Mitä ulkoiluvaatteita koululainen tarvitsee? (sisältää arvonnan!)

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Reiman kanssa.

Neljän päiväkotivuoden jälkeen mulla on sellainen kuvitelma, että halitsen leikki-ikäisen ulkovarustepelin vaikka unissani. Ja koska meidän perheessä jumitutaan luotetaan parhaiksi todettuihin lempparituotteisiin, on systeemin hallinta ollut viime vuosina aika helppoa: Ovatko edellisen vuoden Vantti-takit ja Idea-housut vielä sopivia? Tarvitaanko seuraava koko Patter-kengistä? Löytyykö kaikille Askare-hanskoille pari?

Viskarin tämänhetkinen syyslook. Kengät (Passo) ja tekniset farkut (Flip) on uudet.

Mutta eipäs nyt kuvitella, että homma on (Askare-)hanskassa ikuisesti. Tämä paljon puhuttu koulun alku nimittäin. Se herättää pitkän listan ulkovaatekysymyksiä, joista kaikkiin mulla ei ole vieläkään vastausta.

Mitä ulkovarusteita koululainen tarvitsee? Miten koululaisen varusteet eroavat päiväkotilaisen varusteista? Käyttääkö KUKAAN koulussa enää kuriksia? Ja siellähän KASTUU, jos ei ole sadevaatteita – iltapäiväkerhossa kun ulkoillaan kuulemma säällä kuin säällä. Missä niitä varusteita säilytetään koulupäivän aikana? Pitääkö ne kaikki ängetä reppuun? Märät sadevaatteetkin? Mitä jos aamulla on kumisaapaskeli ja iltapäivällä tarvitsisi tennareita? 

Aaaaaaargh. En tiedä. Kertokaa, jos tiedätte! Tietysti eri kouluissa on erilaisia käytäntöjäkin…

Ensimmäinen hc-sadeaamu osoitti, että eivät tiedä kaikki muutkaan.

Meidän koululainen laittoi sinä aamuna yläosaksi pitkän Reiman sadetakin, josta hän tykkää kovasti. Koulusta saadun keltanokkalippiksen lapsi halusi myös päähän. Alaosaan ei laitettu sadevaatetta, vaan nuo meillä jo monta vuotta käytetyt Reiman Idea-housut, jotka hylkivät vettä (saumoja ei ole kuitenkaan teipattu eli näillä ei voi istua lätäkössä). Ja jalkaan Patter-kengät, jotka ovat meidän kostean sään luottokengät. Sääennuste kun lupaili, että vain aamulla sataa ja iltapäivällä on lämmin. Ei sitten tarvitse olla koko iltapäivää kumppareissa. Itsekin laitoin Reiman Wetterit jalkaan.

Hyvähyvä, hykertelin sisäisesti – hyvät valinnat.

Koulun pihalla sitten katselin kauhulla saapuvia lapsia: etenkin vähän isommat koululaiset olivat kouluun tulessaan aivan täysin ja totaalisen uitettukoiraläpimärkiä. Leggarit, huppari ja pikkukesätennarit – ja vettä tuli siinä vaiheessa aamua tosiaan ihan taivaan täydeltä.

Whaaaat? Lapsikullat, muruset! Missä teidän sadevaatteet on?

Veikkaan, että varmasti tosi monella oli  kyse vaan säätilan virhearvioinnista – tai jos vaikka koululainen on lähtenyt kotoa itsekseen aamulla, hän ei ollut ehkä hoksannut laittaa ihan säähän sopivia vaatteita.

Mutta kotiin palatessa kävelin sitten vielä päiväkodin ohi, jolloin näin jotenkin ihan konkreettisesti, miten valtava on ero päiväkotilaisen ja koululaisen pukeutumisessa. Päiväkodin pihalla joka ikinen pikku taapertaja oli iloisena kuralätäköissä polskuttelemassa toinen toistaan iloisenkirjavammassa kurapuku-lookissa; aivan jokaisella oli kunnon varustearsenaali päällä ja hauskaa näytti olevan.

