Operaatio ”huone kerrallaan”, osa 3: keittiö

Operaatio ”huone kerrallaan” jatkuu!

Puutalon keittiön siivoamisessa (ja ennen kaikkea kuvaamisessa) olikin sitten sellainen haaste, että huone pysyy siistinä arviolta sadasosasekunnin. Jos juuri silloin ei ole kuvausvalo, niin tilanne on täysin menetetty.

No, eilen illalla oltiin kuitenkin niin ahkeria, että siivottiin huone uudestaan kuvausta varten. Ja tänä aamuna siivosin sen vielä kolmannen kerran. Huokaus.

Mutta tältä siellä siis näyttää (näyttäisi) siistinä:

Huoneena keittiön ehdottomasti paras puoli on kahdelta suunnalta tuleva valo – tai itse asiassa kolmelta, jos laajennetun oviaukon kautta olkkarista tuleva valokin lasketaan.

 

Puutaloa rempatessa päätettiin taloudellis-teknisistä syistä jättää isompi keittiöremppa odottelemaan parempia aikoja ja rahoja. Tämän tee-se-itse -henkisen karibiakeittiömme remppaamisesta olenkin blogannut jo aikaisemmin täällä.

Nyt tähän värikkääseen keittiöön ollaan jo kyllä niin kovasti totuttu, että ”oikea” remontti tuskin onkaan ihan lähivuosina ajankohtainen. Ei mistään Kastellin (tai mitä niitä nyt onkaan) perusmallistosta taitaisi ihan tällaisia löytyä! Tämä on meidän.

Rakastan tuota ikkunaa keittiötason keskellä – kokkaillessa (kröhöm niin kuin minä itse sellaista tekisin, lue: aamupalaleipiä voidellessa) voi katsella samalla ulos ikkunasta.

 

Niin kuin siellä keittiöremppabloggauksessa kerroinkin, kaakelit maalattiin siis kaakelivärillä ja harmaa muovitaso päällystettiin dc-fixillä. Ja kaapinoviin Joel teki siis kulautustaidetta :) Ennen-kuvat näkyvät myös siellä vanhemmassa bloggauksessa – kantsii tsekata, jos haluaa nähdä aika huiman (mun mielestä) eron!

Liesi on luultavasti kultaista 70-lukua. Mutta toimii. Osittain. Jääkaappi ja tiskikone sentään ovat vain muutaman vuoden ikäisiä, mutta toki niiden väri tuosta rivistä vähän… …pomppaa. Integroituja kodinkoneita ja muita hienouksia mietitään kuitenkin Joskus Myöhemmin Jos On Rahaa. Nyt pärjätään hyvin näin.

 

Afrikkalainen (?) puinen hedelmälautanen löysi tiensä meille oikeastaan aika sattumalta. Tutut olivat muuttamassa Arabianrannasta pois ja halusivat hankkiutua eroon ylimääräisestä tavarasta. Jotenkin heille oli tullut mieleen (vaikka muistaakseni eivät siinä vaiheessa olleet edes käyneet meillä!), että tämä voisi olla meidän makuun. ”Kelpaisiko?”, he kysyivät. No arvatkaa vaan!

Niii-iiin ihana – kiitos!

 

Hei ja huomasitteko muuten, että myös vedenkeitin on oranssi! Jea! Oli pakko ostaa uusi (kerskakulutusta), kun tuollaisen Prisman hyllystä bongasin. Entisen valkoisen kierrätin eteenpäin paikallisessa FB-kierrätysryhmässä.

…ja sitten vain seuraavaksi samanväristä mikroa bongaamaan…?

 

Keittiön verhot eivät itse asiassa ole mitään verhokangasta – se on kai tarkoitettu lähinnä huiveiksi ja muiksi asusteiksi… Mutku mutku mutku. Kankaat osuivat silmääni Eurokankaassa: tuo värihän on just. Äitini epäili, että miten voin tunnistaa värin pelkän näppituntuman perusteella ilman mitään näyteliuskaa tai kuvaa. Mutta mä voin. Rakastan värejä niin paljon, että kyllä mä ne tunnistan, vaikka en mitään väriteorioita osaakaan.

