Kun äiti muotovaahtoa pruuttasi

Äiti on juuri laittamassa hiuksiinsa muotovaahtoa, kun paikalle osuu…

1. Aviomies:

”Oi ei!!!!!”, mies voihkaisee kauhistuneena.

???!!!???!???

”Oi ei, ja JUST ÄSKEN kun sä pesit sun hiukset! Nyt sä oot jo saanut jotain ihan kammottavaa likatöhkää tukkaasi!”

2. Lapsi

”Äiti, mitä TUO on…?”, lapsi kysyy ällötystä äänessään.
”Muotovaahtoa”, minä vastaan.

”VUOTOVAAHTOA???!?!?!?! Mikä sulla vuotaa?????”

”Ei kun MUOTOvaahtoa, kulta. Sitä voi laittaa tukkaan, jos sitä tukkaa yrittää niin kuin… …muotoilla menemään tietyllä tavalla.”

Lapsi katsoo hiljaa (tyrmistyneenä), kun minä puristelen sitä tukkaani.

”Miten sä sen sitten muotoilet?”
”No… …tälleen”, minä näytän.

Hiljaisuus.

”Tuossa ei ole MITÄÄN järkeä. Tuohan menee vain sottaisemmaksi.”

”Äiti, kun mä olen aikuinen, mä en aio käyttää tuollaista. Mä otan mieluummin ihan puhtaat hiukset”, lapsi toteaa.

Ymmärrän.

 

PS. Aiemmin ”Kun äiti hiuslakka suihkautti” täällä.

37

You Might Also Like

 • Annm
  29.5.2018 at 16:22

  Heh :D Mun suhtautuminen hiustuotteisiin vastaa aikalailla kotiväkesi suhtautumista. En tykkää ajatuksesta että puhtaissa hiuksissa olisi jotain ”ylimääräistä”, että hiukset tuntuisivat hiustuotteiden takia koskiessa tai harjatessa erilaiselta kuin puhdas tukka tavallisesti tuntuu tai olisivat kiinnitetty paikalleen. En siis lähes koskaan käytä muotovaahtoa tai hiuslakkaa. Sama iholla – en kestä muuta kuin tavallista hajutonta perusvoidetta, kaikki meikit ja ihoöljyt ja tujut aurinkorasvat on ihan no-no, tuntuvat epämiellyttävältä, sotkevalta ja no, ylimääräiseltä. Liekö jotain aistiyliherkkyyttä tai vain neuroottisuutta :D

  • krista
   30.5.2018 at 09:56

   Tavallaan mä voin ihan hyvin ymmärtää ton! Mulla ei siis itsellä ole tuollaista, mutta ikään kuin ”tunnistan tunteen” :) Ja ovathan ne tavallaan ylimääräistä! Tai ei edes ”tavallaan”, vaan ihan ovatkin ylimääräistä iholla tai hiuksissa :)

 • sssssss
  30.5.2018 at 08:15

  Mä en oo ikinä nähnyt että kukaan käyttää pitkiin hiuksiin muotovaahtoa! Ei tulis itsellä mieleeenkään :D Jotenkin yhdistän sen vaan lyhyisiin kampauksiin. Ja ehkä ysäriin :D

  • krista
   30.5.2018 at 09:57

   Haha, ehkä mä oon vaan jäänyt ysärille! Heti alkoi pyöriä mielessä sellainen ”Stu-stu-stu-stu-studio-studio-studioline Studioline-Loreal” :D Apua :D Muistaakohan kukaan muu tuollaista? :D :D :D

   • Tessa
    30.5.2018 at 18:22

    Ahahahahah MUISTAN!

  • Manna
   31.5.2018 at 17:34

   Mitä nykyisin käytetään tukkaan? Mä oon niin pihalla näistä :D

   T. Toinen näemmä ysäriläinen, tosin lyhyttukkainen

 • Devika Rani
  7.6.2018 at 19:50

  Hahaa, mä taas käytän aika paljon hiustuotteita ja tyttökin on alkanut niitä vaatimaan. :D