Välistoppi matkalla Naantaliin (tai Turkuun): Kasvihuoneilmiö

Muumimaailma-päivämme aikatauluajatus oli, että lähdemme ajamaan kohti Naantalia mahdollisimman aikaisin aamulla – ja että syömme aamupalankin sitten matkalla jossain ABC:lla.

Mutta Turun motarille päästyämme Joel alkoi katsella huoltoasemien sijaintia kännykkäkartalta, kun minulla yhtäkkiä välähti: hei eikö jossain tän tien varrella pitäisi olla se Kasvihuoneilmiö? Se sellainen… no se sellainen… No siis se sellainen…

Yritin sitten siinä selittää Joelille monin sanankääntein, että millainen paikka se on.

Että siellä on niinku ihan kaikkea. Sellaista krääsää, mutta niinku tosi paljon kaikkea, ja ehkä sellaista Intia-kamaa, mutta jotain muuta, ja niinku tosi paljon kaikkea, tosi iso se on. Siellä on jotain vanhoja nauloja, mutta sit siellä on kaikkea sisusutustavaraa, ja kahvila siinä on myös. Se on joku vanha kasvihuone siis, ja sit siellä on pupuja, ja…

”PUPUJA!!!!”, kuului takapenkiltä.

Asia päätetty. Aamupala syödään Kasvihuoneilmiössä.

Joel repeili jo Kasvihuoneilmiön pihalla. Ostetaanko tuollainen aidonkokoinen lehmä? Tai tuo ratsastava inkkari meidän pihalle. Mikä tää paikka oikein on? Tämähän on ihan mahtava.

Joo joo joo mähän SANOIN, että täällä on ihan kaikkea!!!

Kasvihuoneilmiötä on hyvin vaikea kuvailla.

Olen aika varma, että joskus ennen tämä paikka sijaitsi ihan suoraan Turkuun johtavan tien varrella (nyt motarilta pitää poiketa tänne erikseen)  – muistan pysähtyneeni täällä joskus sitä väliä ajaessani vuonna… öööh 90-luvun puolella joka tapauksessa. Muistelen, että silloin paikka olisi ollut pienempi. Toisen kerran kävin täällä ystävän kanssa, kun Silva oli 1-vuotias – neljä vuotta sitten siis.

Blogissakin (mm. täällä)  on näkynyt monesti sellaisia vihreitä värikkäitä mattoja – no ne ostin silloin viime käynniltä tästä pinosta:

Koska meillä oli päivän keskeisimmässä tähtäimessä se Muumimaailma, emme jääneet tällä kertaa ihmettelemään paikkaan kovin pitkäksi aikaa – vaikka siellä olisi varmaan voinut pyöriä tuntikausia.

Nyt ei sitten esimerkiksi leikitty pallomer… pehmolelumeressä:

Tää on kyllä vaan niin mahtava paikka – mä veikkaan, että mulle kävisi just noin, jos perustaisin kaupan. Että ”mäpäs myyn täällä tällaista”, ja ”otanpas myyntiin vielä tuollaistakin”. Ja sitten jo karkaisikin mopo ihan totaalisesti käsistä ja tilailisin ympäri maailmaa mitä ihmeellisempiä juttuja. Joo totta kai mä otan myyntiin tuollaisen kymmenmetrisen kivibuddhan! Ja lynchmäisen jalkalampun, jolla on naisen vartalo! Ja sitten olisikin tuloksena…

…tällainen. Jota ei voi oikein sanoilla kuvailla.

Pysähdyksen saldo: aamupala, käärmelelu (mökkilaiturille lintuja hätistelemään) ja tytöille ”timantit” eli jonkinlaiset lasihelmet 60 sentillä.

Aaa niin ja ihan tota tosta tuollainen yksi tuoli vaan, jolle ei ole meillä mitään paikkaa, mutta se huusi meidän nimeä. Ei mahtunut autoon, mutta haen sen erikseen tällä viikolla.

Joel olisi halunnut ostaa noin kuusimetrisen kattoonripustttavan hain.

Aikoi kuulemma antaa lahjaksi kaverilleen. Hyvää syntymäpäivää?

41

You Might Also Like

 • Riika A
  8.8.2017 at 12:16

  Kuusimetrinen hai synttärilahjaksi! *Repeää*. Öööh… kiitos…?

