Mitä ulkoiluvaatteita koululainen tarvitsee? (sisältää arvonnan!)

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Reiman kanssa.

Neljän päiväkotivuoden jälkeen mulla on sellainen kuvitelma, että halitsen leikki-ikäisen ulkovarustepelin vaikka unissani. Ja koska meidän perheessä jumitutaan luotetaan parhaiksi todettuihin lempparituotteisiin, on systeemin hallinta ollut viime vuosina aika helppoa: Ovatko edellisen vuoden Vantti-takit ja Idea-housut vielä sopivia? Tarvitaanko seuraava koko Patter-kengistä? Löytyykö kaikille Askare-hanskoille pari?

Viskarin tämänhetkinen syyslook. Kengät (Passo) ja tekniset farkut (Flip) on uudet.

Mutta eipäs nyt kuvitella, että homma on (Askare-)hanskassa ikuisesti. Tämä paljon puhuttu koulun alku nimittäin. Se herättää pitkän listan ulkovaatekysymyksiä, joista kaikkiin mulla ei ole vieläkään vastausta.

Mitä ulkovarusteita koululainen tarvitsee? Miten koululaisen varusteet eroavat päiväkotilaisen varusteista? Käyttääkö KUKAAN koulussa enää kuriksia? Ja siellähän KASTUU, jos ei ole sadevaatteita – iltapäiväkerhossa kun ulkoillaan kuulemma säällä kuin säällä. Missä niitä varusteita säilytetään koulupäivän aikana? Pitääkö ne kaikki ängetä reppuun? Märät sadevaatteetkin? Mitä jos aamulla on kumisaapaskeli ja iltapäivällä tarvitsisi tennareita? 

Aaaaaaargh. En tiedä. Kertokaa, jos tiedätte! Tietysti eri kouluissa on erilaisia käytäntöjäkin…

Ensimmäinen hc-sadeaamu osoitti, että eivät tiedä kaikki muutkaan.

Meidän koululainen laittoi sinä aamuna yläosaksi pitkän Reiman sadetakin, josta hän tykkää kovasti. Koulusta saadun keltanokkalippiksen lapsi halusi myös päähän. Alaosaan ei laitettu sadevaatetta, vaan nuo meillä jo monta vuotta käytetyt Reiman Idea-housut, jotka hylkivät vettä (saumoja ei ole kuitenkaan teipattu eli näillä ei voi istua lätäkössä). Ja jalkaan Patter-kengät, jotka ovat meidän kostean sään luottokengät. Sääennuste kun lupaili, että vain aamulla sataa ja iltapäivällä on lämmin. Ei sitten tarvitse olla koko iltapäivää kumppareissa. Itsekin laitoin Reiman Wetterit jalkaan.

Hyvähyvä, hykertelin sisäisesti – hyvät valinnat.

Koulun pihalla sitten katselin kauhulla saapuvia lapsia: etenkin vähän isommat koululaiset olivat kouluun tulessaan aivan täysin ja totaalisen uitettukoiraläpimärkiä. Leggarit, huppari ja pikkukesätennarit – ja vettä tuli siinä vaiheessa aamua tosiaan ihan taivaan täydeltä.

Whaaaat? Lapsikullat, muruset! Missä teidän sadevaatteet on?

Veikkaan, että varmasti tosi monella oli  kyse vaan säätilan virhearvioinnista – tai jos vaikka koululainen on lähtenyt kotoa itsekseen aamulla, hän ei ollut ehkä hoksannut laittaa ihan säähän sopivia vaatteita.

Mutta kotiin palatessa kävelin sitten vielä päiväkodin ohi, jolloin näin jotenkin ihan konkreettisesti, miten valtava on ero päiväkotilaisen ja koululaisen pukeutumisessa. Päiväkodin pihalla joka ikinen pikku taapertaja oli iloisena kuralätäköissä polskuttelemassa toinen toistaan iloisenkirjavammassa kurapuku-lookissa; aivan jokaisella oli kunnon varustearsenaali päällä ja hauskaa näytti olevan.

