Maalinkuivumisminilomalle – ideoita?

Eilen (ehkä – päivät menee sekaisin) me tajuttiin, että hei sitten kun koko eteinen ja portaikko on maalattu, meillä on 1-2 päivän ajan ohjelmassa vain maalin kuivumista! Koska eihän sinne nyt kannata mennä mutaisilla tuplavaunuilla ajelemaan edestakaisin maalaustuoreella lattialla.

Tilannehan siis ihan vaatii minilomaa – maalinkuivausminilomaa!

Tuolla ne nukkuu sateessa.

Sit lyökin ihan tyhjää – minne?

Eli ihan siis vaan 1-2 päiväksi yöksi johonkin, jossa ois lapsille jotain kivaa. Johonkin lähelle, tyyliin max. tunnin ajomatkan päähän Helsingistä. Ja silleen, että vois mennä lyhyellä varoitusajalla (tyyliin huomenna) ja suht pienellä kustannuksella…

Ideoita?

Mun väsyneeseen päähän tulee nyt lähikohteista vaan Porvoo (oisko siellä jotain kivaa tekemistä lapsille?) ja Flamingo (kiva varmaan sadesäällä, mutta mitä jos ei sadakaan).

Porvoo ja Flamingo. Porvoo ja Flamingo. Porvoo ja Flamingo. Onko maailmassa muita paikkoja kuin Porvoo ja Flamingo?

Laivalle ollaan lähdössä ens viikolla (voi hitsi kun se ois osunut tähän maalikuivumishommaan, mutta ei osattu ennakoida), joten ei nyt just ehkä Tallinnaan eikä Tukholmaan… Pärnusta on haaveiltu ystäväperheen kanssa, mutta sitten todettiin, että se tulisi yhtä kalliksi kuin joku Kanarian-loma. Muutenkin siis ehkä nyt kotimaa, kun ens viikolla mennään siis sinne Tukholmaan. Porvoo ja Flamingo. Porvoo ja Flamingo.

Öööö ehkä Flamingo?

 

You Might Also Like

 • jermia
  24.6.2015 at 16:01

  Aina on myös Tampere ;)

  • Kristaliina
   24.6.2015 at 16:10

   Se olikin muuten heti kolmosvaihtoehto – Särkänniemi, ja kavereitakin siellä asuu :) …mutta en tiedä, onko kuitenkin tähän hätään liian ”kaukana” ja siellä ehkä haluais sit olla pidempäänkin. Nythän meillä on tyyliin se tilanne, että ei enää yksiäkään vaihtovaatteita. Eikä sieltä maalituoreen lattian takaa pääse enää hakemaan. Huoh :)

   • jermia
    24.6.2015 at 16:17

    Se voi kyllä olla, että Tampereella on liikaa nähtävää vain päiväksi pariksi. Itse kävin juuri puolitoista vuotiaan kummityttöni kanssa Särkänniemessä ja oli aivan mahtava päivä :) Pienillekin sopivia laitteita ja Koiramäki eläimineen sai pienen tytön aivan innostumaan :D

    • Kristaliina
     24.6.2015 at 16:21

     Siellä ois kyllä kiva käydä vielä tänä kesänä! Ja ihan jopa puhtaiden vaihtovaatteiden kanssa :)

     • teija r (Ei varmistettu)
      24.6.2015 at 20:06

      Mulla on hyvä pieni pesukone niin että Tampereelle voi tulla likastenkin kanssa :)

   • Piipo79
    24.6.2015 at 18:54

    Meillä neiti ei edes kaipaa Särkänniemeä. Pikku Kakkosen puisto ja vieressä oleva vohvelikahvila on riittävä aktiviteetti!

 • Katsq
  24.6.2015 at 16:43

  Riihimäellä olisi satupiha, ehkä siellä voisi käydä. Säiden toki täytyy olla hyvät. (http://aarniwalkeansatupiha.com/index.php)

  • Kristaliina
   24.6.2015 at 16:46

   Oi miten kivalta näyttää, kiitos vinkistä!

   • Katsq
    24.6.2015 at 16:55

    Sisko sitä joskus mainosti yritti saada mukaan, mutta silloin ei tullut lähdettyä. En tiedä kävivätkö sitten vielä testaamassa paikkaa. 

