Mitä ulkoiluvaatteita koululainen tarvitsee? (sisältää arvonnan!)

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Reiman kanssa.

Neljän päiväkotivuoden jälkeen mulla on sellainen kuvitelma, että halitsen leikki-ikäisen ulkovarustepelin vaikka unissani. Ja koska meidän perheessä jumitutaan luotetaan parhaiksi todettuihin lempparituotteisiin, on systeemin hallinta ollut viime vuosina aika helppoa: Ovatko edellisen vuoden Vantti-takit ja Idea-housut vielä sopivia? Tarvitaanko seuraava koko Patter-kengistä? Löytyykö kaikille Askare-hanskoille pari?

Viskarin tämänhetkinen syyslook. Kengät (Passo) ja tekniset farkut (Flip) on uudet.

Mutta eipäs nyt kuvitella, että homma on (Askare-)hanskassa ikuisesti. Tämä paljon puhuttu koulun alku nimittäin. Se herättää pitkän listan ulkovaatekysymyksiä, joista kaikkiin mulla ei ole vieläkään vastausta.

Mitä ulkovarusteita koululainen tarvitsee? Miten koululaisen varusteet eroavat päiväkotilaisen varusteista? Käyttääkö KUKAAN koulussa enää kuriksia? Ja siellähän KASTUU, jos ei ole sadevaatteita – iltapäiväkerhossa kun ulkoillaan kuulemma säällä kuin säällä. Missä niitä varusteita säilytetään koulupäivän aikana? Pitääkö ne kaikki ängetä reppuun? Märät sadevaatteetkin? Mitä jos aamulla on kumisaapaskeli ja iltapäivällä tarvitsisi tennareita? 

Aaaaaaargh. En tiedä. Kertokaa, jos tiedätte! Tietysti eri kouluissa on erilaisia käytäntöjäkin…

Ensimmäinen hc-sadeaamu osoitti, että eivät tiedä kaikki muutkaan.

Meidän koululainen laittoi sinä aamuna yläosaksi pitkän Reiman sadetakin, josta hän tykkää kovasti. Koulusta saadun keltanokkalippiksen lapsi halusi myös päähän. Alaosaan ei laitettu sadevaatetta, vaan nuo meillä jo monta vuotta käytetyt Reiman Idea-housut, jotka hylkivät vettä (saumoja ei ole kuitenkaan teipattu eli näillä ei voi istua lätäkössä). Ja jalkaan Patter-kengät, jotka ovat meidän kostean sään luottokengät. Sääennuste kun lupaili, että vain aamulla sataa ja iltapäivällä on lämmin. Ei sitten tarvitse olla koko iltapäivää kumppareissa. Itsekin laitoin Reiman Wetterit jalkaan.

Hyvähyvä, hykertelin sisäisesti – hyvät valinnat.

Koulun pihalla sitten katselin kauhulla saapuvia lapsia: etenkin vähän isommat koululaiset olivat kouluun tulessaan aivan täysin ja totaalisen uitettukoiraläpimärkiä. Leggarit, huppari ja pikkukesätennarit – ja vettä tuli siinä vaiheessa aamua tosiaan ihan taivaan täydeltä.

Whaaaat? Lapsikullat, muruset! Missä teidän sadevaatteet on?

Veikkaan, että varmasti tosi monella oli  kyse vaan säätilan virhearvioinnista – tai jos vaikka koululainen on lähtenyt kotoa itsekseen aamulla, hän ei ollut ehkä hoksannut laittaa ihan säähän sopivia vaatteita.

Mutta kotiin palatessa kävelin sitten vielä päiväkodin ohi, jolloin näin jotenkin ihan konkreettisesti, miten valtava on ero päiväkotilaisen ja koululaisen pukeutumisessa. Päiväkodin pihalla joka ikinen pikku taapertaja oli iloisena kuralätäköissä polskuttelemassa toinen toistaan iloisenkirjavammassa kurapuku-lookissa; aivan jokaisella oli kunnon varustearsenaali päällä ja hauskaa näytti olevan.

Kun taas koululaiset – mahdollisesti vain vuotta tai paria vanhemmat – koulun pihalla ilman edes ulkotakkia, ihan uitettuinapikkukoirina.