Ainakin tässä tapauksessa.

Heh heh tuo omituinen kiedottu kissa on näköjään jäänyt tuohon ikkunalaudalle – samoin joulukoriste viime joululta.

 

Ja sitten lisää aiemmista bloggauksista tuttuja juttuja: vanhasta puutalon ovesta tehty pöytä. Siitä kirjoitin aiemmin täällä.

Karkaistu lasipinta on osoittautunut huippuhyväksi naperoperheessä – on ihan hurjan helppo pitää puhtaana. Ja tuo Stokken ruokailualusta on (hinnastaan huolimatta) ollut jokaisen euron arvoinen.

Banaanin lehdistä tehdyt ruokailutabletit ovat niii-iiiin mun makuun – mutta pakko myöntää, että käytännön kannalta vähän liian pienet. Lautanen niihin mahtuu mainiosti, mutta juomalasit kolahtavat ikävästi paljasta lasipintaa vasten. Lasinalusina pöydällä lojuukin aikoinaan Intiasta tuotuja jumalkuvia.

Näitä oli joskus enemmänkin – loput löytynevät lelukoreista.

 

Ja onhan näitä afrikkalaisia puuesineitä keittiössä enemmänkin: Joelin Etelä-Afrikasta tuoma puukulho on pöydällä yleisenä ”sekalaissäilytysastiana”.

Tälle voisi ehkä joskus etsiä paremmankin paikan ja käyttötarkoituksen. Nyt se on asettunut kuitenkin tähän.

 

Eriparisten rottinkituolien istuintyynyt roudattiin Vietnamista – tosin myönnettäköön, että silkki ei välttämättä ole paras mahdollinen tuolinpäällinen lapsiperheessä.

Pesuhaaste on pian ajankohtainen – voi apua.

 

Hei ja vielä uusi kulma! Tätä kohtaa keittiöstä ei ehkä olekaan aiemmin esitelty – toki se on kuvien taustalla varmasti vilahdellut.

Keittiön kulmassa on siis toimiva hormi, mutta hella on harmi kyllä vuosien saatossa poistettu. Yksi hyvä vaihtoehto olisi ollut etsiä vanhojen tavaroiden liikkeistä vanhoja kakluuneja – mutta toisaalta tämä kiinalainen antiikkilipastomme istui tähän juuri sopivasti. Bonuksena myös se, että lipasto tietysti tuo mukanaan lisää säilytystilaa keittiön tavaroille.

Tavallisesti lipaston päällä on aika paljon enemmän tavaraa :D

Tuo lipaston päällä oleva ”pöytäliina” samaa banaaninlehtimatskua kuin keittiön pöydän tabletitkin.

 

Tavararöykkiön alta paljastui muutamia tavaroita, jotka on aikoinaan mukamas ihan aseteltu siihen nätisti. Ha! No, hetken ne tässä taas näkyvät, eli nauttikaa ihmeessä tästä harvinaislaatuisesta näystä:

Alempi tarjoilulautanen Istanbulista, päällimmäinen Hietsun kirppikseltä.

 

Ja Thaimaasta tuotu… öööh… miten näille on niin vaikea löytää nimityksiä? Tuollainen puinen pitkulainen kulho?

Kyllä sitä vähän näkyy tuosta mun koruläjien alta.

 

Ja sitten tuossa lipaston edessä on tuollainen… Buddha-pömpeli. Ostin sen Hietsun kirppikseltä vielä Punavuoressa asuessani.
”Ihan kiva tuo varmaan on, mutta mihin ihmeessä sä tuollaista muka tarvitset?”, Joel naureskeli, kun kantoi sitä kirppikseltä minun asunnolleni.
”No siinä voi vaikka…. Öööö… No vaikka säilyttää muovipusseja!”, keksin siinä lennossa.

Muovipusseja siinä nyt sitten säilytetäänkin.

Siinä siis puutalon keittiö!

Ja sitten enää tuttu kysymys: miltäs näyttää?