  • Jodelie
   24.6.2015 at 17:46

   Oi, se on ihana! Muistan lapsuudesta… :)

 • Anskuliini
  24.6.2015 at 16:55

  Mites Turku/Naantali(Muumimaailma)? Ne nyt toki ovat vähän kauempana Helsingistä, mutta noh, Muumit! <3

  • Kristaliina
   24.6.2015 at 18:16

   No sielläkin olisi kiva käydä! Mutta joo sinnekin varmasti tarvitsisi useamman päivän ja vaihtovaatteet… Olisi kyllä tämän kesän aikana kiva käydä! 

   • Taitai (Ei varmistettu)
    24.6.2015 at 18:57

    Naantalia ja muumeja olin minäkin tulossa ehdottamaan. Juuri tulimme sieltä juhannusreissulta ja oli kyllä kivaa! Meillä kävi tuuri ja muumipäivänä oli just sopiva sää ja niinpä se kyllä pääsi yllättämään ihan positiivisesti. Oli hauska seurata miten meidän Seelan ikäinen kuopuskin oli ihan pähkinöinä niistä hahmoista saati nyt 2,5vee esikoinen. Kyllähän tollaseenkin reissuun saa rahaa palamaan, mutta tuntui siinä saavan vastinettakin, oli teatteria ja leikkihetkiä ja tietty sitä jatkuvaa muumien halailua :) Niin ja ranneke on ilmeisesti kahdelle päivälle et jos ei kaikkea ehdi kerralla katsoa :D

    Täytyy suositella myös Hotel Paloa majoittumiseen, yövyttiin siellä 3 yötä. Kiva pieni bed&amp;breakfast-tyyppinen hotelli ihan lähellä keskustaa, muttei kuitenkaan niin rannassa että pitäis kaivohuoneen bileitä kuunnella ;)

 • Juttatatti
  24.6.2015 at 16:59

  Turussa ois keskiaikamarkkinat nyt!

 • Tiia - Littlebigthings (Ei varmistettu)
  24.6.2015 at 16:59

  Melkein peräkkäin postasitte niin bongasin sulle tän: http://pihinnaisenelamaa.blogspot.fi/2015/06/10-kivaa-ilmaiskohdetta-lap

  • Kristaliina
   24.6.2015 at 18:29

   Tosi kivoja vinkkejä ihan kotikaupunkilomailuunkin! (silleen, että yöpyy siis kotona – huokaus omassa sängyssä <3 <3 <3 ) 

   :)

 • Katariina2 (Ei varmistettu)
  24.6.2015 at 17:26

  Karjalohja ja kylpylähotelli Päiväkumpu:

  http://www.paivakumpu.fi/paivakumpu-etusivu

  Lapsille hupikumpu siellä ja aikuisten sielu lepää järvimaisemissa :)

 • Virkaihmis-äiti
  24.6.2015 at 17:55

  Mä sanon taas Järvenpää ja puistoblues, niin lähellä mutta kuitenkin niin kaukana Helsingistä (henkisesti).

 • paulahelena
  24.6.2015 at 18:18

  Aulangon kylpylä hämeenlinnassa, kylpylän lisäks ainakin kivaa ulkoilumaastoa ja hämeen linna (vs. flamingo). :)

  • Kristaliina
   24.6.2015 at 18:24

   Aaa joo sielläkin on kylpylä! Just olin katsonut, että Hämeenlinna ois sopivan ajomatkan päässä. Oletteko olleet siellä, onko siellä kylpylässä kivaa lastenosastoa?

   • paulahelena
    24.6.2015 at 19:38

    Me oltiin miehen kanssa kahestaan mutta löyty ainakin vesiliukumäki ja pieni lasten allas, isossa altaassakin oli matala päätyalue. Ei mikään kauheen massiivinen se allasosasto mutta ihan viihtyisä kyllä. :) Ja Hämeen linnassa on lapsivieraille semmonen leikkihuone, joka vaikutti tosi kivalta!

   • teija. (Ei varmistettu)
    25.6.2015 at 11:04

    Tykkäsimme Aulangon kylpylästä juurikin lapsen kanssa, koska on pienehkö ja rauhallinen sekä vesi vielä lämpimämpää kuin tavallisesti (myös isossa kylpyläaltaassa, jossa vauvauimari tykkää sukeltaa). Aikuisille on myös kuntouintiallas erikseen. Varmasti tosi kaunis kesällä lasiseinieen! Ei olla yövytty, joten en osaa siitä sanoa.

    Tulevana viikonloppuna mamma aikoo viedä meidät Hämeenlinnassa tänne: http://www.kankaistentila.fi/

    • teija. (Ei varmistettu)
     25.6.2015 at 11:20

     Ja löytyy siis ihan kahluuallas vesileluineen ja sitten lapsille sellainen +/- puolimetriä vettä -lauguuni. Ja luulenpa, että teidän tytöt saattaisi jo innostua sylissä pientä kierreliukumäkeäkin laskemaan.

