Kuva-arvoitus

Talvi yllätti autoilijat. Ja ilmeisesti myös tämän tahon. Yllätysmomentti on pysynyt yllä ihan koko koko talven.

Perjantain kuva-arvoitus siis: tunnistatko, mistä tämä kuva on otettu?

Kuka on jättänyt lumityöt tekemättä?

Ja siis koko muu Hämeentie on siististi aurattu – tätä kohtaa lukuunottamatta.

Sama taho säästelee selvästi myös hiekan määrässä – JÄRJETTÖMÄN liukasta, terveisin kantoreppua testaava äiti-ihminen.

Kuka arvaa?

 

You Might Also Like

 • Kukkavarvas (Ei varmistettu)
  1.3.2013 at 10:20

  Toi on siitä Staran kohdalta :D minkä piha on siis täynnä niitä kaikenmaailman autoja ja ajokoneita ja lumenputsaus-välineistöä. Ollaan miehen kanssa naurettu monet kerrat kun tuosta on ohi menty. Kyllähän sitä lumitöitä tekee mutta mitäpä sitä nyt oman firman tienoota siistinä pitämään ;)

 • Katii (Ei varmistettu)
  1.3.2013 at 10:22

  Joo, Hämeentien tuo pätkä on melko kammottava. Asutaan siinä Staran takana, joten alue on hyvinkin tuttu. Meillä on auto muttei autopaikkaa, joten jouduttiin aina pitämään Hämeentiellä autoa kun siihen ei tarvinnut kiekkoa. Ei siis käytetä autoa läheskään joka päivä. Päätettiin ottaa pahimmiksi talvikuukausiksi autopaikka Arabian kauppakeskuksesta (vaikka ihan törkeän kallis onkin) koska ei tuossa kerta kaikkaan vain voi pitää autoa talvella. Ja ei näköjään voi kävelläkään. Järkyttävää.

 • Kristaliina
  1.3.2013 at 10:25

  Vau, ekalla oikein! :D Jeee! Mitäköhän mä keksisin sulle skabapalkinnoksi…? :)

  Eiks oo älytöntä, tää on ollut meidänkin vakivitsi koko talven ajan…

  ”Staralla on kaksi kaupunkitekniikan osastoa: kaupunkitekniikan rakentaminen ja kaupunkitekniikan ylläpito. Niiden vastuulla on merkittävä osa kaikesta kuntateknisestä tuotannosta Helsingissä.

  Korjaamme, rakennamme ja ylläpidämme kaupungin katuja, puistoja ja aukioita. Hoidamme ja pidämme niitä puhtaana kesäisin ja talvisin sekä teemme vihertöitä.

  Rakennusvirasto tilaa monien alueiden lumityöt Staralta. Rakennusvirasto kerää myös palautetta siitä, missä päin Helsinkiä tarvitaan lumiauraa.”
  (http://www.hel.fi/hki/Rakpa/fi/Kaupunkitekniikka)

  Tsihihihi, ai että missä tarvitaan lumiauraa: jos vaikka VILKAISETTE ENSIN IKKUNASTA ULOS :D

 • Kristaliina
  1.3.2013 at 10:28

  Katii: Joo, ja ekstarkammottavaksi tämän tekee vielä se ajatus, että millaisiakohan lumipommeja siellä katolla luuhaa, jos lumitöiden taso on tuo… Suosittelen kävelemään toisella puolen tietä!

  TAIKin kohta on muuten toinen, missä me suosiolla vaihdetaan puolta tiestä: kerran vuosia sitten meillä oli läheltä-piti-tilanne (Kampissa kylläkin) lumien tullessa ryminällä alas katolta melkein mun & Joelin päälle, oli ihan sekunneista kiinni – jotenkin sitä konkreettisesti tajusi, miten vaarallista se voi olla…

 • Kukkavarvas (Ei varmistettu)
  1.3.2013 at 10:39

  Me asutaan kanssa ihan tuossa naapurissa ja yhdessä vaiheessa bingoiltiin Staran kohdalla aina että minkä muhkuran alla on auto ja mikä on vaan lunta.