  Joo siis Kasvihuoneilmiöhän on siinä vanhan Turuntien varrella, joka siis 90-luvulla eli ajalla ennen motaria on ollut se pääväylä Helsingistä Turkuun. Liike ei siis ole siirtynyt – tie on. :)

  • krista
   8.8.2017 at 12:27

   Joo näin mä siis päättelinkin :) Muotoilin näköjään vaan hassusti :) Mutta ihmettelin kyllä sitä ”pikkutietä” siinä edessä, että oliko se tosiaan siihen aikaan se väylä, mitä pitkin Turkuun ajettiin – tuntui ihan pieneltä tieltä ja silloin aikoinaan se vaikutti isolta tieltä. Mutta ehkä näitä isoja ja hienoja motareita on tullut sen jälkeen niin paljon, että on ihan unohtanut, että minkäkokoisilla teillä sitä joskus aika vähän aikaa liikuttiin.

   • Salallaa
    8.8.2017 at 23:04

    Asuttiin kevät sen vanhan ykköstietä varrella ja voi kyllä s

    • Salallaa
     8.8.2017 at 23:06

     se tuntui juurikin joltain mökkitieltä, vaikka vielä esim. opiskeluaikana se oli ihan kelpo väylä liikkua Hesasta Turun suuntaan…

 • Kati / Lähinnä Kauempana
  8.8.2017 at 13:14

  Voi vitsit, mikä paikka! Mun on pitänyt monta kertaa päästä tuonne, mutta aina on jostain syystä jäänyt välistä. Wau! Ihan mun paikka, vaikka ei välttämättä paljon ostoksia tulisi tehtyäkään. Tykkään kuitenkin ihailla ja huokailla. :)

  • krista
   8.8.2017 at 21:34

   Toi on nimenomaan kyllä sellainen ihastelupaikka! Sit kun kierroksen jälkeen alkaa miettiä, että ostanko jotain, niin sitten ei välttämättä enää keksikään, että mitä ostaisi :D Ja sitäkin me naureskeltiin, että tuossa ympäristössä kaikki näyttää niin mielettömän… …rehevältä ja monipuoliselta, mutta sit kun sieltä ostaa jotain (tyyliin lautasliinapaketin) ja lähtee pois, niin yhtä äkkiä se näyttääkin ihan yksinäiseltä yksittäiseltä lautasliinapaketilta :D Tai siis että siinä runsaudessa tuikkukippo näyttää MIELETTÖMÄLTÄ, mutta sit kun sen vie kotiinsa, se on kuitenkin vaan se tuikkukippo :)
   .
   Vähän hankalanpitkä matka kyllä, mutta käymisen arvoinen!

  • Kattilakoo
   8.8.2017 at 22:13

   No toi on aivan huippupaikka! Vaikka mä en _todellakaan_ osaa kuvitella löytäväni mitään meille kotiin sopivaa. Mut kyl sieltä aina jotain pientä ja tarpeetonta tarttuu mukaan.
   Kati, me voitais tehdä sinne vaik yhdessä joku sellainen kiva rouvien päiväretki :)

 • viv
  8.8.2017 at 13:27

  Heh joo toi on aika veikeä paikka – mä olen ostanut sieltä vanhoja astioita, taidelasia ja sen semmoista. Aka paljon sitä sen semmoista; kuten nyt vaikka väritys- ja puuhakirjoja vinon pinon ja portaita pitkin pudotettavan vieterin. Ja vanhoja postikortteja joissa poseeraa jotain vanhan ajan ”glamour-malleja” hävyttömästi nilkkaa vilauttaen. x)

  • krista
   8.8.2017 at 21:36

   Oi,näin nämä ihan kaikki mielessäni! Väritys- ja puuhakirjojakin näytti olevan tosi kivasti, tuli mieleen että ois voinut lentoja varten niitä ostaa. Täytyy ehkä katsoa paremmin seuraavalla kerralla – meidän kun pitää tosiaan mennä sinne nyt vielä uudestaankin hakemaan sitä tuolia, joka ei mahtunut autoon :)

 • Torey
  8.8.2017 at 22:01

  Hainhauskaa synttäriä! En kestä Joelia. :’D

  Lapsena (sillon 90-luvulla) tuolla kanssa joskus reissuilla pysähdyttiin. Ei kyllä ihan lähivuosina oo tullut käytyä. Matot tosin näyttää kivoilta!

 • santtu
  9.8.2017 at 10:07

  Kasvihuoneilmiö on mahtava! Sinne pitää aina roudata kaikki ulkomaalaiset kaverit, kun eksyvät Suomeen. ”We have this thing called Kasvihuoneilmiö, it means greenhouse effect but it has nothing to do with it.” Ja matkalla on vielä oikein perietelä-suomalaista maalaismaisemaa kun köröttelee vanhaa tietä mennen tullen :)