Bambuhutissa

No nyt ollaan bambuhutissa.

Alkeellisessa bambumajassa meren äärellä vain on sitä kuuluisaa ”sitä jotain”. Aaltojen kohina, lempeä lämmin merituuli puhaltaa ohuiden bambupunosseinien läpi – muuta ilmastointia ei tarvita.

Tänään tultiin tänne Ko Kradanin pikkusaarelle, ja vihdoinkin löydettiin sellainen kauan kaivattu bambuhut (aiemmin on yövytty bungalow-tyyppisissä pikkumökeissä). Ensimmäinen yö yleensä osoittaa paljon: löydämmekö itsemme torakoiden (ja skorpionien, kuten kerran) keskeltä vai uinummeko onnellisina moskiittoverkon alla.

Ensi yö on siis meillä se ensimmäinen yö täällä.

Bambuhutissa yöpymiselle on yksi sääntö ylitse muiden: ei minkäänlaisia ruokia huoneeseen. Oikeasti. Mitään. Murustakaan ei saa tipahtaa hutin sisälle tai läheiseen ympäristöön. Jos edes terassilla on syöty/juotu mitään, on roskat syytä kantaa roskakoriin jonnekin mahdollisimman kauas. Muuten paikalle saapuvat torakat. Ja jos sinulla on ollut eilisen ruoan jämät tai tyhjä limupullo huoneella ja  pian torakat valtaavat tavarasi, se on ihan sinun oma syy. Että terveisiä vaan sille Trip Advisorissa valittaneelle, joka jätti eilisen ruoan jämät huoneelleen ja löysi pian huoneestaan 20 isoa torakkaa. Se ei ollut hotellin vika vaan ihan silkkaa tyhmyyttä arvon matkailijalta.

Nojoo, ei kannattaisi ehkä uhota – ensi yö tosiaan näyttää paljon…

Bambuhutissa on ötököitä. Paljon. Seinien rei’istä mahtuvat kyllä halutessaan sisään kaikki kissaa pienemmät eläimet. Moskiittoverkko pitää ne poissa sängystä. Mutta ötököitä on kaikkialla, hienoimmissakin hotelleissa.

Tämähän on sentään tropiikki.

Sääntö numero kaksi: moskiittoverkko tungetaan patjan alle – sitä ei jätetä vapaasti lattialle roikkumaan.

Ja sääntö numero kolme: jos mahdollista, tavarat on syytä pitää mahdollisimman pitkälti pakattuina ja sulkea laukkujen vetoketjut. Jos se kohta numero yksi kaikista varotoimista huomimatta epäonnistuu.

Ja sitten vaan: hyvää yötä täältä tropiikista! Pitäkää peukkuja :)

 

 

PS. Koh Kradan on muuten sellainen paljon puhuttu autiosaari sanan melkein-oikeassa merkityksessä. Paikallista asutusta täällä ei ole ollut ennen matkailijoiden saapumista. Voi hyvin nähdä, että varmaan vielä joskus viitisen vuotta sitten paratiisi on ollut täydellinen – nyt saarelle on alkanut tulla useampia majoituspaikkoja ja jopa yksi luksustason näköinen resortti. Majoituspaikkoja taitaa olla (näin pika-arvion mukaan) koko saarella kymmenkunta.

Oma hutti rannan päästä löytyi kuitenkin tosi rauhalliselta alueelta – näkymä merelle on täydellinen. Täällä voi jo melkein kuvitella olevansa aika yksin. Tai parin puolalaisen kanssa.

 

You Might Also Like

 • Kolmen äiti
  1.12.2013 at 18:08

  Meillä suunitelmissa käydä Kradanilla päiväretkellä sitten parin kuukauden päästä kun sinne päin tullaan. Kuinka iso saari on? Onko päiväretkelle sopiva paikka vai pitäisikö yöpyä? Kaikki informaatio otetaan ilolla vastaan. 

  • Kristaliina
   4.12.2013 at 18:12

   Saaren koko ei harmi kyllä oikein avautunut, kun päädyttiin loikoilemaan vaan omalla hutilla ja ”omalla” hiljaisella rantakaistaleella. (muuten saari on käsittääkseni suht autio, paikallista asutusta ei siis ole) Mutta todellinen valkohiekkainen unelmaranta se kyllä oli! Vuoroveden vaihtelu oli kyllä tosi voimakasta eli vesi ”pakeni” aika pitkälle laskuveden aikaan.