  Aika kivastihan täällä pääsee liikkumaan mutta toi Staran kohta on kyllä ihan horror-terror-error ja samaten se pätkä siinä Staran ja Taikin välissä on kanssa joskus sellanen että menee polkuja vaan vaikka kävelytie pitäisi olla.

 • Kristaliina
  1.3.2013 at 10:41

  Joo, samaa bingoa pelattu meilläkin! :) Ja itse asiassa luulin pitkään, että näistä viimeisestä neljästä muhkurasta vain kaksi olisi ollut autoja – mutta kuvaa ottaessa paljastui, että kyllä siellä (ainakin) kolme autoa oli :)

 • hlpmpl (Ei varmistettu)
  1.3.2013 at 11:40

  Nyt on ihan pakko näin oululaisena ihmetellä, että mitä tässä on sitten jätetty auraamatta? Ajotie näyttää varsin sileältä ja kävelytie myös. Pitäiskö niiden olla sitten asfalttiin asti jyrsittyjä?

  Ja joo, onhan tuossa välissä tuommoinen kasa ja autoja lumen alla, mutta miten sen edes voi aurata, jos autot on siihen koko ajan pysäköitynä?

  Tarkoituksenani ei siis ole mitenkään nillittää tyyliin ”ette te siellä etelässä edes tiedä lumesta”, vaan ihan oikeasti ihmettelin tätä, kun tuijottelin kuvaa vaikka kuinka pitkään löytämättä siitä mitään ihmeellistä…

 • Jenn-
  1.3.2013 at 12:44

  Joo, tää on kyllä niin hauska. Samaa oon itse mielessäni miettiny, kun tästä oon ohi menny. Ja just Taikin suuntaan menee sitten vaan sellainen kinttupolku, mistä ei kyllä esimerkiksi rattaiden kanssa mennä. Vähän samanlainen tilanne on kivenheiton päässä Kyläsaarenkadulla. Siellä siis säilytetään myös noita Staran kalustoa ja sillä tiellä ajaa päivittäin varmaan sata kuorma-autollista lunta sinne lumenvastaanottopaikalle, mutta kyseisen tien auraaminen vaikuttaakin sitten hyvin hankalalta. Molemmin puolin kävelytiet, mutta jos haluaa päästä vaunujen kanssa menemään, niin siellä rekkojen seassa on kyllä sitten käveltävä.

 • Omppu
  1.3.2013 at 13:03

  Minä olen miettinyt noiden autojen omistajia koko sen ajan, kun olen Helsingissä asunut. Kuka oikeasti säilyttää autoaan kadulla ja miltä se mahtaa näyttää talven jälkeen, kun päälle on kasaantunut toisen auton kokoinen vuori lunta? Samoin ihmettelin muutamia vuosia sitten taiteiden yönä, että miksi autoja pysäköidään kaduille, joiden tiedetään täyttyvän ihmisistä. Ainakin yhdestä autosta taisi mennä peili ja pikkulapset nostettiin turvaan auton katolle, koska ihmisiä änki liikaa kaduille, jotka olivat toisesta päästä tukittuna. 

 • Katjuusa (Ei varmistettu)
  1.3.2013 at 13:06

  Tuota puolta katua ei putsata koskaan! Yhtenä keväänä (juuri tuossa samassa kohdassa) oli järkyttävät määrät lasinsiruja, viikkoja. Suosittelen siirtymistä kadun toiselle puolelle.

  Meidän talon kohdalta (rinteestä) aurattiin alkuviikosta lumet pois ja vietiin kadunvierilumikasat huitsin nevadaan. Todistin koiralenkillä tätä operaatiota. Vaan mikä unohtui? Hiekotus. Nyt, kun keli on päivisin plussalla ja öisin pakkasella on ko. pätkä tappavan liukas. Alamäki, joka on luistinrata. Täytyy varmaan ruveta hiekottamaan itse.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  1.3.2013 at 18:16

  Tuota anteeksi, taisin vahingossa ilmiantaa asiattoman kommentin tässä puhelimella kikkaillessani. Pahoittelen, ei se oikeasti ole asiaton :) Mukavaa lukea blogiasi, kiitos kun kirjoitat!

