Mitä ulkoiluvaatteita koululainen tarvitsee? (sisältää arvonnan!)

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Reiman kanssa.

Neljän päiväkotivuoden jälkeen mulla on sellainen kuvitelma, että halitsen leikki-ikäisen ulkovarustepelin vaikka unissani. Ja koska meidän perheessä jumitutaan luotetaan parhaiksi todettuihin lempparituotteisiin, on systeemin hallinta ollut viime vuosina aika helppoa: Ovatko edellisen vuoden Vantti-takit ja Idea-housut vielä sopivia? Tarvitaanko seuraava koko Patter-kengistä? Löytyykö kaikille Askare-hanskoille pari?

Viskarin tämänhetkinen syyslook. Kengät (Passo) ja tekniset farkut (Flip) on uudet.

Mutta eipäs nyt kuvitella, että homma on (Askare-)hanskassa ikuisesti. Tämä paljon puhuttu koulun alku nimittäin. Se herättää pitkän listan ulkovaatekysymyksiä, joista kaikkiin mulla ei ole vieläkään vastausta.

Mitä ulkovarusteita koululainen tarvitsee? Miten koululaisen varusteet eroavat päiväkotilaisen varusteista? Käyttääkö KUKAAN koulussa enää kuriksia? Ja siellähän KASTUU, jos ei ole sadevaatteita – iltapäiväkerhossa kun ulkoillaan kuulemma säällä kuin säällä. Missä niitä varusteita säilytetään koulupäivän aikana? Pitääkö ne kaikki ängetä reppuun? Märät sadevaatteetkin? Mitä jos aamulla on kumisaapaskeli ja iltapäivällä tarvitsisi tennareita? 

Aaaaaaargh. En tiedä. Kertokaa, jos tiedätte! Tietysti eri kouluissa on erilaisia käytäntöjäkin…

Ensimmäinen hc-sadeaamu osoitti, että eivät tiedä kaikki muutkaan.

Meidän koululainen laittoi sinä aamuna yläosaksi pitkän Reiman sadetakin, josta hän tykkää kovasti. Koulusta saadun keltanokkalippiksen lapsi halusi myös päähän. Alaosaan ei laitettu sadevaatetta, vaan nuo meillä jo monta vuotta käytetyt Reiman Idea-housut, jotka hylkivät vettä (saumoja ei ole kuitenkaan teipattu eli näillä ei voi istua lätäkössä). Ja jalkaan Patter-kengät, jotka ovat meidän kostean sään luottokengät. Sääennuste kun lupaili, että vain aamulla sataa ja iltapäivällä on lämmin. Ei sitten tarvitse olla koko iltapäivää kumppareissa. Itsekin laitoin Reiman Wetterit jalkaan.

Hyvähyvä, hykertelin sisäisesti – hyvät valinnat.

Koulun pihalla sitten katselin kauhulla saapuvia lapsia: etenkin vähän isommat koululaiset olivat kouluun tulessaan aivan täysin ja totaalisen uitettukoiraläpimärkiä. Leggarit, huppari ja pikkukesätennarit – ja vettä tuli siinä vaiheessa aamua tosiaan ihan taivaan täydeltä.

Whaaaat? Lapsikullat, muruset! Missä teidän sadevaatteet on?

Veikkaan, että varmasti tosi monella oli  kyse vaan säätilan virhearvioinnista – tai jos vaikka koululainen on lähtenyt kotoa itsekseen aamulla, hän ei ollut ehkä hoksannut laittaa ihan säähän sopivia vaatteita.

Mutta kotiin palatessa kävelin sitten vielä päiväkodin ohi, jolloin näin jotenkin ihan konkreettisesti, miten valtava on ero päiväkotilaisen ja koululaisen pukeutumisessa. Päiväkodin pihalla joka ikinen pikku taapertaja oli iloisena kuralätäköissä polskuttelemassa toinen toistaan iloisenkirjavammassa kurapuku-lookissa; aivan jokaisella oli kunnon varustearsenaali päällä ja hauskaa näytti olevan.

Kun taas koululaiset – mahdollisesti vain vuotta tai paria vanhemmat – koulun pihalla ilman edes ulkotakkia, ihan uitettuinapikkukoirina.

Päiväkotilaisista sadevarusteltuja: 100 %
Koululaisista sadevarusteltuja: 10 %

Ehkä tähän voi vaikuttaa vain tiettyyn ikään asti, mutta täten päätin, että me yritetään tehdä kyllä tässä(kin) parhaamme. Meidän perheessä puhutaan säänmukaisen ja järkevän pukeutumisen puolesta lapsille niin pitkään kuin ikinä mahdollista. Ja aikuisten esimerkillä toki myös! Nätisti ja oman tyylitajun mukaan saa pukeutua (se voi olla hyvinkin tärkeää isommille lapsille!), mutta valitaan sitten teknisistä ja säätilan mukaan järkevistä ulkovarusteista sellaiset, jotka yhtä aikaa ovat koululaisen maun mukaisia että säähän sopivia!

