Hur-rur-rur, sanoo pyykkikone

Tai oikeasti just nyt se sanoo kyllä klonk klonk klonk, kun se linkoaa niin, että puutalo tärisee…

Meillä kävi jokin aika sitten kylässä vieraita, joiden tuomiset saivat ihan sormet syyhyämään – katsokaas tätä:

Okei kohta meillä ei ole enää mitään valkoista.

 

Vieraiden lähdettyä seisoin keskellä vaatehuonetta ja hihkuin, että värjään ton! ton! ja ton! Värjäyskokeilujen ensimmäisiä tuloksia odotettavissa siis maanantaina – koneessa pyörimässä mm. vauvanvaatteita ja -harsoja…

 

PS. Vieraat siis Dylonin edustajia – sain tämän väriröykkiön testiin heiltä!

 

You Might Also Like

 • HelloAochi
  2.3.2013 at 10:31

  Oi ihanaa ihanaa saaks tuoda teille meidänkin harsot värjättäviksi?! Ei vaan, kerro onnistuuko.

 • Sandels
  2.3.2013 at 10:32

  Kylläpä teillä käy mitä mielenkiintoisempia vieraita kylässä! :)

 • Kristaliina
  2.3.2013 at 10:43

  Tsihihi HelloAochi, otat kuule vaan siihen blogitapaamiseen pinon harsoja (mielellään puhtaina :) ) mukaan, niin mähän värjään :D Heeeei ja tuli ex-tempore-idea: tuossa on tuollaisia käsinvärjäysvärejä myös, niillä pystyis varmaan tekemään myös monivärisiä kokeiluja – mitä jos tuutkin joskus harsopinkan kanssa meille ja tehdään yhdessä harsotaidetta…? :)

  Sandels, sanopa muuta, oon kyllä aika innoissani tästä! :)

 • Kristaliina
  2.3.2013 at 10:47

  PS. Terveisiä vaan Dylonille: oranssia tarvitaan kohta lisää :D

 • HelloAochi
  2.3.2013 at 10:49

  Joo me tullaan teille ja tehdään sellaisia ysäri-tie-dye-harsoja!!

 • Katii (Ei varmistettu)
  2.3.2013 at 10:56

  Mulla on kans väri odottamassa harsojen ja pyllypyyhkeiden värjäystä. En vaan millään meinaa uskaltaa! Meneekö pesukone väriin? Päästääkö värjätyt tekstiilit väriä? Aaah, ehkä pitäs vaan ottaa itseään niskasta kiinni ja antaa palaa…

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  2.3.2013 at 11:12

  Mä oon värjänny harsoja dylonin käsiväreillä ja hyvin on värit pysyny. En uskaltanu konevärejä ostaa :D

 • Kristaliina
  2.3.2013 at 11:18

  Katii: jos sulla on tätä samaa merkkiä (muista kun mulla ei ole kokemusta enkä uskalla siis ”kaikenkattavasti” sanoa), niin antaa palaa vaan!

  Mä oon nyt ehtinyt jo jonkin verran näitä värjäillä… (hih kuvasssa siis myös jo-käytettyjä nyt-tyhjiä pakkauksia :) ) Varsinaiseen värjäykseenhän menee 2 koneenpyörityskertaa: ensin se värjäys ja heti perään normaali pesukerta, että ylimääräinen väri irtoaa. Sen jälkeen ohjeessa sanotaan että pitäis varalta pyörittää vielä kerta konetta tyhjänä – no, mähän en ole niin tehnyt vaan oon pessyt siinä välissä aina esim. mustia sukkia, jolloin mahdolliset ”värijäämät” ei ole haitanneet.

  Sen ”välikoneellisen” jälkeen oon käyttänyt pesukoneetta normaalisti enkä ole huomannut, että väriä olisi tullut mistään. Pesukoneen tiiviste on kyllä vähän värjääntynyt, mutta sen vois pyyhkiä kuulemma ihan tavallisella pesuaineella puhtaaksi (itse en ole vielä saanut aikaiseksi).