     Mukavaa minilomaa, mihin päädyttekin! Pienet, ”arkiset”, ex tempore-lomat on mielestäni usein parhaita – ei juuri odotuksia ja kotiinkin palaa vielä voimissaan :)

 • Satsu
  24.6.2015 at 18:20

  Ihan rändöminä heitän lähiseudun maaseutumatkailun. Yövyttiin kerran täällä: http://www.rejbole.fi/ aamulla tuli tuoreet munat kanalasta sisältävä aamiainen ovella korissa <3 käytiin samalla reissulla fiskarsissa ja onko se nyt mustion linnassa. Tosin tuolloin meillä ei ollut lapsia, koirat vaan kulkivat mukana.

  • Kristaliina
   24.6.2015 at 18:27

   Ihanan näköistä! Just joku tuollainen ois kiva! …mutta muistatko, onko siellä pelkästään puuceet, ei vesivessoja/juoksevaa vettä huoneissa? Meillä aikuisilla se menisi ihan hyvin, mutta pottahommille ehkä vähän turhan haasteellista, jos mahdollisimman helppoa hengähdyshetkeä lähdetään etsimään :)

   • Satsu
    24.6.2015 at 18:46

    Paha kysymys, veikkaisin ulkovessaa, mutta eihän silloin käynyt tuollaiset mielessäkään! Muistikuva on kyllä pienestä keittiöstä vesipisteineen..

 • Nuutsa (Ei varmistettu)
  24.6.2015 at 19:15

  Puuhamaa, serena?

 • M-M
  24.6.2015 at 20:01

  Hah, meinasin ehdottaa Kittilää, mutta taitaa olla liian kaukana minilomaksi :)

 • Lottech (Ei varmistettu)
  24.6.2015 at 20:14

  Kotka! Ajatte vaikka Porvoon kautta sinne uutta tietä tosi nopeasti :) nappaatte vaikka Brunbergilta suklaata ja lakuja matkaan. Kotkassa Vellamo, Maretarium ja upeita puistoja (Sapokka, Katariinanniemi ym) ja satamat. Sinne! Hurauttaa siis noin tunnissa nykyään jos ei Porvooseen pysähdy.

 • Riika V.
  24.6.2015 at 20:50

  Mä oisin heti sanonu Tallinna, mut ei siis sitä nyt tohon väliin. ;) En kyllä osaa sieltä päin sanoa mitään, mutta jos tuutte Tampereen suunnille ja on aikaa niin huudelkaa tänne suuntaan, jos nyt vaikka nähtäis!

 • -jenni-
  24.6.2015 at 21:02

  No nyt sinne mökille :)

  • Kristaliina
   25.6.2015 at 10:53

   Hehee eiku minilomasta oli kyse :D 

   Mökkejä on siis niin erilaisia – tämä siis ns. oikea vanha mökkimökki eikä mökiksi kutsuttu pientalo :) Ensin ois ohjelmassa vuorokauden verran hiirenkakansiivousta, sit pitäis rakentaa jonkinlainen aita, etteivät lapset tipu korkealta lautaterassilta. Vesi kolmella puolella, pihana kaunis mutta punkkeja pursuileva (Joelilla yhtenä kesänä 28 punkkia) pöpelikkö, jossa ainakaan Seela ei voisi kaatumatta kävellä askeltakaan. Neliöitä tuvassa about kaksi eli lapset hyppisivät tunnissa seinille. Vaunujen kanssa ei pääse perille mitenkään, joten hyvästi päikkärit… Yhtenä kesänä oltiin siellä paljon ja silloin eka viikon pelkästään siivosin paikkaa asuttavaksi… Ja silloin oltiin sentään vaan aikuisten kesken eli kukaan ei kaivanut nurkista eläintenkakkaa suuhunsa :D

   Juu ei :) Jos ois ”mökki mukavuuksin”, niin sitten ois niiii-iiiin eri!

 • Nyymi (Ei varmistettu)
  24.6.2015 at 21:24

  Sastamalassa (Pirkanmaata) on Herra Hakkaraisen talo. Kiva paikka ja melko edullinen kohde. Suosittelen.