Päiväkotilaisista sadevarusteltuja: 100 %
Koululaisista sadevarusteltuja: 10 %

Ehkä tähän voi vaikuttaa vain tiettyyn ikään asti, mutta täten päätin, että me yritetään tehdä kyllä tässä(kin) parhaamme. Meidän perheessä puhutaan säänmukaisen ja järkevän pukeutumisen puolesta lapsille niin pitkään kuin ikinä mahdollista. Ja aikuisten esimerkillä toki myös! Nätisti ja oman tyylitajun mukaan saa pukeutua (se voi olla hyvinkin tärkeää isommille lapsille!), mutta valitaan sitten teknisistä ja säätilan mukaan järkevistä ulkovarusteista sellaiset, jotka yhtä aikaa ovat koululaisen maun mukaisia että säähän sopivia!

Esimerkiksi jos ei halua, ei ole välttämättä pakko laittaa kuriksia jalkaan – KUNHAN laittaa jalkaansa nuo vettä hylkivät Ideat (tai nuo meille uudet Reiman tekniset Flip-farkut). Eikä välttämättä tarvitse kumisaappaita, jos ei ihan kadut lainehdi – KUNHAN laittaa jalkaansa Reiman Patterit. Ja niin edelleen.

Enkä tosiaan vieläkään tiedä, miten hoituu koulussa sitten sadevarusteiden sun muiden säilytys. Ehkä ei mitenkään. Veikkaan, että aika moni hanska menee hukkaan ensimmäisen talven aikana… Voi olisipa koulussakin lapsille omat lokerot!

Päiväkotilaisen pukeutumiseen verrattuna mä arvelen (en siis vielä tiedä!), että meidän koululainen EI tarvitse tulevana syksynä ja talvena enää näitä:

 • seuraavan koon kurishousuja – vai tarvitseeko, mitä luulette?
 • kurahanskoja
 • sadehattua (sen käyttö muutenkin ollut tosi vähäistä, kun sadetakkien huput on niin hyviä)
 • välikausi/toppahaalaria (vaan kaksiosaiset vaatteet; toisaalta viime vuoden haalari mahtunee tarvittaessa edelleen)

Kaikista näistä kyllä löytyy vielä viime vuoden vaatekappaleet, joita voi tarvittaessa vielä käyttää – mutta luultavasti seuraavaa kokoa ei tarvitse enää hankkia.

Näiden sijaan uskon, että vettä pitävillä ulkohousuilla ja Patter-kengillä on iso osuus pukeutumisessa tänä syksynä. Ja pitkää sadetakkia varmasti käytetään paljon.

Oletteko samalla linjalla? Puetaanko teidän koululaiset vielä sään mukaan, vai oletteko jo luovuttaneet ja annatte kastua…? Mitä luulette, kuinka pitkään tähän voi vanhempi vaikuttaa?

Meille tosiaan ihan uutena juttuna meidän molemmat tytöt saivat nyt ensimmäiset Reiman Flip-farkkunsa. (koululaiselle olisi näköjään voinut olla kokoa pienemmät; nooh, mä itsekin olen aina käyttänyt farkkuni käännetyin lahkein) Hain ne tällä viikolla Redin Reiman myymälästä – eka kertaa kävin siellä! Ja oli kyllä tosi kiva myymälä ja superihana ja osaava henkilökunta, KIITOS!

Mutta tosiaan nämä Flip-farkut: näistä Reiman teknisistä farkuista olen siis jo aiemmin kuullut paljon kehuja etenkin isompien koululaisen vanhemmilta!

Farkut eivät ole siis mitkään tavisfarkut, vaan niissä on vettä ja likaa hylkivä käsittely. Lisäksi nämä ovat lämpimämmät kuin tavalliset farkut, eli niissä on Thermolite®-materiaali lämmittämässä ja siirtämässä kosteutta pois iholta.

Olen ymmärtänyt, että jossain iässä erillisten ulkohousujen käyttö saattaa olla lapsille THE pukemisriitelyn aihe. Meillä menee (onneksi!) nuo Ideat jalkaan ilomielin. Mutta sellaiselle ”en TODELLAKAAN laita ulkohousuja” -protestoijalle nämä tekniset farkut ovat kuulemma olleet huippuratkaisu!

