Viitostiebingo

Déjà-vu! Ihan niin kuin oltais oltu tällä tiellä aikaisemminkin!

Itse asiassa ollaan kyllä. Viimeisen vuoden aikana me ollaan ajettu laskujemme mukaan kuusi kertaa edestakaisin tämän viitostien väliä Helsinki-Kajaani.

Kaksitoista kertaa Jari-Pekan loppumattomat tienvarsikylttimainokset siis.

Jännä huomata, miten aiemmin aika vieraasta tieosuudesta alkaa rakentua itselle läpikotaisin tuttu. Maamerkit alkavat muodostua. Pöljän koulu! Kultainen peura! Kissan muotoiset vanerikyltit jonkun pihatien kyljessä!

Tässähän voisi jo… no hei pelata bingoa!

Eilisellä ajomatkalla syntyi siis spontaani viitostiebingo – tässäpä se tulee, kaikkia viitostietä ajavia ilahduttamaan, tadaa!

Peliä voi pelata perinteisenä bingona tai sitten ”kuinka monta näistä onnistut bongaamaan” -tyyppisenä, eniten bongannut voittaa. Maamerkkien lisäksi bingoon pääsi mukaan muutamia yleisiä ajoilmiöitä.

Mukavia pelihetkiä!

Ajatko viitostietä – kuulostaako tutulta? Puuttuuko jotain olennaista?

 

PS. Bonuspiste: dinosaurus!

Visulahden dinosaurukselle joutuu harmillisesti kiertämään nykyisin pienen kunniakierroksen. Mutta se täytyy luonnollisesti aina tsekata. Aina.

14

You Might Also Like

 • Ida
  30.3.2021 at 13:06

  Haha. Loistava!

  Itse ei tule ajeltua kyseistä pätkää, mutta tuolla olisi sopivia ihan mihin tahansa reissuun. Kuten viimekertainen pissapaikka ja luiskalta kiilaaja. 😄

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2021/03/29/jos-elaisi-vaan-tassa-hetkessa/

  • krista
   30.3.2021 at 14:54

   Joo, tästä vois tehdä yleisen ”automatkaversion”. Ainakin ”koska ollaan perillä?” -kysymys mukaan :D

 • Eppu
  30.3.2021 at 14:04

  Pöljältä vähän etelään päin oli joskus hevosia seeprakuosisissa takeissa :D

  • krista
   30.3.2021 at 14:53

   Eikä! :D Vau, TOI ois nähtävyys! Pöljän seeprat! :D Ai hitsi, ei olla onnistuttu bongaamaan :D

 • Saija
  30.3.2021 at 22:51

  Viitostiestä en tiedä mitään, mutta seeprakuvioisisia loimia käytetään kesäisin allergisilla ja muuten ötököistä häiriintyvillä hevosilla suojaamassa puremilta, sillä seeprakuvio kuulemma luontaisesti hämää hyönteisiä niin, etteivät ne hahmota hevosta niin helposti.

  Esimerkiksi:
  https://www.horze.fi/oetoekkaeloimet/bucas-sweet-itch-zebra–loimi/316889.html

  • krista
   31.3.2021 at 18:30

   No oho, oiskohan sit olleet Pöljän seepr… hevosetkin tällaisissa! Vau, aina oppii uutta! Jotenkin sympaattinen innovaatio kyllä!

 • Milla
  30.3.2021 at 23:25

  Moi! Oon seurannut blogiasi jo Silvan vauva-ajoista asti ja nykyisin kirjoitan itsekin julkista blogia. Tää sun blogin kommenttipalstojen aktiivisuus on ihailtavaa! Mun blogissa käy lukijoita, mutta kommenttiboksi vaan ei kävijöitä houkuttele. Onko mitään vinkkejä, millä voisi saada lukijoita innostumaan käymään keskustelua? Onko se joku kirjoitustyylin helpostilähestyttävyys vai vaan tähtien asento?

  • krista
   31.3.2021 at 18:41

   Mä veikkaan, että se menee jotenkin niin, että keskustelu luo keskustelua – eli kun muutama kommentoi silleen rennolla otteella, se laskee kynnystä muillekin. Ja kun ne kommentoivat, on taas sitten sitä seuraavilla matalampi kynnys. Eli sellainen itsensä luova kehä! Mutta että miten sen saisi käyntiin, mysteeri… Täällä se on tietysti tapahtunut jo silloin aikoinaan, kun kommentointi oli yleisempää blogeissa, ja sitten se on maagisesti onnistunut säilymään täällä. Ja myös se, että miksi se on just täällä säilynyt, kun muualla ei – mulla ei ole vastata muuta kuin että huiput lukijat :D

   Joten en osannut selvästikään vastata :D Tietysti jotain pientä kuin että postaukseen voi jättää ikään kuin sellaisia kohtia, joihin on helppo tarttua ja kertoa mielipiteensä. Esimerkiksi loppuun sijoittaa jonkun ajatuksen, joka jää lukijalle päällimmäiseksi mieleen ja johon tekee mieli sanoa jotain :) Joskus suorat kysymykset toimii – toisaalta jos blogissa ei ole aktiivikommentoijia, sekin saattaa jäädä niin (tätä näkee usein), että bloggaaja kysyy, mutta kukaan ei vastaa. Hankalia! Ehkä se on se tähtien asento :D Mutta sen sanoisin, että jos keskustelua näyttäisi lähtevän tulemaan, siihen kannattaa sitten itse mennä mukaan ja vastata (sen, mikä ehtii – se on toki aikaavievin osa blogin pitämistä), koska se tietysti innostaa kommentoimaan toisekin. Itselläkin harmittaa joka ikinen kommentti, joka jää ajanpuutesyistä vastaamatta, eli silloin tällöin ei vain ole mahdollisuutta olla koneella niin paljon kuin kaikkiin kommentteihin vastaaminen vaatisi. Se jää aina harmittamaan, tekisi jälkikäteen viikkojakin (joskus kuukausiakin!) myöhemmin sanoa niille kommentoijille, että luin luin LUIN sun kommentin ja olisin halunnut vastata, mutta oli vaan joku härdelli x päällä!

   (oho, vähän aiheesta eksiyminen)

 • Pellava Smith
  31.3.2021 at 09:35

  Hahaa, tää on hyvä, mä haluun nyt kakkostielle samanlaisen! Pitääkin pääsiäisen ajomatkalla askarrella!

  • krista
   31.3.2021 at 18:41

   Joo! Tällaiset voisi olla kaikilla isoilla väylillä! :D Osa sopii kaikkialle (nuo hullut ohittelijat ym.), mutta sit vois olla maamerkkiosuudet tuunattuna! :D

 • Puutalon asukas
  31.3.2021 at 23:12

  Tää oli hyvä! Pari kertaa vuoden sisään Tampere-Kuopio välin ajelleena bongasi monta tuttua. Meillä listaan kuuluisi myös talon myynti-ilmoitus, oon houkutellut puolisoa, että käytäisiin katsomassa millainen olisi tarjolla. Vielä ei ole tärpännyt 😄

 • Auringonkukka
  1.4.2021 at 00:16

  Sitten kun kyllästytte viitostiebingoon – ajakaa vaihteeksi vähän idempää, kuutostietä, ja tehkää toinen bingo :)