 • marjukainen (Ei varmistettu)
  24.6.2015 at 21:28

  Porvoolle ääni. Siellä tekemistä mm. kiva muumipuisto, kotieläinpihoja lähistöllä kaksin kappalein, teatteritalolla Viiru ja Pesosen-kesäteatteri, lelumuseo, vanhankaupungin Riimikko-lelukauppa, jokirannassa kävely ja suihkulähteiden ihailu, Haikon Kartanon kylpylään tai Porvoon uimahalliin lillumaan, jos ei rantakeli. Kokeilkaa mennä vaikka lossilla Pellingin saaristoon. Majoittumiseen on useita vaihtoehtoja mm.http://www.sinkkala.fi/. http://www.visitporvoo.fi/fi/elamyksia/lasten_porvoo

  • Kristaliina
   25.6.2015 at 11:03

   Joo mä bongasinkin tuon muumipuiston, kun googlasin just tuon saman Lasten Porvoo -sivun! Ja Porvooseen ajais googlemapsin mukaan meiltä vain 35 minuuttia – vau.

 • piupali (Ei varmistettu)
  24.6.2015 at 21:40

  Flamingo ehdottomasti tohon tarpeeseen. Siellä voi viettää superhelpon ja laiskan loman, kaiken saa valmiina eikä tarvitse käyttää energiaa siirtymiinkään kun kaikki on samassa tilassa. Ja se kylpylä on huikee!

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   24.6.2015 at 21:58

   Onks muut Flamingosta samaa mieltä? Me käytiin vuosi sitten ja ei jotenkin säväyttänyt yhtään. Caribia Turussa toistaiseksi paras kylpylä (pienten lasten kanssa) jossa ollaan kotimaassa käyty (testattu Saariselkä, Katinkulta, Imatran kylpylä, Serena, Naantalin kylpylä, Flamingo…). Oulun Eden jotenkin houkutteli kun siellä yövyttiin muttei ehditty altaisiin sillä reissulla.

   • Kristaliina
    25.6.2015 at 10:21

    Me itse ei olla testattu muita kuin Ikaalisten kylpylää… Ja lapsena oon pulikoinut itse Kuusamon Tropiikissa tietysti paljon, mutta olin tietty jo koululainen silloin. Ja Levillä myös, ja tietty Serenassa :)

    Näille meidän tyypeille riittää lämmin matala allas, vielä ei liukumäet sun muut riitä. Itse asiassa joku uimahallikin ois varmaan ihan riittävä :D Jos siellä vois yöpyä :D

     

 • Leppoisaa (Ei varmistettu)
  24.6.2015 at 21:49

  Tuusulanjärven seutu, majatalo Onnela. Kaunista ja kivoja retkikohteita, A. Kiven syntymämökki ja muuta yleissivistävää. Järvenpään päässä hieno laivaleikkipuisto.

  • Mimimii (Ei varmistettu)
   25.6.2015 at 12:24

   Joo Tuusulan Rantatieltä löytyy paljon kaikkea kivaa! Yöpaikkoja on Hotelli Krapi (löytyy myös kesäteatteri, savusauna, pyörän lainausta yms.), Hotelli Gustavelund (paljon kesäaktiviteetteja, mini”risteily” Tuusulanjärvellä, SUP…) ja Majatalo Onnela.
   Retkipaikkoja Lottamuseo, mainitsemani hotellit, Ainola, Halosenniemi, Järvenpää rantapuistoineen (tällä viikolla Blueskatu kävelykadulla).
   http://tuusulanrantatie.fi/

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  25.6.2015 at 00:01

  Lahti , löytyy mm. Kotieläinpiha ja Perhepuisto. http://lahti.4h.fi/yli-marolan-4h-kotielainpiha/ Majoittumiseen on paljon eri vaihtoehtoja.

 • elliina (Ei varmistettu)
  25.6.2015 at 08:58

  Långvik- kylpylähotelli Kirkkonummella on tosi kiva. Ei tosin varsinaisesti mikään iso kylpylä mutta ihanat piha-alueet jossa on myös leikkipuisto. Ja lähellä sijaitsee pieni eläinpuisto. Stokkan kortilla huone maksaa vaan n.100e. Aamupala oli superhyvä ja sen voi sään salliessa syödä ihanalla terassilla. Me oltiin just viime vkl:na Långvikissa ja tykkäsin kovasti ja pakko päästä uuestaan.

  • Kristaliina
   25.6.2015 at 10:55

   Tuota mä oonkin useamman kerran katsellut! Kylläkin haaveillen siitä, että lapset ois jossain hoidossa ja oltais Joelin kanssa siellä kaksin :) Ha ha ha in my dreams.

  1 2