Eli etenkin jos on ulkohousuprotestoijia perheessä, niin iso suositus noille! Nämä eivät siis kastu läpi samalla tavalla kuin tavalliset farkut.

…ja jos on muitakin hoikkien lasten vanhempia kuulolla, niin tää on varmaan teillä yhtä tärkeää kuin meillä: Flip-farkuissa on kiristettävä kuminauhasysteemi vyötäröllä, molemmin puolin. Ja malli on (kuten Ideakin) muutenkin kapea! Eli pysyy meidänkin superhoikan lapsen päällä.

Takiksi meidän koululainen ha-lu-si tuon Reiman Birger-merkkisen pusakan. Se on ollut hänellä nyt tosi pitkään toiveena.

Hänen mielestään tämä on Jo Jo Siwan tyyppinen takki – eli cuulein kaikista, luonnollisesti. Tuossa takissa on itse asiassa sellainenkin hyvä puoli (sen cuuliuden lisäksi siis), että sitä voi myöhemmin käyttää välikerroksena myös paksumman takin alla. Se on siis sellaista pehmoista materiaalia. Näppärästi suunniteltu!

Ja sitten kohti arvontaa!

Brändilähettiläänä toimimisen myötä sain siis Reimalta blogiin arvottavaa, jee! Ja koska mä uskon tarpeeseen hankkimiseen, mä haluan kysyä teiltä: mikä Reiman lasten ulkoiluvaatteen tarve teillä on ajankohtainen  tulevana syksynä tai talvena talvena? Mitä just nyt pitäisi hankkia?

Ja kaikkien 11.9.2019 klo 16 mennessä kommentoineiden kesken arvon yhden voittajan, joka voittaa tämän itse valitsemansa tuotteen. Kerro siis jo kommentissasi teille toivotun ja tarvitun Reiman vaatteen malli, väri ja kokotoive!

Reiman verkkokauppaan pääsee täältä, ja syksyn uutuudet näkee täältä.

Sellainen varaus tietty sitten, että jos kyseinen tuote pääsisi loppumaan nettikaupasta, niin sitten jotain korvaavaa tilalle :) Minä teen arvonnan heti arvonta-ajan päätyttyä, kontaktoin voittajan ja toimitan voittajan tiedot Reimalle.

Mikä Reiman tuote teillä on siis juuri nyt hankintalistallla? Huikatkaa alle, ja peukut pystyssä odottamaan, kuka voittaa valitsemansa tuotteen!

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Reiman kanssa.
Toimin Reiman brändilähettiläänä 2019.

6
Like
3

You Might Also Like

 • Sini
  5.9.2019 at 08:50

  Meillä on epätoivoisesti etsinnässä joku välikerros lapselle, jota kutittaa villa, merinovilla ja fleece sekä ärsyttää liian ”kovat” ja pitkät hihat. Mietin noita verkkatakkeja että lämmittääkö sitten yhtään. Huppari ei myöskään käy kun huppu ärsyttää. On hyvin herkkä ihotuntumalle tämä lapsi, vaikka olisi muita vaatteita välissä. Ja lisäksi sitten se coolius pitäisi olla myös kohdillaan. Jos on ideoita niin otan vastaan 😂

  • krista
   5.9.2019 at 10:31

   Tsekkaa tuon Silvan takin tiedot – ja samaa on myös haalarina! Se on siis sellaista tosi pehmeää ja miellyttävän tuntuista matskua. Yksikerroksinen toki niin kuin verkkaritakki, mutta sellainen paksumpi pehmeä kangas. Ja ei huppua. Toi vois toimia! Hihoissa toki tuollaiset resorit eli jos on kovin herkkä aisteille niin se kannattaa tsekata, että hyväksyykö ne!