Kun taas koululaiset – mahdollisesti vain vuotta tai paria vanhemmat – koulun pihalla ilman edes ulkotakkia, ihan uitettuinapikkukoirina.

Päiväkotilaisista sadevarusteltuja: 100 %
Koululaisista sadevarusteltuja: 10 %

Ehkä tähän voi vaikuttaa vain tiettyyn ikään asti, mutta täten päätin, että me yritetään tehdä kyllä tässä(kin) parhaamme. Meidän perheessä puhutaan säänmukaisen ja järkevän pukeutumisen puolesta lapsille niin pitkään kuin ikinä mahdollista. Ja aikuisten esimerkillä toki myös! Nätisti ja oman tyylitajun mukaan saa pukeutua (se voi olla hyvinkin tärkeää isommille lapsille!), mutta valitaan sitten teknisistä ja säätilan mukaan järkevistä ulkovarusteista sellaiset, jotka yhtä aikaa ovat koululaisen maun mukaisia että säähän sopivia!

Esimerkiksi jos ei halua, ei ole välttämättä pakko laittaa kuriksia jalkaan – KUNHAN laittaa jalkaansa nuo vettä hylkivät Ideat (tai nuo meille uudet Reiman tekniset Flip-farkut). Eikä välttämättä tarvitse kumisaappaita, jos ei ihan kadut lainehdi – KUNHAN laittaa jalkaansa Reiman Patterit. Ja niin edelleen.

Enkä tosiaan vieläkään tiedä, miten hoituu koulussa sitten sadevarusteiden sun muiden säilytys. Ehkä ei mitenkään. Veikkaan, että aika moni hanska menee hukkaan ensimmäisen talven aikana… Voi olisipa koulussakin lapsille omat lokerot!

Päiväkotilaisen pukeutumiseen verrattuna mä arvelen (en siis vielä tiedä!), että meidän koululainen EI tarvitse tulevana syksynä ja talvena enää näitä:

 • seuraavan koon kurishousuja – vai tarvitseeko, mitä luulette?
 • kurahanskoja
 • sadehattua (sen käyttö muutenkin ollut tosi vähäistä, kun sadetakkien huput on niin hyviä)
 • välikausi/toppahaalaria (vaan kaksiosaiset vaatteet; toisaalta viime vuoden haalari mahtunee tarvittaessa edelleen)

Kaikista näistä kyllä löytyy vielä viime vuoden vaatekappaleet, joita voi tarvittaessa vielä käyttää – mutta luultavasti seuraavaa kokoa ei tarvitse enää hankkia.

Näiden sijaan uskon, että vettä pitävillä ulkohousuilla ja Patter-kengillä on iso osuus pukeutumisessa tänä syksynä. Ja pitkää sadetakkia varmasti käytetään paljon.

Oletteko samalla linjalla? Puetaanko teidän koululaiset vielä sään mukaan, vai oletteko jo luovuttaneet ja annatte kastua…? Mitä luulette, kuinka pitkään tähän voi vanhempi vaikuttaa?

Meille tosiaan ihan uutena juttuna meidän molemmat tytöt saivat nyt ensimmäiset Reiman Flip-farkkunsa. (koululaiselle olisi näköjään voinut olla kokoa pienemmät; nooh, mä itsekin olen aina käyttänyt farkkuni käännetyin lahkein) Hain ne tällä viikolla Redin Reiman myymälästä – eka kertaa kävin siellä! Ja oli kyllä tosi kiva myymälä ja superihana ja osaava henkilökunta, KIITOS!

Mutta tosiaan nämä Flip-farkut: näistä Reiman teknisistä farkuista olen siis jo aiemmin kuullut paljon kehuja etenkin isompien koululaisen vanhemmilta!

Farkut eivät ole siis mitkään tavisfarkut, vaan niissä on vettä ja likaa hylkivä käsittely. Lisäksi nämä ovat lämpimämmät kuin tavalliset farkut, eli niissä on Thermolite®-materiaali lämmittämässä ja siirtämässä kosteutta pois iholta.