 

 

You Might Also Like

 • Kristaliina
  28.10.2013 at 20:06

  Kiitos! :)

  Joo, vauvasta masussa on toki jo juteltu – ja lisäksi saatiin sellainen ihan mahtava kirja, jota ollaan lueskeltu :) Tästä aiheesta tulossa bloggausta varmaan lähiaikoina! :)

 • Silkkitassu
  28.10.2013 at 14:40

  Kateellinen olen tuolle teidän keittiölle.. vuokrakämppään kun ei oikein mitään saa tehdä.. ja tämä meidän keittiö on auttamattoman pieni (kuten koko kämppä muutenkin..). :) hyvältä näyttää teillä!

  • Kristaliina
   28.10.2013 at 20:48

   Kiitos! Joskushan vuokranantajatkin voi hyväksyä pienen ehostuksen, jos nätisti kysyy ja etenkin jos maksaa esim. maalit itse – yhteen vuokra-asuntooni tein paljonkin kaikenlaista. Se olikin kyllä aikaisemmin ihan pommikunnossa, joten vuokranantaja oli vaan tyytyväinen ja jopa maksoi tarvikkeet itse :) Mutta se riippuu kyllä tosi paljon vuokranantajasta!

   • Silkkitassu
    28.10.2013 at 21:10

    Kaupunki on vuokranantajana, joten niissä oli aika tarkat säännöt mitä saa tehdä. Tietenkin jos asuu tarpeeks kauan niin kertyy pisteitä, joilla voi sit remontoida asuntoa tietyn katalogin mukaisesti. Mut mieluummin omaa aina tekisi.. 

    • Kristaliina
     28.10.2013 at 21:24

     No voi – sitten ei voi kyllä lähteä sooloilemaan… Mutta toivottavasti joskus on tilanne, että pääsee tekemään Ihan Omaa :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  28.10.2013 at 14:57

  Äidilläni on sama taito kuin sinulla värien suhteen. Isäni sanoikin, että mutsilla on ansoluuttinen värisilmä :D Samaan tapaan kuin joillakin absoluuttinen sävelkorva :)

  • Kristaliina
   28.10.2013 at 20:45

   Toi on jännä myös siinä mielessä, että minähän en ole koskaan ”opiskellut” mitään värejä. Monesti on ihan vaikea keskustella, jos Joel vaikka yrittää käyttää jotain oikeita termejä värien määrittelyissä ja mä oon ihan että täh – mutta silmä sitten kuitenkin sanoo jotain, ainakin kuvittelen niin :)

 • Mindeka
  28.10.2013 at 14:59

  Tää on ihana! Mä oikein odottelin sen vierailumme jälkeen, että koska postaat tästä jutun, että pääsen vielä kehumaan. Niin hieno ja persoonallinen.

  Nuo maalatut kaapinovet on niin upeat, että jopa tällaisen ”rakastan-mustaa-ja-valkoista” -tylsimyksenkin tekisi mieli sutia oviin hieman värejä!!!! What is happening to me…?!

  • Kristaliina
   28.10.2013 at 20:07

   Hehee, väriaivopesua :)

 • Raissi
  28.10.2013 at 15:11

  Aamulla kun raahustaa tuollaiseen keittiöön keittämään kahvia, niin eihän sitä voi muuta kuin herätä :D

  • Kristaliina
   28.10.2013 at 20:46

   Totta! :)

 • Kahvittelija
  28.10.2013 at 16:01

  Ihanalta näyttää! Varsinkin verhot ja pöytä ja puukulhot ja muovipussibuddha ja no, siis kaikki. Tosi kivasti tuo teidän sisustusmaku ja persoonallisuus näyttäytyy joka huoneessa ilman, että tulisi sellainen vaikutelma, että olisitte jotenkin yrittämälle yrittäneet jotain. Ihana puutalo!

  P.s. meillä taitaa olla ihan samalla dc-fixillä päällystetyt keittiön työtasot :)

  • Kristaliina
   28.10.2013 at 20:19

   Voi kiiitos! …ja tuo muovi on kyllä niii-iiin hyvä keksintö!