Esimerkiksi jos ei halua, ei ole välttämättä pakko laittaa kuriksia jalkaan – KUNHAN laittaa jalkaansa nuo vettä hylkivät Ideat (tai nuo meille uudet Reiman tekniset Flip-farkut). Eikä välttämättä tarvitse kumisaappaita, jos ei ihan kadut lainehdi – KUNHAN laittaa jalkaansa Reiman Patterit. Ja niin edelleen.

Enkä tosiaan vieläkään tiedä, miten hoituu koulussa sitten sadevarusteiden sun muiden säilytys. Ehkä ei mitenkään. Veikkaan, että aika moni hanska menee hukkaan ensimmäisen talven aikana… Voi olisipa koulussakin lapsille omat lokerot!

Päiväkotilaisen pukeutumiseen verrattuna mä arvelen (en siis vielä tiedä!), että meidän koululainen EI tarvitse tulevana syksynä ja talvena enää näitä:

 • seuraavan koon kurishousuja – vai tarvitseeko, mitä luulette?
 • kurahanskoja
 • sadehattua (sen käyttö muutenkin ollut tosi vähäistä, kun sadetakkien huput on niin hyviä)
 • välikausi/toppahaalaria (vaan kaksiosaiset vaatteet; toisaalta viime vuoden haalari mahtunee tarvittaessa edelleen)

Kaikista näistä kyllä löytyy vielä viime vuoden vaatekappaleet, joita voi tarvittaessa vielä käyttää – mutta luultavasti seuraavaa kokoa ei tarvitse enää hankkia.

Näiden sijaan uskon, että vettä pitävillä ulkohousuilla ja Patter-kengillä on iso osuus pukeutumisessa tänä syksynä. Ja pitkää sadetakkia varmasti käytetään paljon.

Oletteko samalla linjalla? Puetaanko teidän koululaiset vielä sään mukaan, vai oletteko jo luovuttaneet ja annatte kastua…? Mitä luulette, kuinka pitkään tähän voi vanhempi vaikuttaa?

Meille tosiaan ihan uutena juttuna meidän molemmat tytöt saivat nyt ensimmäiset Reiman Flip-farkkunsa. (koululaiselle olisi näköjään voinut olla kokoa pienemmät; nooh, mä itsekin olen aina käyttänyt farkkuni käännetyin lahkein) Hain ne tällä viikolla Redin Reiman myymälästä – eka kertaa kävin siellä! Ja oli kyllä tosi kiva myymälä ja superihana ja osaava henkilökunta, KIITOS!

Mutta tosiaan nämä Flip-farkut: näistä Reiman teknisistä farkuista olen siis jo aiemmin kuullut paljon kehuja etenkin isompien koululaisen vanhemmilta!

Farkut eivät ole siis mitkään tavisfarkut, vaan niissä on vettä ja likaa hylkivä käsittely. Lisäksi nämä ovat lämpimämmät kuin tavalliset farkut, eli niissä on Thermolite®-materiaali lämmittämässä ja siirtämässä kosteutta pois iholta.

Olen ymmärtänyt, että jossain iässä erillisten ulkohousujen käyttö saattaa olla lapsille THE pukemisriitelyn aihe. Meillä menee (onneksi!) nuo Ideat jalkaan ilomielin. Mutta sellaiselle ”en TODELLAKAAN laita ulkohousuja” -protestoijalle nämä tekniset farkut ovat kuulemma olleet huippuratkaisu!

Eli etenkin jos on ulkohousuprotestoijia perheessä, niin iso suositus noille! Nämä eivät siis kastu läpi samalla tavalla kuin tavalliset farkut.

…ja jos on muitakin hoikkien lasten vanhempia kuulolla, niin tää on varmaan teillä yhtä tärkeää kuin meillä: Flip-farkuissa on kiristettävä kuminauhasysteemi vyötäröllä, molemmin puolin. Ja malli on (kuten Ideakin) muutenkin kapea! Eli pysyy meidänkin superhoikan lapsen päällä.

Takiksi meidän koululainen ha-lu-si tuon Reiman Birger-merkkisen pusakan. Se on ollut hänellä nyt tosi pitkään toiveena.

Hänen mielestään tämä on Jo Jo Siwan tyyppinen takki – eli cuulein kaikista, luonnollisesti. Tuossa takissa on itse asiassa sellainenkin hyvä puoli (sen cuuliuden lisäksi siis), että sitä voi myöhemmin käyttää välikerroksena myös paksumman takin alla. Se on siis sellaista pehmoista materiaalia. Näppärästi suunniteltu!

Ja sitten kohti arvontaa!

Brändilähettiläänä toimimisen myötä sain siis Reimalta blogiin arvottavaa, jee! Ja koska mä uskon tarpeeseen hankkimiseen, mä haluan kysyä teiltä: mikä Reiman lasten ulkoiluvaatteen tarve teillä on ajankohtainen  tulevana syksynä tai talvena talvena? Mitä just nyt pitäisi hankkia?

Ja kaikkien 11.9.2019 klo 16 mennessä kommentoineiden kesken arvon yhden voittajan, joka voittaa tämän itse valitsemansa tuotteen. Kerro siis jo kommentissasi teille toivotun ja tarvitun Reiman vaatteen malli, väri ja kokotoive!

Reiman verkkokauppaan pääsee täältä, ja syksyn uutuudet näkee täältä.