   • Sini
    6.9.2019 at 08:36

    Resorit on yleensä pahat mut joskus niistä selvitään kääntämällä hihat. Takin ulkonäöstä tykkäsi kovasti joten kokeillaan jos onni suosii. Eli Birger musta 116cm. Mietin vähän et maltanko odottaa arvonnan tuloksia vai tilaanko vain heti, olis niin helpotus löytää joku. 😊

    • krista
     6.9.2019 at 10:38

     No tuo voisi kyllä olla tosi hyvä vaate teidän tarpeeseen! Hei jos ostatte ja voitto osuukin kohdalle, niin sitten joku muu tuote voitoksi vaan – tai sama seuraavassa koossa jo odottelemaan :)

 • Vikkola
  5.9.2019 at 08:55

  Aika hyvin sain hyödynnettyä Reiman kesän alennusmyyntejä, ja hoidettua todella edullisilla hinnoilla talven kengät, villahaalarit, pipot ja hanskat. Talven haalarina taitaa edelleen mennä viime talvena hankittu, ellei mahdottoman suuri kasvupyrähdys tule ennen sitä. Nuo farkut kyllä kiinnostaisi kokeilla. Meidän 5-vuotias neiti pukeutuu vain mekkoihin, joten kaikki ostetut normaalit farkut jäävät käyttämättä. Ehkäpä ne ulkona menisivät ennen kuin välikausihaalarikausi alkaa.

 • Sinikka
  5.9.2019 at 09:04

  Esikoiselle ottaisin laplander-talvikengät värissä stone ja koossa 34 :-)

 • Kati
  5.9.2019 at 09:18

  Hei!
  Juurikin samaa asiaa pohdiskellut tässä pari vuotta :´D
  Aattelin ettei koululainen enää käytä talvella haalaria -olin väärässä…vanhempi halusi pitää nimenomaan haalaria kunnon pakkaskeleillä (asuttiin tuolloin Rovaniemellä), muutoin takki-housut-yhdistelmää.
  Nyt loppukesällä ajattelin etten enää osta mitään kuravaatteita koululaisille -olin väärässä….juuri ihanat loppukesän rankkasateet ja lapset haluais mennä ulos kunnon kuraleikkeihin. Olen posmottanut aina siitä, että Suomen säässä lasten ulkoilun ei tarttis jäädä kiinni kunnon kamppeiden puutteessa :/ no mites kävi..
  Olen hommannut lapsille ulkoiluun teknistä vaatetta, jotta myös huonommalla kelillä pääsee ulkoileen. Käydään aika ajoin laavureissuilla ja muutenkin liikutaan luonnossa jonkin verran. Noh, vanhempi lapsi ulkoili sitten noissa vedenpitävissä, mutta siltä ne näyttivätkin kuraleikkien jälkeen..! Mietin että pitääpä jatkossa ihan kysästä lapselta itseltään, mimmosta kampetta tarvitsevat ns. ääripäihin.
  Toppahalarit on nyt (tieten) last season, mutta vannomatta paras :D asiasta on kyllä jo keskusteltu, mutta olen kuullut että naispuoleisella on oikeus vaihtaa mielipidettään vaikka heti ;)

  Hakusessa on ensi talvelle Freddot ekaluokkalaiselle. Vanhemmalta ne jo löytyy ja ainakin alkutalvi mennään vielä tuolla koolla. Ovat ihanat -myös lapsen mielestä ;) Lämpimät ja vedenpitävät.
  -Kati

 • Niina
  5.9.2019 at 09:43

  Meillä ois käyttöä Falk toppatakilla ja se ihana cinnamon Brown ois mieleinen, ainakin äidin mielestä:) Koko 164 olisi passeli. Mä oon jo luovuttanut sen suhteen mitä pannaan päälle kouluun:) Aika monta vuotta yritin ohjeistaa, mutta lapset lähtee aamulla yksin kouluun, niin eihän ne pukeudu niin kuin mä ehdotan. No lapset on jo vähän isompia, että sallittakoon se heille!

 • Iida
  5.9.2019 at 09:59

  Haluaisin kokeiluun nuo Flip-farkut. Koko 134 menisi ekana pojalle ja sitten pikkusiskolle.

 • Jenni M.
  5.9.2019 at 11:45

  Poika on vailla hyvää talvihaalaria. Saana koossa 110 ja Eucalyptus green värissä olisi passeli ja menisi vielä pikkusiskollekin aikanaan.