Kun taas koululaiset – mahdollisesti vain vuotta tai paria vanhemmat – koulun pihalla ilman edes ulkotakkia, ihan uitettuinapikkukoirina.

Päiväkotilaisista sadevarusteltuja: 100 %
Koululaisista sadevarusteltuja: 10 %

Ehkä tähän voi vaikuttaa vain tiettyyn ikään asti, mutta täten päätin, että me yritetään tehdä kyllä tässä(kin) parhaamme. Meidän perheessä puhutaan säänmukaisen ja järkevän pukeutumisen puolesta lapsille niin pitkään kuin ikinä mahdollista. Ja aikuisten esimerkillä toki myös! Nätisti ja oman tyylitajun mukaan saa pukeutua (se voi olla hyvinkin tärkeää isommille lapsille!), mutta valitaan sitten teknisistä ja säätilan mukaan järkevistä ulkovarusteista sellaiset, jotka yhtä aikaa ovat koululaisen maun mukaisia että säähän sopivia!

Esimerkiksi jos ei halua, ei ole välttämättä pakko laittaa kuriksia jalkaan – KUNHAN laittaa jalkaansa nuo vettä hylkivät Ideat (tai nuo meille uudet Reiman tekniset Flip-farkut). Eikä välttämättä tarvitse kumisaappaita, jos ei ihan kadut lainehdi – KUNHAN laittaa jalkaansa Reiman Patterit. Ja niin edelleen.

Enkä tosiaan vieläkään tiedä, miten hoituu koulussa sitten sadevarusteiden sun muiden säilytys. Ehkä ei mitenkään. Veikkaan, että aika moni hanska menee hukkaan ensimmäisen talven aikana… Voi olisipa koulussakin lapsille omat lokerot!

Päiväkotilaisen pukeutumiseen verrattuna mä arvelen (en siis vielä tiedä!), että meidän koululainen EI tarvitse tulevana syksynä ja talvena enää näitä:

 • seuraavan koon kurishousuja – vai tarvitseeko, mitä luulette?
 • kurahanskoja
 • sadehattua (sen käyttö muutenkin ollut tosi vähäistä, kun sadetakkien huput on niin hyviä)
 • välikausi/toppahaalaria (vaan kaksiosaiset vaatteet; toisaalta viime vuoden haalari mahtunee tarvittaessa edelleen)

Kaikista näistä kyllä löytyy vielä viime vuoden vaatekappaleet, joita voi tarvittaessa vielä käyttää – mutta luultavasti seuraavaa kokoa ei tarvitse enää hankkia.

Näiden sijaan uskon, että vettä pitävillä ulkohousuilla ja Patter-kengillä on iso osuus pukeutumisessa tänä syksynä. Ja pitkää sadetakkia varmasti käytetään paljon.

Oletteko samalla linjalla? Puetaanko teidän koululaiset vielä sään mukaan, vai oletteko jo luovuttaneet ja annatte kastua…? Mitä luulette, kuinka pitkään tähän voi vanhempi vaikuttaa?

Meille tosiaan ihan uutena juttuna meidän molemmat tytöt saivat nyt ensimmäiset Reiman Flip-farkkunsa. (koululaiselle olisi näköjään voinut olla kokoa pienemmät; nooh, mä itsekin olen aina käyttänyt farkkuni käännetyin lahkein) Hain ne tällä viikolla Redin Reiman myymälästä – eka kertaa kävin siellä! Ja oli kyllä tosi kiva myymälä ja superihana ja osaava henkilökunta, KIITOS!

Mutta tosiaan nämä Flip-farkut: näistä Reiman teknisistä farkuista olen siis jo aiemmin kuullut paljon kehuja etenkin isompien koululaisen vanhemmilta!

Farkut eivät ole siis mitkään tavisfarkut, vaan niissä on vettä ja likaa hylkivä käsittely. Lisäksi nämä ovat lämpimämmät kuin tavalliset farkut, eli niissä on Thermolite®-materiaali lämmittämässä ja siirtämässä kosteutta pois iholta.

