Ensikertalainen testaa: painepesuri

Kaupallinen yhteistyö: Kärcher

Olen jo piiiitkään haaveillut painepesurista. Haha, haaveet mullakin. Sanotaan siis ennemminkin näin: olen tuntenut vuosikausien ajan kutkutusta hankkia painepesurin ja miettinyt, että minkäköhän verran meillä olisi sellaiselle käyttöä. Mutta koska en ole ikinä sellaista edes käsissäni pidellyt (eikä Joelkaan), meille ei ehkä ole ollut ihan täysin selvää sen kaikki mahdolliset käyttökohteet.


Pitäisi päästä ensin testaamaan.

Tänä vuonna kävi sitten sopivasti. Juuri kun oli tämä täydellisin puutarhakalusteidenpesuaika, sain Kärcheriltä mahdollisuuden (kaupallinen yhteistyö) testata heidän painepesuriaan. No kyllä, todellakin haluan kokeilla! Niinpä ajelin lauantaiaamupäivällä huitsinnevadaan Vantaankoskelle Kärcher Centeriin hakemaan lainaan tällaisen pesurin:

Seela halusi ehdottomasti laittaa myös krokotiilin kuvaan.

Aurinkoisenkesäisenä sunnuntai-iltana aloimme sitten krokotiilin puutarhakalusteiden pesuhommiin puutalon pihalla.

Perheen pienin yrittää työntää krokotiilia pesuriin.

Kerta oli siis meille ensimmäinen, mutta olin saanut pikaisen kädestä pitäen -käyttöopastuksen siellä Kärcher Centerissä. Eipä vaikuttanut kovin vaikealta. Ensin suihkuttelin vedellä, sitten pesuaineella, ja lopuksi vielä uudestaan vedellä.

Sain mukaani myös kassillisen pesuaineita – käytimme itse näistä tuota vihreää pulloa kaikkeen pesuun.

Ensin siis suihkuttelu; tuolla plussalla ja miinuksella säädellään sitä painetta. Ykkösteholla pestään vaikkapa tällaiset puiset puutarhakalusteet, kakkosella pestään esimerkiksi autoa, ja kolmonen on sitten se sellainen ihan hurja teho, jolla lähtee pinttynyt lika vaikkapa kivipinnalta.

Ja kun haluaa laittaa pesuainetta, napsauttaa tuollaisen pesuainepurkin omaan paikkaansa…

…ja pyöräyttää suuttimesta päälle pesuaineasennon. Tässä ei siis tarvita eri ”putkia” painepesulle ja pesuaineelle, vaan yksi putki napsahtaa moneen tarkoitukseen. Ihan näppärää – vähemmän osia hukattavaksi säilytettäväksi.

Tässä suutin on juuri käännetty pesuaineasennosta takaisin tavalliseen painepesuun eli olen huuhteluhommissa – tuosta keltaisesta osasta olen siis pyöräyttänyt asennosta toiseen:

Puutarhakalusteiden pesu on jostain syystä meillä perinteisesti ollut mun hommaa, niin kotona kuin mökilläkin. Aikaisemmin olen aina pessyt puutarhakalusteet tavallisella letkulla, pesuaineella ja rätillä; nyt sitten eka kertaa pesurilla.

Ja olipa kyllä tosi iso ero helppoudessa. Painepesurilla pesu kuluttaa myös vähemmän vettä kuin perusletkumeininki.

En ole tullut koskaan kelloa katsoneeksi, mutta kyllä mulla varmaan aina ennen reilu tunti on kesän ensimmäisessä ”käyttöönottopesussa” mennyt. Varmaan reippaastikin. Nyt suhautin koko homman alle 15 minuutissa valmiiksi. Vau. Sinne hävisivät linnunkakat ja kaikenlainen kaupunkilika (sellainen musta töhkä) kuin itsestään. Suihk vaan.

Aika huippua olisi kyllä jatkossakin kesällä silloin tällöin suhauttaa liikennepölyt ja linnunkakat veks tällaisellla… Välillä kun tuntuu, että linnut tulee noille kalusteille ihan tarkoituksella istumaan ja kakkaamaan. Ja etenkin silloin, kun ne on just pesty. Siihen on varmaan sitten niin miellyttävä plöräyttää. Tai jotain.

Mutta joo. Olipa helppoa ja tuli puhdasta nopeasti! Ja homma oli myös yllättävän vähämeluista – olin vähän ennakoinut, että tuleeko tuosta joku koko naapuruston päräyttävä mökäkakofonia. Haha, no ei tullut. Silva itse asiassa nukkui lähellä päiväuniaan eikä edes herännyt.

Samalla vaivalla suihkaisin myös tyttöjen pyörät:

…ja muutamat likaiset puutarhavälineet. Lopuksi testasin sitä kolmatta toimintoa (tavallisen painepesun ja pesuainelevityksen lisäksi) eli tuollaista pyörivää turbosuutinta meidän kallion putsaukseen.