Olen ymmärtänyt, että jossain iässä erillisten ulkohousujen käyttö saattaa olla lapsille THE pukemisriitelyn aihe. Meillä menee (onneksi!) nuo Ideat jalkaan ilomielin. Mutta sellaiselle ”en TODELLAKAAN laita ulkohousuja” -protestoijalle nämä tekniset farkut ovat kuulemma olleet huippuratkaisu!

Eli etenkin jos on ulkohousuprotestoijia perheessä, niin iso suositus noille! Nämä eivät siis kastu läpi samalla tavalla kuin tavalliset farkut.

…ja jos on muitakin hoikkien lasten vanhempia kuulolla, niin tää on varmaan teillä yhtä tärkeää kuin meillä: Flip-farkuissa on kiristettävä kuminauhasysteemi vyötäröllä, molemmin puolin. Ja malli on (kuten Ideakin) muutenkin kapea! Eli pysyy meidänkin superhoikan lapsen päällä.

Takiksi meidän koululainen ha-lu-si tuon Reiman Birger-merkkisen pusakan. Se on ollut hänellä nyt tosi pitkään toiveena.

Hänen mielestään tämä on Jo Jo Siwan tyyppinen takki – eli cuulein kaikista, luonnollisesti. Tuossa takissa on itse asiassa sellainenkin hyvä puoli (sen cuuliuden lisäksi siis), että sitä voi myöhemmin käyttää välikerroksena myös paksumman takin alla. Se on siis sellaista pehmoista materiaalia. Näppärästi suunniteltu!

Ja sitten kohti arvontaa!

Brändilähettiläänä toimimisen myötä sain siis Reimalta blogiin arvottavaa, jee! Ja koska mä uskon tarpeeseen hankkimiseen, mä haluan kysyä teiltä: mikä Reiman lasten ulkoiluvaatteen tarve teillä on ajankohtainen  tulevana syksynä tai talvena talvena? Mitä just nyt pitäisi hankkia?

Ja kaikkien 11.9.2019 klo 16 mennessä kommentoineiden kesken arvon yhden voittajan, joka voittaa tämän itse valitsemansa tuotteen. Kerro siis jo kommentissasi teille toivotun ja tarvitun Reiman vaatteen malli, väri ja kokotoive!

Reiman verkkokauppaan pääsee täältä, ja syksyn uutuudet näkee täältä.

Sellainen varaus tietty sitten, että jos kyseinen tuote pääsisi loppumaan nettikaupasta, niin sitten jotain korvaavaa tilalle :) Minä teen arvonnan heti arvonta-ajan päätyttyä, kontaktoin voittajan ja toimitan voittajan tiedot Reimalle.

Mikä Reiman tuote teillä on siis juuri nyt hankintalistallla? Huikatkaa alle, ja peukut pystyssä odottamaan, kuka voittaa valitsemansa tuotteen!

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Reiman kanssa.
Toimin Reiman brändilähettiläänä 2019.

6
Like
3

You Might Also Like

 • Mansikka
  7.9.2019 at 07:17

  Koululaisen vaatettamisesta ei ole vielä kokemusta, mutta täältä sai hyviä ideoita ja ajatuksia tulevan varalle. Kiitos siitä! <3

  Talvikenkäostoksillekin taidetaan vielä ennen pakkasia joutua, mutta jos arvonnan voittaisin, voisin ottaa vastaan Stavanger-talvihaalarin koossa 116 cm, värinä navy.

 • Ninni_B
  7.9.2019 at 09:32

  Tää syksy on kyl alkanut ihan ihmeellisin kelein, saman päivän aikana voi olla kaikkea helleauringosta kovaan tuuleen ja kaatosateeseen, nopeasti kuumenevan touhukkaan kolmevuotiaan kanssa on ihmettelemistä ollut pukeutumisen kanssa. Redin myymälä oli kyllä kiva, asiakaspalvelu oli superystävällistä ja huomaavaista.
  Meillä oli aikoinaan 90-luvulla ala-asteella lokerot, se oli kätevää mut silti hanskoja/pipoja/sukkia kyllä tais aina hävitä johonkin mustaan aukkoon miutamat talven aikana.
  Jos onnetar osuu kohdalle niin talvihaalareita 92 tai 116 koossa jo haikailen.