 • Päivi
  5.9.2019 at 11:57

  Nuo Flip-farkut olis just hyvät meidän kolmasluokkalaiselle! Ulkohousuja ei enää suostuisi käyttämään ja varsinkin sadekelillä on ongelmia vaatetuksen kanssa.

  Ekaluokkalainen ei enää missään nimessä suostu laittamaan kuriksia mutta onneksi vedenpitävät takki ja housut ajaa (melkein) saman asian. Onneksi se ei enää uiskentele lätäköissä vaan yleensä pelaa futista välitunneilla joten vaatteet ei ole enää niin kuraisia.

 • Maiju
  5.9.2019 at 12:35

  Olen aika hyvin jo varautunut syksyyn ja talveen – löytyy kintaita, vuorattu kurahaalari ja Reiman patterit isommassa koossa taaperolle, vanha toppis ehkä just vois mennä alkutalven (80cm), toinen toppahaalari kun tuntuu vielä melko reilulta(92cm).. onnen osuessa kohdalle valitsisinkin pojalle istuvamman talvihaalarin, koko 86 ja tietysti tuo Muumihaalari, kun Muumit on autojen ohella pojan lemppareita☺️ Talvikengät vielä myös uupuu, mutta Kuomia toivoivat ainakin päiväkodissa ja ne taitavat löytyä käytettyinä hyvin nuin pienelle. -Maiju

 • Kristiina
  5.9.2019 at 13:21

  Meillä oli viime talvena oranssi Gotland ja se oli todella mieleinen. Siispä, koska talvihaalari vielä hankintalistalla, on valintana musta Gotland koossa 98.

 • Milla jylhä
  5.9.2019 at 13:22

  Kylmemmälle keleille pojalle kevytuntuvatakki Falk navy koko 128.

 • Karina
  5.9.2019 at 13:40

  Meillä just 9vee valitti jo etukäteen että miksi hänen pitää laittaa talvella ulkohousut :D :D Vielä ainakin tän talven pakotan kyllä toppahousut jalkaan, mutta ostin myös vk-housut joita on käytettävä kostealla säällä kun lämpötila menee alle kymppiin. Katsotaan miten käy…
  Kuudesluokkalainen tyttäreni sentään tajuaa pukeutua säänmukaisesti. Sadevaatteita inhoaa, mutta olen katsonut että syys- ja talvitakit ovat vettä pitäviä ja yleensä Reimat on. Jalassa tyttärellä saa nykyään olla mitä itse haluaa, ja siksi meillä suositaan sellasia pitkiä reiden puoliväliin meneviä takkeja sekä saappaita, niin sitä kylmettyvää aluetta on mahdollisimman vähän! Aina jos on ulkoliikuntaa, niin kyllä myös pakotan kuorihousut. Nyt meillä on saman kokoinen jalka, niin hän on voinut laittaa mun gore tex lenkkarit metsäretkeilyyn. Tosin nyt ostin sille omat (jotka perin siltä kun sen jalka kuitenkin kasvaa vielä, hahhaa).
  Tossa pari viikkoa sitten kun oli se vuosisadan monsuunisade, niin poikaki laittoi mukisematta kumisaappaat ja sadetakin ja mäkin katsoin säälien kun monet lapset käveli college-hupparissa ja lenkkareissa aivan litimärkinä. Kyllä teki pahaa.
  Nyt just poika tarttis uuden vk-takin, niin mietin että oisko se 3-in-1 välikausitakki Brisk hyvä. Siinä sais monta kärpästä yhdellä iskulla, ja värikin olis kivan oranssi. Poika meillä tykkää väreistä.
  Mun yhden kaverin tytär piti haalaria vielä tokallakin, tosin vapaa-ajalla vain, eli mäkeen meni haalarissa mutta koulussa oli takki ja housut. Onhan se haalari pulkkamäessä ja ulkoleikeissä paljon järkevämpi pienillä, niin ei mene selkään lunta!

 • Heidi
  5.9.2019 at 14:38

  No ne Patterit tulis kyllä tarpeeseen. Ja pinkkiä rakastavalle tietty Candy Pink ois just passeli, koko varmaan 30-31.