Sellainen varaus tietty sitten, että jos kyseinen tuote pääsisi loppumaan nettikaupasta, niin sitten jotain korvaavaa tilalle :) Minä teen arvonnan heti arvonta-ajan päätyttyä, kontaktoin voittajan ja toimitan voittajan tiedot Reimalle.

Mikä Reiman tuote teillä on siis juuri nyt hankintalistallla? Huikatkaa alle, ja peukut pystyssä odottamaan, kuka voittaa valitsemansa tuotteen!

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Reiman kanssa.
Toimin Reiman brändilähettiläänä 2019.

9

You Might Also Like

 • Silva
  4.9.2019 at 13:18

  Pukeutuu vedenkestävöön takkiin ja kengätkin kestää vettä. Tytölle löytyy myös Kumpparit. On vasta tokaluokkalainen ja koska välkällä ei saa käyttää sattaria, niin haluaa että takki 🧥 pitää vettä.

  Pitää vielä ostaa vedenpitävät housut. Pitääkin tutustua noihin farkkuihin.

  • krista
   4.9.2019 at 13:35

   Jos voitat, onko nuo Flip-farkut teidän valinta? Mikä koko, ja navy vai soft black? :) Silvalla päällä navy, Seelalla soft black :)

 • Anu
  4.9.2019 at 13:24

  Me ollaan nyt pitkän kolmasluokkalaisen kanssa jouduttu toteamaan, että se että lapsi ei pukeudu säänmukaisesti ei ole pelkästään kiinni siitä, ettei olla hommattu oikeita varusteita vaan sitä, että nuo esiteinikokoiset on melkoisia väliinputoajia vaatevalmistajien kanssa. Esim. Crocs, joka on meidän kumpparilemppari ollut jo vuosia ei valmista enää kumisaappaita lapsen koossa vaan nyt sitten ostettiin naisten kumisaappaat pojalle. Perusnokiat taas lonksuivat niin pahasti kapeassa jalassa ettei niitä voitu edes miettiä. Samoin esim Reimalla on loppunut koot niistä takeista, joita lapsi on tykännyt eniten käyttää ja sitten taas vastaavasti monitoiminen takki irroitettavalla vuorella olikin muuttunut merkittävästi kalliimmaksi kun katsotaan sielä esiteinien tai teinien osastolta.

  Sama ongelma on myös ihan kaikessa muussa vaatetuksessa. Lapsi esim tykkäisi väreistä vaatteissa, mutta tällä hetkellä tuolla 150 cm ja ylöspäin osastolla ainoa väri mitä vaatteista löytyy on maastokuosi.

  • krista
   4.9.2019 at 13:38

   No voi ei, onpa harmi! Joo todellakin, teknistä hyvännäköistä vaatetta todellakin tarvittaisiin myös esiteinille ja teineille! Oisko nuo Reiman kumisaappaat käyneet…? Meillä on nuo perussappaat (Taika) molemmilla tytöillä, niitä on kokoa 38 asti. Toki jos ostitte jo, niin vinkistä ei enää hyötyä :)

   Jos nyt tuolta Reimalta löytyy sellainen tekninen hintavampi takki, jota ootte katselleet, niin huikkaa ihmeessä koko ja malli. Eli jos onnetar osuu kohdalle, niin voitatte sen :)

 • vannikkila
  4.9.2019 at 13:29

  Me käytiin Reiman myymälässä tossi viikko pari sitten ja meidän pienemmässä myymälässä oli ihana leikkipiste! Hiveli aikuisen silmää (”kiviä ja kaatosade, eli kiven näköisiä erikokoisia tyynyjä ja muoviputkia sateena roikkumassa) sekä lapsen leikkimieltä! Ei malttanut lapsi lähteä millään pois!
  .
  Meidän viskarilla ongelmia miltei vielä enemmän lämpimällä kelillä. Aiemmin ollut perhepäivähoitajalla ja nyt siirtyi päiväkotiin viskariin. Ongelmana ne lämpimät päivät, kun ei meidän kuumaveriselle / herkästi kuumenevalle (fyysisesti) voi laittaa montaa kerrosta päälle! Ja aamulla on alle kymmenen astetta lämmintä, niin hyvin voi vetää sisävaatteiden päälle ulkohousut, mutta iltapäivällä on parikymmentä eikä ulkohousut tunnu kivalta reittä vasten. Argh! :D Tarvetta olisi eniten silti juuri haalarille, kun alkaa juuri jäädä edelliset pieneksi ja viisivuotiaalla riittää vielä vauhtia pihalla ihan tarpeeksi, jolloin haalari pysyy paremmin vauhdissa mukana.

  • krista
   4.9.2019 at 13:42

   Joo se oli tosi kiva se leikkipaikka! Mä kävin nyt tuossa Redissä ihan yksin, mutta muistaakseni Iso Omenassa oli samanhenkinen, ja siinä meidänkin tytöt leikkivät! Kiva esimerkki siitä, että vaikka tilat eivät ole ihan valtavan isot, niin silti saatu jotain viihdykettä ja ihmeteltävää lapsillekin! Iso Omenassahan on sitten vielä se leikkipaikka myymälän lähellä, ja tässäkin oli pieni leikkipaikka siinä lähellä käytävälläkin – kivasti järjestetty.

