoa, kun ne vaatteet on JUST itseä <3 Tietysti vielä parempi olisi, jos vaatteet olisi joltain supereettiseltä toimijalta, mutta mulla vaan on tää kukkaronnyöriangsti eli usein hinta on mulle se kynnys - ja toinen kynnys se, että pitäisi JUST munnäköisiä vaatteita löytyä niistäkin, ja mun tyyli ei ole niissä niin edustettuna. Sit jos ostaisi kalliimmalla "melkein kiva" -kuosisen vaatteen ja se jäisikin harvalle pidolle, niin ei siinäkään niin järkeä olisi. Mulla on käynyt esimerkiksi jonkun Marimekon vaatteen kanssa joskus niin.
   -
   Ja totta, mulle on jotenkin tän oman tyylin kautta syntynyt vähän niin kuin vahingossa sellainen vaatekaappi, jossa voi tosi hyvin yhdistellä vaatteita keskenään. Oikeastaan ainoa "yhdistymättömyys" on silloin, kun kuviolliseen alaosaan yrittää etsiä yläosaa (kun kaikki yläosatkin on kuviollisia). Mutta just esimerkiksi värimaailmat tosi usein sopii yhteen ja vaikka ois ihan värejä laidasta laitaan, silti niiden sävyt vähän niin kuin itsestään on yhteensopivia :) Mutta tää on tapahtunut kyllä aika vahingossa :D
   .
   Ihanaa, että kommentointineitsyys nyt sitten vihdoinkin meni! Kommentoi ihmeessä jatkossakin <3

 • Heidi_H
  23.4.2018 at 19:50

  Mun mielestä sulla on tosi kiva tyyli! Olisinpa itsekin yhtä rohkea värien ja kuosien yhdistelijä!

  • krista
   24.4.2018 at 12:13

   Oh, kiitos! <3 Ja tosiaan hassua, että itse en koe itseäni mitenkään "rohkeaksi" pukeutujaksi, vaan peruspukeutuja-farkku-paidat-mekko-tavistallaajaksi. Mutta sit kuitenkin niin, että mulla on vahva "oma maku" väri/kuvioasioissa. Mutta varmaan sitä vain sitten omalle "tyylille" (tai tyylittömyydelle) sokeutuu :D

 • Werhoutuja
  23.4.2018 at 21:23

  Eka kertaa ”pakko” kommentoida. Sulla on niin samanlainen tyyli kuin itselläni. Eikä sitä oikein kuvaa mikään smart casual. Niitä Omia vaatteita löytyy harvoin uudenkaupoissa kierrellessä, mutta kun joku kolahtaa, niin on käytössä vuosia. Itse kyllä osaan pitää myös mustaa niiden värien kanssa. Ja huivit <3 Välillä yritin sellaista perustyylikästä pukeutumista, mutta värit ja tunikamekot vaan vetää enemmän.

  • krista
   24.4.2018 at 12:16

   Joo just näin! Ja tavallaan oon kokenut, että oman tyylin löytymisen myötä se kaupassakäynti on tavallaan aika helppoa/nopeaa: jo silmäillessä näkee, että onko itselle jotain sopivaa :D Joel sitä joskus ihastelee, jos satun sen kanssa pistäytymään (erittäin harvinaista) vaatekaupassa: mulla ei paljon haahuiluun ja katseluun mene aikaa, kävelen reippaalla vaudilla hyllyvälit läpi ja nappaan pari sovitukseen, jos hyvin sattuu – ja jos näyttää hyvältä päällä, niin ostan. Helppoa :D Mutta tosiaan harvemmin ”uusista kaupoista” löytyy just itseä miellyttävää – ja jos löytyy, niin sitä tosiaan käyttää sit vuodesta toiseen täysin onnellisena hyvästä hankinnasta :)

 • Torey
  23.4.2018 at 21:47

  Ihania värejä ja kuvioita. Ihania! Mä olen niin musta-valkonen-harmaa perusvaate ihminen. Vaikka multa löytyy kyllä kuviollisia paitoja, värikästä tunikaa ja niitä HAAREMIHOUSUJA. Mutta välillä on olo, että voisi olla värikkäämpi. Mut se ei oo mua. Huivien sen sijaan pitää olla kirjavia! :D

  • krista
   24.4.2018 at 12:18

   Haaremihousut <3 <3 <3
   -
   Mutta hei se huivihan on just hyvä tapa saada sitä "sitä jotain ekstraa" asuun, jos vaikka muuten onkin musta-valko-harmaa. Ja pääasiahan on varmasti se, että se oma tyyli/omat vaatteet on just niitä, joissa itse viihtyy ja tuntee olonsa "omaksi" <3