No, tuosta turbohommasta itse asiassa tulikin jo sitten sen verran ääntä, että Silva heräsi (jo oli aikakin, kello oli jo kuusi) ja pesut vaihtuivat leikkeihin. Mutta ennen lainapesurin palautusta ajattelin kyllä pöristää siistiksi tuon meidän pihan kalliokohdan. Ja pestä myös auton, kunhan keksin pesemiselle sopivan paikan.

Painepesurin lisäksi (meillä lainassa oleva malli on K 5 Premium Full Control Plus) sain kokeiluun myös toisen pesurin – tällaisen terassipesurin:

Meillä itsellämme ei ole (huoh, vieläkään; sitä on suunniteltu monta vuotta) omaa terassia, mutta mökilläpä on! Hyvä syy lähteä mökille nyt heti alkukesästä terassipesuria testailemaan :) Aika hauska muuten, että tuolla voi pestä myös pihakivet – enpä ole tullut tuollaista ajatelleeksi.

Onko teillä painepesuria, ja mitä teillä sellaisella pestään?

Itseäni tekisi nyt entistäkin enemmän mieli hankkia tällainen myös ihan omaksi.

 

PS. Huomasitteko kuvista: kesä!!! 

Yhteistyössä: Kärcher

18

You Might Also Like

 • MarjaH
  22.5.2017 at 11:28

  Tulipa kamala tarve hommata painepesuri :D Paljonkohan sellainen maksaa?

  • krista
   22.5.2017 at 11:45

   Sama, niin mullekin :D Tän meillä lainassa olevan koneen ohjehinta on peräti 455e tuolla nettisivulla, mutta kuulemma jälleenmyyjillä on omia tarjouksiaan ja niitä kannattaa seurata – googlasin K-raudan ja siellä 399e, verkkokauppa.comissa myös 399,90e, Kärkkäisellä 379e. Nämä vaan googleen osuivat :D Tää meidän lainakone on tällainen huippumalli, mutta pienempiä Kärchereitä näyttäisi olevan alle satasellakin! Mutta tää huippulaite oli kyllä toooosi hyvä ja näppärä :)

 • Tilia
  22.5.2017 at 12:29

  Ei ole onneksi vesiliitäntää ulkona, joten ei ole pesuriakaan. :) Kaivovedellä ja ämpärillä pärjätään pihalla. Meillä on kalusteet katetulla terassilla eikä linnutkaan niillä juuri istuskele, vaikka on pöntötetty kaikki lähipuut. Mua jäi mietityttämään nuo pesuainepäästöt pihalle ja luontoon. Mitä kertoivat niistä? Autonpesuvedet ainakin on sellaista myrkkyä, mitä en omaan pihaan halua imeyttää, mutta mitä tuo kalustepesuaine on?

  • krista
   22.5.2017 at 13:28

   Mä itsekin kysyin just niistä :) Ja suositeltiin tuota vihreän pullon yleisepesuainetta – siksi me käytettiin (vieläpä kun omassa pihassa pestiin, mutta muutenkin) sitä myös puulle, vaikka puulle olisi ollut omakin pesuaine. Tuo vihreän pullon pesuaine on 100 % biohajoavaa, tensidit peräisin 100 % uusiutuvista raaka-aineista ja pullokin yli 96-prosenttisesti kasviperäisetä muovista.

   Oi onnellisia, kun linnut ei ole teillä niin tuttavallisia! Meillä on erityisesti harakoita ja rastaita… Niistä saa kalusteille jatkuvasti aikamoisia pommeja…

 • KK
  22.5.2017 at 12:30

  Meillä on Nilfiskin pesuri ja sillä hurautellaan pihakivetys ja terassi vuosittain puhtaaksi.:) Meillä ei ole paineensäätömahdollisuutta mutta erilaisilla suuttimilla saa sitten erilaista jälkeä. On se kyllä kätevä vaikka pesu välillä vähän sotkuista hommaa onkin.

  • krista
   22.5.2017 at 13:31

   Terassiin (jos sellainen olisi, hih huokaus) tuollainen on kyllä varmasti niii-iiin näppärä!

 • KK
  22.5.2017 at 12:33

  Niin ja unohdin sanoa että vaikka meilläkin saa pesuainepullon liitettyä pesuriin, me ollaan pesty ihan vain vedellä ja puhdasta tulee.

  • krista
   22.5.2017 at 13:32

   Mä mietin kans pestessä, että pesuainetta ei varmaan välttämättä edes tarvitsisi! Mutta kun nyt testattiin, niin kokeiltiin sitten kaikilla toiminnoilla :) Mutta veikkaan, että jatkossa meilläkin mentäis ihan pelkällä veden paineella, jos ei ole jotenkin ihan ekstralikaista.