Olen ymmärtänyt, että jossain iässä erillisten ulkohousujen käyttö saattaa olla lapsille THE pukemisriitelyn aihe. Meillä menee (onneksi!) nuo Ideat jalkaan ilomielin. Mutta sellaiselle ”en TODELLAKAAN laita ulkohousuja” -protestoijalle nämä tekniset farkut ovat kuulemma olleet huippuratkaisu!

Eli etenkin jos on ulkohousuprotestoijia perheessä, niin iso suositus noille! Nämä eivät siis kastu läpi samalla tavalla kuin tavalliset farkut.

…ja jos on muitakin hoikkien lasten vanhempia kuulolla, niin tää on varmaan teillä yhtä tärkeää kuin meillä: Flip-farkuissa on kiristettävä kuminauhasysteemi vyötäröllä, molemmin puolin. Ja malli on (kuten Ideakin) muutenkin kapea! Eli pysyy meidänkin superhoikan lapsen päällä.

Takiksi meidän koululainen ha-lu-si tuon Reiman Birger-merkkisen pusakan. Se on ollut hänellä nyt tosi pitkään toiveena.

Hänen mielestään tämä on Jo Jo Siwan tyyppinen takki – eli cuulein kaikista, luonnollisesti. Tuossa takissa on itse asiassa sellainenkin hyvä puoli (sen cuuliuden lisäksi siis), että sitä voi myöhemmin käyttää välikerroksena myös paksumman takin alla. Se on siis sellaista pehmoista materiaalia. Näppärästi suunniteltu!

Ja sitten kohti arvontaa!

Brändilähettiläänä toimimisen myötä sain siis Reimalta blogiin arvottavaa, jee! Ja koska mä uskon tarpeeseen hankkimiseen, mä haluan kysyä teiltä: mikä Reiman lasten ulkoiluvaatteen tarve teillä on ajankohtainen  tulevana syksynä tai talvena talvena? Mitä just nyt pitäisi hankkia?

Ja kaikkien 11.9.2019 klo 16 mennessä kommentoineiden kesken arvon yhden voittajan, joka voittaa tämän itse valitsemansa tuotteen. Kerro siis jo kommentissasi teille toivotun ja tarvitun Reiman vaatteen malli, väri ja kokotoive!

Reiman verkkokauppaan pääsee täältä, ja syksyn uutuudet näkee täältä.

Sellainen varaus tietty sitten, että jos kyseinen tuote pääsisi loppumaan nettikaupasta, niin sitten jotain korvaavaa tilalle :) Minä teen arvonnan heti arvonta-ajan päätyttyä, kontaktoin voittajan ja toimitan voittajan tiedot Reimalle.

Mikä Reiman tuote teillä on siis juuri nyt hankintalistallla? Huikatkaa alle, ja peukut pystyssä odottamaan, kuka voittaa valitsemansa tuotteen!

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Reiman kanssa.
Toimin Reiman brändilähettiläänä 2019.

7

You Might Also Like

 • Liina
  4.9.2019 at 14:58

  Violetti Stavanger-talvihaalari koossa 122 cm

 • Leena
  4.9.2019 at 15:03

  Toi liila kevyttoppahaalari tulis tytölle tarpeeseen koossa 86! Olis loistava nollakeleille, joita yleensä riittää.

 • Riina
  4.9.2019 at 15:06

  Meidän tokaluokkalainen poika suostuu kyllä onneksi laittamaan sadetakin kouluun päälleen ja tarvittaessa housutkin, koska hän on innokas ”työmiäs” ja hänelle on hommattu sellaset ”työmiäs”-henkiset sadevermeet joissa on sellasta neonkeltasta ja mustaa sekä hyvät heijastimet! :D Myös kumpparit kelpaa edelleen. Meillä on ippe-kerhossa mahdollisuus säilyttää varavaatepussukkaa ja sieltä löytyykin toinen sadevaatesetti sekä vaihtosukat jos ne on päässyt kastumaan! Ihana systeemi kyllä!
  Jos arpaonni osuis kohdalla olisi toiveissa Martti 2in1 untuvatakki sinisenä koossa 134 cm.