   Meillä viskarilla on iltapäivällä sitten ihan leggarit vaan leikkimässä. Aamulla leggarien päällä on ulkohousut. Mutta leggareista kyllä menee niitä polvia puhki ihan kiitettävällä tahdilla…

   Jos ehdit käydä tsekkamassa vielä ”unelmien haalarin” mallin ja koon, niin huikkaa tähän! Meidän Seelalle tulee muuten Sevetti-mallinen haalari lilana, se näytti tosi hyvältä.

 • A
  4.9.2019 at 13:29

  Tästä tulee kilometrikommentti, mutta heti alkuun, että jos voitan niin tarve olisi mustille toppahousuille koko 134 tai 140 (riippuen mallista), mallia ja tarkkaa kokoa ei voi tietää ennen kuin pääsee sovittamaan, kun jotkut on niin kamalan kireillä vyötäröillä, ettei ole mukavat omalle lapselle (esim. noi Idea-softshellhousut, pakko laittaa kiertoon kun puristaa lapsen mahaa :/ ).

  Ja siis siihen pukeutumiseen, ihan älyttömän vaikeeta on. Etenkin kun sääennusteet lupaa sadetta ja sitten ei sada tai miniskidiksi luvattu kuuro on sadetta taivaan täydeltä. Niinpä syksyyn mahtuu yksi koulupäivä, jolloin lapsi oli kumppareissa ja vettäpitävissä vk-vaatteissa (niin ja ei satanut, oli kiva lämmin aurinkoinen päivä). Sitten toinen päivä jolloin lapsella oli kuorivaatteet ja Reiman Wetterit kun piti tulla pientä tihkua. No, satoi kaatamalla just välituntien aikaan (olin aamun etätöissä ja vein lapselle kouluun välitunnille sateenvarjon), ip-kerhosta sitten löytyi lapsi litimärin kengin (ei ne Wetteritkään paljon käytettyinä kumisaappaiden veroiset oo).

  Mutta se mitä oon oppinut, niin paras varuste nyt kun on aika lämmintä mutta mahdollisesti kosteaa tai tuulta on ohut vettäpitävä tuulipuku (Molon Waitts/Waiton takki-housusetti on tosi hyvä), ohut siksi että lapsi saa survottua reppuun kun ei kuitenkaan tartte. Sateenvarjo on myös tarpeen ja varmasti vettäpitävät goretex-kengät tulee käyttöön. Vaihtovaatteet reppuun on must (meillä saa olla koulun naulakossakin, mutta lapsi ei koskaan muista siirtää repusta naulakon pussukkaan). Kurahousut on nounou (meilläkin on tuo pitkäsadetakki, mutta just isossa sateessa tällä viikolla havaittiin että pitkä sadetakki, leggarit plus kumpparit ei toimi, koska sadetakki valuttaa veden leggareihin (eli pitää laittaa vettäpitävät housutkin). Sadehattuja meillä ei ole ollut pk:ssakaan, mutta kurarukkasia en usko tarvitsevan (ei itse asiassa käytetty pk:ssakaan vikana keväänä kun mulla paloi käämit kun niihin tuli jatkuvasti reikiä, lapsi käytti Askare-rukkasiaan ja sanoin pk:n henkilökunnalle, että ne on lapsen kurikset…pysyi muuten sormet kuivana :D).

  Välikausihaalaria meillä ei ole ollut pariin vuoteen, mutta toppahaalaria käyttää varmaan pikkukoululainenkin mielellään (uskon että koulussakin, mutta ainakin pihaleikeissä). Toppahousujen saralla liputan muuten kevyttoppahousujen puolesta, ne on ihan parhaat Hkin syksyyn/talveen. Reimalla on kivan malliset (retromallistosta, en muista mallin nimeä mutta jemmasta löytyy seuraava koko). Voi sit säädellä lämpöä sillä että onko toppatakki vai vk-takki.

  Mutta opettelua on tää koululaisen pukeminen, ainakin vielä odotan kauhulla loskakelejä, voi ihme miten lapsi pysyy ees jotenkin kuivana kun ei oo kuivauskaappeja ja varavaatteita…argh. No, mutta ehkä tähän oppii…

  • krista
   4.9.2019 at 13:50

   Joo tuo Idole/Idea on kyllä kapea malli! Mutta sovittamalla löytyy varmasti joku hyvä, siellä oli tummia/mustia kyllä mun mielestä hyvin!

   Ja kyllä, jaan tuon pukemistuskan. Luulisi, että lapsen kasvaessa helpottaa, mutta ei nyt ihan helpottamiselta tunnu :D Isoin haaste meillä on just se kaman säilytys; päiväkodilla oli lokero, mutta nyt tosiaan ei. Ja laittaako sitten sadevaatteisen lapsen liikkeelle aamulla, jos aamu on aurinkoinen ja iltapäiväksi on luvattu sadekuuro. Tai jos pakkaa vaikka pussukan mukaan, niin a.) se täytyy kantaa b.) se on erittäin suurella todennäköisyydellä iltapäivällä hukassa :D Vaikka kuinka harjoitellaan omista tavaroista huolehtimista, niin kyllä jo nyt ulkotakkia/reppua/kenkiä etsitään iltapäivällä pitkin koulua…

   Meiltä muuten puuttuu koululaisen toppahousut kokonaan (viime vuosina ei tarvittu, ja Suomessa olon kylmin aika meni Ideoilla & pitkällä toppatakilla). Joten kiitos Reiman retromallistovinkistä, tsekkaan! Vai oiskohan se tosiaan vielä ihan toppahaalarin hankinnan paikka tälle koululaisellekin… Hmm.

