Puutarhan viimeinen hetki

Ihana kesäpäivä on tullut päätökseen, kello lähenee puoli kymmentä illalla.

Piha on täynnä kamaa, huomiseksi luvataan sadetta. Pitää siivota piha yöpuulle – karmea sotku, joku varmasti ajattelisi. Mutta mun mielestä se on ihanaa.

Yksin pihaa tyhjentäessä on tarjolla harvinaislaatuinen oman ajan hetki lämpimässä kesäillassa. Joskus otan siiderin ja kerään ympäri pihamaata lojuvia tavaroita rauhassa ja lauleskellen. Toisaalta kun tehdään yhdessä, homma käy nopeasti ja sujuvasti – hups niin paljon tavaraa, ja nyt se on jo siivottu.

Kumpi vaan käy.

Sekainen pihamaa on täynnä merkkejä kuluneen päivän riemuista. Ainakin tänään on pyöräilty:

…ja syöty ulkona ja kerätty apiloita. Vastakkain olevista tuoleista tunnistaa, että tuossa on joku äiti-ihminen lukenut kirjaa:

Portailla on musisoitu ja istuskeltu ilta-auringossa:

Joku on varmaan saanut naarmun polveensa:

Viltille on kannettu sisäleluja muovisankoissa – lapset ovat itse keränneet ne jo kasaan ja kantavat kohta sisään. Seelan sanko on krokotiilinvihreä.

Ja hei – tämän kesän ensimmäinen polskinta-allas! Siinäkin on ehditty selvästi tänään uiskentelemaan:

Uima-altaan tyhjennysvesillä on hyvä kastella kesäkukat:
(kyllä, meillä on vielä lapset hereillä ja ulkona tähän aikaan)

…ja samalla pelastan huomista sadetta ajatellen maljakkoon muutamat huumaavasti tuoksuvat pionit.

Huomenna on maanantai ja sataa. Mutta tänään oli täydellinen kesäpäivä. Näitä paljon vielä lisää! <3

37

You Might Also Like

 • Lilah
  17.7.2017 at 11:10

  Mä suhtaudun tuohon hetkeen kaksijakoisesti. Joskus se menee juuri noin kuten kirjoitit, joskus se on se ”kaamea sotku”. Ja välillä tosiaan yhdessä lasten kanssa, välillä kun ipanat on jo nukkumassa (eli näin kesällä hyvinkin 23 jälkeen). Joskus viluissaan kun itsekin on jo käynyt suihkussa samalla lasten iltapesujen kanssa ja piha on vielä raivaamatta. Ja välillä ”hemmetin kukat, nekin vielä kastelematta. Kuolkoot jos eivät selviä huomiseen.” Meillä tosin muksuja tuplat teihin verrattuna ja varmaan pihan kokokin vähintään tuplat, joten ehkä se sotkukin kasvaa samassa suhteessa ja sen siivoamiseen vaadittava aika. Kesälomalla tuo on yleensä rentoa puuhaa, jos seuraavana aamuna kello soi ennen seitsemää ei illalla niin huvittaisi.

  • krista
   17.7.2017 at 11:19

   Heh joo no kyllä mullakin jää raivaamatta ja kukat kastelematta, jos vaikka itse oisin just iltapesuilta valmis ja nukkumaanmenofiiliksissä… Meillä tää on loksahtanut jotenkin niin, että joko siistitään se yhdessä, tai sit Joel ja lapset on vielä iltaleikkipuuhussa ja mä siivoan, tai sit Joel menee iltapesuhommiin ja nukuttamaan tyttöjä jo, ja mä jään siivoamaan. Eli mulle se siivoaminen on samalla vähän niin kuin vapautus muista hommista :D Joten ehkä tuntuu niin positiiviselta siksi, että välttyy iltakitinöiltä ja saa vaan yksin lauleskella kesäillassa :D

   Ja kyllä, meillähän on aika pieni piha. Aika paljon siihenkin kyllä tuota kamaa tuollaisissa kokopäivän kesämeiningeissä kertyy :D

   • Lilah
    17.7.2017 at 14:43

    Haha, meillä vaan mies on tuossa nopeampi eli livistää sinne pihalle ja mulle jää se neljän iltasirkus. Tai sit vaihtoehtoisesti ukon ollessa reissussa tuo pihan siivous kun jo oikeastaan haluaisi nukkumaan. Aika usein jää siivoamatta. Tai sitten siivotaan yhdessä jo aiemmin.

    Se onkin kumma miten niitä tavaroita ei tule siivottua pitkin päivää vaan illalla siellä pihalla tosiaan on kaikki leluista ja peleistä vaatteisiin ja astioihin. Tai ehkä niitä tuleekin siivottua matkan varrella mutta ei ihan samaa vauhtia kuin levitettyä. Toisaalta musta on kiva illalla istua vielä terassilla tai olohuoneessa ja katsoa sitä siistiä kesäistä pihaa, joten vaikkei olisi sadettakaan tulossa soisin sotkut raivattavan päivittäin.