 • Lilli
  4.9.2019 at 15:07

  Meillä olisi tarve kosteuden kestäville vk-kengille. Siispä cranberry pinkit Patterit koossa 24 tai 25. Hankalaa kun eri merkkien kokomitoitus vaihtelee tosi paljon.

 • Kati
  4.9.2019 at 15:26

  Ihanat syysvaatteet Silvalla! Omat lapset eivät ole vielä koululaisia, mutta jotenkin sitä jo mieltää koululaiset muka sen verran isommiksi, etten enää kuravaatteita lapselle laittaisi. Nuo Reiman vaatteet on siihen kyllä tosi hyviä. Itselläkin pitäisi olla jotkut järkevät housut sadeilmoille.

  Jos voittaisin (en ikinä kyllä valitettavasti voita mistään mitään :D) niin valitsisin vauvojen untuvahaalarin Virkaten. Vauva on nyt ehkä 65cm pitkä ja vähän kokojen välissä, saattaisin joutua käymään Redissä sovittelemassa onko 62/68 vai 74/80 parempi.

 • Riikka
  4.9.2019 at 15:36

  Meillä mennään koululaisen kanssa vähän niinkuin teilläkin: sään mukaan, mutta tyyli saa näkyä ja kuriksia/sadetakkia/kumppareitta ei ole pakko käyttää, kunhan pukee tilalle jotain muuta vedenpitävää/vettä hylkivää jne.

  Tarvetta on tällä hetkellä lähinnä koululaiselle siisti takki koulukäyttöön. Täällä Länsi-Saksassa ei vielä ole takkikelit, mutta kohta nekin yllättää…
  Lasten soft-shell takki Vantti koossa 128cm ja värinä Deep purple toimisi varmasti hyvin koulutakkina Keski-Euroopan syksyssä ja pitäisi koululaisen kuivana ja tuulelta suojassa.

 • Riikka
  4.9.2019 at 15:42

  Talvihaalari! Reiman musta Sevetti koossa 92 menisi varmasti parivuotiaalle hyvin, sillä Reimalla taitaa olla aika reilut koot.

 • Sade
  4.9.2019 at 15:45

  Taas tämä aika vuodesta kun minun aivoni surisevat kaikesta pukeutumiseen liittyvästä metatyöstä. No listalla olisi nyt ensi hätään hyväksi todettu Stavanger toppahaalari koossa 104, Navy. Kangas on niin kestävä, että tämä säilyy pikkuveljelle priimakuntoisena, vaikka hintava hankinta onkin.

 • Mimmis
  4.9.2019 at 15:52

  Meillä on tarve lasketteluhousuille eli topahousuille, mustana ja koossa 146(-152).Meidän nelosluokkalainen veti tänäänkin ulkohousut ja sadetakin päälle aamulla kun satoi. Kuriksia ei sentään oo enää käytetty vuosiin. Meillä se lasten pukeutumiseen vaikuttamisen raja on näyttänyt kulkevan ala- ja yläkoulun välissä. Teinnin en pysty enää vaikuttamaan. Tai ostamalla varusteira kyllä, mutta esim. viimeiset ostetut kuorihousut ei menneet päälle kertaakaan. Ei hyvällä eikä pahalla. Joten tällä hetkellä teineillä ei edes ole sopivia ulkohousuja. Karua mutta totta.

 • Maria
  4.9.2019 at 15:58

  Ekaluokkalaisen ulkohousujen vihaajan äiti täällä hei! Noi vettähylkivät farkut tulisivat niin tarpeeseen koossa 122cm.

  Takkina sadekelillä meillä on nyt Molon kuoritakki, ekaluokkalaisen mielestä kuriksia ei voi käyttää enää koulussa. Oonkin sanonut että kuorivaatteet on sadevaatteet, ei kuravaatteet. Sillä on ollut yllättävän suuri merkitys 😄

  Kumpparit hyväksyy jos vettä tulee kuin saavista, kostealla ja tihkussa laittaa Hummelin vedenpitävät varsilenkkarit jotka on mieleiset.