 • LauraEm.
  28.10.2013 at 16:17

  Mä en kans tajua, miks keittiön tasot tehään melkein aina vaan seinien viereen. Mukava siinä sitten kelmeessä lampunvalossa tuijottaa ankeeta seinää kun ikkuna luonnonvaloineen ja maisemineen on jossain selän takana. Mun ihan must on aina ollut, että jos joskus saa ite päättää, niin todellakin työtaso ikkunan eteen.

  • Kristaliina
   28.10.2013 at 20:10

   Meillä on mökillä kans tällainen ”ikkunallinen työtaso”, sitä oon kovasti ihastellut. Että voi kun ois kotonakin. Ja kun tultiin puutaloa katsomaan, heti ensimmäinen keittiöstä bongaamani asia oli just tuo – oh! On tosiaan ihan eri fiilis, kun maisema on siinä eikä selän takana :) Jos/kun se oikea keittiöremppa joskus tulee, niin tämä asia pysyy kyllä ehdottomasti tällaisena!

   • Katie
    29.10.2013 at 00:06

    Täällä päin palloa, missä ei tunneta tiskikaappeja, tiskialtaat on usein sijoitettu ikkunan ääreen, niin meilläkin. Paaaaljon kivempi tiskata katsellessa ikkunasta pihalle!

 • KaHeVi
  28.10.2013 at 16:27

  Ihana, rakastan itsekin värejä ja ottasin tommosen keittiön heti.. Hmm. Mikäs estää..no, matkiminen :D

  Tuosta tulee mieleen Peppi Pitkätossu :) ja muutenkin on ihania esineitä joilla on tarina. Meillä olisi jossain varastojen kätköissä oranssi leivänpaahdin ;) Vaihdettiin itsellämme se joku aika sitten punaiseen jota olimme pitkään jo suunnitelleet hankkivamme.

  • Kristaliina
   28.10.2013 at 20:05

   Oooo, melkein tekisi mieli hihkaista, että myy meille :) Toisaalta meillä se paahdin on tuolla leipälaatikon takana piilossa, eli sen väri ei kyllä edes näy…

   Hei ja eihän se olisi matkimista, jos käyttäisi vaikka ihan omia lempivärejään! Lisäksi näissä tee-se-itse -hommissa on varmasti se, että ei varmaankaan tule kahta samanlaista, vaikka yrittäisi :)

   • KaHeVi
    28.10.2013 at 20:19

    Noniin, totta kyllä. Itsekin teemme paljon itse ja ei minua haittaisi vaikka joku käyttäisikin samaa ideea, kohteliaisuushan se olisi. Värejä käytetään paljon ja tuon idean laitan kyllä ehdottomasti muistiin seuraavaa keittiöremppaa silmällä pitäen.

    Ja tiiätkö, JOS löydän tuon leivänpaahtimen niin ihan postikulujen hinnalla sen saat. Meidän varasto vaan on niin täysi että gröhöm voi mennä hetki ennenkuin se löytyy =D Se on kyllä ihana ja kävis tuonne teidän keittiöön :)

 • Kapusha (Ei varmistettu)
  28.10.2013 at 17:37

  Toi teidän keittiö on niin ihana!!:) Luulisi että munlainen ”musta-valko-harmaa”-sisustusihminen kammoaisi tuota mutta se on ihana <3 Itseasiassa sain tuosta ihan virikettä hankkia meidänkin taloon edes JOTAIN väriä (niiden beesin,harmaan,mustan ja valkoisen rinnalle). Ilmestyipä keittiön verhoihin oranssia ja sitten vielä keittiöön muutti turkoosi (itse maalattu) leipälaatikko!:)
  Teidän koko koti on todella,todella ihana!:)

  • Kristaliina
   28.10.2013 at 20:13

   Hihii, siitä se lähtee :) Oon huomannut, että moni kyllä tykkää väreistä, mutta jotenkin arastelee niiden käyttöä sisustuksessa. Mutta kun vaan valitsee yhteensopivia värejä ja sellaisia, joista itse tykkää, niin eihän siinä voi mennä kovin paljon vikaan :)

 • Piipo79
  28.10.2013 at 17:38

  Tuossa keittiössä ei voi olla muuta kuin superhyvä fiilis kun iltaa istuskelee. Mulla on muutes värien kanssa aivan sama homma. Muistan tarkasti sävyt esim vaatteistani tai sisustuksesta joten mallipaloja ei mukaan tarvitse ottaa!