  Värjättyjä tekstiilejä en ole ehtinyt pestä vielä uudestaan, mutta nyt viikonloppuna teen varmaan sitäkin – sit näkee, miten paljon niistä lähtee väriä. Ohjeen mukaan värjätyt kannattaa pestä pari pesukertaa erikseen/samanväristen kanssa eli samaan tyyliin kuin uudet värilliset vaatteetkin. Eli jonkun verran niistä väriä irtoaa kyllä seuraavissa pesuissa.

  Hih no nyt mä aloinkin kirjoittaa jo näitä lisäkokemuksia enkä malttanut odottaa maanantaihin :D

 • Elmeri (Ei varmistettu)
  2.3.2013 at 11:21

  Mä oon värjännyt monia kertoja erittäin tuloksekkaasti pesukoneväreillä. Aina on onnistunut paitsi jos meinannut saada esim.keltaisesta sinistä (kyllähän se tumma väri sen vaaleamman nyt peittää!). Ei muuten peitä, takasin kuvistunnille värioppia muistelemaan ;) no, on se vihreä paitakin ihan kiva.

  Kone kannattaa pyörittää kerran tyhjänä väräyksen jälkeen ja pestä vaikka vielä varmuudeksi sitä seuraavalla kerralla tummia vaatteita niin eipä ole jäänyt mitään jäämiä. Ja värjätyt vaatteet omien väristensä joukossa pari kertaa niin ei niistäkään irtoa enää mitään. Mahtava tapa uudistaa vaatekaappia ja kotia!:)

 • Kristaliina
  2.3.2013 at 11:24

  Noita käsivärjäyksiä mä en olekaan siis vielä kokeillut – mulle taas tuo koneenpyörittäminen tuntui helpoimmalta aloittaa :D Mut kohta varmaan uskaltaudun noihin käsivärjäyksiinkin – mietin just, että uskaltaisinkohan värjätä tuollaisen torkkupeitteen…

  Sit tuossakuvassa näkyy tuollaisia wash&dye -värejä, niitäkään en ole vielä kokeillut. Niissä on siis pesuaine samassa mukana ja ne on tarkoitettu esim. kulahtaneenmustien palauttamiseen takaisin ihanihanmustaksi. Tsihih sellaistakin tarvetta tuolta vaatehuonekaaoksesta kyllä löytyisi…

 • Dalmi
  2.3.2013 at 11:32

  Oijoi, vaatteiden värjäily on kyllä niiin hauskaa! :D Juuri hipelsin kaupassa väripaketteja kun olivat tarjouksessa, jätin kuitenkin vielä hyllyyn odottelemaan päätöstä siitä, mitä värjään. Nuo Wash&Dyetkin on muuten tosi hyviä, itse värjäsin niillä vaaleansiniset housut pikimustiksi! 

 • Tirppa (Ei varmistettu)
  2.3.2013 at 12:41

  Hei, tuli vaan mieleen; jos ne harsot on pitkään lähimpänä vauvan ihoa niin ei ehkä kannata värjätä..? Siis ainakin jos käyttää harsovaippasysteemiä niin että harso pahimmassa tapauksessa muhii ihan siinä iholla (mulla ei itellä ole lapsia niin en tiedä miten niitä harsoja varsinaisesti käytetään :D). Niissä väreissä voi olla vaikka mitä myrkkyjä!

