Lempparivaate: ihmevillatakki!

Suurimman osan aikuisikääni mulla on ollut luottovaatteena musta villatakki tai huppari. Siis just sellaisena vaatekappaleena, että sen voi ajattelematta heittää uloslähtiessä minkä vaan vaatekokonaisuuden päälle, ja aina se on ok.

No, viime vuosina mulla ei ole enää ollut mustaa hupparia (ööö koska hukkasin sen), mutta sen sijaan yllättäväksi luottovaatteeksi on osoittautunut tämä villatakki:

Ihmevillatakki päällä tänään.

Tajusin sen vasta tuossa pari viikkoa sitten: jo vuosikausia olen extempore-napannut pitkähihaiseksi mukaan useimmiten tämän. Ja tämän valitsen siitä eteisen hyllyltä siksi, että – ja tässä on se ihmeosuus – tämän voi laittaa yhteen joka ikisen mun vaatekappaleen kanssa, ja aina se näyttää hyvältä. Siksi se on niin helppo laittaa, ei tarvitse edes peiliin vilkaista!

Mulla ei siis oikeasti ole yh-tään vaatetta, jonka kanssa tämä ei sopisi.
(paitsi okei ehkä toinen villatakki, mutta eipä olla hiustenhalkojia)

Kyllä! Se on siis ihmevillatakki! Vau!

Havainto oli yllättävä siksi, että tuohan on kuitenkin tuollainen aika… …erityisen värinen.

Mutta johtuuko se sitten juuri siitä?

Että tuo väri sattuu olemaan just sellainen, että se joko sopii hyvin toisten värien kanssa, tai vaihtoehtoisesti synnyttää niin ärtsyn kontrastin, että sekin jo sitten näyttää hyvältä.

Ja muutenkin tämä tällainen on paljon mielenkiintoisempi vaateyhdistelmä verrattuna siihen, että tuossa minulla olisi päälläni pelkästään musta villatakki.

Toinen ihme on ehkä se, että tämä villatakki on vuodesta toiseen (se on ehkä viisi vuotta vanha) pysynyt ihan priimakuntoisen näköisenä. Toisaalta en ole sitä ihan jatkuvasti pessytkään, tuuletellut vaan.

On tässä myös jotain, mistä en oikeastaan tykkää: napit. Näissä kuvissa niitä ei taida kovin hyvin näkyä, mutta ne on mun makuun sellaiset liian muovimaiset. Ehkäpä joskus intoudun ja vaihdan napit toisenlaisiin.

Tai sitten pidän tätä vaan innolla seuraavatkin viisi vuotta kaikkien vaatteideni kanssa! Enkä edes muista niitä nappeja.

Tässä ihmevillatakki mulla blogikuvissa aiemmin muiden vaatteiden kanssa. Eikö olekin… ihmeellistä? :D

Ihan jotenkin kummallista, miten joku vaatekappale voi (etenkin väriltään) sopia yhteen minkä vaan muun värin tai kuvion kanssa. Mä oon aina ajatellut, että musta on helppo yleisväri – en ole ikinä tullut kuvitelleeksi, että myös ärtsyvihreä voisi olla sellainen.

Olen löytänyt ihmevärin!

Onkohan olemassa muita värejä, jotka samalla tavalla sopisivat kaiken kanssa yhteen…?

26

You Might Also Like

 • Torey
  20.2.2019 at 19:34

  Se jopa näyttää vaihtavan vähän sävyään sen mukaan, mihin oot sen yhdistänyt! Mutta kivalta näyttää! :)

  https://naissanelioissa.wordpress.com

  • krista
   20.2.2019 at 20:47

   Joo ja varmaan valokin vaikuttaa siihen, miltä se väri näyttää! Ja kiitos! <3

 • Anna
  20.2.2019 at 20:09

  Minä olen aina pitänyt tuota villatakkia keltaisena!
  Ja katsellut sitä kadehtien ;) Kuten katselen myös viimeisen kuvan vihreää vaatekappaletta.

  • krista
   20.2.2019 at 20:52

   Hahaa, Joel kans on puhunut joskus ”keltaisesta villatakista” ja mä oon ollut ihan, että TÄH, SE ON VIHREÄ :D Joelin mielestä se on vihreään talttuva keltainen, mun mielestä selvä vihreä. Ilmeisesti tuo on MYÖS sellainen väri, että se on katsojasta kiinni, että millaiseksi väriksi sen omassa värijärjestelmässään lukee :)

   Ja hih kiitos, mäkin tykkään! Tuo mekko on Indiskasta niin kuin itse asiassa tuo villatakkikin, viitisen vuotta sitten :)

  • Tilia
   21.2.2019 at 10:15

   Juu, keltainen minustakin näiden kuvien perusteella!

   Värianalyysissa kannattaa jokaisen käydä, se maksaa itsensä takaisin, kun ei tule hutiostoksia vaatteissa enää sen jälkeen ja kaikki omanväriset vaatteet passaavat keskenään yhteen.