 • Ninni
  5.9.2019 at 14:39

  Taaperon talvihaalari Gotland green värisenä ja 86 kokoisena olis huippu tulevaa talvea ajatellen, jos arpaonni suosii :)

 • Eve S.
  5.9.2019 at 15:01

  Meillä tarvis isoin veli siistin ja toimivan toppatakin. Valinta olisi lasten laskettelutakki Wald, koko 158cm ja väri Brave blue. Reiman vaatteet monen vuoden kokemuksella ihan parhaimman mallisia meidän lapsille.

 • Maarit
  5.9.2019 at 16:26

  Meille olisi ihan huiput nuo Trick-farkut lapselle, joka ei suostu kouluun ulkohousuja laittamaan. Koko olisi 146 ja väri navy.

 • Enski
  5.9.2019 at 17:02

  Meillä ehdottomasti hankintalistalla taaperoiden untuvahaalari Ailu, värinä Navy ja koossa 74/80 :)

 • Jossu
  5.9.2019 at 17:29

  Tarvittais reimalta patterit tai muut sentapaiset kengät.

  Pikkukoulaisen kanssa vanhemmilla merkitys miten lapsi pukeutuu. Kuravaatteet voi unohtaa, niistä koululaisia kiustaan, mutta vedenkestävät muut tekniset vaatteet ok. Sateenvarjot hankalia, mut pitkähelmaiset, isohuppuiset goretex-tyyppiset takit hyvät. Ja varrelliser vedenkestävät kengät, kuten reiman patterit tai wetterit hyvät pikkukououlaiselle. Kannattaa harjoitella kotona miten vaatteet asetetaan naulakkoon tuntien ajaksi, että ne kuivavat, ja muun ajan ne on mytyssä märkänä repussa, voi harjoitella muovipussin tms käyttlä märille vaatteille ettei kirjat kastu. Ja nimikoida IHAN KAIKKI. Isolle koululaiselle haastavampi, jos vaatteet ei ole mieluisat niin ne on repussa käyttämättä ja sit ollaan vaikka hupparilla talvella eli kannattaa ostaa yhdessä kompromisseja tehden, että vaatteet tulisi käytetyksi. Ja sitten ite pitää opetella sietämään ajatusta, et välillä lapsi kastuu eikä se siihen kuole vaikka itestä pahalta tuntuukin. Reppu kannattaa olla reilunkokoinen ja voi kotona harjoitella miten käyttäytyy kun esim sukat kastuu, onko varasukat repussa tms. Kyllä ne pärjää! Vaikka itellä pahalta tuntuiskin. Koulussa on suht vähän ulkoilua ja kotona voi paremmin valvoa sit ulkoiluvaatteiden käyttöä.

 • Nellisi
  5.9.2019 at 18:30

  Meillä ei vielä olla ongelmissa koululaispukeutumisen kanssa, kun vanhempi muksu on viskari-ikäinen. Mutta itse päiväkodissa kun oon töissä, niin kauhulla katson viereisen koulun koululaisten pukeutumista. Siellä mennään aivan onnettomissa vaatteissa. Nyt ostoslistalla kärjessä on nuorimmaiselle välikausikengät. Eli jos voitan, niin siniset Patterit (onko ne navyt) ja koko on todennäköisesti 26.

  • krista
   6.9.2019 at 10:51

   Joo sama havainto! Ymmärrän, että teinien kanssa se alkaa olla mahdotonta (nimimerkillä en TODELLAKAAN käyttänyt pipoa teininä, vaikka pakkasta oli Kuusamon taajuudella tyyliin 40 astetta), mutta se on jotenkin hämmästyttävää, että pikkukoululaisetkin tuolla märkänä sipsuttaa. Kun tosiaan ikäeroa päiväkotilaisiin on vain vuosi tai pari. Ero tosiaan koulun ja päiväkodin pihaa samana päivänä vuorotellen katsomalla oli aivan valtava.

 • Henna Holappa
  5.9.2019 at 19:04

  Taaperoiden välikausirukkaset Litava Navy koko 3 taaperolle talvihanskat olisivat tarpeen, Reimaa meillä on suosittu jo kohta kuuden vuoden ajan ja voin sanoa, että kestävä merkki, taapero saa nyt isoveljen vaatteita kun ovat hyviä.

 • 1 3 4 5 6 7