 • Aino
  7.9.2019 at 12:36

  Noniin, keltaiset patterit koossa 31 ois justiinsa tarpeen 😁

 • Anne-Mari
  7.9.2019 at 12:48

  Meillä Reimaan on myös luotettu jo vuosia kahden lapsen kanssa. Tulevalle talvelle olisi tarve toppahousuille ja -takille koossa 128 tai 134!

 • Himatuikku
  7.9.2019 at 20:33

  Elämä yllätti ja antoi lahjaksi 3 rakasta lastenlasta, nyt 1, 5 ja 8-vuotiaat. Saan olla mukana heidän perheensä arjessa ja juhlassa ja voi kuinka täyttä elämää se on! Joka suhteessa. Nyt keskimmäinen, etuhampaansa pudottanut neiti, tarvitsee Patterit, koko 31 ja väri Deep purple. Siirtyvät sitten aikanaan pikkusiskolle. Kuinka kivaa pukea lapsille kauniita JA käytännöllisiä vaatteita!

 • Liisa
  7.9.2019 at 20:42

  Kommentteja on runsaasti. Taistelua on tuo ulkovaatteiden pukeminen koululaisilla. Viime keväänä mm. Pakotin koululaisen laittamaan (6 astetta mittarissa aamulla) kuorivaatteet päälle ja huparin takin alle. Kun olivat menossa jalkkisturnaukseen ulkokentälle heti aamusta. Niin oli riisunut ne jo kodin kulmalla/pyörävarastossa pois ja viiletti huppari auki ohuet leggarit jalassa pyörällä kouluun. Pysäytin autolla ohi töihin ajaessani ja pistin pukemaan takaisin päälle. Sosiaalinen paine aika kova, kun muilla ei ollut ulkovaatetta. Kotona puhuttiin sen jälkeen hetki hypotermiasta. Nyt leggareilla ja verkkareilla on menneet vielä kouluun. Kuorihousut on ollut repussa pienellä rullalla sateen varalla ja tekninen takki mukana/päällä kosteana tai viileämpänä aamuna. Goretex kengät on must. Kuivat sukat olen sujauttanut loskakeleillä reppuun, kastuvat eteisen märällä lattialla herkästi. Ekaluokkalainen tykkäsi toppahaalarista, kun oli nopea pukea. Toppavaatteet, hanskat ja pipot talvella kyllä päälleen onneksi laittavat mukisematta. Plus 5-12 astetta pahin, kun tarvis jo ulkohousut, mutta ”muillakaan ei vielä ole”. 146cm kuorihousut tarpeen olisi. Vanhemmat, ei luovuteta taistelua, se kertoo lapselle että hänestä välitetään, kun muistutellaan vaatetuksesta. Jatkossakin aion olla tiukkis.

 • rek
  8.9.2019 at 09:51

  Hyviä pointteja! Varmasti inhottava olla litskumärissä vaatteissa koko päivä.. Nuo kengät on kyllä kätevät!

  Osallistun tähän mahtavaan kilpailuun ja jos voitan, niin valinta olisi Lasten 3in1-talvitakki Seiland väri deep purple koko 122.

 • Petri
  8.9.2019 at 11:06

  Reimatec-kengät Patter Wash kengät on valinta, väri musta ja koko 35, nyt peukut pystyyn.

 • Nnu
  8.9.2019 at 18:05

  Kaikki olis tarpeen :D ulkohousuja menee jatkuvasti rikki, takeista menee vetskat jne. Menevälle sattuu ja sitä rataa. Myös flip farkut kiinnostelis.

 • Karkki
  8.9.2019 at 20:57

  Vaikea valinta, Birker välikausitakki olisi ehkä kaikista mieluisin meidän viskarille 😊

 • Ellliisa
  9.9.2019 at 03:07

  Toppaa tarvitaan, niinpä voiton osuessa kohdalle neiti 1v saisi dark berryn värisen Gotland -toppahaalari, koossa 80 luultavasti.

 • Puutalon asukas
  9.9.2019 at 10:26

  Meille tarvitaan talveksi uusi toppahaalari. Syksyn reimat ostin jo juhannuksen jälkeisistä aleista :) Meidän kohta 5v:n silmää miellytti eniten Tornio-toppahaalari siniraidallisena.