 • Tia
  4.9.2019 at 16:02

  Meiän vauva lähti liikkeelle! En kestä ♥️ Vedenkestävä toppapuku olis ostolistalla niin viittii laskea uloskin vipeltämään 😊 Marte Mid taaperoiden kevyttoppahaalari olis ominaisuuksiltaan juuri passeli! Jompikumpi 80 tai 86, riippuen mitotuksesta.. ja keltanen tois vähän väriä talven keskelle!

 • Julluuuuu
  4.9.2019 at 16:02

  Keltaiset Patter-kengät koossa 22

 • Anna x
  4.9.2019 at 16:03

  Meille tarvittais Wetter wash poikaväri, ehkä 33-34? Tai pienemmälle vastaava kokoa 26-27.

 • Laura W
  4.9.2019 at 16:22

  Meillä kaksi luontopäiväkotilaista, ja jää todella nähtäväksi millainen muutos on vuoden päästä kun esikoinen menee kouluun… Nyt kun on päivänselvää että säällä kuin säällä ollaan metsässä ja kaikki vaatteet valitaan vain ja ainoastaan sään ja luonnon ehdoilla, että niillä voi touhuta siellä luonnossa ihan mitä tahansa! Esikoinen-eskarilainen kaipaisi kipeästi viileneviin säihin laadukkaan takin, joten jos sattuisi arvontaonni kohdalle niin valinta olisi 3in1 välikausitakki Brisk, oranssi väriltään ja kokoa 122. Reima on meillekin luottomerkki näissä lasten ulkovaatetarpeissa, kenkiä myöten. Kestävää ja laadukasta!

 • Kiia
  4.9.2019 at 16:45

  Deep purplet Wetter Washit koossa 32 ❤️

 • Mii
  4.9.2019 at 17:12

  Meillä kans ekaluokkalainen ja en tiedä et mitä kuuluu pukea :D päiväkodissa mä aina katselen muita lapsia et millon ne vaihtaa kausivaatteita ni mennään mekin sen mukaan.
  Koska pieni koululainen joutuu yksin koulumatkaansa kulkemaan niin talveksi valitsisin Heijastavan silda-takin. Heijastimia ei koskaan voi olla liikaa.

 • Susanna
  4.9.2019 at 17:17

  Mielenkiinnolla luen keskustelua. Meillä vasta eskari mutta vähän jo odotan, että vuoden päästä vaatevalikoimaa voinee keventää ja esim kuriksista luopua.
  Talvitakille olis tarvetta esim oranssi Ore 134cm.

 • Tuisku
  4.9.2019 at 17:20

  Flip farkut, denim väri ja koko varmaan 128. Vaikka monet Reiman jutut on tuttuja, on tämä uusi tuttavuus. Nyt on koululainen pääasiassa verkkareissa ulkona, mutta onneksi äiti on samassa koulussa töissä ja käy sateella muistuttamassa ennen iltapäiväkerhon ulkoilua, että ulkovaatteet päälle. Muuten ei mene, koska ei muutkaan vaihda.
  Eli samanlaisia havaintoja. Pienet koululaiset lähti retkelle maatilalle sateella. Yhdellä oli kumpparit ja ulkohousut+takki. Muilla lenkkarit, monilla ei edes takkia. Mitä ihmettä?

 • Eliana
  4.9.2019 at 17:24

  Flip-farkut kuulostavat todella käytännöllisiltä syyshousuilta. Valitsisin ne.

 • Nor
  4.9.2019 at 17:25

  Huh, onneksi ei tarvitse vielä miettiä koululaisen varusteita!

  Meillä olisi eniten tarvetta kunnon toppahaalarille, joten otettais Gotland-haalari koossa 92 ja värinä Vintage gold.

 • 1 2 3 4 7