   • krista
    24.4.2018 at 12:19

    PS. Kun mä kirjoitin tähän haaremihousut, mun toisen näytön (omaan) FB-feediin ilmestyi samalla sekunnilla haaremihousumainos :D Voi kohdennetu mainonta sentään, vähän rajaa! :D

 • Eveliina
  23.4.2018 at 21:53

  Ihana, persoonallinen ja raikas tyyli sulla! 😊 Yhdyn edellisiin kommentteihin myös sen suhteen, että ekologistahan tuokin on että ostaa paljon käytettynä ja käyttää pitkään 😊👌 Ja ps. Sun vaatteista tulee mieleen jotenkin omat reissut kaukomaille – Sulla on siis jotenkin sellanen ”reissutyyli” ihan arjessakin, ihanaa ❤️ Eli jotenkin tulee sun tyylistä mieleen esim. sellaset ihanat asiat ku palmut, kookospähkinät, ulkomaan tuoksu, hiekka varpaiden välissä ja auringonpaiste ❤️

  • krista
   24.4.2018 at 12:22

   Hei onpa hyvin muuten määritelty, osut ihan oikeaan – mulla on ”reissutyyli” arkenakin! Parhaat kesämekot onkin reissuilta ostettuja <3 Mutta joo, yhdellä sanalla kuvailtuna kyllä: mulla on reissutyyli!

 • Riina
  24.4.2018 at 15:52

  Ihanaa, tätä postausta jo odottelinkin!
  Sulla, ja oikeestaan koko teidän jengillä on niin ihanan värikäs meininki! <3

  Kiitos paljon tästä!
  Ja mahtavat noi tyttöjen hissi-ilmeet! :D

  • krista
   24.4.2018 at 18:09

   Joo mä oon siitä lähtien aina silloin tällöin näitä kuvaillut – silloin kun oon muistanut :D Hih meidän lapsilla on kans aina itsevalitut vaatteet, ja sen ehkä näistäkin kuvista näkee <3
   -
   Kiitos vaan juttuideasta! <3

 • Enski
  24.4.2018 at 21:45

  Rakastan tätä blogia!! Kirjoitat niin omalla tyylilläsi ja teidän lapset (ja Joelkin :D) on niin ihania saman tyylisiä kuin sinäkin! ❤️ Juuri tämmöiset sinunlaisesi kirjoitukset, kuvat ja ajatukset on lemppareita!

  • krista
   24.4.2018 at 23:57

   Ai hitsi, kiitos <3 <3 <3 Nyt kyllä tän postauksen kommenteista tuli niin hyvä mieli, että aijaijai <3 <3 <3 <3 Mun täytyy varmaan jatkossakin yrittää ottaa tärähtäneitä kuvia hissimatkalla - siinä on aina muutama kymmentä sekuntia aikaa :D

 • Surku
  29.4.2018 at 10:46

  Haha, sähän nimenomaan olet lukijakunnan ostopäätöksiä ohjaileva muotibloggaaja! Oot nimittäin ainut bloggaaja ikinä, joka on saanut mut ostamaan vaatteen. :’D Se Nanson keltapohjainen violetti-oranssi-jne.-kirjava hihaton mekko, josta intoilit blogissa öö x vuotta sitten. :D En oo vuosiin enää juurikaan innostunut vaatteista, mutta kun näin sen mekon, niin meni ehkä kaksi minuuttia, kun olin jo klikkaillut sen (alehintaan!) Nanson verkkokaupasta itselleni. Se on edelleen yksi mun mekkosuosikeista ja JOKA kerta, kun mulla on se päällä, niin useempi ihminen tulee sanomaan, että onpas ihana mekko. Sulla on siis empiirisen tutkimuksen valossakin hyvä maku! <3

  • krista
   29.4.2018 at 11:12

   Muistan! :D Oliks se tää: http://www.puutalobaby.fi/vaatevinkkeja-vastasynnyttaneelle/ Ja mähän en siis koskaan edes itse ostanut sitä mekkoa, en muista miksi, jäi vaan pähkäilyksi. Että muotivaikuttaja näköjään voi olla ostamatta itse sitä vaatetta ollenkaan :D :D :D Onpa muuten IHANA mekko, ai että! <3 <3 <3

   • Surku
    29.4.2018 at 11:31

    Joo just toi! Joka kerta kun kaivan sen kaapista (öö ei yhtään mytyssä tai ryppyisenä, se menee valitettavan pieneen tilaan hyllylle….. :D) , niin onnittelen itseäni hyvästä ostoksesta – mistä kiitos sulle! <3