 • KK
  22.5.2017 at 12:36

  Piti sanoa vielä, että meilläkin saa pesuainepullon liitettyä, mutta ollaan pesty ihan vain vedellä kivet ja terassi ja puhdasta tulee kunhan paine on tarpeeksi kova. Maalit ja pintakäsittely voi kyllä irrota että sitten jälkikäteen ainakin puu kannattaa käsitellä vaikka öljyllä uudestaan.

  • krista
   22.5.2017 at 13:30

   Sori, tämä lisäys tuli tuplana, kun tämä tulkitsi jostain syystä roskapostiksi (vaikka sun eka viesti tuli normaalisti läpi). Roskapostisuodattimen vika siis, pahoittelut!

   • KK
    22.5.2017 at 15:36

    Mä mietinkin että minne se viesti meni ja sitten kirjoitin toisen melkein samanlaisen. Sori toistosta! :)

    • krista
     22.5.2017 at 16:03

     Joo näitä käy usein. Varmaan se jotenkin tulkitsi sut roskapostiksi, kun laitoit toisen viestin heti perään putkeen tai jotain – tuo on vähän mystinen :D Mutta joo tänne tulee tosiaan sen verran paljon ulkomaista spämmiä, että roskapostisuodattimet on pidettävä päällä… Mutta mä kyttäilen sitä kansiota jatkuvasti ja vapautan sieltä viestit aina, kun huomaan :)

 • Himatuikku
  22.5.2017 at 13:25

  Meillä oli vuosikaudet painepesuri vain autonpesukäytössä. Kunnes tytär keksi että pestään sillä matot. No, kokeiltiin ja hyvää tuli. Sen jälkeen on Tolun ja pesurin kanssa pesty KAIKKI matot paristakin huushollista; myös Ikean villa-kelimmatot. Meillä on pihassa pesuun ja kuivattamiseen sopiva teline. Maassa olevaa mattoa olisi vähän vaikeampi pestä ja huuhdella.

  • krista
   22.5.2017 at 13:35

   Matot! Totta! Vois kokeilla… Pysyvät siis ihan hyvinä? Mä voisin ripustaa keinutelineen päälle, hmm… Tosi hyvä idea, kiitos!

 • Devika Rani
  22.5.2017 at 15:35

  Me ollaan myös haaveiltu tuollaisesta pesurista, mutta ongelmana on että meillä ei ole ulkohanaa. Pitäis vetää keittiöstä ikkunoiden kautta ja siitä ei kyllä tulis mitään. :D

  • krista
   22.5.2017 at 16:01

   Meillä hei menee just niin! :D Eli keittiön hanassa on liitin ja letku, se laitettiin jo eka kesänä täällä (lähinnä lasten kumialtaantäyttöä varten). Nyt sit tää pesuri liitettiin siihen liittimeen niks naks :) Mutta varmaan riippuu ikkunasta, sijainnista sun muusta, mutta meillä on tosiaan aina kesäisin mennyt letku keittiön ikkunasta ulos :)

 • Roosa
  22.5.2017 at 16:38

  Mun vanhemmillani on, ja silloin kun auton vielä omistin, vetäisin sen kesäaikaan aina vanhemmilla käydessä puhtaaksi, huis hais tuosta vaan. Samoin käyn myös pesemässä mattoni sillä kerran kesässä, huomattavasti mukavampaa ja nopeampaa hommaa kun järven rannassa matonpesupaikalla käsin hinkkaaminen. Matonpesualustana toimii varastosta kaivettu vanha heteka, tosin varmasti ihan telineelläkin pesten homma onnistuisi.

  He muuten hommasivat muutama vuosi takaperin myös tuollaisen Kärcherin pesurin, joka minustakin on yllättävän hiljainen kevyemmillä paineilla. Sitä edellinen (en todellakaan muista merkkiä) piti ihan järjetöntä mekkalaa – että kehitys on kehittynyt tässäkin laitteessa. :)

  • krista
   22.5.2017 at 17:41

   Joo mustakaan ei ole järvimatonpesijäksi… Joskus yritin repiä siitä ohjelmanumeron sisänsä (ja olihan se tavallaan ihan kivaa), mutta jotenkin nyt lasten myötä en ole jaksanut yhtään edes yrittää tsempata :) Pesula on pessyt meidän matot viimeiset vuodet :) Mutta pesurilla ne vois olla nopea ja helppo pestä kotonakin, ainakin vesipesun kestävät matot!