   • krista
    21.2.2019 at 11:35

    Hihi mun oli pakko ottaa Instaan vielä kuva tuosta, kun niin moni näkee keltaisena! Mä taas ihan selvästi vihreänä :D Ja kyse ei tosiaan ole pelkästään kuvasta, joska Joel näkee luonnossakin enemmän keltaisena kuin vihreänä, kuitenkin vihreään tarttuvana keltaisena. Miltä teidän mielestä nyt näyttää? Mielenkiintoisia nämä värihommat!
    https://www.instagram.com/p/BuI4ZgHhRG-/

    Mä en muuten tiedä, uskaltaisinko mä mennä värinanalyysiin :D Että mitä jos sieltä tulisikin, että joo käytä vaikka pinkkiä ja vaaleansinistä, hih. Tai harmaata! No, ehkä silleen leikkimielisesti suhtautuen voisi mennäkin, mutta toisaalta miten tietää, että värianalyysin tekijän näkemys ei ole vaan sen henkilön mielipide…? Mulla on varmaan niin vahva se oma käsitys väreistä (ja omista väreistä) ja siitä, että mikä näyttää hyvältä minkäkin kanssa, että mulle vois olla hankalakin tehdä värianalyysia. Tai siis kertoa niitä tuloksia, kun mä en välttämättä suostuisi uskomaan :D :D :D Mä oon vaikea tyyppi näissä värihommissa, liian vahva oma maku :D

    • Anna
     21.2.2019 at 12:42

     Tietokoneen ruudulta näytti ehdottomasti vihreältä, mutta puhelimen ruudulta katsottuna olisin ehkä edelleen saattanut laittaa keltaisen puolelle vaikka on se keltaisen paidan vieressä selvästi vihreämpi.
     Keltaisen ja vihreän raja on myös minusta todella häilyvä. Samaten keltaisen ja oranssin tai punaisen ja oranssin. Sinisen ja violetin tai punaisen ja violetin välillä raja on minusta paljon selvempi.

     • krista
      21.2.2019 at 13:01

      Häilyvistä rajoista, entä tämä: Mä tuijotin noita värejä niin kauan, että kun nostin silmäni näytölle ja mun oman blogin oranssiin banneriin, näin senkin vihreänä :D :D :D

    • Tilia
     21.2.2019 at 15:58

     Ei sulle tule todellakaan värianalyysissä pinkkiä, vaaleansinistä eikä harmaata! :) Eikä ne tulokset vaihtele tekijän mukaan, jos on osaava tekijä. Käy joskus kokeilemassa.

     Tuossa instakuvassa villatakki on kyllä vihreämpi kuin näissä postauksen kuvissa. Vihreä on kyllä sellainen väri, josta on paljon eri mielipiteitä myös sinivihreiden suuntaan, että missä menee se sinisen ja vihreä raja, turkooseista ja petrooleista puhumattakaan.

 • Anna2
  21.2.2019 at 09:02

  Tuo villatakki sopii tosi hyvin sun omiin sävyihin, siis hiuksiin ja ihoon. Jos se onkin osa sen taikaa!

  • krista
   21.2.2019 at 11:31

   Kiitos! <3 Ja kyllä, ehkä osa sen taikaa voi löytyä siitäkin!

 • Emilia
  21.2.2019 at 18:06

  Oih, mulla on kanssa luottovaatteena villatakki! Ihan tuon tyyppinen, mutta tylsän ruskea. Siinäkin oli rumat, muoviset napit jotka näyttivät – noh, muovilta, mutta ihana äitini (kuunneltuaan valitusta napeista useamman vuoden ajan) toi Aasian matkaltaan tuliaisina käsin puusta veistettyjä nappeja, ja vielä kaiken kukkuraksi vaihtoi ne takkiini. Nyt se on täy-del-li-nen!

  • krista
   21.2.2019 at 18:32

   Oi, oispa mahtava saada just puiset napit tuohon! Ois niin kuin uusi villatakki, ah! Pitääpä alkaa nappibongariksi! <3

 • Pupu
  21.2.2019 at 18:19

  Ihme villatakki – mut mua kiinnostaa nuo mokkasiinit! Minkä merkkiset ne on? Tuntuu et mokkasiineja on niin vaikea löytää. Omaa vuosikausia sitten hankkimaani paria käytän ahkerasti ja pelottaa millon ne menee lopullisesti rikki. On parsittu!

  • krista
   21.2.2019 at 18:31

   Mäkin oon mokkasiinifani! Nämä löytyivät täältä El Corte Inlgesin lastenosastolta, alekorista :D Aivan ihanat, tykkään valtavasti!

   Mulla on muuten Suomessa toiset mokkasiinit, jotka on vähän samantyyppiset kuin nämä. Ostin ne kierrätysryhmästä muistaakseni viidellä eurolla, mutta ne olivatkin sitten liian iso. Ja toisena vikana – toinen kenkä narisee :D Mutta ehkä joku suutari voisi korjata! Mikä sulla on kengännumero? Ne on ehkä kolmiseiskat. Jos haluat, voin laittaa kuvan, kun oon Suomessa!

   • Pupu
    21.2.2019 at 21:42

    Voi kiitos tarjouksesta mut ei mun jalka mahdu kolmeseiskoihin :) Omat on ikivanhat Seppälästä ostetut – harmittaa vieläkin etten ostanut kahta paria vaikka ajattelin silloin että se olis fiksua! Mut ei voinut tietää silloin onko ne hyvälaatuiset. Olispa mokkasiineja enemmän tarjolla! Oma nirsouteni mallin kanssa ei myöskään auta hehe.

    • krista
     21.2.2019 at 21:52

     Joo just tämä! Mä oon niin monesti miettinyt lempparivaatteista, että MIKSI en ostanut kerralla useampaa niin, että sitten, kun yhdet on kulutettu loppuun, olisi toiset odottamassa. Mutta harvemmin sitä heti ostaessa tietää! Mulla on kans Seppälästä tällainen ”ikävä-on-tuote”, se ikivanha (varmaan 15 vuotta) huppari, joka täällä paljon on näkynyt ja se vaan oli PARAS. Mut kesti VAIN sen 15 vuoden lähespäivittäisen käytön :D

     • Pupu
      22.2.2019 at 11:46

      Haha ”vain” 15 vuotta! Mulla on myös Seppälästä edelleen käytössä monia vaatteita. Voi hitsi että se meni konkkaan.