 • Heini Jurkkola
  9.9.2019 at 14:00

  Kotihoidontuella rahat tiukassa.. rakastan silti Reimaa! Meidän esikoisella ei ole vielä välikausihaalaria ja Mjosa-haalari olisi täydellinen!!! Todella kauniita värejä! Mieluinen olisi esim. sävy White, koko 86cm. Nyt hän heräilee päiväunilta joten en ehdi kirjoittamaan enempää, kiitos kuitenkin loistavasta aiheesta!

 • Henna Maria
  9.9.2019 at 19:15

  Aina pitää tarkistaa lasten vaatteet, osa on alipukeutujia ja osa ylipukeutujia :D

  Reiman listoilta silmiin jäi heti untuvatakit. Olen niistä haaveillut jo pitkään! Lapsia on neljä, joten neljä takkia olisi tarpeen, mutta laitan tähän nyt sen yhden vaan:
  Lasten untuvatakki Ahde. Vähän piti arpoa kenelle ottaisi, mutta kun takki on tytölle, eikä kokoja ole isommalle, niin koko 158 ja tuo ihana Eukalyptys green.

  2in1-untuvatakki Minna on myös kiva, kun se kääntyy liiviksi ja lisäksi siinä on herkulliset värit! Tää siis kakkostoive, jos ykköstä ei jostain syystä ole…

 • HeidiÄs
  9.9.2019 at 20:33

  Meillä Vauva vielä sen verran pieni ettei vaatteiden puolesta talveksi tarvi, mutta kevääksi vk-haalari. https://www.reima.com/fi/Lastenvaatteet/Ulkovaatteet/Haalarit/Reimatec-välikausihaalari-Melassi/p/520223-6980 Tämä olisi kiinnostanut eniten, mutta pienempiä kokoja ei ole näköjään saatavilla joten https://www.reima.com/fi/Päiväkoti/Taaperoiden-softshell-haalari-Mjosa/p/510310-6980 tämä softshell-haalari. Värinä navy, kokona joko 80 tai 86, niin vaikea arvioida minkä kokoinen tuo meidän tuleva koripalloilija on :D

 • Anna
  9.9.2019 at 20:54

  Uudet vedenpitävät välikausikengät koossa 25 tulisi tarpeeseen. Toiveissa on mustat Reimatecin Wetter Washit.

 • Jenni
  9.9.2019 at 22:48

  Seuraavaksi hankinnassa toppahaalari pojalle, toiveena heijastava talvihaalari Saana, väri navy ja koko 92. Reiman Patterit ja kauluri jo löytyy. Ihana blogi! Hyvää syksyä :)

 • Anu
  16.9.2019 at 22:59

  Myöhästyin arvonnasta, mutta pakko kommentoida pukeutumista… meidän perheessä valtavia eroja lasten välillä. Vanhin lapsista (poika) mennessään neloselle olisi edelleen halunnut talveksi koko haalarin, mutta päädyttiin kuitenkin kaksiosaiseen monipuolisuuden vuoksi. Nyt poika kasilla ja edelleen kaapista löytyy ulkohousut (adidasta tietenkin), sadevaatteet, kumpparit ym kodin harrastuksiin ym. Kouluun on saanut itse valita semmoiset jotka varmasti kelpuuttaa, niin toppahousut kuin varrelliset kengät syksyyn ja talveen. Tämä voi nyt olla se ensimmäinen kompastus kivi vuosi… kaskimmäinen on nyt ekaluokkalainen eikä millään suostuisi ulkoiluvaatteita laittamaan. Kuitenkin mielestäni samat säännöt kuin veikalla ja saa itse valita mieleiset säähän sopivat vermeet. Löytyy ”kurikset” ilman henkseleitä, sadetakki, kumpparit, ym… viime vuonna ainakin meidän koulun ekaluokkalaisilla oli paljon koko pukuja talvella. Siihen ehkä vaikuttaa positiivisena vähän pienikokoisempi koulu.

 • 1 5 6 7