  • Kristaliina
   28.10.2013 at 20:49

   Jännä, miten tuollaiset vaan jää mieleen – mutta mullekin ne tosiaan vaan jotenkin tarttuu muistiin; heh toisin kuin niin moni muu asia :)

   • Piipo79
    29.10.2013 at 20:40

    Joo, jos ei ole kalenterimerkintää puhelimessa niin ei saumaakaan muistaa! :-)

 • Minnis (Ei varmistettu)
  28.10.2013 at 17:53

  Hei vitsit! Meillä on samanlainen integroitu hella/uuni vuosimallia 80 ja toimii kuin häkä :) Onko teilläkin uuni sellainen ulosvedettä (kuulemma invalidimalli)? Meillä on muuten astianpesukonekkin samaa ikäluokkaa hellan kanssa, toimii edelleen :D Välillä pohdittu uusien hankkimista, mutta ne varmaan hajois parissa vuodessa, joten pysytelty vanhoissa. Itseasiassa koko keiitiömme smaa kultaista 80-lukua. Täystammisiin oviin tuskin nyt oiskaan varaa.

  Kertakaikkiaan mahtava tuo teidän keittiö!

  • Kristaliina
   28.10.2013 at 20:15

   Ilmeisesti ei ole mitenkään ulosvedettävä – tai ainakaan me ei olla huomattu mitään vetohommia :) Meillä on yksi levyistä rikki, mutta muuten toimii ihan hyvin. Tuo oli vielä sitä aikaa, jolloin kodinkoneet tehtiin kestämään!

 • Nannannaa
  28.10.2013 at 20:16

  I-H-A-N-A!! Niin ihana! En kestä! Mä oon aina ihaillu sun kuvissa noita taustalla näkyviä keittiön kaappeja; ne on niiiiiin ihanan väriset. Ihana tunnelma koko keittiössä!

  Sanoinko jo, että IHANA!

  • Kristaliina
   28.10.2013 at 20:19

   Hihi!

 • Devika Rani (Ei varmistettu)
  28.10.2013 at 23:17

  Värit! <3

 • Leffahullu ja Filmifriikki (Ei varmistettu)
  29.10.2013 at 00:11

  Voi ihana, miten hyväntuulinen keittiö teillä on! Ihanan värikästä ja kodikasta :)

  Mä olen niin allerginen valkoiselle värille, että meillä on valkoista vain katto —kyllä vain, seinät voi ihan hyvin maalata oranssiksi, pistaasinvihreäksi tai harmaaksi ja ruman lipastonkin voi tapetoida :D
  Olen myös naamioinut arkkupakastimen ja astianpesukoneen dc-fixillä ja voin suositella lämpimästi valkoisten kodinkoneiden päällystämistä värikkäällä kontaktimuovilla! Toimii hyvin, on edullista ja helppoa :) eli eiku askartelemaan vaan!

  • Kristaliina
   29.10.2013 at 20:20

   Hyvä idea! Ja tuo dc-fixin keltainen oli vieläpä just oikea väri! Hmm, taitaa mennä lähiaikoina toteutukseen, kiitos vinkistä!

 • EWE
  29.10.2013 at 00:22

  Ihana keittiö! Ihanat värit! Ihania huonekaluja ja esineitä! Siis aivan ihana kokonaisuus! :)

  Ja tosi avarannäköinen keittiö. Onko se oikeesti niin iso kuin kuvat antavat ymmärtää?