   • A
    4.9.2019 at 15:18

    Tiksi on näköjään se malli, ja tosiaan viime vuonna oli käytössä ja tälle vuodelle tilasin isomman koon. Just sopivasti lämpöä ja vedenpitävyyttä sellainen plus-miinus nollakeliin (ja villahousujen kanssa pakkasiinkin, nää oli käytössä tosi paljon kun Hkin syys-talvi-kevät keleihin mahtuu paljon -5-+5 kelejä joihin nää on musta just hyvät. Ja kun toppaa ei ole paljon, niin notkeat ja kivat päällä.

    Nää ei oo muuten reilua mitoitusta, viime vuonna oli koko 128cm (124cm pituisellä) ja nafti keväällä, tilasin 140cm kokoisen (OMG!) ja se on nyt 130cm pituutta lähestyvälle ekaluokkalaiselle sopivan kasvunvarainen). Harmi vaan että tähän nää Reiman koot sit tässä mallissa loppuu, meidän ekaluokkalainen käyttää tosiaan Reimalta nyt kokoa 134 ja 140 ja valikoima kutistuu huomattavasti isompiin kokoihin, harmillista kyllä….

 • Iina
  4.9.2019 at 13:36

  Taaperoiden softshell-haalari Mjosa koossa 74 värinä Navy olisi meille tänä syksynä/talvena tarpeellinen! Kun vielä äiti saa päättää mitä laitetaan päälle :)

  • krista
   4.9.2019 at 13:51

   Toi on tosi kiva malli! Mäkin oisin ottanut sen Seelalle, jos ois ollut isompiakin kokoja!

 • Tuan
  4.9.2019 at 13:42

  Softshelltakki ja ulkohousut kelpaa ekaluokkalaiselle hyvin. Sadepäivänä kaivoi repusta sadetakin ja sateenvarjon (aamulla lähti verkkareissa) valitti vaan kotona että olisi saanut olla kurahousutkin mukana kotimatkalla housut kastui. Meillä siis puetaan yhä, mitä äiti eteiseen pakkaa odottamaan.

  Talveksi tarvittaisiin uusi tekninen toppatakki kokoa 122.

  • krista
   4.9.2019 at 14:00

   Joo meillä kans puetaan se, mitä aikuinen laittaa esille – toki välillä neuvotellaan, jos on useampia ”säähän järkeviä” vaihtoehtoja, mutta periaatteessa aikuinen määrittelee säähän sopivat vaihtoehdot.

   Meilläkin muuten on muutamia lasten sateenvarjoja ja lapset niistä periaatteessa tykkää – mutta käytännössä musta tuntuu, että ne sit kastelee enemmän kuin pitää kuivana :D Tai ei ainakaan juurikaan suojaa :D Lisäksi kävely muuttuu niiden kanssa ihan e-t-a-n-a-n-v-a-u-h-d-i-k-s-i, joten meillä sateenvarjon käyttö taitaa olla enemmän sellaista huvitelua/leikkiä kuin oikeasti suojaamista :)

 • Iida
  4.9.2019 at 13:42

  Tänä syksynä oon ensimmäistä kertaa joutunut nöyrtymään kolmosluokkalaisen ulkohousukieltäytyjän edessä, joten flip-farkut olis kyllä ehdoton ratkaisu kouöuöaiden kuivana pysymiseen! Sellaiset siis suoraa mallia ja luultavasti 146cm.

  • krista
   4.9.2019 at 13:52

   Mä oon tosiaan jo monelta kuullut, että tää housukieltäytyminen on aika yleistä isommilla koululaisilla – ja Flipiä just siihen on mulle suositeltu! Joten monistan suosituksen eteenpäin :)

  • Tilia
   5.9.2019 at 11:13

   Ei ole meidänkään kolmosluokkalainen suostunut leggareita enempää vielä pukemaan. Sai synttärilahjaksi oikein hyvät Reiman ulkohousut, muttei todellakaan suostu niitä edes sovittamaan päälle, koska ne ovat harmaat. Yleensä on mennyt yläosasta myös pelkällä t-paidalla kouluun. Yritän huudella, että ota pitkähihainen edes mukaan reppuun. Takit roikkuu eteisessä, joskus ottaa sateenvarjon mukaan. Vermeitä löytyisi joka lähtöön kaikilla vedenpitävyyksillä ja työmatkapyöräilevät vanhemmat ovat kyllä esimerkkiä säänmukaisesta pukeutumisesta näyttäneet vuosikausia, mutta ihan kuuroille korville menee. Olen todennut, että ehkä Siperia opettaa. Partioleirit on ainoita paikkoja, missä kurahousut on kouluikäisillä käytössä. No, ehkä veneilyperheissä tarvitaan myös? Tuo koko- ja väriongelma on täälläkin tuttu, 150-senttisenä on vain ankeita värejä enää olemassa ja mitään kivoja kuoseja ei ole enää ollenkaan. Ja pojillehan ei myydä yhtään mitään kenkiä siinä vaiheessa, kun kengänkoko on 39-42, paitsi naisten lenkkareita.