   Viipyminen riippuu ehkä siitä, paljonko actionia lomaanne kaipaatte :) Meille tuossa parasta oli se, että siellä ei ollut mitään tekemistä :) Snorklausmahdollisuudet siellä olisi olleet, mutta sitäkään ei ehditty harmi kyllä kokeilla. 

   Mistä suunnasta/kuinka kaukaa sinne tulette? Etenkin jos olette muuten vilkkaammissa paikoissa, niin silloin ehkä yö rauhallisessa paikassa saattaisi ehkä olla tosi kivaa…? Majoitusvaihtoehdot olivat tosi yksinkertaisia – paitsi sitten se Seven Seas, joka näytti aika hulppealta, jos haluaa oikein panostaa :)

   Laitan myöhemmin lisää kuvia ja kirjoitan muutenkin lisää tuosta Kradanista!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  1.12.2013 at 21:14

  Taitaa niitä oikeasti autioita saaria löytyä helpommin Suomesta kuin etelän meriltä. Tähän aikaan vuodesta ei ötökätkään vaivaa. ;)

 • avokaadobaby (Ei varmistettu)
  2.12.2013 at 11:01

  Finnmatkat on alkaneet tehdä pakettimatkoja Kradanille, mun äiti oli siellä pari viikkoa sitten. Just siellä Seven seas resortissa. Niin niille saarille tuppaa käymään.

  Kauan vielä ootte reisussa? Miten Silva sopeutunut matkailuun?

  • Kristaliina
   4.12.2013 at 18:17

   Vautsi, aika hulppea paikka pakettimatkalle!

   Ja joo, niin noille saarille kai tuppaa käymään – ja tuo Kradan oli kuulemma Trangin saarista hiljaisin. Jotkut saaret ”pelastaa” se, että ne ovat jonkun perheen/suvun omistuksessa ja ne eivät halua myydä maitaan isoille yrittäjille. Ja kaukainen sijainti myös pitää joissain tapauksissa paikan hiljaisena :)

   Mutta ehdottomasti tuosta yhdestä resortista riippumatta Kradan oli vielä tosi-tosi hiljainen ja rauhallinen ja paratiisimainen. Ainakin se ”meidän kohta” rannasta. Ja se resorttikin tosiaan näytti ihan hurjan kivalta – se ei ollut yhtään ”hotellimainen” vaan sellaisia kivoja tyyliin sopivia rakennuksia. Jos oltaisiin ollut ”luksushakuisella” lomalla, niin todellakin oltaisiin menty sinne :)

  • Kristaliina
   4.12.2013 at 18:21

   Ai niin, kaksi viimeistä kysymystä jäi vastaamatta. Puolet vielä jäljellä, eli vajaat pari viikkoa! Tirppa on ollut aivan huippureipas matkailija – paitsi nyt tämä tuoreessa bloggauksessa kertomani vatsatautiepisodi, joka vei tietysti vedon pois pariksi päiväksi koko porukalta… Mutta kyllä tässä ollaan taas ehdottomasti piristymään päin! :)

   Varmasti bloggailen ”sopeutumiskokemuksistakin” myöhemmin vielä lisää!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  2.12.2013 at 15:38

  Yökyökyökyööööööök ötököille..!!! mä en tiiä mitään kaalampaa kuin ötökät :P pelkään hämähäkkejä yli kaiken (ja kammoan kaiken maailman muitakin ötököitä) siis niin että jos löydän kotoa hämähäkin juoksen kiljuen toiseen huoneeseen enkä avaa ovea kunnes joku on käynyt hävittämässä sen.. YÖK!!!!!! Mä en selviäisi näköjään paratiisissa sekuntialaan.. :D Vitsin ällöttävät elukat miksi niitä on olemassa ne pilaa kaiken! Hyi mä tärisen pelästä ajatuksesta asua ötökkähutissa xD… hrrr….

 • Liisa
  2.12.2013 at 22:19

  Katsoin reissukuvat läpi Instasta. Tosi kivalta näyttää! Mukavaa loppureissua!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  3.12.2013 at 11:59

  Hei sà et lopulta sitten vaihtanutkaan tota blogin logoa! Silva puuttuu. :)

  Ihanaa lomaa!