 • Kristaliina
  2.3.2013 at 13:31

  Meillä harsot on ruokalappuina, puklunpyyhintään, matkapyyhkeenä, vaipanvaihtoalusena, aurinkosuojana jne. :)

  Mulle muuten aiemmin täällä blogissa vinkattiin, että ”värikoodaaminen” toimii hyvin myös eri tarkoitukseen tarkoitettujen harsojen erottamiseen: esim. just valkoiset ”peppukäyttöön” ja värilliset muuhun :) Mun oli silloin tarkoitus ostaa värillisiä harsoja (oransseja mulla jo olikin), mutta ne olikin niin hurjan paljon valkoista kalliimpia, että en raaskinut :)

  Hih mäkin ennen vauvaa ihmettelin, että mikä ihme toi harsohomma on, mihin niitä muka käytetään – ja nyt ne on kummasti päivittäisessä käytössä jos sun missä tarkoituksessa :)

 • Emmi Nuorgam
  2.3.2013 at 13:42

  Itsehän ostin jostain alelaarista ihan innoissani värejä ja olin värjäävinäni heti kaikki harsot. No, sit kun tajusin, että tarvitaan erikseen se suola, niin värjäysinto lopahti siihen. Nitorin suolaa kun ei tuntunut löytyvän mistään. Vihdosta viimein eilen löysin sitä ja pitäis alottaa operaatio.

  Mutta asiaan: noi kasa värejähän on maksanut omaisuuden? Mistä sellaisia ystäviä löytää, jotka tollasia tuliaisia tuo? :D

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  2.3.2013 at 13:53

  Useita kertoja kankaita Dylonin pesukoneväreillä värjänneenä en kyllä vauvan vaatteita värjäisi. Värjätyistä vaatteista lähtee kovasti väriä pitkän aikaa, enkä tosiaan tiedä, kuinka turvallisia ne lapselle ovat.

 • Katie
  2.3.2013 at 14:07

  Great minds think alike! Just eilen mäkin keksin, että pitää värjätä meidän rumat vaaleansiniset pyyhkeet jollain upealla syvänsinisellä sävyllä… 

  Emmi, mä olen aina käyttänyt Dylonin värien kanssa ihan tavallista, kaupan halvinta ruokasuolaa ja hyvin on toiminut! 

 • Kristaliina
  2.3.2013 at 14:08

  Näihin väreihin käy itse asiassa ihan tavallinen suola… Mut eri merkeissä on siis eri tsydeemit :)

  Ja iiiiik apua, enkö ilmaissut tarpeeksi selvästi: nuo vieraat olivat siis Dylonilta eli sain värit heiltä! (merkkasin  ”yhteistyö” ja kommenttiin laitoin kans näköjään terveisiä Dylonille, mutta tuo ei varmaan tullut riittävän selkeästi ilmi… Mut sori, ei ollut tarkoitus johtaa harhaan – käyn heti vähän selkeyttämässä tuota alkuperäistä tekstiä!

 • Emmi Nuorgam
  2.3.2013 at 14:12

  Ääh. Yleensä mun sponssitutka kilkattaa jo kaukaa, mut nyt se näköjään oli pois päältä. Sikäli ihan hyvä, kun muuten olisi jäänyt lukematta koko postaus. ;)

  Nitorilla on sellaisia jauhemaisia värejä, joiden kanssa ilmeisesti voi käyttää tavallista suolaa, mutta noi mun nestemäiset värit vaatii kai sen Nitorin suolan. No, eipähän tartte ihmetellä että miks ne siellä alelaarissa oli.. :P

  PS. Mä en kyllä koskaan katso noita kategorioita, millä jutut on merkattu. Oonko mä ainoa?

 • Kristaliina
  2.3.2013 at 14:25

  Hih ehkä siksi se oli pois päältä, kun mulla näitä sponssijuttuja ei (tarkoituksella) niin usein ole :) Mutta joo tähän siis lähdin tosi mielelläni mukaan, kun näihin värjäilyhommiin oisin voinut hyvin ryhtyä ihan itse värit ostamallakin! :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  2.3.2013 at 15:08

  Siis oikeesti tietääkö kukaan onko nuo värit turvallisia? Melkein jo innostuin, mutta sitten aloin miettiä tätä toista puolta…

 • 1 2