 • Rouva H
  4.9.2019 at 13:49

  Taaperoiden talvihaalari Gotland, musta 98 pitäisi ostaa talvea ajatellen.

  Reiman Patterit on muuten meidänkin ykköskengät välikauteen.

  • krista
   4.9.2019 at 13:53

   Me vannotaan noiden Patterien nimeen, ne on vaan niii-iiin parhaat. Nyt kahdella lapsella (ja mulla) ollut jostain koosta 24 alkaen kaikki koot, seuraava koko 30 lähtee tänä vuonna käyttöön. Ja tosiaan kun käytän itsekin, niin tiedän, miten mukavat ne on :)

   Toi Gotland oli muuten se testivoittaja!

   • Ribis
    9.9.2019 at 12:50

    Pakko kertoa tähän väliin noista Patter/Wetter kengistä: meillä ollut myös nyt 3 vuotta kaikilla kolmella lapsella näitä kenkiä. Alkuun tykkäsin tosi paljon, mutta nyt alan epäröidä. Meillä on nimittäin nyt kolmet parit (eri vuosilta) alkaneet päästää vettä läpi, ts. vettyvät aivan täysin sellaisiksi painaviksi, ja ulkopinta ei meinaa kuivua millään, vaikka sisäosat saisi ssnomalehtituppojen avulla kuivatettua Ok. Yhdet kengät reklamoin, kun heti uutena alkoivat viime syksynä kastua läpi. Esikoinen käy siis metsäpäiväkotia, ja jalat oli aivan litimärät jokaisen kostean päivän jälkeen. Saatiin sitten Reimalta uudet tilalle, ja ne toimivat hyvin. Nyt pitäisi yhdelle lapselle hankkia uudet gore-kengät samaan metsäpäiväkotiin (ei löydy vielä siskon vanhoja käytettyjä koossa 27), mutta epäröin kovasti, luottaako vielä näihin vai ei.

 • Henna
  4.9.2019 at 13:51

  Samojen kysymysten kanssa painitaan myös täällä, ekaluokkalainen neiti eikä äidillä mitään käryä miten lapsi pitäisi vaatettaa. Ja varsinkin kun neidin ja minun mielipiteet vaatteista poikkeaa toisistaan aivan täysin ja neiti on ”hivenen” voimakas tahtoinen persoona oman tyylinsä suhteen.
  Ehkä tärkein asia vaatehankinnoissa olisi hommata hyvät vedenpitävät kengät. Millään muulla ei (äidin mielestä) ole väliä, kunhan vaan ovat hyvät pitää jalassa ja jalat pysyvät kuivina/lämpiminä.

  • krista
   4.9.2019 at 13:55

   Yksi sana: Patter :) Ne on vaan niin hyvät! Ja meidän lapset pitää niitä tosi mielellään.

 • Kaisa
  4.9.2019 at 13:56

  Joo, tiedän tuskan koululaisen vaatehommista! Mulla on nyt tokaluokkalainen ja yhä vaan pähkitään :D Me ratkaistiin tää kura/sadevaateasia niin, että lapsella on on kunnon vettäpitävät välikausitakki ja -housut. Ja kotona vähän vaihtohousuja, ne ekat rapaantuu välillä pesukonekuntoon koulupäivän aikana.. Ja jos on ollut ihan kaatosade, niin sit on laitettu vielä päälle perus vannhanajan sadetakki. Kenkinä on ollut hyvät just jotkut gore-tex-tyyppiset ja pahimmilla sateilla kumpparit. Mun innovaatio ekaluokan aikana oli lisäksi kevyttoppatakki. Kun ei ihan ollut vielä pakkaset ja välikausitakin alle olisi pitänyt pukea fleece, poika ei sitä muistanut/jaksanut laittaa kun oli kiire välitunnille. Nillä keleillä sitten se kevyttoppis oli tosi kätevä!

  Jos voitto osuisi kohdalle, tarve olisi välikausihanskoille tai toppahanskoille!

  • krista
   4.9.2019 at 14:06

   Mä luulen, että meilläkin nuo softshellit on ne ei-täysin-kaatosateen parhaat varusteet kouluaiselle! Vaihtohousuja meillä ei varsinaisesti ole, mutta toisaalta sitten on pienemmät koot vielä tuossa, eli ne saa käydä vaikka varahousuista :)

   Minkä alaosan kanssa teillä käytetään sitä kevyttoppista? Menisikö ihan tuolleen farkut&kevyttoppis sellaiseen kuivaan mutta kirpsakkaan syysilmaan? Espanjassahan niitä kevyttoppiksia käytetään tosi paljon, meillä ei ole aikaisemmin ollut mutta usein koululaisilla näyttää olevan!