   Mun mielikuvissa noi kans ois kovaäänisempiä. Mutta tosiaan ovat varmasti mallit kehittyneet kovasti! Yllätti positiivisesti :)

   • Roosa
    22.5.2017 at 18:35

    Kannattaa ainakin kokeilla nyt kun kone lainassa on, alkuun vaikka yhdellä matolla – säästyy ainakin siltä paikasta toiseen ja takaisin kuskaamiselta jos homma hoituu kotipihassa. :)

    Omat matot ei ole tosiaan menneet miksikään pesussa, yhtä huomattavan pitkänukkaista karvaattoa lukuunottamatta, joka vähän menetti kuohkeuttaan. Tosin se oli käytettynä ostettu, selkeästi ajan saatossa muutenkin kulunut ja myyjän mukaan kerännyt pölyä varastossa jo pitkän aikaa, eli ei ole kovinkaan todennäköistä että juuri peseminen aiheutti lässähdyksen. :)

 • Oliver
  23.5.2017 at 07:02

  Voisikohan noita vuokrata jostain? Tarve on varmaan sen verran harvoin että ei kannata omaksi ostaa.

  • krista
   23.5.2017 at 09:44

   Mä itse asiassa katselin viime kesänä pesuria jostain vuokraussivustolta! Mutta sit se ois jotenkin vaatinut… ennakointia :D Lyhyt vuokra ois ollut edullinen, mutta ”mitä jos sataa ja jos ei olekaan inspiraatiota” jne, ja pidempi vuokra (viikko) oiskin mennyt jo yli viiden kympin. No, oikeastaan ei vaan saatu aikaiseksi :D On vuokraus oikeasti varmasti tosi hyvä idea :)

   Tai sitten sellainen, että tekisi kimppaostoksen vaikka naapurin/sukulaisen/taloyhtiön kanssa. Se ois ehkä kaikkein näppärin, jos sopiva ”jakaja” vaan on… Meillä on esimerkiksi ruohonleikkuri yhteinen naapurin kanssa.

 • Sanjana
  23.5.2017 at 08:05

  Minun vanhemmilla laitetaan matot mattotelineelle ja siitä vaan surrur pesastaan :) karvamatotki on sen mukisematta kestänyt, ja ihana ku voi jättää sihen kuivumaan vaan pariksi päivää, niitä ei märkänä jaksa paljoa kannella :D ja ihan biohajoavall pesuaineella on pesty. Autot on myös hyvä pestä tuolla, pesuaineen jälkeen näyttää vähän pehmeää harjaa niin lähtee hiekkapölyki pois :) ja sitte huuhtelee vaan. Vanteistaki lähtee iha eri tavalla lika pois kuin vaikka autopesulassa.

  • krista
   23.5.2017 at 09:46

   Mä luulen, että tää mattojen pesu nyt ratkaisee tän homman: me taidetaan ostaa painepesuri :D Ja sitä ennen mä alan mattojen pesuun tällä lainapesurilla. Pitääkin nyt tsekata, että ei olisi luvattu sateita… Meillä on tosiaan sellainen tukeva keinuteline, siihen päälle saa parit matot!

 • Jenna
  23.5.2017 at 08:17

  Minä pesen aina kesällä matot anoppilassa. Maailman helpoin ku ei tarvi harjata eikä siirrellä niitä painavia mattoja. Se paine puhdistaa matot hyvin ja pesuaineenki saa suihkittua niin kätevästi. Sitten vaan jättää telineeseen kuivumaan. Helppoa :)

 • krista
  23.5.2017 at 09:49

  Mitä pesuainetta sä oot käyttänyt? Suihkiminen kuulostaa hyvältä, se ois helpompaa kuin nestemäisellä lotraaminen. Mietin nyt tässä, että voikohan tuota pesuriin liitettävää eko-yleispesuainetta käyttää matoille… Tai siis hetkinen, mähän kysäisen Kärcheriltä tätä! Palaan!

  • Oliver
   23.5.2017 at 12:36

   Pystyykö sitä pesuainepulloa uudelleen täyttämään? Sinne vaan mäntysuovat tilalle.

   • krista
    23.5.2017 at 12:38

    Hmm aika hyvä! Mutta voikohan se sitten jossain tukkeutua, kun menee laitteen/suuttimen kautta…? Täytyypä kysellä!

  • krista
   23.5.2017 at 15:07

   Kärcheriltä vastattiin, että tuo vihreään pulloon pakattu, painepesuriin tarkoitettu ekopesuaine sopii myös mattojen pesuun! Mutta että kannattaa toki varmistaa, että kyseinen matto kestää vesipesun painepesurilla – ei välttämättä jollekin superkalliille persialaisille matoille siis :)

  • Jenna
   23.5.2017 at 22:02

   Öö. Jotain mikä kuuluu siihen pesuriin kait :) siis jotain mitä appiukko on antanu xD. Oo pessy kaikki meidän matot sillä, myös karvalanka. Oon siis pessy silleen että me matot roikkuu siinä telineessä, ei tarvi sitte nostella niitä märkiä mattoja.