  Meidän rintamamiestalon keittiössä on myös ikkunat tuollain samalla tavalla, ja toisen ikkunan edessä on samaan tapaan asetettu työtaso. Tykkään kovasti tästä järjestelmästä. Ruokapöytä on kanssa samalla tavalla sijoitettu ikkunoihin nähden kuin teillä. Meidän pöytä tosin on vaan pyöreä. On se vaan ihanaa, kun valoa tulvii sisään keväisin ja kesäisin ruokaillessa ja ruokaa laittaessa. Meidän ikkunat ei tosin ole noin upeat kuin teillä. :)

  Meillä keittiö kaipaisi kanssa päivitystä jossain vaiheessa. Lähinnä tykkään tällä hetkellä seinillä olevista vaaleasävyisistä mutta silti värikkäistä, retrohenkisistä isokuvioisista tapeteista, jotka ovat tosi hyväkuntoiset eivätkä mitenkään hypi silmille keittiöön astuttaessa. Niistä en haluaisi luopua remontissa.

  Tuo viimeinen sekamelska kuva teidän olohuoneesta vastaa aika pitkälti meidän olohuonetta, kun pojan lelut ovat valloittaneet lattian. Iltaisin yritän keräillä niitä kasaan, mutta aina ei kuitenkaan jaksa. Ne kun olisi seuraavana aamuna kuitenkin taas levällään pitkin poikin. Ja pitäähän meillä näyttää siltä, että talossa asuu myös pieni lapsi :)

  • Kristaliina
   29.10.2013 at 20:19

   Mä just noita kuvia laittaessa mietin, että hitsi kun näyttää jotenkin yllättävän pieneltä tämä keittiö kuvissa :) Se kun on iso, alakerran isoin huone. Luultavasti se on ollut joskus alunperin tupa-keittiötyyppinen eli siellä on myös asuttu/nukuttu. Noista kuvista itse asiassa puuttuu vielä yksi ”tyhjä kulma”; jossa ei vielä tällä hetkellä ole mitään. Siihen on tulossa iso valkoinen hylly (oviaukon ympärille) keittiötavaroille. Joskus :)

   Mä oon niii-iiin samaa mieltä: talo saa näyttää siltä, että siellä asuu myös lapsi. Meillä leluja ei kyllä jakseta kerätä kasaan kuin ehkä hyvällä tsägällä kerran viikossa – olohuonetta kutsutaan nykyisin yleisesti leikkihuoneeksi :)

 • CougarWoman
  29.10.2013 at 09:40

  Mieletöntä! Mulla on muuten varastossa kanssa tuommoinen vanha ovi, se odottaa siellä inspiraatiota – meinasin tehdä siitä valokuvalistan itse ottamillani kuvilla. (Miehen tehtäväksi jää sitten pultata se olohuoneen seinään kiinni :D) Mites onnistuitkaan taas pinnan/maalin entisöinnissä niin että se näyttää vanhalta? Muistan että siitä joskus postasit mutta en löydä :/  Tarkoitus olisi siis luoda semmoinen ”kulahtanut” (heh), vanha vaikutelma. Erivahvuisia hiekkapapereita ja..? 

  • Kristaliina
   29.10.2013 at 20:15

   Tuon pöydän kulauttamisen teki puuseppä samalla, kun nikkaroi tuohon pirtinpöytäjalankin – toinen vaihtoehto olisi ollut etsiä jostain vanha oikea pirtinpöytä ja kiinnittää itse levy siihen (ja kulauttaa itse), mutta siihen hätään en sopivaa pöytää onnistunut mistään löytämään.

   Mutta tosiaan noiden keittiön kaapinovien kulauttamisen teki Joel. ”Jollain mä syövytin”, se tuolta huutelee :D Ööööh? Tuossa karibiakeittiö-bloggauksessa näkyy jotain kokeiluja: http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/karibiakeittio ja pari sanaa tekniikastakin. Mutta joo, myös teräsharjalla hinkausta kuului asiaan ja yleistä sotkemista :) …eli kantsii ehkä kokeilla ensin johonkin sellaiseen pintaan, joka ei tule näkyviin :)

 • eibeigeä
  5.11.2013 at 15:16

  Tässä voi tieten käydä niin että omat keittiö-suunnitelmat saa uuden käänteen kun näki nuo kuvat. Värikkäät kaapit näyttää fantastisilta! apua.

   

  http://www.lily.fi/blogit/ei-beigea