   • Kaisa
    5.9.2019 at 12:48

    Meillä se kevyttoppis on ollut ihan kuorihousujen kaverina. Silloin kun ei enää pelkällä ohuella takilla tarkene ja olis tarve välikerrokselle. Niin on sitten heittänyt päälleen sen kevyttoppiksen ja kuorihousut, niin mun ei oo tarvinnut ihmetellä kadonnutta välikerroksen fleecepaitaa ;)

    • krista
     5.9.2019 at 14:06

     Hei kiitos tästä! Tällainen combo vois toimia meilläkin!

 • Tiia
  4.9.2019 at 14:02

  Patterit ja Wetterit kerittiin jo hankkia lapsille, mutta eskarilainen tarvisi vielä softshell-takki vandran rasberry pinkkinä (tai purplena) koossa 116. :) Tämä on meidän eka vuosi, että kukaan lapsi on ”hoidossa kodin ulkopuolella” ja jo tämä varustelu tuntuu vielä haasteelliselta😅

  • krista
   4.9.2019 at 14:21

   Hyvät hankinnat! Ja tuo Vanrdan on hyvä myös – me otetaan rutinoituneesti aina Vantti, mutta Vanrdan on myös yhtä hyvä!

 • Suvi
  4.9.2019 at 14:04

  Talvitakki olisi ekaluokkalaisen ensi talven hankintalistalla, eli Serkku kokoa 134 ja väritoiveena Dark berry 🤞

  • krista
   4.9.2019 at 14:22

   Oi vau tuo olikin mulle uusi malli, kurkistin sen! Silvalla on se pimeässä hohtava talvitakki (Silda) viime vuodelta, mutta jos ei ois, niin tuo Serkkukin näyttää tosi hyvältä!

 • Emmi
  4.9.2019 at 14:05

  Välikausivaatteet hankittu joten toppapuku etsinnässä. Stavanger mustana koko 104.

  Ja siis mä taas liputan gore tex vaatteiden perään. Ei meillä oo kuravaatteita ollenkaan vaan vedenpitävä haalari/takki&housut, hanskat ja kengät. Joten joku päivä, kun koulu alkaa saavat he pukeutua sinne edelleen samoihin vedenpitäviin kamoihin.

  • krista
   4.9.2019 at 14:26

   Tää Stavanger myös voitti jonkun testin!

   Joo kyllä, mähän hei kans itse asiassa (heh palautuu pätkien mieleen) kirjoitin tuosta, että tarvitseeko kuravaatteita ollenkaan, täällä: https://www.puutalobaby.fi/sadevaatteet-vai-reimatec/ Tähän asti meillä on ollut päiväkotikäytössä kyllä kurikset (ihan jo ravalta suojaamassa) ja nyt tuo sadetakki koululaiselle, mutta moneen tarkoitukseen tosiaan nykyinen tekninen vaatetus ihan pystyy korvaamaan jo sadevaatteet!

 • Pinkku
  4.9.2019 at 14:06

  Meillä ulkovaatekatseet on jo talvessa ja ostoslistalla on koon 110cm toppahaalari. Reiman valikoimasta se olisi Stavanger, värinä cinnamon brown, navy tai khaki green.

  • krista
   4.9.2019 at 14:27

   Toi cinnamon brown on muuten ihan tosi-tosi hieno väri jotenkin mun mielestä!

 • Ulla
  4.9.2019 at 14:07

  Meillä on nuorempi jo viidennellä ja edelleen laittaa sadesäällä Reiman vettäpitävän takin päälle. Meillä on ollut ekaluokasta saakka mieluinen Reiman vettäpitävä takki. Housut ovat olleet ongelmallisemmat. Tyttö tykkäisi henkselimallisista kevyistä ja vettäpitävistä. En ole enää 152 cm koossa löytänyt sopivia. Ostin Noname it urheiluhousut, jotka ovat mukavat päällä. Eivät tietysti pidä 100% vettä. Mutta monet vettäpitävät valuvat vyötäröstä ja ovat epämukavia päällä tai sitten lahkeissa ei ole kummareita vaan ne valuvat suorina maahan asti. Kenkinä on käytetty goretexiä vesikelillä.
  Kuravaatteiden ja kumppareiden käyttö lopetettiin eskarin jälkeen. Koulumatkaa on noin 2 kilometriä ja sen kulkemiseen kelillä kun kelillä on haluttu hankkia kunnon varusteet, joissa lapsi haluaa liikkua. Kuravaatteet eivät kuuluneet siihen osastoon, joten en ole edes yrittänyt. Onneksi Reiman vaatteet ovat pitäneet hyvin vettä!
  Talvella tyttö on pitänyt Reimatecin haalaria. Nopea pukea päälle. Aika moni näytti pitävän haalaria vielä nelosenkin talvena. Ensi talveksi en enää hanki. Mutta meillä tosiaan on tämä koulumatka kuljettavana aina pyörällä tai jalan 2 km suuntaansa. Kyllä siinä lapsi mielellään pukee oikeat varusteet, vaikka ei olisi aamulla vahtimassakaan.
  Tarvetta olisi vedenpitäville välikausihousuille koossa 152 cm, jos arpa suosii.