 • Kotihippi ja Leipuri (Ei varmistettu)
  1.3.2013 at 18:26

  Itseasiassa noiden katto on paljon paremmin hoidossa kuin tuo kadunpätkä :) Useasti oon ihmetellyt kun siellä katolla on parhaimmillaan kymmenenkin jamppaa sulattelemassa rännejä, että eikö sieltä yhtään liikenisi silloin tällöin tuohon kadullekin.

 • Kristaliina
  1.3.2013 at 18:40

  Hih Ouluun terveisiä, että hei – mähän siis oon Kuusamosta, mä tiedän mitä on kun on LUNTA :D Eli eihän nämä Helsingin määrät nyt oikeasti mitään tämän maan mittakaavassa olekaan, oh niitä järjettömiä lumivalleja aikoinaan Hotelli Kuusamon edessä, sinne mahtui leikkimään…

  Mutta tässä siis naurattaa (ja samalla ihmetyttää) just nuo lumeen hautautuneet autot (ja hiekoittamaton tie) ja nimenomaan se, että tuo tämän kaupunginosan huonoimmin hoidettu kohta on just Staran eli koko kaupungin kunnossapitoyksikön edestä. Vastaavia lumeen hautautuneita autoparkoja on tietysti ympäri kaupunkia, mutta tässä just tuo sijainti pistää naurattamaan :)

  Vierailijalle lohdutus, että nuo asiattomien kommenttien ilmiannot eivät onneksi (käsittääkseni) suoraan mene minnekään ”mustalle listalle” – ja veikkaan että ilmiantojen tarkistajat ovat tottuneet puhelinvirhenäppäilyihin ja hoksaavat varmaan suht helposti, kun kyse on sellaisesta :)

 • Kristaliina
  1.3.2013 at 18:42

  Kotihippi ja Leipuri: Hih jännä havainto; maksetaankohan siitä katon puhdistamisesta sitten paremmin kuin esim. hiekottamisesta, jotain ”vaarallisen työn lisää”…? Ehkä meidän liukastelijoiden pitäiskin pokkana siirtyä vaan sinne katolle kävelemään :D

 • LauraVierailija (Ei varmistettu)
  1.3.2013 at 19:24

  Onko siellä vielä isot jääpuikot ränneistä roikkumassa Staralla, niin kuin jossain vaiheessa talvea? Katselin silloin mennessä Viikkiin bussilla, että mä en halua lähellekään niitä jääpuikkoja, joskin silloin sitä jalkakäytävän pätkää ei ollut ees aurattu, ettei sinne kyllä ees oisi päässyt.:D (Tai yritti siellä yksi isä lastenvaunujen kanssa rämpiä, aikas vaikean näköistä oli, mikä ei ihme siinä kinoksessa, jossa vain pieni kävelypolku.) Kyllä mä nytkin meen bussilla melkein joka päivä kyseisen kohdan ohi, mutten ikinä muista katsoa niitä jääpuikkoja siinä aamusilmillä, onko ne tiputettu.:)

 • Arabianmamma (Ei varmistettu)
  1.3.2013 at 19:31

  Kävelin eilen tuosta vaunuilla ohi. Katon reunukselta tippui vettä ja ne jäätapit hui. Luulin sen olevan extremeä mutta hui tuo pätkä bussipysäkiltä! Pelkkää kirkasta luistinrataa.

  Tuossa samaisessa lumikasassa seisoi viime talvena oranssi uudehko moottoripyörä. Se jos mikään pisti vihaksi.

  Helposti sellainen moottoripyörä häviää lumeen, traktori passelisti nostaa kuormaa ja hups hei. Vakuutusyhtiölle soitto, mutkun mun moottoripyörä on varastettu/hävinnyt hämeentieltä.

 • hlpmpl (Ei varmistettu)
  4.3.2013 at 15:53

  Ah, no sitten ymmärrän! En myöskään tiennyt mikä on Stara (ajattelin, että joku elokuvateatteri) ja olin vissiin liian laiska ottamaan selvää :D Kummallinen nimi kunnossapitoyhtiölle kyllä.