  • krista
   4.9.2019 at 14:30

   Hmmm oiskohan meilläkin sit KUITENKIN vielä toppahaalarin paikka ensi talvena… Täytyy varmaan pitää vielä mieli avoinna tän suhteen! Toppatakki & Idole-housut oli siis viime talvena, mutta me oltiin kylmin aika pois. Joten nyt on joko toppahousujen hankinta (uskon, että takki on edelleen sopiva) tai sitten koko puvun…

   Mikä teillä muuten on se teidän vakkarimalli? Tuo on muuten tosi kiva, kun löytyy mieleinen malli, niin sit vaan voi ostaa seuraavan koon samaa. Jotenkin helpottaa huomattavasti, niin ei joka kaudelle tarvitse pähkäillä eriksee :D

   • Tilia
    5.9.2019 at 11:17

    Meillä esikoinen piti toppahaalaria koulussa niin kauan kuin kokoja riitti – oli niin paljon nopeampi pukea ja ehti leikkiä välkällä enemmän.

 • Katrj
  4.9.2019 at 14:18

  Voi että! Kyll juuri aamulla kakkosluokkalaisen kanssa sai tahia sadevaatteita. Muttanuo farkuthan olis aivan mahtavat. Kuitenkin suurin tarve ois tytölle kunnon talvitakki. Koko 134. Mallilla ei niin väliä. Keltaisena vaikka sisarus tai joku muu samantyylinen. Menee sitten pikkuveljelle myös myöhemmin!

  • krista
   4.9.2019 at 14:32

   Reimalla on muuten IHANAT keltaiset! Katsoin tuota Serkkua aikaisemmin, ja nyt kun huomasin Sisaruksen, niin sehän on jopa vielä hienompi :D Se näyttäis vähän kapeammalta eli ois meille just hyvä kans…

 • Päivi
  4.9.2019 at 14:21

  Mustat välikausihousut tulisi tarpeeseen meidän eskarilaiselle, saa muutamat kaudessa hajotettua.

  • krista
   4.9.2019 at 14:34

   Onks teillä tällaista ”polvisuojia tarvitaan” -kulutusosastoa? :) Meillä ihme kyllä pysyy ehjinä kaksi käyttäjää, mutta eivät ehkä niin paljon konttaile tuolla, vai onkohan tsägää vaan… Toisaalta leggarit kyllä menee rei’ille pienemmällä, paikkailen monta kertaa viikossa :D

 • Sini
  4.9.2019 at 14:39

  Flip-farkut kiinnostaisi meitä erityisesti, kolmosluokkalainen on jo hyvin tarkka vaatteidensa ulkonäöstä. 5v ja 7v kuluttaa myös housujen polvia ihan kiitettävästi, joten voisi kyllä oikeastaan sanoa että ihan kaikki housut kiinnostaa 🤣

  • krista
   4.9.2019 at 14:44

   Tuo Flip on kyllä hyvä keksintö! Ja toki siellä on muutama muukin tällainen tekninen farkkumalli, mutta meillä siis just tämä kapea Flip :)

 • Anna
  4.9.2019 at 14:44

  Syksyn sadevaatteet ehdittiin jo ostaa. Yleensä ollaan suosittu Reimaa, mutta koska Celaviilla on huomattavasti taipuisammat ja paremmat kumpparit niin lähdettiin hakemaan niitä ja huomattiin miten ihania sadeasuja heillä on. Tilattiin sitten koko setit ihan kumppareista sadehattuihin (joiden tarpeellisuutta myös vähän epäröin, mutta olivat niin söpöt ja sai settinä hanskojen kanssa). Käytännön kestävyydestä ei ole tietoa.
  Reiman talvihaalarit taas on siitä kivoja että kiristysvyötärön ja kiristettyjen lahkeen- ja hihansuiden takia ei haittaa vaikka ostaa vähän ison. Näin ollaan saatu sama talvihaalari menemään aina puolitoista-kaksi kautta. Isommalle lapselle on siis vanhastaan viimetalvinen toppahaalari ja pienemmälle odottaa esikoiselta pieneksi jäänyt Reiman talvihaalari.
  MUTTA kuopuksen välikausihaalari on jäänyt pieneksi ja kun ovat ihan eri vuodenaikaan syntyneet niin eipäs olekaan esikoiselta jäänyttä välikausihaalaria enää sopivaa kokoa. Eli taaperoiden kevyttoppa Marte mid olisi meille nyt aika passeli hankinta. Sitten taistelen mielessäni värivaihtoehtojen välillä. Tiedän että tuolle lapselle sopii todella hyvin violetti ja sen eri sävyt, mutta minä taas rakastan keltaista. Ehkä lähdetään siitä että violetti todella näyttää kyseisen lapsen päällä ihan tosi hyvältä (minä olen liian kalpea sitä itse käyttämään) JA violetissa eivät kaikki kulumat ja tahrat näy heti samalla tavalla kuin keltaisessa joka oikein korostaa kaikkea likaa ja rapaa. Eli väri olisi deep purple. Eli tämä haalari https://www.reima.com/fi/Autumn/Taaperoiden-kevyttoppahaalari-Marte-Mid/p/510296-4960

 • Nni.
  4.9.2019 at 14:48

  Märän ja loskan kärsivät Kengät meillä tarvittaisiin talveksi.

 • 1 2 3 7